Sportin A-nuoret kaudella 2009–2010

  • 56 103
  • 172

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kukaan ei ole vielä tätä ketjua avannut, joten tässä se nyt on.

Sportin A-juniorit nousivat Nuorten SM-liigaan täksi kaudeksi ja kauden tavoitteeksi on seuran toimesta ilmoitettu sarjapaikan säilyttäminen. Joukkueen kapteeni Iloviita tosin ilmoitti, että poikien kanssa olisi sovittu tavoitteeksi playoffs-paikka. Voi olla vähän turhan kova tavoite, mutta toivotaan toki parasta.

Kausi alkaa huomenna kotipelillä HPK:ta vastaan klo 16.00.
 
Viimeksi muokattu:

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pahaa pelkään, että A-junnut tulevat pelaamaan näennäisesti tiukkoja pelejä, joista tuloksena on niukkoja tappioita. Harmittaa vietävästi, että joukkue ei ole kaksikon Hällfors-Jämsä-valmennuksessa. Tuo kaksikko vei joukkuettaan vuosi vuodelta huimasti eteenpäin ja liigajoukkueen koutsaus olisi ollut hieno palkinto tuosta työstä. Samaan aikaan se olisi ollut sijoitus tulevaisuuteen, koska molemmilla näyttää olevan tulevaisuutta valmennuksen saralla.

Kaikki muu kuin karsintasarja olisi Sportille enemmän kuin sata jänistä. Toivotaan parasta.

Joku voisi niputtaa sääntöjä, jotka koskettavat A-juniorikiekkoa. Esim. miten tämä yli-ikäis-sääntö menee?
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joku voisi niputtaa sääntöjä, jotka koskettavat A-juniorikiekkoa. Esim. miten tämä yli-ikäis-sääntö menee?

Kiekkoliiton sivuilta:

Nuorten SM-Liigassa saa kaudella 2009-2010 pelata rajattomasti 1990 syntyneitä ja sitä nuorempia. Nuorten SM-Liigassa saa käyttää ns. yli-ikäisiä pelaajia ottelua kohti seuraavasti:
Toinen maalivahdeista saa olla syntynyt 1989.
Kenttäpelaajista enintään viisi (5) voi olla yli-ikäisiä siten että joko kaikki ovat syntyneet 1989 tai enintään kaksi näistä viidestä voi olla syntynyt 1.5.1986-31.12.1988.
Näitä pelaajia ei tarvitse etukäteen nimetä.
Playoff- ja karsintaotteluissa saa käyttää enintään 5 kpl 1989 syntynyttä kenttäpelaajaa ja yhtä (1) maalivahtia. Tätä vanhempia pelaajia ei saa käyttää.

Eli maalivahti Peltonen (-89) saa pelata koko kauden A:ssa. Sundman ja Lieskivi (-88) myös koko runkosarjan. Heidän lisäksi runkosarjapeleissä saa olla kolme -89 -syntynyttä. Ellei Sundman ja Lieskivi ole kokoonpanossa, niin -89 kenttäpelaajia saa olla viisi (5).

Itsekin olisin pitänyt saman valmennuksen kuin viime kaudella, mutta ei tainnut oikein kaikkien suunnitelmiin sopia.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Viisi - nolla turpaan sarja-avauksessa. Sarjanousijan karu arki siis paljastui viimeistään tänään.

Sportin hyökkääjien ratkaisut olivat niin luokattoman huonoja, että nolla maalisarakkeessa on täysin ansaittu. Peli olisi voitu ratkaista voitoksi ekaan kymppiin. HPK sitten teki maalit kun ei Sportille kelvannut. Ekan erän jälkeen sitten Sportinkin maalipaikat vähenivät merkittävästi.

Valmentajilla riittää miettimistä. Omassa päässä puolustamiseen olisi nopeasti saatava vähän järjestystä. Laukauksiin pitäisi saada laatua. Myös idioottimainen jälkipeli, joka viime kaudella loisti poissaolollaan, on ainakin tämän pelin perusteella palannut.

Positiivista: Peltolan Nikon peli. Puoli tuntia peliaikaa eikä kertaakaan kolissut omissa. Peltonen maalilla myös teki minkä pystyi.

Kausi on pitkä, joten toivottavasti kehitystä tapahtuu ja touhu jatkuu positiivisella mielellä eikä mene väkinäiseksi. Ei tässä nyt kai kukaan mitään playoffs-paikkaa Sportilta odotakaan.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Valmentajilla riittää miettimistä. Omassa päässä puolustamiseen olisi nopeasti saatava vähän järjestystä. Laukauksiin pitäisi saada laatua. Myös idioottimainen jälkipeli, joka viime kaudella loisti poissaolollaan, on ainakin tämän pelin perusteella palannut.

Tuohan ei ole mitään uutta Sportin junnujengeille. Vähänkin löysempi koutsi, niin homma menee juuri tuohon idioottimaiseen jälkipeliin, tuomarille mussuttamiseen ja muuhun kitisemiseen. Jos tuo jengi jotain tarvitsee, niin Okan ja Minsten penkin taakse. Pelkästään sillä homma toimisi paremmin.
 

Rocco

Jäsen
Oli aika kamalaa katsottavaa tuo peli. Avauserässä paine oli aika pitkälle HPK:n päädyssä, mutta maaleja ei saatu. Sitten kolisi pari omiin, toisessa erässä vielä yksi ja sen jälkeen Sportin peli meni F-tyttöjen koripalloksi. Peli oli sooloilua, kuritonta höntsäilyä ja aivan täynnä virheitä. Meni varmaan monella lanttu jumiin kun peli alkoi hyvin, sitten tuli isku toisen perään ja lopputulos oli karmea. Tyhmiä jäähyjä, jopa ylivoimalla otettuja, ja kaikki jälkipelistä.

Ei sieltä monikaan saanut puhtaita papereita. Nimeäisin onnistujiin Roland Hoferin, joka oli pakeista ainut joka sai syötöt omille perille lähes aina. Ihme vaan ettei Hofer saanut kai yhtään sekuntia peliaikaa ylivoimalla.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Kun nyt edustus tumputtaa pelistä toiseen, niin onneksi sentään junioripuolella mukiinmenevä viikonvaihde. A-junnut pelasivat viestien mukaan siedettävän pelin eilen Kuopiossa ja toivottavasti liigarytmi alkaa nyt löytymään. B-junnut ottivat ns. pakkovoiton K-Espoosta, koska Espoo näyttäisi kuuluvan lohkon heikompiin joukkueisiin. Hieman kyllä huolestuttaa tuo b-junnujen hurlumhei -peli, koska noin pahasti vuotavalla peräpäällä ei SM-loppusarjaan päästä. Samoin tänään c-junnuilta hieno nousu Lukkoa vastaan 2-6 tappioasemasta 6-6:een.
 

Dhunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lauantaina A-junioreiden pelissä KalPa-Sport ei tosiaan sarjataulukko näkynyt. Sport johti peliä aluksi maalilla ja KalPa meni helposti sitten 3-1 johtoon. Hyvistäkään paikoista johto ei kasvanut ja ylivoimalla tilanne 3-2. Tasoitus ei ollut kaukana varsinkaan KalPan pelatessa vajaalla lopussa. Tuollaisilla otteilla luulisi tosiaan pisteitä vähitellen kertyvän kauden edetessä. (Illan sitten kruunasikin liigapeli KalPa-SaiPa 5-1).

Ja eiköhän Sportin peli viimeistään tänään kotona mene kohdilleen...
 

Ihmemies

Jäsen
No joo tänään olisi sitten A-junnuilla hyvä mahdollisuus avata pistetili kun vastaan luistelee Kärpät Oulusta. Ajattelin itsekin ihan paikalle vääntäytyä ensimäistä kertaa tällä kaudella ja tarkastaa vähän miltä se peli näyttää. Onko noihin A-junnujen peleihin paljon maksanut lippu?
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onko noihin A-junnujen peleihin paljon maksanut lippu?

Viisi euroa aikuisilta. En tiedä pääseekö edustuksen kausikortilla ilmaiseksi. Tai en siis ole kokeillut vaan maksanut kiltisti.

Aika kova suoritus olisi jos tänään avausvoitto tulisi. Sport pelasi Kärppiä vastaan usemmankin harjoituspelin ja hävisi jokaisen.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Oho, nyt pisti junnut sitten kovan pommin! Nimittäin tänään 24. päivä syyskuuta Sportin A-juniorit ottivat avausvoiton SM-Liigassa Kärpistä 6-3. Olisi kiva saada raporttia, että oliko Sport noin hyvä?
 

Ihmemies

Jäsen
Oho, nyt pisti junnut sitten kovan pommin! Nimittäin tänään 24. päivä syyskuuta Sportin A-juniorit ottivat avausvoiton SM-Liigassa Kärpistä 6-3. Olisi kiva saada raporttia, että oliko Sport noin hyvä?

Pienessä krapulan poikasessa tuli tosiaan töllöteltyä hallilla peliä, ei ehkä ihan skarpeimillaan, mutta kyllähän tuo peli ajoittain näytti ihan kivalta. Sport voitti tänään vahvan toisen eränsä ansiosta missä mätettiin muistaakseni viisi maalia. Kärppien maalivahti ei ollut ehkä ihan terävimmillään. Alussa näytti, että Kärppien taitotaso on korkeampi ja tukkaan tulee, mutta Sundman ja Riska alkoivat ekan erän toisella puolella vähän hämmentämään 0-2 tappioasemassa, mikä vähän sekoitti Kärppä pakkaa ja hermot alkoi olemaan kireällä. Ottelun lopussa se sitten olikin jo mennyt täysin muutamalta Oululais pelaajalta, mutta ei nähty mtn älyttömiä kahakoita, vaikka Sundman jo kertaalleen ehti haskatkin pudottaa. Onneksi vain 2min molemmille kun ei päästy kunnolla nyrkkeilemäänkään. Mitään tarkempia pelaaja-analyysejä ei turtuneilla avoillani nyt pystytty tekemään. Sanotaan että Sport oli terävämpi viimeistelyssä ja Peltonen pelasi hyvän pelin maalilla. Alussa oltiin arkoja ja ihmeteltiin Kärppiä sen verran, että ei edes taklattu mutta onneksi peli kääntyi sitten kun päästiin kunnolla vauhtiin.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Eilen tosiaan nähtiin Kuparisaaressa, että a-junnut ovat pikkuhiljaa oppimassa liigatalon tavoille. Vaikka muutama hieman turha jäähy eilenkin otettiin, niin sellainen yletön huiskiminen ja konhottaminen oli nyt jätetty pois. Totta kai junnupeleissä räiskyy ja tunteet kuohuu, mutta alkukauden tapaista tasoitusta typerillä jäähyillä ei vastustajalle voi antaa. Toivottavasti kundit nyt tajuavat tämän!

Toki voitto perustui enemmän tsemppaamiseen ja taisteluun kuin puhtaaseen yksilötaitoon, mutta lupauksia antavaa oli joukkueen kärkipelaajien terävyys maalintekopaikoissa. Samoin lupaavaa jatkoa ajatellen oli kolmannen erän järkevä pelaaminen, kun mitään yltiöpäistä hyökkäämistä ei Sportin osalta nähty, vaan pakka pyrittiin pitämään tiiviinä. Näin siis Kärpät pystyttiin pitämään poissa hyviltä maalintekopaikoilta.

Seuraava peli on todella tärkeä positiivisen trendin jatkamiseksi, kun samoissa pisteissä oleva Pelicans tulee Vaasaan huomenna. Toivottavasti nyt mahdollisimman moni löytää tiensä hallille, koska ihan hyvää viihdettä on varmasti tarjolla.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sanoisin että Sport oli Kärppiä vastaan nimenomaan tehokas. Lisäksi Peltonen maalilla otti pari todella tärkeää koppia. Ilman niitä torjuntoja peli olisi voinut mennä Kärpille.

Ottelun alun Sport oli vähän unessa ja vastustaja teki heti kaksi maalia. Onneksi siitä alkoi nousu ja kerrankin kiekot meni maaliin paikoista.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Tänään sekä edustus, että A-junnut ovat kahden ottelun voittoputkessa kun myös junnut onnistuivat voittamaan Pelsut 3-0. Pelin suurimmat onnistujat Peltonen ja Kujanpää, joka iski tehot 2+1.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Oli kyllä ilo korkeimmillaan, kun tsekkasi teksti-tv:ltä, että taas jäi pinnat himaan. Very Nice.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Ja lisätään tuohon vielä b:n tuikitärkeä vierasvoitto Raumalla luvuin 1-4, niin lauantaipäivä oli vaasalaiselle kiekkoilulle melkoisen komea. Ainoastaan RD:n tappio erottaa päivän arvosanan loistavasta.

Junioripuolella on todella ilahduttavaa, että alkukauden synkkyyden jälkeen homma on kääntynyt parempaan suuntaan. B:llä tärkeät ottelut jatkuvat tiistaina Kuparisaaressa, kun viimeisistä sm -loppusarjan paikoista Sportin kanssa taisteleva Ässät tulee Vaasaan. Sinne siis!

Junnukiekosta puhuttaessa on pakko mainita Bluesin seinäjokelaislähtöisen puolustajan Aleksi Laakson ajatus siitä, miksi Seinäjoelta on viime vuosina tullut suht paljon hyviä, jopa kv. tason, pelaajia. Yksi syy on kuulemma se, että Sjoella aina c-junnuihin asti painopiste on yksilötaitojen kehittämisessä. Tällaisen perusperiaatteen toivoisi olevan keskeisenä myös vaasalaisenkin juniorikiekon strategioissa.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
HIFK A saapuu tänään Kuparisaareen. Hyvin saavat meidän pojat pelata, jotta voittoputki jatkuisi. Mutta varmasti pari voittoa ovat kasvattaneet itseluottamusta ja näyttäneet, miten näitä liigaotteluja voitetaan. Tosin Pelicans -ottelussa oltiin ilmeisen paljon myös Peltosen torjuntojen varassa ja otettiin hölmöjä jäähyjä. Kaikkea ei tarvitse meidän edustukselta omaksua eli tyhmät jäähyt illalla pois!

HIFK:n joukkueesta pistävät silmiin nimet Mikael PAUNIO, Joni HÄPPÖLÄ ja Frans TUOHIMAA. Ilmeisesti toisen polven ifk -pelaajia? Tuosta Häppölästä on ainakin mielikuva, että kaveri on taitava harhauttelija ja mailankäsittelijä.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Eilen tuli turpaan, mutta tänään pojat saivat itsensä kuntoon ja taistelivat tärkeät kolme pistettä. Huikean matsin päätteeksi Sport iski voittomaalin vain 41 sekuntia ennen eräsummeria. Illan tähti: Kujanpää 2+2.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sportilta hyvä taistelu, ansaitsi voittonsa täysin. Pata melko jäässä ja ehkä hieman ylimielistä pelaamista ja tehotonta ylivoimaa.

Mikäs tämä dumari oikein oli miehiään? Täysin käsittämätön linja, välillä kosketuksesta sai kakkosen ja toisinaan hakattiin käsille oikein kunnolla. Molempien toimesta siis. Huvittavinta tuossa oli tuo hyvittely, taisi kaksi kertaa molemmilta joukkueilta lähteä pari ukkoa samaan aikaan boksiin ja kolmannessa erässä ei juuri pelattu tasakentällisin ollenkaan. Linja ontui kyllä täysin ja ihan molemminpuolista touhua. Hauska mies kaiken kaikkiaan ;).
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Mahtava homma, eikä vähiten sen takia että Sport on ainoa joukkue, joka voi sarjasta pudota. On kyllä niin kädestä tuo sarjasysteemi. Toivottavasti Sport välttää karsinnat, se on parasta v...lua tälle sarjasysteemille.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hauska mies kaiken kaikkiaan ;).

Oli kyllä todella hukassa tuomarit tänään. Onneksi kumpikaan joukkue ei hyötynyt siitä toista enemmän, mutta molempia se kyllä haittasi ja pelin tasoa se laski.

Loppuratkaisu oli aika hieno kotijoukkueen kannalta kun viime minuutilla tuli voittomaali. Sport oli kyllä pirteämpi joukkue ja ansaitsi mielestäni koko pistepotin.

Kujanpää on välillä aivan suvereeni näitä vähän heikommin puolustavia vastustajia vastaan. Todella rauhallinen kiekon kanssa, ei roiski sitä vaan löytää kaverit kentällä syötöillään.

Sport on nyt jaetulla 10. sijalla. Toivottavasti jatkossakin voittoja tulee tasaisesti, ettei pääse tuo alin viiva taulukossa karkaamaan.

Samaan aikaan muualla: B-nuorten SM-karsintalohko 1:ssa Sportin pelaajia löytyy peräti kaksi pistepörssin top-5:sta. Viidentenä oleva Nikko on kaiken lisäksi vielä C-junnu. Kyllä tämä tästä...
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Kertakaikkisen hienot voitot tänään a:lle ja b:lle! A roikkuu vielä mukana sarjan keskiryhmässä ja b sai mukavan otteen SM-sarjapaikasta. Olisi todella hienoa, jos b varmistaisi ensi kauden SM-karsintasarjapaikan jo nyt syksyllä. Ainoa junioripuolen takaisku oli c:n tappio sarjajumbo HJK:lle. Siinä menivät tärkeät pisteen SM-sarjaa ajatellen. Huomenna sitten b jatkaa otteluitaan Tapparaa vastaan.

Shearerin edellistä viestiä myötäillen. Kyllä monissa meidän junnuissa pelimiehen aineksia. Voi voi, kun heitä nyt vaan saataisiin ohjattua ja kehitettyä oikealla tavalla! Sille perustalle rakentuu vaasalaisen jääkiekkoilun parempi huomen.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Oli kyllä erikoinen matsi.

Ässien ylivoima oli täyttä kuraa. Saivat pelata varmaan viisi minuuttia 5-3 ylivoimaa, mutta eivät tehneet maaliakaan. Peltonen Sportin maalissa oli totutun hyvä. Kujanpäältä muutama loistava suoritus ja tehot 1+2.

Yleisellä tasolla niin välillä oli kyllä ihme odottelemista sen sijaan että oltaisiin laitettu kiekkoa liikkeelle. Noista heikoista hetkistä kun päästään eroon tai selvitään kunnialla niin kuin tänään, niin tuolla jengillä on täydet saumat välttää karsintasarja.

Edustuksella oli tänään myös matsi jossa Riska ja Sundman olivat mukana. Tiedä sitten onko mitään järkeä ottaa junnujen tärkeimpiä pelaajia pelaamaan kaksi vaihtoa edustuksen kanssa. Jos karsintasarjaan joudutaan niin junnuista ei ole varaa ottaa yhtään pelaajaa edustukseen.
 

Tuamas

Jäsen
Oli kyllä todella hukassa tuomarit tänään. Onneksi kumpikaan joukkue ei hyötynyt siitä toista enemmän, mutta molempia se kyllä haittasi ja pelin tasoa se laski.

Niin, otteluvalvojan kommenttien perusteella pelissä viheltänyt tuomari ei vihellä yhtäkään peliä korkeammilla tasoilla pieneen hetkeen.

Otetaan muutamia räikeimpiä esimerkkejä (kuultu paikallaolleilta, itse en paikalla ollut):
Sportin saama vitonen+pelirangaistus meni väärälle pelaajalle,
Ässiltä hylätty maali pelin loppupuolella hylättiin täysin väärin perustein (kiekko osui Sportin veskaria maskiin ja suoraan jatkotilanteesta Ässät löi kiekon maaliin, tuomari hylkäsi maalin koska kiekko osui veskaria maskiin) ja
aloitus jonka voittamalla Sport vei pisteet himaan olisi pitänyt uusia.

Tuossa nyt kolme mainintaa, joista kahdella oli suora vaikutus pelin lopputulokseen. q
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös