Sport-KooKoo 2.10.2003

  • 3 051
  • 27

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sport kohtaa Vaasassa torstaina KooKoon. KooKoon, joka voitti tänään siis K-Vantaan 3-1.

Sportilla on alla lauantailta näyttävä voitto Ahmoista. Onnistumisia tuli monelle ja raportit sekä tietysti tulos kertoo, että Sport pelasi joukkueena hyvin. Ahmat ei ehkä mittarina ole se kovin, mutta silti tuo on tuloksena ylivertainen Sportin esityksistä tällä kaudella.

Sport tuntuu jälleen pelaavan vapautuneemmin vieraissa, kun kotonaan. Toivottavasti tämä kipsi saadaan nopeasti murrettua. KooKoo-peli on taas paikka näyttää, että alkukauden heikot otteet on nyt taakse jäänyttä aikaa.

Molemmilla joukkueilla on paljon loukkaantumisia. Sportilla suurimmat menetykset on puolustuksessa, kun KooKoolla ne taitaa olla hyökkäyksessä.?

Joka tapauksessa mielenkiintoinen ottelu tulossa. Tuon 7-0 voiton jälkeen on taas odotettavissa mukavasti porukkaa Vaasa Arenalle.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti mendieta
.
Molemmilla joukkueilla on paljon loukkaantumisia. Sportilla suurimmat menetykset on puolustuksessa, kun KooKoolla ne taitaa olla hyökkäyksessä.?
B]


No joo eikä tuo KooKoon puolustustajien tilannekaan tällä hetkellä kaikkein parhaimmassa tilanteessa ole. KooKoolla on pelikykyisenä enää kuusi puolustajaa ja viime ottelut KooKoo onkin joutunut tahkoamaan ainoastaan kolmella pakkiparilla. Luottopakeista edelleen huomenna sivussa ainakin Hokin Jani Tuppuraisen teloma Jussi Onnela (polvi) ja Jari Raattama (angiina).

Kiekkovakion pelatuimmuusprosentit näyttää seuraavanlaiselta Sport - KooKoo 58 - 16 - 26 eli nyt kannattaisi ilman muuta pelata vierasvoittoa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pakki sisään, toinen sairastuvalle

Eli suurta helpotusta ei Mikko Mäenpään tulo pakistoon tuonut, sillä Jesper Söderholm on tänään sivussa niskavamman vuoksi. 6:lla pakilla varmaan mennään ellei junnuista jotakuta nosteta penkille istumaan. 5 pakkia sivussa, ei jumalauta!

Westerback lepuuttaa polveaan ja ei pelaa tänään. Westerback on ollut alkukauden aika pimennossa eli tämä ei ihmeemmin näkyne joukkueen otteissa. Ylivoimilla ehkä selkeimmin. Fogström tai Backman ottanee Westerbackin paikan.

Härkönen odotetusti maalissa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Etukäteen hieman tappiofiilistä ilmassa. Puolustuksellisesti Sportille pärjätään, vaikka miehiä puuttuu riveistä edelleen. Nimilista ei huimaa, mutta liikettä löytyy ja vastustajalta pystytään ottamaan pelitila tehokkaasti pois.

Maalinteko tökkii tasakentällisin ja ylivoimalla. Karhula on vielä kesälomalla eikä Louhivaarakaan ole vielä paikkaansa löytänyt. Sport tekee Kuusiston ja Kenigin johdolla tasaisesti tuhoaan, joten perinteinen kaksi tehtyä maalia tuskin riittää Vaasassa voittoon.

Jonkinlainen voiton mahdollisuus on Suomalaisen huippupelillä ja tehokkaalla viimeistelyllä. Todennäköisesti KooKoo esiintyy otteluruuhkasta, vieraskaukalosta ja loukkaantumisista johtuen passiivisesti ja saa pelin jälkeen vaasalaisilta murskaavat arvostelut.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti Isaskar
Todennäköisesti KooKoo esiintyy otteluruuhkasta, vieraskaukalosta ja loukkaantumisista johtuen passiivisesti ja saa pelin jälkeen vaasalaisilta murskaavat arvostelut.

Hähä. Olipa hyvin sanottu. Minä ainakin odotan, että KooKoo pelaa juuri kuvailemallasi tavalla. Jos se pelaa hyvin eli Sport tekee maalin ja pari ja jää tasuriin tai jopa häviää ovat arvostelut murskaavia. Jos Sport taas läpäisee muurin ja iskee maaleja paljon ja voittaa selkeästi, niin sanotaan, että KooKoo yritti, mutta ei voinut mitään. Jos taas käy, niin että KooKoo voittaa, niin sanotaan, että ne pelas semmoista Jukurit-peliä, kurinalaista ja iskivät sitten ainoista paikoista.

Näin se menee...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin ja älä Mendieta unohda käyttää runsaasti kahva, koukkua, ja huitomis-sanoja. Mailaviidakko on myös vahva valinta. Ihan oikeesti: kun Vaasasta on perinteisesti kuulunut kritiikkiä KooKoon pelityylistä, niin nyt siihen voipi olla hyvinkin aihetta. melkoista puuroa voipi olla luvassa, kun katsoo kummankin joukkueen poissaolijoita.

Mielenkiintoista muuten kuulla/lukea miten tuo Sportin nelonen pärjää. Fogström, Riska ja Nabb saavat kuitenkin kohtuu kovia kaverita vastaansa - peluutti Westerback miehistöään sitten missä järjestyksessä vain. KooKoon nelosestakin löytyy nimittäin kapteeni Mikko Mattila.

Ollaan sen verran optimistisia, että veikataan tulokseksi tasuria. 1-1 jos Jaska jaksaa vielä maalilla.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo tänään:

29 Joonas Riihimäki Maalivahti
1 Jaakko Suomalainen Maalivahti

Kenttä 1

2 Jani Haapalainen Puolustaja
25 Harri Tikkanen Puolustaja
14 Tatu Kattelus Hyökkääjä
32 Reino Soijärvi Hyökkääjä
41 Antti Karhula Hyökkääjä

Kenttä 2

7 Kaj Lindström Puolustaja
24 Simo Mälkiä Puolustaja
8 Ossi Louhivaara Hyökkääjä
11 Eero Lajunen Hyökkääjä
22 Tuomas Vänttinen Hyökkääjä

Kenttä 3

3 Jussi Laine Puolustaja
18 Mika Rissanen Puolustaja
5 Antti Huuhka Hyökkääjä
10 Janne Mäkelä Hyökkääjä
12 Joose Lipponen Hyökkääjä

Kenttä 4

17 Mikko Mattila Hyökkääjä
20 Petri Anttila Hyökkääjä
21 Olli Sinkkonen Hyökkääjä
81 Eemeli Koskelainen Hyökkääjä
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Täytyy sanoa, että maalimäärien perusteella KooKoo pelaa jo ihan liigakelpoista kiekkoa. Tuolla pääsarjassahan tehdään kausi kaudelta vähemmän maaleja, joten nämä 0-1-voitot varmaan nostavat kukkopaitojen osakkeita SM-liigan johdon silmissä neljännentoista liigajoukkueen nimeä tuumaillessa.
 

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Hienoa Kookoo!..Jälleen henki voitto materian.
Vetoja viljeltiin ottelussa kohtalaisen paljon muutta veskarit olivat näköjään elementissään.Suomalaisen Jaakko kuuluu mestiksen ehdottomiin ykkösmuureihin!
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Ja jos sportilla olisi ollut kuudes pakki koko pelin käytettävissä niin peli olisi päättynyt sportin selkeään voittoon. Raportissa ruoditaan melkein enemmän sportin viidellä pakilla pelaamista kuin peliä. Hyvä kookoo, puolustus pitää vajaamiehisenäkin ja kun hyökkäyskalusto alkaa osumaan puiden väliin niin hyvä tulee...
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Viestin lähetti pepe83
Ja jos sportilla olisi ollut kuudes pakki koko pelin käytettävissä niin peli olisi päättynyt sportin selkeään voittoon. Raportissa ruoditaan melkein enemmän sportin viidellä pakilla pelaamista kuin peliä. Hyvä kookoo, puolustus pitää vajaamiehisenäkin ja kun hyökkäyskalusto alkaa osumaan puiden väliin niin hyvä tulee...

Kouvolan Sanomissa vaasalainen toimittaja Seppo Hautala kehui KooKoon otteita mm. seuraavsti: Kouvolan KooKoo pelasi eilen Vaasassa mestisottelun, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Jos sattumalta paikalla oli vielä KooKoon kannattaja, niin pelistä jäi erityisen hyvä maku suuhun. Puolustuksessa hääri muiden mukana Jussi Laine, eikä miehen tarvitse ollenkaan hävetä pelipanostaan. KooKoon omaan alueen peli oli mainiota, sillä peli ohjattiin taitavasti nurkkiin, josta maalien teko on vaikeaa. Toisen erän saldona voidaan sanoa, että KooKoolla olivat Sportia paremmat maalipaikat, varsinkin erän loppua kohti mentäessä. Erän kaksi viimeistä minuuttia KooKoo pelasi ylivoimalla ja Härkönen oli aivan sairaan kovassa kiekkosateessa. Lisää ottelusta www.kouvolansanomat.fi

Todella tyytyväinen voi KooKoon otteisiin olla kun ottaa huomioon loukkaantumiset mistä joukkue on saanut kärsiä koko alku kauden. Tästä on hyvä jatkaa, toivottaasti huomiseksi saadaan pelaajia pois jo sairaslistalta.
 
Voitto se 1-0 voittokin. Tärkeintä tietysti että peli oli sujunut hyvin joten kyllä ne maalihanatkin aukenevat jatkossa. Vieraspisteet ovat aina extra hyvät.
 

Rocco

Jäsen
Itsellä jäi KooKoosta hyvän joukkuepelin lisäksi mieleen juuri edellämainittu Laine. Kaveri pelasi ottelussa kokopleksi päässä. Eräässä maalinedustilanteessa Ari-Pekka Pajuluoma tuuppasi hanskalla naamaan Lainetta ja mitä tekee Laine? Mies (tai lienee vielä nuori poika koska pelaa kokomaskilla) "loukkaa" kasvonsa tilanteessa ja tilanteen jälkeen tuomari antaa Pajuluomalle kakkosen. Kertokaapa nyt minulle, miten joku kokomaskilla pelaava voi satuttaa naamansa kun maskiin osuu hanska?!? Tilanne oli selvä filmi koska Laineen mentyä vaihtopenkille häntä tuli pari kaveria onnittelemaan. Lisäksi Pete Suonpään jäähy oli dramatisoinnin tulosta. Suonpää antaa olkapäätä olkapäätä vasten vaihtoaition edessä ja KooKoon pelaaja älähtää ja jää pitämään kasvojaan. Ja eräässä Sportin pään aloituksessa Mestiksen ehkä siisteimpiä pakkeja, Mikki Hallbäck on muka lyönyt pelaajaa munille. Heti aloituksessa KooKoon pelaaja kiljaisee, siis oikein kiljaisee "ai saatana" ja jää kyyryyn jäälle. Tästä nyt sentään ei jäähyä tullut.

Jottei kukaan taas kerran ala haukkumaan vaasalaisia tms. niin sanon tämän jo nyt. KooKoo oli jäällä parempi ja ansaitsi voiton. Tuomari oli kohtalaisen tasapuolinen ja antoi poikien pelata, joskus ehkä karkeimmat mailarikkeet jäivät viheltämättä. Filmauksiin kaveri meni pari kertaa aika nätisti. Rehdin ja fyysisen jääkiekon kannalta toivon että vastaavat Laineen pojat ja hänen pari Hollywood-kaveria siirtyisivät vaikka MyPan leirille. Sen verran säälittävää katseltavaa nuo pari filmiä olivat, vaikkakin kahdesti Sportille saivatkin jäähyn ongittua.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Juu se älähtänyt pelaaja oli myöskin häkkipää, eli Eemeli Koskelainen. Rocco kuvailu tuomaria aika hyvin. Hän antoi poikien pelata, mutta ehkä hiukan liikaakin sillä puolin ja toisin nähtiin aika paljon vaarallisia huitomisia jne. Hansel tuossa sanoi, että henki voitti materian. Sportilla todellakin oli kehissä vain 5 pakkia ja varsinkin Kookoon toisen erän lopussa ollut pyöritys oli hirvittävää katseltavaa sillä pakkipari Hallbäck-Smedman oli kentällä 2 minuuttia putkeen ja summerin soidessa molemmat pelaajat jäivät puhaltelemaan kentälle. Tämä oli mielestäni Kookoon etsikko-aikaa, sillä varsinkin Janne Mäkelä pyöritteli ja rakenteli sellaisia paikkoja, että ilman Härkösen loistavia torjuntoja olisi numerot taululla olleet erilaiset. Materiaa? hyökkäyksessä ja maalissa kyllä, mutta Salamoillakin on enemmän puolustajia..

Jos oli Suomalaisen ensimmäisen erän torjunta näyttävä, niin samaa täytyy kyllä sanoa yhdestä Härkösen torjunnasta: Mies makaa jäässä ja Kookoon pelaaja heittää kiekon Härkösen yli, mutta "häkä" torjuu kiekon maaliviivalta mailan nupilla. Tuuria? tietenkin, mutta samaa voi sanoa myös tästä Suomalaisen torjunnasta, jossa Sportin pelaaja ampui kyllä sen kiekon siihen räpylään.

Peli oli erittäin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet ratkaista ottelu. Ensimmäisessä erässä tämän maalinedustapaikan lisäksi mm. Juha Salmulla oli ns. "tuhannen euron paikka", mutta mies hätiköi ja yritti lämätä kiekon Suomalaisen läpi. Noista paikoista pitäisi kiekot maaliin pistää. Molempien joukkueiden maalivahdeilla oli tänään kovasti tuuria mukana, sillä kiekot muutti monissa laukauksissa suuntaa ties mistä, mutta jotenkin ihmeellisesti se osui aina veskaria päähän, olkapäähän, luistimeen tai johonkin muuhun yhtä typerään. Molemmilla joukkueilla oli paikat ainakin viiteen maalin, mutta ainoan maalin teki Kookoo.

Everton tuossa epäili Riskan, Nabbin ja Fogströmin menestystä kentällä ja ainakin ensimmäisessä erässä nämä pelaajat jäivät kaikkien katsojien huulille erätauolle lähdettäessä. Tämä ketju pyöritti kiekkoa välillä jopa siihen malliin, että koko halli taputti heille ja Vaasassa matsia seuranneet tietävät, että tätä tapahtuu vain kerran kymmenessä vuodessa. Varsinkin parivaljakko Nabb-Riska pistivät kulmapelissä sellaisia vänkyröitä ja taidonnäytteitä, että Kookoon pakit olivat aivan myytyjä. Valitettavasti näistäkään tilanteista ei sitten maalia saatu. Pojat olivat saaneet huomasti lisää itseluottamusta viime viikonlopun A-junioreiden pelistä, jossa Nabb laittoi tehot 2+3 ja Riska muistaakseni 1+3.

Parempi materiaali voitti. Itseäni jäi v*tuttamaan suunnattomasti se, että Sport ei saanut yhtään maalia noista paikoista. Olisi edes päättynyt 1-2, mutta että nollille..
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Westerback

Tämä voisi olla provo, mutta ei ole. Mikä on PW:n tilanne? Ei pelannut ainakaan tässä ottelussa? Onko pelannut alkukaudesta vai eikö ole kuntoutunut keväisestä operaatiosta? Milloin pelaa?
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Pate lepuuttaa polveaan. Hän ei pelannut ainuttakaan peliä ennen kautta, joten tällainen yhtäkkiä lisääntynyt rasitus tekee polven kipeäksi. Tavallaan polvi joutui äkkiä liian lujaan rasitukseen ja vammojen ehkäisemiseksi pate ei pelannut ja Jukuri-matsissa tilanne katsotaan uudelleen. Ei mitään vakavaa.
 

Sumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sentteri Jumalan armosta Patrik Westerback
Oli kyllä jännä peli!
Kahden erän jälkeen vielä 0-0...huhhuh...tiesi että seuraava maali on ratkaiseva,ja niinhän se olikin. Maalivahdit olivat erittäin suuressa roolissa. Ekassa erässä Suomalainen Otti eräänkin ihan varman maalipaikan kiinni. Ja katsomo huokasi. Toinen erä olikin hieman rikkonaisempi joten Häkällä olikin kovat puhteet tulituksessa.
Pääosin Kookoo puolusti paremmin koko joukkueella vaikka Sportinkaan ei tarvitse yhtään hävetä puolustuspelaamistaan. Ihmetyttää vaan Kookoon hyökkäyksen tehottomuus. Oliko Tinke niin kova menetys vai mikä ?

Toivottavasti PW:n polvivamma ei lopeta miehen uraa...mikä suuri menetys se olisikaan.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Oikea joukkue voitti siitä ei ole epäilystäkään. Sport oli niskan päällä ainoastaan ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen KooKoo hallitsi ja ajoittain aivan selvästi.

Eniten jäi kaivelemaan tuo Hällforsin loukkaantuminen ja samalla kai yksi ottelun ratkaisseista tilanteista. En vieläkään jaksa ymmärtää sitä, miksi pitkää ei vihelletty ja miksi huuto "pelaa!" tuli, niin pirun myöhään. Oka joutui lähtemään kiekon perään seisovilta jaloilta ja KooKoon kaveri kerkesi ottamaan käsillä kiinni ja oikein työntämään laitaan. Miksi oi linjuri et viheltänyt?

5 pakkia Mestiksen "kärkikamppailussa" on liian vähän. Jätkät ei loppua kohden enää jaksanut ja tulos oli tässä. Kaikki kunnia KooKoolle, joka pelasi, niin kuin raportissakin sanottiin, taktisesti erittäin fiksusti. Ajoittain tuntui, että esim. Mäkelä edes yrittänyt painaa maalille, vaan meni kulmaan pyörimään. Toisen erän toinen puolisko oli jo, niin hirveää myräkkää, että maaleja olisi pitänyt tulla 0:n sijasta vähintään 3. Härkönen oli vain hurjassa vireessä.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Viestin lähetti Sumu
Ihmetyttää vaan Kookoon hyökkäyksen tehottomuus. Oliko Tinke niin kova menetys vai mikä ?

Sanoisin että ei sota yhtä miestä kaipaa joten ei KooKoon tehottomuus voi johtua Tinkestä. Eihän Tinke koskaan ole ollutkaan varsinainen maalintekijä vaan pikemminkin kunnostautunut syöttelijänä ja kyllähän KooKoolla nytkin paikkoja on tällä kaudella ollut mutta jostain homma nyt vain kiikastaa maalinteon osalta. Lähtihän KooKoolta hyviä maalintekijöitä viime kautisesta joukkueesta kun Tinken lisäksi joukkueesta poistui myös Mikko Kinnunen, Tomi Lindfors ja miksei myös Teemu Sompin voi tässä mainita. Kyllä mielestäni KooKoo vaikuttaa kuitenkin viime kautta liikkuvammalta ja hyökkäysvoittoisammalta joukkueelta mutta maaleja ei vain jostain syystä tule, no onneks niitä ei myöskään ole tullut omaan päähän. Ehkä ne maalihanat vielä tällä kaudella jossain vaiheessa aukenevat.
 

Rocco

Jäsen
Vilkaisu teksti-tv:een

KooKoolla kuusi peliä, maalisuhde 9-7. Luvut ovat molemmissa päissä kyllä todella pieniä. Eiköhän se jossakin vaiheessa repeä. Tuollaisia lukuja kun katsoo niin pitkänpäälle ei pärjää. Vaikka maaleja ei omiin tulekaan niin maalin voittoja, tekemällä vain yhden, ei voi kauaa toimia.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Heikkilän Kaken aikana Sport voitti divarissa muistaakseni yli kymmenen peliä yhden maalin erolla. Tuolloin Sport oli vain, niin kovassa iskussa, että laittoivat aina johtoasemassa vain luukut kiinni.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Re: Vilkaisu teksti-tv:een

Viestin lähetti Rocco
KooKoolla kuusi peliä, maalisuhde 9-7.

Niin ja jos tästä vähennetään tuo "runsasmaalinen" KalPa-ottelu jonka KooKoo hävisi 4-1 niin KooKoon muiden viiden ottelun maalisuhde on peräti 8-3!!! Eli KalPaa lukuunottamatta muut 5 joukkuetta ovat tehneet KooKoon pömpeliin 3 maalia ja eihän tuo KooKookaan niitä maaliverkkoja ole heilutellut.

KooKoo-TuTo 0-0
KooKoo-Salamat 2-1
KooKoo-Hokki 2-1
KooKoo-KiekkoVantaa 3-1
KooKoo-Sport 1-0
----------------------------------
maaliero 8-3
 

Big mama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ny Rangers,Kärpät ja Mestis-joukkueet
Odotellaan fudis kauden päättymistä Myllykoskella, niin alkaa maalejakin KooKoolle tulla ja myös omiin.

Todella yleisöystävällistä maalitehtailua. No, jos noi filmaukset ja loukkaantumis näyttelyt pelastaa yleisökadon niin ei muuta kuin Renny Harlin paikalle!!!!
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Viestin lähetti Big mama
Odotellaan fudis kauden päättymistä Myllykoskella, niin alkaa maalejakin KooKoolle tulla ja myös omiin.

Todella yleisöystävällistä maalitehtailua. No, jos noi filmaukset ja loukkaantumis näyttelyt pelastaa yleisökadon niin ei muuta kuin Renny Harlin paikalle!!!!

No joo sehän tässä onkin erikoista että ainakin kaikki KooKoon kotiottelut = kokonaiset 2 ottelua (Salamat ja K-Vantaa) on ollut todella viihdyttävää ja tapahtumarikasta kiekkoa. Tosin pelin suola maalit on ollut vähissä. Ja kyllähän Vaasasta tulleiden tietojen mukaan myös tuo eilinen peli oli sellainen joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Väittäisin että näitä filmauksia ym peliin kuulumatonta juttuja tapahtuu kuitenkin huomattvasti vähemmän mestiksessä kuin liigassa elikkä ei muuta kun Renny viihdyttämään liigapelejä. Mestiksessä riittää toistaiseksi vielä pelkästään jääkiekon peluu.

Luulenpa tosiaan että kun MyPa laittaa maalihanat kiinni niin KooKoo ne silloin avaa että odotellaan rauhassa ei MyPalla enää montaa peliä ole.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Ilahduttavan hyvin ovat Tuomas Vänttisen Mestis-pelit lähteneet sujumaan. Eilenkin voittomaalin syöttö. Hyvä Vänttinen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös