SM-liigaan parannusehdotuksia...

  • 2 717
  • 35

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Tulipa tässä kinkkua sulatellessa mieleen, jotta minkä hemmetin takia nämä uudistukset tupaavat lähes joka ainoa kerta menemään persiilleen? Tuota Baltika turneen viimeistä matsia katsellessani oli pakko todeta, että eipä tämä suomalaisten paljon puhuttu liike niin kovin hääppöistä ole, jos tarvitsisi vaikka esim. taklata. Sitten kun joku heikkopäinen uskaltautuu yrittämään tööttiä niin todennäköisesti se valuu puntista kuni päivän vanha paska... Ei tässä nyt ole yhtään mitään järkeä!! Herranjestas sentään herrat Helkovaara&co!

Saanko luvallanne ehdottaa?

Ehdotan, että perustetaan tietty komitea kokeneita entisiä pelureita, seurojen pomomiehiä ynnä muita kavereita jotka ovat sentään joskus nähneet matseja paikan päällä ja heille aina kesätauolle sellainen savotta johon kaikki SM-liigassa yli 10 peliä pelanneet/pukeneet saavat kirjallisesti ehdotta ts. äänestää miten liigaa tulisi kehittää, jotta turvallisuus säilyisi yms. koukut vähentyisivät ja näin otettaisiin selvää itse työntekijöiltä, että missä heidän mielestään mättää pahiten ja mitkä olisivat mahdolliset ratkaisut asiaan. Ja tässä kohtaa voitaisiin tietysti ottaa sellainen pieni seula, että ehdotusten tulisi koskea pelinkulkua, eikä esim. cheerleadereiden vaatteiden vähentämistä (koskapa itse olen jo esittänyt asiaa!)

Näistä niin sanotuista äänestyksistä raakattaisiin joka kaudeksi 1-3 uudistusta tarpeen mukaan. Eli jos ehdotuksia tulee tietty määrä ja näin havaitaan ongelman olemassaolo.

Kyllä minua hieman säälittää alkaa katsomaan tulevia junnukisoja, kun kaikki "hulluus" on varmasti kitketty joukkueesta jo liigassa pois.... surullistahan se on.


Mutta onko lisää? Tai kritiikkiä tätä asiaa kohtaan?
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Lisää uudistuksia:

Menkää katsomaan niitä pelejä !!!
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
nooh

odotin kyllä hieman rakentavimpia kommentteja ja niitä odotellessa.....
 

Veikko

Jäsen
- Punaviiva takaisin
- Kaksi päätuomaria
- Kahvaaminen ****ttuun, eli tahtäisiin selväksi että taklata saa ja kovaa kunhan se on sääntöjen mukainen, mutta koukkiminen, kiekottoman miehen estäminen yms. on kiellettyä ja niistä vihelletään jäähy (tai niinhän se nykyäänkin on sääntöjen mukaan...). Enkä rupea kertomaan omia mielipiteitäni mitkä joukkueet tätä pahiten harrastavat..
- Kaukalon maksimimittoihinsa. Eli pituus 60metriä ja..niin, mikäs se maksimileveys on?

Isolla jäällä tulisi huomattavasti lisää tilaa taitokiekolle ja virtuooseille toteuttaa itseään. Vai onko se mukavampaa katsoa pienessä kaukalossa _jatkuvaa_ virvelöintiä?

Palataan vanhan ajan lätkään. Upeita maaleja, hienoja harhautuksia ja kuvioita, kovia taklauksia...värikkäitä kiekkopersoonia...Lasse Oksasia, Matti Keinosia, Esa Keskisiä, Lalli Partisia, Kari Jalosia, Erkki Lehtosia, Mika Niemisiä, Jukka Tammeja...

Old Time Hockey Rules!
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
- Punaviiva takaisin.
- Maali sentin verran isommaksi joka suuntaan.
- Vahtien varusteiden koon rajoittaminen ja tarkkailu.
- Ammattituomarit
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Asian suurin ydinongelma on mielestäni se, että kaikki kuvittelevat itse olevansa "kyllä minä tiedän" -asenteella mukaan lukien Upi ja jopa itsenikin.

Mitkään komiteat tms ei ole ratkaisu, ellei niistä saada tarpeeksi heterogeenisia, jotta saataisi esille oikeasti erilaisia näkökulmia, mutta myös homogeenisia, jotta saataisi oikeasti jotain muutakin kuin mustia silmiä aikaiseksi.

Sinäänsä se ryhmä, jota pitäisi kuunnella on maksava asiakas. Mutta kuinka pitkälle tällainenkaan demokratia on hyväksi?

Liigan johtoon täysin omasta mielestäni tarvitaan nimenomaan bisnesosaajia ja nykyjääkiekkoa tuntevia ihmisiä. Se vaan on aikamoinen soppa saavutettavaksi.

Mitenkään mahtavaa uraasi ja kokemustasi jääkiekon parissa aliarvioimatta, Urpo, aikasi alkaa mielestäni olla ohi. Olet elävä legenda suomalaisessa kiekossa, mutta muutosten tuulten pitäisi pyyhkäistä pian, jotta liigasta saadaan nykyaikana toimiva tuote sekä urheilullisesti että taloudellisesti.

Pieniä omia yksittäisiä mielipiteitä ilman perusteluja. Perusteluja kaikille on jossain aikaisemmissa ketjuissa, en jaksa toistaa itseäni.
-2 tuomaria.
-tuomarien pääteemojen tarkistus (kahvat ja estämiset kuriin)
-suljettu liiga pysyväksi ratkaisuksi.
-KalPa ja KooKoo liigaan, jos kaikki resurssit kunnossa. Jukurit, jos rakentaa kunnon hallin.
-Euro Hockey Tour mappiööhön.
 

Aksu

Jäsen
Seuraavia asioita toivon näkeväni liigassa lähivuosina:

- 2 päätuomaria. Ukot kasvaa mittaa ja painoa. Vauhti paranee. Kaukalot ovat pienentyneet takavuosista. Ei yksi päädumari ehdi enää nähdä riittävästi. Takatilanteita sun muita jää viheltämättä.

- Kahvaus helvettiin. Okei. Tätä harrastaa jokainen joukkue, mutta kenen etu on tappaa pelistä taitavat yksilösuoritukset? Liigan starat luistelevat liian usein päästä päätyyn jonkun maila kainalossa eikä minua kiinnosta katsella tällaista. Perinteisesti pelin luominen on aina vaikeampaa kuin tappaminen. Pelkona tietysti on, että jäähymäärät kasvavat, mutta mikäli linja pidetään niin jossain vaiheessa pelaajat ja valmentajat sen oppivat.

- Tehdään puolustamisesta vaikeampaa. Esimerkiksi käsisyötön kieltäminen omalla puolustusalueella voisi olla yksi varsin pieni keino vaikeuttaa puolustavan joukkueen pelaamista.

- Kaukalot isommiksi. Niin. Mieluusti näkisin vanhat lentokentät suomen jäähalleissa kuin nykyiset kaukalot.

- Kovemmat rangaistukset käyttöön törkeyksistä. Käsille lyönnit, törkeät taklaukset jne. tuottavat tänäkin päivänä pelikieltoja, mutta niihin voitaisiin puolestani ottaa vieläkin kovempi skaala käyttöön. Tähtipelaajia pitää suojella. Heitä yleisö tulee katsomaan.

- Punaviiva takaisin, tai sitten ei. Olen tottunut nykysysteemiin enkä hahmota enää kovin hyvin miten erilaista pelaaminen oli silloin kun kahden viivan syöttöjä vihellettiin, mutta kenties tämäkin voisi olla kokeilemisen arvoinen asia.

Tässähän näitä tuli. Enemmänkin pieniä asioita mielessä pyörii, mutta kiteytettynä haluan peliin lisää vauhtia ja se tapahtuu vain tuomareiden (ja toki muidenkin kiekkoihmisten) yhteisen tahtotilan kautta.

EDIT: Unohtui yksi tärkeimmistä eli ammattituomarit liigaan. Muu osa kiekkotouhusta on ammattimaistunut, mutta tässä kohdassa eletään vanhaa aikaa. Rahaa kyllä löytyy jos tahtoa löytyy.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
-Kahvaus vittuun automaattisella kakkosella jos maila koskee vastustajan yläkroppaa.

-Puhtaista taklauksista ei jäähyjä, tuomarit tilivelvollisiksi

-Päähän kohdistuneista taklauksista automaattinen 5+PRK mutta VAIN silloin kun taklaus on muuten laiton (kyynärpää, ryntäys etc). Puhtaista taklauksista ei mitään vaikka osuisikin päähän.

-Tappeluista 5min, aloittajalle (jos sellainen selkeästi löytyy) 2+5+10min

-Kaukalot NHL-kokoisiksi eli 26x61m
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
-Ammattituomarit & kaksi päätuomaria. Ja mieluiten mahdollisimman nopeasti, ei yhdellä päätuomarilla, joista n.puolet pysyy pelissä mukana, voida viedä Euroopan parasta kiekkosarjaa eteenpäin.. saataisiin myös tuo hälyttävästi lisääntynyt käsille hakkaaminen paremmin kitkettyä pois.

Muutenkin paljolti samoilla linjoilla muiden kirjoittajien kanssa..
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Meikäläisen ehdotuksia.

- Yksi päätuomari, joka käyttää apunaan sekä linjamiehiä että videotuomaria joka saa katsottua maalitilanteiden lisäksi videolta myös pelitilannekuvaa. Suomen tuomaritasolla ja myöskin kustannustasolla yhtälö kaksi päätuomaria + ammattituomarit on mahdoton.
- kahvaaminen ja roikkuminen kitkettävä pois vaikka väkisin.
- turhat maajoukkueturnaukset pois. Ainoastaan "Izvestija" ja turnaus ennen kauden alkua jäisivät. Lisäksi B-maajoukkueturnaus kauden lopussa MM-kisojen lisäksi.
- Allstars -ottelu. Muotoa Itä-Länsi, ainoa toimiva vaihtoehto...
- Tappeluista vain vitonen. Ei PRK:ta ainakaan ensimmäisestä tappelusta.
- Puhtaista taklauksista ei tosiaan mitään jäähyjä. Tarkoituksellisista teoista kuitenkin kovempia sanktioita.
- 1 joukkue lisää suljettuun liigaan. Tasamäärä otteluita kaikkia vastaan (4). Välisarjat siis helvettiin.
EDIT: Olennaisin unohtui... Peliin nimettävien kenttäpelaajien määrä pienennettävä kahdeksaantoista (18) ja ulkomaalaisten määrä kolmeen (3)...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK, Maple Leafs
Parannusehdotuksia

1. Tuomareiden määrä
Kaksi erotuomaria ei ole ratkaisu mihinkään ongelmaan, mielestäni se hijattain jo havaittiin. Kahden erotuomarin käyttö ainoastaan lisää jäähyjen määrää ja linjattomuutta. Sen sijaan liigaan pitäisi saada edes se kourallinen huipputuomareita, joita pelaajat & valmentajat kunnioittaisivat. Siis ammattituomareita. Näillä ammattituomareilla olisi myös edut kunnossa, jotta tuomarin ura olisi ihan tavoiteltava uravaihtoehto, eikä näitä viimeaikaisia lopettamisia nähtäisi.

2. Kaukalon koko
Mielestäni NHL-kaukalo on nykyisin jo liian pieni, vielä 80-luvulla se oli sopiva. Toisaalta kansainvälinen kaukalo on mielestäni liian suuri, jolloin aktiivinen karvaustaktiikka on liian kuluttava. Siispä DDR-hallin kaukalo olisi hyvä kompromissi.

3. Kahvaaminen & estäminen
Kahvaamisesta olen samaa mieltä kuin muut tässä ketjussa aiemmin. Kuitenkin kiekottoman pelaajan estäminen on ainakin SM-liigassa jopa suurempi ongelma nykyisin. Tarkoitan siis sitä kun kiekoton pakki blokkaa karvaajan pois. Luulisi, että tällainen estäminen olisi mahdollista karsia.

4. Punaviiva- ja pitkäkiekkosäännöt
Näistä ensimmäinen pitäisi ainakin palauttaa, mieluusti molemmat. Punaviivan poistaminen vaikeutti aktiivista pelitapaa.

5. Taklaaminen & taklausten vastaanottaminen
Puhtaat taklausten antaminen pitäisi sallia. Likaisista taklauksista saa antaa kunnon rangaistukset/pelikiellot. Rangaistuksille pitäisi muutenkin olla välimuoto kakkosen ja ulosajon välillä, esim. 2+2 voisi käyttää useastikin. Tuomareiden koulutuksen yksi painopistealueista pitäisi olla taklausten puhtauden/likaisuuden erottaminen. Taklaajaa ei saa rangaista jos taklattava ei osaa vastaanottaa taklausta. Pää pystyyn.

6. Tappelut
Tappeluista ei todellakaan mitään ottelurangaistuksia, paitsi korkeintaan yksisuuntaisissa pahoinpitelyistä tms. Daespoon ehdottama malli on ehkä liian radikaali, miten olis näin aluksi alottajalle 2+5+ peli ja osallistujalle 5 tai jos aloittajaa ei ole löydettävissä, molemmille joko 5+10 tai korkeintaan 5+peli.

7. Maalivahtien suojat
Esimerkiksi 80-luvun pätkiä on hauska katsella kun veskarit on puolet nykyistä "hoikempia". Hei ihan oikeasti, miksei tätä voisi oikaista ja valvoa.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Omat ehdotulkseni

Kannan itsekin korteni kekoon. Miten olisi "Nhl-pitkä" eli pitkää ei viheletä automaattisesti vaan vastustajan on koskettava kiekkoon ennen kuin pitkä vihelletään. Siitä saattaisi tulla hieman nopeutta entisetään lisäää kun kiekkon ampunut joukuue yritäisi saada kiekkon ennen vastustajaa.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Viestin lähetti Daespoo

-Puhtaista taklauksista ei jäähyjä, tuomarit tilivelvollisiksi

Öh, eiköhän tuo ole jo nyt käytössä tuo ensimmäinen kohta. Mitä tarkoitat tuomareiden tilivelvollisuudella?

Omat ehdotukset:

Punaviiva takaisin.

Isommat kaukalot.

Juniorisysteemit uusiksi.
"Suomi tuottaa maailmanluokan pelaajia" on mantra, jota hoetaan vuodesta toiseen, mutta se ei tee siitä totta. Ja jos "Suomi tuottaa moderneja jääkiekkoilijoita" niinkuin Westerlund sanoo, niin silloin en tätä modernia jääkiekkoa halua edes katsella, koska Suomi tuottaa kovan työntekijöitä, puolustavia pelaajia, mutta missä ovat Kovalchukit, Ovechkinit, Eliakset, Forsbergit? Jotain on vialla.

Rangaistuksen pituus. Kovemmat rangaistukset pelaajille, esim. pelaaja, jonka katsotaan olevan syyllinen joutuu pelikieltoon yhtä pitkäksi aikaa kuin loukkaantunut pelaaja on loukkaantumisen vuoksi sivussa. Harmi, että palkkaa ei käsittääkseni voi pelikiellon osalta ottaa Suomessa.

Ottelumäärä alas. Nelinkertainen sarja, jossa joukkueet pelaavat 48 ottelua per joukkue. Välisarjat turhia.

Nämä nyt aluksi. Myöhemmin, vaikkapa joukkuemäärän alentaminen voisi olla harkinnan alla.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: Omat ehdotulkseni

Viestin lähetti #3
Kannan itsekin korteni kekoon. Miten olisi "Nhl-pitkä" eli pitkää ei viheletä automaattisesti vaan vastustajan on koskettava kiekkoon ennen kuin pitkä vihelletään. Siitä saattaisi tulla hieman nopeutta...

...tai halvaantumisia.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täällähän tuntuu olevan enemmänkin niitä, jotka kaipaavat maalivahtien varusteiden tarkastamista. Minä ilmoittaudun myös tähän joukkoon hilpeään.

Mutta SE uudistus, jonka haluaisin nähdä olisi selkeä ja virallinen fanien edustus päätöksentekoon. En ole sen laajemmin miettynyt, miten se käytännössä toteutettaisiin, mutta sellainen kaveri pitäisi olla, jonka homma on yrittää saada aikaan katsojaystävällistä kiekkoa ja joka (nyt tarkkana!) kertoisi faneille sen, kuka ajaa mitäkin asiaa ja kuka oli mitäkin mieltä. Ongelma on nykyään se, että liigan päätöksistä on vaikea sanoa, kuka niitä on oikeasti tukenut ja kuka ei. Huhua kuuluu pikkukaupunkimafiasta ja pääkaupunkiseutumafiasta, mutta faktaa tuntuu olevan tarjolla turhan vähän.
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
7. Maalivahtien suojat
Esimerkiksi 80-luvun pätkiä on hauska katsella kun veskarit on puolet nykyistä "hoikempia". Hei ihan oikeasti, miksei tätä voisi oikaista ja valvoa.
Mutta ovathan pelaajienkin laukaukset muuttuneet sitten tuosta mainitsemastasi 80-luvusta. Tuskimpa monikaan uskaltaisi tuon ajan kamoilla nykyliigaa torjua. Joku viisaampi voisi kertoa, että pystyisikö noita suojuksia sitten kaventaa niin, että niillä joku vielä uskaltaisi torjuakin.

Sitten näihin jo tuossa Hpk-Pelicans -otteluketjussa esille olleisiin mailasäännöksiin:
''Lappeen kaarevuutta rajoitetaan siten, ettei lappeen kulman minkä tahansa pisteen ja kärjen yhdistävästä suorasta kohtisuoraan lappeeseen mitattu etäisyys ylitä 1,5 cm.''-www.sm-liiga.fi
Tuo 1,5 cm on käsittämättömän vähän, jopa omat tehdaskäyristyksin varustetut mailanikin hipovat tuota rajaa...Olisiko 5 cm liian paljon, mielestäni ei. Samalla voisi unohtaa nämä herrasmiessopimuksetkin.

Kokonaisuudessa tämä varuste-osio kaipaisi pikaista päivitystä, toisena esimerkkinä tämä: ''Pussit maalivahdin kiinniottokäsineessä on kielletty. Maalivahdin kiinniottokäsineen pussilla tarkoitetaan nauhoin, verkolla tai muulla materiaalilla valmistettua peukalon ja etusormen yhdistävän lisäkkeen ylijäävää osaa, joka vähimmillään tarvitaan täyttämään peukalon ja etusormen välinen aukko, kun käsine on avattu ja levitetty.''
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Tässä meikäläisen teesit liigan tulevaisuuden parhaaksi

1. Ottelu määrää vähennettävä. Runkosarjan pelien vähentäminen ja play off:it paras seitsemästä kaikilla kierroksilla. Tämä paketti hoidettaisiin niin että kokonais ottelu määrä pienenisi hiukan. Silloin runkosarjan merkitys kasvaisi ja jokainen peli olisi tärkeämpi. pelejä olisi kauden aikana vähemmän jolloin pelaajien ei tarvitsisi pelata väsyneenä. paikallis peleistä tuli tapahtumia isolla T:llä. Peli oli varmasti parempaa ja viihdyttävämpää. Vois jopa pikkuisen auttaa kahvaamiseenkin...? Kun pelaajien ei tarvitse pelata väsyneenä loukkaantumis riski pienenee. Tästä johtuen joukkueilla ei tarvitsisi olla niin paljoa reservimiehiä. Kauden koho kohtaan eli pleijareihin saataisiin enemmän panosta ja yleisöä. Huono puoli olisi se että pleijareiden ulkopuolelle jääville joukkueille tulisi vähemmän pelejä ---> vähemmän rahaa. Toisaalta pleijari potti isompi ja se voitaisiin jakaa kaikkien kesken.

2. Pelipäivinä pelattaisiin täysi kierros. No eihän se onnistu 13 joukkueella mutta aina pelattaisiin 6 peliä. Silloin varmasti koko liigan mielenkiinto kasvaisi ja ketä jaksaa innostaa maanantai illan yksinäinen ottelu? Toisaalta ymmärrän Harkimon tavoitteen saada 100% urheiluruudun kiekko pätkästä ilmalan hallista, mutta onko se kuitenkaan kaikkien etu? Isot hallit joissa pelataan laittavat ensin kalenteriin kiekko illat ja sitten vasta konsertit ym. tapahtumat.

3. Kaksi päätuomaria. Systeemi olisi varmasti ihan hyvä kun sitä pikkuisen viilattaisiin. Välillä oli aika koomista kun peli pyöri kulmassa ja vieressä seissyt tuomari huusi pelataan ja keskialueella oleva tuomari vihelsi jäähyn. Voisiko systeemi toimia että päädyssä oleva tuomari viheltää kiekollista pelaajaa koskevat rikkeet ja taustalla oleva seuraisi vain kiekottoman pelaajien estämistä ja maalin edustaa..... Tai jotain vastaavaa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti HABS #11
2. Pelipäivinä pelattaisiin täysi kierros. No eihän se onnistu 13 joukkueella mutta aina pelattaisiin 6 peliä. Silloin varmasti koko liigan mielenkiinto kasvaisi ja ketä jaksaa innostaa maanantai illan yksinäinen ottelu? Toisaalta ymmärrän Harkimon tavoitteen saada 100% urheiluruudun kiekko pätkästä ilmalan hallista, mutta onko se kuitenkaan kaikkien etu? Isot hallit joissa pelataan laittavat ensin kalenteriin kiekko illat ja sitten vasta konsertit ym. tapahtumat.
Valitettavasti ei onnistu. Itsekin haluaisin että pelipäiviä olisi vain tietyt samat viikonpäivät mutta jos Suomessa halutaan nähdä isoja tähtiä keikalla on joustettava. Tähdet yleensä ilmoittavat pari vaihtoehtoista päivää eli jos ne sattuvat olemaan pelipäiviä niin voi voi... Ja sitten on taas tapahtumia jotka kestävät viikonlopun eli Helsinki International Horse Show esimerkiksi. Silloin menee viikonloppu ja torstai ja seuraava tiistai koska valmistelut vievät aikaa. En ymmärrä missä välissä IFK olisi saanut pelata Hartwallilla, koska alkuperäinen suunnitelmahan oli että molemmat Hgin joukkueet pelaavat siellä, mutta nyt IFK sai onneksi vanhan hallin kokonaan käyttöönsä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti HABS #11
Kaksi päätuomaria. Systeemi olisi varmasti ihan hyvä kun sitä pikkuisen viilattaisiin. Välillä oli aika koomista kun peli pyöri kulmassa ja vieressä seissyt tuomari huusi pelataan ja keskialueella oleva tuomari vihelsi jäähyn. Voisiko systeemi toimia että päädyssä oleva tuomari viheltää kiekollista pelaajaa koskevat rikkeet ja taustalla oleva seuraisi vain kiekottoman pelaajien estämistä ja maalin edustaa..... Tai jotain vastaavaa.

Olin vielä viime kaudella yhden päätuomarin systeemin kannalla, mutta kyllä kaksi on ehdottomasti parempi. Niin paljon jää rikkeitä viheltämättä. Ja sitten jos linjatuomarin arvion perusteella tehdään ratkaisu, siitä sitten nousee kauhea huuto ja poru että linjatuomari ottaa liikaa vastuuta jne.jne.jne.

Itse haluaisin kokeilla tälläistä mahdollisuutta: Kauden alkaessa valittaisiin tietyt parit, jotka sitten viheltäisivät koko kauden yhdessä. Tämä kuitenkin lienee aika vaikea toteuttaa, kun tietyt tuomarit eivät voi viheltää tietyn tiimin pelejä (vrt. Rönn ei saa olla JYP:n matseissa tuomareina). Mutta minusta ei mikään ylitsepääsemätön ongelma? Jos tuomareita olisi esim.16 kpl => 8 paria.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Viestin lähetti korkki
Valitettavasti ei onnistu. Itsekin haluaisin että pelipäiviä olisi vain tietyt samat viikonpäivät mutta jos Suomessa halutaan nähdä isoja tähtiä keikalla on joustettava. Tähdet yleensä ilmoittavat pari vaihtoehtoista päivää eli jos ne sattuvat olemaan pelipäiviä niin voi voi... Ja sitten on taas tapahtumia jotka kestävät viikonlopun eli Helsinki International Horse Show esimerkiksi. Silloin menee viikonloppu ja torstai ja seuraava tiistai koska valmistelut vievät aikaa. En ymmärrä missä välissä IFK olisi saanut pelata Hartwallilla, koska alkuperäinen suunnitelmahan oli että molemmat Hgin joukkueet pelaavat siellä, mutta nyt IFK sai onneksi vanhan hallin kokonaan käyttöönsä.

Mutta kun kerran pelataan euroopan parasta sarjaa (?) niin pyhitetään ne hallit peleille. Toki pelipäivinä ei tarvitse olla aina to/la vaan pelattaisiin kaikkina päivinä. Se antaisi pikkuisen liukumaa konsertien ja muiden kissanristiäisten suhteen. Mutta aina pelattaisiin kuitenkin täysi kierros. Toki se on vain haavetta koska raha ajaa urheilun edelle...
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Isot lentokentät pois SM-liigasta. Pelataan jääkiekkoa, ei jalkapalloa.

2. Puhtaista taklauksista raikuvat taputukset ja kiitokset. Myös silloin, kun sen puhtaan taklauksen suorittaa vastustajan sika. Tässä kohtaa on myös faneilla syytä mennä peilin eteen. Jatkuvasti ihmetellään taklausten vähäisyyttä, mutta heti alkaa ulvominen, jos vastustaja niittaa oman joukkueen pelaajaa kovaa, mutta sääntöjen mukaisesti. Ryntäykset, laitataklaukset ja muut saa karsia pois, mutta ei jokainen kova ja puhdas taklaus voi olla ryntäys, vaikka vastustajan Neiti Nöpönenä huutaisikin armoa jään pinnassa.

3. Vitonen tappelijoille, jos molemmat ovat olleet halukkaita tappeluun ja pudottaneet hanskansa. Annetaan pelaajien kokeilla kuka on mies ja kuka hiiri. Yksipuolisia teurastuksia ei tarvita ja niistä voi huoletta pamauttaa miehen suihkuun.

4. Automaattinen vähintään viiden ottelun pelikielto halonhakkaajille, jos vastustaja loukkaantuu. Mailalla pelataan jääkiekkoa ja jos vastustajaa lyödään, niin se tehdään ilman mailaa ja hanskoja.

5. 5+10min jäähy selänkääntäjille, jotka mm. laamasinakin tunnetaan. Tällä hetkellä puhalletaan jäähy, mutta jäähy menee taklaajalle. Ei sille, joka kääntää laidan vieressä raukkamaisesti selän. Taklattavallakin täytyy olla jonkinlainen vastuu siitä, että miten ja miksi hän laidan vieressä kyykkii.

6. Punaviiva takaisin. On jo pitkään nähty, että päätös oli huono. Teoriassa toimii, mutta käytännössä aiheuttaa sumpun siniviivalle ja vähentää maalimääriä.

7. SM-liigan seurojen väliset pelaajasiirrot jäihin joulutauolla. Pajatson tyhjennykset vahingoittavat koko liigan imagoa, kun pudotuspelien ulkopuolelle jäävät joukkueet pistävät parhaat miehensä ulos.

8. Pelaajapalkat julkisiksi NHL-tyyliin. Loppuu spekuloiminen utopistisilla luvuilla ja fanit näkevät oikeasti, että missä todellisuudessa mennään.

9. Siirtokorvaukset helvettiin ja nopeasti. Asiaa on jahkattu jo vuosia liian pitkään ja ihan turhaan.

10. EU-lainsäädännön vastainen ulkomaalaisrajoitus (ns. herrasmiessopimus) aikansa eläneenä romukoppaan. Toivottavasti joku Svensson tai vastaava vetää SM-liigan oikeuteen asiasta, jos ei rajoitukset muuten kaadu.

11. Ylimääräinen ja tuntuva palkinto sille SM-liigan seuralle, joka eniten luottaa omiin kasvatteihinsa. Ei riitä, että omat kasvatit pääsevät pelaamaan 5 minuuttia pelissä. Palkinto sille seuralle, joka oikeasti antaa vastuuta ja peliaikaa omille kasvateilleen.

12. Median ja erityisesti television suuntaan ihan erilainen asenne. Avoimempaa ja ammattimaisempaa duunia, joka johtaa lisääntyvään media- ja televisionäkyvyyteen. Seuraava tv-sopimus täytyy tehdä siltä pohjalta, että tv-näkyvyys lisääntyy räjähdysmäisesti nykyisestä. Kiinnostusta on ja jos nykyinen oikeuksien haltija ei ole kiinnostunut lisäämään tuntuvasti tv-pelien määrää, niin sopimus sinne missä tv-pelien määrää halutaan rajusti kasvattaa. Pienempi rahallinen korvauskin riittää, koska lisääntyvä tv-näkyvyys lisää sponsorien kiinnostusta.

13. All Stars -viikonloppu on ihan hyvä idea. Toteutus on vaan tähän saakka ontunut ja siksi otteluita ei enää nähdä. Kokeilemisen arvoinen idea mielestäni voisi olla "SM-liigan parhaat Vs. Elitserienin parhaat". Ottelut järjestettäisiin vuorotellen Suomessa ja Ruotsissa. Otteluihin tulisi panosta ja kyettäisiin ainakin leikkimielisesti katsomaan, että kummassa maassa ne parhaat pelaajat pelaavatkaan. Luonnollisesti Pohjolan kovin laukaus, nopein luistelija jne. tulisi mitattavaksi.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti TheAnimal

12. Median ja erityisesti television suuntaan ihan erilainen

Johon liittyen liigan nokkamieheksi riittävällä uskottavuudella varustettu, seuroista riippumaton ammattihenkilö (liigahallituksen puheenjohtajaksi tai toimitusjohtajaksi) neuvottelmaan mm lainaamaani.
 

Pakki105kg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, New England Patriots
kahvauksen saisi hyvin kuriin antamalla koukusta Vitosen. alkais pikkuhiljaa ne vähenemään.... jos tuomarit niitä alkais viheltään.

kunnon taklauksista ei boxia, mutta selkään, päähän tai polviin kohdistuneista aina istunnolle tai ulos.

ja tietenkin ne kaks raitapaitaa.... all-stars ottelu olis kiva lisä, vois heittää ton baltika turnauksen menemään
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Opetetaan päätuomareille, että käsi pitää nostaa ylös ja antaa jäähy virheen nähdessään, vaikka kaikkia virheitä ei näekkään. Sitten vältytään turhilta kosto jäähyiltä ja loukkantumisilta ja linjasta ei tule turhaa kuohuntaa. Esimerkki tapaus: Tenkrat vs. Tuomainen ja lisäksi tämä esimerkkinä jatkoajan raportista edellien päivän Tappara-HPK pelistä:

Kukille tuomittu jäähy oli erikoista laatua SM-liigassa. Eero Somervuori koukki kiekotonta Kukia takaapäin hänen yrittäessä riistää kiekkoa Tommi Santalalta. Kaatuessaan Kuki yritti pelata tilanteen loppuun ja saada kiekon pois huitaisemalla, mutta isku osuikin Santalaa käsille ja aiheutti HPK:n ykkössentterille ikävän käsivamman.

- Santalan käsi on sen näköinen, että siihen on tullut muutakin kuin pieni tälli. Toivotaan että se ei ole murtunut, en usko siihen, mutta on se sen näköinen ettei sillä vähään aikaan tehdä mitään. Onneksi tässä on nyt taukoa, seuraava peli vasta lauantaina, kuvaili Jalonen Santalan saamaa vammaa.

Jäähyä ei tilanteesta kuitenkaan tuomittu heti, vaan vasta seuraavalla tauolla, vaikka Repo näkikin tilanteen sen tapahtuessa eikä pitänyt sitä jäähyn arvoisena. Pelikatkon aikana tuomaristo kävi Jalosen ja HPK:n pelaajien pyynnöstä katsomassa Santalan vammaa ja ajoivat Kukin yhdessä tuumin ulos.

-Jatkoaika_

Voisi kysyä missä tässä jäähyssäkin oli muna ja missä kana. Viheltämällä koukusta jäähyn peli olisi keskeytynyt ja isku jäänyt tulematta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kielletään Jukka Jalonen. Tuo puhtaan urheilun teurastaja on liigamme ehdoton häpeäpilkku. Hänessä ei yksinkertaisesti ole mitään hyvää. Kun Jalonen on kielletty, pystyy moni jääkiekon aito ystävä hengittämään taas molemmin sieraimin, jolloin peleihinkin pystyy lähtemään useammin. Liiga saa lisää rahaa ja taso nousee. Itkeminenkin vähenee, kun Jalonen ei enää itke. Hän on se ainoa itkijä, kuten tässä viikon sisällä on Jatkoajan keskustelupalstoillakin huomattu.

Kaikki mailaa koskevat säännöt ja rajoitukset pitää poistaa. Ei ole mitään järkeä pitää sääntöjä hengissä, koska kukaan ei niitä noudata ja sääntöjen rikkominen on tässä asiassa hyväksyttävämpää kuin sääntöjen noudattaminen. Pelatkoon kenttäpelaajat ympyränmuotoisella lavalla ja maalivahdit 95 senttiä leveällä ja 80 senttiä korkealla lavalla jos niin haluavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös