Somervuori Kärppiin

  • 20 415
  • 130

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kovasti huhutaan jokapuolella... Sopimuskin on kuuleman jo viimeistä vaille valmis.

Hyvä vahvistushan Somervuori olisi. Hyökäyksessä alkaa olemaan kuitenkin jo kohta tungosta. Pelaajian ei mahdu hyökäykseen jatkuvasti ilman, että jonku varpaille astutaan. Somervuori tullesaan olisi ehdottomasti kahden ensimmäisen ketjun pelaaja. Siellä on jo nyt pomminvarmasti Tenkrat, Ujick, Viuhkola, Nedved ja Somervuori jos tulee. Paikkoja jäisi enää yksi. Ehdokkaita olisi paljon enemmän. Jokinen on vahvin heistä.

Kolmoseen ja neloseen jäisi Pyörälä, Palsola, Pesonen, Saarenheimo, Sihvonen, Aarnio, Juntunen, Haataja, Junnut. Aika paljon miehiä. Kolmosessa aika varmasti pelaisi Pyörälä & Palsola. Pesonen ja Saarenheimo taistelisivat viimeisestä paikasta kolmosessa. Saarenheimolle paikka on jo luvattu, mutta mitä sanoo vuoden tulokas Pesonen jos paikkaa ei yhtäkkiä löydykään nelosta ylempää? Neloseen mahtuisi Sihvonen ja Pesonen. Kolmannesta paikasta taistelisivat Haataja, Juntunen, Aarnio ja junnut. Vähän liikaa porukkaa... Väistämättä kolmikosta Haataja, Juntunen, Aarnio jonkun olisi lähdettävä. Jos ei muuten niin oman uran kannalta ainakin. Vieläkin ihmettelin mitä järkeä oli jatkaa Haatajan sopimusta jos pelaajapolitiikka on tällainen kun se näyttää olevan.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Somervuori hylkäsi Tampan 150k:n tarjouksen. Saa kuulemani mukaan enemmän Suomessa. Nyt herääkin kysymys onko Eero yli 150K:n arvoinen? Ja pitääkö tietoni paikkansa?
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Tämän lauseen paikalla pitäisi pakkiparin kysymykseen vastauksena olla naisen sukupuolielintä tarkoittava sana monikossa. Lukekaa huulilta!

Somervuori hyötyi huomattavasti enemmän ketjukavereistaan HPK-vuosina kuin ketjukaverit Somervuoresta. Ei vakuuttanut allekirjoittanutta muulla kuin nopeudellaan.
 
Viimeksi muokattu:

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Somervuori pelasi kaksi viimeistä SM-liigakauttaan selvällä tähtipelaajastatuksella tehden molempina kausina yli 45 tehopistettä. Kun kuvioon lisätään pelaajapalkkojen jatkuva kohoaminen viime vuosina, ei 150k euroa kuulosta kovinkaan kummalliselta lukemalta. Ei edes miljoonaa vanhaa markkaa.

Varmasti joku tuollaisen summan Somervuorelle SM-liigasta tarjoaisi, enkä yhtään ihmettelisi jos seura olisi Oulun Kärpät. Eepihän sopii joukkueen pelilliseen imagoonkin kuin keinutuoli Raimolle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Mazza
Somervuori pelasi kaksi viimeistä SM-liigakauttaan selvällä tähtipelaajastatuksella tehden molempina kausina yli 45 tehopistettä. Kun kuvioon lisätään pelaajapalkkojen jatkuva kohoaminen viime vuosina, ei 150k euroa kuulosta kovinkaan kummalliselta lukemalta. Ei edes miljoonaa vanhaa markkaa.

Varmasti joku tuollaisen summan Somervuorelle SM-liigasta tarjoaisi, enkä yhtään ihmettelisi jos seura olisi Oulun Kärpät. Eepihän sopii joukkueen pelilliseen imagoonkin kuin keinutuoli Raimolle.


Oulun porvariporoille moinen hankinta sopii kuin nyrkki sikakatsomolaisen silmään. Ei siis kovin yllättävä hankinta siinä mielessä. Kovaa jengiä sinne lappiin ollaan taas kyllä kasaamassa, mutta mikäs siinä kun rahaa on.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Mulle aukenee hyvin Somervuoren hankinta, takuuvarmat 35-> pistettä.

Nedved ei aukene, hänen floppaamisensa on huomattavasti todennäköisempää ja hinta ei ole paljon Eeroa pienempi.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Onko Somervuori ostettu Lidlistä?

150 kiloeuroa ei todellakaan kova hinta Somervuoren statuksen omaavasta pelaajasta. Siitä on monta vuotta kuin nimettömän ulkolaisvahvistuksen sai 500 000 markalla (n. 85 000 euroa). Palkat ovat nousseet ja verrattuna esim. Petr Tonin palkkaan voidaan sanoa, että Somervuori tuli ilmeisesti talkoohengellä Ouluun. Kuten K-18 sanoikin, 150 kiloeuroa on nykyään zdeneknedvedien ja ondrejsteinerien peruspalkka. Staroja sillä ei saa - tai ainakaan pitäisi saada. Silti Somervuori taitaa pelata Oulussa. Outoa. Ilmeisesti kaikki pelaajat tosiaan haluavat nimenomaan Ouluun.

Kärppien kokoonpano alkaa tosiaan vaikuttaa liian helpolla vaikeustasolla pelatulta kiekkomanageripeliltä, jossa pomminvarmat 35 tehopisteen miehet surffailevat neloskentässä. Sanotaanko, että Kari Jalosella taitaa olla _hieman_ paremmat lähtökohdat kuin viimeksi jotain joukkuetta valmentaessaan...
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Sihvonen ja Ujcik molemmat oli huippuhankintoja. Sihvonen kuitenkin Euroopan top puolustavia hyökkääjiä. Sellainen pelaaja, jota mm. Suomen maajoukkue kaipaa tänäkin päivänä rikkovaan ketjuun.

Mutta mitä ihmettä me tehdään DEL-Nedvedillä ja Kirppu-Somervuorella? Onko kakkonen jokinen-nedved-somervuori ja sitä myöten Peksi saa hakea pelipaikkaa kolmosesta tai nelosesta?

Lievers oli kova menetys, mutta näinkö kustaan sekundahankinnoilla lupaavien pelaajien tulevaisuus?
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Hyökkäys on nyt kyllä aika täynnä. Ilman loukkaantumisia esim. Pyörälä taitaa pelata neloskentässä.

Mielestäni ei ollut mitään järkeä hankkia molempia, Nedvedia ja Somervuorta. Somervuori on ihan hyvä Hagmanin stuntti, hyvä maalintekijä, ja ottaa paikan vähintään kakkosesta.

Nedved on Tenkratin kaveri. Sehän riittää perusteeksi. Taidan olla ainoa täällä, joka ei pidä Nedvedia varmana kolmenkymmenen pisteen tekijänä. Turha hankinta.

Tenkrat-Viuhkola-Ujcik
Nedved-Palsola-Somervuori
Jokinen-Saarenheimo-Pesonen
Pyörälä-Sihvonen-Haataja
Aarnio

Juntusen Henkalle en löydä pelipaikkaa Kärpistä tällä hetkellä, ei varmasti kiinnosta kolmas vuosi putkeen nelosessa. Juntusen voisi vuokrata Hokkiin, jos se on mitenkään mahdollista. Siellä ainakin saisi peliaikaa. Eipä taida Aaltosellekaan löytyä paikkaa edustuksesta.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Ymmärrän Black Adder, että haluat isokokoisia korstoja hyökkäykseen, mutta oletko huomannut, että kannattamasi seura ei semmosia harrasta, ole koskaan edes harrastanut (pl. Kai Suikkanen). Henrik Juntusesta ei ikinä tulee samantasoista pelaajaa kuin Eero Somervuori. Brad Smyth ja Nielikäinen olivat hyviä, mutta johto ei heitä halunnut...mikkihiiriä tai ei, tässä liigassa pärjään hyvin näillä pelaajilla, edes HIFK ei ole nykypäivänä sitä mitä sen pitäisi olla. Itse nautin vauhdikkaasta taitokiekosta, ja toivon että KJ osaa sitä meille tarjota ensi kaudella.

edit: TYPO,ketjut

Somervuori - Viuhkola - Tenkrat (Huipputaitoa, maalintekoa)

Ujcik - Nedved - Pyörälä (Pyörälä tasapainottava duunari)

Jokinen - Saarenheimo - Pesonen (Tulevaisuus, Jokinen iskussa)

Palsola - Sihvonen - Aaltonen (Palsola laidassa kysymysmerkki, osaa toki puolustavan roolin. Entäs Aaltonen..ainakin taitoa on, aika jo tuoda pelaavaan rosteriin)

Aika hurjaa luettavaa, Nedved lie se ainoa todellinen kysymysmerkki, Palsola lie pystyy pelaamaan laidassa?
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samoilla linjoilla Kärpät#18 kanssa. Jos Machulda-Smyth akselin menetyksiä lähdetään paikkaamaan ja ulkolaiskiintiö on yhdellää pienempi niin kotimaisista hankinnoista Somervuori kuuluu ihan kärkipäähän. Varma SM-liigassa tasonsa näyttänyt pelaaja. Sopii muutenkin hyvin Kärppien palettiin.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Onnea Eerosta. Kirjoittelenkin jo tuonne Jokerien ketjuun, että Viuhkolan ja Tenkratin kanssa samaan ketjuun.

Eero tarvitsee huipputaitoa vierelleen, Palsolan ja Sihvosen kenttään ei mitään järkeä tätä miestä tuhlata. ( Selvennys: edellä mainitut herrathan ovat omassa roolissaan maan parhaimmistoa, ei siinä mitään.)

On teillä aika huikea hyökkäys ainakin paperilla.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Asia on nyt varma.


Kärpät ilmoitti maanantaina tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen Eero Somervuoren kanssa. Oikeana laitahyökkääjänä viihtyvä Somervuori, 25, pelasi viime kaudella Stanley cup -mestarin Tampa Bay Lightningin AHL-farmijoukkueessa. Pienikokoinen suomalaishyökkääjä merkkautti Hamilton Bulldogs -joukkueessa tililleen 79 ottelussa ottelussa 33 (19+14) tehopistettä.

Ennen Kärppiä Somervuori on ehtinyt kiekkoilla SM-liigassa Jokerien ja HPK:n väreissä. Vähäiselle vastuulle kasvattajaseurassaan Jokereissa jäänyt Somervuori puhkesi kunnolla kukkaan HPK:ssa kaudella 2001-02. Hän tehtaili runkosarjan 56 ottelussa peräti 48 tehopistettä.

Somervuori on pelannut uransa aikana 38 A-maaottelu, joissa on syntynyt tehopisteet 7+8=15. Järvenpäässä syntynyt laitahyökkääjä oli myös vahvassa roolissa, kun Suomi voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa kotikaukalossaan vuonna 1998.
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jep, näyttää Kärppien nettisivulla olevan tuo uutinen nyt virallisesti. Tervetuloa Eero Somervuori joukkueeseen, ja näyttääpä tuo Kärppien hyökkäysmateriaali aika hurjalta etten sanoisi. Ei paljon vaikuta muutaman hyökkääjän loukkaantuminen kauden aikana, sillä niin paljon leveyttä löytyy Kärppien ensikauden joukkueessa olevan. Siinä on Jalosella hyvä ryhmä kasassa, ja toivottavasti mies onnistuu saamaan aikaiseksi toimivat hyökkäysketjut tästä materiaalista. Vielä kun saadaan se Junnon mainitsema ykköspakki joukkueeseen, niin Kärpät on valmis puolustamaan viimekaudella saamaansa suomenmestaruutta. Nöyrä kiitos Junnolle näistä loistavista pelimiehistä, ja taas tuntuu allekirjoittanut saaneen vastinetta hommaamalleen kausikortille.
 

Hessu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL, AC Oulu, Liverpool
Saatinpa taas loistava hyökkääjä :)
Eiköhän tuo Kärppien hyökkäys ala olla jo aika paketissa,
vielä kun saahaan se pakki, niin eiköhän se sitten ole koko paketti
kasassa?
Jonkun täytyy kuitenkin varmaan lähteä Hokkiin tai sitten muualle..
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti Jeff
Vähäiselle vastuulle kasvattajaseurassaan Jokereissa jäänyt Somervuori...
Mistä tää oikein on? Hyvin on faktat tiedossa juu, ei se ainakaan vastuun vähäisyydestä jäänyt Eerolla kiinni Jokereissa.

Onnittelut hyvästä ja viihdyttävästä hankinnasta. Pelityyliltään sopii Kärppiin hyvin, mutta alkaakohan niitä tähtihyökkääjiä olla jo liikaa.
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien sivulta lainattu teksti siirrosta:

Eero Somervuori kiitää Kärppä-jäille

25-vuotias Eero Somervuori liittyi maanantaina mukaan Kärppien kovaan hyökkäyskalustoon. Yksivuotisen sopimuksen Kärppien kanssa tehnyt Somervuori pelasi viime kauden Tampa Bayn farmijoukkueessa Hamiltonissa. SM-liigakaukaloissa tämä taitava ja nopea hyökkääjä on nähty edellisen kerran HPK:n paidassa kausina 2000-2003. Hämeenlinnassa Jokeri-kasvatti oli yksi joukkueen parhaimmista hyökkääjistä.
Somervuoren liigaura alkoi Jokereissa, kun nuori mies oli vain 16-vuotias. Röyhkeän, taitavan ja vauhdikkaan Somervuoren kipuaminen liigan eliittiin tapahtui kaudella 2001-2002 HPK:n riveissä, kun hän teki 25 maalia ja antoi 23 maaliin johtanutta syöttöä. Tuolloin hänellä oli ketjukaverinaan muun muassa Zdenek Nedved.

"Kärpät oli paras vaihtoehto joukkueista, joiden kanssa olen neuvotellut. Minulla olisi ollut mahdollisuus jatkaa Pohjois-Amerikassa tai Euroopassa, mutta valitsin Kärpät. Oma pelityylini sopii hyvin Kärppien tapaan pelata", nelisenkymmentä ottelua A-maajoukkueessakin pelannut Somervuori kertoo.


Somervuoren paluu kotimaahan johtui NHL:n epävarmasta tilanteesta. Jos työsulku toteutuu, pelaaminen farmijoukkueessa ei olisi ollut mielekästä, kun motivaationa oleva pääsy NHL-tiimiin ei olisi ollut mahdollista. "Tavoitteenani on yhä päästä NHL:ään ja uskon, että Kärpät on hyvä ponnahduslauta takaisin valtameren takaisille jäille."

Somervuori toivoo voivansa auttaa Kärppien uusimaan mestaruutensa. Viime kauden aikana hän sanoo kehittyneensä monipuolisemmaksi pelaajaksi, joka pystyy aiempaa paremmin pelaamaan molempiin suuntiin. Hänen otteisiinsa on tullut myös varmuutta ja tasaisuutta, joiden avulla hän uskoo ansaitsevansa paikkansa joukkueessa ottelusta toiseen.

Eero Somervuori saapui Ouluun maanantaina yhdessä avovaimonsa kanssa ja aloittaa harjoittelun joukkueessa saman tien. Joukkueessa on useita tuttuja pelaajia niin nuorten maajoukkueista kuin A-maajoukkueestakin. "Ainakin Niklas Bäckström, Ari Vallin, Ilkka Mikkola, Zdenek Nedved. Minähän tunnen aika monta pelaajaa täältä", Somervuori yllättyy itsekin.


Päävalmentaja Kari Jalonen arvostaa ennen kaikkea Somervuoren urheilullisuutta. Jalonen tuntee Somervuoren hyvin nuorten ikäkausimaajoukkueiden ajoilta ja tietää millainen nuori mies harjoitellessaan on. "Somervuori on hyvin urheilullinen. Lisäksi hänen tavoitteensa ovat korkealla. Siksi hän sopeutuu varmasti hyvin nuorekkaaseen joukkueeseemme."

Jalosen mukaan Somervuoresta saadaan lisää maalintekovoimaa Kärppiin. "Hän on hyvä laitahyökkääjä ja teki huikean kauden HPK:ssa ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan."

Kuten aiemmin keväällä Kajaanin Hokin kanssa oli sovittu osa nuorista liigajoukkueen harjoitusringissä mukana olleista pelaajista palaa elokuun alussa Hokkiin. He ovat Mikko Saavinen, Eerikki Koivu, Harri Suutarinen, Ville Vimpari, Juho-Tuomas Appel ja Jyri Junnila.

"Muiden nuorten pelaajien osalta katsomme loppukesän aikana, mikä on heidän paikkansa", Kari Jalonen kertoo. (hk)
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Viestin lähetti eh
Mistä tää oikein on? Hyvin on faktat tiedossa juu, ei se ainakaan vastuun vähäisyydestä jäänyt Eerolla kiinni Jokereissa.

Onnittelut hyvästä ja viihdyttävästä hankinnasta. Pelityyliltään sopii Kärppiin hyvin, mutta alkaakohan niitä tähtihyökkääjiä olla jo liikaa.
Copy-paste Kalevan uutisesta.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Viestin lähetti lintu
Faktaa on että Blues sekä Jokerit olivat Eerosta kiinnostuneita aiemmin. Blues oli valmis maksamaan about 230.000€

Hei huhhuh uskomatonta.
Mistä sä suollat tätä tuubaa jatkuvasti?
Ei mitään perää noissa jutuissa, ei sitten yhtään.
 

nasuankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No nyt rupeaa hyökkäys näyttämään jo todella vahvalta, joka on hienoa :D.Itse laittaisin kentät näin:

Somervuori-Viuhkola-Tenkrat
Jokinen-Saarenheimo-Pesonen
Ujcik-Sihvonen-Nedved
Pyörälä-Palsola-Juntunen
Aarnio

Haatajan laittaisin hokkiin :)

Kentät ei ole missään paremmuus järjestyksessä.
 

#81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Paka
Onneksi olkoon. Saitte todella kovan laiturin joukkueeseen.
Mielummin kyllä olisin nähnyt hänet jokereisse:)
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onnittelut. Hyökkäyksenne näyttää tosi vahvalta. On käsiä ja jalkoja riittämiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös