SM-liigan ennustusketju 2011-2012

  • 491 645
  • 857

Mostal0

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Avauskierros puhtaalta perstuntumalta. Veikataan nyt maalintekijöitäkin:

HPK-TPS 1-2
1-0 Laakkonen
1-1 Vahalahti
1-2 Anttila

Nähdään tasainen kamppailu, mutta TPS ottaa avausvoittonsa heti ekalla kierroksella ja Turussa on pientä kiimaa havaittavissa viime kauden alun sukeltamisen jälkeen. Muuta en osaa analysoida, kun kys. joukkueet eivät suuremmin kiinnosta.

Pelicans-Blues 2-3
1-0 Luttinen
2-0 Luttinen
2-1 Kähkönen
2-2 Lammassaari
2-3 Kuusela

Piti oikein miettiä, että kumpaa veikkaan voittajaksi (Blues on suosikki, mutta tällä kaudella symppaan Pelsuja kunnolla), mutta vedetään kotiinpäin ja veikataan Blegiä. Pelicans pelaa hillittömässä hurmoksessa kiimaisen kotiyleisön edessä ja Suikkasen huutaessa ja Bluesin pojat ovat paikoin hätää kärsimässä, mutta Kähkösen roiskaisun, Lammassaaren komean vedon ja Kuuselan tyhjiin laittamisen myötä Blues voittaa. Luttinen tekee entistä seuraansa vastaan heti kärkeen kaksi maalia ja Pelsufanit repeävät liitoksistaan blegin itkiessä verta.

JYP-KalPa 1-5
0-1 Hentunen
0-2 Hentunen
1-2 Kiiskinen
1-3 Kapanen
1-4 Kapanen
1-5 Kapanen

No, mitäpä nyt analysoisi. Kapanen tekee huikean paluun ja lyö hattutempun ja antaa ehkä syötönkin siihen kylkeen. JYP ei saa juuri mitään aikaiseksi KalPan dominoidessa täysin. Eipä nyt osaa muuta sanoa.

Saipa-Kärpät 4-1
1-0 Saarinen
2-0 Koskiranta
2-1 Donskoi
3-1 Levokari
4-1 Koskiranta

Tästäkään ei mitään sen kummempaa analysoitavaa. Kärpät eivät onnistu avauskierroksellaan yhtään missään, poislukien Donskoi, joka kieputtaa koko Saipan puolustuksen täysin pystyyn ja tekee kierroksen komeimman maalin. ja Saipa voittaa. Levokarin maali on SM-liigan historian komeimpia lämäreitä (:D).

Jokerit-HIFK 1-2
1-0 Pulkkinen
1-1 Ahtola
1-2 Granlund

Tiedossa äärimmäisen tasainen ja päästä päähän-tyylinen kamppailu. Jokerit pelaa tasavahvasti, kun taas Hifk on aivan pulassa jos Mikke ei ole kentällä. Ahtola ja Granlund taiteilevatkin kaksi komeaa maalia ja Hifk voittaa.

Joo-o, en ole tosiaan mikään oraakkeli ja tämä ennuste on aika pitkälle kieli poskessa kirjoitettu. Keksinpähän jotain jutun juurta ennen kierroksen alkamista, ei tässä meinaa housuissaan pysyä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Halusin vielä tämän nostaa erikseen omasta viestistäni tästä ketjusta, koska hukkui aika lailla muun tekstin joukkoon:
Aika jälkeen Virran, välikausi tiedossa huolimatta siitä, että Sakari Salminen voittaa liigan pistepörssin.
Muistakaa keväällä, kuka tämän teille kertoi.
 

Uncle Ben

Jäsen
Avauskierros puhtaalta perstuntumalta. Veikataan nyt maalintekijöitäkin:

JYP-KalPa 1-5
0-1 Hentunen
0-2 Hentunen
1-2 Kiiskinen
1-3 Kapanen
1-4 Kapanen
1-5 Kapanen

Harmittaa kyllä tuo Kiiskisen oma maali, menee Ahoselta nollapeli.. :)

Mutta laitetaanpa vielä oma runkosarjaveikkauskin kehiin.

1. Jokerit
2. HIFK
3. JYP
4. Ässät
5. Kärpät
6. KalPa
7. Lukko
8. Pelicans
9. TPS
10. Blues
11. Tappara
12. HPK
13. Ilves
14. SaiPa
 
Runkosarja:

1. Jokerit
2. JYP
3. HIFK
4. Kärpät
5. KalPa
6. Ässät
7. Pelicans
8. TPS
9. Lukko
10. Ilves
11. Blues
12. HPK
13. SaiPa
14. Tappara

Finaaleissa Kärpät ja jompi kumpi helsinkiläisjoukkueista.

Joukkuekohtaiset veikkaukset:

Blues: Putoaa viimeisellä kierroksella PO-viivan alapuolelle
HIFK: Kahdelta edelliseltä kaudelta tuttua mestaruuskrapulaa ei ole havaittavissa. MG tekee yli piste per peli.
HPK: Molemmat maalivahdit löytyvät tilastojen häntäpäästä.
Ilves: Syksyllä yllättävän kovassa vireessä, hiipuu kuitenkin keväällä.
Jokerit: Niukka runkosarjan voitto. Jarkko Ruutu saa neljä ottelurangaistusta
JYP: Pihlman tekee alle 30 pistettä.
KalPa: Kapasen selkä alkaa haittaamaan viimeistään helmikuussa. Dominaattori pitää kultaista kypärää kun runkosarja loppuu.
Kärpät: Takaisin finaaleihin. Viuhkolan paikat kestää.
Lukko: Raumalla on pyyhe heitetty kehään jo lokakuun lopulla. Rimpuilee kuitenkin sääleihin, joista putoaa suoraan 2-0.
Pelicans: Ei asiaa suoraan playoff-paikkaan, mutta ei käy kertaakaan sääliviivan alapuolella kun kausi on saatu kunnolla käyntiin.
SaiPa: Ensimmäiset ja ainoat valmentajan potkut nähdään Lappeenrannassa.
Tappara: Kultakypärä Leimulle. Erkinjuntti ja Makkonen floppaa.
TPS: Hyvä kausi. Marek Schwarz runkosarjan paras maalivahti.
Ässät: Ei asiaa kakkossijalle, mutta tasaisen hyvä kausi. Armia ja Zaborsky tekevät yli 20 maalia mieheen. Tommi Taimi pelaa yli 35 peliä.

Extrat:

Ilmaveivimaali nähdään
KHL ei vie yhtään isoa nimeä kesken kauden
Nimimerkki Mynsterin Makarov:in ennustuksista viestissä 478 ei osu yksikään.
 

Insec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils, EJ#74, MB#30
Ennustuksia...

1. Jokerit
2.JYP
3. HIFK
4.Ässät
5.Kalpa
6.Blues
7.Lukko
8.TPS
9.Kärpät
10. Pelicans
11.Tappara
12.Ilves
13.HPK
14.Saipa

Finaalissa Jokeri ja HIFK ja Jokerit vie pojan.

Vähintään....

-5 kertaa Jarkko Ruutu saa pelirangaistuksen ja kerran useamman pelin ottelurangaistuksen
-kerran Mikael Granlund on poissa aivotärähdyksen takia
-kerran Teemu Pulkkinen, Ville Peltonen ja Tuomas Pihlman tekee hattutempun
-2 maalia per peli Marko Anttila iskee Ilvestä vastaan
-5kpl 10 maalin tehnyttä joukkuetta
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Jännä nähdä kuinka pitkälle Pelsut yltää. Viimekaudellakin oli kuulemma materiaali heittämällä kuuden sakkiin, mutta todellisuus oli vähän toista. Tällä kaudella kuitenkin on penkin takana ehkäpä liigan paras koutsi, kun viime kaudella taasen valmennuskombinaatio Toivola-Räsänen kilpaili hyvin tasaisesti liigan huonoimmasta valmennuksesta kolmikon Leime-Lehtonen-Koivu kanssa. Lisäksin ihan yhtä floppiherkkää rosteria ei nyt ole kasassa.

Toinen mielenkiinnon kohde on Tampereen joukkueet, ennen kautta ennusmerkit ovat olleet hyvinkin negatiiviset, mutta toisaalta rostereissa on jonkinlaista eteenpäin menoa ja valmennuksessa jatkuvuutta. En yllättyisi, jos toinen näistä tekisi toissakauden Ilvekset.

Kolmas arvaamaton kortti on KalPa. Joukkueessa on käytetty kohtuu paljon rahaa kohtuu keskitason liigajyriin (tosin enemmän hyvän kuin heikon keskitason liigajyriin), ja puolustuksessa on monta korttia joiden kääntöpuolelta voi paljastua mustapekka. Toisaalta, onnistuessaan hyökkäys aika eliittiä ja Ahonen varmasti hoitaa oman leiviskänsä. Koutsi Tuokkolalla oli alussa vaikeuksia saada KalPaa pelaamaan, mutta ainakin tulosten valossa suunta on oikea. Hyvin vaikea arvata mihin tämä jengi sijoittuu.

Varmimmat kortit ovat HIFK, Lukko ja SaiPa. HIFK on kärkitaistossa, Lukko pelaa tasapaksun kauden ja SaiPa taistelee sijoista 11-14.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mullehan kausi alkaa vasta 1,5 tunnin päästä joten jätetään nuo eiliset pelit huomioitta. Tässä kuitenkin 10 ennustusta.

1. Urama saa kenkää lukon ollessa neljäs ja hävittyä kolmannen ottelun putkeen. Sen jälkeen lukko putoaa sääliplayoffeihin ja häviää heti ekalla kierroksella.
2. Armia ei ole Ässien paras maalintekijä, mutta on Suomen paras maalintekijä nuorten MM-kisoissa.
3. Mestari on Helsingistä.
4. Ässät ovat välierissä joten nälkää jää vielä ensi kauteenkin.
5. SaiPa, Tappara ja Kerho ratkaisevat karsijan paikan vasta kolme kierrosta ennen kauden loppua enkä nyt osaa sanoa kuka noista kolmesta se on.
6. Pelicans ei ennakkokohusta huolimatta ole lähelläkään kärkikahinoita ja varmistaa sääliplayoffpaikkansa vasta maaliskuun alussa.
7. Kärppien peli on täyttä vuoristorataa koko kauden samoin kuin KalPankin.
8. Toinen valmentaja joka saa kenkää on Pajuoja, alkukauden konttauksen jälkeen. Päinvastoin kuin lukolla Raipe saakin puhallettua uutta henkeä porukkaan.
9. JYP vaihtaa myös valmentajaa, mutta vasta kauden jälkeen pelien päätyttyä hengettömiin esityksiin puolivälierissä.
10. Meikäläistä vanhemmat Peltonen ja Kapanen ovat molemmat pistepörssin viidentoista parhaan joukossa. Molemmat silti vasta seurojensa toiseksi parhaita pistemiehiä.
 

Ralph

Jäsen
Ennustan vielä näiden kahden ensimmäisen kierroksen perusteella, ettei SaiPa nouse missään vaiheessa kautta edes 13. sarjataulukossa vaan on alusta lähtien viimeinen. Sehän on mahdollista, kun heti avauskierros meni sen verran "nappiin" että SaiPa vähemmällä maalimääräällään oli heti viimeinen. Sekä SaiPalla että TPS:llä oli -3, mutta SaiPa oli tehnyt vain maalin kun TPS kolme.
 

ferro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NY Rangers, Liverpool, 49ers
Ennustan vielä näiden kahden ensimmäisen kierroksen perusteella, ettei SaiPa nouse missään vaiheessa kautta edes 13. sarjataulukossa vaan on alusta lähtien viimeinen.

Ennustan, että tuo kosahtaa jo tällä viikolla, kun Saipa raapii joko Kalpalta tai Tepsiltä (todennäköisempi) pisteen tai useamman ja nousee jumbosijalta tepsin ohitse tai Tapparan, joka ottaa kuokkaan varsinaisella peliajalla molemmilta Helsingin jengeiltä.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ennustan, että tuo kosahtaa jo tällä viikolla, kun Saipa raapii joko Kalpalta tai Tepsiltä (todennäköisempi) pisteen tai useamman ja nousee jumbosijalta tepsin ohitse tai Tapparan, joka ottaa kuokkaan varsinaisella peliajalla molemmilta Helsingin jengeiltä.

Tuntuu vähän siltä että SaiPa ei saa kymmentäkään voittoa varsinaisella peliajalla ja jää lopulta runkosarjassa alle 40 pisteeseen.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuntuu vähän siltä että SaiPa ei saa kymmentäkään voittoa varsinaisella peliajalla ja jää lopulta runkosarjassa alle 40 pisteeseen.

Vähänkö tuntuu siltä... Varmasti tuntuu. Oletko valmis lyömään vetoa tästä väitteestä, jos kerta tuntuu siltä? Minusta tuntuu että tässä olisi kerrassaan mainio tilaisuus voittaa jotain.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tuntuu vähän siltä että SaiPa ei saa kymmentäkään voittoa varsinaisella peliajalla ja jää lopulta runkosarjassa alle 40 pisteeseen.

En ymmärrä tätä SaiPan totaalista dissaamista. Mikäli kaikki menee nappiin (tai edes suurin osa), SaiPalla on hyvä sauma olla tämän kauden "Ilves", joka taistelee itsensä säälien kautta puolivälieriin kun kukaan ei odota heiltä mitään. Toivoisin kuitenkin SaiPalta samanlaista linjausta kuin mitä Ilves ja Blues ovat tehneet, eli sen sijaan että jengiin roudataan 30v. sarjajyrä tiesmistä, 20v. oma kasvatti saa näytönpaikan. Minulla ei ole selvää kuvaa SaiPan juniorityöstä, mutta kai sieltä nyt joitain potentiaalisia pelaajia löytyy?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ymmärrä tätä SaiPan totaalista dissaamista. Mikäli kaikki menee nappiin (tai edes suurin osa), SaiPalla on hyvä sauma olla tämän kauden "Ilves", joka taistelee itsensä säälien kautta puolivälieriin kun kukaan ei odota heiltä mitään. Toivoisin kuitenkin SaiPalta samanlaista linjausta kuin mitä Ilves ja Blues ovat tehneet, eli sen sijaan että jengiin roudataan 30v. sarjajyrä tiesmistä, 20v. oma kasvatti saa näytönpaikan. Minulla ei ole selvää kuvaa SaiPan juniorityöstä, mutta kai sieltä nyt joitain potentiaalisia pelaajia löytyy?
Tämän kauden SaiPa eroaa viime kauden Ilveksestä siinä että Ipalla oli oikeasti lupaavia junnuja paljon. SaiPalla niitä ei ole. Nyky SaiPa koostuu joko muiden ylijäämäpelaajista tai omista keskinkertaisista junnuista. Ulkkarit sentään ovat SaiPallakin ihan liigatasoa. Lintner jopa liigan parhaimmistoa pelipaikallaan. Sellaisella porukalla ei sääleihin pötkitä tämän kauden liigassa.
 

ilveksenmiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kesytetty kissimirrilauma & joukko puuhastelijoita
Omat ennustukset, jotka kopsasin vanhalta foorumilta (sinne lähetetty 11.07.2011):

1. Hifk
2. Jokerit
3. Lukko
4. Kalpa
5. Pelicans
6. Ilves
7. Kärpät
8. Jyp
9. Tps
10. Ässät
11. Saipa
12. Tappara
13. Blues
14. Hpk

1-2. Nyt nähdään se unelmafinaali ja jokerien hetenyij torjuu mestaruuden narreille. Jokerien kotipelien lipuista trokarit pyytävät finaaleissa yli 200€/kpl
3. Lukko pelaa loistavan kauden. Vaikka Perttu pelaakin vain puoli kautta loukkaannuttuaan ennen joulua.
4. Sami Kapasen ura päättyy nelossijaan hienon kauden jälkeen.
5. Pelsut nousevat 5 sakkiin, vaikka Seikola floppaa ja pelaa alle 10 maalin ja 20 pisteen kauden.
6. Ilves parantaa viime kaudesta ja nyt nuorilla riittää virta runkosarjan loppuun ja suoraan po paikkaan.
7. Viuhkolan pelit laskettavissa yhden käden sormilla. Uusi molari tulee kesken kauden.
8. Jyp floppaa ja tippuu sääleissä tps:lle. Vatanen on joukkuueensa paras pistemies.
9. Tps taistelee, mutta tippuu mitalipeleistä. Vahalahti pelaa loistokauden.
10. Porilainen hulluus pääsee valloilleen vasta loppukaudesta joka johtaa sääleihin.
11. Saipa yllättää kaikki, mutta loppukiri ei riitä ässiä vastaan.
12-13. Tappara ja Blues pelaavat vaisun kauden. Hirvoselle kenkää kesken kauden. Marjamäkeen sentään luotetaan.
14. KivaHarri saa luottoa johdolta, mutta ei pelaajilta. Kausi menee ihan pipariksi ja tehot ovat huonoja ja maalivahtipelissä on ongelmia. Kestomenestyjä Kerho floppaa pahasti ja saa vähemmän pisteitä kun pelicans viime kaudella.
 

Ralph

Jäsen
Ennustan vielä näiden kahden ensimmäisen kierroksen perusteella, ettei SaiPa nouse missään vaiheessa kautta edes 13. sarjataulukossa vaan on alusta lähtien viimeinen.

Tämä meni jo pieleen, kiitos Tappara!
 

jeani

Jäsen
Ennustan, että finaaleissa kohtaavat Jokerit ja Pelicans, ja että koko kiekkokansa jokerifaneja lukuunottamatta on Suikkasen joukkueen puolella.
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
Ollaan ajoissa liikkeellä ja heitetään runkosarjan lopputilanne ja 7 ennustusta kehiin kaudesta 2011-2012.


Runkosarjan jälkeen tilanne näyttää tältä:

1. JYP
2. HIFK
3. Jokerit
4. Lukko
5. Kärpät
6. Blues
---
7. Ilves
8. Ässät
9. KalPa
10. Pelicans
---
11. Tappara
12. Hpk
13. Tps
---
14. SaiPa

8 Ennustusta:

1. Jukka Hentunen tekee alle 10 maalia runkosarjassa.
2. Ässät vaihtaa ensimmäisenä valmentajaa, jonka jälkeen alkaa pieni nousu ja joukkue nousee runkosarjan 8. sijalle.
3. Juha Leimu voittaa Tapparan pistepörssin.
4. Ben-Amor ja Melart tappelevat ensimmäisessä Stadin paikallisessa.
5. Hifk kerää faneineen yhteensä 20000 euron sakot kauden aikana.
6. MG voittaa pistepörssin yli 10 pisteen erolla seuraavaan.
7. Kris Beech on floppi ja vaihtaa maisemaa ennen joulua.
8. Jatkoajalla käydään kaikkien aikojen sanasota, kun Masi Marjamäki taklaa Sami Vatasen telakalle jossakin Ipan ja Jypin välisessä ottelussa puhtaasti.

Otetaanpa pieni tilanne katsaus ennustuksiini:

1. Hentunen ollut kovassa vedossa alkukaudesta, tuskin jää alle 10 maaliin.
2.Vituiks män
3.Heikolta näyttää, 2 puolustajaa Tapparalla kärjessä, mutta ei Leimua
4.Vituiks män
5.Toki vielä mahdollista.
6.Mahdollista mikäli pysyy terveenä koko kauden
7.Ei ole ollut floppi, ainakaan pisteiden valossa, pysynee raumalla koko kauden
8. Mahdollista vielä, tosin Masi on ehkä hieman "rauhoittunut"

Runkosarja veikkausteni osalta peräpää näyttää melko hyvältä, JYP on alisuorittanut eikä nouse kärkeen, mutta tekee kuitenkin vielä jonkunnäköisen nousun.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ennustan, että finaaleissa kohtaavat Jokerit ja Pelicans, ja että koko kiekkokansa jokerifaneja lukuunottamatta on Suikkasen joukkueen puolella.

Vaikka Jokerit kohtais finaalissa Ruotsin, koko muu Suomi olisi Ruotsin puolella.
 
Viimeksi muokattu:

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
jeani kirjoitti:
Ennustan, että finaaleissa kohtaavat Jokerit ja Pelicans, ja että koko kiekkokansa jokerifaneja lukuunottamatta on Suikkasen joukkueen puolella.
Vaikka Jokerit kohtais finaalissa Ruotsin, koko muu Suomi olisi Ruotsin puolella.
"Kaikki vihaa meitä" on tietysti ihan kiva asenne, mutta paljon ennemmin toivoisin Jokereille voittoa kuin jollekin saatanan ärsyttävälle Pelicansille ja jätkä-Suikkaselle. Te ootte ihan söpöjä Keklun kaljun kanssa <3
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
jeani kirjoitti:
"Kaikki vihaa meitä" on tietysti ihan kiva asenne, mutta paljon ennemmin toivoisin Jokereille voittoa kuin jollekin saatanan ärsyttävälle Pelicansille ja jätkä-Suikkaselle. Te ootte ihan söpöjä Keklun kaljun kanssa <3

Heh heh ehkä vähän kärjistetty kommentti täältä suunnalta, mutta ainakin hyvin suuntaa antava. Poikkeuksiakin tietysti löytyy. Eikös se niin mene, että poikkeus vahvistaa säännön!
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
10 vahvaa mutua:

1. Kolme (3) joukkuetta vaihtaa valmentajaa kesken kauden, Tappara, SaiPa ja Ässät.
2. Markus Seikola tekee alle 10 maalia sekä alle 25 pistettä.
3. Jokerit sijoittuu runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon, ollen samalla paras joukkue kehä III sisäpuolelta.
4. Jeremy Dehner "yllättää" kaikki ja tekee vähintään 30 pistettä, ollen samalla Jokereiden paras puolustaja pisteissä mitattuna.
5. Kärpät hankkii kauden ensimmäisen pelin ja tammikuun viimeisen päivän välisenä aikana vähintään kolme (3) uutta pelaajaa SM-Liigan ulkopuolelta.
6. Pelicans parantaa viime kaudesta, mutta taistelu ei aivan riitä suoraan pudotuspelipaikkaan.
7. Pistepörssin voittaa suomalainen pelaaja.
8. Lukko vahvistaa puolustusta kauden aikana vähintään yhdellä ulkomaisella pelaajalla.
9. Petr Kalus saa sopimuksen Jokereihin ja tiputtaa hanskat kauden aikana vähintään kaksi (2) kertaa.
10. SM-Liigassa ei nähdä ilmaveivimaalia koko kauden aikana.

Mietitään sitä runkosarjajärjestystä myöhemmin kun nähdään kokoonpanot ekalle kierrokselle lähdettäessä.

Pienehkö välitarkastelu..
1. Tappara vaihtoi jo, Saipasta en usko ja näillä näkymin Ässätkään ei ole vaihtamassa.
2. Tasaisen vauhdin taulukossa maaleja ei tule kymmentä, mutta pisteitä tulee yli 25.
3. Ainakin tällä hetkellä näyttää hyvältä.
4. Tällä hetkellä näyttää ihan lupaavalta.
5. Saas nähdä.
6. Tällä hetkellä sijat 5-6 näyttäisivät suhteellisen todennäköiseltä.
7. Ainakin tällä hetkellä koko kansan Mikke johtaa.
8. Taidan laskea tuon herra Anteliaan mukaan niin saadaan ainakin yksi oikein :)
9. Eipä saanut.
10. Lähellähän tuo jo oli...

Aika 50/50 tilanne, eipä ole meikäläisessä ennustajan vikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös