Sonisphere-festivaali Porissa 25.7.2009!

  • 139 721
  • 523

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
http://lauta.imperiumi.net/viewtopic.php?f=7&t=33681&start=175

Tuollakin tapahtumaa puidaan ja samat täälläkin mainitut seikat keräävät kritiikkiä. Festarit.org päättää raporttinsa tähän tyyliin

http://www.festarit.org/raportit/179
Sonispherestä jäi yleisesti ottaen todella hyvä fiilis. Olihan siellä hieman ongelmiakin, jonoissa joutui seisomaan, ruokatarjonta oli suppea, eikä aurinkokaan paistanut. Niille, jotka olivat tulleet paikalle pääasiassa bändien takia, tapahtuma ei takuulla ollut pettymys

Tuossa kai jonkinlaista totuuden siementä. Itselle jäi kanssa ihan hyvä maku, vaikka esim. iltaa kohti kiinteän ravinnon hankkiminen osoittautui kärsivällisyyttä vaativaksi tehtäväksi. Kaikkiruokaisena ei tule edes ajateltua kasvissyöjien ongelmia. Mikäli saman kokoluokan tapahtuma vielä järjestetään, niin tietääpähän ainakin varastoida tarpeeksi ruokaa ja muutaman pullonkorkin mukaan. Valintoja on tietenkin pakko tehdä sen suhteen, mitä bändejä haluaa seurata läheltä, kuinka ajoittaa nestetankkauksensa jne.

Ruokatarjoilu, tiedonkulku, järkkäreiden määrä ja tietotaso...parannettavaa tästä oppivuodesta tietysti jäi. Hintatasot, millon saa vastinetta rahoilleen, sitä saa itse kukin miettiä omalla kohdallaan. Itse olin ekaa kertaa näin massiivisessa tapahtumassa, ettei sitä kai osaa olla liian kriittinenkään. Tunnelma oli pääosin kohdillaan. Tulevaisuudessa tietää ainakin mitä odottaa ja kuinka valmistautua.
 

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Voiko tuo pitää paikkansa? Käsittämätöntä mikäli matkapuhelinverkkoa tuohon tosiaan käytetään. Luulisi sen tiedon liikkuvan lankoja pitkin huomattavasti joutuisammin. Parhaalla kerralla tuo tarkistaminen kesti itsellä noin viisi minuuttia, mutta samalta kassalta sai koko tuon ajan ostettua käteisellä ihan normaalisti. Joten muutamien nimimerkkien kitinä korttimaksajien hidastavasta vaikutuksesta eivät tässä tapauksessa päteneet. Hidastava vaikutus koski vain allekirjoittanutta.

Ainakin taannoin edellisessä työpaikassani hankkimissani vastaavan näköisissä malleissa oli ihan kännykän sim-kortti sisällä, jossa on avattu gsm GPRS/3G palvelu, jolla laite nuo varmistukset hoiti. Ainahan varmistusta ei pitäisi edes tehdä (kun visa electron/Maestrot eivät käyneet tuolla), mutta noissa uusissa EMV korteissa on erinäisiä kortin sisäisiä tarkistuksia koska maksu pitää varmentaa tililtä asti ja koska riittää pin/allekirjoitus jne. Tekstiviestit menivät tosi huonosti tuolla perille (itse sain keikan jälkeen alle minuutissa 5 viestiä, jotka oli keikan aikana minulle lähetetty). Puhelut saattoi mennä läpi kun useampaan kertaan yritti. Ei siis ihme että ongelmia oli. Tiedä sitten olisiko saatavilla tänä päivänä jo parempia laitteita tai muita yhteysvälineitä noihin tarkastuksiin.

Oliko tuolta muuten mahdollista mistään "nostaa" kortilla käteistä? Jo aiemmin mainostamassani Ruisrockissa tuollainenkin onnistui muutamassa paikassa. Onhan noilla festivaaleilla toki täysin erilainen historia, mutta kuka kieltää ottamasta oppia hyväksi havaitulta.

Noita liikuteltavia otto-automaattejahan on kai jokusia suomen maassa, mutta ei ole Porissa tietääkseni koskaan nähty, eikä ollut siis eilenkään. Tuollainen summan kirjoittaminen isommalle summalle kuin ostos on, on kyllä pankkien toimesta kai kiellettyä, mutta näkeehän vastaavia ilmoituksia mm. lähi-siwassa, jossa mainoistetaan rahan nostamista pankkikortilla kassalta pientä palkkiota vastaan.

Piti vielä erikseen muuten mainita iso kiitos festarien äänentoistolle. Metallican osalta varsinkin musiikki soi kyllä aika lujaa, mutta silti selvästi. Rinteessä ei edes oikeastaan eareja tarvinnut, mutta silti oli aivan fiiliksissä. Voi olla muille ihan itsestäänselvyys, mutta viime Porin keikoilla (RMJ, jazzit yms.) tuon äänentoiston kanssa on ollut vähän niin ja näin.

p.s. Helppo allekirjoittaa Uleåborgir:n kommentit kyllä keikasta. Hieno kuvaus illasta. Tuskin siellä on valtamedian edustajia ollut edes paikalla kuuntelemassa, Poriin kun on niin pitkä matka muualta. Jutut on kirjoiteltu kuin olisi keikkakuvaus luettu jostain nettifoorumilta.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Eipä tainneet nuo järkkärit kovinkaan paljoa tietää edes tuosta alueesta. Metallican keikan jälkeen kysyttiin vaimon kanssa eräältä järkkäriltä, että pääseekö alueelta ulos sieltä Pormestarinsillan puolelta. Järkkäri totesi, että tuskin, koska siellähän on se joki ihan vieressä. No kerroimme sille sitten siitä sillasta, joka joen ylittää ja kaikilla oli sen jälkeen ihan hauskaa.

Ulos sieltä pääsi keikan jälkeen odotettuamme lavan edustalla noin 10 minuuttia. Mitään ruuhkaa tai muutakaan siellä ei silloin ollut ja kaikki sujui sielläkin hyvin. Ihmettelinkin, kun täällä puhuttiin lähes paniikista, kun silta oli suljettuna. Itse en tiennyt moisesta mitään.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Mikäli saman kokoluokan tapahtuma vielä järjestetään, niin tietääpähän ainakin varastoida tarpeeksi ruokaa ja muutaman pullonkorkin mukaan.

Kaksi vuottahan tuota Metallica-Sonisphereä vielä on jäljellä sopimuksessa joten kahtena kesänä nähdään vielä tuon kokoluokan kemut Porissa. Tai no, Sonispheren sivuilla annettiin ymmärtää että ensi vuoden tapahtuma on vielä isompi. Porin kaupungin kanta alueen maksimiyleisömääräänhän oli lähteestä riippuen 80-100 tuhatta. En tosin haluaisi että tuota entuudestaan vielä kasvatettaisiin, vaan mielummin vaikka liput 99,- ja rajoitukseksi 50 000 ihmistä.
 

juffe

Jäsen
Ihmeellisiä kommentteja on saanut lukea tätä ketjua selatessani, lähinnä kommentit että juomat loppu 3 tuntia ennen metallican lopettamista ovat ihmeellisiä. Itse vietin koko päivän päälavaa vastapäisessä olutteltassa ja sielä riitti juomaa ainakin vielä metallican keikan jälkeenkin. Muutenkin ei tarvinnut paljonkaa jonotella jos vähä viitsi siirtyä ja etsiä lyhempi jono. Tapahtumassa kyllä rikottiin aika huolella anniskeluoikeuksia jos minä niistä mitää ymmärrän, josta huippuna se että menin ostamaan smirnoff icea heidän omalta myyntiteltaltaan, jono aivan järjetön ja kun pääsen tiskille niin tyttö tiskin takana sanoo että ei saakku six packeja kerrallaan, no ei se itseäni haitannut päinvastoin, mutta lähinnä huvitti tilanne.

Eniten vitutti tai huvitti paluumatka junalla. Siinä kun juna lähti liikkeelle päätettiin että mennää hakemaan ravintolavaunusta olutta, no oltiin joku vaunu kävelty nii päädyttiin jonoon joka oli viisi (5) vaunua pitkä. No ajateltiin että ei täs muutakaan tekemistä ole kun jonottaa. Jono kesti lähes 1,5h. No siitä pullot mukaan ja oltii lähössä, no meidän perässä oli jonottanut kaksi noin 12-vuotiasta tyttöä jotka olivat limsaa hakemassa, tyttöjen ilme oli kyllä aika karu kun kuulivat että ei ole limsaa ja ainut alkoholiton juoma mitä myydään on vesi jota saa juoda omalla vastuulla, koska se on peräisin junan tankeista. Vähän kyllä sääliksi kävi tyttöjä.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Ihmeellisiä kommentteja on saanut lukea tätä ketjua selatessani, lähinnä kommentit että juomat loppu 3 tuntia ennen metallican lopettamista ovat ihmeellisiä.

No siihen syyllistyi lähinnä yksi nimimerkki, joka väitti ensin virheellisesti olleensa paikalla tapahtumassa, mutta sitten totesi lukeneensa sen MTV3:n kotisivuilta. Ja sehän ei siis pitänyt paikkaansa. Ruokaa ja juomaa oli kyllä kokoajan tarjolla, ja jos jostain pisteestä loppui niin sitä tuotiin lisää. Ainoastaan lonkkua ei käsittääkseni enää Metallican keikan aikana tuotu lisää vaan se pääsi loppumaan.

Nimimerkiltä Uleåborgir hämmentävän loistava kirjoitus. Yksi vapaan keskustelun parhaista. Vaikka en Metallica-fani olekaan, niin tuossa oli loistavasti kiteytetty illan anti. Harmi ettei mikään valtakunnallinen media jaksanut kirjoittaa kuten kyseinen nimimerkki.
 

Morgoth

Jäsen
Tätä keikkaa en tule koskaan unohtamaan, en edes vanhana tutisevana Alzheimer-potilaana. Trujillon kyyneleet. Larsin kommentit. Hetfieldin häkeltyminen. Hammetin kestohymy. Me tahdoimme parasta, me saimme parasta. Kiitos Metallica.

Aamen! Metallica oli mielestäni ihan vitun hyvä. Settilista jokseenkin täydellinen mitä nyt ovat tänä vuonna yleensä vetäneet. Ainahan voi yksittäisiä biisejä voi toivoa ja vaihtaa ja täydellistä settilistaa nyt tuskin on olemassakaan josta aina joku ei voisi jotain sanoa.

Metallica itse tuntui nauttivan ihan aidosti paikallaolostaan ja vaikea verrata kun edelliskerran näin '99 Turussa ja sitä ennen '93 Helsingin Oulunkylässä, vuosia noista niin paljon, että maailmakin on aika erilainen nykyään. Ulrich vetää tietysti enemmän tai vähemmän päin helvettiä ja Hammetista voi olla montaa mieltä wahwaheineen, vaikea tuollaista musiikkia on vetää 45v ikäisenä samalla raivolla kuin 20v. eikä Hetfieldkaan huuda enää 'fuck' joka toisessa sanassa, mutta eipä tuo itseäni härinnyt.

Pakkohan Metallica on nähdä mahdollisimman nopeasti eikä odottaa taas kymmentä vuotta. Ai niin, Metallica elvis-tyyliset mikrofonit olivat ihan vitun siistin näköisiä.

Itse järjestelyistä ei ole paljon sanomista, kun ei kiinnostanut muut kuin Metallica eikä alueella hirveän kauan tullut oleskeltua. Poistuminen sujui surkean hitaasti, mutta annettakoon anteeksi että ihmisiä festarilla taisi olla lähes yhtä paljon kuin asukkaita Porissa.
 

30/30150

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Muutama sana järjestelyistä:

Onhan se ymmärrettävää, että ensimmäisellä kerralla tämän mittakaavan tapahtumassa tulee ongelmia. Myönnettävähän se kaikkien paikallaolijoiden on, että parannettavaa jäi jokaiselle osa-alueelle (lukuunottamatta bändejä). Jonottamista on tiedossa jo kun tajuaa sen väkimäärän, mutta kyllähän niitä resursseja olisi voinut joka paikkaan laittaa lisää.

Veikkaan, että aika paljon jäi kamaa ostamatta sen takia, että osa ei viitsi jonottaa niille samoille paellapannuille tuntia, sama juttu tietysti muuallakin. Kyllähän ne volyymit olisy myynnissäkin ihan eri luokkaa, jos ostaminen olisi helpompaa (ja halvempaa).

Jonottamisessa tämänkaltaisissa tapahtumissa on aika pitkälle kyse asenteesta ja siitä, että vähän pohtii ennakkoon, mitä sieltä haluaa ostaa, paljon siihen menee aikaa ja rahaa. Alueelle sai viedä omia eväitä ja pohjia saa vetää jos niin haluaa.

Ihan miettimisen arvoinen asia on tuo festarituopin hinta ja saamisen hankaluus. Jos kelaa sitä kuinka paljon se kaikki säätäminen lisää piilopullojen tuomisen ja pohjien juomisen tarvetta ja sitä kautta muita ongelmia.

Bändit kyllä hoitivat homman himaan, LOG:n näin valitettavasti vasta loppupuolelta, mutta hyvältä näytti ja kuulosti. Ihmettelin toki sitä uutta(/laina?) kitaristia, koska itselleni tuli yllärinä, että oli miehistössä vaihdoksia. Kuulosti tasan yhtä hyvältä kuin Downloadissa 2007.

Machine Head oli kyllä tulessa siihen Demmelin ikävään tuupertumiseen asti, yleisöllä oli kyllä hyvin ymmärrystä. Se oli kolmas kerta kun näin MH:n ja virtaa on kyllä joka kerta aivan tajuttomasti ja kuulosti paremmalta kuin 2007.

Linkin Parko soitti hyvin, mutta jotenkin se esitys oli hengetön. Kaikki hitit tuli takuuvarmasti, mutta ei siinä mihinkään tuleen todellakaan päässyt. Toki joku siitä nautti enemmän, mutta keikka oli kyllä huonompi kuin 2007. Jotenkin tuli vähän sellainen fiilis, että LP ei pitänyt suomea oikeana keikkapaikkana ja veti vähän tyylillä "soitetaan ja lähdetään himaan".

Metallican näin nyt ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa että "jumalauta". Aivan varmasti paras rock-show, mitä olen ikinä nähnyt. Toki Larsin kämmäilyt näki ihan kuka tahansa, mutta kuitenkin Lars on Lars ja saa aika paljon sillä anteeksi. Hammetilla tuntui olevan joissain biiseissä vähän huono päivä, Fade to blackin alku meni vituiksi, koska kitarasta ei tullut ääntä, sitten kun alkoi tulemaan, niin ei tokalla kerralla vieläkään tullut ääntä kunnolla. Enemmän se menee tietysi teknikkojen piikkiin, että lyö kepin volyymit nollilla kouraan. Takkusihan se muutenkin, mutta välillä (suurimmaksi osaksi) kyllä vedettiin ihan niinkuin ennenkin.

Trujillo kyllä piti paikkansa 110% ja on kyllä varmasti tuonut enemmän hyvää Metallicaan, mitä ennen tätä keikkaa olin valmis myöntämään. Olin itsekkin näkevinäni niitä liikutuksen kyyneleitä Truillon silmissä keikan lopussa, hyvä kuulla, etten nähnyt väärin. Huikeaa soittoa ja onhan se mies kymmenen kertaa kovempi soittamaan kuin Newsted, kaikella kunnioituksella Jasonia kohtaan.

Hetfield on metalli-ikoni, siinä kyllä nähtiin tukevaa kitarointia ja hyvin menneet laulut. Mies kyllä ottaa koko lavan ja koko yleisön haltuun ja naamalla on samanlainen poikamainen virne koko ajan. Lukuun ei tietenkään voi laskea sitä aidosti hämmästynyttä reaktiota, minkä muutkin oli huomannut, kuten täälläkin kirjoitetaan.

Soundit olivat aika hyvin kohdallaan ja visuaalisesti helvetin hyvä show mielettömillä pyrotekniikoilla. 40 m lavasta kuumotteli kivasti kasvoja kun liekinheittimet veti liekkiä kattoon ja muutenkin meinasi tipahtaa perseelleen. Biisivalinnat oli aika nappiin, ei sieltä oikein mitään puuttunut. Tai no tietysti puuttui Whiplash,Bell Tolls ja Wherever i may roam ja muutamia muita, mutta bändillä on kyllä niin paljon klassikoita, että keikat kestäisi 4 tuntia helposti. Death Magneticin biisejen heikoin lenkki on niiden pituus, eikä ne nyt ihan niin tarttuvia ole kuin vanhemmat hitit.

Yleisö hoiti osansa kyllä kiitettävästi, kiitokset siitä kaikille kanssakatsojille. Kyllä varmasti oli Metallicallekin muistettava keikka ja se "Welcome home Metallica"-Suomenlippu sai kyllä itsenikin liikuttumaan.

Se on nimittäin niin totta.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan se ymmärrettävää, että ensimmäisellä kerralla tämän mittakaavan tapahtumassa tulee ongelmia.
Käsittämättömintähän asiassa on se että järjestävä taho aiheutti näitä ongelmia tarkoituksella. Esim. se että järjestysmiehiä oli kielletty kertomasta mitään aikatauluista yleisölle on niin käsittämätöntä että ei mitään rajaa.
 

ihmelaama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämä oli minun kymmenes Metallica keikka.

Yksi parhaista, ellei paras (okei, ensimmäinen on aina ensimmäinen ja tiiba-daaba ja Tallinnan 2006 MoP synntärit jne, mutta...) mitä olen ollut todistamassa. Vertailun vuoksi heitetään tähän vaikka, että esim. viimeisimmistä keikoista Stadikka 2007 oli kova ja kesäkuun Areena setit hienoja, mutta nyt oli pändi ihan silkkaa timanttia... Battery alakuun ja epäilijöille luu kurkkuun. Kiitos Hetfield & Co., wanaht äijjät jaksaa vielä heilua \,,/

Itse tapahtumasta sevverran, että ainua jono, jossa jouvvuin vähänkään pijempää vartoomaan oli turvatarkastus, seki silikkaa ommaa tyhymyyttään, ku pyrin sisälle sammaan aikaan, ku tod. näk. suurin osa muista festarivieraista. Olin sisällä alueella juuri, kun Machine Head aloitti...

...siitä sitten ylös rinnettä, päälavan kohdalla olleelle anniskelualueelle, josta käsin ihailin Turisaksen ja Linkin Parkin -keikat (tai siis ihailin Turisasta, mutta Linkin Parkin ajan istuin nurmikolla selin pändiin, enkä viitsinyt juurikaan edes skriiniltä menua seurata, mukavaa oluenjuonti taustamusiikkia pojat soitteli). Olutta sai, kun meni hakemaan, jonot olivat ihan normaali "yökerhobaaritiskin" luokkaa, eli maksimissaa 3-4 henkilöä ennen minua ja palvelu nopeaa... viittä minuuttia kauempaa ei minttusnapsia ja tölökkiä tarvinnu koskaan vartota.

Kuseminen oli myös vaivatonta, ainakin täällä, myös naisseurueemme onnistui ilman jonottamista pääsemään tämän anniskelualueen takana löytyviin bajamajoihin.

Eli, itselläni ei ollut mitään ongelmia "suoriutua" Sonispheressä niistä toiminnoista, jotka halusin suorittaa... Mahtava tapahtuma, uiddusti jengiä ja hyvä tunnelma.

Kiitos Pori.

PS: Oli muuten ihan absurdi fiilis käveleskellä Porin katuja lauantaina puoliltapäivin... jos vastaantulijalla ei ollut (ikään/sukupuoleen katsomatta) olut/siideri/lonkero -tölkki kädessä, niin hän oli poikkeus! Missään suomalaisessa kylässä en oo nähäny moista "julkijuopottelua"... *ja tähän hymiö*
 
Viimeksi muokattu:

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toinen asia mikä ihmetytti oli se, että kakkoslavan anniskelualueelta ei päässyt juoman kanssa päälavan vastaavalle, vaikka alueitten välillä vapaa kulku muuten olikin. Järkkäri höpötti jollekin jotain anniskeluluvista?

Hyvin sinne tuntui pääsevän, puoli lavaa sylissä aidan ylitse. Yksi järkkäri paikalla, ja katsoi hetken väärään suuntaan... ; )

Pakko varmaan vielä kerran kuitata itsekin, että Metallican setti veti kyllä sanattomaksi. Ja ihan kirjaimellisestikin, kun ei ääni enää keikan jälkeen oikein kantanut kunnolla. Anniskelualueiden olemassaolo on sinänsä tämän festarin suurin ongelma, ensi kerralla K-18 ja kaljaa tuoppeihin joka puolella! Saihan ne kakarat joka tapauksessa juoda ihan vapaasti sitä kaljaa, minkä takia festari pitää pilata alaikäisten rajoitusten vuoksi?

Ainut miinus siis tulee täältä jonoista, mutta en juuri valittanut. Paitaakin odoteltiin heti alkuun varmaan tunti, mutta porukassa oli hyvä nousukännifiilissäätö päällä, niin eipä käynyt tylsäksi.

Ei mene jakeluun Linkin Parkin hehkutus, omille korville oli aika paskaa suoraan sanottuna. Vakuuttava hittikimara, mutta miksei tuota sitten voisi kuunnella kotonakin levyltä? Kohtalaisen väsynyttä playback-kamaa.


Suuri kiitos yleisölle, mahtava fiilis koko porukalla. Kukaan ei haastanut riitaa ja kaikkien kanssa oltiin kavereita. Loistavaa!
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joo terveiset Porista.

Yllättävän positiiviset fiilikset tuosta reissusta loppujen lopuksi jäi. Kaiken kaikkiaan rahastuksesta huolimatta ihan jees meno siellä oli ja itselle tärkein esiintyjä oli Linkin Park ja itseni mielestä he vetivät todella hyvän setin. Toki siihen vaikutti myös se, että oltiin 3metriä lavasta ja sopivan positiivisessa humalatilassa.

Saavuttiin tosiaan Poriin perjantai-iltana joskus yhdentoista aikaa ja jonkun aikaa meni Porissa seikkaillessa autolla, kun ei siellä sateessa mitään kylttejä erottanut. No saatiin auto loppujen lopuksi sinne festariparkkiin. Varsin keskitysleirimäinen fiilis tuli aluksi, kun käveli sinne leirintäalueelle. Vettä satoi todella kovaa ja osa pellosta oli ihan mutaa. No löydettiin ihan ok telttapaikka, vedettiin se siihen pystyyn ja takaisin autoon juomaan bisseä. Siellä sitten huumepoliisit jo pyörähti paikalle kyselemään, että mistä tullaan ja minkästakia se koira niin kovasti halusi tulla meidän autolle. Ilmoitin, että auton saa meikäläisen puolesta tutkia, niin ei ne kuulemma jaksanu ja lähti pois.

Leirintäalueella oli ihan leppoisa meininki, erityiskiitokset sille oululaisporukalle, ketkä olivat meidän vieressä. Etelän vetelät viihty ihan hyvin pohjosen pulkan narujen seurassa. Yhden kännisen tappelun näin ja kerroin lähimmille järkkäreille ettei siellä mitään vakavempaa pääsisi tapahtumaan.

Positiivisena yllätyksenä tuli myös se, että sieltä festarialueelta sai poistua ja tulla takaisin, kunhan oli leirintäalueen ranneke ja itse festarilippu mukana. Suihkut olivat myös varsin toimivat.

Negatiivisena koin rahastuksen, koska ensin maksettiin yli 90euroa lipusta, lähes 20euroa leirintäalue-lipusta, parkkipaikka 10€ ja sitten olisi pitänyt maksaa saunasta 15min/10€. Ei paljoa saunominen noilla hinnoilla kiinnosta. Myös kaulanauhasta ja lapusta jossa olisi näkynyt esiintymisjärjestys joutui maksamaan 6euroa jos sen erityisesti halusi.

Keikoista kuultiin kyllä kaikki kakkoslavan keikat sinne leirintäalueelle, mutta käytiin kaverin kanssa katsomassa vain Linkin Parkin ja Metallican keikat. Linkin Park on oma suosikkini ja tykkäsin heidän keikastaan ja Metallicakin veti kovan keikan vaikka ei mikään suurin suosikkini olekaan.

Jonot festarialueella Linkin Parkin keikan jälkeen oli aivan älyttömät. Sitten kun Metallica aloitti soittamaan, niin kummasti kaljateltoille mahtui. Ja legenda juoman loppumisesta ei ainakaan meidän kohdalla pitänyt paikkaansa, bisseä ja siideriä sai, vaikka se joltain teltalta tilapäisesti loppuikin. Surullisimmat kaverit löyty kyllä Metallican keikan aikana, kun Metallica-hupparit heillä oli, mutta kisakunto ei riittänyt kuuntelemiseen vaan olivat sammuneet sinne bisse-telttojen viereen.

Mutta kiitokset Porille, itselle ei jäänyt mitään pahoja fiiliksiä tuosta tapahtumasta. Sää olisi saanut olla parempi, mutta siihenhän ei pysty vaikuttamaan.
 

Red Devil

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, TPS, HC Boners
Hyvin sinne tuntui pääsevän, puoli lavaa sylissä aidan ylitse. Yksi järkkäri paikalla, ja katsoi hetken väärään suuntaan... ; takia

Joo, mutta ihmeteltiin kuitenkin tätä "sääntöä".
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Montakohan nimeä vaadittaisiin adressiin tms., että Metallica koneisto harkitsisi Porin Sonisphere keikan julkaisua DVD/Blu-Ray tallenteena? Vai onkohan tuollainen edes teknisesti järkevää, mikäli asiasta ei ole jo etukäteen päätetty(oliko kameroita riittävästi ja oliko äänen taltiointi riittävän hyvää)?
Ilmestyihän Korean Soulin vuoden 2006 keikastakin DVD ja tuota tallennetta ei löydy ainakaan Metallican virallisista julkaisuista(?).

Kai Suomesta nyt helposti 100000 nimeä tuollaiseen irtoaisi.


Kunhan vain julkisesti pohdin...
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Montakohan nimeä vaadittaisiin adressiin tms., että Metallica koneisto harkitsisi Porin Sonisphere keikan julkaisua DVD/Blu-Ray tallenteena?

Mukana ollaan, mutta tuskin tuo adressista kiinni on. Eiköhän markkinointi ole perillä kysynnästä, eri asia on sitten, onko siihen valmistauduttu etukäteen. Mielelläni voisin tuosta jokusen kympin maksaakin.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Poliisi ja kaupunki ovat muuten olleet ilmeisen tyytyväisiä tilaisuuteen, ja käytökseen. Ilmeisesti mitään suurempaa ei ollut, mitä nyt pari uimaria ja myllyä.
Liikenteessäkään ei kait pahemmin koomailtu ?
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
No siihen syyllistyi lähinnä yksi nimimerkki, joka väitti ensin virheellisesti olleensa paikalla tapahtumassa, mutta sitten totesi lukeneensa sen MTV3:n kotisivuilta. Ja sehän ei siis pitänyt paikkaansa. Ruokaa ja juomaa oli kyllä kokoajan tarjolla, ja jos jostain pisteestä loppui niin sitä tuotiin lisää. Ainoastaan lonkkua ei käsittääkseni enää Metallican keikan aikana tuotu lisää vaan se pääsi loppumaan.

Sulla ei kyllä veri kierrä ihan latvassa asti, olin paikalla käytännössä koko vitun festarien ajan. Niissä paikoissa, joissa itse yritin tätä tapahtumaa kärvistellä oli kaikissa sekä lonkero että olut loppu jo paljon ennen Metallican keikkaa. Lämmintä siideriä myivät siellä täällä suoraan laatikoista. Todettakoon lisäksi, että tämän tilaisuuden vip- tilat olivat kaikkien aikojen paskimmat.

Mutta jos Halmela väkisin haluat käydä tälla tavoin järjestetyissä tilaisuuksissa niin ole hyvä. Pakatkaa Poriin vaikka 120 t ihmistä ja lopettakaa tarjoilu kesken kaiken, minua se ei kiinnosta vaikka kuka lavalle loikkaisi. Tuosta pitopalveluhommasta en viitsi enää sen enempää jauhaa mutta kun sulla tuntuu olevan verenkierron kanssa haasteita niin todettakoon nyt vielä, että se porukka on järjestänyt tässä maassa samantyyppisiä tilaisuuksia hyvin mitä nämä nyt yrittivät ja epäonnistuivat.
 

Baawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
(oliko kameroita riittävästi ja oliko äänen taltiointi riittävän hyvää)?

Äänen taltiointi ei varmaan ole ongelma, keikathan julkaistaan aina tuolla livemetallica sivustoilla joka tapauksessa. DVD-julkaisut yleensä ei ole niin helppoja, normaalistihan DVD-julkaisuissa ääntä korjaillaan jälkikäteen, ja usein soittoa otetaan uusiksi, eli päällekäisäänityksiä ja jälkiäänityksiä tulee. Harvemmin raakoja keikkotaltiointeja julkaistaan sellaisenaan, virheineen kaikkineen..
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Duota duota....on ihan pakko kysyä näin ketjussa tästä paljon arvostelua saaneen palvelujentarjoajan tiimoilta, että olenko aiemmin käsittänyt oikein että eihän järjestävänä tahona, eli vastuullisena ole todellakaan mikään porilainen taho, vaan kaiken on junaillut tuo Sonisphere, eli vaikka eritoten turkulaisia nyt ahdistaa ankarasti, niin "kuralle" olisi mennyt (jos on mennyt, itse en paikalle vaivautunut) vaikka kinkerit olisi järjestetty itse Turun linnassa??
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Duota duota....on ihan pakko kysyä näin ketjussa tästä paljon arvostelua saaneen palvelujentarjoajan tiimoilta, että olenko aiemmin käsittänyt oikein että eihän järjestävänä tahona, eli vastuullisena ole todellakaan mikään porilainen taho, vaan kaiken on junaillut tuo Sonisphere, eli vaikka eritoten turkulaisia nyt ahdistaa ankarasti, niin "kuralle" olisi mennyt (jos on mennyt, itse en paikalle vaivautunut) vaikka kinkerit olisi järjestetty itse Turun linnassa??

Itseni mielestä tuo arvostelu on mennyt pahasti yli. Jos ensimmäistä kertaa järjestetään 60000 ihmisen tapahtuma, niin ei kenelläkään voi olla oletusarvona, että kaikki toimii täydellisesti. Pitkät jonothan siellä ennen Metallicaa oli, mutta itse olin kovin tyytyväinen, kun sieltä pääsi käymään leirintäalueella rannekkeen ja lipun kanssa. Toki kehitettävää jäi ja tiedottamista organisaatio voisi opetella uudestaan ensi vuotta ajatellen.

Olutta siellä oli vielä Metallican keikan aikana tarjolla ja myös sitä Strongbowta. Kortitkin kävi ja henkilökuntakaan ei liikaa irvistellyt. Se jos se vähän lämmintä oli, niin eipä tuo haitannut, kun sen verran olin kerennyt jo valmiiksi maistelemaan.

Ehkä itsellä sattui hyvä tuuri noiden palvelujen suhteen, mutta ei mitään älytöntä angstia jäänyt.
 

Schadowan

Jäsen
Sanokaas katsomon etulohkossa olleet, että kuinkas ruuhkaisaa siellä oli? Siis Metallican keikan aikana. Kummastutti vaan, että järkkärit eivät päästäneet ketään sinne, vaikka keikan alkuun oli reippaasti yli tunti. Ja jengiä lappas ulos koko ajan, mutta ketään ei päästetty sisälle. Tai sitten kokeilin vääristä mestoista sisään (oikealta ja vasemmalta). Kyllä vähän ihmetytti. Stadikalla kuitenkin vielä juuri ennen keikkaa päästettiin jengiä sisään ja tilaahan oli silloinkin vaikka muille jakaa.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
todettakoon nyt vielä, että se porukka on järjestänyt tässä maassa samantyyppisiä tilaisuuksia hyvin mitä nämä nyt yrittivät ja epäonnistuivat.

Ai tapahtuma epäonnistui? Toki parannettavaa jäi, mutta harvoin kaikki toimii täydellisesti tämän kokoluokan tapahtumissa. Paitsi tietenkin sinun ammattipiirien järjestämät kuudenkymmentuhannen hengen kekkerit.

No nyt ainakin selvisi, miksi ainoana tässä ketjussa valitat tapahtumasta, meillä muilla oli mukavaa.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Itseni mielestä tuo arvostelu on mennyt pahasti yli. Jos ensimmäistä kertaa järjestetään 60000 ihmisen tapahtuma, niin ei kenelläkään voi olla oletusarvona, että kaikki toimii täydellisesti.

Hauskaa kyllä seurata itkua ties mistä:) Tietenkin jos porukka odottaa jotain Sedun vip-bileitä, jossa pisulle pääsee istualtaan marmori-istuimelle, skumppaa kannetaan käteen ja kukaan ei töni niin mikäs siinä. Nyt oltiin kuitenkin festareilla, jossa jokaisen pitää itse käyttää aivojaan ja "selviytyä". Loistava tapahtuma, jossa pääasia eli musiikkielämys painui mieleen, ikuisiksi ajoiksi.

Loistava kirjoitus muuten Uleåborgir:lta aiemmin, iso peukku!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös