Sport 2012–2013: Paremman huomisen jalanjäljillä osa III

  • 720 596
  • 1 975
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Iisalmen Peli-Karhut
Täh? Juurihan päästiin yhdestä eroon, niin pitäisi olla jo uutta rahtaamassa? Jos se ei nyt ole vielä käynyt selväksi, niin Sport tarvitsee kärkipään osaamista, ei mitään junnuja.

Äh. Sitä yritin sanoa, että minkälaisen pelaajan Sport varmaankin hommaa. Tarkotukseni ei ollut antaa ymmärtää, että itse olisin sitä mieltä, että juuri sellainen pelaaja Sportin pitäisi hommata.

On totta, että Sport tarvitsee kärkipään osaamista. Termillä konkari tarkoitin näitä jo uransa ehtoopuolella olevia, en kärkipään osaamista. Normitilanteessa kärkipään osaamisen hommaaminen mestikseen tässä vaiheessa kautta olisi varmaankin aika tyyristä, mutta nyt kun NHL-työsulku on tulossa, niin se voisi olla Sportillekin mahdollisuuksien rajoissa. Olisikohan Aki K. saatavilla Raumalta?
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo-o. Tuohon vieraspelaamiseen tulisi nopeasti saada joku järki, tai muuten jäädään kyllä kohtuuttoman paljon kärjestä tämän vierasputken aikana. Paikkoja kyllä luodaan ja peliä pystytään suurimmaksi osaksi ihan hyvin pitämään kontrollissa, mutta liian helposti pääsee vastustaja tekemään maalit. Mistä sitten johtuu, että puolustus merkkaa näin paljon huonommin vieraissa kuin kotona. Ei se maalintekokaan kyllä oikein onnistu. Tänään oli ihan hyviä kuvioita ja paikkoja, mutta usein vedot olivat löysiä tai ilman maskia olevia tuhnuja. Kohtuuttoman usein myös hyvistä paikoista vain pleksit paukkuivat. Iilahti on jostain syystä aivan pihalla, joten ehdottaisin, että Iilahti vaihtaisi Aurenin kanssa paikkoja ainakin pariksi viikoksi. Toivottavasti Mirri saataisiin jo Kouvolaan, niin saataisiin lisää taitoa tuohon kiekolliseen peliin.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Itse en lähtisi tässä vaiheessa hankkimaan yhtään uutta pelaajaa vaan rauhoittaisin tilanteen ja yrittäisin saada olemassa olevat palikat kohdilleen. En näe että yksilötaidossa hävitään näitä pelejä tällä hetkellä vaan viisikkopelaaminen yskii. Nyt tuntuu että ukkoja on tullut ja mennyt turhan tiuhaan ja väitän että se on vain sotkenut tätä kuviota. Jos siirtorajan kynnyksellä halutaan jotain osa-aluetta vahvistaa niin se on sitten eri asia.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Tiedä sitten onko ongelmat henkisiä vai fyysisiä, mutta kyllähän Sport oli eilen vetelä paska. Ensimmäiset kunnon polkaisut joukkue otti, kun pelikellossa oli yli 30 minuuttia ja peli 4-0. Ensimmäinen erä näennäistä tekemistä kummaltakin joukkueelta. Ero halussa ja fysiikassa tuli sitten esiin erikoistilanteissa: Sportin ylivoima oli selviytymistä ja alivoimalla vantaalaiset taas jyräsi meidän yli.

Iilahti ei tällä hetkellä saa edes maapalloa kiinni. Kruununa eilisen pelin lopullisesti tappanut karmea virhe. Nyt poika jonnekin treenaamaan ja Laitinen pelaa. Ei tässä muuta mahdollisuutta ole. Eiköhän se itseluottamus lopulta löydy. Käsittämätön vaihto eilen Räsäseltä. Muutenkin äijän pönöttävä olemus vaihtoaitiossa alkoi oksettamaan. Peliin ei tullut mitään muutosta ennen kuin ammattiylpeys alkoi saada isoa kolausta 4-0-tilanteessa. No ei sekään auttanut.

- Ottelun alku oli meiltä hyvää pelaamista, mutta kotijoukkueen kaksi nopeaa maalia kipsasi omaa pelaamistamme, Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen kertasi.

Yllä oleva huvitti. Mitähän peliä Rässy oli katsomassa? Alku oli halutonta paskaa Sportilta.

No, paljon on pelattu ja se näkyy varmasti henkisenä ja fyysisenä väsymyksenä. Helppohan se on jälkeenpäin sanoa, että CC oli iso virhe, mistä nyt maksetaan hintaa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Koskahan se menisi rivikatsojalle jakeluun, että pituus ja paino ei aina korreloi fyysisyyden kanssa? Fyysisyys on yksi pelitapa, joka perustuu treeniin ja kovaan luonteeseen. Tämä viimeinen ei ollut siis kommentti edelliselle kirjoittajalle.

Tämä on juuri näin. Kun Sport viimeksi tavoitteli SM-liigaan pääsyä tosissaan, niin Tamminen huomio joukkuetta kootessaan myös tämän asian. Sportin joukkue, mikä oli nousta Tammisen aikana SM-liigaan, oli riittävän fyysinen vastaamaan Ässien kovuuteen. Esim. Tuomas Takala ei väistellyt laitakahinoita, vaan meni niihin rohkeasti. Kun Sport seuraavan kerran, vuoden parin päästä, kokoaa jo keväällä SM-liigaan pyrkivän joukkueen, niin Tuomas Takala kannattaa muistaa silloin. Tuomas pelaa hyvää kautta S-Kiekossa Suomi-sarjaa ja lisää suuren pelivastuun ansiosta fyysisyyden lisäksi taito-ominaisuuksiaan.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Tiedä sitten onko ongelmat henkisiä vai fyysisiä, mutta kyllähän Sport oli eilen vetelä paska.
No ei se nyt fysiikasta ole kiinni. Eilen tosiaan otettiin ekat potkut puolessa välissä ottelua. Ei siis kyse väsystä, vaan asennevammasuudesta. Ei vaan kiinnosta tehdä tarpeeksi hommia. Se nyt on nähty, ettei Peliittoja, HCK:ta eikä KiVaakaan ihan surffaillen voiteta. Sama päänsisäinen ongelmahan on Kuparisaaren kloppeja vaivannut oman näkemyksen mukaan ties kuinka monen kauden ajan muutamaa ajanjaksoa lukuunottamatta. Ennen se oli siitä kiinni, ettei pystyny luisteleen, kun taskuista tippui koko ajan setelitukkoja, mutta tällä nuorehkolla joukolla ei pitäis olla siitä kiinni. No olihan Törmäsenkin kaudella vieraspelaaminen syssyllä aivan kaameeta kuraa, joten ei vielä pitäis sanoa mitään. Jotenkin vaan Mendietan tavoin alkanu tuo Rässyn habitus ärsyttämään aitiossa näissä selkäsaunaotteluissa. Ei näytä, että siellä reagoitais mitenkään. Pönötetään samassa paikassa, eikä todellakaan johdeta joukkoa edestä käsin. Maukka nyt sentään yrittää vähän herätellä, mutta Rässy näyttää olevan yhtä yössä, kuin pelaajatkin. Aikalisäähän on turha kokeilla.. En nyt odota mitään Tami-aikalisiä, mutta jos peli on 0-3 ja ilme haluton, niin jotein tarttis tehdä. C'moon Sport!
 

Ribari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolustava mestari
Mielestäni meidän maalivahtipelaaminen on aika samanlaista kun muukin joukkue, ei onnistumisia tasaisesti, enemmän on pelattu huonoja pelejä kun hyviä.
Edelleen liputan Peltosen Aaron puolesta ja toivoisinkin hänen paluuta meille maaliin, nyt HCK:ssa taitaa joku muu päättää maalivahdin peluutuksesta kuinvalmennus (HIFK) ja uskoisin Aaron haluavan pelata enemmän ja varmaan meille toisi kunnon kilpailua maalivahtiosastolle. Mielestäni siinä olisi ehkä riittävä piristys ja suoritukset paranisivat kun huomataan, että kilpailua on jos ei tule onnistumisia.
Samoin Takala olisi juuri varmaan hyökkäykseen se kilpailuttaja.
Molemmat vrármaan vieläkin edullisia pelaajia meille.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Vaasalaiskatsojia ei kiinnosta Mestis, pelaajia ei kiinnosta Mestis. Ei tässä sen kummemmasta ole kyse. Kun ei vaan kiinnosta, niin ei kiinnosta.

Joku tietysti jeesustelee, että pitäs kiinnostaa, kun siitä pelaamisesta maksetaan ja että pleijarit karkaa jne. Jne.

Kyllä tässäkin joukkueessa potentiaalia ja osaamista on. Se ei vaan nyt välity jäälle. Vielä! Suurin osa katsojista ja pelaajista odottaa kevättä jo nyt, näin se vaan menee. Ihmismieli vaan on tällänen, että kun on maha täynnä, niin se on täynnä, eikä itsestään saa 100% irti. Tulos on sitten tämän näköistä.

Sportille riittää, vaikka se olisi runkosarjan lopussa sijalla 8. Sen jälkeen alkaa vasta pelit ja Sportin kausi. Itsellä luottoa riittää tekemiseen.

Samanlaista se on Sportilla ollut jo monta kautta. Syksyt on tahmapaskaa ja kevät glooriaa. Näin se tulee olemaan nytkin, uskokaa pois.
 

Johnny K

Jäsen
Suosikkijoukkue
S-Kiekko,HIFK, Detroit Red Wings, SJK
Anteeksi huutelu vieraisiin pöytiin...
Tuohon Iilahden tilanteeseen vain yksi ajatus. S-Kiekon maalilla Eemeli Sivonen vetää kuin enkeli tällä hetkellä ja luulisi Sportissakin sen huomatun.
Olisiko muutaman pelin vaihto Iilahti meille ja Sivonen Sporttiin? Iilahti saisi itseluottamusta muutamasta voitosta ja Sivonen takuuvarmasti hoitelee hommansa, jos Laitiselle ei koppi tartu.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ihan hyvä ehdotus ja toivottavasti Sportin valmennus sekä ennenkaikkea Jämsäkin tämän havaitsisi.

En ymmärrä, miksi näitä yhteistyösopimuksia ylipäätään tehdään, jos miehiä ei liiku suuntaan tai toiseen. Tässä voisi olla yksi hyvä vaihtoehto. Samoin niitä Takaloita voisi käyttää täällä, niin saatasiin omiin äijiin kilpailutusta, kun peliaika ei olisikaan varma, pelasit päin persettä tai et.

Laaksosen voisi laittaa nyt ihan ekana Seinäjoelle katsomaan, riittääkö liigamiehen vauhti edes suomi-sarjassa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En ymmärrä, miksi näitä yhteistyösopimuksia ylipäätään tehdään, jos miehiä ei liiku suuntaan tai toiseen. Tässä voisi olla yksi hyvä vaihtoehto. Samoin niitä Takaloita voisi käyttää täällä, niin saatasiin omiin äijiin kilpailutusta, kun peliaika ei olisikaan varma, pelasit päin persettä tai et.

Harmi ettei se vaan toimi niin, että me otetaan Takala pariksi peliksi. Eivät varmasti päästä parasta pelaajaan kovin helpolla Sportiin, vaikka farmisopimus onkin. Jonkun muutaman pelin saattaisi paikata loukkaantumisia, jos ei S-Kiekolla ole samaan aikaan pelejä. Tuo Iilahti - Sivonen vaihto voisi olla ihan mielenkiintoinen, mutta kallistuisin silti enemmän Iilahti - Auren vaihtoon, sillä Auren on oma sopimusmaalivahti ja ansaitsisi jo näytön paikan. Onhan tuo yhteistyö ihan hyvin toiminut, kun meidän junnut ovat saaneet peliaikaa ja vastuuta S-Kiekosta ja ovat vielä auttaneet joukkuetta tehden hyvin pisteitä, joten molemmat joukkueet ovat hyötyneet.
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Kyllä, näkisin todella mielelläni hyvin pelanneen Sivosen antamassa näyttöjä Vaasassa. Toisaalta Iilahdelle tekisi todella hyvää muutama peli Seinäjoella (ehkä vähän pidempäänkin). Näkisin tämän kaikkien kannalta win-win -tilanteena.

Nyt Jämsä hereillä ja luuria käteen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Lisätietoja Tamin änärisuhteista? "Kausi 04-05 nevöföget"

No eipä ole sen tarkempia, mutta niitä on aika laajalti, sen tiedän. Kuten tuossa hetki sitten sanoin, TuTo lienee seuraava NHL vahvistuksen omaava seura Mestiksessä ja kotoppa perkeles, setähän
teki sen....taas. Eli, Matt Bradley tulossa vahvistamaan TuToa.

No, onhan meilläkin nämä Laaksoset ja mitä niitä nyt oli....PRKL!
 

kotkanpoikii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sumulaakson kk, Spora forever,
No eipä ole sen tarkempia, mutta niitä on aika laajalti, sen tiedän. Kuten tuossa hetki sitten sanoin, TuTo lienee seuraava NHL vahvistuksen omaava seura Mestiksessä ja kotoppa perkeles, setähän
teki sen....taas. Eli, Matt Bradley tulossa vahvistamaan TuToa.

No, onhan meilläkin nämä Laaksoset ja mitä niitä nyt oli....PRKL!

No nyt on maha täynnä hunajaa ja viirit katossa.Viime vuoden jengi oli monessa suhteessa mestikseen laadukkaampi ja tasaisempi, näin se vaan on. Edelleen mikään mestisjoukkue ei tule edes haastamaan nyky Tepsiä tai Ilvestä karsinnoissa. Hohhoijaa, pitäisköhän sille Slovakkijunnulle antaa kuiteskin näytönpaikka? Tää sesonki nyt vaan pelaillaan ja koska todellisia nousumahdollisuuksia ei ole, niin Suonpäälle ja Takalle voi myös antaa näytön paikan. Kohta vois jopa miettiä onko Räpsällä motivaatio kohillaan vai oisko jo aika miettiä vaihtoehtoja valmennukseenkin??Tai mitä väliä kyl Spora pudostuspeleihin pääsee ja vielä aika pitkällekin mut siinä se sit taas on...
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
No nyt on maha täynnä hunajaa ja viirit katossa.Viime vuoden jengi oli monessa suhteessa mestikseen laadukkaampi ja tasaisempi, näin se vaan on.

En usko, että viime kauden jengi oli mitenkään paljoa tämän kautista edellä. Aika samoissa ollaan, kun pelaajalistaa katsoo. Ehkä se yksi Halava vähemmän on tämän kauden joukkueessa.

Edelleen mikään mestisjoukkue ei tule edes haastamaan nyky Tepsiä tai Ilvestä karsinnoissa.

Ei tietenkään. Mikään Mestisjoukkue ei ole tehnyt vaadittavia satsauksia pelaajistoon. Sportilla puhutaan olevan joku pelaajabudjetin ulkopuolinen budjetti, mutta Tammikuussa sitten nähdään, onko sellaista olemassakaan.

Hohhoijaa, pitäisköhän sille Slovakkijunnulle antaa kuiteskin näytönpaikka?

Pitäisi. Tätä on tullut täällä itsekin jankattua, mutta Sportin tuntien, tuo ei tule pelaamaan yhtäkään Mestis peliä tällä kaudella, eikä Sport saa hänelle jatkosopimustakaan sorvattua.

Tää sesonki nyt vaan pelaillaan ja koska todellisia nousumahdollisuuksia ei ole, niin Suonpäälle ja Takalle voi myös antaa näytön paikan.

En näe tässä järkeä. Kumpikin tulisi olemaan joukkueen hintavimpia pelaajia ja lisäksi Takala pitäisi ensin ostaa ulos S-Kiekosta. Suonpääkään ei varmasti ole enää sen rahan arvoinen, kun kuitenkin vie hetki päästä taas pelikuntoon. Meillä on jo myöskin Jukureiden kanssa Mestiksen ehkä paras sentterinelikko.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Käy sekin, viestini tarkoitus ei ollut mollata juuri näitä pelaajia vaan tuoda esiin että tekisi hyvää antaa a-junnuille näytönpaikkoja laajemmin kuin vain pistepörssin kärjelle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tänään taas alakastin jengiltä tukkaan. Taitaa olla syyskaamos tällä kaudella etuajassa. Mut, ei tässä mitn. Näitä meille on tullut joka kausi. Tulee jatkossakin. Kyllä se siitä taas nousee kotka liitoon, uskokaa pois.

Se, mitä piti tulla kirjottamaan on tuo meidän neiti Laaksonen. Ei se tänään ollu sen enempää kujalla, mitä muissakaan otteluissa, mutta...

Täällä useampi on vuodattanut savolaisen apaattista elehtimistä penkin takana. Itseä taas tuo neiti Laaksosen kontaktitilanteiden väistely ja vapaamatkustaminen alkaa jo suorastaa kuvottamaan. Voiko tolle nyt jo joku tehdä jotain? Muilla samanlaisia huomioita/ajatuksia? Hyi vittu, että sinä on pitkään aikaan pelaaja, jota osaa omista inhota ja kovaa.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ottaahan tämä syysmasennus aina päähän. Eniten ottanut nyt päähän case Iilahti ja Räsänen. Monen toivoma Iilahti on nyt näyttänyt tasonsa ja ei vaan riitä Divariin. Ei jatkoon eikä kakkosena. Räsäsen johtajuutta olen miettinyt nyt kun tukkaan on tullut. Pasi vaan seistä jumittuu eikä näytä reagoivan millään tavoin paitsi Vantaalla tekemällä idioottimaisen maalivahtivaihdon. Pitäskö Pasi opetella pohojanmaata ja sanoa suoraan miten ne hommat kuuluu tehdä!?
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Täällä useampi on vuodattanut savolaisen apaattista elehtimistä penkin takana. Itseä taas tuo neiti Laaksosen kontaktitilanteiden väistely ja vapaamatkustaminen alkaa jo suorastaa kuvottamaan. Voiko tolle nyt jo joku tehdä jotain? Muilla samanlaisia huomioita/ajatuksia? Hyi vittu, että sinä on pitkään aikaan pelaaja, jota osaa omista inhota ja kovaa.
Laaksonen ei ole koskaan vakuuttanut. Laaksonen on tällä hetkellä listalla ensimmäisenä, joka pitäisi ulostaa, jos otteet jatkuvat yhtä heikkoina. Mitä me tehdään pelaajalla, jonka hyödyt piti olla fyysisessä pelaamisessa, mutta onkin yhtä lapanen kuin Justin Aikins. Olisikohan mahdollista saada Kangasmäki loppukaudeksi tänne? Siinä vasta olisi se ihannepelaaja Laaksosen tilalle. Tai niitä änäripelaajia, kai siellä on joku, joka voisi tulla ilmaiseksi pelaamaan? Onko meillä edes siihenkään varaa?

Kaksi viimeistä matsia ja 13 kertaa on omissa soinut. Alkaa Laitinen olemaan uhkaavasti tavallinen kuolevainen, eikä puolustuspää (Varsinkaan Lehtinen. Miksi pitää väkisin peluuttaa, kun omissa soi aina?) auta yhtään. Oi voi.

Eurohöntsäilyt oli suuri virhe, josta maksetaan kovaa hintaa. Nyt meneekin sitten kaikki päin vittua. Ja mitä tekee Räpsä? Ei yhtään mitään, ainakaan vaihtopenkin takana. Pitkä on tie, jälleen kerran...
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Puurula loisti menestyksekkäästi esiintyneen Sportin johtotähtenä ja tiedossa oli, että vaikeuksia saattaa tulla kun tuon tason kaveri haluttiin päästää pois. Samalla haluttiin väkisin päästä eroon mestistasolle tähtiluokan sentteristä, joka pelasi isolla korkasydämellä. Tämä kaikki vain siksi, että toimistolla on joku pakkoliikkeen omainen tarve tehdä joukkueesta mahdollisimman nuori.

En todellakaan kritisoi tervettä pelaajapolitiikkaa sitten Tamin aikojen sekoilujen, mutta järjenkäyttö tapauskohtaisesti olisi suotavaa.

Puurula maksoi ja olisi tälläkin kaudella maksanut häneen sijoitet rahat korkojen kera takaisin.
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eiköhän tästä ole opittu ettei Continental cuppia tulla enää pelaamaan.
Turhia pelejä joista ei jääny käteen kuin pidempi loukkaantuneiden lista.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Monen toivoma Iilahti on nyt näyttänyt tasonsa ja ei vaan riitä Divariin. Ei jatkoon eikä kakkosena. Räsäsen johtajuutta olen miettinyt nyt kun tukkaan on tullut.

Kyllähän Iilahden taso riittää tähän sarjaan. Vai ihan tosissasi väität että alle vuodessa on kaikki taidot hävinnyt johonkin? Jos verrataan päästettyjä maaleja, niin samoilla metodeilla Myöskään laitisen taso ei riitä. Fakta on se, että koko joukkueen puolustuspelaaminen, varsinkin pakkien maalineduspelaaminen on ollut koko kauden suoraan sanoen ihan perseestä. Siinä ei sitten paljon veskarillakaan ole osaa ei arpaa jos oman häkin edessä on jatkuvasti vastustajan hyökkääjä irti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös