Mainos

Sotšin olympialaiset 2014

  • 37 207
  • 168
En löytänyt täältä varsinaista ketjua itse olympiakisoista, joten laitetaanpa sellainen tulille. Koska tuolla Maajoukkue-osiossa on omat aiheensa jääkiekkoon liittyen, niin pyritään pitämään tämän ketjun keskustelu jääkiekon ulkopuolella.

Ja todettakoon se tähän alkuun heti, että minä käytän viesteissäni paikkakunnasta nimeä Sotshi, vaikka niitä väännöksiä taitaa olla aika monia (Sotsi, Sochi, Sotŝi jne). Tätä nimeä käyttää myös Yle ja valtaosa muista medioista, joten kaikkien epäselvyyksien välttämiseksi on selkeintä käyttää nimitystä Sotshi.

Yleistä
Sotshin kisat ovat järjestyksessään 22. talviolympialaiset. Venäjä ei ole kertaakaan aiemmin isännöinyt talviolympialaisia ja kesäolympialaisetkin se on järjestänyt vain kerran vuonna 1980, kun kisat järjestettiin Moskovassa silloisen Neuvostoliiton aikana. Sotshi haki talviolympialaisia jo vuonna 2002, mutta putosi tuolloin jo karsintakierroksella pois. Guatemalassa vuonna 2007 järjestetyssä kongressissa muut hakijaehdokkaat olivat Salzburg ja vuoden 2018 kisaisäntä Pyeongchang. Salzburg tippui leikistä 1. kierroksella ja ratkaiseva valinta äänestettiin Sotshin eduksi niukasti äänin 51-47.

Aikataulu
Luvassa on noin 2,5 viikkoa todellista urheilun juhlaa. Kisat alkavat perjantaina 7. helmikuuta ja päättyvät sunnuntaina 23. helmikuuta. Ensimmäiset lajit kilpaillaan kuitenkin jo 6. päivä torstaina, mutta virallisesti kisat alkavat tuolloin perjantaina avajaisseremoiden myötä. Sotshin aikavyöhyke on GMT+4, eli se on kaksi tuntia Suomen aikaa edellä. Varsinainen kisaohjelma on luettavissa mm. Ylen nettisivuilta sekä päivä- että lajikohtaisesti. Ehkä Yleä selkeämpi luettelo löytyy Olympiakisojen virallisilta nettisivuilta (englanninkielinen).

Sijainti
Sotshi sijaitsee Mustanmeren rannikolla, aivan Georgian rajan läheisyydessä. Asukkaita paikkakunnalla on noin 400 000. Tätä Google Mapsin näkymää katsomalla nyt saa ainakin jonkinnäköisen käsityksen Sotshin sijainnista.

Varsinaiset kisatapahtumat keskittyvät Sotshin olympiapuiston läheisyyteen sekä vuoristossa sijaitsevaan Krasnaya Polyanan noin 5000 asukkaan kylään. Olympiapuisto ei varsinaisesti sijaitse Sotshin kaupungissa, vaan noin 30 kilometriä etelään sijoittuvassa Adlerin kaupungissa. Sotshin olympiapuiston lajeja ovat jääkiekko, taitoluistelu, pikaluistelu, curling ja short track. Myös avajais- ja päättäjäisseremoniat järjestetään olympiapuiston alueella sijaitsevalla Sotshin olympiastadionilla, jonka yleisökapsiteetti on noin 40 000 katsojaa. Loput lajit kilpaillaan Krasnaya Polyanan alueella, joka löytyy tuon Google Maps kartan avulla noin 40-50 kilometriä Adlerista koilliseen.

Televisiointi
Suomessa kisoja näyttää totuttuun tapaan Yle, joka näyttää yli 1 000 tuntia suoraa lähetystä. TV:n puolella kisojen pääkanava on TV2, mutta päällekkäisyyksien vuoksi myös TV1 sekä Fem tulevat näyttämään kisoja tiiviisti. Radion puolella kisoja seuraa Yle Puhe. Kaikki tv-tarjonta on nähtävillä suorana myös Ylen Sotshi Areenasta, jota voi katsoa tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Tarkemmat tiedot löytyy Ylen nettisivuilta.

Viralliset tunnisteet
Näiden kisojen hieman tylsähkö logo näyttää tältä. Kisojen maskotteina toimivat Polar Bear, the Hare ja the Leopard. Virallista tai saatikka kunnollista kisabiisiä ei taida näissä kisoissa olla.

Budjetti
Kun kisat julistettiin vuonna 2007 Sotshille, kisojen budjetiksi arvioitiin olevan 8,8 miljardia euroa. Putin tosin taisi pujua 12 miljardista. Tämänhetkisestä budjetista ei ole kenelläkään tarkkaa tietoa, mutta epäilen vahvasti että alle 50 miljardilla ei Putin selviä. Vertailun vuoksi Vancouverin, Torinon ja Salt Lake Cityn olympialaisten budjetti oli noin 2-2,5 miljardia euroa.

Aiheeseen liittyen Yleltä tuli viime torstaina hyvä dokumentti näistä Putinin olympialaisista. Dokumentissa käsitellään mm. kisojen tieltä raivattujen ihmisten elämää ja todella pahasti käsistä karannutta budjettia. Suurin osa rahasta katoaa kuin tuhka tuuleen, jolloin esimerkiksi 30 miljoonan rakennushankkeesta tulee helposti 100 miljoonan hanke. Lisäksi tuo dokumentti tuo hyvin esille sen, minkälaista puuhastelua tuo järjestäminen oikein Venäjän osalta on. Ehkä paras esimerkki oli tuo mäkihyppytornin rakentaminen. Sen kummempia juonipaljastuksia kertomatta suosittelen tuota dokumenttia lämpimästi.

Kisojen boikotointi
Monet valtion päämiehet jättäytyvät matkustamasta Sotshiin ja näin ollen boikotoivat kisoja. Tällä boikotoivien listalla ovat mm. Barack Obama, Angela Merkel ja Francois Hollande (Ranskan presidentti). Syinä boikottiin pidetään Venäjän ihmisoikeuspolitiikkaa ja seksuaalivähemmistöjen syrjintä. Monet ihmisoikeusjärjestöt ovatkin vedonneet urheilijoita boikotoimaan kisoja. Putin aikoo kuitenkin kieltää mielenosoitukset kisojen aikana. Todennäköisesti Suomi ei aio boikotoida kisoja.

Nämä kisat ovat todella iso juttu Venäjälle ja sisäministeriö satsaa isosti kisojen turvallisuuteen. Tämän hetken tietojen kisapaikoille on tulossa yhteensä 37 000 poliisia. Terrorismin ja levottomuuksien uhkat ovat kuitenkin olemassa. Esimerkiksi USA:n ulkoministeriöltä on tullut matkustusvaroitus Sotshin kisoihin.

Tässä vielä Ylen viime urheiluviikonlopun yleismaallista spekulointia kisoista.

Siinäpä oli nyt näitä perustietoja (kirjoitushetkellä) 23 päivän päästä alkavista Olympialaisista. Seuraavassa viestissä kerron hieman omia ajatuksia kisoista ja käyn läpi niitä lajeja, joissa Suomella on menestysmahdollisuudet. Lataan myös tauluun kovan mitalitavoitteen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Miksei näitä kisoja voida järjestää sellaisissa paikoissa, joissa on oikeasti talvi?

E: Ainakin vielä seuraavan 15 vrk:n ennuste lupaa Sotshiin päivittäin 5-10 astetta. Kai ne jotain lunta sinne saa kuljetettua vaikka kuinka paljon tuolla budjetilla ja varmaan tuolla vuoristossa sitä on ihan itsestäänkin tullut, joten toivottavasti ei nähdä hiihtokisoja, joissa vain ladut on lumetettu ja loput maastosta on kuin kesällä.
 
Viimeksi muokattu:
Mitaliennuste 1/2

Sitten itse lajeihin. Kaiken kaikkiaan niitä on 15 ja käyn ne tässä yksitellen läpi, osan tarkemmin ja osan muutamalla lauseella.

Kerron kuitenkin sen heti alkuun, että omalla arvostusasteikolla talviolympialaiset hakkaa kesäolympialaiset ihan 100-0. Ei kahta sanaa. Seuraan jääkiekon ohella todella paljon talvilajeja, jonka vuoksi nämä kisat ovat melkein parasta mitä mies voi housut jalassa tehdä.

Sitten vielä toinen asia. Haluan olla optimisti. Toivon todellakin sydämeni pohjasta asti, että Suomi voittaisi näistä kisoista mahdollisimman monta mitalia. Ja siihen myös vahvasti uskon. Sen takia totean tähän paikkaan, että Suomi voittaa näistä kisoista 13 mitalia. Se ei todellakaan ole todennäköistä, mutta lapsenuskoni suomalaisten menestykseen on vankkumaton.

Vancouverin kisoista Suomi voitti yhteensä vain viisi mitalia. Yhtään kultamitalia ei tullut, Peetu Piiroisen halfpipehopea oli ainut kakkossija ja pronsseja tulikin sitten se neljä kappaletta, eli mitaleille pääsivät molemmat jääkiekkojoukkueet sekä hiihdossa Aino-Kaisa Saarinen (30km perinteisellä) ja naisten viestijoukkue. Tiputus sitä Torinosta 2006 oli kuitenkin varsin selkeä, kun Torinossa mitaleja tuli kuitenkin yhdeksän. Edellisistä kultamitaleista onkin aikaa jo 12 vuotta, kun Janne Lahtela ja Samppa Lajunen voittivat Suomeen neljä kultaa. Lajunen siis nappasi näistä mitaleista kolme.

Seuraavassa luvassa lajiesittelyt (aakkosjärjestyksessä) ja sitä kautta kerron myös, mistä lajeista nämä 13 mitalia tulee. Suomen tähän mennessä kisoihin nimettyjen lista löytyy tästä.

Alppihiihto
Alppihiihdon kisaohjelma aloitetaan vauhtilajeilla ja päätetään tekniikkalajeihin. Kaiken kaikkiaan mitalit jaetaan miehille ja naisille viidessä eri lajissa: syöksy, super-G, suurpujottelu, pujottelu ja alppiyhdistetty (syöksy+pujottelu).

Suomella ei ole alppihiihdossa mitalitoivoja. Viime kevään MM-kisojen vauhtilajeissa kohauttanut Andreas Romar ei ole kykeneväinen osallistumaan kisoihin, joka on todella iso sääli. Suomen tähän mennessä ainoat nimetyt edustajat ovat Tanja Poutiainen ja Marcus Sandell. Poutiainen oli kesällä pitkään loukkaantuneena ja avasi harjoituskautensa monta kuukautta myöhemmin. Maailmancupissa Tanjan sijoitukset sekä pujottelussa että suurpujottelussa ovat olleet siellä 20 huonommalla puolella, joten ihmetekoihin ei Tanja tule tässä neljässä viikossa pystymään. Myös Sandellin kohdalla käyrä suurpujottelussa on ollut laskeva. Sandell on laskenut tasaisesti sinne 10-15 joukkoon. Mare on niukasti vielä kuumassa ryhmässä, mutta en jaksa uskoa hän päätyvän mitaleille. Potentiaalinen pistesija kuitenkin, jos löytää alkukauden hyvän vireensä.

Ampumahiihto
Kaiken kaikkiaan ampumahiihdossa on jaossa 11 kultamitalia. Miehillä ja naisilla on ohjelmassa (tässä järjestyksessä) sprintti, takaa-ajo, normaalimatka, yhteislähtö ja viesti sekä molempien yhteinen (ennen varsinaisia viestejä hiihdettävä) sekaviesti.

Tähän lajiin voi ladata huoletta isoja mitalipaineita Kaisa Mäkäräisen harteille. Kaisa on koko sirkuksen parhaimpia hiihtäjiä, jonka vuoksi suurimmat mitaliodotukset ladataan heti ensimmäiseen lajiin eli sprinttiin. Mikäli taso ei ole aivan valtava, niin yhdellä sakolla Kaisan pitäisi kaiken järjen mukaan olla mitalissa kiinni. Jos viime kaudella hukassa ollut pystyammunta saadaan kuntoon, niin nollilla Kaisa kamppailee kullasta. Sprintti onkin kisoja ajatellen äärimmäisen tärkeä matka, sillä siinä jaetaan lähtöpaikat takaa-ajoon. Eli jos Kaisa on mitaleilla sprintissä, niin myös takaa-ajossa mitaliodotukset ovat valtavat. Normaalimatkan minuutin sakkojen takia en usko mitaliin, mutta yhteislähdössä voisi taas olla mahdollisuuksia mitaleille. Kuten todettua, hiihtovauhti on Kaisalla todistetusti loistavaa, joten ammunta on todella isossa roolissa näissä kisoissa.

Ketään muita ei ole vielä edes kisoihin valittu, mutta eiköhän sieltä nyt lisää nimiä vielä tule, koska halutessaan Suomi voi nimetä viisi kilpailijaa sekä miehiin että naisiin. Tämä takaisi myös mahdollisuuden viestijoukkueiden rakentamiseen. Kaikki katseet ovat kuitenkin Kaisassa, joka on lumilautailijoiden ohella näiden kisojen todennäköisin henkilökohtaisen (kulta)mitalin voittaja. Uskon Kaisan onnistuvan näissä kisoissa, joten lataan ampumahiihtoon huikean kolmen mitalin tavoitteen, joista yksi on vieläpä kultainen.

Curling
Torinossa M15:n johdolla voitettu hopea on enää hatara muisto vain. Tänä vuonna Suomi ei saanut maapaikkaa miesten eikä naisten kisoihin. Todetaan nyt tästä kuitenkin sen verran, että Curlingit mitalipelit pelataan torstaina 20. päivä (naiset) ja perjantaina 21. päivä (miehet).

Freestyle
Mitaleja jaetaan yhteensä kymmenessä lajissa. Ohjelmassa ovat kumparelasku, hypyt, skicross, lumikouru ja slopestyle sekä miehissä että naisissa.

Suomi on nimennyt näihin lajeihin tähän mennessä kaksi kilpailijaa: Jouni Pellisen (skicross) ja Antti-Jussi Kemppainen (half pipe). Viimeksi mainittu on voittanut urallaan kertaalleen maalimancupin osakilpailun elokuussa 2013, mutta mitali olisi mielestäni superyllätys. Pelliseltä sen sijaan voitaisiin jopa odottaa mitalia, koska hän voitti vuoden 2011 MM-kisoissa hopeaa ja viime vuonna hän oli MM-kisojen neljäs. Näihin lähtökohtiin peilaten yksi mitali ei ole mitään haihattelua.

Jääkiekko
Tämä laji nyt lienee lähes kaikille jatkoajassa pyöriville se tärkein laji koko kisoissa, niin myös minulle. Naisten pelit alkaa heti kisojen ensimmäisenä viikonloppuna ja mitalistit ovat selvillä torstaina 20. päivä. Miesten pelit alkavat puolestaan keskiviikkona 12. päivä ja loppuottelu pelataan totutusti kisojen päätöspäivänä.

Tästä lajista on siis täällä jo omat aiheensa, joten ei sotkeuduta niihin liikaa. Todetaan nyt kuitenkin sen verran, että uskon Suomen nappaavan Vancouverin tapaan molemmista mitalit. Eli jääkiekosta tulee Suomeen kaksi mitalia ja Juti saa taas tykittää rauhassa nuuskaa pressan aitiossa.

Kaukalopikaluistelu
Tämä laji tunnetaan myös nimellä Short track, mutta (näköjään) suomennetaan kaukalopikaluistelu. Tässä lajissa mitaleja jaetaan 500, 1000 ja 1500 metrillä sekä miehissä että naisissa, joiden lisäksi naisilla on 3000 ja miehillä 5000 metrin joukkuekilpailut. Suomalaisia ei tietenkään ole mukana.

Oikeastaan kovin paljon en lajista tiedä, mutta sellaisena good to know -juttuna nostaisin esille tämän kilpailun, joka on varmasti yksi kaikkien aikojen tragikoomisin kilpailu mitä on koskaan talviolympialaisten historiassa kilpailtu. Jos nyt vielä muistan oikein, niin tämä kultaa voittanut kaveri pääsi finaaliin samankaltaisen tapahtumansarjan johdosta.

Lumilautailu
Sitten lajiin, joka on tuntunut olevan viime talviolympialaisissa se Suomen pelastava enkeli, mitä tulee mitaleiden voittamiseen. Lajeina ovat sekä miehissä että naisissa half pipe, lumilautacross, parisuurpujottelu, slopestyle ja parierikoispujottelu.

Kauheasti en lumilautailua seuraa, mutta eiköhän tämä laji taas tuo meille mitaleita. Tähän mennessä kisoihin on suomalaisista valittu Enni Rukajärvi, Janne Korpi, Anton Lindfors, Markus Malin ja Peetu Piiroinen. Näiden lisäksi myös viime vuonna big airin ja slopestylen MM-kultaa voittanut Roope Tonteri valittaneen mukaan kisoihin, jos ja kun hän nyt näyttäisi kuntoutuvan ajoissa kisoihin.

Rukajärvi voitti slopestylen MM-kultaa vuonna 2011, joten hän lienee myös tänä talvena yksi suurimmista voittajasuosikeista Sotshissa. Kaikki muu kuin mitali on pettymys. Janne Korpi puolestaan voitti MM-pronssia viime vuonna slopestylessa ja lisäksi hän on menestynyt ajoittin hyvin half pipessa. Mahdollinen mitalimies siis. Anton Lindfors on Suomen ainoa lumilautacrossiin osallistuva kilpailija. Lindfors oli 21. MM-kisoissa 2011 ja viime vuonna kymmenes, joten mitalipaineita ei ole. Markus Malin on voittanut vuosina 2011 ja 2013 half pipen MM-pronssia, jonka vuoksi hän voidaan pitää yhtenä mitalikanditaattina myös Sotshissa. Peetu Piiroinen sitten lienee suurelle yleisölle se kaikista tunnetuin lumilautailija tuon Vancouverin hopean johdosta. Piiroinen on lisäksi niittänyt menestystä lumilautailijoiden keskuudessa ilmeisen arvostetulla TTR-kiertueella, jonka hän on voittanut kolmesti. Ja mikäli olen oikein käsittänyt, niin monet MM-kisat ovat jääneet hänellä juuri tuon TTR:n vuoksi välistä.

Yhteenvetona: tästä lajista tulee varmuudella se 1-2 mitalia, mutta todelliseen jättipottiinkiin on mahdollisuuksia. Mitalitoivoja ovat siis Rukajärvi, Korpi, Malin, Piiroinen ja Tonteri (sikäli mikäli kisoihin kuntoutuu). Vedetään sen verran alakanttiin tämä arvio, että ennustan lumilautalajeista ”vain” kolmea mitalia.
 
Mitaliennuste 2/2

Maastohiihto
Sitten tämä laji, joka itseä kiihottaa jääkiekon rinnalla kaikista eniten. Mitaliodotuksia voi ladata varsin moneen lajiin. Miesten ja naisten ohjelmaan kuuluu neljä henkilökohtaista lajia, eli sprintit (v), normaalimatkat (p), yhdistelmähiihdot (p+v) ja yhteislähdöt (v). Lisäksi ohjelmassa ovat normaalit viestit sekä pariviestit (p).

Tähän mennessä kisoihin on valittu naisista Anne Kyllönen, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Riikka Sarasoja-Lilja ja Mona-Lisa Malvalehto. Miehistä puolestaan kisakoneessa ovat Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Ville Nousiainen, Lari Lehtonen, Martti Jylhä, Anssi Pentsinen, Iivo Niskanen ja Juho Mikkonen. Naisten joukkue lienee jo aikalailla kasassa, ellei sitten ampumahiihtäjä Mari Laukkanen hiihdä vapaan sprinttiä. Miehissä olisin halunnut mukaan Matias Strandvallin (toki se lienee edelleen mahdollista). Kummaksun kuitenkin hieman Juho Mikkosen valintaa, koska hänen hyvät näytöt taisivat loppua sinne Vuokatin Suomen cupin sprinttihiihtoon marraskuussa. Parisprinttiinkään ei pitäisi hänellä olla mitään asiaa.

Henkilökohtaisilla matkoilla mitalit tulevat olemaan erittäin tiukassa. Viime viikkojen esitykset kuitenkin lupailevat kuitenkin varsin hyvää ja näin ollen mitali jos parikin on mahdollista saavuttaa henk. koht matkoilta. Naisten viestit ovatkin sitten niitä pomminvarmoja mitaleja ja periaatteessa miestenkin viesteissä mitali ei ole täysin utopistinen ajatus. Ajattelin vielä purkaa kaikki matkat erikseen (joskus myöhemmin), mutta käyn tässä nopeasti kuitenkin mitalilajit läpi. Eli naisten viestissä ja pariviesteissä olisi tarjolla kaksi mitalia Norjan jälkeen. Pariviesti ei toki ole kullan osalta aivan läpihuutojuttu, mutta Norja tulee olemaan siinä lajissa ykkössuosikki, hiihti Björgen tai ei. Lisäksi henkilökohtaisilta matkoilta Jauhojärven pertsan 15km ja Heikkisen pöljä päivä (periaatteessa ihan mikä matka tahansa) ovat sellaisia hyviä mahdollisuuksia päästä mitaleille. Tämän vuoksi budjetoidaan maastohiihdosta Suomelle yltiöpäiset neljä mitalia.

Mäkihyppy
Nämä kisat tullaan muistamaan siitä, että naiset pääsevät ensimmäistä kertaa mukaan mäkihyppyyn. Heillä on siis ohjelmassa normaalimäen kisa. Miehillä on normaalimäen lisäksi ohjelmassa tutut suurmäen yksilö- sekä joukkuekilpailu.

Suomalaisista kisoihin on valittu Janne Ahonen, Anssi Koivuranta ja Jarkko Määttä. En ole kriiteereistä täysin perillä, mutta eiköhän tuohon vielä kaksi muutakin kilpailijaa valita. Itse olen erityisesti pettynyt loukkaantumisista toipuneiden Janne Happosen ja Ville Larinnon hyppäämiseen. Odotin heidän nousevan taistelemaan edes yksittäisissä kisoissa sijoittumisesta 10 joukkoon. Nyt heillä on ollut suuria vaikeuksia päästä edes 30 joukkoon Continental cupissa. Myös Harri Ollilta odotin vähän enemmän, vaikka tiedossa oli että eiköhän se paluu ihan vihkoon mene.

Tämä takavuosien kultalaji on siis tällä hetkellä varsin heikoissa kantimissa. Toki edistystä viime vuoteen on tullut valtavasti, mutta silti mitalit ovat todella kaukainen haave. Ahonen toki on tällä kaudella jo kolkutellut palkintosijoja ja Koivurantahan voitti Innsbruckissa sen mäkiviikon tynkäkisan, mutta ei suomalaisia silti voi mitaleille povata. Yksilökisassa pitäisi löytyä kuitenkin helposti se kolme parempaa hyppääjää ja joukkumäessä ei tason laajuus riitä millään.

Eli yhteenvetona: yksilökisassa 10 joukkoon sijoittuminen on hyvä suoritus, joukkuekisassa pitäisi päästä sinne sijojen 5-6 tuntumaan. Jos kaiken maailman jumalien puhurit sattuvat suomalaisten puolelle, niin mitali on mahdollinen, mutta ”normaaleissa olosuhteissa” ei kannata haaveilla mitaleista. Siksi budjetti on nolla mitalia.

Ohjaskelkkailu
Tämä laji on itsellä ja varmasti myös 99% suomalaisista täysin tuntematon. Ohjauskelkkailua ei kuitenkaan sekoittaa rattikelkkailuun eikä skeletoniin, vaikka samassa rännissä ne rämäpäänä siellä vetääkin. Ero skeletoniin on se, että ohjaskelkkailussa mennään jalat menosuuntaan kohti.

Ehkä kaikkien parhaiten tämä laji muistetaan viime kisoista siitä, kun yksi georgialainen laskija sinkoutui rajusti ulos rännistä ja menehtyi. Jokainen kaivelkoon sen pätkän YouTubesta itse, en kehtaa sitä tähän linkittää. Mitalilajeja tässä ohjauskelkkailussa (eng. luge) on kaiken kaikkiaan neljä: miesten ja naisten yksinkelkkailu, parikelkkailu ja joukkuekelkkailu.

Pikaluistelu
Kauheasti ei tule tätäkään lajia seurattua. Mitaleja jaetaan 12 lajissa, miesten ja naisten 500m, 1000m, 1500m ja joukkuetakaa-ajo sekä pidemmistä matkoista molempien miehillä 5000m ja 10 000m sekä naisilla 3000m ja 5000m.

Suomalaisista kisoihin on valittu Mika Poutala ja Pekka Koskela. Moni varmasti muistaa sen Vancouverin jopa surullisen kuuluisan 500 metrin kisan, jossa Poutala johti kisaa 1. kierroksen jälkeen. Ykköspaikka vaihtui kuitenkin sijaan viisi, kun viimeisessä kaarteessa Poutala taisi ajautua ulos ja menetti runsaasti aikaa.

Se on pakko tunnustaa, etten tiedä miten näiden herrojen viime kisat ovat sujuneet, mutta vähäisestä uutisoinnista päätellen ovat harvemmin siellä podiumpaikoilla heiluneet. Poutalalla on 500 metrillä ja Koskelalla sekä 500 että 1000 metrillä kuitenkin pitäisi olla loistopäivänä mahdollisuudet jopa mitaleille asti. Ollaan kuitenkin sen verran realistisia, että budjetoidaan pikaluistelun mitalisaldoksi nolla.

Rattikelkkailu
Tämä on näistä kelkkailulajeista ehkä se kaikkein ”vähiten-hullu”, koska tässä turvana on sentään se iso kelkka. Englannissa tämä tunnetaan nimellä bobsleigh. Naiset kilpailevat pareina ja miehet pareina sekä kvartetteina. Suomalaisia ei tietenkään ole mukana.

Skeleton
Tämä taas on lähtökohtaisesti se kaikista kammottavin kelkkailulaji, kun rännissä mennään yli 100km/h pää edellä. Lajeja on vain kaksi eli yksi sekä miehillä että naisille.

Taitoluistelu
Joissain maissa jopa olympialaisten suosituin laji ei tällä kertaa taida saada suomalaisedustusta, kun Laura Lepistö on lopettanut jo ajat sitten ja Kiira Korpi on loukkaantuneena. Itseäni tämä kiinnostaa saman verran kuin kilo paskaa, mutta todettakoon nyt sen verran, että ne taitoluistelun viisi mitalilajia ovat molempien yksinluistelut, pariluistelu, jäätanssi ja joukkuekilpailu.

Yhdistetty
Yhdistetty on kisojen ainut laji, jossa naisilla ei ole kilpailumuotoa olemattoman harrastajamäärän vuoksi. Mitaleja jaetaan normaalimäen, suurmäen ja viestikisan päätteeksi. Yksilökilpailut ovat siis tällä tutulla (ja todella puuduttavalla) yhden hypyn ja 10 kilometrin kilpailumuodolla. Ennen oli sentään repertuaarissa yksi hyppy ja 7,5km sekä kaksi hyppyä ja 15km hiihto. Onneksi sentään näitä höpöhöpö pariviesti juttuja ei ole olympialaisiin otettu. Ja näyttäisipä olevan tulevana viikonloppuna jonkinlaista kokeilua noiden uusien matkojen suhteen.

Suomalaisista kisoihin on valittu ainoastaan suuri tulevaisuuden toivo Ilkka Herola. Hän on siitä poikkeuksellinen yhdistetyn mies, että hän jaksaa myös hiihtää ja aikaeroa kärkeen ei tule minuuttikaupalla. Ja koska yhdistetty on viime vuosina mennyt vahvasti hiihtopainoitteiseksi lajiksi, niin siinä mielessä tähän Herolaan voidaan ladata kovia odotuksia esimerkiksi vuoden 2018 olympialaisia ajatellen. Suomalaisista myös kisoihin valittaneen myös Janne Ryynänen, Mikke Leinonen ja Eetu Vähäsyörinki. Ryynänen ei ole viime vuosina kehittynyt yhtään, ja kun se hänen vahvuutensa eli mäkihyppy ei ole toiminut kuin keskinkertaisesti, niin maailmancupin pistesijat ovat olleet todella harvassa. Ja mikäli oikein muistan, niin taisipa muuten Ryynänen johtaa Vancouverissa jompaakumpaa kisaa mäkiosuuden jälkeen (tosin kaatuili ja putosi kauas kärjestä, mutta kuitenkin). Tämän heikon tason vuoksi surkuttelen edellen Koivurannan päätöstä siirtyä erikoismäen hyppääjäksi, vaikka siihen toki hyvät fysiologiset syyt olivatkin.

Mutta yhteenvetona: sijoitus 10 joukkoon on jo todella hyvä suoritus (myös viestissä) ja mitalisijat ovat täysin utopiaa, ellei Ryynänen tai Herola hyppää kaikkia muita 10 metriä pidemmälle.
 

Chilango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpat, Les Habs
Onko tietoa mista kisoja voi seurata netin kautta?
Jos muistan oikein niin olimpialaisista on aina ollut varsin niukasti tarjontaa netissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Erinomainen ja kattava ketjunavaus Hockilta, kiitoksia kunnon pohjustuksesta. Turhan usein ketjuavaukset ovat vähän epämääräisiä raapaisuja, mutta tässä oli tehty tosissaan ja ajatuksella töitä.

Minua kiinnostaa eniten jääkiekko, miesten siis. Naisten osalta saatan vilkaista mitalipeliä jos Suomi on mukana.

Mäkihyppy oli ennen suosikkitalvilajejani, mutta nykyisen pidempään jatkuneen suomalaisten alamäen sekä lajin lähes täydellisen tv-näkymättömyyden takia se ei enää jaksa kiinnostaa. Maksu-tv on tämänkin lajin pitkälti tappanut, uusia faneja tuskin tulee ja vanhatkin vain muistelevat Calgarya 1988 ja Nykäsen hyppyjä sumussa. Mitaleita ei varmaankaan ole tulossa, mutta aina sitä saa toivoa Koivurannalta tai jopa Ahoselta maksimaalista haamyhyppyä ja pronssille pääsyä jollain metodilla.

Hiihdon puolelta innostus on ollut vähissä viimeistään Lahden kisojen 2001 jälkeen, miesten hiihto ei kiinnosta käytännössä ollenkaan. Naisten parisprintin finaalit yms. voin katsoa, ainakin jos suomalaisia on mukana. Samoin vielä lyhyemmät hiihtomatkat kuten 10 km menevät. Pidempiä ei enää jaksa nykyisillä yhteislähdöillä. Vanha aikavertailulähtö oli paljon parempi ja jännittävämpi.

Ampumahiihto ei oikein iske, eikä nykyisin yhdistettykään. Se oli ennen kova laji kun Samppa Lajunen pärjäsi, enää ei.

Lökäpöksyjen hyppelyt eivät urheilulta tunnu, eivätkä lökäpöksyt urheilijoilta, vaikka toki laji vaatii paljon polviniveliltä ja muutenkin. Olen 20 vuotta liian vanha moisen seuraamiseen, vaikka onhan laji sähäkämpi kuin hiihto. Jos on suomalainen jossain finaaliosiossa mitalimahdollisuuksilla, niin saatan jopa katsoa.

Taitoluistelu ei ole enää mitään ilman Laura Lepistöä. We want Laura back!

Curling ei ole enää mitään ilman Voitto Liukkosen selostusta. Herättäkää Voitto eloon!

Se on vähän sääli, ettei Suomella ole edustajia näissä rämäpäiden kelkkalajeissa. Oikeastaan vähän kummakin, saihan joku Jamaikakin aikoinaan lajiin edustajat sisään. Vauhtihulluja suomalaisia luulisi löytyvän sen verran, että osan heistä voisi nakata skeleton-radalle pää alaspäin hullunkiilto silmissään.

Skicross vaikutti rankalta ja mielenkiintoiselta lajilta, uudessa Urheilusanomat-lehdessä oli juttu lajista ja J. Pellisestä. Paljon kiintoisamman tuntuista kuin tylsän elitistinen pujottelu.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas, Englanti
Lontoosta ainakin oli suora palvelu josta näki kaikenlaista. Eurosport player mikäli Eurosport lähettää olympialaisia? BBC player ja ainakin keskieurooppalaiset kanavat näyttänee nettilähetyksinä kisoja.
 

Salama44

Jäsen
Hieno ketjun avaus!

13 mitalin ennustetta pidän ylioptimistisena.

Se olisi mahdollista vain jos Kaisa Mäkäräisellä aukeaisi ketsuppipullo. Silloin hän voisi saada jopa kolme mitali tai vaikka kaksi kultaa. Hiihtovauhti lupaa hyvää. Ammunnasta on kiinni.

Lumilautailijat eivät isekkään usko tällä hetkellä kuin yhteen mitaliin. Kaikki sen lisäksi on plussaa, koska Rukajärveä lukuunottamatta muilla suosikeilla on ongelmia ja kaikki on paljon epävarmempaa.

Hiihdossa 2 mitalia näyttää todennäköiseltä mutta henkilökohtainen mitali on siinä ja siinä tuleeko yksi. Mitään varmoja mitaleita ei ole ennen kuin ne on jaettu. Monessa naisten viestissä on romahdettu kun haettu varmaa mitalia.

Jääkiekossa Suomi on viime vuosina venynyt. Naiset ovat voittaneet tällä kaudella Eurooppalaiset joukkueet joka kerta, mutta pienellä erolla. Pelit ovat olleet monasti maalin pelejä ja olympikisoissa voi tulla yhtä hyvin maalin tappiokin tärkeässä pelissä ja neljäs sija. USA ja Kanada voitetaan keskimäärin joka 10:s kerta ja edellisestä ei ole mennyt niin kauan. Miehissä tietenkin toivoo kultaa yhtä paljon kuin Ahoselle mäkihypystä jotain mitalia, mutta pelit voi päättyä huonoimmassa tapauksessa jo puolivälieriin tai tappioon kahdessa viimeisessä pelissä.

Viisi mitalia joista yksi kulta on minun realistinen ennuste. Jos kaikki menisi sataprosenttisesti nappiin että Kaisa voittaisi useita mitaleja, hiihto saisi kolme, jääkiekko onnistuisi molemmissa, lumilautailu saisi kaksi niin maksimi voisi olla 10. Jonkun edellä olevista jäädessä vähemmälle pitäisi tulla yllätysmitali luistelussa, mäkihypyssä tai jos Tanja vielä heräisi ja näyttäisi kovan arvokisakovuutensa, mikä olisi yhtä suuri yllätys kuin Ahosen mitali. Koskela ja Poutala ovat hioneet kuntoaan lievien loukkaantumisten vuoksi vain olympiakisoihin. Heillä kaikki on yhden kortin varassa.

Ei ole mahdotonta sekään että Suomi jäisi taas ilman kultamitalia ja saisi vain 2-3 mitalia. Suomalaisten onnistumisprosentti on ollut viime kisoissa niin huono. Muistetaan viime hiihdon MM-kisojen yksi pronssi ja sekin toisen joukkueen haaverin vuoksi. Ilman sitä ei olisi ehkä tullut mitalin mitalia.

Suomen joukkueen johto ei luota myöskään menestysmahdollisuuksiin, koska he eivät uskalla jälkiarvostelujen pelossa edes laatia mitalitavoitetta. Tämä kertoo siitä miten epävarmalla pohjalla ollaan. On helppo pullistella jälkeen päin muutamalla himmeällä mitalillakin kun ei ole etukäteen uskaltanut kertoa tavoitetta.

Toisin on Ruotsissa. Siellä itseluottamus on aivan toisella tasolla. Ilmoitetaan suoraan että tavoite on 10 mitalia joista 3 kultaa.

En myöskään ymärrä sitä miten jollakin urheilijalla kuten Kaisa Mäkäräisellä voisi olla Suomen menestymisestä jotain paineita jos joukkueella ei ole virallista tavoitetta. Tuskin se hänen tai kenenkään muunkaan henkilökohtaiseen tekemiseen mitään vaikuttaisi vaikka olisikin. Pitäisi varmasti aika luonollisena jos sitä hänen tasoiselta urheilijalta odotetaan. Tuskin hän kisoihin lähtee vähempää kuin mitalia tavoittelemaan. Koska ammunta ei ole varmaa eikä voittoja ole vielä tullut niin ei uskalla sanoa että voittohan se on ainoa tavoite mitä kisoista lähdetään hakemaan. Minna Kauppi sanoi sen kesällä, mutta pitää olla vielä kovapäisempi että sanoo ja tekee sen eikä eksy kokonaan niin kuin Kaupille kävi tai Mäkäräinen ammu venäläisiä toimitsijoita vaan taulut alas.
 
Viimeksi muokattu:
Ongelana on se etta asun maassa jossa kisoista naytetaan vain ne ei-suomalaiset lajit ja lisaksi jalkilahetyksina.
Ja yle tietysti ei ulkomaille nayta netissa.

Lontoon sekä Vancouverin kisojen osalta netissä näki käytännössä kaiken mahdollisen mitä ikinä kisoissa sillä hetkillä tapahtuikaan. Ja tuo kaikki täysin ilmaiseksi ja ihan kohtalaisella laadulla. Tekniikka menee eteenpäin, joten eiköhän tuo laatupuolikin ole entistä paremmissa kantimissa. En nyt kirveelläkään muista miltä saitilta kisoja viimeksi katselin, mutta eiköhän niitä tänne ilmesty lähempänä h-hetkeä. Sen muistan, että kyseessä ei ollut mikään laiton viritys vaan ihan joku "virallinen" taho.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomen joukkueen johto ei luota myöskään menestysmahdollisuuksiin, koska he eivät uskalla jälkiarvostelujen pelossa edes laatia mitalitavoitetta. Tämä kertoo siitä miten epävarmalla pohjalla ollaan. On helppo pullistella jälkeen päin muutamalla himmeällä mitalillakin kun ei ole etukäteen uskaltanut kertoa tavoitetta.

Joo, kyllähän se varsin ontuva selitys on, että ei ollut tavoitetta, niin ei voitu epäonnistua. Urheilijat itse myöskään eivät yleensä myönnä ääneen oikeata tavoitettaan, vaan se on aina jotakin "hyviä asioita tapahtuu" -tyyppistä kiertelyä.

Jotenkin Suomessa nähdään, että tavoite on yhtä kuin lupaus ja jos siitä jäädään, niin seuraavaksi nousevat keskusteluun verorahat ja turismiluokittelut. Että niin kauan kuin verorahoilla sinne mennään, niin mitali on tultava tai maasta pois.

Vastaavasti sitten mitä tahansa mitalia voidaan juhlia kaiken pelastuksena, oli laji ja kilpailutapahtuma mikä tahansa. Esimerkiksi tiukasti kultaa tavoitelleelle pronssikin voi olla pieni pettymys, mutta yleensä kun olympialaisissa on ollut pari mitalitonta päivää heti alkuun, niin siihen alennustilaan kelpaa kaikki.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Nyt jännitetään taas vaihteeksi, että sulavatko Sotshista kaikki lumet ennen kilpailuiden alkua. Kahden viikon päästä pitäisi alkaa kumparelaskun karsintakilpailu, mutta tällä hetkellä suorituspaikoilla on ollut reilusti lämpöasteita ja satanut vettä kaatamalla. Mäkihyppypaikalla ollaan käyty jopa +10 celsiuksen lukemissa.

Todella sääli, kun hiihtokilpailut sekä muut talvilajit joudutaan varmasti viemään läpi ankeissa olosuhteissa. Tarkoitan ankealla lähinnä sitä, että ympärillä nurmikko vihertää, mutta vain hiihtoladut ovat juuri ja juuri saatu hiihdettäviksi. Olisihan se kaiken huippu, mikäli olympialaisissa jouduttaisiin hiihtämään jotain pientä lenkkiä ympäri huonon latutilanteen vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Todella sääki, kun hiihtokilpailut sekä muut talvilajit joudutaan varmasti viemään läpi ankeissa olosuhteissa. Tarkoitan ankealla lähinnä sitä, että ympärillä nurmikko vihertää, mutta vain hiihtoladut ovat juuri ja juuri saatu hiihdettäviksi. Olisihan se kaiken huippu, mikäli olympialaisissa jouduttaisiin hiihtämään jotain pientä lenkkiä ympäri huonon latutilanteen vuoksi.
Kurja tilanne urheilijoille, mutta järjestäjät saavat mitä tilasivat. Jos kisat pitää väen vängällä järjestää alueella, jossa sää on plussan puolella ympäri vuoden niin sitten ryssät makaavat niinkuin petasivat. Luulisi, että Venäjän kokoiselta alueelta olisi löytynyt vähän lumivarmempiakin paikkoja. Ehkä KOK:kin ottaa tästä opikseen jatkossa, eikä anna talvikisoja lähes tropiikkiin. Vaikka onhan Kilimanjaron rinteillä lunta (vielä).
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onkohan nyt kaikilla tarkkaa kuvaa siitä, että itse Sotshissa järjestetään jäälajit, mutta lumilajit taas Krasnaja Polnajan vuoristossa? Käytännössähän tuo kuvio ei eroa pätkääkään neljän vuoden takaisesta, jolloin kisat käytiin lumettomassa Vancouverissa. Silloinkin lumilajit käytiin Whistlerin vuoristossa. Itse asiassa tämä Krasnaja Poljanan vuoristo on ymmärrykseni mukaan lähtökohtaisesti lumivarmempi paikka kuin Whistler. Ainakin kisojen lumetuksesta vastaavan Snow Securen toimitusjohtajan Mikko Martikaisen mukaan todennäköisempi ongelma olympialaisissa on liika lumi kuin lumipula.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Onkohan nyt kaikilla tarkkaa kuvaa siitä, että itse Sotshissa järjestetään jäälajit, mutta lumilajit taas Krasnaja Polnajan vuoristossa? Käytännössähän tuo kuvio ei eroa pätkääkään neljän vuoden takaisesta, jolloin kisat käytiin lumettomassa Vancouverissa. Silloinkin lumilajit käytiin Whistlerin vuoristossa. Itse asiassa tämä Krasnaja Poljanan vuoristo on ymmärrykseni mukaan lähtökohtaisesti lumivarmempi paikka kuin Whistler. Ainakin kisojen lumetuksesta vastaavan Snow Securen toimitusjohtajan Mikko Martikaisen mukaan todennäköisempi ongelma olympialaisissa on liika lumi kuin lumipula.
Krasnaja Polnajassa nimenomaan on erittäin keväiset olosuhteet tällä hetkellä. Viime päivinä alppilajien maalipaikoilla on ollut lähes kymmenen astetta lämmintä ja vettä tullut kaatamalla.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Krasnaja Polnajassa nimenomaan on erittäin keväiset olosuhteet tällä hetkellä. Viime päivinä alppilajien maalipaikoilla on ollut lähes kymmenen astetta lämmintä ja vettä tullut kaatamalla.

Niin ja ennusteiden mukaan lähipäivien aikana voi sataa jopa puoli metriä lunta tuolla Krasnaja Poljanan vuoristossa.

Parempi tilannehan nyt tuolla tuntuu olevan kuin neljä vuotta sitten Kanadassa. Silloin lunta jouduttiin kärräämään rekoilla ja helikoptereilla suorituspaikoille aivan kisojen alla. Nyt lunta on ilmeisesti riittävästi ja mahdollisesti sitä sataa lisää. Lisäksi nyt on varauduttu etukäteen huolellisesti ja lunta on säilöttynä aivan tolkuttomia määriä.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Niin ja ennusteiden mukaan lähipäivien aikana voi sataa jopa puoli metriä lunta tuolla Krasnaja Poljanan vuoristossa.

Parempi tilannehan nyt tuolla tuntuu olevan kuin neljä vuotta sitten Kanadassa. Silloin lunta jouduttiin kärräämään rekoilla ja helikoptereilla suorituspaikoille aivan kisojen alla. Nyt lunta on ilmeisesti riittävästi ja mahdollisesti sitä sataa lisää. Lisäksi nyt on varauduttu etukäteen huolellisesti ja lunta on säilöttynä aivan tolkuttomia määriä.
En osaa sanoa mikä tilanne on verrattuna Vancouveriin, mutta huono se joka tapauksessa on. Äsken kun katsoin sääennustetta kyseiseen paikkaan, niin helmikuun 14. päivään saakka kun katsoin niin yhtä päivää lukuun ottamatta on luvassa vuorokauden ympäri lämpöasteita. Välillä tosiaan lähennellään alimmillaankin kymmentä astetta.

Hyvä että etukäteen on tähän varauduttu, mutta aika epäsuotuisat talviolosuhteet Krasnaja Poljanassa on.
 
En osaa sanoa mikä tilanne on verrattuna Vancouveriin, mutta huono se joka tapauksessa on. Äsken kun katsoin sääennustetta kyseiseen paikkaan, niin helmikuun 14. päivään saakka kun katsoin niin yhtä päivää lukuun ottamatta on luvassa vuorokauden ympäri lämpöasteita. Välillä tosiaan lähennellään alimmillaankin kymmentä astetta.

Hyvä että etukäteen on tähän varauduttu, mutta aika epäsuotuisat talviolosuhteet Krasnaja Poljanassa on.

Samaa itse katsoin. Pitkän ajan sääennusteen mukaan pakkasen puolelle ei päästä ainakaan maaliskuun puoleenväliin mennessä. Sitä pidemälle ei ennustetta annettu.
 
K

kiwipilot

Samaa itse katsoin. Pitkän ajan sääennusteen mukaan pakkasen puolelle ei päästä ainakaan maaliskuun puoleenväliin mennessä. Sitä pidemälle ei ennustetta annettu.

Kaikki yli viiden päivän menevät ennusteet ovat käytännössä arvailua eikä niihin kannattaisi pahemmin luottaa.

Mielenkiintoinen juttu Hesarissa tuleviin olympialaisiin liittyen:

Sotšissa järjestetään maailman övereimmät kisat - Hitaat - Sunnuntai - Helsingin Sanomat

Jotenkin mieleen tulee seuraava vanha vitsi:

Mikä ei mahdu perseeseen eikä surise?

Venäläinen persesuristin
 
Lontoon sekä Vancouverin kisojen osalta netissä näki käytännössä kaiken mahdollisen mitä ikinä kisoissa sillä hetkillä tapahtuikaan. Ja tuo kaikki täysin ilmaiseksi ja ihan kohtalaisella laadulla. Tekniikka menee eteenpäin, joten eiköhän tuo laatupuolikin ole entistä paremmissa kantimissa. En nyt kirveelläkään muista miltä saitilta kisoja viimeksi katselin, mutta eiköhän niitä tänne ilmesty lähempänä h-hetkeä. Sen muistan, että kyseessä ei ollut mikään laiton viritys vaan ihan joku "virallinen" taho.

EBU:n eli Euroopan yleisradiounionin sivuilta pystyi Lontoon kisoja katselemaan todella kattavasti. Sieltä pystyi monesti valitsemaan senkin, halusiko katsella jotain kisaa esim. suomalaisella, saksalaisella, ranskalaisella vai brittiläisellä selostuksella, kun sivustolta löytyivät kaikki Euroopan yleisradioyhtiöiden tv-kanavien kisalähetykset. Jos joku kisa ei tullut missään maassa telkkarista, niin siitäkin löytyi erikseen striimi ilman selostusta. Tätä palveluahan mainostettiin paljon ihan Ylen tv-lähetyksissäkin. Mutta mahtoivatkohan nuo lähetykset toimia EBU-alueen ulkopuolella? Toki tietotekniikkaa ymmärtävät osaavat kai tuollaisia aluerajauksia kiertää.
 
Viimeksi muokattu:

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Onkohan nyt kaikilla tarkkaa kuvaa siitä, että itse Sotshissa järjestetään jäälajit, mutta lumilajit taas Krasnaja Polnajan vuoristossa? .

Eikös se nyt kuitenkin ollut niin, että itse Sotshissa ei järjestetä yhtäkään lajia vaan noi jäälajit järjestetään noin 50 km päässä Sotshista, paikassa joka on suota. Isä aurinkoinen Stalin, olisi aikanaan halunnut rakentaa lentokentän, mutta juuri tuon suon takia hänen "ei annettu" rakentaa kenttää sinne.

Muuten tuo dokumentti joka tänne on linkitetty kannattaa oikeasti katsoa. On aika "karua" seurattavaa. Tosin on aika putin vastaisesti tehty, mutta varmasti todenmukainen. Olihan tuontatoyhtiölle tarjottu satojatuhansia, että eivät näyttäisi dokumenttia....
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kausi on ollut kyllä erikoinen, kun tähän asti on 14 eri voittajaa 19 kilpailussa. On toki ollut monenlaisia olosuhteita ja yhden kierroksen kisoja ja niiden edelleen, mutta sama hallitsija ei ole pitkää pätkää vallassa pysynyt.

Ammannilla on toki mahdollisuus tehdä historiaa, jos pystyy kultamitalimääräänsä kasvattamaan. Siirtämään omaa ennätystään siis. Birger Ruud on saavuttanut mitalin neljissä eri olympialaisissa ja siinä tilastossa Ammann pääsee nyt vasta kolmiin, jos pääsee.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Katselin just kisaohjelmaa ja harmituksekseni huomasin että lätkää näytetään pelattavan jo aamupäivisin klo 10 arkipäivinä ja lätkäpelit näkyy osuvan päällekkäin hiihtojen kanssa joten ne kaksi lajia joita oli tarkoitus varmuudella seurata, miesten lätkän ja hiihtojen, seuraaminen ei molempien osalta onnistu samanaikaisesti ja livenä vaan toista on joko pakko tallentaa ja katsoa sitten jälkikäteen tai sitten seurata noita ristiin. Tietenkin toista voi katsoa läppärillä telkkarin vieressäkin mutta jotenkin se ei vain läppärin näytöltä ole sama kuin telkkarista ja nuo nettistreamit on olleet lähinnä hätävara jos ei ole mahdollisuutta katsoa telkkarista (esim töissä). Harmillisesti osuu omaan silmään mielenkiintoiset lajit siis päällekkäin ja osalla kisoista on itselleni varsin huonot alkamisajat. Näillä mennään, ei voi mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös