St. Louis Blues 2022–2023

  • 17 453
  • 63

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ellei nyt yllätyksiä tapahdu, on kokoonpano ensi yön avausottelussa seuraava:

Saad-O’Reilly-Kyrou
Buchnevich-Thomas-Tarasenko
Neighbours-Schenn-Barbashev
Leivo-Acciari-Walker
(Toropchenko, Brown)

Krug-Faulk
Leddy-Parayko
Mikkola-Bortuzzo
(Rosén)

Binnington
(Greiss)

Kyllähän tuo ainakin omaa silmää miellyttää.

Edit: ilmeisesti Toropchenko on kuntoutunut ja onkin nelosketjun vasemmassa laidassa Leivon tilalla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Mikähän Bluesia vaivaa? Phillyä vastaan tulossa jo kahdeksas tappio putkeen ja hirveesti valoa tunnelin päässä ei taida näkyä. Joukkue on läntisen konferenssin viimeisenä, maaliero 22-41 ja esimerkiksi kapteeni O'Reillyn kauden tehot huikeat 1+0. Jotain tarttis vissiin tehdä, mutta mitä?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Niin, hyvä kysymys. Kausi alkoi hyvin, kolme voittoa ja pakka pysyi kasassa. Nyt sitten kahdeksan (!) tappiota putkeen ja puolustus on ihan karmeaa.

Hämmentävää tässä on se ettei joukkue ole juurikaan vaihtunut, varsinkin jos mietitään puolustussuuntaan. Silti ihan avoimien ovien päiviä siellä vietetään.

Beruben vaihtaminen ei mielestäni ole ratkaisu ainakaan vielä mutta kyllähän tässä joku päätös pitää kohtapuolin tehdä sen suhteen, mitä joukkueelle tehdään. Näen itse kolme vaihtoehtoa:

- Jatketaan kuten nyt mutta yritetään edes löytää toimivat hyökkäyskombot. Ei tuossa vaihtoruletissa ole mitään järkeä. Viisikkopuolustus on saatava kuntoon.

- Tehdän joku pelaajakauppa jolla joukkuetta ravistellaan. Toki näissä pitäisi olla se punainen lanka jota olen aiemminkin peräänkuuluttanut. Ensimmäisen 11 pelin perusteella O’Reillylle ei juuri ole syytä jatkosopimusta tehdä, sama taitaa koskea Barbashevia. Ja eiköhän Tarasenko olisi edelleen mahdollinen kauppatavara myös.

- Odotetaan vielä jonkun aikaa ja jos tilanne näyttää edelleen tällaiselta, tehdään sitten niitä isoja liikkeitä. Tässä on nyt oltu cap-joukkue ja nippa nappa playoffs-joukkue todella pitkään mutta jollei tällainen soft rebuild onnistu niin otetaan vähän rajumpi liike. Yllä mainittu kolmikko kelpaa varmasti vaikka kaikki ja niiden avulla varmaan joku huono sopimus saadaan myös pois. Tämä nyt kuitenkin on ratkaisu jota en tekisi vielä tässä vaiheessa vaan odottaa voi tosiaan vaikka sen 15-20 peliä lisää.

Jos pitää veikata, arvaan että joku kauppa tulee niin, että se nimekkäämpi pelaaja siirtyy Bluesiin ja vastineeksi Army luopuu tyylilleen ominaisesti jostain varausvuorosta sen pelaajan lisäksi. Kesän 2023 2. kierros on jo treidattu joten veikataan kesän 24 2.kierroksen varausta.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Edellisen kirjoituksen jälkeen on pelattu 10 ottelua josta 8 voittoa, 2 tappiota. Outo joukkue, ei voi muuta sanoa. Näiden kymmenen ottelun aikana esim. parjattu ROR 4+4=8 jota voidaan hänelle pitää hyvänä saldona.

Kaikesta eniten jaksan edelleen hämmästellä sitä, ettei puolustusta saada kuntoon vaikka siellä pelaavat käytännössä samat kaverit kuin viime vuonna. Omiin menee aivan liikaa helppoja maaleja puolustuksen virheistä. Jotain kyllä pitäisi tehdä mutta mitä - sitä en osaa sanoa. Ehkä fiksuinta on vielä katsella hetki eteenpäin mutta puolustuksen suhteen Beruben pitää kyllä keksiä muutakin kuin huutaa ”fuck” treeneissä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tarasenko poissa neljä viikkoa, Krug viisi viikkoa, O’Reilly kuusi viikkoa. Eiköhän tämä kausi ole taputeltu.
 

Plager

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
Vastine tosiaan ok, mutta hienon pelaajan Blues menetti Tarasenkon kohdalla. Myötäisiä tuulia molemmille ex-nuoteille Rangersiin!
 

Träppi91

Jäsen

Kyllähän tuohon tyytyväinen täytyy olla. 2pelaajaa saatiin pois kenellä olisi soppari päättynyt tähän kauteen. Jännä nähdä vielä mitä tullaan saamaan oreilly treidissä. Uskoisin että amstrong yrittää kaikin mahollisin keinoin päästä eroon oreillystä vielä kanssa.
 

Zombo

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues, Lukko, Arsenal, Middlesbrough.
Olen tyytyväinen treidiin, vaikka Tankin menettäminen kirpaiseekin. Mikkolan menetys ei niinkään. Hyvä korvaus kahdesta UFA:sta, jotka kesällä olisivat kävelleet ulos ilmaiseksi. Rangers on ollut minulle sellainen "kakkoskorin" suosikki aina, joten seuraan lämmöllä miesten edesottamuksia Isossa Omenassa. Onnea Vladi, ikuiset muistot jäävät!

Seuraavaksi O´Reilly lihoiksi? Jotain Horvat-kaupan kaltaista vastinetta odottelisin, vaikka ROR tuleva UFA onkin. Muuten odotan lähinnä tämän kammottavan välikauden loppumista ja kesän uusia tuulia drafteineen ja kauppoineen.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Seuraavaksi O´Reilly lihoiksi? Jotain Horvat-kaupan kaltaista vastinetta odottelisin, vaikka ROR tuleva UFA onkin. Muuten odotan lähinnä tämän kammottavan välikauden loppumista ja kesän uusia tuulia drafteineen ja kauppoineen.
O'Reillyn tilanne on mielenkiintoinen. Itse laittaisin kaverin eteenpäin ja näin myös uskon että käy. Ilmeisesti hänellä olisi kuitenkin aitoa halua jäädä jopa suht lyhyellä (3v?) sopimuksella. Kyllähän joku 3x5 mil maistuisi mutten usko että riittää ja toisaalta taas nyt olisi hyvä paikka saada vastinetta. Ihan Horvatin kaltaista vastinetta tuskin saadaan mutta tärkeänä pidän sitä ettei takaisin päin tule jotain useamman vuoden kestävää huonoa sopimusta.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Mennyt vähän ohi tällä kaudella tuo Mikkolan tilanne sen osalta, että miksi päätyi St. Louisissa poistettavien listalle? UFA:ksi toki tulossa, mutta taisi olla jo aika hyvissä ajoin kaudella tiedossa ettei olisi jatkamassa Bluesissa. Eikö seuran puolelta ollut kiinnostusta jatkoon vai onko Mikkolasta todella kasvanut tässä salakavalasti niin hyvä pakki, että tulee kesän markkinoilta kaivamaan niin valtavan miljoonadiilin ettei mahtunut sen takia suunnitelmiin? Keskimääräinen peliaika 16:39 per peli ei nyt ihan puolustuksen ykkösvetureihin vielä vertaudu vaan jotain tuolla 2. ja 3. parien välimaastossa riippuen vähän joukkueen peluutustavastakin puolustuksen osalta.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Bluesin pakiston ongelma capin suhteen on se, että top-4 on kiinnitetty 23,5 miljoonalla ja sitten on vielä Scandella yli 3 miljoonalla. Jostain pitäisi siis päästä eroon ja toivottavasti näin käykin sillä lukumääräisesti pakkeja on mielestäni edelleen liikaa. (Lisäksi tuo pakisto pelaa vielä ihan päin helvettiä tällä hetkellä mutta se on toinen asia.) Siinä nyt suurin syy miksi Mikkolasta luovuttiin. Ei tämä kausi nyt Mikkolaltakaan paras mahdollinen ollut mutta spekulaatioita on jo ollut että Blues yrittäisi ainakin jonkun UFA-pelaajista saada kesällä takaisin. Voisin kuvitella Mikkolan olevan suht korkealla tällä listalla kunhan joku pakki saadaan ensin tuolta siirrettyä muualla.
 
Bluesin pakiston ongelma capin suhteen on se, että top-4 on kiinnitetty 23,5 miljoonalla ja sitten on vielä Scandella yli 3 miljoonalla. Jostain pitäisi siis päästä eroon ja toivottavasti näin käykin sillä lukumääräisesti pakkeja on mielestäni edelleen liikaa. (Lisäksi tuo pakisto pelaa vielä ihan päin helvettiä tällä hetkellä mutta se on toinen asia.) Siinä nyt suurin syy miksi Mikkolasta luovuttiin.

Jos nykyinen puolustus on ylihintainen, niin vähiten siihen auttaa sen halvimman kaverin poistaminen. Ihmettelen itsekin, että miksi Mikkolasta luovuttiin, mutta kuten sanoit onhan se edelleen mahdollista, että Mikkola palaa kesällä UFAna Bluesiin.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jos nykyinen puolustus on ylihintainen, niin vähiten siihen auttaa sen halvimman kaverin poistaminen. Ihmettelen itsekin, että miksi Mikkolasta luovuttiin, mutta kuten sanoit onhan se edelleen mahdollista, että Mikkola palaa kesällä UFAna Bluesiin.
Vähän huonosti ilmaisin itseäni. Mikkolan kausi nyt on ollut tasoa "ok", oli tulossa UFAksi, samalle paikalle on periaatteessa tarjolla huomattavasti halvempi Rosén (vaikka vähän erityyppisiä pelaajia ovatkin) ja nyt Mikkolasta saatiin vielä ihan hyvä vastine. Ja onhan Mikkola kallein niistä jotka ovat helppoja laittaa pois, toki tuo pakisto kaipaisi reilumpaa tuuletusta mutta top 4:llä on kaikilla NTC:t ja lisäksi näytöt tältä kaudelta ovat valitettavasti sellaiset ettei nyt varmaan mitään kuuta taivaalta saada. Toisaalta tuo pakisto ei ole niin huono kuin miltä tällä kaudella on näyttänyt joten siinä on kyllä työsarkaa mutta myös mahdollisuus isoon parannukseen.

Armstrong on tehnyt isoja liikkeitä aiemminkin ja olihan tuossa jo puhetta että Krugia olisi tarjottu Calgarylle vastineeksi Tkachukista että voihan se olla että jotain isoa olisi viritteillä vielä tässä seuraavan kuukauden aikana. Nyt ne siirrot mielestäni kannattaisi tehdä koska periaatteessa tuossa on kuitenkin ihan hyvää runkoa jäljellä jonka päälle rakentaa.
 
Nyt ne siirrot mielestäni kannattaisi tehdä koska periaatteessa tuossa on kuitenkin ihan hyvää runkoa jäljellä jonka päälle rakentaa.

Samaa mieltä. Jonkinlainen nopea retool ja taas kohti menestystä. Taisin jo kesällä kirjoittaa, että kolmikosta Tarasenko, O’Reilly ja Barbashev jokaista ei voi pitää ja nyt lähti ensimmäinen. O’Reilly jos on kiinnostunut jatkamaan nykytasoa vastaavalla hinnalla, niin mielestäni kannattaa kiinnittää. Jos ei, niin sitten äkkiä kaupaksi. Barbashev sama juttu, mutta hänellä ei liene yhtä kovaa treidiarvoa kuin O’Reillylla.

Puolustus ei ole mielestäni mitenkään ylikallis, mutta kuten sanoit niin top nelonen vuosiksi eteenpäin lukittu ja siten mahdollinen ongelma.
 

Zombo

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues, Lukko, Arsenal, Middlesbrough.
O´Reilly palasi vahvuuteen ja nyt lienee auennut ikkuna mahdollisen treidin suhteen. Joukkueilla on aikaa arvioida hänen kuntoaan ja arvoaan deadlinen lähestyessä. Toki jatkosopimuskin on edelleen mahdollinen, mikäli puhutaan maltillisesta sopimuksesta. Barbyn voi myös puolestani laittaa lihoiksi, jos tarjous on hyvä.

Tuli tuosta Tarasenkon kaupasta hassu yksityiskohta mieleen. Nimittäin se, että Blues on kaksi kertaa niistänyt Ottawalta franchise-tasoisen pelaajan. Pavol Demitra hankittiin vuonna 1996 vaihdossa Christer Olssoniin ja David Rundblad treidattiin Ottawaan vaihdossa siihen varauskieppiin, jolla Tank draftattiin. Nimittävä tekijä näissä on vieläpä se, että vaihdossa on kummallakin kerralla mennyt ruotsalainen pakki, jonka NHL-ura on jäänyt laihaksi.

Kenet Blues seuraavaksi naaraa Senatorsista?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Taisin jo kesällä kirjoittaa, että kolmikosta Tarasenko, O’Reilly ja Barbashev jokaista ei voi pitää ja nyt lähti ensimmäinen. O’Reilly jos on kiinnostunut jatkamaan nykytasoa vastaavalla hinnalla, niin mielestäni kannattaa kiinnittää. Jos ei, niin sitten äkkiä kaupaksi. Barbashev sama juttu, mutta hänellä ei liene yhtä kovaa treidiarvoa kuin O’Reillylla.
Nyt liikkuu huhuja että pyynti Barbashevista olisi 2nd+prospect tai 1st. Oliko TSN:llä (?) jossa spekuloivat että Barbashev voisi olla tämän kevään Lehkonen, tuossahan pyynti olisi käytännössä ensin mainittu.

Jos pitää paikkaansa niin sitten ilmeisesti tosissaan yritettäisi saada O’Reillyä sopimuksen alle. Vaikealta se silti tuntuu ja vaatinee jonkun top4-pakin tai Scandellan siirtämistä. Nythän hurjimmat huhut kertovat että Paraykosta olisi kyselyjä. Olen itse pitänyt häntä pakiston eniten koskemattomana mutta mielenkiintoiset pari viikkoa tässä taitaa olla edessä. Itse olen edelleen sillä kannalla että ratkaisuja kannattaa yrittää tehdä ennemmin nyt kuin kesällä.
 
Viimeksi muokattu:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Eipä saatu O’Reillyä sopimukseen vaan Torontoon menee Acciarin kanssa. Vastine miellyttää ainakin itseäni.

Kyllähän O’Reillystä jää huikeat muistot. Lähtien siitä puhelusta miehen siirron Buffalosta toteututtua, Cup-kevät 2019, asenne ylipäätänsä. Tykkään.


Alaketjuihin on ollut jo riittävästi pelaajia mutta onhan tässä toki Gaudettella mahdollisuus sieltä bottom-6: sta paikka varata. Toinen vaihtoehto on tietysti ajaa tuohon Alexdranovia sisälle tai sitten antaa Logan Brownille vielä yksi mahdollisuus näyttää pärjääkö NHL-tasolla. Abramov lienee tässä vaiheessa Springfieldiin menossa, nuori pelaaja toki kyseessä.

Paraykoon liittyvät huhut ovat kiihtyneet, pakiston top4:stä ilmeisesti se, josta eniten kyselyjä on tullut. Pitäisin edelleen tätä siirtoa yllättävänä mutta Army näköjään nyt kyllä tekee isoja liikkeitä.
 
Viimeksi muokattu:

Zombo

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues, Lukko, Arsenal, Middlesbrough.
ROR lähti, mutta ikuiset muistot jäivät. Vastine miellyttää suuresti. Toronto saa nyt liikkeelle liigan ehkä kovimman sentterinelikon ja Nuotit taasen lisää palasia tulevaisuuden rakentamista varten. Win-win, sanoisin.

Taannoin oli huhua liikkeellä, että Army on valmis todella isoihin siivoustalkoisiin ja siltä se tosiaan nyt näyttää. Varsinkin puolustuksen osalta odotan vielä peliliikkeitä. Paraykon lähtöä pitäisin yllätyksenä, ennemmin Krug tai Scandella tulisi laittaa lihoiksi.

Mielenkiintoinen deadline ja kesä tulossa!
 

Träppi91

Jäsen
ROR lähti, mutta ikuiset muistot jäivät. Vastine miellyttää suuresti. Toronto saa nyt liikkeelle liigan ehkä kovimman sentterinelikon ja Nuotit taasen lisää palasia tulevaisuuden rakentamista varten. Win-win, sanoisin.

Taannoin oli huhua liikkeellä, että Army on valmis todella isoihin siivoustalkoisiin ja siltä se tosiaan nyt näyttää. Varsinkin puolustuksen osalta odotan vielä peliliikkeitä. Paraykon lähtöä pitäisin yllätyksenä, ennemmin Krug tai Scandella tulisi laittaa lihoiksi.

Mielenkiintoinen deadline ja kesä tulossa!
Kyllähän näin bluesin fanina vastine miellyttää erittäin paljon! Jännä nähdä kanssa barban tilanne mahtaako lähteä? Eniten tässä kanssa hymyilyttää se, että ei tarvitse lähteä ihan pohjalta uudelleenrakennukseen. Top4 pakisto pysyy edelleen kohtuu kovana ja hyökkäyksestä löytyy ihan kärkipäänosaamista edelleen. Mielenkiitoisia vuosia tulossa bluesille!
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Melko hyvä tilanne Bluesilla kyllä, puhutaan hyvästä varausvuorosta ja kai tuolta vielä jollakin kaupalla voisi saada yhden ykköskierroksen varauksen lisää tai ainakin alempien kierrosten varauksia.

Siihen päälle tilanne, että joukkueessa on kourallinen hyviä nuoria pelaajia, niin tuohon on ihan hyvä alkaa rakentamaan uutta menestyvää joukkuetta.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Scandella on tervehtynyt ja voi pelata ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella jo ensi yönä. Samoin Perunovich on kunnossa ja on jo ehtinyt 2 ottelua pelata AHL:n puolella. Vaikka Tyler Tuckerin laittaa alas, jää ylös edelleen 8 pakkia joten näinköhän joku pakki vielä siirtyy pois ennen siirtorajaa? Toivottavasti.

Jake Neighbours loukkaantui Ottawa-ottelun ensimmäisessä vaihdossaan ja on poissa ainakin viisi viikkoa. Harmi homma, hän kuului niihin joiden oletin saavan loppukaudesta isompaa roolia. Saad taitaa olla tämän lisäksi ainoa hyökkääjä joka on sairastuvalla joten terveystilanne sinänsä näyttää ihan hyvältä.
 

ipaz

Jäsen
Tuosta kun noita mahdollisia lähtijöitä arpoo, niin Scandella, jos pahalla lanteellaan vaan pysyy pelaamaan, niin voisi saada 4. tai jopa 3. kierroksen varauksen. Bertuzzo on pienellä palkallaan ja vielä ensivuoden jatkuvalla sopimuksella varmasti kiinnostava pala jollekin, joka etsii kovuutta puolustukseen. Josh Leivo ja Tyler Pitlick minimipalkoillaan kelpaavat varmasti syvyyshyökkääjiksi playoff-avuksi alakierroksien varausvuoroista.

Pakiston kärkinelikon hajottaminen ei ole helppoa, koska kaikilla neljällä, eli Leddy, Krug, Parayko ja Faulk on voimassa siirron täysin estävät pykälät kesään 2025 asti. Toki siellä voi Armstrong pyytää, että joku Krug pykälästään luopuisi, mutta se vaatisi sitten sellaisen osoitteen jonne Torey itsekin ehdottomasti haluaisi seuraaviksi neljäksi kaudeksi. Ehkäpä kotiin Detroitiin loppu uraksi?

UFA-pelaajista Barbashevista saisi parhaan hinnan ja olen melko varma että Ivan liikahtaa.
 

Träppi91

Jäsen
Kapanen bluesiin! Onhan tuossa bluesissa potentiaalia vaikka aika isolla kädellä joukkueesta on lähtenyt pelaajia ja tulee lähtemään todnäk lisää. Top4 pakisto säilyy lähtökohtaisesti hyvänä ja hyökkäyksessä on thomas,kyrou,schenn,buchnevich,kapanen,saadja lisäksi jännä nähdä yritetäänkö kesällä saada oreilly takaisin halvemmalla sopparilla. Lisäksi tosiaan on varausvuoroja aikahyvin tulevalle kesälle. Jännä nähdä blues muutamien kausien päästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös