Sport-KalPa To 14.10.2004

  • 16 310
  • 124

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Kolmas Johannes
Totta kai toivoisin, että medioita kiinnostaisi Mestiksestä vihdoinkin myös muutkin joukkueet. Näin ei vain valitettavasti ole. Mediat eivät yksinkertaisesti nykypäivänä voi tanssia yksittäisen yleisön edustajan pillin mukaan. Yleisön suuruus on ratkaiseva tekijä. Korostan, että pidän tällaista medioissa vallitsevaa ajattelutapaa erittäin valitettavana, joskin - valitettavasti - loogisena.

Tohon listaan lisätään vielä Jukurit, joka on saavuttanut mediakiinnostuksen lähes ainoastaan mestismestaruuksien avulla. Onhan Jukuritkin tietysti ilmoittanut liigamahdollisuuksistaan. Mutta nämä 3 joukkuetta mainitaan aina mestiksen kärjestä oli sijoitukset mitä tahansa. Esim. on KooKookin ilmoittanut liigan tavoitteekseen, eikä siitä ole mitään pahemmin kirjoteltu missään. Kyllähän siinä on muitakin syitä, kun pelkästään liigaan pyrkimiset, kuten nämä, että näillä kolmella on etenkin Kalpalla ja Sportilla on tosiaan muihin nähden parhaimmat mahdollisuudet liigaan.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Römpeli
Alkaa keskustelun aihe mennä vähän väärään suuntaan. Eikös aihe alunperin ollut Sport-KalPa-ottelu huomenna?

Joo. Mutta näiden joukkueiden kohtaaminen on niin monitasoista että kaikista pitää kinastella.
 

sak77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport,ManU,IK,
Itse yritän hoitaa itteni seisomapaikoille appuralle.On ensimmäinen kotiottelu tällä kaudella missä olen ottelua kattomassa mutta toivon että taika ei katoa mun osaltakaan tästä...tippuhan se Vaasasan Mailaki ku en saanu enää vapaalippuja sinne...

Mutta asiaan...toivon ainaki että kuopiosta(kerran oon käyny)tulis paljo kannattajia yrittämään kaataa Sporttia!!!Täällähän on Suomen 9:ksi suurin keskiarvo jääkiekossa koti otteluiden katsojamäärissä.

Mutta jos rahassa puhutaan niin kai toi kalakukko tonne Kuopioon kallistuu...(luojan kiitos Paten ku oot aina ollu uskollinen)Mutta ei sitä rahalla joukkuetta rakenneta Vai mitä Ferguson....otetaan ens kaudella sit revanssi...


Pakko täyttää kuppi....palataan

Oli se hauskaa ku Suomi johti Hollantia vastaa 0-1....kysy vaikka pöydältä...
 
Viimeksi muokattu:

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kauden kuumin peli on sitten muutaman tunnin päästä. Kyllähän peliesitysten perusteella suosikkeja tuossa ottelussa on vain yksi ja se on Kalpa. Toivottavasti Sportin satsaukset joukkueeseen alkavat vihdoin näkyä ja vaasalaiset intoutuvat Kalpaa vastaan pelaamaan paremmalla tasolla kuin viime aikoina.

Tulosveikkaus vierailijalle 2-7
 

Marcus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Veikkauksen pitkävetokertoimet illan otteluun: 2.35-4.65-2.00
KalPan voitolle mielestäni lievä ylikerroin, joten sitä on pelattava.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Tänään pitäisi olla peli jossa kotiyleisöllä on kaikki mahdolliset sytykkeet.
Kuuden pisteen takaa-ajomatka, alla pistemenetyksiä, vastassa erikoisen punainen vaate, vastustajan riveissä punainen vaate sekä kohuttu Hall + Mestis-tasolle liuta todella kovia pelimiehiä.
Myöskään vieraskannattajista ei Vaasassa kuulemma pidetä, ja heitäkin se lähes täysi bussillinen tulossa täydentämään punaista väri mustalla ja keltaisella.

Kotiyleisölle saattaakin olla luvassa skitsofrenisiä tunteita Hallin mahdollisesti pehmittäessä esmes. Fandulin kovalla taklauksella jolloin yleisö alkaa häntä ihaillen vihaamaan.
Onkohan puna-armeija opetellut kirosanat tähän otteluun muuten nyt myös englanniksi..? Jos ei, kirjakaupan kautta siis..


Kyllä, veikkaan Kaspun tekevän tänään yhden savolaisten voiton tuovista maaleista.
Sulkeudun suosioonne, poistun ja lähden kohti Vaasa Areenaa.
 

Salama44

Jäsen
TuTo ottelusta alkanut Sportin tehottomuus kotiotteluissa jatkuu ja Kalpa vie ottelun selvästi. Tulosveikkaus: 1 - 5 . Yleisöä tulee niin paljon kuin halliin mahtuu eli 4200 henkeä.
 
Viimeksi muokattu:

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Re: Liigakandidaatit vastakkain

Viestin lähetti Toimitus
Jatkoajan ennakko luettavissa täällä.

Harvoinpa saa lukea moista hehkutusta ennen runkosarjan Mestis-ottelua :) Aivan kuin olisi itse Tami ollut kirjoittamassa. Sen verran löytyi tekstistä ylisanoja, halleluja, eikai tähän muuta voi todeta.
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
KalPan virallisten sivujen ennakon mukaan KalPalla on pieni muutos eilisen kokoonpanoon. Keinänen jää pelaamaan A-junnujen matsin Kuopioon ja Tiihonen on lähtenyt mukaan Vaasaan. Tarkoittaa sitä, että palataan normaalimpaan 13 hyökkääjän ja 7 pakin kokoonpanoon. En ainakaan huomannut, että kukaan olis vielä laittanut tätä tähän ketjuun.

Ja pakollinen tulosveikkaus - Kalakukot vie 2-5
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pohjalainen kertoo että:

Illan ottelusta on tulossa ennennäkemätön mediatapahtuma Vaasan jäähallissa. Juha Saari kertoi, että mestisjättiläisten ensimmäistä kohtaamista saapuvat seuraamaan muun muassa Helsingin Sanomat, Veikkaaja ja Kiekkolehti sekä kenties joukko SM-liigan isokenkäisiä.

Liigapomotkin alentuvat sen verran, että tulevat katsomaan Mestiskiekkoa.

Täytyy ilmeisesti ostaa seuraava kiekkolehtikin.

Yleisöä tulee niin paljon kuin halliin mahtuu eli 4200 henkeä.

4300 ilmoitettiin jäähallin kapasiteetiksi Pohjalaisen tämän päivän numerossa. Senkin kapasiteetin saisi helposti nostettua tuomalla appurapäätyyn väliportaat, joilla ko. katsomon kapasiteetti kasvaisi puolella. Näitä portaita ei ilmeisesti enää ole olemassa mutta ei kai se nyt paljon maksaisi tehdä uudet. Sitten halliin saisi ottaa lähes viisi tuhatta katsojaa.

Tästä tulee jännä ja varmasti myös kuuma matsi. Lopputulos, eiköhän se ole 4-3.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
No niin!

...Odotetuin matsi sitten kevään viimeisen finaaliottelun. Perhosia on vatsassa, kun ei voi tietää mitä on tulossa. Kaikki paineet on Sportilla, mutta kotiyleisö ja oma tuttu laatikko tasoittavat tilannetta. Hall ja K Kenig saavat varmasti tänään oman osansa rantaruotsalaisesta vierasrakkaudesta.

Edessä on varmasti erikoisin kiekkoelämys, minkä olen täällä kotikylässä kokenut. Täysi tupa ja hirveä lataus molemmilla joukkueilla, joten täytyy varmaan ottaa korvatulpat mukaan ja syödä hyvin, että jaksaa.

Valitettavasti on todettava, että mahdollisen runkosarjavoiton eteen Sport on tänään pakkovoiton edessä, sillä voittaessaan KalPa karkaisi jo 8 pisteen etumatkaan ja sitä ei Sport kyllä kiinni enää saisi, ellei KalPa myöhemmin täysin romahda. Runkosarjavoitolla ei tietenkään ole mitään tekemistä suoranaisen liigapaikan kanssa, mutta sillä joukkue varmistaa itselleen kotiedun mahdolliseen finaaliin asti..

Tamin joukkueen uskottavuus on nyt vaakalaudalla. Tappio kotona pahimmalle kilpakumppanille tietäisi yleisen epäuskon leviämistä Sportin tavoitteiden ylle, myös sponsorien piirissä..
Voitolla Sport puolestaan ottaisi henkisen niskalenkin KalPasta kevättä ajatellen, vaikka sarjataulokossa asetelma ei tämän ottelun pisteistä muutukaan.

Suurin osa suomalaisista toivoo tänään KalPan voittoa, osa vain siksi että saisi syyn ilkkua Tamia (ja rantaruotsalaisia). Itse sanon, että PAREMPI voittakoon! Älkää nyt kuitenkaan vielä lähetelkö kukkakimppuja KalPan toimistolle..
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Illan pelistä tulee mahtava koitos, jo pelkästään yleisömäärän suhteen. Mutta hyvä loppuu aikanaan, niin myös KalPan voittokulku. Mutta tämähän edellyyttää Sportilta suoritustason nostoa, tai lähinnä sen paluttamista (esim. TuTo- peli).

Toivon että Sportin yv ja puolustus palaisi sille tasolle, jolla sen pitäisi ollakkin, muutoin annetaan Kuopiolaisille liikaa tasoitusta.

Ajattelin sanoa jotain rakentavaa, mutta torsoksi jäi... Toivottavasti tänään nähdään hienoja suorituksia ja oikeudenmukaisia tuloksia ; ) Paras voittakoon
ps. 4-3, viimeisen KalPa tekee ilman mollea, mutta se ei riitä voittoon. Tervetuloa KalPa- Fanit Vaasan !
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Uskallan veikata, että ketään ei jätetä tänään hallin ulkopuolelle. On niitä kapasiteetteja ennenkin ylitetty. Niiralassakin on varmasti parhaimillaan oikea katsojamäärä ollut 5500, vaikka kapasiteetti oli sillloin 5004.

Itse odotan tasokasta ottelua. Tämä ottelu kruunaa lopullisesti tärkeän kauden alkaneeksi. KalPa on pelillisesti hieman edellä, mutta Sportin kotikenttä ja KalPan väsymys varmasti vaikuttavat asiaan.

Tasapeliinkin olisin tyytyväinen. KalPan ehdottomasti kestettävä ensimmäinen kymmenen minuuttia ilman takaiskuja, muuten käy kylmät. Hurmosta Sportille ei saa antaa. Tärkeää on myös se, saako Sport Hallin ketjun kuriin.

Tehdäänpä poikkeuksellisesti kaksi veikkausta;

Sport saa pelinsä rullaamaan heti alusta ja syttyy hurmokseen;
4-1

Sport ei onnistu ensimmäisen kymmenen minuutin aikana;
2-3
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Viestin lähetti Micco!
Uskallan veikata, että ketään ei jätetä tänään hallin ulkopuolelle. On niitä kapasiteetteja ennenkin ylitetty. Niiralassakin on varmasti parhaimillaan oikea katsojamäärä ollut 5500, vaikka kapasiteetti oli sillloin 5004.

Uskallan väittää, että ei ylitetä. Nykyään laki on sen verran tarkka näissä asioissa, että Sport ottaisi siinä kyllä suuren riskin. Jos jotain vahinkoja sattuisi ja hallin kapasiteetti olisi ylitetty, saattaisi pahimmassa tapauksessa seurata vankeustuomioita joillekin...
 

tlithen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, LPS, Fc Puha
Illan ottelu

Ylitetään hallikapasiteetti tai ei, niin toivotaan fyysisesti kovaa ottelua, jossa Mattila ja Allen hoitaa hommat kotiin, sekä taidollisesti kivaa kiekkoa, jossa Fanduls voi näyttää taitonsa.
Tulosveikkaus: kotijoukkueelle 3-2
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Viestin lähetti Micco!
KalPan ehdottomasti kestettävä ensimmäinen kymmenen minuuttia ilman takaiskuja, muuten käy kylmät. Hurmosta Sportille ei saa antaa. Tärkeää on myös se, saako Sport Hallin ketjun kuriin.

Tehdäänpä poikkeuksellisesti kaksi veikkausta;

Sport saa pelinsä rullaamaan heti alusta ja syttyy hurmokseen;
4-1

Sport ei onnistu ensimmäisen kymmenen minuutin aikana;
2-3

Hienoa kun voi olla samaa mieltä savolaisen kanssa ;)

Asetelma on tod.näk. kutakuinkin siinä. Jos Sportin lataus on osunut kohdalleen, on taululla varmasti ekan erän jälkeen jopa 3-0! Suurin kysymys onkin siinä, pysyykö se loppuun asti, vai pääseekö Hallin ja Hämäläisen kentät juonimaan pelin tasoihin.

Ja todella, mikäli Sport ei onnistu avaamaan omaa peliää ekassa erässä, tulee tuskainen peli, joka saattaa kyllä mennä KalPalle.
 

Marcus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Vasabladetin mukaan halliin saa ottaa paloviranomaisten määräyksellä max.4300 katsojaa. Jos hallissa olisi useampia uloskäyntejä, niin voisi ottaa enemmänkin.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Asetelmat ovat mielenkiintoiset; KalPa on ennakkosuosikki loistavan kauden aloituksensa myötä, mutta puntteja tasoittaa KalPan eilinen peli Salamoita vastaan sekä tupa täynnä vaasalaisia. Suuren yleisömäärän uskon tosin ruokkivan molempia joukkueita ja takaavan sen, että yritystä ja vauhtia ei pelistä puutu puolin eikä toisin.

Ja kun yleisöä on paljon ja se elää tunteella mukana, niin varmasti pelistä tulee keskimääräistä Mestis-peliä fyysisempi. Tästäkin syystä on hienoa, että ottelun tuomitsee valtakunnan paras tuomari - Levonen. Voi olla, että eilen rauhallisesti ottanut Adamkin innostuu taklaamaan. Adamhän kertoi, että taklausten puute eilen johtui siitä, ettei hän ole tottunut suureen kaukaloon. Itse uskoisin, että valmennusjohtokin oli muistanut tähdentää, että Mestiksessä (tavallisessa pelissä) ei ilman jäähyä hänen kokoisensa mies taklaa. Tänään linja on varmasti toinen.

Yksi KalPan kannalta mukava putki tänään varmaankin valitettavasti katkeaa. Ei, se ei ole voittoputki vaan se, ettei KalPalle ole toistaiseksi tehty yhtä maalia enempää peliä kohden.

Tulosveikkaus: Sport - KalPa 2 - 4 (viimeinen tyhjiin)

Tamin uskottavuuden kannalta Sportin olisi tänään voitettava. Tuota uskottavuutta ei tosin taida enää muualta päin Suomea löytyä kuin Vaasasta. Siinä voi Vaasan kiekkobuumikin olla koetuksella jos kaiken Tamin hehkutusten jälkeen eroa kärkeen onkin jo tässä vaiheessa kautta 8 pistettä.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässä illan kokoonpano: (lähde: finhockey.fi)

Sport

1 Marko Härkönen Maalivahti

35 Håkan Danielsson Maalivahti

Kenttä 1

20 Markus Laine Puolustaja

53 Chris Allen Puolustaja

8 Pete Suonpää Hyökkääjä

11 Vjatsheslav Fandul Hyökkääjä

34 Mika Suoraniemi Hyökkääjä

Kenttä 2

5 Miika Jämsä Puolustaja

44 Tuomas Luotonen Puolustaja

19 Vesa Myllyaho Hyökkääjä

41 Ari-Pekka Pajuluoma Hyökkääjä

89 Antti Hilden Hyökkääjä

Kenttä 3

6 Mikael Hallbäck Puolustaja

36 Jussi Heikkinen Puolustaja

10 Kalle Mattila Hyökkääjä

29 Kristian Hjerpe Hyökkääjä

31 Niklas Fogström Hyökkääjä

Kenttä 4

2 Pasi Kuusisto Puolustaja

4 Markus Tuomaala Puolustaja

15 Teemu Sainomaa Hyökkääjä

17 Tatu Backman Hyökkääjä

22 Pasi Pieninkeroinen Hyökkääjä'

Huom, Limnell ei ole kokoonpanossa, eikä liioin Nabb & Santanenkaan
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Härkönen siis maalissa, vaikka Pohjalainen kivenkovaa väitti Limnellin torjuvan tänään (huokaus). Mutta Häkällä on varmasti energiaa varastossa ja alla hyvä peli Jukureita vastaan tappiosta huolimatta.

Muutos myös pakkipareissa, eli Jämsä-Laine on nyt sitten hajotettu liiallisen vuotamisen vuoksi. Allen-Laine varmasti aika hyvä pari, myös Luotonen-Jämsä on mielenkiintoinen. Toivottavasti ei mene hakemiseksi pelissä kuitenkaan nämä muutokset.

Myös ns. neloskenttä jatkaa myös nyt kakkoskenttänä. Edelleenkin: Kattokaa nyt noita ketjuja. Sportilla on tasan yksi taidollinen kenttä, ykköskenttä. Muissa Fogström ja Hilden jäävät aivan liian yksin telaketjujen kanssa. Pate kehiin kiitos, ja joku muukin!
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti magnum37
Härkönen siis maalissa, vaikka Pohjalainen kivenkovaa väitti Limnellin torjuvan tänään (huokaus). Mutta Häkällä on varmasti energiaa varastossa ja alla hyvä peli Jukureita vastaan tappiosta huolimatta.

Finhockeyn tietokone laittaa maalivahdit aina numerojärjestykseen eikä pelaavaa ensin, kuten olettaisi. Huomasin just että Limnell ei ole edes kokonpanossa. Eli Härkönen pelaa. Aku voi olla sairas tms. Joukkueessa on ollut mm. angiinaa ja flunssaa liikkeellä. Noh, Häkä on luotettava maalivahti ja pelaa hyvin paineen alla.

Tami on varmaan lukenut Jatkoaikaa, sillä kirjoitin tänne viikko sitten about tuosta Jämsä-Laine pakkiparista. Nyt ykkösen takana on Allen, joka on alkukauden pelannut paremmin kuin Jämsä. Tosin Allen ei ole parhaimmillaan hyökkäävän pakkiparin vieressä.
 
Viimeksi muokattu:

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kaikella kunnioituksella Suonpäätä kohtaan, mielestäni tuo ykköskenttä on aika vajaa ilman Jämsää. Suonpää ei ole vielä ainakaan ollut niin hyvä mitä odottaa sopi. Tänään olisi Petellä mahdollisuus laittaa minut syömään sanani. Ainakin ne kaikki kostot pitää jäädä tänään pois, jäähyihin ei ole varaa. Lisäksi on nähty, että KalPan pelaajat kaatuvat keskivertopelaajia helpommin eli tarkkana pitää olla.

Nämä pelit ei ole niitä parhaita lähteä kokeilemaan kokoonpanomuutoksia mutta niinkuin todettu, ykköskenttä päästi liikaa maaleja joten pakko Tamin oli jotain tehdä.

Jämsä-Luotonen tulee olemaan eniten kusessa KalPan hyökkääjien kanssa, katsotaan vaikka.

Maalipaikkoja ei saa hukata tänään. Ylivoiman pitää toimia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös