St. Louis Blues (1.) – Vancouver Canucks (7.), Läntisen konferenssin 1. kierros

  • 8 775
  • 45

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Läntisen konferenssin joukkueet St. Louis Blues ja Vancouver Canucks kohtaavat toisensa playoffeissa historiansa aikana nyt neljättä kertaa. Edelliset kolme sarjaa ovat päättyneet Canucksin voittoihin, mutta viimeisimmästä on aikaa jo 11 vuotta. Nyt tähän tulevaan sarjaan ennakkosuosikkina lähtee St. Louis, vaikka olikin vähän unessa vielä noissa valmistavissa otteluissa. Noihin peleihin en itse ainakaan anna tällä hetkellä isoa merkitystä, vaan uskon että vasta nyt alkaa playoffit St. Louisin puolella.

Runkosarjassa Vancouver pelasi usein ihan hyvää kiekkoa kovia joukkueita vastaan. Mikäli Canucks olisi pelannut pelkkiä playoff-joukkueita vastaan samaa tahtia kuin pelasi tyngäksi jääneen runkosarjan, Vancouver olisi ollut 95 pisteen joukkue. Bluesia vastaan pelattiin kauden aikana kolme kertaa. Canucks voitti yhden pelin varsinaisella peliajalla, yhden rankuilla ja yhdessä ottelussa Blues otti voiton jatkoajalla. Noilla keskinäisillä runkosarjapeleillä ei nyt kuitenkaan merkitystä ole, kuten vaikka Rangersin ja Carolinan välinen ottelusarja osoitti.

St. Louisia voi pitää valmistavista otteluista huolimatta jopa koko Läntisen konferenssin ennakkoon kovimpana joukkueena. Hallitseva mestari, joka oli Läntisen konferenssin kärjessä ja koko NHL:n kakkosena sarjan jäädessä kesken. Joukkue, josta heikkoja kohtia on vaikea löytää mistään. Blues pelasi lähes koko kauden vielä ilman tähtihyökkääjä Vladimir Tarasenkoa, joka on nyt mukana heti sarjan alusta lähtien.

Vancouver lähtee sarjaan altavastaajana, mutta nälkäisenä haastamaan hallitsevat mestarit. Canucks pudotti Minnesotan kesälomalle otteluvoitoin 3-1 ja sai tuosta ottelusarjasta varmasti itseluottamusta omaan peliinsä. Vancouverin tie tällä nykyisellä rungolla on kuitenkin vasta alkutekijöissään, kun koko kärkiryhmä on pelaamassa uransa ensimmäisiä playoff-pelejä. Syvyydestä löytyy kyllä kokemustakin, mutta Canucksin mahdolliset menestysmahdollisuudet lepäävät pitkälle nuorten harteilla.

Hieman edellisen Wild-sarjan kertausta Canucksin puolelta. Ottelusarjassa Minnesota oli ottanut selkeäksi kohteekseen Elias Petterssonin pimentämisen fyysisellä pelillä. Pettersson vastasi huutoon tekemällä neljä pistettä neljään peliin ja yritti antaa takaisin fyysisestikin. Canucksin ja koko ottelusarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi nostaisin kuitenkin tulokaspuolustaja ja uransa ensimmäisiä playoffeja pelanneen Quinn Hughesin, jonka merkitys oli joukkueelle todella suuri ja Hughes vei nimiinsä myös ottelusarjan pistepörssin voiton.

Vancouverin puolelta joukkueen puolustuspeli oli yksi onnistunut asia sarjassa. Canucks pystyi joukkueista parantamaan tuota sarjan aikana enemmän ja tuolla oli iso osuus sarjan voittoon. Canucksin puolelta kokeneet puolustajat Chris Tanev ja Alex Edler nousivat kamppailupelaamisella esiin ja hyökkäyksessä kapteeni Bo Horvatin merkitys näkyi mitä pidemmälle sarja eteni. Muita maininnan arvoisia onnistujia sarjassa olivat ykkösketjun Brock Boeser ja J.T Miller, maalivahti Jacob Markström, Horvatin aisapari Tanner Pearson, nelosketjun työmyyrä Tyler Motte sekä kokeneet Brandon Sutter ja Loui Eriksson, jotka ylittivät odotuksia.

Vancouverin puolelta huolenaiheita herättävät loukkaantumiset. Tärkeä top6-hyökkääjä Tyler Toffoli ja kolmosketjun fyysinen jyrä Michael Ferland loukkaantuivat sarjassa. Alivoiman luottoratsu Beagle sai laukauksen käteensä, mutta saattaa olla pelaamassa. Muista pelaajista runkosarjassa hyvin esiintyneen Jake Virtasen peli oli epävireistä ja Tyler Myers - muuten hyvistä otteista huolimatta - rakasti liikaa tietä jäähypenkille.

Selvää on, että haastaakseen Bluesin tasoisen huippujoukkueen Canucksin pitää onnistua koko joukkueena vielä paremmin kuin Minnesotaa vastaan. Blues on joukkueista paljon kokeneempi näissä peleissä ja siellä tiedetään mitä näiden sarjojen voittoon tarvitaan. Canucksilla voi olla tuo teoriatieto myös kun mukana on pari Stanley Cupia voittanutta pelaajaa, mutta kärkiosaston nuorilla oma kokemus puuttuu. Neuvot ja esimerkit ovat tärkeitä, mutta jokainen pelaaja luo kuitenkin itse oman urapolkunsa ja vasta käytäntö tulee opettamaan näistäkin peleistä.

Minnesota-sarjassa muun muassa Pettersson, Hughes, Boeser, Markström ja Virtanen pelasivat vasta uransa ensimmäisiä playoff-pelejä. Eli käytännössä ykkösketjusta kaksi kolmesta joista toinen joukkueen ykkössentteri, ykköspakki ja ykkösmaalivahti. Nuo ovat tontteja, joilla näkisi mielellään kokemusta, mutta vielä tuota ei ole ehtinyt kerääntyä. Bluesin kaltainen kokenut joukkue osaa hyödyntää tilaisuutensa, joita usein kokemattomuus tuottaa tärkeissä peleissä.

Seurannan alla:

Markström vs Binnington

Canucks-maalivahti Markström oli Vancouverin arvokkain pelaaja runkosarjassa. Nyt playoff-sarjassa Minnesotaa vastaan hän pelasi muuten hyvin (vaarallisten laukausten torjuntaprosentti 5v5 pelissä 95.8% oli selvästi liigan paras - kakkosena olleella Pricella lukema oli 89.7%), mutta viimeisessä pelissä meni pari helppoa maalia. Bluesin maalilla Binnington on näyttänyt tasonsa yhdeksi liigan parhaista ja viime kaudella hän oli yksi tärkeimmistä tekijöistä St. Louisin voittaessa Stanley Cupin, joten Markstömin olisi pystyttävä vastaamaan maalivahtipelissä kovaan haasteeseen.

Pettersson vs Binnington

Otetaan Blues-maalivahti tähänkin. Viime kauden tulokaskisan kärkipelaajat pelaavat nyt toisiaan vastaan playoffeissa. Binnington antoi viime kaudella vähän katkeran oloisia kommentteja jäädessään selvästi Petterssonista Calder-äänestyksessä, mutta eipä tainnut tuolla olla lopulta isoa merkitystä kun nosteli kannua tulokkaana.

ROR vs Pettersson

Viime kauden Selke Trophy -voittaja ja tälläkin kaudella finalistikolmikossa mukana oleva Ryan O'Reilly tullee paimentamaan Canucksin ykkössentteriä ja muutakin ykkösketjua. Jos Minnesotalla painetta antoi koko kova top4-puolustus, Blues pistää tuossa vielä paremmaksi kovalla puolustuksen kärjellä ja yhdellä NHL:n parhaista puolustavista hyökkääjistä, joka oli viime kauden playoffeissa jaettu pistepörssin kärki. Siinä sitä riittää haastetta vielä uransa ensimmäisiä potkuja ottavalle Petterssonille.

Tyler Myers

Edellisessä sarjassa Myersin fyysinen panos oli tärkeä tekijä Vancouverin puolustuksessa. Ikävä vain, että jäähypenkki kutsui ihan liian usein. Blues oli ainakin runkosarjassa NHL:n kolmanneksi paras ylivoimajoukkue, joten nyt Myersin pitäisi jollain keinolla pysyä pois jäähyltä - omaa fyysistä panostaan unohtamatta.

Vladimir Tarasenko

Olkapäävammasta melkein koko kauden kärsinyt venäläistähti on viisinkertainen 30 maalin mies NHL:ssä. Viime vuoden playoffeissa hän laukoi playoffien eniten ja ampui kolmanneksi eniten maaleja. Bluesille kovempi vahvistus näihin peleihin kuin lähes kuka tahansa loppukauden hankinta olisi ollut. Edellyttäen, että Tarasenko löytää pelinsä nyt kun pelataan taas heidänkin puoleltaan kauden jatkumisesta.

Quinn Hughes

Vancouverin puolustuksen pelinrakentelu ja hyökkäysten käynnistäminen on pitkälle nuoren Hughesin varassa. Hän on myös hyvä pelaaja omassa päässä. Vaikka hän ei vahva kamppailupelaamisessa olekaan ja sortuu välillä myös virheisiin hallitessaan paljon kiekkoa, hän on monissa kiekoissa ensimmäisenä ja kiekko tulee hänen aikana usein ylös. Ottelusarjassa Minnesotaa vastaan Canucksilla oli 59 maalipaikkaa ja vastaavasti Minnesotalla oli 70 maalipaikkaa. Hughes oli jäällä 33 luodun maalipaikan aikana (eli yli puolen) ja vain 22 päästetyn maalipaikan aikana. Hänellä oli selvästi eniten kaikista pelaajista sarjan aikana kiekko hallussa.

Blues tulee yrittämään antaa Hughesiin kovaa painetta - kuten teki ehkä NHL:n runkosarjan paras "Dump and Chase" -joukkue Wildkin. Minnesota painoi taklauksilla Hughesiin sarjassa viisi kertaa neljään peliin eikä saanut häirittyä pelinrakentelua niin paljon kuin olisi varmasti halunnut. Mikäli Blues onnistuu tuossa paremmin, Canucksin alakerran hyökkäyksiin lähdöiltä putoaa paljon pois. Hughes on merkitty pelaaja varmasti kuten oli jo Minnesotaa vastaan, joten tämän onnistuminen ratkaisee Vancouverille paljon.

Valmennus

Bluesin penkin takana on kovasti arvostamani Craig "Chief" Berube, joka valmentaa toista kauttaan Bluesissa päävalmentajana. Ensimmäinen kausi päättyi heti seurahistorian ensimmäisiin mestaruusjuhliin. Tuo oli uskomaton näytelmä sitäkin taustaa peilaten, että vielä tammikuun 2. päivä viime kautta, Blues oli koko NHL:n pohjilla. Nyt tuo tuntuu jopa vaikealta käsittää millaisen täyskäännöksen organisaatio on kokenut Beruben aikana.

Manageri Doug Armstrong on sanonut Beruben olevan harvojen sanojen mies, mutta hän saa viestinsä perille ja pelaajat pelaamaan toisilleen sekä nauttimaan pelaamisesta valmentajalle. Berube on valmentajana samantyylinen kuin oli aikanaan pelaajana. Kova ja rehti mies, joka kannustaa joukkuetta olemaan rohkea. Omalla pelaajauralla Berube loi varaamattomana pelaajana yli 1000 ottelun uran, jonka aikana ehti istumaan yli 3000 minuuttia jäähypenkillä. Hän seisoi jo tuolloin joukkueensa takana jokaisessa tilanteessa.

Vancouverin penkin takana on kolmatta kauttaan päävalmentaja valmentava Travis Green, joka on hänkin näitä uuden sukupolven valmentajia. Omalla urallaan Green pelasi Beruben tavoin yli 1000 peliä NHL:ssä ja tuntee sarjan. Hyvin analyyttisenä valmentajana tunnettu Green on saanut Canucksin joukkueen parantamaan peliään kausi kaudelta, mutta nyt on vasta hänelle ensimmäinen kausi pudotuspeleissä. Toki Greenin saamat palikatkin ovat olleet erilaisia Bluesin tilanteeseen nähden.

Kummankaan valmentajan puolella ei ole sarjassa merkittävää kokemusetua valmennuskausien määrässä, mutta edun voisi laittaa Berubelle viime kauden menestystarinan johdosta. Green sai Minnesota-sarjassa joukkueen parantamaan puolustuspeliään sarjan aikana ja uskon siihen, että hän kykenee tekemään hyviä päätöksiä joukkueen puolesta jatkossakin mikäli niille on tarve.

Ennuste

Odotan tästä sarjasta etukäteen vähän tasaisempaa vääntöä kuin ehkä useimmat. Saattaa olla sokeaa luottoa omaan joukkueeseen. Blues on huippujoukkue, mutta Canucksilla on ainakin nyt henki päällä. Mikäli Vancouver saisi sarjaan hyvän startin ja Markstöm pystyisi pelaamaan samalla tasolla kuin Minnesotaa vastaan, Canucksilla on mahdollisuudet tehdä tästä hyvä ottelusarja. Silti tämän vuoden playoffeista tärkein anti on Vancouverille kokemuksen saaminen tuolle nuorelle kärjelle tulevaisuutta varten. En odota vielä tässä vaiheessa menestystä, vaan pidän jo tätä playoffeissa pelaamista sellaisena. Bluesin realistinen tavoite ja kyvyt sen saavuttamiseksi ovat toisenlaisia.

Blues voittaa sarjan 4-2

Tästä nyt sitten vaan keskustelua aikaan. Aiheita kyllä riittää kuten historia, taktiset puolet ja onhan siellä yli 40 pelaajaakin joista kirjoittaa.

Historiamuistoja auttamaan videopätkiä joukkueiden edellisistä playoff-peleistä:










 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olisin odottanut sinulta enemmän @nuck liigan huonoimman suorahyökkäysjoukkueen esille nostamista...huumoria, sitä pitää aina olla. Ansiokas alustus taas ja jatketaan perään nyt jotain tekstiä. Mielenkiintoinen pari taas tässäkin. Uskon myös, että tästä parista tulee ennakkokaavailuja tasaisempi mittelö. Vancouverin nuoret ja liukkaat pelaajat yhdistettynä Markströmin huipputorjuntoihin saattaa jopa kääntää tämän sarjan yllättäen Canucksille. Blues ei saa ainakaan sortua yhtään aliarvioimaan vastustajaansa. Jos sama trendi jatkuu, niin eiköhän erikoistilannepelaaminen nouse arvoonsa tälläkin kierroksella. Se kumpi hallitsee tämän osa-alueen tulee menemään jatkoon ja veikataan vähän vastaviljaan eli Canucks "yllättäen" jatkoon tästä voitoin 4-3!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olisin odottanut sinulta enemmän @nuck liigan huonoimman suorahyökkäysjoukkueen esille nostamista...huumoria, sitä pitää aina olla.
Teki mieli, mutta päätin jättää nyt taktiikka-analyysit suorahyökkääjille... Minulle riitti runkosarjassa se, että vaikka vastavilja ei toiminutkaan, Canucks oli Läntisen konferenssin kakkonen tehdyissä maaleissa. Pitäisi kyllä osata myös tuo suorahyökkääminen jotta suorahyökkääjät voisivat olla tyytyväisiä saldoihin.

Jos Canucksin pelistä kaivaisi kaksi usein toistuvaa seurattavaa asiaa esiin kuitenkin tuolta taktiselta puolelta tähän yhteyteen:

- Joukkue on parhaimmillaan todella hyvä "pintsaamisessa", eli normaalisti pakkien ajossa vastaan synnyttämään jään tietylle alueelle mahdollinen ylivoimatilanne. Joukkue on tuota puolta selkeästi yrittänyt kehittää. Ajoittain tuossa voi piillä riskinsäkin. Blues on joukkueena sellainen, joka saattaa tuon onnistua tekemään, joten nähtäväksi jää miten paljon tuota käytetään ja millaisella menestyksellä.

- Hyökkäyksissä Vancouver on kehittynyt paljon maalinedustan pelaamisessa ja oli liigan kärkeä maalin edestä tehdyissä maaleissa (kuten ohjaukset). Kiekkoa rauhoitetaan usein hyökkäyssinisen jälkeen ja maalille pyritään saamaan ohjureita aikaan. Tämä on ajoittain pois noilta suorahyökkääjiltä. Voisi olla tilastollisesti tehokkaampi tapa laukoa sinne päin vähän kuten vastaviljaan ja saada kuteja aikaan, mutta ei välttämättä tehokkaampi.

secord kirjoitti:
Mielenkiintoinen pari taas tässäkin. Uskon myös, että tästä parista tulee ennakkokaavailuja tasaisempi mittelö. Vancouverin nuoret ja liukkaat pelaajat yhdistettynä Markströmin huipputorjuntoihin saattaa jopa kääntää tämän sarjan yllättäen Canucksille. Blues ei saa ainakaan sortua yhtään aliarvioimaan vastustajaansa.
Tässä kun on jo yli 30 vuotta seurannut NHL:n playoffeja, niin nykäsmäisesti voisi sanoa, että eihän mikään sarja ole pelattu ennen kuin se on pelattu. Kyllä Canucksillakin sarjassa omat mahdollisuutensa on, vaikka Bluesia nyt suosikkina pidänkin. Paljon tosiaan riippuu erikoistilanteista ja maalivahtipelistä miten pelit tulevat kääntymään. Se on ainakin varmaa, että mikään ei sytytä nuoria Canucks-pelaajia samalla tavalla kuin hallitsevan mestarin kohtaaminen. Toivottavasti tuossa pysyy tunne ja kärsivällisyys kasassa, niin tästä on mahdollista saada vielä hyvä sarja.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset @nuck hyvästä avauksesta. Samaa ei voi sanoa Jatkoajan ennakosta: Pudotuspeliennakko: Edes Elias Petterssonin taituruus ei riitä hallitsevan mestarin materiaalietua ja kokemusta vastaan

"erityisesti Antoine Roussel ja Jake Virtanen ottivat toistuvasti turhia jäähyjä."
Tais kumpikin kaksi kakkosta ottaa koko sarjassa, joten mielenkiintoinen nosto kun huomioidaan Myersin ottamat jäähyt.

"Joukkue onkin aivan liikaa muutaman huippuyksilön − ykkösmaalivahti Jacob Markströmin, kärkipuolustaja Quinn Hughesin ja ykkössentteri Elias Petterssonin − varassa."
Omasta mielestä Vancouverilla on enemmän laajuutta kuin vuosikausiin. Vähintään kaksi hyvää ketjua hyökkäyssuuntaan ja runkosarjassa oli kolmaskin tehokas ketju. Jännästi jäi mainitsematta viime sarjan paras hyökkääjä Bo Horvat, joka onnistui vaikka vierellä oli kivireki nimeltään Loui Eriksson.

"Canucksilla on ykkössentterinään kenties koko ottelusarjan paras pelaaja, häikäisevä ruotsalaistaituri Pettersson. Todennäköisesti ykkösketjun laidoilla pelaavat J.T. Miller ja Brock Boeser, jotka muodostavat huippuvaarallisen kolmikon. Ongelma onkin, että taustalta ei löydy Bluesin veroisesti muita ratkaisijoita."
Kai se tosiaan Horvat on tehonsa sitten jo tehnyt eikä edellisen sarjan tehokkain hyökkääjä enää onnistu. Pearson ja Horvat (sekä Boeser) olivat edellisen sarjan parhaat maalintekijät. Runkosarjassa Pearson ja Horvat tekivät yli 20 maalia ja Virtanenkin 18.

Bluesilla runkosarjassa 4 hyökkääjää teki yli 15 maalia, Vancouverilla 6 hyökkääjää. Blues saa tuohon lisää Tarasenkon, Vancouverilla luvussa ei ole Toffolia.

"Ykkösketjun jälkeen Canucksin parhaimmistoa Wild-peleissä oli Jay Beaglen johtama nelosketju laidoillaan Tyler Motte ja Zack MacEwen."

Tämänkin osalta nostaisin kyllä kakkosketjun jopa ykkösen - saati nelosketjun - edelle. Horvat ja Pearson tosiaan tekivät eniten maaleja sarjassa ja tekivätkin tasakentällisin 3 pinnaa mieheen, kun ykkösketjun kaverit tekivät yhden pinnan per pelaaja. Lisäksi Horvat voitti aloituksia yli 58 prosenttisesti, kun Pettersson jäi alle 43 prosenttiin.

On kyllä katsottu ihan eri sarja Oinosen kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pieni pelaajakohtainen kattaus vielä ennen sarjaa. Ketjut ensin niin, että ylimpänä vasen laituri. Puolustuksessa Bluesilla ylempänä on oikea pakki, Canucksin kohdalla ylempänä on vasen pakki. En tiedä ovatko kokoonpanot oikein etenkään Bluesin osalta (@Ranksu voi ainakin korjailla muutkin asiavirheet), mutta tässä nyt jotain omia ajatuksia tuon sarjan yksilöistä.

St. LOUIS

1. Ketju:

Jaden Schwartz

Schwartz on kärsinyt viime kausina vähän loukkaantumisista eikä viime kauden runkosarja ollut häneltä kovin hyvä (36 pistettä), mutta palasi tällä kaudella taas pinnalle terveenä pysyessään jääden vain kuuden pisteen päähän uransa piste-ennätyksestä. Schwartz on vahva luistelija ja kiekonkaivaja, joka pystyy tekemään peliä vauhdista ja hänen pitäisi ominaisuuksiensa puolesta sopia sarjaan hienosti. Canucksin puolustus on ollut ongelmissa nopeissa pelin käännöksissä runkosarjassa.

Brayden Schenn

Schenn pelasi yhtä uransa parhaista kausista ennen kuin kausi pistettiin pakettiin ja olisi saattanut rikkoa jopa 30 maalin rajan. Schenn on prototyyppi monipuolisesta sentteristä. Vaikka hän ei ole liigan taitavin, hän osaa monta asiaa hyvin. Nyt hän oli joukkueessaan maaleissa jaettu kärki ja taklauksissa kolmonen. Schenn tulee ehkä pelaamaan Horvatia vastaan ja tuon kaksikon välinen pelaaminen on mielenkiintoinen seurattava.

Vladimir Tarasenko

Venäläishyökkääjä ehti pelaamaan ainoastaan 10 peliä (ja tekemään 10 pistettä) ennen olkapäävammaa. Tasasenko on tehnyt kaudesta 2015-16 alkaen NHL:n seitsemänneksi eniten 5v5 maaleja per 60 minuuttia ja yhteensä kuudenneksi eniten maaleja NHL:ssä. Mikäli hän on täydessä pelikunnossa, Tarasenko on Bluesille täsmäase maalintekoon sarjaan.

2. Ketju

Zach Sanford

Isokokoisen laiturin rooli ketjussa on pelata fyysisesti ja tuoda vähän tehoja mukana. Runkosarjassa olisi voinut mennä 20 maalia rikki ja oli joukkueensa toiseksi tehokkain laituri (edellä vain Tarasenko) 5v5 pelissä 60 minuuttia kohden. Osaa suojata kiekkoa ja on vahva kamppailija. Mestaruuskauden viimeisen maalin Bluesille iskeneen voimahyökkääjän kauden kohokohta oli neljän maalin ilta Vegasia vastaan. Sanford oli hyvä poiminta Shattenkirkin treidissä Bluesille. Muistuttaa minua vähän takavuosien Blues-hyökkääjästä Scott Youngista, mutta tuskin tulee koskaan tekemään 40 maalia.

Ryan O'Reilly

Periaatteessa ykkösentteri, vaikka pelaa Schennin kanssa aika samoja tasakenttäaikoja. O'Reilly teki yli puolet vähemmän maaleja tällä kaudella kuin viime kaudella, mutta oli muuten tehokas ja vei Bluesin sisäisen pistepörssin. O'Reilly on Bluesin monipuolisin pelaaja, jonka merkitys joukkueelle on suuri. Saattaa olla sarjan paras puolustava hyökkääjä ja viedä nimiinsä pistepörssin siinä samalla.

David Perron

Kolmatta kertaa urallaan Bluesissa pelaava kokenut hyökkääjä muodostaa O'Reillyn kanssa hyvän tutkaparin. Perron oli joukkueensa paras maalintekijä (25) yhdessä Schennin kanssa. Perron oli mukana Bluesissa silloin kuin Canucks ja Blues pelasivat viimeksi playoffeissa vastakkain. Työteliäs hyökkääjä on pelannut nyt kahden viime kauden aikana finaalisarjassa. Onkohan tänä vuonna kolmas peräkkäinen kerta?

3. Ketju

Alexander Steen

Jo yli 10 kautta Bluesissa pelannut kokenut Steen on arvokas alivoimahyökkääjä. Lukee peliä älykkäästi kokemuksellaan ja on minun mielestäni yksi NHL:n parhaista nelosketjun pelaajista. Niin, hän olisi ehkä nyt nelosketjussa, ellei Sammy Blais olisi loukkaantunut valmistavissa peleissä. Steen tuo johtajuutta joukkueeseen ja häntä pystytään peluuttamaan tarvittaessa ylempänä rosteria. Miinus Steenille on 5.75 miljoonan tili, mutta sillä nyt ei ole tähän sarjaan merkitystä.

Robert Thomas

Oma suosikkini Bluesin joukkueesta. Nopea ja taitava Thomas teki Bluesin eniten pisteitä 5v5 pelissä 60 minuuttia kohti ja mikäli NHL:ssä oltaisiin pelattu koko kausi, hän olisi saattanut rikkoa 50 pisteen rajan. Toissa kauden OHL:n playoffien arvokkain pelaaja voi olla seuraava St. Louisin tähtipelaaja tulevaisuudessa mikäli kaikki menee hyvin. Mielenkiintoinen seurattava ja tulee tuottamaan tuskaa Canucksin puolustajille.

Tyler Bozak

Kokenut Bozak oli käsittääkseni Thomasille jonkinlainen isähahmo ja heidän kemiansa tuntuvat toimivilta. Hyvä aloittaja tulee pelaamaan kumpaakin erikoistilannetta. Ei ole ehkä enää parhaiden vuosien tasolla pisteiden tekijänä, mutta kolmosketjussa vielä hyvä pelaaja. Viime vuoden playoffeissa tuli 13 pistettä 26 peliin, joten saattaa olla edelleen tärkeillä hetkillä arvokas ja monipuolisuutensa ansiosta arvostettu.

4. Ketju

MacKenzie MacEachern

Tämä paikka kuuluisi nelosketjun tärkeälle laiturille Ivan Barbasheville, mutta koska hän oli vaimonsa kanssa synnytyssairaalassa ja Blais kärsii ilmeisesti jalkavammasta, MacEachern saa ehkä paikan nelosketjusta. MacEachern (joka tuli minulle vähän kuin puskista NHL:ään) on hyvä luistelija ja pelaa fyysistä kiekkoa sekä ajaa ahtaisiin paikkoihin hyvällä itseluottamuksella. Pelasi jo runkosarjassa 51 peliä.

Oskar Sundqvist

Isokokoinen ruotsalaissentteri on mielestäni yksi tämän hetken parhaista pelaajista roolissaan ja on tehnyt noin 30 pisteen kausia nyt kahdesti peräkkäin. Pelasi runkosarjassa suunnilleen samoja minuutteja kuin kolmosketjun Thomas. On voittanut urallaan kaksi Stanley Cupia kahdessa eri joukkueessa (oli mukana Pittsburghissakin 2016, mutta kaupattiin Ryan Reavesin treidissä Bluesiin). Vahva alivoimapelaaja ja erittäin hyvä kaivamaan kiekkoja omilleen. Voi nousta ottelusarjassa tärkeään rooliin, vaikka nelosen sentteri onkin.

Troy Brouwer

Kokenut Brouwer teki vuoden sopimuksen kauden aikana Bluesiin ja on paluumuuttaja. Pelaa kokeneena pelaajana hyvää fyysistä peliä. Hän oli monta kautta noin 40 pisteen laituri NHL:ssä, mutta nyt 36 vuotiaana alkaa vedellä viimeisiä piirtojaan taalajäillä. Voittanut Stanley Cupin hänkin, vaikkei Bluesissa. On tehnyt ennenkin kuitenkin Bluesille tärkeitä maaleja playoffeissa. Ikimuistoisimpana varmasti Chicago-sarjan seitsemännen pelin voittomaali 2016 keväällä.

Syvyys

Ivan Barbashev

Olisi tärkeä nelosketjun laituri, mutta joutuu jättämään ilmeisesti sarjan neljä ensimmäistä peliä väliin. Tehnyt Sundqvistin tavoin noin 30 pisteen kausia.

Sammy Blais

Runkosarjan 40 pelissä tuli 155 taklausta tältä herralta. Osaa tehdä tehojakin. Sai jalkavammaa valmistavissa peleissä eikä ole ehkä sarjan alussa pelikunnossa.

Jordan Kyrou

Nuorisokaartilainen on taitava kahden suunnan pelintekijä. Ehkä vielä nyt peliaika on tiukassa ilman loukkaantumisia, mutta tulevaisuudessa kaikki lahjat ottaa paikka. Oli toissa kaudella OHL:n paras pelaaja ja viime kaudella AHL:n tähdistössä.

Puolustajat

1. Pari

Alex Pietrangelo

St. Louisin peliaikakuningas ja kapteeni. Oli kuusi vuotta sitten vielä Norris Trophy -äänestyksessä top5 sakissa ja on edelleen erittäin hyvä isojen minuuttien puolustaja. Yleisesti arvostettu pelaaja ympäri liigaa. Teki viime kaudella playoffeissa puolustajista eniten pisteitä ja olisi tällä kaudella luultavasti rikkonut uransa piste-ennätyksen mikäli kausi olisi pelattu loppuun. Teki uransa ennätyksen kuitenkin maaleissa (16). Pelannut koko 12 vuotta kestäneen uransa St. Louisissa.

Carl Gunnarsson

Ei pelaa lähellekään samoja minuutteja kuin Pietrangelo, mutta 33 vuotiaan puolustajan varmistava pelityyli istuu hyvin kapteenin kanssa ja pääsee esille. Teki viime kauden playoffeissa elämänsä maalin iskemällä toisessa pelissä jatkoajalla voittomaalin.

2. Pari

Colton Parayko

Isokokoinen Parayko pelasi erinomaista shutdown peliä etenkin viime kevään playoffeissa Jay Bouwmeesterin kanssa ja kaksikko jatkoi yhdessä ennen Bouwmeesterille kohtalokasta peliä Anaheimissa. Tuon tapauksen jälkeen Parayko pelasi yhdessä Marco Scandellan kanssa samanlaista roolia hyvin kunnes runkosarja pistettiin pakettiin. Parayko on Bluesille tärkeä puolustaja monessakin suhteessa. Hän pelaa kovaa, ottaa paljon blokkeja, kantaa isoa roolia alivoimilla ja teki toisena kautena peräkkäin 10 maalia.

Marco Scandella

Tuli Montrealista Bouwmeesterin sydänoireiden jälkeen paikkaamaan ruutua ja teki neljän vuoden jatkon melko nopeasti seuran kanssa. Scandella pelasi tällä kaudella kolmessa eri seurassa, sillä hän aloitti kautensa Buffalossa. Hän on 11 NHL-kauden veteraani, jonka olisi nyt näytettävä olevansa nelivuotisen sopimuksen arvoinen. Runkosarjassa hän pelasi hyvin Paraykon kanssa.

3. Pari

Justin Faulk

Carolinasta siirtynyt kokenut Faulk pelasi omaan silmään aika epätasaisen kauden ja häntä peluutettiin kummallakin puolella. Faulkilla on kyvyt ottaa puolustuksessa suurempikin tontti, mutta tämän hetken Bluesin rosterissa tuo voi olla vähän hankala ottaa.

Vince Dunn

Mielenkiintoinen puolustaja, jonka olisin odottanut ottavan isompaakin roolia puolustuksessa sen perusteella mitä minä Bluesia seurasin. Hyvin liikkuva ja kovaa laukova Dunn teki viime kaudella 35 pistettä mutta jäi nyt 23 pisteeseen. Kolmosparin puolustajaksi joka tapauksessa oikein hyvä puolustaja.

1. Maalivahti

Jordan Binnington

Binningtonin kausi ei ollut ehkä ihan suuri menestystarina kuin vuosi sitten, mutta hyvä se joka tapauksessa oli. Esimerkiksi "goals saved above expected" -tilastossa hänen lukunsa oli 4.6, kun Canucksin arvokkaimman pelaajan Markströmin vastaava luku oli 3.8. Voittojen lukumäärässä Binnington oli NHL:n kolmas. Mielenkiintoinen seurattava kuitenkin nyt tässä sarjassa. Markströmillä on mahdollisuudet viedä maalivahtien taistelu Binningtonin lukemista huolimatta.

VANCOUVER

Hyökkääjät


1. Ketju

J.T. Miller

Vancouveriin siirtyneen voimahyökkääjän kausi oli erinomainen ja hän löysi heti hienon yhteisen kemian Elias Petterssonin kanssa. Millerin 27 maalia ja 72 pistettä olivat Vancouverissa kärkilukemia. Hän osallistui hyvin myös puolustushommiin ja oli tärkeä aloittaja ykkösketjussa. Miller on älykäs pelaaja ja oivaltava syöttäjä, joka otti kauden aikana paljon hyökkäyspään irtokiekkoja ja löysi niiden kautta muita ketjusta.

Elias Pettersson

Canucks löysi nopeasti Henrik Sedinin tilalle ehkä vielä lupaavamman ruotsalaissentterin, kun Pettersson varattiin 2017 kesällä. Nyt meneillään olevat playoffit ovat Petterssonille kuitenkin uran ensimmäiset ja tässä parissa ainoastaan dominointi tekisi sarjasta tasaisen - sen verran parempi Bluesin syvyys on. Runkosarjassa Pettersson on tehnyt Bluesia vastaan kahden kauden aikana yhdeksän pistettä kuuteen peliin ja hänen ollessa 5v5 pelissä jäällä, Canucks on vienyt maalit 10-0, mutta nyt pelataan uran ensimmäisiä playoffeja ja vastaan tulee NHL:n parhaisiin puolustaviin hyökkääjiin lukeutuva Ryan O'Reilly.

Brock Boeser

Lahjakas maalintekijä on keskittynyt parantamaan kokonaisvaltaista peliään ja onnistunutkin tuossa hyvin. Boeser oli vahva Wild-sarjassa ja playoffit voivat sopia pelityylillisesti hänelle. Hänellä on kyky haistaa paikat ja näissä peleissä kun aikaa ja tilaa on vähän, tuolle luontaiselle vaistolle on tarve. Tärkeä pelaaja joukkueelle monessakin asiassa nykyisellään.

2. Ketju

Tanner Pearson

Kokenut Stanley Cup -voittaja on muodostanut hyvän parin kapteeni Bo Horvatin kanssa. Hän aloitti Minnesota-sarjan heikosti, mutta paransi selvästi peliään ja teki pari maalia tuossa sarjassa. Hyvä kamppailija ja kokeneena pelaajana tekee paljon pieniä asioita joukkueen eteen. Edessä on kova haaste, sillä hänen ketjunsa pelaa luultavasti Schenn-Tarasenko -akselia vastaan.

Bo Horvat

Kapteeni aloitti Wild-sarjan Pearsonin tavoin melko vaatimattomasti, mutta paransi peliään selvästi sarjan edetessä ja pelasi parhaan ottelunsa viimeisessä pelissä. Bluesilla on Ryan O'Reillyssa pelaaja, jollaiseksi Canucks toivoo Horvatin vielä kasvavan, mutta tuohon on vielä matkaa. Ison roolin pelaaja kuitenkin Vancouverille ja tulee mahdollisesti pelaamaan hyökkäyksen eniten.

Loui Eriksson

Eriksson oli Wild-sarjassa eri luokan pelaaja kuin runkosarjassa saadessaan tilaisuuden Tyler Toffolin loukkaantumisen jälkeen. Hän on älykäs pelaaja, joka tekee pieniä tärkeitä asioita joukkueen eteen. Maalinteon Loui jätti ikävä kyllä Bostoniin ja luistimet sekä varaluistimetkin ovat tainneet jo unohtua, mutta kiekottomana Eriksson täytti mielestäni paikkansa. Toffoli saattaa tulla paikkaamaan tähän rooliin sitten kun palaa kentille.

3. Ketju

Antoine Roussel

Röyhkeä ranskalainen pelaa kovalla tunteella ja ajoittain läikkyy yli. On saanut pitkään vaivanneen polvivammansa kuntoon, liike on suoraluistelussa taas hyvää ja pystyy tuomaan tehoja syvyydestä. Pitäisi saada rauhoitettua tunteensa paremmin, ottaa välillä turhia jäähyjä. Pelaaja, joka saattaa nousta kovalla taistelullaan vielä sarjassa esiin.

Brandon Sutter

Kokenut sentteri, joka pystyi Erikssonin tavoin nostamaan pelinsä tasoa runkosarjasta. Toisaalta nyt sai olla myös terveenä ja tuo näkyi otteista. Sutter on parhaimmillaan hyvä kolmosketjun puolustushommat osaava sentteri, vaikka ei Bluesin kolmossentterin Thomasin tasolle pääse muuten ja vähän pelottaakin tuo vastakkain peluutus etukäteen. Joukkueelle olisi nyt tärkeä saada Sutter jatkamaan Wild-sarjan tasolla. Ellei hän pysty tuohon, hyökkäyssuuntaan taitavampi Adam Gaudette vie paikan.

Jake Virtanen

Parhaimmillaan Virtanen pystyy tuomaan kolmosketjuun hyvin maalintekovoimaa, fyysisyyttä ja liikettä. Huonoimmillaan hänen pelinsä sekoaa puolustussuuntaan pahasti eikä taida tietää itsekään mitä on tekemässä. Hyvän ja huonon päivän välinen ero on iso. Joukkue tietysti toivoo, että nyt Jaken putki kulkisi hyvien iltojen malliin. Joukkue kaipaa kyllä sitä Virtasta, mikä hän voi parhaimmillaan olla.

4. Ketju

Tyler Motte

Arvokas nelosketjun laituri painaa hommia parin muun pelaajan puolesta ja raataa alivoimilla. Hyvä alivoimapelaaja ja pelaa aina täysillä, mutta hyökkäyssuuntaan tehoton. Nelosketjun laiturin rooliin kuitenkin hyvä pelaaja.

Jay Beagle

Joukkueelle tärkeä pelaaja alivoimilla ja kokeneena johtajatyyppinä on ottanut ison henkisen johtajan roolin seurassa. Vahva aloittaja, mutta samat sanat Beaglelle kuin Mottelle, tehoja kaivataan lisää. Minnesotaa vastaan nelosketjun peli toimi muuten, mutta tehot jäivät totutusti nollille.

Zack MacEwen

Pitkän tien NHL-uraan kulkenut kookas voimahyökkääjä pelasi hyvän sarjan Minnesotaa vastaan ja esiintynyt muutenkin edukseen saadessaan paikan Canucksin joukkueesta. MacEwen on hyvä taklaaja, melko hyvä luistelija ja pelaa järkevästi joukkueen eteen. Mikäli jatkaa Wild-sarjan tasolla, hän tuo joukkueelle hyvän nelosketjun laiturin.

Puolustajat

1. Pari

Quinn Hughes

Tulokas on nostanut pelinsä tasoa uudelle tasolle upean tulokaskauden jälkeen. Oli joukkueen paras pelaaja Minnesota-sarjassa, vei sarjan pistepörssin ja käytti eliittitason kiekonhallintaa parhaaseen puolustuskeinoon, nostamaan peliä omista. Vei 5v5 pelin sarjassa 5-2 ja piti kiekkoa hallussaan 13 minuuttia sarjan aikana kun kakkosena tulleella Millerilla oli kiekko hallussaan seitsemän minuuttia. Ensimmäiset playoffit vasta menossa, joten saa nähdä miten nuoren pojan fysiikka kestää valtavaa ruutua. Blues tulee iskemään Hughesiin kuten Wild'kin teki ja kun kiekko on usein hallussa, voi tulla välillä myös virheitä. Paljon enemmän tapahtuu kuitenkin hyviä asioita Quinnin hallitessa pelivälinettä.

Chris Tanev

Kokenut soturipakki oli arvokas pakkipari Hughesin kanssa ja ratkaisi sarjan lopulta. Pelaa jatkuvasti joukkueen eteen uhraten itsensä. Edelleen hyvä puolustaja oman sinisen sisällä ja pelaa yksinkertaista peliä. Ei ole kiekollisena taitavin, joten tuo tyyli on ainoa oikea. Pelaa äärimmäisen tasaisesti illasta toiseen.

2. Pari

Alex Edler

Toinen kokenut puolustaja Canucksin alakerrassa ja ehkä Hughesin jälkeen puolustuksen monipuolisin pelaaja. Kantaa roolia alivoimalla ja pelaa vastustajien kärkiä pois kokemuksen ja fysiikan turvin. Ura ehtoopuolella, mutta vielä pari vuotta saattaa olla hyvää aikaa edessä. Olisi voinut rikkoa runkosarjassa 40 pisteen rajan. Oli ajoittaisissa ongelmissa Wild-sarjassa.

Troy Stecher

Pienikokoinen taistelija, joka pyrkii pelaamaan fyysisesti, mutta on rajoittunut tehtävässä. Pelasi kuitenkin hyvän Wild-sarjan ja kunnostautui kehittyneissä tilastoissa. On luotettava puolustaja ja täyttää puolustuksessa 4-5 pakin roolin, mutta sitä ylemmäs ei tule pääsemään. Mahdollisia viimeisiä pelejä Canucks-paidassa.

3. Pari

Oscar Fantenberg

Toivoisin tähän Juolevia, mutta veikkaan Greenin antavan luottoa kokeneemmalle Fantenbergille. Rooli jää pieneksi. Tärkein tehtävä on pelata kutospakkina minuutteja pois vähillä virheillä. Sen Fantenberg on usein onnistunut tekemään. Ihan pätevä kamppailija vääntötilanteissa.

Tyler Myers

Osa Minnesota-sarjan jäähyistä tuli ehkä kevyesti, mutta totuus on kuitenkin se, että Myers istui yhdeksän kakkosta sarjassa. Tuohon ei ole nyt varaa NHL:n runkosarjan kolmanneksi parasta ylivoimajoukkuetta vastaan. Pelasi ihan hyvän runkosarjan ja toi fyysisyyttä alakertaan Minnesotaa vastaan, mutta ongelmaksi muodostuivat jäähyt ja peli vähän hiipui niiden mukana. Nyt tarvittaisiin taas sitä Myersia mitä nähtiin runkosarjassa.

1. Maalivahti

Jacob Markström

Ruotsalaismaalivahti oli Canucksin arvokkain pelaaja runkosarjassa ja yksi parhaista Minnesotaa vastaan. Päästi pari helppoa maalia kuitenkin sarjassa, mutta torjui lähes 93% tasolla kiekkoja, joten maalivahtipeli oli kunnossa kokonaisuutta katsoen. Nyt hänen pitäisi kuitenkin parantaa. Canucksilla saattaisi olla pieniä mahdollisuuksia hyvällä maalivahtipelillä. Mikäli Markström häviää kaksintaistelun Binningtonille, Canucks saa haudata jatkohaaveet jo siihen.

Tuossa lyhyesti pelaajia, korjailkaa tai kommentoikaa. Pelottaa tuo Bluesin syvyys - etenkin kolmosketjujen vertailussa. Canucksin kärjeltä vaaditaan nyt paljon.

Edit: Parit hutilyönnit
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sarjan ensimmäisestä pelistä voitto Vancouverille 2-5 lukemin ja mielestäni hyvän kiekkopelin jälkeen. Tässä pelissä oli vauhtia, taitoa, fyysisyyttä ja vähän likaista peliä. Vancouver on nyt voittanut neljä peräkkäistä peliä playoffeissa - kaikki sen jälkeen kun Loui Eriksson päästettiin irti. Bluesin vähän tukkoinen "kuplakausi" sen sijaan jatkuu, vaikka peli oli kyllä lukemista huolimatta tasainen. Vancouverille oli tärkeä saada tästä hyvä startti sarjaan ja sen joukkue pystyi tekemään. Eipä tullut ainakaan sweeppiä sarjasta ja saadaan jännittää kauemmin näitä pelejä.

- Maalilla Markström oli tässä pelissä terävämpi kuin Binnington, vaikka Blues-maalivahti ei noille maaleille tuota Stecherin laukausta lukuun ottamatta oikein mitään mahtanut. Markstömin patjatyö pelin lopussa etenkin oli tärkeä.





- Puolustuksessa Hughes oli pelin paras pelaaja ensimmäiset 40 minuuttia, mutta ei juurikaan pelannut kolmannessa erässä. Toivottavasti tuossa ei ole nyt mitään loukkaantumista kyseessä. Saattaa olla kyse vain Greenin peluutuksesta johtoasemassa. Hän pitää usein kokeneet pelaajat jäällä niissä tilanteissa.





Blues oli merkannut Hughesin kuten odottaa sopikin ja hänelle tuli kovuutta pelitilanteiden ulkopuolella:





Perron osasi antaa tuota kovuutta myös Petterssonille:





Harvoin olen kenenkään Canucks-pelaajan maalista ollut yhtä onnellinen kuin Stecherin voitto-osumasta tässä pelissä. Hänellä on ollut raskas vuosi isän kuoleman vuoksi eikä hän ole maaleilla juurikaan juhlinut, mutta nyt meni sisään.





- Hyökkäyksessä esiin nousi parhaiten (jälleen) kapteeni Horvat, joka iski pelissä kaksi osumaa - avausmaalin ja tärkeän 4-2 johtomaalin. Horvat oli eläin (en tiedä mikä, mutta joku). Petterssonille pelissä myös maali ja yksi ylärima. Miller jätti alkulämmöt väliin ja hänellä on kaiketi jotain vammaa, mutta olisi yksi joukkueen parhaista.

Bluesilta Ryan O'Reilly dominoi kenttää ollessaan jäällä. Tasakentin hän pelasi Petterssonin ketjua vastaan ja Blues vei laukaukset 20-5 kun O'Reilly oli jäällä. Canucks pystyi pitämään O'Reillyn kuitenkin pois pisteiltä.

Blues pystyy parantamaan tuota peliä varmaan jatkossa, avainkysymykseksi nousee pystyykö Vancouver.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Olipas Nuckilta jälleen varsin mainio postaus. Kaikki oleellisimmat asiat jo tuossa kävit läpi.


Eipä tullut ainakaan sweeppiä sarjasta ja saadaan jännittää kauemmin näitä pelejä.
Käy mulle sweeppikin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
On kyllä ihmeellistä miten keskialueella saa antaa poikkaria selkään ja viel päälle hieroa nyrkkiä naamaan, mutta sitten joku mailan neppaaminen kädestä on heti jäähy. Ei tossa tuomaroinnissa ole mitään tolkkua taas.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
On kyllä ihmeellistä miten keskialueella saa antaa poikkaria selkään ja viel päälle hieroa nyrkkiä naamaan, mutta sitten joku mailan neppaaminen kädestä on heti jäähy. Ei tossa tuomaroinnissa ole mitään tolkkua taas.

Samaa mieltä. Oli kyllä tuomarointi todella linjatonta taas aamulla pelissä. Kiekotonta sai estää ja huitoa tilanteen ulkopuolellakin sekä katkolla sai mailalla sai huitoa munille. Välillä sitten pilli soi todella herkästi. Vaikea tuosta mitään linjaa on löytää, joten vaikeuttaa kyllä pelaajien pelaamista. Pitää toivoa, että seuraavassa pelissä olisi ainakin selvä linja tuomareilla.

Mutta pelistä voitto Canucksille! Kapteeni Horvat näytti hauista Jatkoajan toimitukselle ja painoi kaksi tärkeää kassia. Oli muuten Horvat jäällä neljän ensimmäisen Vancouverin maalin aikana eikä kummankaan Bluesin maalin. Viidennessä maalissa otettiin varman päälle ja pelattiin kahdella pakilla, joten sen maalin Horvat katseli penkiltä.

Muita onnistuneita Vancouverin pelaajia oli Petterssonin johdolla koko ykkösketju, Pearson ja melkeinpä koko tiimi. Ja tietysti Markström oli huikea ja voitti selvästi maalivahtien kamppailun. Oli kyllä melkoiset refleksit lopussa!

Myers otti pakollisen jäähyn ja MacEwen sai varsin helpon jäähyn, kun vastaavista ei juurikaan jäähyjä muuten annettu. Green ei juurikaan tuon jälkeen MacEwenia kentälle päästänyt, joten kovaa Green rankoo tiettyjä pelaajia. Onneksi pelin ratkettua MacEwen vielä kentälle pääsi, joten toivotaan ettei peliaikaa ainakaan vähennetä jatkossa. MacEwen on hyvä pelaaja vastaamaan tuohon Bluesin fyysisyyteen.

Pitää nyt toivoa ettei Hughes pahemmin loukkaantunut tuossa Bluesin käsittelyssä. Ja toivottavasti myös muut pelaajat pysyvät ehjinä puolin ja toisin niin saadaan tästä oikein mukava sarja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
nuck kirjoitti:
- Hyökkäyksessä esiin nousi parhaiten (jälleen) kapteeni Horvat, joka iski pelissä kaksi osumaa - avausmaalin ja tärkeän 4-2 johtomaalin. Horvat oli eläin (en tiedä mikä, mutta joku).
Selvisi tuokin. ”He was a horse” -Green

Vähän tilastoilla tuota Horvatin peliä vielä. Horvat teki tosiaan nuo kaksi maalia; pelin ensimmäisen ylivoimalla ja 2-4 osuman tasakentin kolmannessa erässä antaen vähän happea joukkueelle. Hän oli jäällä neljän Vancouverin maalin aikana eikä ollut jäällä kummankaan Bluesin maalin aikana. Hänellä oli joukkueen eniten laukauksia (4) ja oli ainoa Canucksilta, joka nyt pääsi aloituksissa yli 50% lukemiin. Hän pelasi Bluesin kärkiketjua (Tarasenko, Schenn, Schwartz) vastaan eniten ja pystyi omana aikanaan nollaamaan tuon. Kun Horvat oli jäällä tuota Schennin ketjua vastaan 5v5-pelissä, Blues sai aikaan kaksi laukausta maalia kohti.

Horvat on ollut toistaiseksi aina playoffeissa parhaimmillaan. Jo junioriaikana hän teki Londonin playoff-keväässä 16 osumaa 21 peliin ja hänet valittiin OHL:n playoffien arvokkaimpana pelaajana varaustaan edeltäneellä kaudella. Tulokaskaudella (tuolloin 19 vuotta) hän pelasi Canucksin joukkueessa sarjan Calgarya vastaan ensimmäisellä kierroksella ja teki tuolloin Vancouverin eniten (jaettu) pisteitä. Tuosta joukkueesta on muuten enää jäljellä Horvatin lisäksi Edler ja Tanev, joten aika paljon on porukka vaihtunut.

Tuolla on tuosta Flames-sarjasta Horvatin tulokaskaudelta kooste:





Nyt on sitten viidestä pelistä kasassa neljä maalia ja kuusi pistettä tältä kaudelta samalla kun hänestä on kasvanut joukkueen toinen kärkisenttereistä, jota peluutetaan usein noita kovia minuutteja vastustajien kärkiä vastaan. En tosiaan odota jatkossa kahta maalia peliä kohden ja ihan varmasti tuo Schennin ketju tulee pääsemään sarjassa vielä tuloksentekoon myös Horvatia vastaan, sen verran kovasta ketjusta on kyse. Mutta todella hieno seurata BoHon otteita näissä peleissä taas tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
On kyllä ihmeellistä miten keskialueella saa antaa poikkaria selkään ja viel päälle hieroa nyrkkiä naamaan, mutta sitten joku mailan neppaaminen kädestä on heti jäähy. Ei tossa tuomaroinnissa ole mitään tolkkua taas.
Alkaa taas sama meininki kuin viime kauden Blues -sarjoissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sarjan toinen peli kääntyi jatkoajalla Vancouverille ja Canucks otti sarjassa 2-0 johdon. Blues mielestäni paransi ja pelasi taas hyvin, mutta Vancouverin johtavat pelaajat nyt kapteeni Horvatin ja maalivahti Markströmin johdolla käänsivät tasaisen ja jännittävän pelin. Myös erikoistilanteilla oli taas iso merkitys peliin. Vancouverille tuli jo viides peräkkäinen voitto playoffeissa.

Vancouver teki taas pelin avausmaalin komean Horvatin alivoimasoolon päätteeksi. Osuma oli niin yllättävä ja komea soolo, että jopa Chris Cuthbert meni vähän mykäksi:





Tuon maalin jälkeen Horvat oli ollut jäällä playoffeissa 12 osuman aikana ja päästämässä kolmea.

Toisen erän alussa J.T. Miller otti kakkosen ja päästyään penkiltä teki maalin läpiajon päätteeksi. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona, kun Millerin vasen luistin oli vähän viivan päällä mutta ilmassa. Bluesilta tilanteessa hyvä haasto. Toisen erän ensimmäinen puolikas oli lähes täydellistä St. Louisin hallintaa ja Canucks sai ensimmäisen laukauksen vasta 10 minuutin jälkeen. Markström kuitenkin pelasi hyvin ja toisaalta pitää antaa kiitosta Canucksin joukkuepuolustukselle. Huolimatta Bluesin selvästä hallinnasta, toisen erän vaaralliset maalipaikat jaettiin 3-3 lukemilla.

Toisen erän loppuun joukkueet jakoivat maalit kummallekin. Elias Petterssonin syöttö löysi Tanner Pearsonin ylivoimalla:





Tuon 2-0 maalin jälkeen Blues tuli peliin taas mukaan, kun Blais taklasi ensin Sutteria numeroista laitaan, paikalle Sutteria puolustamaan tullut Beagle sai laitakahinasta tuplakakkosen ja Blues pääsi ylivoimalle. Huippupelin jälleen pelannut Ryan O'Reilly iski kavennuksen ylivoimalla. En sano tuomareista mitään, mutta tuossa jopa Bluesin Jeremy Rutherford ihmetteli tilannetta.





Kolmannen alussa Tyler Myers joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Canucks meni tuon jälkeen kuitenkin 1-3 johtoon Elias Petterssonin ylivoimamaalilla. Blues on osannut tasoittaa tässä sarjassa Canucksin johdot ennenkin ja niin se teki tälläkin kertaa. Ensin Edler (jota rikottiin korkealla mailalla) antoi kiekon suoraan Sammy Blaisin lapaan ja tuosta kavennus. Varsinaisen peliajan lopussa Blues otti Binningtonin maalilta ja onnistui tasoittamaan vain 6.4 sekuntia ennen peliajan loppua ohjurimaalilla.

Jatkoajalla Blues oli lähellä tasoittaa sarjan, mutta Markström otti pari hienoa torjuntaa ja kerran Pettersson (jonka kahden suunnan peli oli taas hyvää) toimitti maalivahdin virkaa ja pelasti St. Louisin osuman. Pelin ratkaisun iski Canucks-kapteeni Horvat Quinn Hughesin läpisyötön jälkeen. Horvat kertoi, että oli kokeillut Binningtonille kilpikädelle jo sen verran monta kertaa, että päätti nyt harhauttaa sinne ensin ja pistää kuitenkin jaloista sisään.

- Maalilla Markström jatkoi vahvoja otteitaan vaikka kolme osumaa menikin. Laukaukset menivät pelissä Bluesille 37-25,, maalipaikat 28-22 ja vaaralliset maalipaikat puolestaan Canucksille 13-11, joten Markström oli työllistetympi maalivahdeista. Kummankaan pelaamiseen tämä peli ei kuitenkaan ratkennut ja kummallakin oli hetkensä.

- Puolustuksessa Canucks taipui, muttei katkennut - ainakaan vielä. Hughesilta vaatimaton peli hänen tasolle, vaikka olikin tärkeässä roolissa jatkoajalla syöttämässä Horvatin läpiajoon. Hughesille tuosta playoffien kahdeksas piste kuuteen peliin. Hughes sanoi itsekin, ettei tuntenut olevansa nyt oikein pelissä sisällä;

I don’t think I felt like I was really in the game tonight, to be honest. It’s definitely a little bit challenging sometimes when you’re sitting for five or six minutes and then you’ve got to get your legs going, but that’ll happen once in a while.

Toisaalta ehkä tuossa on myös niin valtavat odotuksetkin jo, että nekin vähän sokaisevat:





Hyvää peliä pelannut Myers puolestaan joutui jättämään kentän ja hänen jatkonsa sarjassa on nyt epävarma. Edler joutui kokeneena puolustajana kantamaan osan Myersin kuormasta ja pelasi 28:27. Bluesilla alakerran työjuhta Pietrangelo pelasi 31:31 ajat.

- Hyökkäyksestä on helppo löytää avainpelaajat ja ne löytyvät keskikaistalta. Horvatilta jälleen horsemainen esitys kahteen maaliin, neljään laukaukseen, kolmeen blokkiin ja aloituksia hän otti 20-9 (69%). Pettersson teki maalin, syötti toisen ja pelasti kolmannen (Bluesin osuman). Tasakentin Canucksin ykkönen oli kuitenkin isoissa ongelmissa ja syynä on kukas muukaan kuin Selke-voittaja Ryan O'Reilly.

Canucksin ykkönen ei saanut laukaustakaan tasakentin aikaan kun tämä puolustuspelin huippuyksilö paimensi yhtä NHL:n vaarallisimmista ketjuista. O'Reilly pelasi hyökkääjälle kohtalaiset 26:37 jääajat.

Green;

That’s a matchup that they wanted. That’s a line that plays every top line in the league. A line that’s won a Stanley Cup. You’re not going to get a much harder matchup than that. It’s been two games where [Pettersson’s] line hasn’t created a lot 5-on-5, but they’ve done a lot of damage on the power play. That’s part of the learning and growth with young players. I’ve got a lot of faith in them, they’re going to be fine. We’ll see what we decide to do next game.

Niin, saa nähdä mitä Canucks tuolle ongelmalle tekee. Horvatilta ei voi kukaan odottaa jatkuvasti osumia ja tuon ykkösen pitää saada tulosta aikaan myös muutenkin kuin ylivoimalla. Jatkossa sarja varmasti vielä tulee kovemmaksi ja nyt siellä on jo alkanut putoamaan pakkia riveistä ulos Bluesin heavyhockeyn seurauksena. Seuraavasta pelistä tulee varmuudella vaikea, sillä Blues ei kyllä 3-0 sarjatilanteesta oikein tahtoisi enää nousta. Toki kyse on St. Louisista, mutta silti tuo tilanne olisi heillekin jo todella vaikea käsiteltävä. Canucks on ainakin antanut näissä kahdessa ensimmäisessä pelissä merkit, että joukkue pystyy haastamaan tosissaan näissä peleissä jopa mestarijoukkueen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari huomiota vielä tuosta sarjan kakkospelistä:

- St. Louisin ketju Perron - O'Reilly - Schwartz vei 5v5 pelissä corsinsa 20-3 ja vaaralliset maalipaikat 5-0 lukemilla. Ketju pelasi vielä Canucksin ykköstä vastaan tasakentin, mikä ei ole noissa hommissa usein huono. Tuo on jo melkoista dominointia tuolta Bluesin ketjulta. O'Reillyn ohella Perronista on kasvanut melkoinen mörkö sarjassa ja nyt tuli kyllä siihen nähden "oikealle miehelle" (vaikka maali pahasti kaivoikin) lopun tasoitus. Schwartz on ollut kummassakin pelissä vaarallinen hänkin. Bluesin paras kehittyneissä tilastoissa (CF%) tasakentin oli Schwartz (90.00) ja Canucksilta Hughes (62.07).

- Blues oli vähän muokannut ketjujaan kun Schwartz (joka pelasi ensimmäisen pelin Tarasenkon ja Schennin ketjussa) pelasi tuossa O'Reillyn ketjussa ja Bozak pelasi Tarasenkon ja Schennin kanssa. Sanford oli puolestaan Thomasin ketjussa, jossa toisella laidalla pelasi lievästä jalkavammastaan kuntoutunut Blais.

- Canucksin ketjut olivat pysyneet samoina, mutta MacEwen alkoi ottamaan isompaa roolia ja pääsi pelaamaan Horvatin ja Pearsonin ketjussa. Tuo toimikin hyvin. Samalla Jake Virtanen on syvässä päässä ja tuskin edes pelaisi mikäli Toffoli, Ferland tai Leivo olisivat kunnossa. Nyt tuli peliaikaa noin viisi minuuttia ja noiden aikana yksi hölmö jäähy. Paljon enemmän odotin häneltä nyt kun sai vähän takaoven kautta mahdollisuuden ja ominaisuuksien pitäisi periaatteessa sopia näihin peleihin. Toki jos pelaajalta puuttuu sydäntä näihin niin näkyyhän se.

- Canucksin kakkosylivoima kaipaisi Gaudettea tekemään peliä, mutta Sutter on pelannut tuota puolustavaa roolia ja alivoimaa sen verran hyvin, että pitää varmaan paikkansa. Nythän siellä sotkettiin vähän tuota kakkosylivoimaa pitämällä Pettersson ja Hughes jäällä.

- Canucksilta Eriksson, Sutter ja Motte pelasivat enemmän kuin Pettersson. Fantenberg pelasi varsinaisella peliajalla lähes saman verran kuin Hughes. Noin voi käydä jos istutaan pelissä paljon jäähyjä.

Kakkosvalmentaja Nolan Baumgartnerin reaktiot jatkoajalla:





Fantenberg:



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Myers ei pelaa tänään, joten rosteriin nousee Benn (ei ole pelannut aikoihin), Juolevi tai yllätysvalinta Rafferty tai Chatfield. Juolevi sieltä pitäisi nousta, mutta saas nähdä uskaltaako Green laittaa Fantenberg-Juolevi pakkiparia. Benn olisi kokenut, mutta ei ollut leirillä mukana eikä ole pelannut ollenkaan maaliskuun alun jälkeen. Bennin tulevaisuus ei myöskään ole Vancouverissa, joten Juolevi tai Rafferty olisi myös sijoitus tulevaisuuteen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Minä en lue mitään corsipaskoja. Vitunko väliä sillä, kenen olisi pitänyt tehdä maali tai voittaa. Totuus on tulostaululla.

Totuus on, että nyt Bluesia on viety. Alkusarjan kun lukee mukaan, niin Blues on hävinnyt viisi viimeistä otteluaan. Ja ihan syystä. Peli on ollut jotenkin löysää ja ylimielistä. Että nyt kun tässä ollaan mestareita, niin ei tartte laittaa kaikkea likoon. Väärin. Nyt sitä vasta pitääkin. Seuraavan matsin voittaja vie sarjan. Eikä olisi väärin, jos Canucks veisi. Kannatan Bluesia kovasti, mutta tällä meiningillä ei pitkälle pötkitä. On suunnilleen viimeinen hetki luopua mestaruuskrapulasta ja ruveta pelaamaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Myers ei pelaa tänään, joten rosteriin nousee Benn (ei ole pelannut aikoihin), Juolevi tai yllätysvalinta Rafferty tai Chatfield. Juolevi sieltä pitäisi nousta, mutta saas nähdä uskaltaako Green laittaa Fantenberg-Juolevi pakkiparia.
Juolevia toivoisin näkeväni, mutta Green ei noihin kokemattomiin pelaajiin tunnu nopeasti luottavan eikä varmaan ainakaan näissä peleissä. Benn olisi tosiaan kokenut, mutta tässä tilanteessa Benn ei ole sen varmempi tapaus pitkän pelaamattomuuden ja väliin jääneen leirin vuoksi. Benn on pelannut urallaan kuitenkin oikeallakin ja toisi fyysisyyttä mitä tässä sarjassa tarvitaan, joten sikäli tuo sopisi. Rafferty ja Chatfield olisivat oikean puolen pakkeja, mutta jotenkin veikkaan valinnan kohdistuvan Juoleviin tai Benniin.

Vaikea paikka tuo yhden top4-pakin puuttuminen tässä vaiheessa. Myers pelasi St. Louisia vastaan hyvää peliä, toi sitä fyysisyyttä ja kellotti isoja aikoja. Nyt kolmosparille tulee varmaan entistä pienempiä minuutteja.

Evil kirjoitti:
Minä en lue mitään corsipaskoja. Vitunko väliä sillä, kenen olisi pitänyt tehdä maali tai voittaa. Totuus on tulostaululla.
Ei tuossa yhdessä 5v5 tilastoja yhdeltä ketjulta tarkastelleessa kappaleessa siitä ollut kyse, kenen pitäisi voittaa. En tuota lähtenyt avaamaan erikseen, mutta pelien voittoon tarvitaan tietysti koko joukkuetta ja erikoistilanteiden sekä maalivahtipelin merkitys on näissä myös tärkeässä roolissa. Eli kuten sanoit, tulos näkyy taululta. Siihen vaikuttaa moni asia.

Omasta mielestäni tilastot ovat yksi osa peliä ja kertovat usein jostain mitä kannattaa koittaa parantaa tai seurata. Ne tuovat myös minun mielestä lisäarvoa seuraamiseen. Joukkueille nuo ovat työkaluja. Canucksin valmentaja Green saa esimerkiksi joka erätauolla raportit kehittyneistä tilastoista käsiinsä ja saattaa niiden perusteella tehdä muutoksia kesken pelin. Pelien jälkeen noita tilastoja käydään vielä paremmin erikseen läpi analyysiporukan kanssa.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Voiko tässä mitään muuta sanoa kuin, että paskaa peliä. Nuottien 5on5 on ihan mukiinmenevä, mutta ylivoima ja alivoima ala-arvoista ja muistanko oikein, että ylivoimalla on annettu 2 alivoimamaaliakin?

Jbo tämä joukkue kaipaa ja se näkyy. Binny pelannu heikolla tasolla ja Markström on selvästi kuumempi mv. Barbashevi tulee näillä näkymin 5 peliin mukaan kun covid-19 testit ok ja karanteeni on ohi. Ihan ymmärrettävää ottaa esikoinen maailmaan ja olla mukana synnytyksessä. Perhe ensin tosin Barbashev tulee takaisin kuplaan ja näyttää ryhtiä siinä missä Rask laukoo pöksyihin.

Brouwer toivoisin vaihtuvan Kyrouhin. Saataisiin hyökkäysvoimaa, kiekollista peliä ja luisteluvoimaa. Toivottavasti myös seuraavaan peliin puetaan ylle Allen ja Bortuzzo myös. Itse ei hivele ajatus, että Faulk vetää yli 3min / peli alivoimalla kun tietää millä tasolla kaveri on omaanpäään. Sitten Parayko pelaa suojattuja peliminuutteja eikä alivoimaa. Bortuzzo oli yksi avainpelaaja Tsämppi kautena alivoimalla jolloin riisui Paskanakin vedot vasemmalta p-pisteiltä pois ottamalla blokkiä.

Nyt tarvittaisiin sitä ryhtiä peliin, jotta voidaan vielä kairata tämä sarja, en epäile etteikö se onnistuisi, mutta 3pöö takaa ei tulla kyllä joten seuraavissa 5 se on mahdollinen.

Niin unohtui melkein sanoa, että nuottien karvaus ei ole ollut lähelläkään tarvittavalla tasolla. Kanukit pääsevät antamaan sen helpon ensimmäisen syötön jolloin he pystyvät kääntämän pelin nopeasti ulos ja monesti se tietää ylivoimahyökkäystä. Nyt kun onnistuttaisiin siinä ensimmäisen kaveri painostuksessa saataisiin kiire jolloin 1 syötön vastaanottaja on jo myöhässä ja pystytään haastamaan ja nopeasti kääntämään peli maalille joka toimi viime poffeissa kuin junanvessa. Kukaan ei mätsännyt siihen karvauspeliin.


Toinen unohdus, kaikki kunnia Horvatille. Olen aina pitänyt kaveria tulevana Selke ehdokkaana, mutta mitävittua kaverista on puhjennut näissä 2 ottelussa McDavid 2.0, kaveri pyörittää meidän pakistoa ihan miten haluaa, jotain rajaa saatana nyt näissä poffi 'kasvuissa'.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Brouwer toivoisin vaihtuvan Kyrouhin. Saataisiin hyökkäysvoimaa, kiekollista peliä ja luisteluvoimaa. Toivottavasti myös seuraavaan peliin puetaan ylle Allen ja Bortuzzo myös.
Saitte tuolla Kyroun kentälle ottamisella sitä mitä toivoit. Kyrou toi kentälle lisää taitoa ja vauhtia sekä hankki kolmannen erän lopussa ylivoiman Bluesille. Vähän kokonaispelissä on vielä kasvunpaikkoja, mutta hieno seurattava tuo Kyrou. Tuo minulle mieleen Canucksin Gaudetten. Berube kuunteli toivettasi myös maalivahtivalinnassa laittamalla Allenin maalille.

Blues oli kolmannessa pelissä parempi, ei voi mitään. Jatkoille sekin peli meni, mutta nuottijoukkue loi jatkoajallakin enemmän maalipaikkoja ja ansaitsi lopulta voiton. Toisaalta näin Canucks-lasien takaa voisi sanoa sen, että myös Markström olisi ansainnut tästä voiton. Hän piti Vancouveria nyt pinnalla varsinaisen peliajan, missä Bluesilla oli tuplasti enemmän paikkoja.

Canucks teki taas pelin avausmaalin Millerin toimesta, mutta Faulk tasoitti ja Perronin huippukuti vei toisen erän loppuun St. Louisin ensimmäistä kertaa sarjassa johtoon. Pettersson kuittasi tuon kuitenkin ehkä vielä Perronin osumaakin paremmalla laukauksella.





Tämä Star Wars -twiitti oli tuosta osumasta osuva:





- Bluesista O'Reilly syötti kaksi osumaa ja pelasi jälleen todellisen huippupelin. Ihan käsittämättömän kovalla tasolla pelaa vaihdosta toiseen. Muutenkin tuo hänen ketjunsa oli jatkuvana ongelmien aiheuttajana Canucksille. Schwartz on jatkuvasti vaarallinen ja Perronista on kasvanut mörkö Canucksille.

- Schenn pelasi myös erinomaisen pelin. Hän taklasi, raatoi kentällä, pelasi kokonaisvaltaisesti vahvaa kamppailupeliä kahteen suuntaan ja teki tuon osumansa.

- Vancouverin ykköspelaaja Markströmin jälkeen oli Pettersson, jota Green sai nyt vaihtoedullaan vähän irti O'Reillystä. Pettersson syötti avausmaalin ja teki 2-2 tasoituksen, laukoi kuusi kertaa ja pelasi reilut 23 minuuttia.

- Hughes jatkoi pistetehtailuaan nyt kuuden pelin mittaiseksi. Hän on ollut pisteillä kaikissa niissä peleissä missä Canucks on saanut tehtyä maaleja. Yksi ennätyskirjamerkintäkin tuli jo.





Canucksin osalta pitää olla tyytyväinen kun sekä Pettersson että Hughes näyttävät Horvatin kanssa nauttivan näistä peleistä, vaikka pelaavat nyt noinkin fyysistä joukkuetta vastaan. Pettersson ja Hughes ovat pisteen päässä Ahosta playoffien pistepörssissä uransa ensimmäisissä playoff-peleissä.

Kolmas erä oli maaliton, vaikka Canucks oli siinä aika helisemässä. Jatkoajalla sitten Schenn ratkaisi vähän samanlaisella osumalla kuin Horvat kakkospelin. Sarja saa tästä nyt uuden alun, Blueskin henkeä päälle ja seuraava peli on heti perään. Siitä tulee iso.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Benn ja varsinkin Fantenberg pelasivat yllättävän hyvän pelin ja tasasivat kärkipakkien kuormaa. Stecher taas oli helisemässä ja ottikin kaikki maalit vastaan.

Itse en tykännyt myöskään nelosketjun pelistä tasakentällisin, kun tuntui että luulivat itsestään kiekollisina vähän liikaa. Varsinkin Motte heitteli harhasyöttöjä ja menetii kiekkoa omalla alueella vaarallisesti.

Virtanen ja Eriksson ottivat pahoissa paikoissa täysin turhat jäähyt. Vaikkakin taas pelissä puuttui linja varsinkin kiekottomien estämisten osalta.

Erikssonista kyllä puuttuu kaikki hyöty ylöspäin, joten nyt kun putki katkesi niin voisiko siihen nostaa kenet tahansa? Sutter vastaavasti on pelannut todella hyvin ja syttynyt playoffeihin.

Olihan siinä jatkoajalla pari loistavaa tonttia laittaa sarja kolmeen nollaan, mutta ihan ansaittu oli kyllä Bluesin voitto. Kolmannessa erässä ja jatkoilla Canucks oli ihan purjeissa eikä luistin enää liikkunut.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tajusin juuri, että sarja jatkuu tänään SEKÄ huomenna. Sarjaa siis pelataan kolmena peräkkäisenä päivänä. Siinä aletaan oikeasti kuntoa jo kysellä, joten toivottavasti Green uskaltaa nyt lähteä rohkeasti kierrättämään Vancouverin hyökkäystä.

Jos itse saisin päättää niin Virtanen ja Eriksson poppareille ja sisään Toffoli (jos vain edes jossain kunnossa) ja Bailey. Nyt vasta tajusin, että Kole Lind ei päässyt kuplaan - siinä olisi ollut yksi mielenkiintoinen lisävaihtoehto.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En viitsinyt tehdä kovin pitkää yhteenvetoa kolmospelistä, mutta nythän noita voisi kommentoida kun ollaan katsottu Mr. Smithin kanssa näköjään samaa peliä:

Benn ja varsinkin Fantenberg pelasivat yllättävän hyvän pelin ja tasasivat kärkipakkien kuormaa. Stecher taas oli helisemässä ja ottikin kaikki maalit vastaan.
Täysin samaa mieltä noista. Benn ja Fantenberg pelasivat hyvän pelin pitämällä pelinsä yksinkertaisina. Stecherin isoin puute etenkin playoffeissa (kamppailuvoiman puute) näkyi tässä pelissä pahasti. Pitää vähän häntä puolustaakin kyllä siinä mielessä, että ei tuo ole helpoin rasti pelata kolmosparin pakkina 25 minuuttia ja saada vastaan pääsääntöisesti tuota O'Reillyn ketjua. Tuo ketju tuottaisi ongelmia kenelle tahansa.

Stecher joutui tuossa nyt vähän kärsijän osaankin tuon Myersin loukkaantumisen vuoksi. Toki tuo ei poista huonoa peliä ja sitä, että hän näytti olevan kolmannessa erässä ja jatkoajalla väsymyksestä jo henkisestikin poikki. Canucksin oikean puolen pakkiongelma näytti kasvavan todella pahasti yhdestä loukkaantumisesta. Ei saisi olla noin, mutta näyttää olevan.

Mr. Smith kirjoitti:
Itse en tykännyt myöskään nelosketjun pelistä tasakentällisin, kun tuntui että luulivat itsestään kiekollisina vähän liikaa. Varsinkin Motte heitteli harhasyöttöjä ja menetii kiekkoa omalla alueella vaarallisesti.
Tuo oli mielestäni valmennukselta outoa peluutusta. Motte pelasi saman verran tasakentin kuin Pettersson. Kokonaisuutena Motte pelasi yli 24 minuuttia kun esimerkiksi Miller pelasi 20 minuuttia. Motte kellotti samoja aikoja kuin Horvat. Tässä pelataan playoffeja ja nelosketjun pelaaja vetelee noita minuutteja. Niin paljon kuin Mottea alivoimapelaajana arvostankin ja niin hyvin kuin hän tuon nytkin pelasi, ei tuo peluutus voi noin jatkua.

En tiedä sitten kuinka paljon tuossa peluutuksessa painoi se, että tämä pelitahti on mikä on ja noita minuutteja haluttiin jakaa tasaisesti. Katsotaan jos ensi yön pelissä minuutteja tulee niille enemmän jotka pystyvät tekemään kiekollisiakin ratkaisuja. Blues peluutti nyt "pakkovoiton paikassa" nelostaan noin 10 minuuttia ja siellä kärki pelasi normaalisti.

Mr. Smith kirjoitti:
Virtanen ja Eriksson ottivat pahoissa paikoissa täysin turhat jäähyt. Vaikkakin taas pelissä puuttui linja varsinkin kiekottomien estämisten osalta.
Hölmöistä jäähyistä olen samaa mieltä ja samoin tuomarilinjasta, mutta pitää kyllä sanoa sekin, että noita jäähyn paikkoja (ja selvempiäkin) nähtiin pelin aikana aika monta ennenkin ja nyt tuomari päätti laittaa ukon jäähylle pelin ollessa tasan ja kaksi minuuttia jäljellä. Tuon ylivoimansa aikana Blues ei saanut kuitenkaan laukaustakaan kohti Markströmiä - kiitos noiden joukkueen alivoimaraatajien. Tuossa tilanteessa näkyi esimerkiksi Sutterin merkitys joukkueelle ja se, miksi hän nyt pelaa eikä kiekollisesti parempi Gaudette.

Mr. Smith kirjoitti:
Erikssonista kyllä puuttuu kaikki hyöty ylöspäin, joten nyt kun putki katkesi niin voisiko siihen nostaa kenet tahansa? Sutter vastaavasti on pelannut todella hyvin ja syttynyt playoffeihin.
Eriksson on pelaaja, joka jakaa mielipiteitä mutta tuo on kyllä ihan totta, että hänestä ei ole mitään hyötyä ylöspäin. Ihan turha toivoa maalia tai vapauttavaa syöttöä Louilta ja tavallaan sääli Horvatia, että tuossa pelaa tuollainen pelaaja top6-roolia. Toisaalta Eriksson parantaa ketjun puolustuspeliä. Paljon parempia vaihtoehtojahan tuohon olisivat Toffoli tai Leivo (Ferlandista en tiedä), mutta tuolla on nyt vaan mentävä. Toffoli varmasti hyppäisi tuohon heti jos olisi lähellä pelikuntoa (tai ykkösestä vaisusti tässä sarjassa esiintynyt Boeser jos Toffoli menisi sinne). Ei ole mitään vaan kuulunut siltä suunnalta.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tajusin juuri, että sarja jatkuu tänään SEKÄ huomenna. Sarjaa siis pelataan kolmena peräkkäisenä päivänä. Siinä aletaan oikeasti kuntoa jo kysellä, joten toivottavasti Green uskaltaa nyt lähteä rohkeasti kierrättämään Vancouverin hyökkäystä.

Ei siellä nyt ihan noin tiivistä pelitahtia kuitenkaan ole, vaan sarja jatkuu siis tänään ja sitten keskiviikkona. Eli ei tule kolmea peräkkäistä päivää peleille.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei siellä nyt ihan noin tiivistä pelitahtia kuitenkaan ole, vaan sarja jatkuu siis tänään ja sitten keskiviikkona. Eli ei tule kolmea peräkkäistä päivää peleille.

Hyvä jos se noin menee, mutta esim NHL:n sivut ( Vancouver Canucks Ohjelma ) ja Teksti-TV ovat laittaneet seuraavat pelit kahdelle seuraavalle päivälle. Esim tekstarilla just nyt lukee:
18.8 kello 05:30
19.8 kello 02:00
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Hyvä jos se noin menee, mutta esim NHL:n sivut ( Vancouver Canucks Ohjelma ) ja Teksti-TV ovat laittaneet seuraavat pelit kahdelle seuraavalle päivälle. Esim tekstarilla just nyt lukee:
18.8 kello 05:30
19.8 kello 02:00

Sitten tänään ei ilmeisesti pelattaisi? Vai mentäsiinkö kuitenkin neljänä päivänä peräkkäin? Siis su, ma, ti, ke?

Ei mutta tuolla linkissä näkyy tosiaan pelit: SU(16.8.), MA(17.8.), KE(19.8.), PE(21.8)*, SU(23.8.)*
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sitten tänään ei ilmeisesti pelattaisi? Vai mentäsiinkö kuitenkin neljänä päivänä peräkkäin? Siis su, ma, ti, ke?

Ei mutta tuolla linkissä näkyy tosiaan pelit: SU(16.8.), MA(17.8.), KE(19.8.), PE(21.8)*, SU(23.8.)*

Tässä jo kuvittelee olevansa ihan sekaisin, mutta mulla näkyy seuraavasti:
 

Liitteet

  • Screenshot_20200817-142155.jpg
    Screenshot_20200817-142155.jpg
    641 KB · kertaa luettu: 109
  • Screenshot_20200817-142035.jpg
    Screenshot_20200817-142035.jpg
    469,1 KB · kertaa luettu: 112
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös