Mainos

SM-liigassa pelataan tylsää kiekkoa

  • Viestiketjun aloittaja Flonaldo
  • Alkaa
  • 3 774
  • 31

Vekman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Re: Kahvausta

Viestin lähettänyt käyttäjä J.Grönvall
SM-Liigan peli ei mielestäni ainakaan vielä ole sillä tylsimmällä tasolla. Kun katsoo esim. NHL:n pudotuspelejä niin saa aivan uuden käsityksen kahvaamisesta ja puolustamisesta. Siellä peli on tylsää isolla T:llä. Liigassa pelaataan vielä siihen nähden varsin vauhdikasta ja hyvää jääkiekkoa jossa myös taklataan.

Hmm, itse olen nahnyt talla kaudella about 8 NHL playoff matsia, eivatka ole kovin tylsia olleet. Taklauksia, hienoa ja nopeaa kiekonsiirtelya pienen tilan takia, raivokasta taistelua. Taisi olla Pittsburgh-Washingtoin sarjassa, kun yhdessa erassa ei lauottu lahes ollenkaan, mutta era ei ollut todellakaan tylsa: kummatkin joukkueet taklasivat minka kerkesivat, ja taklaukset olivat toinen toistaan komeampia.

En tieda olenko katsonut vahingossa vaaraa sarjaa, mutta en oikein voi allekirjoittaa tuota kahvaamista kuin joidenkin eurooppalaisten pakkien kohdalla. Pohjois-Amerikkalaiset harrastavat kopautuksia ja pienta hairintaa, mutteivat yleensa virvelointia.

Henkilokohtaisena mielipiteena, en koskaan vaihtaisi kahden ei-suosikkini NHL joukkueen matsia kahden ei-suosikkini SM-liigajengin matsiin. Tai no, ennen katsoi HIFKn peleja kun niissa aina tapahtui vaikka peli olisi muuten selva, muttei nykyaan.. toivottavasti tilanne joskus muuttuu.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Hyvä arvio

Hyvä arvio HN liigan suurimmasta ongelmasta. Henkilökohtaisesti olisin valmis menemään vieläkin pidemmälle ja puuttumaan myös blokkaukseen joka on vain lievempi versio samasta ongelmasta eli kiekottoman pelaajan estämisestä. Tämä ei mielestäni jääkiekkoon kuulu, vaikkakin on yleisesti harrastettua. Screenien teko kuuluu koripalloon. Vaikkakin blokkaamista enemmänkin käytetään hyökkäyspäässä ja se poistaminen voisi jopa hidastaa liikettä esim. ylivoimapelissä, se on mielestäni yhtä tuomittavaa kuin kahvaaminenkin.

Tapa millä nämä uudistukset saataisiin läpi, onkin sitten vaikeampi juttu. Yhteistyötä tarvitaan, kuten myöskin keskustelua ja tiedotusta, mutta kyllähän tässä kuitenkin tuomarit jäävät pääosaan. Mutta toisaalta, kyllä tuomarit ovat aiemminkin, halutessaan, saaneet halutun käytännön toimintaan, esim. nyrkkitappelujen kohdalla. Ei niistä selviä kakkosilla, vaikka mikä olisi...

Toivotaan kuitenkin että asiaa SM-liigan johdossa mietittäisiin ja että keskustelu jatkuisi, myös täälläkin.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Kauden pääteemat

löytyvät täältä. http://www.finhockey.fi/12512

Kaikkihan näkivät, kuinka hyvin ne toteutuivat. Vastaava paperi pienin eroin on tehty ennenkin, muutokset peliin ovat olleet lähinnä kosmeettisia ja linjassa palataan vanhaan hyvin nopeasti. Siis noin paperilla tehdään juuri niin kuin tässäkin ketjussa on haluttu. Oikeisiin asioihin kiinnitetään huomiota, mutta mitään ei tapahdu.

Kenen vika se nyt on. Ovatko tuomarit vain munattomia? Vai eikö sitä muutosta ihan oikeasti haluta? Aurinkokunigas Tamminen arvosteli kerran pelin tuomareita kahvauksen sallimisesta ja seuraavassa lauseessa arvosteli tuomareita liikojen jäähyjen antamisesta ja pelin sotkemisesta.

Näitä asioita ei ratkaista hetkessä, ei ainakaan kun minun mielestäni joukkueet eivät sitä edes halua. Käsittääkseni Tapparakin (sic) kovensi kahvauspeliään jo runkosarjan lopussa koska Play-off:seissa vihellyslinja kuitenkin väljenee. Rautakorpi näin ainakin epäsuorasti sanoikin.

Toissa syksynä, kun kahvausta ihan oikeasti yritettiin kitkeä, ei tuloksena ollut pelityylin muutos, vaan hirveä itku joka suunnalta. Niin joukkueilta, medialta kuin faneiltakin.

Oikeasti tässä tarvittaisiin munaa niin tuomareilta, tuomaritarkkailijoilta kuin itse Uimalakiltakin. Rohkeasti vain sanotaan, että linja on nyt tämä. Erotuomaritarkkailijat mukaan lehdistötilaisuuksiin ja ne arvioinnit julkisiksi. Arvostellaan tuomaria kun siihen on aihetta, mutta kehutaan myös. Pannaan vaikka siihen tilastojen mukana lehdistölle menvään paperinivaskaan mukaan myös tuomariarvio. Kerrotaan mediallekin, jos valmentajien haukuista huolimatta kaveri olikin viheltänyt pelin sovitulla linjalla. Ja jos joku alkaa lipsua, niin hommia pois. Palataan sitten vaikka yhden tuomarin systeemmin, jos ei riittävän hyviä kavereita ole muuten tarpeeksi. Ja joukkueiden puolelta tulevaan asiattomaan arvosteluun puututaan aina, ei vain julkisuusasteen mukaan. Linjalla varoitus - tuntuva sakko - toimitsijakielto.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä pitäisi muuttaa sääntöjä vanhoihin parempiin, jotta kiekko saadaan oikeille raiteilleen. Säännöt "kannustavat" puolustuspelaamista eli seuraavat pitäisi palauttaa:

Kahden viivan syöttösääntö takaisin. Joukkueet valuvat puolustusasemiin omalle siniviivalle. Mahdollistettaisiin rajumpi karvaus hyökkäyspäädyssä.

Vanha pitkän kiekon sääntö takaisin. Nykysäännöillä puolustava pelaaja vain estää hyökkäävää pelaajaa ja antaa kiekon valua pitkäksi. Hyökkääjä luovuttaa kiekon tavoittelemisen, kun näkee päätyviivan lähestyvän. Eli tällä pakotettaisiin puolustaja pelaamaan eikä estelemään. Uusi pitkähän tuli loukkaantumisten estämiseksi ja myös otteluajan lyhentämiseksi. Loukkaantumisethan ovat vähentyneet ja ottelut ovat lyhentyneet. ;)

Palataan yhden tuomarin järjestelmään. Linjanvaihtuvuus mielestäni johtuu siitä että toinen viheltelee kevyesti ja toinen ei mitään. Sen jälkeen alkaa sitten kuittiviheltely.
Yksi tuomari = yksi linja
Kaksi tuomaria = kaksi linjaa

Mutta tärkeintä olisi saada liigajohto, joka tajuaa että kiinnostus kiekkoon lopahtaa jos jatketaan kahvaliigalinjalla. Joka vuosi on menty yhä karmeaampaan kahvauskiekkoon. Aina samat puheet koukkujen ja estämisten pois viheltelemisistä. Aina sama tulos. Jossain vaiheessa se kamelin selkä katkeaa eli yleisöä ei enään kiinnosta istua katsomassa isojen ukkojen maila balettia.
 

Rocco

Jäsen
Jarkko Ruutun kommentti kahden viivan syötöstä.

Monet jääkiekon ystävät huomasivat varmasti Nelosen toisen finaalin kommentaattorina Jarkko Ruutun. Jarkko kommentoi kahden viivan syöttöä juuri samoin kuten minä aiemmin tässä kolumnissa.

Kyllähän se tulisi olla siten että pelaajat saisivat itse vaikuttaa enemmän lajiin jota pelaavat. Kahvaamisesta ei pidä kukaan muu kuin kahvaaja itse yms... Olisikohan liigajohdolla syytä istahtaa pelaajayhdistyksen kanssa saman pöydän ääreen.
 

theref

Jäsen
Rocco

Tuotanoinnaa...

"Olisikohan liigajohdolla syytä istahtaa pelaajayhdistyksen kanssa saman pöydän ääreen"

Pelaajayhdistys ei kerro pelaajille kuinka pelaajan tulee pelata.
Hommahan lähtee siitä että tilanne täytyy sopia valmentajien kanssa. Valmentajat vastaavat peluutuksesta sekä pelityylistä. Valmentajien ja pelaajien tulee juuri olla sitoutuneita tähän hommaan tuomarien kanssa, jotta koko roska ei tipahda tuomarien niskaan. Tuomarit kuitenkin loppukädessä ovat ne jotka pelin sitten ohjaavat kahvattomaksi. Yksi heiltä se ei onnistu. Kaunis ajatus, mutta kuka jaksaa kuunnella valmentajien huutoa lehdistötilaisuudessa kun tuomarit ovat tehneet juuri kuten on sovittu!?

Kyllä tuohon kahvattomuuteen tarvitaan kaksi puolta.

Tuohon kahden viivan syöttöön en osaa ottaa kantaa. Tunnen pelaajia jotka julkisesti eivät pidä keskiviivan poistosta, koska kukaan muukaan ei pidä. Epävirallisesti keskiviivan poisto onkin sitten ollut "ihan kiva ratkaisu"... Heh, sellaista se on!
 

farsan

Jäsen
Suosikkijoukkue
LEIJONAT,Ässät, Djurgårdens .I.F. Teemu Selänne
kommentti täältä ruotsista, ainakin finaalit tällä kaudella olivat sellaista luokkaa että vieläkin on niskakarvat pystyssä.

tuntui ne ekapelit mm-kisoissa aika lamoilta finaalipeleihin verrattuna.

sarjalunkissa ei ainakaan lehdistössä haukuttu pelejä unisiksi. niin että en tiedä miten noita vertaisi keskenään.

suomihan pelasi ihan valtavaa kiekkoa ruotsia vastaan,että kyllä suomen taso vaikuttaa selvästi paremmalta kuitenkin.

mutta sarjassa on aina sellainen ma-pe. työnteon meininki ei aina jaksa näyttää parastaan.:o
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös