SM-liiga Finaalit 2011 HIFK-Blues

  • 93 829
  • 317

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovin tuntuu kesälomalaisilla olevan tosiaan faktatietoa miten tulevat pelit tulevat päättymään ja millaiset joukkueet ovat vastakkain. Meidän kyseisten joukkueiden kannattajien on turha jorista mitään, kun nämä elämäänsä kyllästyneet kenkäkauppiaat ym. schollin lanseeraamat ''markot'' ovat olleet täällä jo hyvissä ajoin meitä paimentamassa miten näissä koitiksissa loppujen lopuksi käy.

PS. Onneksi ei tarvitse noita flaboja kotimatseihin kyttäillä, kun riskin poikasella ja hetken mielijohteesta päätin ostaa playoff-kausikortin silloin ennen näitä karkeloita. Voisi sanoa riskin arvoiseksi sijoitukseksi? ;)
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Mestaruus Espooseen, ei sipooseen.

Sipooseen sen on vaikea mennä, kun narrit on ollut hietsussa jo aika pitkän aikaa.

Mielestäni ihan hyviä uutisia Lennun suhteen, ei polvi vaan nilkka. Toivottavasti huomenna kuvista ei ilmene mitään, mikä on rikki ja jos on kipuja niin Ibusalia naamaan ja piikkiä nilkkaan.

Edit:
En ihmettelisi vaikka puolet hallista olisi ihan oikeasti HIFK-faneja. Lippupalvelun paskuuden takia halukkaita lipunostajia jäi (myös) kotijoukkueen osalta ihan törkeän paljon ulos hallista. Jotenkin surkuhupaisaa, että kotijoukkueen fanit eivät saa minkäännäköistä etuosto-oikeutta irtolippuihin.

Jos on kotijoukkueen FANI, luulisi omaavan kausikortin.

Nyt poistun tästä yhteisestä ketjusta, täällä menee hermot ja tulee penalttia.
 
Viimeksi muokattu:

Dakota

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Finaalit tulevat ratkeamaan siihen kumpi pystyy suorittamaan pidempään maksimitasolla. Jos IFK jatkaa siitä mihin Lukko-sarjassa jäi, ei mestarista ole mitään epäselvyyttä. Aivan sama vaikka Blueskin pelaisi parasta peliään. Bear with me a moment, niin ymmärrätte miksi.

Arvostellaan joukkueet neljältä eri osa-alueelta:

1. Materiaali (sis. maalivahti, puolustus, hyökkäys)
Maalivahdit tasan, puolustus tasan, hyökkäys HIFK:lle n. 65 - 35
Materiaali HIFK:lle

2. Valmennus.
Kari Jalonen vs. Petri Matikainen. Kaksi erilaista valmentajaa kohtaa. Kalsong näkee ison kuvan paremmin, kun taas Petu hallitsee esimerkiksi psyykkauksen aivan eritavalla. Toisella pitkä projekti päättymässä ja peli on vihdoin loksahtanut kohdilleen. Toisella valmentajalla päättyy niin ikään oma aikakausi joukkueessaan. Molemmat joukkueet pelaavat nyt valmentajiensa haluamaa peliä. Haluaisin sanoa pieni etu HIFK:lle, mutta en kuitenkaan pysty.
Valmennus tasan.

3. Henki
Playoffseissa joukkueen yhteishenki näyttelee hävyttömän isoa osaa. Niin julmaa kuin se onkin, niin runkosarjan sijoituksella ei tee enää mitään. Joukkue jolla pelihuumori kunnossa menee pitkälle lähtösijoituksista välittämättä. Mielestäni niin HIFK kuin Blues, ovat onnistuneet tässä. Ensimainittu osoitti useaan otteeseen huikeaa henkistä kestävyytä jokerisarjassa, kun taas finaalin toinen osapuoli on tehnyt historiaa jo ylipäätään pääsemällä näin pitkälle.
Spirit tasan.

4. Kunto
Keväällä täytyy jaksaa painaa vaikka sen viisi erää tarvittaessa. Kurinalaisen pelin perusta vaatii kovaa fyysistä pohjakuntoa. HIFK suorastaan liiti Lukon yli, kun taas Bluesin pelaajista oli havaittavissa pientä jalan painamista JYP- sarjan viimeisissä otteluissa.
Marginaalinen etu HIFK:lle.

Hyvään perusteluun kuuluu aina havainnollistava esimerkki:

Joukkue HIFK (sis. materiaali 35p, valmennus 20p, henki 20p, kunto 20p..)
kokonaisuus: 95/100

Joukkue Blues (sis. materiaali 25p, valmennus 20p, henki 20p, kunto 15p..)
kokonaisuus: 80/100

IFK suorittaa 100% teholla (95 x 1,00)---> 95yksikön vauhti
Blues suorittaa 100% teholla (80 x 1,00) ---> 80yksikön vauhti

HIFK ensin maaliin, HIFK mestari.

vrt.

IFK suorittaa 80% teholla (95 x 0,80)---> 76yksikön vauhti
Blues suorittaa 100% teholla (80 x 1,00) ---> 80yksikön vauhti

Blues ensin maaliin, Blues mestari.

Eli toisin sanoen IFK:n täytyisi alisuorittaa reilusti Bluesin mestaruuden toteutumiseksi.
Yhdessä/kahdessa ottelussa mahdollista, mutta ei koko ottelusarjan ajan.

Kannu Nordikselle otteluvoitoin 4-1.
 

wntrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Selvähän tuo on että ainakin ensimmäiset neljä peliä pelaillaan HIFKn kotiyleisön edessä. Fanipohja perinteiden vuoksi huikeasti laajempi, ja kun lippupalvelun käytännön takia vain volyymillä on väliä niin todennäköisesti 70/30 suhteella Espoossa kotijoukkueen fanit jäävät alakynteen. Ongelmaksi tämä ei olisi tullut jos finaali ei olisi ns. paikallispeli. Isolla porukalla yritettiin täältäkin päästä mutta ei toivoakaan.

Onneksi koirat ovat pelanneet hyvin vieraskannattajien(kin) edessä ;)
 
Jos on kotijoukkueen FANI, luulisi omaavan kausikortin.

Bluesin play off-kausari olisi tänä keväänä maksanut 280 euroa. Kun runkosarja päättyi näytti siltä että Bluesin pleijarit ovat tällä kaudella yhden sääliplay off-ottelun pituiset. Ei hirveän houkuttelevaa. Toki nyt ne harvat, jotka ovat ostaneet voivat sanoa että kaukaaviisaita olivat.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Alan pikkuhiljaa päästä Jokerit-sarjasta yli joten finaaleihin keskittyminen voi alkaa. IFK on massiivinen ennakkosuosikki SM-liigan fiinaleihin, kertakaikkiaan absurdi tilanne jonka sisäistäminen tuottaa vieläkin ongelmia.
Tästä on varmaan jo mainittu mutta mielenkiintoista nähdä miten Espoon käy jos se joutuu keskiviikkona ensimmäistä kertaa tappiolle sarjassa. Voiko hurmos ja henki edes osittain järkkyä jos vastustaja ottaa ensimmäisen kiinnityksen? IFK:han ei Jokerit-sarjaa ikinä johtanut ja Lukkoakin vastaan se kokosi itsensä ensimmäisen pelin jatkoaikatappion jälkeen jyräten jatkoon. Bluesin hengestä puhutaan paljon mutta minun mielestäni IFK on osoittanut paljon suurempaa henkistä kanttia juurikin sen takia että syvissä liemissä ollaan oltu useampi kerta. Ja aina noustu. Bluesin takaiskut poffeissa? Onko niitä edes ollut.
 
Bluesin takaiskut poffeissa? Onko niitä edes ollut.

No ei sellaisia kuin IFK:lla, mutta pari kertaa on uskoa koeteltu. Eka kerta oli kun hävittiin Kärppiä vastaan Baronalla ja ratkaisupeli vietiin Ouluun. Toinen kerta oli kun sarja oli ensimmäistä kertaa Ässiä vastaan katkolla Baronalla ja hävittiin surkeasti 1-5. Sen perään kun Hävittiin vielä Porissakin niin tuntui ainakin ässäleirissä olleen melkoista leijuntaa siitä, että nyt sarja kääntyi padalle. Aika yllättävää tosiaan ajatella että noista vastustajista Blues pääsi helpoimmalla Jyppiä vastaan.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huikea finaalisarja edessä. Näin IFK-kannattajana tämä kausi on lähellä olla aivan täydellinen, kun miettii, että ensin oli Talviklassikko, jossa voitettiin Jokerit. Sitten puolivälierät, jossa kaadettiin Jokerit Game Sevenissä. Ja vielä jos finaaleissa kaatuu pikkuveli Blues, niin voiko enempää toivoa?

Bluesin taival tiivistyy varmasti yhdellä sanalla: Tuhkimotarina. Ei tällaiseen loppukauteen ja finaalipaikkaan varmasti kovin moni edes Bluesin kopissa uskonut runkosarjan loppuvaiheilla. Huikeaa tasonnostoa pleijareissa ensin Kärpät-sarjasta, sitten Ässät-sarjasta ja lopulta JYP-sarjassa Blues pelasi varmasti kauden parasta kiekkoaan. Sikäli on varmasti mahdollista, että vielä yksi kierros lisää sieltä Bluesin koneesta löytyy.

Mutta kyllähän IFK tässä suosikki on. Leveyttä ja ratkaisuvoimaa on niin paljon, että edes Petrellin mahdollinen poissaolo ei pakkaa kaada. Enemmäkin harmittaa Lennun puolesta jos finaalit jäävät väliin niin helvetin monen vuoden odotuksen jälkeen. Mutta IFK varmasti kestää sen, varsinkin jos Hamilton on tulossa takaisin.

Blues on jokaisessa pleijarisarjassaan ryöstänyt heti ensimmäisessä pelissä vieraista voiton ja päässyt sen myötä kuskin paikalle. Siksi tämän finaalisarjan ensimmäinen ottelu tuntuu erittäin tärkeältä. Olkoonkin, että IFK puolestaan on hävinnyt molemmissa sarjoissaan avausottelun, mutta mennyt silti jatkoon. Blues on kuitenkin niin kovassa flow-tilassa, ettei sille saa antaa pienintäkään extra-buustia heti alkuun.

Eli keskiviikon matsista kotivoitto, niin Blues joutuu ensimmäistä kertaa takaa-ajaajan asemaan. Silloin tämä homma menee IFK:lle voitoin 4-1 tai 4-2.

Joka tapauksessa toivotaan värikästä ja tunteikasta finaalisarjaa! Let's play Hockey!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Finaaleista

Vähän voisi jotkut "meikäläiset" laittaa jäitä hattuun ja rotsi kiinni! Turha liidellä sfääreissä vaikka nyt finaaliin ollaankin päästy! Vaikeita pelejä tiedossa ja tahtotila tulee ratkaisemaan pitkälti kuka vie mestaruuden. Tottakai luotto omiin on kova, mutta en pätkääkään väheksy Bluesia. Se on tyhmintä ja narrimaisinta mitä voi tehdä. Jokatapauksessa elämme mielenkiintoisia aikoja!

Paras voittakoon!
 
Ottelusarjaan lähdetään todella tutuista lähtökohdista molempien kohdalla: HIFK lähti materiaalin puolesta lievänä ennakkosuosikkina sekä Jokereita että Lukkoa vastaan, Blues taas vastaavasti lähti altavastaajana ainakin Ässiä ja Jypiä vastaan, ehkä jopa Kärppiä. Kumpikin joukkue on kuitenkin suoriutunut urakastaan loistavasti. Tätä ottelusarjaahan on mahdotonta ennakoida juuri tuon takia, HIFK on voittanut tasan samoista lähtöasetelmista kaksi sarjaa aja Blues samoin. Tilanteen tuntien, kummallakaan joukkueella ei myöskään liene vatsa täynnä. Tämä ottelusarja ei todellakaan ole ohi, ennenkuin toisella joukkueella on neljä voittoa, esimerkiksi Lukkosarjassa sorruin ylimielisyyteen ja pidin sarjaa voitettuna jo toisen Helsingin kohtaamisen jälkeen. Hieno sarja, hieno hetki molemmille joukkueille ja joukkueiden faneille, kumpikaan joukkue ei oikeasti lähde selvänä ennakkosuosikkina sarjaan ja kentällä tullaan käymään kova taisto!
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Onhan tässä nyt se ihan hirveä pelko päällä, että sarja on HIFK:lle 4-0 hyvinkin pian. Ei mitään Bluesilta pois, mutta Isoveli pystyy pelottelemaan jo pelkästään olemuksellaan ja kyllähän HIFK on lähes mahdoton voittaa Nordenskiöldillä.

Mutta toivottavasti Blues pystyy laittamaan kampoihin, jopa viemään seurahistorian ensimmäisen pokaalin. Antaa uskoa pienille seuroille siitä, että TOP 6:n ulkopuolelta voi saavuttaa menestystä.

Mutta kuten joku sanoi jo aiemmin, harmillista, että nämä playoffsit antavat taas muutaman ison syyn olla poistamatta säälejä.

Blues, älkää missään nimessä antako Hifkille yhtä heppoista vastusta finaaleissa kuin jo "mahantäyteinen (voitto Jokereista välierässä)" Ilves vuonna -98. Hifk pääsi silloin aivan liian helpolla.

Mahantäyteydestä ei ollut tietoakaan, kun meidän taitavat hyökkääjät pysähtyi maajoukkueseitsikkopakistoon, eikä Ilveksellä ollut niitä jarkkoruutuja ja muita ilkeitä hyökkääjiä.

Sorry, offtopic.
 
Saas nähä kumman kelkkaa tästä hyppään. Tietänen sen vasta peli kerrallaan. Näin se on ollut tähänkin asti. Alkaa vain seuraamaan ensimmäistä finaalimatsia ja kohta jo tietääkin kumpaa sitä siinä pelissä kannattaa. Tuttu toiminne myös legendaarisesta NHL:stä, kun ei omaa nykyisin enää sieltä mitään suosikkijoukkuetta.

Toivottavasti ei ole 4-0 huitelu tulossa. Mahdollisimman monta peliä vain ja "rahoille" vastinetta jännittävällä ottelusarjalla.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Onhan tässä nyt se ihan hirveä pelko päällä, että sarja on HIFK:lle 4-0 hyvinkin pian. Ei mitään Bluesilta pois, mutta Isoveli pystyy pelottelemaan jo pelkästään olemuksellaan ja kyllähän HIFK on lähes mahdoton voittaa Nordenskiöldillä.

Tätä väitettä ei ainakaan tue se, että HIFK on hävinnyt kevään pudotuspeleissä 3/7 kotipeleistään.
 
Ei mitään Bluesilta pois, mutta Isoveli pystyy pelottelemaan jo pelkästään olemuksellaan .

Aikoja ennen Klyyvaria nuo. Muistan kun viime keväänä kerhon Jyrki Louhi ajeli IFK:n veskarin nurin niin ainoa millä siihen vastattiin oli Sakke Lindforsin parahdus penkin takaa. Kenellä siellä on pelottava olemus? Ilari Melartilla vai?
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Aikoja ennen Klyyvaria nuo. Muistan kun viime keväänä kerhon Jyrki Louhi ajeli IFK:n veskarin nurin niin ainoa millä siihen vastattiin oli Sakke Lindforsin parahdus penkin takaa. Kenellä siellä on pelottava olemus? Ilari Melartilla vai?

Käsitin niin, että tuo yleinen asetelma HIFK:n ja Bluesin välille olisi tullut takaisin. Penan aikanahan HIFK hävisi jopa välillä Bluesille. Uuden johdon ja Jalosen aikana Blues on tainnut voittaa yhden pelin HIFK:ta vastaan. Fyysisyys tai sen puute tuskin kääntää sarjaa kumpaankaan suuntaan. Koska molemmilla on kyllä tarpeeksi äijämäinen rosteri.

Mutta uusi sarja ja uudet kujeet. Rotsi kiinni ja täysillä eteenpäin. Katsotaan sitten mitä jää käteen.
 
Käsitin niin, että tuo yleinen asetelma HIFK:n ja Bluesin välille olisi tullut takaisin. Penan aikanahan HIFK hävisi jopa välillä Bluesille.

Baxter taisi olla IFK:n koutsaajana kun Blues voitti puolivälieräsarjan 1-4 kaudella 2007-08. Sen jälkeen on kyllä ollut Bluesin puolesta vaisumpaa. Tällä kaudella runkosarjassa yksi kolmen pisteen voitto Espoossa, yksi jatkoaikatappio DDR:llä ja muut taisivat olla kolmen pisteen voittoja IFK:lle.

Toisaalta on tuo tilasto parempi kuin Jyppiä vastaan, jolta Blues ei saanut runkosarjassa pistettäkään.

Edit: Jokohoan muuten Jalonen ja Matikainen ovat kättelyväleissä?
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole ikinä eläissäni nauttinut jääkiekko-ottelun seuraamisesta yhtä vähän, kuin siitä viimeisestä HIFK-Jokerit -sarjan matsista. Silloin oli jo edellisenä iltana suorastaan fyysinen paha olo, joka johtui pelosta jä jännityksestä. Pelipäivänäkään en kyennyt tekemään yhtään mitään. Odotin vain iltaa, enkä tosiaankaan odottanut innolla. Ottelua en kyennyt seuraamaan normaalisti lainkaan, vaikka kolmannessa erässä sitten helpottikin. Ottelun jälkeenkin olo oli lähinnä tyhjä, eikä mitenkään euforinen. Tästä syystä pyydän, että joukkueet hoitaisivat tämän sarjan kuudessa pelissä. Jooko pliis. Mun psyyke ei kestä matsia numero 7. Onkohan tää lätkän seuraaminen mulle loppujen lopuksi sittenkään ihan hyvä juttu?

Näkisin, että tässä sarjassa on melko paljon samoja elementtejä, kuin IFK-Jokerit sarjassa. Blues luottanee melko paljon hyvään viisikkopuolustukseen ja todella vahvaan veskaripeliin. Ero lienee siinä, että Blues pyrkii myös kiekkokontrolliin, eikä pelaa pelkkää pystysuunnan kiekkoa Jokereiden tavoin. IFK lienee kuitenkin hieman aloitteellisempi ja se hyökkäävämpi osapuoli. Itse asiassa nyt kohtaa kaksi todella hyvin valmennettua joukkuetta. Joukkueet ova loistavia niin taktisesti, kuin henkisestikin. Väittäisin, että valmennukseen ei kumpikaan joukkueista kaadu.

Kyllä IFK:n pitää pystyä pysäyttämään hyökkäys, joka teki runkosarjassa vain vähän yli kaksi maalia ottelua kohden. Siis ihan oikeasti, en voi käsittää miten JYPin kaltainen hyvä viisikkopuolustus voi noin pahasti murentua Bluesin käsittelyssä. Bluesilla on huippupuolustus, joka avaa hyvin peliä, mutta siltikään jos Bluesia vastaan päästää yli kaksi maalia on se huono suoritus. Luotto IFK:n viisikkopuolustukseen minulla ainakin on kova. Toisaalta IFK:n hyökkäys on todella vaikea nollata, joten uskon, että mikäli IFK pystyy pitämään Bluesin hyökkäyksen kurissa voittaa IFK mestaruuden.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Pavlovin Koira kirjoitti:
Toisaalta on tuo tilasto parempi kuin Jyppiä vastaan, jolta Blues ei saanut runkosarjassa pistettäkään.

Vielä sen verran jatkoaikaa, että juuri näin. Vaikka ennakkokaavailuja voidaan tehdä edellisistä kohtaamisista, jengien historiasta, pelaajamateriaalista jne niin kumminkin aina lähdetään sarjaan nolla nolla asetelmasta. Tämän pointin myös itse otin jo aiemmin käyttöön. Sen takia rotsi onkin visusti kiinni, mutta usko ja luotto on kovalla tasolla.

Pavlovin Koira kirjoitti:
Edit: Jokohoan muuten Jalonen ja Matikainen ovat kättelyväleissä?

Heh en osaa sanoa. Olisihan se miehekästä kätellä sarjan jälkeen. Kieltämättä Jalonen on näissä joskus tyylitajuton. Mutta toisaalta se tapa millä hän on saanut HIFK:n pelaamaan niin antaa paljon anteeksi. Jokaisella on vahvuutensa ja heikkoutensa. Eihän Nokasta mitään karismaattista fanien hauskuuttajaa tai tyyliniekkaa saa mutta kliininen ammattimies hän on. Pääasia on kumminkin, että kaukalossa mitellään paremmuus rehdisti mutta kovasti. Valmentajien puheet ja kitinät ovat vain pikantti mauste isossa sopassa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Pitää oikein ihmetellä, että mistäs nyt tuulee, kun tässä on saanut ensin juhlia mestismestaruutta ja nyt jopa IFK on liigafinaalissa. Kultasuora kelpaa toki, eihän noita fanikaapissa liikaa ole. Eiköhän se MM-kultakin jo sitten tule!

Jännä yksityiskohta tuoki, ettei näissä finaaleissa energioita ainakaan matkustamiseen tuhlaannu, joten on lupa odottaa hyvävireistä seitsemän pelin finaalisarjaa, kun matkustaminen voidaan hoitaa vaikka HKL:n dösällä.

Hifkin peli näyttää nyt kyllä hyvältä. Peli loksahti kohdilleen toisessa välierässä, oikeastaan jo Jokeri-sarjan lopulla. Neloskenttäkin ratkaisee ja Peltonenkin alkaa muiden ykköskentän kavereiden ohella heräillä parhaaseensa. Riksmaniin on voinut luottaa.

Espoo on varmasti nälkäinen ja kova henki tuntuu olevan päällä. Olisihan se aika pommi vetää sääleistä mestaruuteen. Pitää kyllä taputtaa jos niin sattuisi käymään - mutta laitetaan nyt kerrankin näin, että tämä on Nordiksen kevät.
 

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri
Tsaijaijai, mitä herkkua luvassa. Ehdottomasti mielenkiintoisimmat finaalit pitkään aikaan. Pieni analyysi jo hyväksi nähtyjen osioiden valossa:

Materiaali
Hyökkäys: IFK - Ylivoimaisesti. Tästä ei kahta sanaa.
Puolustus: Blues - Yhden Karalahden verran Blegille. Eli aika selvästi.
MV: Blues - Tässä tilastot ei todellakaan kerro kaikkea. Totuus on se, että Tarkki on joutunut joka matsissa venymään huippuunsa ja pystynyt siihen. Riksmanille on pitkälti riittänyt perustasonsa säilyttäminen. Jos Tarkki pystyy jatkamaan huippuotteitaan, on Bluesilla mahdollisuus yllättää IFK.

Yhteenveto: HIFK:lla vielä etu, mutta maalivahtipelin korostuessa Tarkki voi nostaa Bluesin aivan HIFK:n tuntumaan.

Valmennus
Tällä osa-alueella en näe eroa. Kuten sanottu, Nokka on perustasoltaan hieman kovempi kuin Matikainen, mutta poffit on osoittaneet Petun pystyvän muokkaamaan joukkueen pelitapaa ja psyykkaamaan pelaajat huikeaan lentoon.

Yhteenveto: Tasan.

Henki

Vaaka kallistuu Bluesin puolelle. HIFK näytti Jokeri-sarjan jälkeen mestarilta, mutta Lukko ei pystynyt antamaan välierätasoista vastusta, vaan Stadin Kingit kävelivät finaaliin. Blues sen sijaan on joutunut jokaisessa pelaamassaan matsissa tekemään täyden työn voittonsa eteen. Vielä kun valmentajistakin Petu näyttää taitavan joukkueen psyykkaamisen paremmin, on etu tässä osiossa Bluesilla.

Yhteenveto: Etu Bluesilla.

Kunto

HIFK on saanut levätä kolme päivää pidempään ja pääsi välieräsarjassaan huomattavasti helpommalla. Viisi päivää lepoa riittää kuitenkin Bluesillekin aivan varmasti akkujen lataamiseen, joten uskon molempien joukkueiden tulevan täysissä voimissa keskiviikon kamppailuun.

Yhteenveto: Tasan.

Summa summarum

Materiaali HIFK:lle, mentaalipuoli Bluesille. Mentaalipuolen etu on jo kolme kertaa riittänyt espoolaisille, mutta tässä sarjassa etu on vähäisempi kuin aikaisemmin. HIFK:lta löytyy aivan toisenlaisia liidereitä, kuin JYPiltä, Ässiltä tai Kärpiltä, minkä lisäksi Jalonen on aivan varmasti kovempi (ei siis välttämättä tietotaidoltaan parempi, vaan kovempi) valmentaja kuin Aravirta, Rautakallio tai Uimalakki.

Bluesin mahdollisuudet kulminoituvat kolmeen henkilöön: Tarkki, Karalahti, Matikainen, tässä järjestyksessä. Jos kaikki näistä kolmesta pystyvät parhaaseensa, Bluesilla on mahdollisuudet mestaruuteen. Muussa tapauksessa Kanada-maljassa keitellään tänä keväänä nakkeja.

Oma arvio: HIFK voittaa mestaruuden voitoin 4-3.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
MV: Blues - Tässä tilastot ei todellakaan kerro kaikkea. Totuus on se, että Tarkki on joutunut joka matsissa venymään huippuunsa ja pystynyt siihen. Riksmanille on pitkälti riittänyt perustasonsa säilyttäminen. Jos Tarkki pystyy jatkamaan huippuotteitaan, on Bluesilla mahdollisuus yllättää IFK.

No joo, näinhän tämä on mennyt hyvin pitkälti... Juuson ja Iiron tyylit tosin poikkeavat toisistaan aika tavalla => toinen enemmän refleksitorjuja ja toinen rauhallinen / peittävä, joten silmäkin vähän hämää.

Iiro on tosiaan joutunut hippusen kovemmille kuin Juuso, mutta kun muistelee niitä Lukon satunnaisia pyöritysjaksoja niin kyllä siellä Juusokin sai tehdä hommia palkkansa eteen. Voitanee siis sanoa, ettei kumpikaan finaaliryhmä näin etukäteen ajateltuna tule veskariinsa kaatumaan => kumpi lienee se sankari?
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Iiro on tosiaan joutunut hippusen kovemmille kuin Juuso, mutta kun muistelee niitä Lukon satunnaisia pyöritysjaksoja niin kyllä siellä Juusokin sai tehdä hommia palkkansa eteen. Voitanee siis sanoa, ettei kumpikaan finaaliryhmä näin etukäteen ajateltuna tule veskariinsa kaatumaan => kumpi lienee se sankari?

Lisäisin tähän vielä ihan yksittäisenä pelinä Jokerit-HIFK game 4. Siinä Juuso napsi todella tärkeitä isoja pelastuksia. Narreilla oli ziljoonan taalan paikat mennä 1-1 tilanteessa jopa 3-1 johtoon.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Lisäisin tähän vielä ihan yksittäisenä pelinä Jokerit-HIFK game 4. Siinä Juuso napsi todella tärkeitä isoja pelastuksia. Narreilla oli ziljoonan taalan paikat mennä 1-1 tilanteessa jopa 3-1 johtoon.

Turhahan tätä on enää (tai vastaavasti etukäteen) perustella, peli näyttää sitten kumpi onnistuu paremmin, mutta täytyy sanoa, etten ole nähnyt SM-liigassa ikinä sellaista suvereeniutta maalivahdilta kuin mitä Tarkki näytti Ässät- ja (etenkin) JYP-sarjoissa. Piiruakin heikommalla veskalla lukemat olisivat olleet toisenlaisia ja olenkin aika varma, että Iiro Tarkki on ottanut juuri tällä kaudella ne puuttuvat askeleet SM-liigan huipputason veskasta kansainvälisen tason huippuveskaksi. Seuraava askel on ihan satavarmasti NHL:ssä jos Iiro onnistuu vielä finaaleissa.

Jos pitäisi valita Riksmanin ja Tarkin väliltä maalivahti omalle jengille, ei tarvitsisi nanosekuntia pidempään miettiä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Jos pitäisi valita Riksmanin ja Tarkin väliltä maalivahti omalle jengille, ei tarvitsisi nanosekuntia pidempään miettiä.

Tähän kyllä vahva "sama" ja näinhän sen on nähnyt myös maajoukkuevalmennuskin...

Mutta ainahan tuo veskarin onnistuminen pitkässä sarjassa on riippuvainen kenttäpuolustuksen onnistumisesta eikä SM-Liigassa pelaa yhtään kaveria joka henkilökohtaisella suorituksellaan "varastaisi" neljää voitto paras seitsemästä-sarjassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös