Sport 2012–2013: Paremman huomisen jalanjäljillä osa III

  • 720 587
  • 1 975

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kun peli ei kulje niin useiden Sport-kannattajien ratkaisu mielipide on "lisää pelaajia". Huoh. Rosteri pullistelee laatua ja määrää. Eiköhän vain anneta valmennuksen laittaa paketti taas kasaan? Nyt Räsänen mitataan. Viime kaudella ei taidettu kertaakaan olla tämmöisessä pelillisessä suossa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vaikka tämä syysmasennus onkin Sportin osalta lähempänä perinnettä kuin poikkeusta, niin on silti uskomatonta, miten se alkukauden loistava fyysinen pelaaminen ja hyvä puolustuspelaaminen on kadonnut. Miksi ei voi koko kautta pelata kunnolla, vaan aina pitää tulla näitä höntsäjaksoja. HCK peliä ennen kaikki oli hyvin, sitten tapahtui on/off efekti ja sen jälkeen saldona kolme nöyryyttävää tappiota ja vain yksi voitto. Tuota Continental cupin tippumistakin voi pitää katastrofina, sillä mikä tahansa muu Mestis-jengi olisi pystynyt hoitamaan tuon turnauksen helposti.

Tänään onkin sitten todellinen mittari vastassa, kun sarjassa toiseksi vähiten maaleja tehnyt joukkue kohdataan kotona. Tästä tappio ja voidaan puhua, että Sport on tällä hetkellä Mestiksen huonoin joukkue. Jotain pitäisi siis tapahtua valmennuksen puolella, jotta joukkue saa taas alkukauden pelinsä takaisin. Nyt olisi paikka nostaa niitä A-junnujen pelaajia ylös, kun muita ei näköjään pelaaminen kiinnosta. Ei se A-junnuja Mestikseen pudota, vaikka parhaat pari peliä ylhäällä pelaisivatkin ja saisivat A-nuorten reservitkin pelejä Sm-liiga porukan mukana.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Viime kaudella ei taidettu kertaakaan olla tämmöisessä pelillisessä suossa.

Viimekaudella oltiin myös sillassa marraskuun alkupuolella. Ei tosin ihan näin heikosti mennyt silloin. Tämän kauden erottaa viimekauden alusta se, että käytännössä koko alkukausi on ollut enemmän tai vähemmän korpivaellusta, vaikka pisteitä onkin tippunut tasaisesti. Jotenkin tuo nyt vaan näyttää kovin väkinäiseltä.

En myöskään usko, että avain taivaanporttiin olisi uusien miehien palkkaaminen, mutta olen aika varma, että kohta julkistetaan uusia miehiä.

Uusien, varsinkin lyhytaikaisten lainojen ottamisella voisi olla jopa kielteisiä vaikutuksia joukkueeseen.

Tähän nyt heti perään silti pakko sanoa, että olisi se tietysti kiva nähdä joku Matt Bradley meidänkin riveissä, mutta eihän meillä taida olla edes kontakteja, niin ei tarvi unelmoida. Eikä tosiaan yksi änärimies vielä tätä solmua avaa. Nyt pitäisi saada vaan jostain se peli-ilo löydettyä ja onnistumisien kauttahan se löytyy. Kim onneksi onnistui eilen kahdella maalilla, ja uskon sen olleen yhden yksittäisen pelaajan kohdalla juuri sitä, mitä tässä koko joukkue kaipaa.

Tänään Iilahti vaan maaliin ja mentaliteetilla pidetään hauskaa jäällä voisi tehdä poikaa. Siinä sitten useammallekin jampalle onnistumisia ja maali-iloittelu, niin voisi kelkka kääntyä nopeastikin. Ehkä!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jaahas, perinteitä kunnioittaen syitä pelilliseen ahdinkoon on jo löydetty.
Iilahti on tuomittu huonoksi molariksi, jonka taidot ei yhtäkkiä riitäkään divariin.. Puurulan "ihmetekoja" muistellaan haikeina.. Ensialkuun kannattaa tsekkailla Puurulan pelejä tältä kaudelta. 14 pelattua ottelua 15`sta. Torjuntaprosentti 88,53%. Asplöven on sarjassa toiseksi viimeisenä. Ei taida taidot riittää Ruotsin divariin? Vai voisiko sielläkin olla sama tilanne, kuin meillä Vaasassa. Iilahden taidot eivät ole mihinkään kadonneet. Miettikääpä minkälaiset paineet nuorella jätkällä on, kun palataan liigajoukkueesta Mestikseen maalinsuulle. Yleisö odottaa paraatipelastuksia ja dominointia. Kaverilla on todennäköisesti tällä hetkellä pää niin jumissa, kuin olla voi.

Puolustuspeli on ollut meillä luokattoman huonoa. Näkemissäni otteluissa pakit ovat olleet hitaita, haluttomia, välttelevät kontaktia ja avaavat peliä todella huonosti. Ero viime kauteen on valtava, vaikka samoja jamppoja jäällä viilettääkin. Eniten silmiinpistävää on ollut Heikkisen ja Uiton tason laskeminen. Pelkonenkaan ei ole puhtaita papereita saanut. Gröndahl on ollut alkukauden meidän paras pakki Liimataisen ohella. Siinä mietittävää puolustusministereille ja muille puolustuksen kulmakiville.
Pekkalan kenttä pelaa valtavia minuutteja, silti Pekkala on lähes poikkeuksetta ENSIMMÄISENÄ omaa maalia puolustamassa, kun vastustaja pääsee kääntämään peliä.
Jokainen vastustaja on jo huomannut, että rajulla karvaamisella Sportin peli saadaan täydellisen sekaisin. Koko paletti tuntuu leviävän silloin, eikä luistinta saada liikkeelle. Tähän pitäisi lääkkeet löytyä Räsäseltä ja kumppaneilta.
Koko joukkueen intohimo, luistelu, puolustuspeli ja hyökkäyksiinlähtö pitää saada paremmalle mallille, niin siitä homma alkaa aukeamaan.

Kun se Sportille ominainen aktiivinen ja vauhdikas peli saadaan kuntoon, niin maalinteko alkaa varmasti sujumaan paremmin muillakin, kuin Pekkalalla. Viime kaudella Sportilla oli laukauksia 50-60 joka ottelussa ja ongelmana oli se, että laukaukset suuntautuivat liian usein ohi maalin. Silti torjuntoja kertyi ottelussa vastustajan maalivahdille, lähes poikkeuksetta 30+. Nyt ei saada paikkoja ja maaleja tekeekin pääasiassa #72 sarjan parhaan laukauksen ansiosta.

Niin ja Laaksonen on ihan yhtä vapaamatkustaja, kuin lähes koko muukin muukin joukkue. Kontakteja väistelee yli puolet Sportista. Taitaa Iloviita ja Riska olla hyökkääjistä ainoat, jotka tällä hetkellä aktiivisesti taklaavat. Sitäpaitsi muihin hyökkääjiin verrattuna ihan ok pisteetkin... Laaksosella tällä hetkellä 3+3.
Vertauksena Iloviita 0+0, Meri 0+4, Hakomäki 0+1, Virkkunen 1+1, Riska 3+1, Nabb 4+4 (eilen 2+1).

Näyttäisi Sportille ominainen syystaaperrus jatkuvan tälläkin kaudella. No, luotan meidän valmennusjohtoon. Eiköhän näistä jätkistä kaiveta se tarvittava esiin jo ennen joulua.

Älkää muuten sit hätäisimmät odottako Mirriä sateentekijäksi, kun se pääsee takaisin tositoimiin. Pitkä pelaamattomuus näkyy varmasti. Jos vuodenvaihteen jälkeen alkaa olla omalla tasollaan, niin hyvä! Jos ennemmin, niin loistavaa!
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Oli tosiaan viime kaudellakin sellaisia 2-3 ottelun "tappioputkia". Löysää pelaamista kritisoitiin ja tuolloinkin monen syyttävä sormi osoitti meidän maalivahtiosastoa kohden eli esim. Puurulan päätä vaadittiin pölkylle. Joni näytti sitten taas pudotuspeleissä kaapin paikan ja oli pudotuspelien mvp. Uskon Laitisen kohdalla käyvän ihan samoin. Kun puolustuspeli toimii, niin Jarno pelaa varmasti Jonin tasolla. Tästähän saimme näytteitä jo viime keväänä.

En minäkään olisi ratkaisemassa tämän hetkistä "ongelmaa" uusilla pelaajahankinnoilla. Onhan tämä jengi jo näyttänyt osaavansa pelata, vaikka ihan ehjää 60 minuuttista emme ole tällä kaudella nähneet. Toki ihmettelen suuresti muutaman kaverin isoa peliaikaa nykyisillä näytöillä. Ajatusleikkinä jonkun yksittäisen nhl -pelaajan vaikutusta on silti kiva pyöritellä. Muistan vaan niin elävästi Ian -efektin silloisen Sportin tekemiseen. Kaveri nosti Sportin maskipelaamisen ihan uudelle tasolle, ja sai esimerkillään koko joukkueen lentoon. Ennen Ianin loukkaantumista (telomista) Sportin pelaaminen oli todella tasapainoista - melkeinpä parasta Sportia, mitä viime vuosina on nähty.

Tänään pitäisi ehdottomasti pystyä kolme pinnaa vääntämään. Ensi viikolla on edessä pahat vieraspelit Hokkia ja Tutoa vastaan, joten kurssi pitää kääntää tänään. Akatemia on ollut tulosten valossa piristymään päin, ja ainakin viime kaudelta jäi mieleen kavereiden kepeät jalat ja hyvä liike. Hereillä pitää olla heti alusta alkaen - sekä kentällä että päädyssä!
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kannattanee olla hieman kärsivällisempiä. Sportinkin joukkue on elänyt ja kärsinyt loukkaantumisista. Luulisi teillä olevan luottoa Räsäseen, joka lienee jo todistanut osaavansa valmentaa. Valmentajanvaihdos veisi tätä hommaa takuulla huonompaan suuntaan pitkällä tähtäimellä(väännetään rautalangasta, että eihän teistä kukaan potkuja ole tosiaan huudellut, mutta hirveää kritiikkiä tulee). Kaikille joukkueille tulee suvantoja, ei se Jukuritkaan niin liidä saati Kookoo. Takuulla tuo teidän joukkue nousee tästä taas uuteen voittoputkeen. Kannattaa myös muistaa, että nämä vaikeat hetket valmistaa myös niihin kevään ratkaisupeleihin. Edelleen hyvässä muistissa on Kärppien touhut divarissa, kun runkosarja oli yhtä juhlaa alusta loppuun niin pleioffeissa ei meinannut tulla mitään Diskoksia, Hermeksiä ja Tutoksia vastaan, kun ensimmäistä kertaa koko kaudella tuli vähän vaikeuksia ja vastustaja pisti 110% likoon.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Kyllähän Iilahden taso riittää tähän sarjaan. Vai ihan tosissasi väität että alle vuodessa on kaikki taidot hävinnyt johonkin?

Jaa mitkä taidot, saanne kysyä? Kovasti joku nimimerkki jo viime keväänä hehkutti, että "Iilahti on tasonsa näyttänyt". kysyin jo silloin, että kerro milloin ja missä Iilahti on sen tasonsa näyttänyt. Ei ole vastausta kuulunut. Iilahti sai ensimmäisen todellisen näytön paikkansa tänä syksynä Sportissa ja ei ole vakuuttanut.

Puurulan "ihmetekoja" muistellaan haikeina.. Ensialkuun kannattaa tsekkailla Puurulan pelejä tältä kaudelta. 14 pelattua ottelua 15`sta. Torjuntaprosentti 88,53%.

Tällainen spekulointi on täysin yhtä tyhjän kanssa. Puurulan näytöt puhuu puolestaan. Piste. Viime alkukautta tosin haittaisi sairastuminen.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuo Eddien juttu on täyttä asiaa.

Sportin kotisivuilla on juttua Sportin edelliskauden taloudellisesta huipputuloksesta ja tämä kausikin on menossa plussalla.

Ainut ongelma on nyt tämä syysmasennus, joka varmaan vie porukkaa katsomosta ja yleisömäärä on vaarassa tippua tuonne alle 2000:n.
Kyllä toi peli on nyt perusteellisen sekaisin, maaleja tehdään Sporan börsään kyllä aivan jumalattoman helposti. Kyllähän noi molarien torjuntaprosentit alkavat olla aivan järjettömän huonot, mutta joukkue vaikuttaa pelaamisellaan tai pelaamattomuudellaan toki paljon tuohon asiaan.

Kyllä nyt uidaan todella syvissä kylmissä syysvesissä, mutta uskon, että tämä KASVATTAA nuorta joukkuetta. Ehdottomasti tuohon joku piristävä täsmähankinta tammikuussa.

Olen jotenkin pistänyt merkille, että viime kauden pelisysteemiä Räsänen on muuttanut siten, että nyt ei rakenneta lähtöjä järjestelmällisesti omasta päästä, vaan pyritään nopeisiin lähtöihin ja tuo ei tunnu nyt toimivan.

So what, uskon ja luotan joukkueeseen ja kun PEKKALAN asenne saadaan koko joukkueeseen, niin sitä ei pysäytä mikään, siinä on mies joka kotkapaidan päälle laittaessaan tietää, mistä on kysymys, hei tää on hokia.
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hyviä uutisia kun Meri, Mörsky ja Mirri palaavat kokoonpanoon.
Ei ole ensimmäinen kausi kun Sportille tulee syysnotkahdus, eikä varmasti viimeinenkään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Yleisömäärän tippuminen väliaikaisesti alle 2000 ei ole katastrofi Sportille, vaikka lovea tekeekin budjettiin. Sportin suurimmat tulot tulevat näiltä isoilta yhteistyökumppaneilta, joten tulos voi olla todellakin hyvä, vaikka yleiöä ei niin paljoa kävisikään.

Itse rosteriin. Pelkonen on ollut yllättävän suurissa vaikeuksissa koko alkukauden. Mistähän mahtaa siellä kenkä puristaa?

Toinen asia, mikä alkoi pelottaa on tuo, että ainakin toistaiseksi ollaan aivan liikaa Jalo-Pekkala kaksikon varassa. Tulee ihan mieleen herrat Dickenson-McGregor, jotka oli sitten pleijareissa suurennuslasin alla ja kun vastustaja laittoi kaikki fokuksensa heidän eliminointiin, ei Sport saanut yhtään mitään aikaiseksi. Toivottavasti tämä ei ole lähtöasetelma, kun pleijarit aikanaan ovat tosiasiaa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tällainen spekulointi on täysin yhtä tyhjän kanssa. Puurulan näytöt puhuu puolestaan. Piste. Viime alkukautta tosin haittaisi sairastuminen.


Pointtina ei ollutkaan kyseenalaistaa Puurulan taitoja ja näyttöjä, vaan sitä miten joukkueen huono pelaaminen vaikuttaa maalivahtien pelaamiseen. Ja Iilahden taidoista ja näytöistä... Viime kaudella Sportissa 12 ottelua torjuntaprosentti 93,4% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,8/ottelu. Uskon että olisi kelvannut useammankin Mestis-joukkueen maalille ennen kauden alkua. Ei se Puurulakaan joka matsissa maaginen ollut. Taisi jokunen rökäletappiokin tulla...
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onko jotain näyttöä siitä, että Sportin katsojaluvut tippuisivat dramaattisesti kun tulee tappioita?

Eikö tuolla nyt aina käy se 1900-2400 tuloksista riippumatta. Vastustajasta ja pelipäivästä sitten riippuu, että mihin kohtaan tuota haarukkaa se määrä osuu. Jatkoaikalaisen ajatusmaailmassa pari häviötä = katsojat katoaa = konkurssi. ÄKKIÄ KENKÄÄ...ööö... JOLLEKIN!

Luottoa Laitinen - Iilahti kaksikkoon löytyy. He eivät pelaa tasollaan juuri nyt mutta heti kun joukkue alkaa puolustamaan kunnolla niin alkaa veskareillekin tarttua eikä yksi lipsahdus silloin tällöin periaatteessa haittaa.

Luottoa löytyy muutenkin koko porukkaan. Yhtään hankintaa ei mielestäni tarvita ellei tule pidempiä sairaslomia. Jos jotain on pakko kauden aikana hankkia niin pakin voisi etsiä ennen tammikuun loppua.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jep jep. Tuskin kukaan väittää vastaan, jos sanon että Sport on tällä hetkellä Mestiksen huonoin joukkue. Liike ja voima ei vain riitä, eikä tuo päämäärätön pyöriminenkään ole näköjään tulosta tuonut. Neljä pistettä ollaan enää playoff viivan yläpuolella, mutta tuo ero on helposti ensi viikon jälkeen sulanut, kun korkeintaan TuTo pystytään haastamaan kotona, mutta muuten tuleekin sitten turpiin taas oikein huolella. Ei tässä nyt mitään Rässylle kenkää ketjuja vielä tarvita, mutta jos Joulukuun alkaessa ollaan samassa tilanteessa, niin sitten alkaa jo olla.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Jep jep. Tuskin kukaan väittää vastaan, jos sanon että Sport on tällä hetkellä Mestiksen huonoin joukkue.

En väitä vastaan.

Aika pahasti ollaan kyllä suossa tällä hetkellä henkisesti, fyysisesti ja pelillisesti. Mutta kyllä mä siihen luotan että kelkka saadaan kääntymään.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kuulunut täältä suunnalta viimeaikoina jonkin verran huuteluja KooKoon Läskeistä ja muustenkin Sulavista maalivahdeista.

Minkäslainen ruumiinrakenne siellä maalivahdeilla on kun sulahtavat tätä nykyä totaalisesti yhden jos toisenkin edessä? Tänäänkin 14 jonkinlaista koppia JYP Akkojen vedoista ja 4 menee omiin.

Jossain muualla sulaa ja pahasti kuin KooKoossa tätä nykyä ja taitaa sulaa muukuin kuin pelkkä maalivahdin läski. Vai miten on?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ei tässä mitään hätää ole. Nyt on vaan vähän heikompi jakso. Hivenen paremmalla onnella ja vastustajan huonommalla maalivahdilla oltaisiin voitu tänään voittaa myös isonumeroisesti, tappion sijaan.

Vielä jokaiselle epäilijälle muistutuksena Stögön kaudlta runkosarjaotteluiden tulokset. Ei mitään kenkää Rässylle juttuja nyt, vaan uskoa ja kannustusta omiin. Kyllä se tästä taas lähtee.

kausi 2010-11, Sportin runkosarjan ottelut.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Tänäänkin 14 jonkinlaista koppia JYP Akkojen vedoista ja 4 menee omiin.

Ai olitko säkin pelissä? Ihan hienoa että tuut tukemaan Sporttia. Paitsi että 3 meni sisään silloin kun oli maalivahti maalilla, faktat kuntoon.

Enemmänkin mä oon huolissani noista meidän pakeista, kaikki tuntuu pelavaan oman tasonsa alle ja kamppailuhalukkuus on päin persettä.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllä unessa Sport tällä hetkellä seilaa. Koko joukkue on oikeastaan täysin Pekkalan varassa ja eihän näin voi olla menestystä tavoittelevassa joukkueessa. Unohtakaa koko lätkä vähäksi aikaa ja taas freesinä kaukaloon. Tekis hyvää kyllä meidän koutsillekin.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Kaikki menee päin helvettiä. Tekisi mieli huudella Jopen Toyotaa vittuun Vaasasta, Maukka hiuksista Merenkurkkuun, Ere kans, Stögö takaisin jne.

Eiköhän tämä tästä. Toivottavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Sportti on siitä vittumainen joukkue, että nää heikot jaksot ajottuu tähän loka-marraskuun taitteeseen. Ois paljon reilumpaa jos konttaisitte keväällä, mutta eiiiiii kun sillon pitää voittaa mestaruuksia, prkl...
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sportti on siitä vittumainen joukkue, että nää heikot jaksot ajottuu tähän loka-marraskuun taitteeseen. Ois paljon reilumpaa jos konttaisitte keväällä, mutta eiiiiii kun sillon pitää voittaa mestaruuksia, prkl...

Täysin samaa mieltä. Viime kausina KooKoolla on se hyytyminen sattunut just silloin kun EI olisi pitäny. Toivottavasti se KooKoon heikko jakso meni jo. ;) Ei teillä ole mitään hätää. Se on huomattu et jos Sport rämpii miten niin se pelaa kauden parasta kiekkoa silloin kun pitää. Voi kun niin kävisi tänä vuonna KooKoolle eikä teille. ;)
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kyllä unessa Sport tällä hetkellä seilaa. Koko joukkue on oikeastaan täysin Pekkalan varassa ja eihän näin voi olla menestystä tavoittelevassa joukkueessa. Unohtakaa koko lätkä vähäksi aikaa ja taas freesinä kaukaloon. Tekis hyvää kyllä meidän koutsillekin.
Näin juuri. Kuusi peliä yhdeksään päivään on sen verran kova rypistys, ja vielä puoliammattilais urheilijoille, että kyllähän sen näki, että jätkät on niin fyysisesti kuin henkisestikin aika loppu. Ja sen seurauksena koko peli ja tekeminen näyttää siltä miltä se tällä hetkellä näyttää. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Ennen turnausta ei ole ollut käytännössä kuin yksi sukellus, HCK kotimatsi, joka meni täysin asenteen ja vastustajan aliarvoimisen piikkiin. Sitten kun jätkät alkoivat pelaamaan, ei kentällä ollut kuin yksi joukkue.

Höntsä-Cuppiin osallistuminen kantaa siis nyt "hedelmää". Onneksi tosipelit pelataan vasta keväällä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Jossain muualla sulaa ja pahasti kuin KooKoossa tätä nykyä ja taitaa sulaa muukuin kuin pelkkä maalivahdin läski. Vai miten on?

Pahoitteluni tilastotarkasteluvirheestä JYP Akat maalien suhteen.

Laintaanpa tästä kysymyksestäni vähän pidempi pätkä kun siellä arvon Veljet lainasivat vain tuon viimeisen lauseen. Ehkä voisimme vaihtaa tuon "kuin" ja "KooKoo" -sanan paikan niin kysymys ja johdattelu olisivat vähän täsmällisempiä.

Eli:

Jossain muualla kuin KooKoossa sulaa ja pahasti tätä nykyä ja taitaa sulaa muukin kuin maalivahdin läski. Vai miten on?

Olisikohan tuo nyt ymmärrettävämpi niin ei tarvitsisi lainata vain viimeistä lausetta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös