Mainos

St. Louis Blues (1.) – Minnesota Wild (4.), Central 1. kierros

  • 24 898
  • 82

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kukaan ei ollut vielä viitsinyt avata tälle keskisen divisioonan ottelusarjalle omaa ketjua, joten päätin ottaa sen asiakseni näin yötyövuoron ohessa.
No, kenties tyyntä myrskyn edellä, kuten tavataan sanoa, sillä tässä ottelusarjassa on ennakkoon ajateltuna kaikki edellytykset koko playoffien avauskierroksen helmeksi. Ihme saa tapahtua, jos ennen kuudetta matsia jompi kumpi lähtee lomille.

Seuraavassa pientä alustusta sarjaan lähinnä jonniin joutavan löpinän kautta. Varsinaiset aasiantuntijat voivat halutessaan jatkaa keskustelua, etenkin nimimerkki Ranksun ajatuksia olisi mukava lukea koskien vihulaisen leiriä.

St. Louis Blues (51-24-7)

Parhaat pistemiehet runkosarjassa Top5:

Vladimir Tarasenko 37+36=73
Alexander Steen 24+40= 64
Jaden Schwartz 28+35= 63
David Backes 26+32=58
TJ Oshie 19+36=55


Jos minulta kysytään niin Minnesotaa vastaan luistelee koko NHL:n paras joukkue paperilla. Joukkuetta on rakennettu pitkään organisaation avainpalikoiden (Backes, Steen, Oshie sekä Pietrangelo) ympärille ja tuotoksena seisoo nyt 4 ketjua ja 3 pakkiparia (ja hieman ylikin) täyttä timanttia. Kurinalainen ja fyysinen. mutta samalla todella taitava ja ratkaisukykyinen joukkue on suuri haaste Mike Yeon ryhmälle. Joukkue on osoittanut, että se pärjää materiaalinsa leveyden ansiosta loistavasti, vaikka kokoonpanosta puuttuisi muutama selkeä avainpelaajaakin. Kuitenkin juuri parahiksi, playoffien aattona Blues tyhjensi sairastupansa, kun joukkueen kaksi parasta pistemiestä, Vladimir Tarasenko ja Alexander Steen palasivat kokoonpanoon. Kyseessä olevien pelaajien paluu tuoreilla jaloilla tekee St.Louisista ylivoimaisen ennakkosuosikin tähän sarjaan. Vastustaja Minnesotalta puuttuu vastaavanlainen maailmanluokan kärkiosaaminen hyökkäyspäästä oikeastaan kokonaan, mitä näillä herroilla on tarjota.
Maalivahtipeli noussee avainasemaan tässäkin parissa. Jos St.Louisista jotain mahdollisia heikkouksia haluaa onkia, sormi osoittaa helpoiten tolppien väliin. Onko Elliottista voittajaksi, vai sulaako paineen alla? Miten Hitchcock lähtee peluuttamaan maalivahtejaan, jos Wild näyttää saavan sarjan alkupuolella yliotteen Bluesin maalivahdista? Allen on hyvä ottamaan koppia, mutta se kuuluisa kokemus puuttuu. St.Louisin kohdalla tulee helposti mieleen viime kevät, jolloin Ryan Miller omalta osaltaan johti joukkueen sukellusta(korjatkaa toki jos olen väärässä) kohti kesälomaa sarjassa Chicagoa vastaan. Vieläkö nämä tapahtumat voisivat edes alitajuntaisesti painaa Blues-molareiden takaraivossa?


Minnesota Wild (46-28-8)

Parhaat pistemiehet runkosarjassa top5:

Zach Parise 33+29=62
Jason Pominville 18+36=54
Thomas Vanek 21+31=52
Mikko Koivu 14+34=48
Mikael Granlund 8+31=39


Minnesotan tilanne on hieman samankaltainen kuin vastustajallakin. Toissa kesänä hankitut Ryan Suter ja Zach Parise saapuivat luomaan organisaatiolle yhdessä kapteeni Mikko Koivun kanssa kivilajan, jonka ympärille on saatu rakennettua erinomainen joukkue. Tämä on nyt kolmas vuosi peräjälkeen Wildille pudotuspeleissä ja kokoajan on menty eteenpäin. Viime keväänä ei olisi ollut mikään huutava vääryys, jos Wild olisi edennyt Chicagoa vastaan pelatusta sarjasta konferenssin finaaliin.
Wildin vahvuus, vaikka sitä hyvin defensiivisenä joukkueena pidetäänkin, on kiekollisessa pelissä ja työmoraalissa. Wildin ase tulee olemaan kiekkokontrollipelaaminen. Pystyykö joukkue ohittamaan St.Louisin oletetusti korkean karvauksen ja painamaan sen ominta peliään Bluesin puolustusalueelle? Parhaimmillaan tuo mankeli on kyllä sellaista luokkaa, että tämä sarja voi olla hyvinkin nopeasti ohi. Runkosarjan viimeiset 5 ottelua olivat kuitenkin Wildin puolelta hieman huolestuttavia, ikään kuin kone olisi alkanut vähän piiputtaa. Ymmärrettävää toki, sillä joukkue teki lähestulkoon ottawamaisen runin kutakuinkin divisioonansa pohjilta lopulta selkeään playoff-paikkaan asti. Onneksi playoff-paikka saatiin kiinnitettyä hyvissä ajoin, jotta tähän sarjaan valmistautumiseen ei jää mitään sattuman varaan.

Wildin hyökkäyksen leveys vetää vertoja St.Louisin vastaavalle, tai oikeastaan ihan mihin tahansa joukkueeseen verrattuna tässä liigassa. Puolustuspäässä on sitä vastoin kysymysmerkkejä. Kun vastustajalta löytyy 6 rutinoitunutta puolustajaa, joutuu Wild tyytymään vähän heikompaan kalustoon. Miten suoriutuu esimerkiksi tulokas Matt Dumba? Hazardit ovat vähentyneet huomattavasti, mutta nythän ne tosimiesten pelit vasta alkavat... Suurin huomionarvoinen asia on se, ettei Wildin alakerta kestä loukkaantumisia tai sulamisia(Dubnyk) samalla tavalla kuin Bluesin. Sormet ristiin, että kiekko tarttuu, eikä Reavesit ynnä muut pääse riehumaan liioin taklaustensa kanssa.

Erikoistilanteet

Tästä sarjasta voisi jauhaa vaikka maailman tappiin, esim erikoistilanteet tulevat näyttelemään suurta roolia. Wildin PP% oli koko liigan 27. parasta, mutta onneksi alivoima oli puolestaan koko liigan parasta. Todettakoot, että Wildin AV joutuu kyllä tässä sarjassa todelliseen testiin, sillä St.Louisilta löytyy käsiä ja ratkaisuvoimaa kahteen ja tarvittaessa jopa kolmeen ylivoimaviisikkoon. Wildin YV:stä puuttuu selkeä moottori ja/tai pelote viivalta. Suter on kaikkiaan yksi maailman parhaista pakeista, mutta viivalla auttamattoman tuhnu. Tässä vielä prosentit:

Wild PK% 86.3 (1st)
Wild PP% 15.8 (27th)

STL PK% 83.7 (8th)
STL PP% 22.3 (4th)


Seurattavia pelaajia


Nostetaan ns." tutkan alta "molemmista joukkueista yksi pelaaja, joita kannattaa seurata:

Jason Zucker, Minnesota Wild #16
- Zucker tulee tekemään muutaman ottelusarjan kannalta ison maalin. Ottelusarjassa nopein ja räjähtävin luistelija. Huikea viimeistelijä joka tuo tärkeää secondary scoringia Wildin alakenttiin.

Ryan Reaves, St.Louis Blues #75
-Tämä pelaaja jos joku saa horjutettua Minnesotan pelihuumoria kovalla taklauspelillä. Jos ottelusarja menee kovinkin fyysikseksi, on Blues enemmän kuin vahvoilla.

Edit:
Otteluohjelma;

Game 1: 17.4. @ St.Louis, 4:30
Game 2: 18.4. @ St.Louis, 22.00
Game 3: 20.4. @ Minnesota, 3.00
Game 4: 22.4. @ Minnesota, 3.00

Game 5: 24.4. @ St.Louis TBA
Game 6: 26.4. @ Minnesota TBA
Game 7: 29.4. @ St.Louis TBA









 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Hyvä avaus Tiedotteelta. Chicago-Nashvillen ohella tämä on omasta mielestä alkavien pleijareiden mielenkiintoisin pari. St.Louis on suht selkeä suosikki juuri tuon joukkueen syvyyden takia. Laatuäijää löytyy jokaiseen rooliin. Ainoastaan tuo maalivahtipeli hieman epäilyttää. Minnesotalla on kuitenkin kaikki mahdollisuudet voittaa. Viime kaudella Wild oli todella hyvä Chicagoa vastaan ja joukkue on mennyt siitä eteenpäin. Hauska nähdä, miten Dubnyk kestää playoffpaineet. Itse odotan tästä raastavaa seitsemän pelin sarjaa.
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Jason Zucker, Minnesota Wild #16
- Zucker tulee tekemään muutaman ottelusarjan kannalta ison maalin. Ottelusarjassa nopein ja räjähtävin luistelija. Huikea viimeistelijä joka tuo tärkeää secondary scoringia Wildin alakenttiin.

Erittäin hyvää tekstiä ja analyysiä. Sellaisen huomion haluan kuitenkin tehdä, että kaikki merkit viittasivat siihen, että Zucker ottaa paikan Koivun ja Stewartin viereltä, joten tällöin hän ei pelaa "alakentissä" vaan Wildin kakkosessa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Hatunnoston arvoinen avaus, kiitos siitä!

Tätä ottelusarjaa odotan kuin vesi kielellä. Kuten Tiedote vihjaili, niin kyseessä on Wildin kannalta ennakkoon ajateltuna se pahin mahdollinen haaste. Äärimmäisen taitava ja ennen kaikkea fyysinen joukkue vastassa. Vihreänuttujenkin on osattava näyttää kulmahammasta tässä sarjassa ja Stewarttikaan ei voi jatkossa tyytyä vain työntämään hieman käsillään kavereita laitaan, vaan ajettava miehet laidoista läpi.

Tämän kauden kohtaamisissa omiin silmiin pisti parhaiten se, kuinka Nuottien raskasjalkaiset pakit hieman väsähtävät myöhemmissä erissä. Tämä korostuu erityisesti silloin jos Wildin taitavat ja pelitapaansa noudattavat kärkijätkät jaksavat pitää hyvää pyöritystä yllä vastustajan kenttäpäädyssä. Siinä missä Wild häviää paljon fyysisyydessä, se voittaa jaloissa. Sen pitää olla tämän sarjan teema. Työteliäisyys ja nopeus. Tämä avasi viimeisessäkin kohtaamisessa tukun maalipaikkoja joita Villit ei tosin hyödyntäneet. Tässä vaaditaan terävyyttä, mikäli mielitään tehdä tästä pitkä ja ennen kaikkea voitokas sarja. Minnesota oli kuitenkin liigan kärkeä 5vs5 -maalinteossa aina runkosarjan loppuhetkille asti. Edellisissä pudotuspeleissä, etenkin pari vuotta takaperin, Wildin kärkijätkät hävisivät täysin kuvasta. Viime keväänäkin sitä ihan terävintä rypistystä ei miljoonamiehiltä nähty, joten tässäkin on rutkasti parannettavaa. Ei riitä, että kärkikentät pelaavat nollanollaa Bluesin kärkikenttiä vastaan, koska sen verran syvä on hyökkäys kyseisessä jengissä, että on turha odottaa Wildin kolmos- ja neloskentän pitävän ketään pilkkanaan.

Maalivahtipeli tulee korostumaan tässä sarjassa. Mikäli Wild mielii jatkoon, vaaditaan Dubnykiltä jumalallisia otteita. Toki Wild on yksi parhaiten viisikkona puolustavista joukkueista liigassa, mutta niin on Blueskin. Kumman joukkueen maalivahtipeli pettää? Wildin ongelma on se, että jos Dubnyk sulaa tai loukkaantuu, niin stunttaajat eivät varsinaisesti ole mitään älytöntä luottamusta herättäviä jamppoja. Kuemperin ja Bäckströmin torjuntavuorossa tämä jengi ajoi itsensä todella syvään suohon mistä nouseminen tuli 99% kannattajille yllätyksenä. Bluesilla ei välttämättä mitään timanttisia kassareita ole heittää maaliaan vartioimaan, mutta molemmat pystyvät torjumaan sen tarvittavan. Eli jos toisella ei homma kulje, on saman tasoinen kaveri heittää maalille.

Mitä tulee Mother Zuckeriin, niin allekirjoittanut uskoo, että mies tulee olemaan sellainen liikkuva palanen. Yeon tuntien kokoonpanot elää ja rankastikin mikäli homma ei lähde kulkemaan. Täytyy myös muistaa, että Niederreiter-Koivu-Stewart -kenttä oli aika ajoin täysin pitelemätön kokonsa ja kiekonhallintataitojensa puolesta, joten en ihmettelisi mikäli tällä lähdettäisiin liikkeelle. Ninon runkosarjan loppu meni hieman penkin alle, kun miehellä taisi olla jotain pikkuvaivoja, joten se näkyi peliajassa. Kävi viime matsissa toki hakemassa vähän tuntumaa, mutta ei näyttänyt omiin silmiin 100%:lta. Villi toive olisi, että Yeo uskaltaisi kokeilla niinkin rohkeaa kolmikko yhdessä kuin Zucker-Haula-Schroeder. Kiekolliset taidot eivät todellakaan ole mitään maailmanluokkaa tuolla kolmikolla, mutta jumalauta että jalat käyvät!

Nyt ei jaksa kirjoitella enempää, vaikka tarinaa olisi ollut jäljellä mm. puolustuksesta, erikoistilanteista ja valmennuksesta. Puhumattakaan pelitavallisista nyansseista, mutta kuumetta pukkaa ja aivot tuntuvat sulavan joten jäädään jännäämään.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Blues on paperilla parempi ja hyökkäyspäässä tehokkaampi, mutta uskon viime kautisen nousun jatkuvan Wild-leirissä. Bluesin isoin haaste on maalivahtiosastolla. Paljon riippuu siitä, millaisen alun ja sitä kautta itseluottamuksen kummankin joukkueen maalivahti saa - ja pystytäänkö välttämään isoja notkahduksia sarjassa. Uskon pariin maali-iloittelupeliin ja useampaan tasaisempaan vähämaaliseen vääntöön. Wild vie sarjan 4-3 kokemuksellaan ja peräänantamattomuudellaan. Tarasenkolle sarjasta parhaat tehot 5+2 (Lehterä 0+4, Jokinen 0+1), Wildin paras Parise 2+4 (Koivu 2+2, Granlund 0+3, Haula 1+0, Bergenheim 0+2)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Todella mielenkiintoinen sarja ja hyvään aikaan näyttää tulevan tuo toka matsi. Vaan harmi toisaalta, että toinen putoaa jo nyt.
 
Hyvää tekstiä kaikilta kirjoittajilta. Jännä sarja tulossa.

Blues on tosiaan parempi joukkue paperilla. Sekä kokoa että taitoa on enemmän. Mutta Wild on piskuinen joukkue, joka välillä muistuttaa hieman Suomen maajoukkuetta. Kun joukkue pelaa yhteen hitsautuneena ja hyvällä hengellä se voi voittaa kenet tahansa.

Veikkaisin että kotietu on valttia tässä sarjassa. Vaikka St. Louis veisi kaksi ensimmäistä ottelua niin sarja ei tosiaankaan ole ohi.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Blues on minun kirjoissa lännen joukkueista toinen, joka on todella lähellä kannua. Tämä sarja toiminee käänteenä heidän keväälle, jos tästä selviävät, niin aika lähellä on päätyyn asti meno. Se on vaan pirun iso jos.... Wild on aivan valmis järjestämään tähän pienimuotoisen paukun, vai olisiko se edes yllätys? No, kai se jossain määrin kuitenkin olisi. Jos Dubnyk jatkaa god modessa, niin Wild vie. Muuten ei kyllä riitä. Tai no, onhan siinä se toinen puoli, eli Bluesin veskarit. Nimittäin jos Dubnyk voi god modella kääntää sarjan Wildille, niin saman voi tehdä herrat Allen&Elliot pelaamalla, öööö, antigod modella? No, ymmärrätte varmaan pointin, eli myös Blues veskareiden töhöilyt voi kääntää sarjan Wildille. Se, että tuleeko niin käymään vai ovatko sitten kuitenkin valmiit tänä keväänä viemään jengin päätyyn asti, jää nähtäväksi. Blues jokatapauksessa lännen toiseksi mielenkiintoisin jengi minulle.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Paljon kulminoituu todellakin maalivahtien kaksintaistoon tässä ottelusarjassa. Vaikka Devan Dubnyk on pelannut koko kauden aivan äärettömän kovalla tasolla, on mies tosiaan täysin katsomaton kortti pudotuspeleissä. Itse asiassa viimeisimmät pudotuspelit Dubnyk on pelannut ECHL:ssä vuonna 2007. Sen verran rento ja huumorintajuinen kaveri kuitenkin kyseessä, että täydelliseen sulamiseen en usko. Wildin on joka tapauksessa pelattava puolustusalueella kauden ehjimmät koitoksensa ja helpotettava Devanin hommia mahdollisimman paljon. Molemmat joukkueet ovat blokkitilastoissa liigan keskitasoa, mutta aivan kärkipäässä kun verrataan laukauksia kohti omaa maalia. Helpolla ei siis kumpikaan joukkue tule laukaisupaikkoihin pääsemään. Bluesin kaksikko Brian Elliot ja Jake Allen jakoi melko tasaisesti vastuuta ja huonon päivän sattuessa toiselle, voi Hitch huoletta heittää maalille toisen. Kumpikaan veskareista ei silti kuulu ihan siihen parhaaseen A-luokkaan, mihin Dubnyk on nimenomaan tämän kauden otteillaan kuulunut. Allen on lisäksi vailla NHL-pudotuspelikokemusta. Mielenkiintoiset asetelmat tolppien välissä.

Kenttätapahtumat saattavat sitten olla sitäkin tasaisempaa vääntöä. Kuten mainittua, molemmat joukkueet puolustavat erittäin tiiviisti. Blues on tehnyt hieman enemmän maaleja, mutta erot ovat siltäkin osin pieniä ja selittyvät lähinnä Minnesotan huonolla ylivoimapelillä. Siinä saattaakin olla yksi sarjan käännekohdista. Liigan neljänneksi paras ylivoima (Blues) kohtaa parhaan alivoiman (Wild) ja toisaalta liigan häntäpään ylivoima (Wild) kohtaa kärkikymmenikköön sijoittuvan alivoiman (Blues). Jos Wild ei saa ylivoimapelaamistaan toimimaan, tulee maalinteko olemaan todellista tervanjuontia ja erikoistilannepelaaminen saattaa kallistua Bluesin hyväksi. Pelaajista nostaisin tässä yhteydessä esille Mikael Granlundin ja Matt Dumban nimet. Toisen luovuutta ja toisen laukausta Wildin pitää pystyä hyödyntämään ylivoimalla runkosarjassa nähtyä enemmän. Blues puolestaan sai kreivin aikaan sairastuvaltaan Alex Steenin ja Vladi Tarasenkon tositoimiin. Jo runkosarjan päättäneessä läpsyttelyssä nähtiin, että kyseinen kaksikko on yksi nuottipaitojen vaarallisimmista. Tulivoimaa ja vaarallisuutta kentältä löytyy siis yllin kyllin.

Molempien joukkueiden ollessa pelaajamateriaaliltaan noinkin vahvoja ja laajoja, nousee peluutus ja ketjukoostumukset todelliseen arvoonsa. Ketä vastaan Yeo haluaa peluuttaa Mikko Koivun kentällistä, joka mm. Kingsia vastaan taannoin käydyssä kamppailussa nollasi esimerkillisesti Kopitarin johtaman ykköskentällisen. Blues saa jalkeille kaksi todellista tulosyksikköä, joten keskittyminen yhden nollaamiseen ei välttämättä ole se paras ratkaisu. Samaa voi toisaalta sanoa Wildista, jolla löytyy vaaramomenttia aina neljännestä kentästä saakka. On mielenkiintoista nähdä rakentaako Yeo esimerkiksi Cooke-Brodziak-Carter -tyyppisen jarruketjun vai luotetaanko Haulan, Schroederin ja Zuckerin tyyppisiin taito-/vauhtipelaajiin. Joka tapauksessa mielenkiintoinen sarja edessä ja etenkin tuo sarjan toinen ottelu on pakko katsella hyvän lähetysajan ansiosta. Nuo aamukolmen pelit ovat alkamisajaltaan juuri vaikeimpia valvoa, mutta yrittänyttä ei laiteta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ensimmäisen kierroksen kovatasoisin ottelupari. Mikäli eivät olisi kohdanneet tässä vaiheessa vielä (=Minnesota villillä kortilla olisi päätynyt Pacificin puolelle), niin konferenssifinaalit olisivat kutsuneet molempia. Eli pidän siis näitä kahta lännen kovimpina joukkueina, nyt kun Kings putosi playoffeista kokonaan pois.

Bluesilla muistaakseni vain yhdellä pelaajalla oli kokemusta playoffien toista kierrosta pidemmältä, eli mikään rutinoitunut playoff-joukkue ei ole kyseessä. Tappiot kolmena edellisenä vuotena tulleet kuitenkin Kingsille kahdesti sekä kertaalleen Hawksille, joten koville joukkueille Blues on hävinnyt. Samaa voi sanoa myös Wildista, joka on kahtena edellisenä vuotena tippunut Hawksin käsittelyssä pois playoffeissa. Tänä vuonna olisi siten paikka toisella joukkueella mennä pitkälle, vaikka se tosin vaatinee sitten Hawksin selättämistä toisella kierroksella. Wildissa ainakin Parisella on kokemusta finaaleista, Pominville ja Vanek muistaakseni ovat pelanneet konferenssifinaaleissa kahdesti ja Cookella on mestaruussormus. Eli siellä on hieman enemmän kokemusta pitkistä playoff-keväistä kuin Bluesin pelaajilla, mutta mikään kokenut playoff-joukkue tosiaan Wild ei ole myöskään kokonaisuudessaan. Tänä keväänä toiselle joukkueelle sitä kokemusta kuitenkin kertyy pitkästä playoff-keväästä, näin uskon.

Game seveniä tässä vaadittaneen ja eiköhän se ratkaisu tule taas tämän pelaajan käsistä: Mikael Granlund OT game winning goal (22.4.2014) - YouTube
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Kiinnostaako ketään, tai kuuluuko ketjuun pienet tiivistelmät/pelaaja-analyysit? Itseäni henk. koht. kiinnostaisi kuulla palstatovereilta hieman lisäinfoa tulevan vastustajan pelaajista. Varsinkin Nuottien pakisto on suurimmalta osin minulle melko tuntematon (pelaajien henk. koht. vahvuudet, tarinat yms.), poislukien tietysti tuleva Norris-voittaja Pietrangelo. En viitsinyt vetäistä tekstiseinää tänne kysymättä ensin, mutta aikani kuluksi (kuumepäivä, saikku) kirjoittelin pienen infopaketin Wildin jokaisesta, terveestä puolustajasta.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Kiinnostaako ketään, tai kuuluuko ketjuun pienet tiivistelmät/pelaaja-analyysit? Itseäni henk. koht. kiinnostaisi kuulla palstatovereilta hieman lisäinfoa tulevan vastustajan pelaajista. Varsinkin Nuottien pakisto on suurimmalta osin minulle melko tuntematon (pelaajien henk. koht. vahvuudet, tarinat yms.), poislukien tietysti tuleva Norris-voittaja Pietrangelo. En viitsinyt vetäistä tekstiseinää tänne kysymättä ensin, mutta aikani kuluksi (kuumepäivä, saikku) kirjoittelin pienen infopaketin Wildin jokaisesta, terveestä puolustajasta.
Kiinnostaa tietenkin ja ainakin minusta kuuluu kyllä täysin tähän ketjuun. Mukavaa lukea tarkempia tietoja muiden joukkueiden pelaajista, kun ei runkosarjassa luonnollisesti kerinnyt kaikkia joukkueita niin tarkasti seurata.
 

Gemondo

Jäsen
Omasta mielestäni tämä(kin) sarja on etukäteen ihan 50/50 kumpi menee jatkoon. Bluesilla lievä materiaalietu puolellaan mutta Wild taas on ollut Dubnykin saapumisesta lähtien koko NHL:n paras joukkue. Maaliero muunmuassa yli 10 pykälää parempi kuin toiseksi parhaalla (Rangers) tällä ajanjaksolla. Tiukka ja mielenkiintoinen sarja jokatapauksessa tiedossa, eikä game7 olisi yllätys tässäkään.

Oma veikkaus: Wild jatkoon voitoin 4-3
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
En ole erityinen Blues-asiantuntija, mutta kun kerran pelaajista kyseltiin, niin täytyy Jay Bouwmeester nostaa esille. Kanukki/Jenkkimedioita ei tule yhtä paljon seurattua joten en tiedä tilanteesta siellä, mutta Suomessa herrasta ei kyllä juuri kirjoitella, eikä mielestäni nauti tarvittavaa arvostusta. Ei ole Karlssonin tai Subbanin tavoin niin mediaseksikäs tapaus, mutta kaukalossa omasta mielestä ihan huima ukko. Liikkuu isoksi mieheksi erittäin hyvin, kauniilla pitkällä potkulla, ja meno näyttää rauhalliselta lähes aina. Ei mikään mieletön YV-pyssy, mutta tekee kiekollisenakin oikeita ja hyviä ratkaisuja. Puolustaessa erittäin varmaotteinen, ja isona miehenä voittaa hyvin vääntöjä, vaikkei muuten olekaan mikään pommikone à la Seabrook. Se kertoo myös jotain, että oli Team Canadan pelaavassa kokoonpanossa Sotshissa koko ajan, kun katsomossa istui tusinaukkoja kuten Subban ja Hamhuis, puhumattakaan siitä, että esim. herrat Letang ja Seabrook eivät kelvanneet edes syömään venäläistä popcornia. Erittäin tärkeä osa Nuottien pakistoa, ja omasta mielestä ihan NHL:n top 5 kategoriassa 2-suunnan yleispuolustajat. Jos ei löydy avauspaikkaa niin hoitaa kyllä kiekon lasin kautta ulos lähes claytonstonermaisella varmuudella, eli hasardiriski on pieni, mutta toisin kuin peruspökkelö kykenee myös tekemään asioita kiekon kera. Tekee myös omasta (hyökkäävämmästä) partneristaan paremman.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Vedän pienesti yhteen mitä ajattelen tästä ensimmäisen kierroksen väännöstä nuottien puolelta. Alkuun tilastopläjäykset kaikkia ihmeteltäväksi, johon en ole löytänyt vielä oikotietä. (yhtä helvettiä joka kevät)



Joukkuetilastot:

PHP:
                 MIN             STL

PP%            15.8%(27th)    22.3%(4th)
PK%            86.3%(1ST)     83.7%(8TH)
Fo%            49.9%(15th)    53.4%(2nd)
5vs5 F/A       1.14(9th)      1.18(7th)
Sc 1%/win      77.8%(5th)     78.3%(4th)
tr 1%/win      29.7%(21st)    41.7%(9th)
Ld 1%/win      84.4%(6th)     80.8%(10th)
Ld 2%/win      87.5%(9th)     84.2%(14th)

BkS              1233            1173
GvA              522             425
TkA              585             532
Hits             1323            1847

Last 10          6-3-1          6-3-1
Home             22-13-6        27-12-2      
Away             24-15-2        24-12-5
Total            46-28-8        51-24-7

5vs5 F/A  = 5 on 5 Goals For/Against Ratio
Sc 1%/win = Winning % - Scoring First
tr 1%/win = Winning % - Trailing First
ld 1%/win = Winning % - Leading After Period 1
Ld 2%/win = Winning % - Leading After Period 2

BkS = Blocked shots
GvA = Giveaways
TkA = Takeaways

Pelaajatilastot:

Koodi:
                ESG    PPG    SHG    GWG
Backes          16     10      0      3
Tarasenko       29     8       0      6
Steen           16     8       0      5
Schwartz        20     8       0      4
Stastny         9      7       0      7
Shattenkirk     4      4       0      1
Oshie           16     3       0      4
Jaskin          10     3       0      4
Lehterä         11     2       1      2
Pietrangelo     6      1       0      2


                ESG    PPG    SHG    GWG
  
Parise          22     11      0      3
Niederreiter    17     6       1      5
Vanek           16     5       0      2
Koivu           10     4       0      4
Pominville      15     3       0      4
Spurgeon        6      3       0      2
Dumba           6      2       0      2
Suter           1      1       0      1
Coyle           10     1       0      4
Zucker          19     1       1      3
Scandella       10     1       0      4
Haula           6      1       0      1

(Granlund)      8      0       0      2



ESG = Even strength goals
PPG = power play goals
SHG = shorthanded goals
GWG = game winning goals

Aloitukset:

PHP:
              GP     TOT      FO%

Stastny       74     1158     57.9%    
Backes        80     1130     54.6%    
Lehtera       75     1061     51.2%    
(Steen)       74     433      50.3%   
(Berglund)    77     329      48.6%
(Ott)         78     284      56.3%
Goc           31     248      54.8%



Koivu         80     1791     55.2%    
Granlund      68     984      48.4%    
Coyle         82     718      46.5%    
Brodziak      73     687      49.2%    
(Haula)       72     573      45.4%


WILD                 4995     49.9%
STL                  5123     53.4%


Se on sitten näiden joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen playoffseissa. Tämä on siis neljäs kausi Hitch alaisuudessa kun nuottilauma menee poffeihin. Kääntyykö nyt kurssi kun kaikki lopultakin ovat terveitä ja kesällä hankitut palaset ovat täydentäneet joukkuetta sekä viimekuisen siirtoikkunan jälkeiset pelaajat ovat kotiutuneet joukkueeseen. Uskallan ääneneen sanoa, että hyvät tärinät on siihen suhteen mitä viime vuonna koettiin ennen poffeja. Top9 hyökeista suurinosa oli lasaretissa ja nyt todellakiin kaikki ovat tervein paperien jäällä. Tietenkin pientä vammaa varmasti löytyy jokaiselta, mutta isommilta ollaan vältytty ja kaikki ovat pelikuntoisia.

Joku yllä kyseli pientä noppia nuottien pelaajista. Mie voin nostaa yhden, jotka näkisin olevan yllätysosastoa tulevassa sarjassa.


Dmitrij Jaskin

Ensimmäistä pääpainoitteista kauttaansa nuottipaidassa pelaava laituri. Vuoden vaihteen tienoilla lunasti paikkansa ylhäällä pelaavassa kokoonpanossa kun Joakim 'Jocke' Lindström alkoi näyttämään boostin merkkejä eikä kaverista saanut oikein enään mitään irti kuin yv:llä.
Niin Jaskin on isokokoinen (190cm 90-93kg) laituri joka pystyy pelaamaan VL ja OL puolta hän laukoo leftillä. Pelityyli on puskeva ja Jaskin on erittäin vahva kulmaväännöissä. Kädet ja veto ovat hänen heikkoutensa, mutta kyllä käsiäkin löytyy tarvittaessa. (huomioi: vanhanaikaisia tulee yrittämään jokaisessa pelissä :D )
Ison koon myötä Jaskin on fyysinen ja tulee aina viemään taklaukset loppuun asti eikä pelkää tulla ajetuksi. Kun Jaskin otti odotetusti Jocken paikan niin ketju oli pidemmän tovin Berglund - Stastny - Jaskin muodossa. Kun Tarasenko ja Steen loukkaantui jouduttiin ketjuja rukkaamaan. Stastny nousi Schwartzin ja Oshien keskelle. Backes sijoitettiin Berglundin ja Jaskinen keskelle joka toimii täydellisenä shutdown ketjuna joka pystyy myös tekemään tehoja. Siinä voi kukin laskea senttimääriä ja kiloja kun Berglund - Backes - Jaskin pistetään kulmiin pyörimään. Meinasi unohtua, että jaskin on noussut nuottilauman keskinäisessä taklaustilastossa neljänneksi.

Koodi:
          GP    HIT
Reaves    81    276
Backes    80    227
Ott       78    184
Jaskin    54    146
Jackman   80    108


Tässä on vielä nuottien tämän hetkiset ketjut ja millä todennäköisesti mennään ensimmäiseen peliin.

Koodi:
Schwartz - Stastny - Oshie
Steen - Lehtera - Tarasenko
Jaskin - Backes - Berglund
Ott - Goc - Reaves

(Porter - Jokinen - Rattie)


Gunnarsson - Pietrangelo
Bouwmeester - Michalek
Jackman - Shattenkirk

(Butler/Lindbohm - Bortuzzo)

Allen
Elliott

Schwartz - Stastny - Oshie on pelannut muutamat ottelut yhdessä ja kemia on toiminut joten Hitch ei tule varmaan rikkomaan näitä vaikka Steen ja Tarasenko on back. Kauden puolivälissähän oli pelaajat antaneet pientä infoa medialle keiden kanssa he tykkäisivät pelata. Schwartz halusi pelata Stastnyn ja Tarasenko Lehterän. Kun kuuma ketju Schartz - Lehterä - Tarasenko himmeni hiljalleen alkoi myös Hitch mielikin järkkymään pitäisikö ketjuja muokata jälleen. Voisi sanoa, että vähän sattuman kautta nuo ketjut tosiaan muodostuivat kun Steen ja Tarasenko loukkaantuivat.
Historiaahan Stastnylla ja Oshiella on arvokisojen muodossa jolloin he ovat pelanneet yhdessä. Joten sieltä kauttakin löytyy kemiaa näiden kesken. Nyt kun Paulikin on saanut itseluottamuksen onnistumisten kautta ylös niin alkaa tämä 7millin hankinta tuottamaan hedelmää. Nyt vain poffeissa kerämään niitä marjoja pois kuleksimasta.

Steen - Lehterä - Tarasenko, Veljekset kuin ilvekset ovat pysyneet koko kauden yhdessä ja Tarasenko on naputtanut uransa isoimmat pisteet. Lehterä törmäsi sitten seinään kuten ennakoin aikoinaan. Nyt olisi kiva kuulla sitä Seppästä vai kuka lie olikaan veikannut Leheträä 100pisteen herraksi ekalla kaudella? Suomalaisen sentteriosastun kiekollisin sentteri vai miksi se risti aikoinaan hänet. No kuitenkin nyt viimeiset pelit Lehterältäkin on antanut merkkejä jalkojen elosta eikä ole joka vaihdon lopussa 'out of gas'. Steen tulee helpottamaan Lehterän puolustutehtäviä kun hän pelaa tuossa kentällisessä. Antaa mukavan balanssin kun Tarasenko ja Lehterä ottavat roolia hyökkäyspäässä ja osittain puottaa sitä vastuusta alakerrasta.

Berglund - Backes - Jaskin, Tätä ketjuahan osittain vihjasin jo tuossa kun kävin Jaskinia läpi. Ainoastaan tähän ei jää mitään muuta sanottavaa kuin, että Berglund on sama totuttu Streaky-Bertta joka tosin on nyt viime peleissä löytänyt sen suonenvedon ja tulosta on alkanut tulemaan. Vielä kun Berglund vetäisi enemmän eikä siirtelisi/aikailisi liikaa kiekollisena. Kiekollisena kulmassa Berglund on pysäyttämätön kuten myös muutkin ketjukaverinsakin. Backes ottaa roolin puolustavana ja totta kait näyttää sen fyysisyyden tässä ketjussa. Vaikka tuossa aiemmat ketjut ovatkin silmään seisottavia niin tämä ketju tulee olemaan, joka pimentää, hämmentää ja pystyy tekemään maaleja. Kannattaa pitää silmällä tätä ketjua siis.

Jäljelle siis jää enää aina niin ihanat *kiss kiss* hymypojat, Ott - Goc - Reaves, Tuskin tarvitsee suurempaa esittelyä nämä veljekset. Nyt Ott - Reaves paria valjastaa ja tasapainoittaa Saksan hirmu Goc. Fiksu ja se puolustampi versio saatiin siis nelosen keskelle ja tämä antaa sitten rääväsuu Ottille ja Reavekselle aikaa ja tilaa pelata erittäin fyysistä hokia. Mie voin jo nyt sanoa, että ensimmäisestä lähtien Wildien puolustajat huokaavat ketkä siellä on takakarvaamassa kulmissa. Joten voi tulla tilanteita missä pieni kakurainenki voi rupsahtaa housuihin kun mennään hakemaan rännikiekkoa.

Sitten syvyyttä voi ammentaa Porterin, Piällikön ja Rattien kautta. Ellei loukkaantumisia koeta niin en näe, että herrat tulevat pelaamaan poffeissa. Se, että Jokinen on ollut allekirjottaneelle täysi yllätys, Pidin herraa flegmaattisena ja hitaana kun saapui nuottilaumaan. Kurpitsa on osoittanut nämä kuvitelmat ihan vitseiksi ja näyttänyt pelillään, että on todella erinomainen lisä nuottien rosteriin. Siinä nyt voisi joku fiksumpiki laskeskella kuinka monta pelaajaa nuottien joukkueessa on, jotka ovat edustaneet entisen seuransa kapteenistoa. Niitä on muutama. :)


Mielenkiintoinen sarja on siis käsillä meillä ja varsinkin suomalaisittain äärimmäisen viihdyttävä. Ei kait tässä voi enempää toivoakaan poffisarjalta. It's hockey time, Baby.

Let's Go Blues!
 
Viimeksi muokattu:

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Neo ilmoitti, että Cooke ei pelaa ensimmäisessä pelissä ja Hitch ilmoitti Allen pelaavan ensimmäisessä pelissä maalilla.

Allen kirjoitti:
It'll be a good challenge. I've been working for this moment all year. To be able to get the start, it's going to be huge

Allen kirjoitti:
It was a pretty cool feeling to be honest. Definitely wouldn't be thinking I'd be starting Game 1 at start of year.


Tässä on sitten 1. kierroksen preview nuottilaisittain. (videot vievät NHL.com)
 
Viimeksi muokattu:
Tuli katsottua loppu ensimmäisestä ottelusta. Mikke teki jo 3-1 maalin tyhjään mutta Blues onnistui vielä maalinteossa alivoimalla ja Wild meinasi sössiä johtonsa lopussa. Hieman yllättynyt olen että Minnesotalle heti voitto vieraissa.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Solidi esitys Minnesotalta lukuunottamatta tuota sössittyä 3-2 maalia Bluesin alivoiman aikana. Lauantaina sitten iso peli ja paineet siirtyivät nyt melko lailla naapurin leiriin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko tunnustaa, että mulla oli vaikeuksia totutella pienen kaukalon rytmiin. Peli oli niin hemmetin nopeeta, ettei tuntunut ehtimään seuraamaan kunnolla. Puhumattakaan pelaajien tunnistamisesta. Viimeisessä erässä rupes vähän jo tatsi löytymään. :)

En nyt osaa mitään järkevää sanoa matsista, mutta lukemat puhuvat mielestäni puolestaan. Päästä päähän mentiin vauhdilla, mutta tuntui, että Wild pystyi päättämään hyökkäyksensä huomattavasti useammin jonkin näköiseen onnistuneeseen suoritukseen. Varsinaiset kunnolla rakennetut maalipaikat olivat tasaviisikoin erittäin kortilla, niin tiiviisti ja iholla molemmat joukkueet puolustivat.

Mikke tuntui olevan ainoa Wildilta, joka pyrki pelaamaan vähän enemmän kiekolla ja rytmittämään(hidastamaan) peliä. Muilla mode oli; vauhtia, vauhtia, maalille, maalilelle. Sitä en osaa sanoa, onko tämä valmennuksen mielestä Mikkelle plussa vai miinus? Omaan silmään nuot kiekolliset ratkaisut olivat hyviä, ja Mikke tuntui aina onistuvan pelaamaan kiekon johonkin fiksuun paikkaan. Kuitenkin mielestäni muu joukkue pelasi vähän eri peliä ja loi nopealla luistelulla ja suoraviivaisuudella valtavan määrän helppoja kohtuu vaarallisia maalipaikkoja.

Jortsulla oli ainakin yksi hyvä ohjuri, mutta en bongannut häntä kentältä montaa kertaa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Laadukas peli ja hienosti haastoi Minnesota, tuli paljon valmiimpana tähän sarjaan. Äkkisältään tuntuu että Blues on täynnä isompia ukkoja, diiseleitä jotka ei vielä ollut täydessä tikissä. Fyysisempi Blues on ja hallitsikin pitkiä toveja peliä, mutta Minnesota iskee vastaan ja ihan hyvällä temmolla, tilanteita syntyy.

Veskoissa Dubnyk veti pidemmän korren, siihen kun yhdistetään Minnesotan solidi AV niin ovat erittäin vahvoilla jatkossakin. Tasaviisikoin peli on varovaista ja YV:llä Minnesotalla hienoinen etu sanoisin. Jake Allen oli hyvä mutta ihmettelen muutamaia ratkaisuja, esim sitä vanhanaikaista, ei ollut ollenkaan mukana, olisi voinut edes yrittää siirtyä toiselle tolpalle.

Suomalaisista Koivu ja Granny pelasi hyvää peruspeliä, Grannyn fyysiset ominaisuudet ovat aika olemattomat isoja Blues pelaajia vastaan joten vaikeuksia tulee jatkossa, vahvuus tietty peliäly. Koivu taas isona pelaajana pelaa itseään vapaaksi helpommin ja sitä kautta johtaa ketjuaan hyvin. Bergenheim oli positiivinen yllätys, jenkki-selostajakin hehkutti Seania ja muistutteli Tampa- vuodesta milloin oli nimenomaan pleijareissa liekeissä, jaloissa oli vauhtia, hoiti roolinsa mainiosti ja vei kiekkoa päätyyn, nähtiin kynäilyäkin vähän.

Lehterä pelaa erittäin hyvää peruspeliä, vahva jässikkä joka perustaa pelinsä hyvään suojaukseen ja loistavaan peliälyyn, haki useita nerokkaita syöttöjä mutta ei mennyt tänään läpi.

Rottailuista sen verran että se ei mua haittaa että Ott ja Stewart kukkoilevat toisilleen mutta pistää vituttamaan tilanteet kuten Grannyn maalin jälkeen suoraan aloituksesta jos muistan oikein niin Mikke saa poikkaria oikein tuplasti käsille?! Tällä tavallako Blues raivaa maalintekijät pois näköpiiristä, läpinäkyvää ja raukkamaista.

Hyvä matsi kokonaisuudessaan ja sarjalle teki hyvää että Minnesota voitti ensimmäisen. Mielenkiinnolla katson miten Blues tulee seuraavaan matsiin, kaksi kotitappiota olisi jo lopun alkua.

_
 
Viimeksi muokattu:

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Tärkeä avausvoitto napattu vieraskentältä. Ensimmäinen erä mentiin kiekonhallinnan osalta kotijoukkueen komennossa, mutta Wildin uhrautuva blokkipelaaminen tylsytti parhaan terän nuottipaitojen hyökkäyksistä. Tämä johti siihen, että Wild sai vastahyökkäyksilä erän parhaat maalintekopaikat ja erän ainoan maalin. Jason Zucker loistavalla yksilösuorituksella avasi Minnesotan maalitilin vuoden 2015 pudotuspelien osalta. Vaarattoman näköisessä tilanteessa haastamaan puolustaja Michalekia, ovela flipperikiekko ensimmäistä pudotuspeliotteluaan torjuneen Allenin patjaan ja kiepautus vanhanaikaisella maaliin. Syöttöpiste Justin Fontainelle. Zuckerin ja Fontainen tyyppiset pelaajat saattavat tässä sarjassa nousta arvoon arvaamattomaan. Tällaiset pikakiiturit saattavat juurikin nähdyn kaltaisilla suorituksilla aiheuttaa vaikeuksia, rangaistuksia ja tärkeitä maaleja vastustajan päähän. Bluesin puolustus on kivenkova, mutta tietyiltä osin (JBo, Michalek, Jackman) ehkä hieman kankea.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis Wildin 0-1-johdossa. Toiseen erään Blues tuli hieman hitaammalla temmolla ja Wild pääsi toden teolla peliin mukaan. Etenkin Mikko Koivun ja Charlie Coylen johtamat kentälliset saivat jatkuvasti painetta hyökkäyspäähän. Ottelun ensimmäinen jäähy tulikin Coylen ketjun rakentaman tilanteen seurauksena, kun Paul Stastny joutui rikkomaan maalin eteen rynninyttä Coylea jäähyn arvoisesti. Seuranneella ylivoimalla Wildin ykkösyv. (Koivu, Parise, Pominville, Vanek, Suter) pyöritteli hetken totutun tehottomaan tapaan, kunnes kakkosyv. (Granlund, Stewart, Niederreiter, Dumba, Spurgeon) räjäytti pankin. Hyvää duunia Stewartilta ja Ninolta maalin takana, josta kiekko kaivetaan viivalle Spurgeonille. Spurgeonilta siirto Matt Dumban lapaan, joka pamautti hirvittävän lämärin takakulmaan ohi Allenin. Hyvää maskia tekee Alex Pietrangelo. Jäähyjä jaettiin toisessa erässä vielä yksi kaksiminuuttinen Minnesotalle ja kaksi St. Louisille, mutta erätauolle mentiin Wildin 0-2-johdossa. Toisen erän puolenvälin jälkeen alkoi muuten Granlundin johtama ykkösvitja näyttää merkkejä heräilemisestä. Ensimmäisessä erässä lähinnä omassa päässä pyörinyt ketju sai muutaman hyvän pyörityksen ja tilanteen hyökkäyspäähän.

Kolmas erä oli tasaista puurtamista, mutta Bluesille siunaantuivat parhaat maalintekopaikat. Etenkin Patrick Berglund ja Jaden Schwartz olivat pelipäällä. Tarasenko tuntui jostain syystä säästelevän vetoaan. Kavennus syntyi seitsemännellä minuutilla hyvän pyörityksen päätteeksi. Shattenkirk laukoo viivalta ja Schwartz saa palkinnon hyvästä pelistään maalin muodossa. Tämä jälkeen alkoi jännitys siitä, muniiko Wild kahden maalin johtonsa. Blues painosti, mutta lopulta Granlund laukoi helpottavan 1-3-maalin tyhjään verkkoon. Kun vielä David Backes turhautuneena tyrkkäsi Miken poikittaisella maalilla jään pintaan ja tämän seurauksena komennettiin jäähypenkille, olisi voinut kuvitella että peli on ohi. Mitä vielä. Blues ja Alex Steen teki alivoimamaalin ja oli jälleen yhden maalin päässä. Todella löysää pelaamista Wildin viisikolta ja Bluesin hyökkääjät pääsivät kahdesti kokeilemaan. Pominville lopulta päätti Bluesin kunniakkaan pyristelyn. Mikko Koivulta sitä näkymätöntä duunia, mitä kapteenilta odotetaan.

Sellaista raporttia. Pelaajista nostaisin kotijoukkueesta esille mainitut Patrick Berglundin, Jaden Schwartzin ja Alex Pietrangelon. Lisäksi maalivahti Jake Allenille pitää antaa puhtaat paperit. Kaveri teki tukun tärkeitä torjuntoja etenkin toisessa erässä, kun Wild laukoi maalia kohti 14 kertaa. Wildin pelaajista pirteimmällä pelipäällä oli ehdottomasti Jason Zucker. Puolustuspäässä Marco Scandella oli itse varmuus. Aika toimivat kokoonpanot olivat molempien joukkueiden valmentajat kasanneet enkä ihmettelisi, jos samoilla mentäisiin myös seuraava peli. Mikähän on Brian Elliotin tilanne? En näkisi Hitchin kannalta syytä vaihtaa hyvin esiintynyttä Allenia.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Rottailuista sen verran että se ei mua haittaa että Ott ja Stewart kukkoilevat toisilleen mutta pistää vituttamaan tilanteet kuten Grannyn maalin jälkeen suoraan aloituksesta jos muistan oikein niin Mikke saa poikkaria oikein tuplasti käsille?! Tällä tavallako Blues raivaa maalintekijät pois näköpiiristä, läpinäkyvää ja raukkamaista.
Mä olen samaa mieltä tuosta tavasta toimia vaikka ei se nyt ihan noin paha tilanne ollutkaan mitä tuosta kuvauksesta käsittäisi, mutta heitän palloa myös Yeon suunnalle. On ihan odotettavaa, että joku purkaa turhautuneisuuttaan heti takaiskumaalin jälkeen eikä sillon välttämättä ole paras ajatus iskeä kentälle joukkueen fyysisesti heikointa lenkkiä (kärjistys). Tuohon Wildin oma santapaperiosasto kentälle ottamaan nuo turhautumiset vastaan ja sitten kun tilanne taas rauhoittuu niin Mikkeä ja muita lasinilkkoja iskemään lisää byyrejä.

En siis usko, että poikkaria tuli vain siksi koska aloituksessa oli Granlund vastassa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mä olen samaa mieltä tuosta tavasta toimia vaikka ei se nyt ihan noin paha tilanne ollutkaan mitä tuosta kuvauksesta käsittäisi, mutta heitän palloa myös Yeon suunnalle.
Hyvä jos ei käynyt pahemmin, ei mulla ole syytä liiallisuuksiin kärjistää, mun silmiin näytti että aloituksesta en nyt muista kuka mutta iso karpaasi löi poikittaisella suoraan käsille voimalla ja vielä kaksi kertaa kun Mikke oli kumartunut aloitukseen. Olen samaa mieltä että pelisilmää pitää valmennuksella olla ja uskon että jatkossa onkin.

Ahaa, mä taas näin sen niin että juuri Granlund kun oli vastassa lyötiin ja kovaa, niin tarkoituksenmukaisina näin iskut, eikä Granny ole sellainen joka edes pikkaisenkaan provosoisi(paitsi maalien muodossa) kyseessä kuitenkin vastustajan kärkisentteri joka ehkä juonii YV:n vaarallisimmat kuviot.

_
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Loppujen lopuksi aika munaton esiintyminen nuoteilta ensimmäiseen peliin. Oikeastaan missä joukkue teki ensimmäisen maalin (Schwartz) ja seuraava vaihto puolittain oli sitä mitä nuoteilta on totuttu näkemään runkosarjassa kun luistelevat. Hyvä herätys ettei tätä sarjaa kävellen voiteta. Petro oli oikeastaan ainut joka pelasi omalla tasolla tuossa pelissä joten siitä voisi kapteeni Backeskin ottaa mallia. Seuraava peli on lauantaina klo 22.00. Nyt on röörit aukaistu ja happi virtaa. Luotto ei ole misään vaiheessa tippunut. Nyt vain pitää nostaa tasoa sille missä ollaan pelattu ja enemmnänkin, taistella siitä voitosta ja ansaita se. En yllätyis josi Bortuzzo saisi peliaikaa seuraavaan peliin, enkä kyllä panisi pahitteeksi jos Lindbhom nostettaisiin ylös AHL sen verran pehmeiltä ja hitailta Jackman ja Michalek näyttivät.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
En siis usko, että poikkaria tuli vain siksi koska aloituksessa oli Granlund vastassa.

Joo siinä olisi saanut olla vastassa vaikka oman joukkueen sentteri niin poikkaria olisi tullut. Tuolla aasilla kun vintti pimenee niin ei sitä pysäytä kukaan. Pieksihän Backes kuluneella runkkarikaudella Tarasenkon 'harkoissa'. Oikeastaan ensimmäinen aivopieru tälle kaudelle Backekseltä ja jos jatkaa samaa linjaa niin Wild kiittää ja kumartaa. Ehkä tämä nöyryytys oli sytyke, että jätkät alkaa pelata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös