Slovakian pääministeri Robert Ficoa ammuttu (15.5.2024)

  • 9 728
  • 57

Hilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kohtuulliset
Poliittinen ilmapiiri tuntuu olevan Euroopassa joka paikassa, meilläkin, niin kiristynyt, että ikävä kyllä oli varmasti vain ajan kysymys milloin tällaista tapahtuu. Ja josko jää edes tähän eli kyllä kaikki vähänkään näkyvämmät poliitikot joutuvat pistämään itsensä ihan oikeasti alttiiksi kaikenlaiselle. Täällä spekuloidaan paljon taas Venäjällä. Ehkä aiheestakin, mutta kyllä itselle tämä kehitys näyttäytyy vieläkin laajempana ja huolestuttavampana kuin mitä yksi valtio voi masinoida - olkoonkin sitten millainen valtio tahansa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun ihmistä larpaava biojätemassa, joka on suoraan vastuussa mm. Butsan verilöylystä, lukemattomista poliittisista murhista, maleisialaiskoneen alasampumisesta, Mariupolin, Harkovin ja Kiovan alueiden sotarikoksista, Ukrainan siviiliväestöön kohdistuneista murhista, ukrainalaisten sotavankien teloituksista sekä rikoksista kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia vastaan alkaa soittamaan moraalin torvea, aletaan olemaan varsin lähellä parodiahorisontin äärilaitaa.

IS:lle terveisiä, että valot päälle siellä toimituksessa. Tuon sotarikollisen ja terroristin lausunnoille ei tulisi antaa alustaa valkopestä moraaliaan länsimaisen lehdistön kautta.
Nimenomaan, tuo mulkero elää nimenomaan siitä julkisuudesta. Koko äijästä pitäisi vaieta kokonaan, eikä julkaista yhtään mitään koko paskasta. Samoin ei tarvitse enää julkaista yhtään siitä, mitä aseita sun muuta Ukrainalla lähetetään, kunhan lähetetetään ja paljon.
Ei tarvitse myöskään puhella siitä, lähetetäänkö sinne joukkoja avuksi vai ei.
Ainoastaan voidaan pitää tilastoa paska possun sotarikoksista, mutta mitenkään diplommaattisesti ei kannata häneen niissäkään suhtautua. Voi suoraan sanoa, että taas se mulkku teki sotarikoksen. Tässä perkele tarvitse vuosia istua kenenkään paska housussa, että aloittaako ydinsodan vai ei. Jos aloittaa, niin antaa perkele palaa sitten.
 

Baldrick

Jäsen
Ampuja on helmikuussa osallistunut Ficon vastaiseen mielenosoitukseen



Eli joko ampuja on mieltänsä muuttanut vuosien varrella, tai sitten voi olla, että Venäjä on valmistellut asiaa jo pitempään, mikäli Venäjän käskyläisenä on ollut.

Kertoo kyllä kaiken oleellisen Ficosta, että hänen hallituksensa asialistalla on korruption ja talousrikosten rangaistusten keventäminen. Onkohan maailmanhistoriassa yhtäkään tapausta, jossa rangaistuksia korruptiosta olisi lievennetty vilpittömästi ja hyvin perustein?

Ficoon ERITTÄIN kypsyneitä kansalaisiakin piisaa Slovakiassa, joten Occamin partaveitsellä leikatessa kyse on luultavasti juurikin siitä, että Juraj’lla meni kuppi nurin. En vielä hehkuttaisi Venäjän osuutta asiaan ilman varteenotettavaa epäilyä, sillä se aiheuttaa vain tarpeetonta sekaannusta ja saa Venäjän näyttämään kaikkivoipaiselta, sekä pelottavalta — Putin on tästä tyytyväinen.

Sama homma kaikessa muussakin (Gaza jne.), että ei Venäjä yksinkertaisesti ole mikään kaikkea hallitseva mastermind, vaikka tihutöitä osaakin tehdä. Yleensä kyllä näissä vielä jossain määrin ryssivät ja jäljet johtavat nopeasti sylttytehtaalle.

Edit. Omasta mielestäni on osin harhaanjohtavaa puhua poliittisesta iskusta, kun tässä ammuttiin lähinnä roisto, jolla on poliitikon puku. Ellei sitten korruptiota, varastamista omalle lähipiirille ja mafialle, sekä tutkivien journalistien murhaamista lasketa politiikaksi. Siinä vaiheessa kyllä pääministerinkin ampuminen on korkeintaan kansalaistottelemattomuutta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Venäläisen politologin mukaan Ficon murhayritys oli osa salamurhien sarjaa, jonka ensimmäinen kohde oli Turkin Erdogan, mutta tämä vallankaappausyritys estettiin eilen.
Sekä Ficoon että Erdoganiin kohdistetuilla salamurhayrityksillä oli kuulemma sama tarkoitus - eli hyökätä Venäjää vastaan...

Narsistista uhriutumista taas kerran, mikä ei sitten yllätä yhtään. Uppoaa omaan kansaan kuin häkä, kun taas muihin kansoihin ei niinkään. Venäläiset eivät tunnu tajuavan vieläkään, ettei lännessä taida olla yhtäkään sellaista maata, joka haaveilisi oman maantieteellisen alueensa laajentamisesta Venäjän kustannuksella. Uutisarvo tuolla "uutisella" on täysi nolla.
 

Mr. Tasuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palloseura, Avalanche
Iltapulun sivuilla olevassa videossa kuuluu viisi laukausta. Miksi ympärillä olevat ihmiset eivät lähde karkuun kun ase paukkuu aivan naaman edessä? Ihan kuin eivät tajuaisi että vieressä ammutaan, kun yleensä aseen laukausten ääniä säikähdetään ja lähdetään karkuun. Näkeekö joku onko aseessa rekyyliä?
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Iltapulun sivuilla olevassa videossa kuuluu viisi laukausta. Miksi ympärillä olevat ihmiset eivät lähde karkuun kun ase paukkuu aivan naaman edessä? Ihan kuin eivät tajuaisi että vieressä ammutaan, kun yleensä aseen laukausten ääniä säikähdetään ja lähdetään karkuun. Näkeekö joku onko aseessa rekyyliä?
Usein ihmiset kuvailee aseen ääntä ilotulitukseksi tai nalliksi, jopa autojen pakoputkien poksahtelua aikoinaan on kuvattu ammuskelun ääneksi. Ei ihmiset todellakaan oleta että jokainen poksahdus on ase ja sitä kautta ota pakenemismoodia päälle.

Sotilaskoulutuksen saaneet ja poliisit ja muut viranomaiset tajuavat että terävä paukahdus voi hyvin olla ase ja ovat valppaana sellaisen kuullessaan. Mutta tavalliselle tallaajalle on aivan autuaallisen tietämätöntä että joku saattaa ampua aseella keskellä päivää ihmisjoukossa eikä sitä kukaan ajattele jatkuvasti. Siihen ei osata varautua ja se on meidän länsimaiden hyviä puolia ettei tuollaista tarvitsekaan miettiä. Samaan aikaan se on myös huono puoli koska sitä kun joskus tapahtuu niin sitä ei ymmärretä todeksi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ficon elintoiminnot ovat vakaantuneet ja toipumisennuste lähestyy hyvää. Näin kerrottiin juuri.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös