SM-liigajoukkueiden peliasut

  • 559 202
  • 1 208
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Hoh, käsittämätöntä tuubaa! Tapparan peliasut (noin) 1986-89 Apu-mainoksineen ovat ylivoimaisesti upeimmat mitä tässä maassa on koskaan nähty.

Hallelujaa! Onko sen legendaarisempaa peliasukokonaisuutta kuin em. Apupallopaidat yhdistettyinä oransseihin pelihousuihin. Ymmärrän kyllä hyvin, että varttuneimpien kiekkojännäreiden varsinkin vastustajien leirissä tämä muistikuva aiheuttaa vieläkin vilunväristyksiä. Kolme mestaruutta peräkkäin 1986-88 ja Apupaidoissa sellaisia legendoja kuin T.Susi, E.Lehtonen, T.Jutila, J.Ojanen, T.Numminen, J.Sevon, P.Laksola, P.Järvinen, R.Mikkolainen, H.Oksanen, T.Pohja, J.Seppo, M.Mattsson jne...
http://www.tappara.fi/historia/kuvat/tappara87.jpg

Apupallot olivat Tapparan paidoissa siis kaudet 1977-1991 ja sinä aikana kikkailtiin kuusi mestaruutta! Apuja edelsi toinen legendaarinen asukokonaisuus eli Hymy-logot eikä se menestys niilläkään paidoilla mikään huono ollut;)
Oranssit pökät ovat tosiaan olleet Tapparan tavaramerkki alusta asti, edeltäjän TBK:n pöksyjen väristä ei ole tietoa.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Hallelujaa! Onko sen legendaarisempaa peliasukokonaisuutta kuin em. Apupallopaidat yhdistettyinä oransseihin pelihousuihin. Ymmärrän kyllä hyvin, että varttuneimpien kiekkojännäreiden varsinkin vastustajien leirissä tämä muistikuva aiheuttaa vieläkin vilunväristyksiä. Kolme mestaruutta peräkkäin 1986-88 ja Apupaidoissa sellaisia legendoja kuin T.Susi, E.Lehtonen, T.Jutila, J.Ojanen, T.Numminen, J.Sevon, P.Laksola, P.Järvinen, R.Mikkolainen, H.Oksanen, T.Pohja, J.Seppo, M.Mattsson jne...
http://www.tappara.fi/historia/kuvat/tappara87.jpg

Nyt kun vielä kerrot, mistä sitä niiin perkeleellisen kaunista oranssia sopii etsiä, ellei Hakametsän rappusissa kölliviä mainosläpysköitä oteta huomioon...


Ranger
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Etkö enää muuta keksinyt? Jos et ole värisokea eikä näyttösi vääristä niin housuista tietenkin, unohtamatta paidoissa ja sukissa kulkevaa raitaa. Samaa väriä vilahtelee luultavasti myös Rangerin jokaöisissä painajaisissa vai näetkö niistä kenties märkiä päiväunia? Voit Ranger tulla jo kaapista ulos, sut on nähty;)
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hallelujaa! Onko sen legendaarisempaa peliasukokonaisuutta kuin em. Apupallopaidat yhdistettyinä oransseihin pelihousuihin.

Legendaksi voi tulla myös negatiivisilla "ansioilla"... Ja sinne luokkaan laskisin kyllä nuo Apupallot ja porkkanapöksyt.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Aivan totta. Eivät voi olla kehissä kun sarja alkaa. Ei ole mitään designia noissa paidoissa, vaan yksinkertainen pyjama.
No mikäs se sanonta on, että yksinkertaisuus on kaunista? Minusta TPS:n ainakin nuo valkoiset paidat ovat aivan vitun tyylikkäät. Nuo kun saisi säästettyä pahimmilta mainoksilta niin siinä olisi kyllä yksi liigan hienoimmista paidoista. Ja nimenomaan tuo valkoinen.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt kun vielä kerrot, mistä sitä niiin perkeleellisen kaunista oranssia sopii etsiä

Väripsykologia toteaa mm. seuraavaa oranssista:

"Perinteinen syksyn väri. Oranssi on lämmin, iloinen väri. Kuten punainenkin, myös oranssi voi muuttua dominoivaksi liian voimakkaana tai hallitsevasti käytettynä. Sen vaikutus voi olla jopa aggressiivinen."

Sama artikkeli kutsuu esim. keltaista väsyttäväksi ja mm. mustasta toteaa, ettei se ole oikeastaan edes väri. Mitä tällä on sitten tekemistä Tapparan pelihousujen kanssa? Ei yhtään mitään...
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti Jokereiden harjoituspaitojen mainokset eivät siirry sellaisenaan varsinaisiin paitoihin. Ovat nimittäin rumimmat moneen vuoteen. Osalla pelaajista on rinnassa logon yläpuolella leveä valkotaustainen mainos ja muutenkin tavaraa oli lätkitty reippaammin. Kai se on sitten vaan se hinta, joka tästä pelaajalistasta täytyy maksaa.

http://www.jokerit.com/images/757.jpg

Nuo treenipaidathan ovat käytössä ilmeisesti myös kauden alussa, koska varsinaiset paidat ovat myöhässä, eli hetki saadaan odotella.

--

Jaa katos olkapäätkin huomioin, mutta näemmä oli housuissakin melkoiset lätkät. Hyh.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Se siitä Tepsin hienosta kotipelipaidasta/asusta:
http://www.jatkoaika.com/albumit/albun78/tps_blues3.jpg
http://www.jatkoaika.com/albumit/albun78/tps_blues9.jpg

Pelinumerot ihan tyylikkäät ja piristävät, mutta siihen se sitten jääkin. Mainosten ulkonäkö aika karmeaa tasoa, Ideaparkin vihreä (mainoksen sijoittelu kuitenkin hyvin kuvaava lafkalle), Maskun punainen ja loput valkoista tilkkutäkkiä, hyi hitto.


Pelicansin paidoista ei tähän hätään löytynyt kovin hyvää kuvaa, mutta tuosta nyt näkee vähän useammasta kulmasta:
http://www.jatkoaika.com/albumit/albun71/Saipa_Pelicans_4444.jpg

Ei onneksi mikään pahin tilkkutäkki, ja varsinkin hartioiden teksti-mainokset istuvat jopa hyvin. Osuuspankin "plussa"-pallot kyllä häiritsevät, mutta onneksi ovat vain housuissa. Seuran omaa logo-teksti-yhdistelmää on muuten mainosten tieltä pienennetty aika reilusti sitten vuoden 2001, jolloin nykyisen kaltaiset paidat tulivat käyttöön.

Ja laitetaan nyt vielä ne liigan hienoimmatkin paidat (kuvissa mustat):
http://www.pelicans.fi/kuvat/150907_pelicanskalpa_3.jpg
http://www.pelicans.fi/kuvat/150907_pelicanskalpa_2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
SaiPan keltainen paita on liigan tyylikkäimpiä ja olisi varmaan helposti kärjessä ilman noita rumia Suomi Soffan mainoksia hartioissa. Tästä huolimatta miellyttää silmää.

http://www.jatkoaika.com/albumit/album71/karpat_saipa_12.jpg

Kyllähän nuo Pelsujen mustat paidatkin ovat hienot. TPS:n paidan numerointi ja sen väritys on kyllä harvinaisen onnistunut. Harmi, että pari mainosta pilaa täysin kokonaisuuden.

Ei myöskään ihan heti totu Lukon siniseen asuun. Kauden mittaan tottuu varmasti väkisinkin, mutta toistaiseksi ei näytä kotoisalta.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Siihen petyin kyllä, että Blues vaihtoi kypärissä takaisin perinteiseen SM-liigalinjaan eli samat kypärät sekä koti- että vierasasujen kanssa. Viime kausinahan Bluesilla on ollut mustat kypärät kotona (+silloin kun vastustaja pelaa vaaleissa kotona) ja valkoiset vieraissa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ideaparkia mainostetaan myös tapparalaisten pöksyissä ja kun vieressä on vielä Hongan keltainen mainos, niin tulee hiukan ilvesmäinen vaikutelma.

Noo ei toi vielä kauhean paha ole. Etenkin kun on paikat on takapuolella ja sivusaumassa. Paidanhelmakin saattaa peittää hongan mainosta. Mutta mitä housuille on muuten tapahtunut? Nehän on enemmänkin punaiset kun oranssit. Aika kaukana ollaan porkkanasävystä, vai hämääkö valokuva. Niitten pitäis kyllä olla tuon hiharaidan väriset.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat

scholl

Jäsen
Osuuspankki näyttää tulleen aika moniin paitoihin oranssine mainoksineen. Ennenhän OKO näkyi Jokereilla, mutta ei Osuuspankki yleisesti puolella joukkueista ollut. Jotenkin huolestuttavaa, että kaikkia värejä on sekaisin. Tuo Ideapark on yksi esimerkki siitä. Olen sitä mieltä, että Bluesilla on ainakin ennen ollut fiksuutta toiminnassaan, että osataan katsoa esteettisesti värejä. Vaikka Koffin logo on punainen niin se ei ole ollut punainen Bluesin paidoissa, vaan siellä seurassa on osattu katsoa mikä näyttää hyvältä samalla tyylillä kuin miten tenniskentillä on päätyvalleissa. Mielestäni esim. sinisissä tai punaisissa peliasuissa kaikki mainokset voisivat olla esim. valkoisia.

Jokereiden peliasuista vielä sen verran, että on todella järkyttävännäköistä se, että valkopohjaisia mainoksia on ommeltu kiinni peliasuihin. Se näyttää rumalta myös valkoisissa paidoissa, koska se mainoksen valkoinen on eri kuin paidan valkoinen. En ymmärrä miksei paitoja voida valmistaa sellaisella painotekniikalla, missä noita mainoksia ei tarvitse enää jälkeenpäin ommella kiinni, vaan ovat jo valmiiksi siinä.

Täytyy sanoa, että pidän pyöreistä polvimainoksista. Kuten esim. IFK:lla on Mersun merkki polvissa. Samoin VW merkki Pelicansin valkoisissa sukissa on hyvännäköinen, tummiin sukkiin ei sen sijaan sovi. Mielestäni värit huomioon ottaen voisivat muutenkin pelata aina valkoisilla sukilla.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo Light Beerin(?) mainos kyllä pilaa mielestäni Bluesin peliasun. Ei sovi mun mielestä ollenkaan..

Viime kauden pelkkä Koff sopi paljon paremmin - huomattavasti selkeämpi. Väriensä puolesta tuo Light Beer kyllä sopis, mutta ei se vaan silti natsaa - liian pikkutarkka. Kotipaidassa tuo näyttää vielä kamalammalta.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Se siitä Tepsin hienosta kotipelipaidasta/asusta

Jeesus sentään, näihin mainoksiin pitäisi oikeasti saada jotain perkeleen rotia. Kenelle saatanan pässille tulee mieleen lyödä mustaan paitaan VIHREÄÄ, PUNAISTA ja muita iloisen kirjavia värejä tilkkitäkiksi? Joku tuonkin hirvityksen on hyväksynyt julkiseen esitykseen ja ansaitsisi mielestäni vaivan palkaksi pari viikkoa vaikka jalkapuussa Tuomiokirkon edustalla.

Ja muistin näemmä oikein - fanipaidoissa myös mainokset. Ei perkele että näyttää kamalalta... Onneksi tuli aikanaan ostettua se mainokseton, ns. EHL-paita, vaikka hintava olikin.

Nostan kyllä myös hattua SaiPalle, sillä tosiaan niitä olkapäiden mainoksia lukuunottamatta helvetin tyylikäs paita, joka sopisi miltei oppikirjaesimerkiksi siitä, miten paitaan pitää niitä mainoksia lajitella - jos niitä nyt siis on ehdoton pakko sinne tunkea.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Noi on kyllä hienot. Liigan toiseksi hienoimmat. Onko ne ollu pitkäänkin Pelsuilla tollaset?
Työsulkukauden syksyllä 2004 esiintyivät ensimmäisen kerran. Jännä yksityiskohta sinänsä että otettiin käyttöön Pelicansin ollessa varsinkin taloudellisesti heikoimmillaan ja satsaukselle olisi varmasti löytynyt akuutimpikin kohde. Sittemmin osoittautunut melkeinpä nerokkaaksi ratkaisuksi ja lauantaimatsit tuntuvat konkreettisesti erityisiltä, eri peliasu, eri musiikit hallissa, cheerleadereilla eri vermeet. Tosin resurssit ovat tulleet vastaan siinä että juuri mitään muuta spesiaalia ei ottelutapahtumaan ole kyetty lisäämään.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Vaasan Sportin peliasut ovat siitä tyylikkäät, että mainokset ovat painettu taustavärin mukaisesti. Eli vain teksti ja logo ovat eri väriä kuin itse paita. Tosin poisluettuna housujen valkoinen plakaati.
 

apo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Wild
No mutta, Ilvekselläkin on tällä kaudella näemmä kolme pelipaitaa. Vierasasu on tietysti yleensä valkopohjainen, mutta kotona on pelattu sekä viime kausien tapaan vihrein rinnuksin ja mustin hartioin että päinvastoin.

(Tuota päinvastaista väritystähän käytettiin männäkaudella Continental Cupissa, mutta ei minun käsittääkseni liigassa.)

Muuten minulla on Ilveksen peliasuista ristiriitaiset tuntemukset. Mainosten väritys on saatu hienosti kuriin, viime kauden valkoiset läiskät vihreillä paidoilla ovat pääosin poissa, mutta liikaa on pieniä tai oikeastaan keskikokoisia logoja pitkin paitaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös