Slovakian jääkiekkoliitto tekee valituksen

  • 3 092
  • 23

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Tänään IIHF'n kokouksessa Provo'ssa Rene Fazell kertoi, että seuraavissa Olympialaisissa (2006), turnauksen säännöt ovat mahdollisesti muutettu. Se anataisi tasa-arvoa jokaiselle osallistuvalle joukkuelle. Kysymyksessä on Slovakian Jääkiekkoliiton valitus, jonka mukaan Slovakian joukkue on kärsinyt näissä kisoissa vain ja ainoastaan sen takia, että eivät kaikki heidän NHL-pelaajansa ovat päässeet mukaan. Slovakialaiset NHL-tähdet, kuten Bondra ja Satan eivät päässeet alkusarjojen otteluihin NHL-joukkueidensa takia.

msnbc.com:

INTERNATIONAL HOCKEY’S GOVERNING body will make a strong push to keep NHL players in the 2006 Olympics in Italy, despite complaints from Slovakia and Latvia that they couldn’t use all their best players in Salt Lake City.
With the number of Europeans in the NHL increasing annually, International Ice Hockey Federation president Rene Fasel said Tuesday it is especially important they get to play in an Olympics on their continent.
“I will do my best efforts, and I hope the players will help me push (NHL players union chief) Bob Goodenow to make it happen,” Fasel said. “We want to play in front of our people ... there is nothing like the Olympics.”
The NHL initially shut down for the 1998 Olympics, then agreed to do so again for Salt Lake City - but only if it took a 12-day break, rather than the 17 days for Nagano. The league felt that break was too long during one of the NHL’s peak drawing times.
NHL commissioner Gary Bettman has not yet committed to the 2006 Olympics, saying the league would first evaluate these Olympics before making any decision.
“We’ll go through the experience, and then afterward we’ll sit with the players association and reason together on what we want to do internationally. That’s how we’ve conducted our international events,” Bettman said.
The decision may not come until after the 2004 World Cup, or only two years before the next Olympics
“Our relationship with the NHL and NHLPA is not easy, I must say the truth, but they are fair to us,” Fasel said. “There are different cultures that we have - here it is culture more of business, and we have more of a culture of sport. But I hope we will have an exciting, magical tournament ... and then we will discuss what happens in 2006.”
There was controversy in Salt Lake City even before the final round when Slovakia was forced to change its lineup nightly to accommodate the NHL schedule. Slovakia was eliminated when it lost to Germany 3-0 and tied Latvia 6-6.


Also, Latvia was unhappy the NHL wouldn’t let goalie Arturs Irbe play against Slovakia, even though the Carolina Hurricanes had agreed to let him go. The NHL said it didn’t want to compromise the quality of play should Carolina goalie Tom Barrasso get hurt.
The NHL seemed to contradict itself by allowing Colorado to call up a minor leaguer so goalie David Aebischer could play for Switzerland throughout the preliminary round.
The NHL’s contract with the IIHF calls only for the league to make “its best efforts” to free up players for preliminary round games, IIHF general secretary Jan-Ake Edvinsson said. Fasel was pleased that 17 NHL players made it for the preliminary round.
“It (the Slovak shuttling system) just didn’t work,” Fasel said. “This is sad and tough and I’m sorry about that, but that’s part of the game. Hockey is a serious thing, and there are no easy games.”
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Hieno homma, jos saadaan kaikki maat samalle viivalle! Käytännössä tämä kuitenkin tarkoittaa, että NHL-pelaajia on erittäin hankala saada Torinon kisoihin mukaan. Suuri ja mahtava NHL ei suostu 2 viikon taukoon kesken kautta, joten neljän vuoden päästä nähtäneen kisat ilman taalajäiden pelaajia.

Kyllähän nämä SLC:n kisat olivat naurettava farssi Slovakian osalta kun joudutaan välillä pelaamaan 16 miehellä ja pelaajat vaihtuu pelistä toiseen. Toivottavasti tällaista sekoilua ei tarvitse jatkossa katsoa. Mielellään näen NHL-pelaajat Olympiajäillä, mutta vähän parempi diili pitäisi saada aikaiseksi, jotta kisoista tulisi mielekkäämmät.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielummin pinei epäoikeudenmukaisuus kuin turnauksen latistaminen

Vaikka olenkin tässä jo muutaman päivän valittanut tämän karsintasysteemin epäooikeudenmukaisuutta erityisesti Slovakialle, olen ehdottomasti sitä mieltä, että jääkiekon kannalta on parempi pelata tällä nykyisellä systeemillä, jos vaihtoehtona on NHL-pelaajien jääminen jatkossa olympialaisten ulkopuolelle.

Olympialaisten jääkiekon suolana on juuri se, että kentällä kohtaavat eri maiden parhaat kokoonpanot. Neljän vuoden välein järjestettäviä MM-kisojen tasoisia karkeloita tuskin kukaan kaipaa.

Parasta tietenkin olis, jos NHL ymmärtäisi kunnolla järjestetyn olympiakiekon PR-arvon ja lähtisi mukaan pitemmällä tauolla. Ongelmana on ilmeisesti se, että mitä pitemmälle kesään kausi jenkeissä venyy, sitä enemmän NHL menettää katselijoita ja sitä kautta tuloja muille lajeille. Talviolympialaisten aikaan ei jouduta kilpailemaan kuin koripallon kanssa.

Jatkoa ajatellen olisi toivottavaa, että olympialaiset menevät pohjois-amerikkalaisten joukkueiden osalta hienosti, niin saadaan seuraaviinkin olympialaisiin NHL-miehet mukaan. Sellainen Kanada-USA 6-5ja. finaali olisi hyvä jääkiekon tulevaisuudelle...

--
tt
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Vielä piti sanomani tästä SLC:n ja Naganon pelijärjestelmästä, että kyllähän se naurettavuudessaan hakee vertaistaan:
Ensin pelataan kolme merkityksetöntä peliä ja sen jälkeen yksi kuolemanottelu, jonka voittaja saa paikan välierästä. Vähän sama asia kuin jos SM-liigassa pelattaisiin 12 joukkueen pudotuspelit arvotuilla ottelupareilla. SLC:n pelijärjestelmän takia en olekaan tässä vaiheessa vielä huolestunut, vaikka Aravirta peluuttaisikin Kapasta sentterinä ja Jokista laidassa. Kolme ottelua opettaa varmaan jääräpäiselle Hannullekin miten ne ketjut pitäisi oikeasti kasata.

tt:n kanssa olen samoilla linjoilla siinä, että NHL-pelaajat tulee ehdottomasti pitää Olympiakisoissa mukana. Kuitenkin neuvoteltaessa Torinon ja myöhemmistä kisoista pitäisi KOK:n ja Faselin poikien lähteä vähän kovemmalla asenteella palaveriin. Nöyristellen ja lakki kourassa ei Bettmanin eteen tarvitse mennä. Eihän Suomessakaan enää nykyään pankinjohtajaa pelätä.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mietin sellaista, että jos NHL ei enää tulevaisuudessa pitäisi taukoa olympiakisojen yhteydessä niin voisi käydä niin, että moni ns. farmipelaaja pelaisikin kauden Suomessa/Euroopassa. Monet jotka ovat täällä pelanneet maajoukkueessa ja eivät olisi paikastaan varmoja NHL-joukkueessa voisivat aivan hyvin valita euroopan kentät ja mahdolliset olympialaiset. Tuskin ne farmisarjatkaan taukoa pitävät.

Tämä nyt oli vain tällainen spekulaatio. Toivoisin kuitenkin, että NHL-pelaajat olisivat tulevaisuudessakin mukana olympialaisissa. Kerran neljässä vuodessa olisi sitte aina "kunnon kisat".
 

Crick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sotkamon Jymy, Ducks ja FC Barcelona.
Viestin lähetti Bayern
Vielä piti sanomani tästä SLC:n ja Naganon pelijärjestelmästä, että kyllähän se naurettavuudessaan hakee vertaistaan:
Ensin pelataan kolme merkityksetöntä peliä ja sen jälkeen yksi kuolemanottelu, jonka voittaja saa paikan välierästä.
En nyt ihan sanoisi, että alkusarjan pelit ovat merkityksettömiä. Mieluummin kuitenkin vastaan Valko-Venäjä kuin Kanada. Mutta toisaalta tietenkin kun Suomella ei ole mahdollisuuksia lohkovoittoon, niin samahan se on tuleeko vastaan Kanada, Ruotsi vai Tshekki. Noista tietysti Ruotsi saattais kaatua...
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikea tilanne

Vaikea tilannehan tämä on. Esim. juuri Slovakia kokee kyllä aikamoista vääryyttä tämän järjestelmän takia. Yksi yksinkertainen ratkaisuhan voisi olla, että otettaisiin molempiin lohkoihin 1-3 joukkuetta lisää. Mitään Japaneja sun muita rupusakkeja sinne on turha ottaa, mutta Slovakia, Latvia, Saksa, Sveitsi ja Valko-Venäjä ovat ainakin sellaisia maita jotka ehdottomasti ansaitsevat aivan tasavertaiset olosuhteet muiden kanssa.

Lohkojen neljä parasta pääsisivät puolivälieriin, molempien lohkojen loput joukkueet tippuisivat pois. Näin tulisi samalla alkulohkoihinkin vähän lisää panosta. Toki nytkin alkulohkojen peleillä on se merkitys, että puolivälierävastustaja ratkeaa niiden perusteella, niiden aikana hiotaan joukkuepeliä yhteen ja tietenkin tutustutaan vastustajiin, mutta eipä juuri sen enempää. Nythän teoriassa Olympiakultaa voi voittaa joukkue joka häviää puolet peleistään. Tämä joukkueiden lisääminen varsinaiseen turnaukseen, vaatisi tietysti NHL:ää lisäämään taukonsa pituutta. Sen läpimeno ei tietenkään ole mikään ihan läpihuutojuttu. NHL pelaajat olisivat varmasti kuitenkin (näin ainakin uskon), jos kansainvälinen jääkiekkoliitto joukkueiden lisäämistä ehdottaisi, tämän takana. Pelaajien päätösvalta ei kuitenkaan mikään hirveän suuri ole, seurajohtajathan sitä hommaa pyörittävät. No, eiköhän katsota ensin nämä kisat ja ruvetaan spekuloimaan lisää jatkosta vasta kisojen jälkeen.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Paras pelisysteemi olisi tietenkin 12 joukkuetta jaettuna kahteen lohkoon, yksinkertainen sarja ja molemmista voittajat suoraan välieriin ja kakkoset ja kolmoset puolivälieriin ristikkäin. Tällöin jokainen ottelu alusta lähtien olisi merkityksellinen ja lohkovoittaja palkittaisiin mitalipelipaikalla. Mitalisteille tulisi seitsemän tai kahdeksan peliä. Tällainen ohjelma pystyttäisiin puristamaan läpi n.18 päivässä. Jos NHL pitäisi kolmen viikon tauon onnistuisi homma hienosti, eikö runkosarjaa voi olympiavuosina lyhentää esimerkiksi kuudella ottelulla?

PTS:n ehdottamassa järjestelmässähän alkusarja olisi suunnilleen läpihuutojuttu seitsemälle eri maalle ja sitten se yksi jatkaja olisi joku tasaisesta nelikosta Sveitsi-Saksa-Latvia-V-Venäjä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Tilannehan tämän suhteen on samanlainen kuin muutenkin kaikkien USA:n juttujen kanssa. Ameriikka on maailman kingi, joka määrää kaikesta kaiken. Ainakin omasta mielestään.

Hommaa olla taas ajamassa samaan kuin kylmän sodan aikaan, jolloin Pohjois-Amerikka (=USA+ Kanada) jättäytyivät ammattilaistasolla pois olympialaisista vedoten omien ammattilaissarjojensa "tappioihin", ja lähettivät yliopistoporukoita piruuttaan niihin.

Sitten kun ammattilaiset tulivat takaisin olympialaisiin, havaittiinkin etteivät ne olleetkaan mitään Schwartzeneggereitä ja Stalloneita.

Tähän olympialaisiin ollan varustauduttu paremmin kuin edellisiin. Ohjelmat ja lyhyet play-off- tyyppiset sarjat on luotu nimenomaan palvelemaan USA:n ja Kanadan tarpeita. Maiden, jotka odottavat kohtaavansa toisensa loppuottelussa.

Jos oli aikoinaan itäblokin maiden kotiinpäin veto aikamoista, niin eihän nämä olympialaiset poikkea niistä ajoista mitenkään.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
no, nicht, ei

Taidat fiftyeight muistella MM-kisoja eikä olympialaisia ? Sillä MM-kisoihin on NHL-ammattilaisia päästetty (IIHF) mukaan vuodesta 1977 lähtien , olympialaisiin tuli vapautus vasta joskus kylmän sodan päättymisen aikoihin 80- ja 90-luvun taitteessa (en tiedä tarkkaa vuotta).

Vuonna 1984 ei mm. Kamppuria kelpuutettu (KOK) Sarajevoon, koska miehellä oli NHL-kokemusta ja vaikka oli saanut amatöörioikeudet takaisin. Vuonna 1988 päästettiin mukaan vihdoin kaikki ex-nhl-pelaajatkin, joita Suomella oli mm. Ruotsalainen, Eloranta ja Blomqvist.

Joten kyllä ne yliopistoporukat on P-Amerikasta lähetetty olympialaisiin ihan muista syistä kuin piruuttaan laskelmoiden. NHL:n omat esteet tauottoman sarjan muodossa loppuivat 1998 ja ehtivät siis blokata parhaitten pelaajien pääsyn olympialaisiin korkeintaan kolmessa o-kisassa (88, 92, 94).

Tää nykyinen Slovakian kohtelu tuo elävästi mieleen ajan, kun Länsi-Saksa otettiin Suomen sijasta Canada Cupiin. Vuosi oli 1984 ja Saksa ansaitsi pääsynsä huippumaiden kerhoon sijoittumalla Suomea paremmin MM-kisoissa 1983 ( ja olemalla taloudellisesti mielenkiintoisempi alue...). Noissa katastrofikisoissa -83 Suomi ei tietenkään saanut sakujen tavoin käyttöönsä parasta mahdollista jengiään, koska NHL:ssä pelailivat sarjapelejään samaan aikaan mm. Kurri, Ruotsalainen, Eloranta, Blomqvist, Mattsson (?). Tosin olisihan se L-Saksa (+ DDR!) pitänyt muutenkin voittaa, mutta olivat pirut tuohon aikaan ihan riittävän kova vastus meikäläisille (Kuhnhackel, Hegen, Reindl, Kiessling, usw.), että olisi voitu antaa mitään tasoitusta etukäteen.
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Re: heikot

Viestin lähetti keltainen vaara
heikot sortuu SLC:eessä, Suomi senkun porskuttaa
Niin porskuttaa, ainakin kun ei ole pelattu vielä peliäkään Suomen toimesta...
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielenkiinnolla seuraisin mitkä olisivat täällä kommentit, jos suomi olisi Slovakkian asemassa. Millä oikeudella Suomi on se kuudes "suuri" ?

-H-
 
G

Guest

Oikeudenmukaisin vaihtoehto tietysti olisi se, että kaikki maat lähtisivät samalta viivalta. Mutta jos pitäisi valita kuusi sellaista maata, jotka selviävät suoraan jatkosarjaan, niin silloin oikeudenmukaisin vaihtoehto olisi luonnollisesti Suomen tiputtaminen karsijaksi ja Slovakian pääsy suoraan jatkosarjaan. Jos kerta maan pelaajien NHL menestys on jonkinlainen mittari sille, kuka pääsee suoraan jatkosarjaan ja kuka ei, niin Slovakia olisi ehdottomasti Suomen edellä.

Joten ei muuta kuin Suomi karsijaksi vuoden 2006 kisoissa!
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Slovakchuks

Olen TAAS jagsin kanssa samaa mieltä.

What the hell is going on??!

(Ensin olin ihan samaa mieltä Kovalchukista, nyt tämä)

Siis siinä, että kaikki olympialaisiin osallistuvat maat tulisi päästää samalle viivalle.

En tiedä, miten Suomen ja Slovakian välinen taisto menisi - se olisi hiton mielenkiintoinen ottelu.

NHL:n olisi pitänyt sulkea toimintansa edes vähän pidemmäksi ajaksi olympiakisojen hyväksi, jotta kaikki maat olisivat saaneet mahdollisuuden kilpailla samoin edellytyksin.

Nyt NHL ei antanut mahdollisuutta useammalle Slovakian pelaajalle pelata kisoissa kunnolla - muutamien NHL-seurojen omistajat; Ottawa, Buffalo jne. antoivat slovakkipelaajiensa käyttöön yksityissuihkarinsa lennättääkseen näitä Salt Lake Cityyn - tai oikeastaan lähelle - yksityiskoneilla ei turvallisuussyistä ole asiaa SLC:n kentälle juuri nyt.

Tärkeässä ottelussa Latviaa vastaan Slovakian paras pelaaja Zoggy Palffy oli paikalla, mutta ei saanut pelata, koska LA Kings oli kieltänyt pelaamasta liian montaa ottelua peräkkäisinä iltoina.

Ziggyllä oli kamat mukana - joten minun mielestäni hänen olisi pitänyt vain mennä jäälle ja pelata - Kings tuskin olisi antanut miehelle mitään pelikieltoja ja siten ampunut itseään omaan jalkaan kauden tässä vaiheessa, 20 peliä jäljellä ja hirveä sota playoff-paikoista.

Näin NHL tuli sotkeneeksi pelaajan suhteita niin omaan seuraansa kuin varsinkin omaa kotimaataan kohtaan.

Neljän päivän takia..

Lisäksi Latvian Arturs Irbe ei saanut lupaa pelata maansa joukkueessa - Carolina Hurricanesin GM Jim Rutherford antoi luvan - hän ja Arturs itse soittivat Bettmanille, joka silti kielsi kisapelaamisen - määräsi Irben istumaan Tom Barrasson kakkosena NHL-ottelussa sen sijaan!

Samanaikaisesti Mario Lemieux pitää täysin vapaasti vapaita peleistä valmistautuakseen kisoihin, Detroit Red Wings antaa pelaajilleen vapaata, Coloradon kakkosvahti David Aebischer meni täysin vapaasti - kuten pitääkin - pelaamaan Sveitsin paidassa kenenkään kyselemättä miksei mies ole availemassa ovea Patrick Royn pelatessa.

Olympialaisten alku on ollut siis täydellinen fiasko NHL:n kannalta - ainoa asia mikä voi pelastaa on USA:n kultamitali - NHL tuli kisoihin vain sen vuoksi, että voisi siellä saada itselleen mainosta Ameriikan markkinoilla - tämä kaikki sekoilu tukee sitä uskomustani, ettei NHL enää seuraaviin kisoihin Italiaan tule pelaajiaan lähettämään 2006 - World Cuphan pelataan jo kesällä 2004 muutenkin.

On selvää, että jos USA olisi ollut karsimassa kisoihin, NHL olisi laittanut lapun oveen jo aikaisemmin.

Olympiakiekon vahvuus World Cupiin verrattuna on kuitenkin se, että olympialaiset pidetään kesken parhaan kiekkokauden pelaajien ollessa kunnon vireessä eikä kesällä.

Slovakia siis hävisi - vaikka maalla olisi parhaassa tapauksessa aivan yhtä kova joukkue kuin Suomella tai Ruotsilla !

Vähemmän huomiota saanut asia tässä on vielä se, että miltä voi tuntua niistä slovakkipelaajista, jotka tulevat kisojen alkuun pelaamaan Slovakialle tietäen putoavansa heti pois kun NHL-miehet saapuvat - heitä ei kukaan ajatellut tässä systeemissä.

A team is a team is a team is a team is a team - muistaakseni Shakespeare sanoi tuon.

jags, Kovalchuk on paras maalintekijä NHL:ssä moneen vuoteen, kuti lähtee ennen kuin maalivahti ehtii tehdä mitään - uskon, että Ilya voi pelata jo näissä olympiakisoissa tähtien joukossa - hän on kisoihin mentäessä venäläisistä pelaajista eniten maaleja NHL:ssä tehnyt.

18-vuotiaana. Minä olin 18-vuotiaana juuri opetellut kengännauhojen sitomisen. Silti käytin velcroa.

Esitys nuorten tähtien pelissä oli uskomaton - kuusi maalia ja hieno syöttö. Vaikka erinomainen 18-vuotias maalivahti Danny Blackburn meni oikein torjuntoihin, esimerkiksi peitti alaosan kun tuli syöttö poikittain, Kovalchuk teki silti maalin - suoraan syötöstä yläriman kautta!

Asiasta toiseen, Young Stars-pelissä oli 24 NHL:n parasta alle 25-vuotiasta peluria. Nopea laskuni näyttää, että 16 heistä oli kanadalaisia. Kun olen saanut lukea suomalaisesta lehdestä kuinka paskaa kanadalainen junnukiekko on, kaikki on perseestä, ei osata treenata, ei treenata, pelit on pelkkää tappelua, valmentajat siskonsa kanssa naimisissa olevia urpoja, bussit vanhoja ja kuluneita, omistajat ilkeitä, pojat ei saa kuin purilaiset syödäkseen jos sitä, jne jne jne - samalla kehutaan Suomen junnutyötä, jossa harjoitukset ja pelit ja ravinto ja valmennus ja kaikki on maailman parasta!

Missä oli suomalaiset nuoret pelaajat - en nähnyt yhtään ainoata Young Stars-pelissä..

Atlantan pitäisi aloittaa mielestäni joukkueen rakentaminen Kovalchukin ja Heatleyn ympärille jo nyt. Junnut ovat jo valmiita. Tulevaisuus on nyt.
 
Viimeksi muokattu:
G

Guest

Jouni,

Jälleen kerran NHL:n ja yleensä P-Amerikan ääretön tekopyhyys tulee esiin. Vuosia kanadalaiset ja osin amerikkalaiset valittivat ja itkivät sitä, etteivät he saa parhaita pelaajiaan mukaan Olympialaisiin ja MM-kisoihin (joka vuoden 1977 jälkeen johtui vain heistä itsestään!). Nyt, kun heillä olisi mahdollisuus järjestää asiat niin, että kaikki maat saavat tasapuolisesti parhaat pelaajat mukaan, niin mitä näemmekään? Täysin käsittämätöntä toimintaa. Turha enää koskaan tulla heillä valittamaan, että eurooppalaiset sorsivat p-amerikkalaisia MM-kisoissa (jota ei edes koskaan ole tapahtunut ja jonka kanadalaiset ovat kuvitelleet omassa ultra-patriotioottisessa sokeudessaan). Olen menettänyt luottamukseni viimeisetkin rippeet NHL:ää kohtaan.

Rukoilen ja toivon, ettei turnauksen tuomaritoiminnasta tule niin paljon omia poikia suosivaa kuin etukäteen pelkään. Jatkossa en näe mitään muuta mahdollisuutta, kuin että IIHF laittaa kovan kovaa vastaan eikä tottele Bettmania kuin koira isäntäänsä.

Jotenkin naurettavaa on myös Venäjän taitoluisteluparin olympiakullasta noussut melu. Kanadalaiset ovat sitä mieltä, että heidän oman parinsa olisi ehdottomasti voittaa kultamitali, ja sen johdosta on jopa perustettu tutkimusryhmä tutkimaan, oliko kisan tuomarityöskentelyssä jotain vikaa!! Kukaan ei sen sijaan ole vaivannut päätään sillä, että lumilautailussa kolmoisvoiton ottaneet amerikkalaiset voittivat mitalinsa tuomaripelin ansiosta ilman mitään epäilystä. Puhumattakaan siitä, että oltaisiin perustamassa jotain tutkimusryhmää asian tiimoilta...Kukaan ei patrioottisen riehan keskellä jaksanut vaivata päätään sillä, että Heikki Sorsa oli kisan kahden parhaan laskijan joukossa, mutta jätettiin tuomaripäätöksellä ilman mitalia.


Mainostin Kovalchukia Kiekkopesässä jo toissa syksynä, ja silloin muutamat väittivät että olen keksinyt miehen omassa päässäni. Nyt Venäjällä on toinen, monen mielestä vähintään yhtä kovan tason lahjakkuus, Alexander Ovechkin. 16-vuotias Moskovan Dynamon laitahyökkääjä pelaa jo maan pääsarjassa ja saa paljon peliaikaa. Uskon että Ovechkin tulee parin vuoden sisällä aiheuttamaan samanlaista kohinaa kiekkomaailmassa kuin Kovalchuk.

Edit:

Tuosta Young Guns pelistä vielä...syy Kanadan edustukseen lienee selvä: Yli puoli miljoonaa rekisteröityä kiekkoilijaa ja n. 3000 jäähallia. Siinä on sellainen pohja, ettei mikään eurooppalainen valtio voi kilpailla Kanadan kanssa resurssien ja olosuhteiden pohjalta. Esimerkiksi Slovakian vastaavat resurssit ovat n. 12000 rekisteröityä pelaajaa ja alle 20 jäähallia. Juuri tästä syystä eurooppalaisilla mailla Venäjä mukaanlukien ei ole muuta mahdollisuutta kuin panostaa harjoittelun laatuun.

Mielestäni seuraava ajatus on erittäin paikkansapitävä: Kanadalainen pelaaja pääsee huipulle systeemistä HUOLIMATTA, kun slovakki tai tshekki pääsee huipulle systeemin ANSIOSTA. Kanadalainen pelaajatuotanto hukkaa käsittämättömän määrän lahjakkaita pelaajia joka vuosi surkean valmennuksen takia. Millaisia tuloksia saataisiinkaan aikaan, jos tshekkiläinen taitovalmennus yhdistettäisiin Kanadan valtaviin pelaajamääriin ja erinomaisiin harjoitteluolosuhteisiin??? Jokaisesta ikäluokasta tulisi viisi uutta Jaromir Jagria ja Eric Lindrosia!

Mutta tavallaan on kansainvälisen kiekkoilun onni, ettei Kanada osaa hyödyntää sen valtavaa resurssiylivoimaansa eurooppalaisiin nähden. Muuten näkisimme vaahteralehtipaidat jokaisen turnauksen voittajana.
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
Voi hel****i ei tämä ole mikään vitun venäjän mainostamis ketju!
sitten tohon taitoluisteluun vielä että se ukko melkee kaatu sen hypyn joten vähintäänkin oikeutettua olis ollu että olisivat jääneet toiseks.

No toivottavasti sitten pelataan vaikka ilman nhl miehiä jossei saada kaikille samanlaisia menestymisen mahdollisuuksia, ja tämähän sopis suomelle muutenkin hyvin :)
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Sale & Pelletier etc.

jags,

tuo taitoluisteluskandaali osui sinänsä kirjaimellisesti lähelle kotia, että Jamie Sale ja David Pelletier harjoittelevat noin viiden minuutin päässä kodistani olevassa taitoluisteluklubissa.

He ovat Oilersin Georges Laraquen ystäviä ymmärtääkseni, ranskalaisia kaikki.

En tunne lumilautailun tuomaritoimintaa ollenkaan, mutta taitoluistelussa tämä ei ollut tietenkään ensimmäinen kerta, kun tuomaripeli on selvästi huijausta.

Kaksi vuotta sitten MM-kisoissa sama venäläispari saatiin voittajaksi ja tuomarit saatiin ikuistettua nauhalle antamssa toisilleen merkkejä.

Tällä kertaa jo nyt on saatu selville, että ranskalaista tuomaria oli painostettu antamaan tietty tuominta venäläisten taholta.

Sale & Pelletier todella tulivat huijatuiksi - mutta tapauksen saama julkisuus on kääntynyt heidän puolelleen - amerikkalainen media on ollut tapauksesta erittäin kiinnostunut.

Mitalia ei kuitenkaan saada kultaiseksi enää jälkeenpäin.
Asia ei tietenkään ole venäläisurheilijoiden vika.

Lajeissa, joissa voittaja valitaan arvostelumenetelmillä, huijausten mahdollisuus on aina.


Mitä tulee tähän NHL-asiaan - en näe sitä minkäänlaisena kanadalaiset & amerikkalaiset vs. eurooppalaiset asiana.

Nuo ikuiset "amerikkalaiset on niin tekopyhiä"-jutut alkavat väsyttämään ihan oikeasti.
Yhtä intellektuellia tekstiä kuin joittenkin amerikkalaisten iänikuiset "eurooppalaiset eivät käy suihkussa"-jutut!

Kanadan kiekkoliiton katkeruus alkoi alunperin sen takia, että tietyt Euroopan maat kielsivät heiltä edes AHL-ammattilaisten käytön MM-kisoissa 70-luvun alussa.

On olemassa paljon kanadalaisia, jotka pitävät yli kaiken kv.jääkiekosta, MM-kisoista, olympialaisista jne. - mutta NHL:n intressit ovat toisaalla.

On pystyttävä erottamaan NHL ja muu jääkiekko Kanadassa.

NHL on mikä on, ja järjestää jo nyt maailman parhaat kiekkokisat joka kevät. NHL ei tarvitse olympialaisia eikä MM-kisoja.

NHL-tuomariasiassa olen eri mieltä. Katson NHL-tuomareitten toimintaa joka päivä, huonoja tuomitsemisia tulee, mutta en ole ikinä ymmärtänyt näitä muitakaan salaliittoteorioita - siis jääkiekkosellaisia.

Mitä tuohon veronmaksajien varoilla ylläpidettyyn suomalaiseen lehteen tulee, sen toimittaja ei tuntisi hyvää jääkiekkovalmentajaa, vaikka sellainen tulisi käytävällä vastaan!

Lähes kaikki valmentajat maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa ovat kanadalaisia - tämän parjatun surkean systeemin läpikäyneitä - en löydä media guidestani yhtään ainoata suomalaista, venäläistä, tsekki enkä slovakkipäävalmentajaa samassa sarjassa - viime vuonna oli pari, menestys ei päätä huimannut.

Ja nämä olivat valmentajia, joita ihailen suuresti.

Asioista voi olla eri mieltä. On aikamoinen yleistys haukkua kaikki kanadalaiset kiekkovalmentajat paskoiksi.
En väitä, että kanadalaisvalmentajat olisivat muita parempia, koska pystyvät tekemään työtään NHL:ssä - mutta antaisin heille vähän enemmän arvostusta ihan syystä.

Täytyy kirjoittaa kanadalaisesta jääkiekosta syvemmin toisella kertaa - kanadalaisen jääkiekon tarkoitus ei ole tuottaa huippujoukkuetta näyttämään maailmalle että me osataan a la soviet system- vaan antaa mahdollisimman monille ihmisille mahdollisuus nauttia maailman parhaasta lajista joko pelaajana, katsojana tai muuten.

Sama systeemi on antanut mahdollisuuden myös monelle muista maista tulleelle saavuttaa sellaisia asioita elämässään ja urallaan mitkä eivät missään muualla olisi mahdollisia.

Pelaaminen on pääasia. Mielestäni pelaaja- valmentaja ja muut määrät osoittavat, että systeemi toimii loistavasti.
Sillä, kuka voittaa yhdet kisat ei ole mitään merkitystä loppujen lopuksi.
 
G

Guest

Jouni

Miten perustelet tuomaritoiminnaan olleen huijausta? Vaikka venäläinen horjahti alastulossaan, oli heidän ohjelmansa mielestäni sekä taiteellisesti että vaikeusasteeltaan parempi kuin kanadalaisten. Helppo ohjelma on helpompi viedä läpi ilman virheitä, mikä varmasti näkyi tuomaripisteissä.

Ei ole mitään todisteita, että ranskalaistuomaria olisi "painostettu" varsinkaan venäläisten taholta? Ranskan luisteluliiton puheenjohtaja kiisti tällaiset väitteet mielettöminä. Mieleeni muistuu tapaus muutaman vuoden takaa, jossa kanadalaistuomari asetti oman maansa luistelijan koko kisan ykköseksi, vaikka kukaan muu tuomari ei asettanut häntä neljättä sijaa korkeammalle. Olisiko tuolloinkin ollut protestin paikka? :)

NHL söhli olympialaisten suhteen urakalla ja asia olisi pitänyt hoitaa paljon tyylikkäämmin. En väkisin halua vääntää asiaa Eurooppa-P-Amerikka kiistelyksi, mutta olisi mielenkiintoista tietää millainen häly syntyisi, jos eurooppalainen turnausjärjestäjä kohtelisi Kanadaa tai USA:a nyt nähdyllä tavalla. Mielestäni olosuhteisiin vetoaminen ei ole oikein, sillä kun kyseessä ovat olympiakisat, pitää olosuhteet tehdä niiden mukaan.


"Lähes kaikki valmentajat maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa ovat kanadalaisia - tämän parjatun surkean systeemin läpikäyneitä - en löydä media guidestani yhtään ainoata suomalaista, venäläistä, tsekki enkä slovakkipäävalmentajaa samassa sarjassa - viime vuonna oli pari, menestys ei päätä huimannut."

Lähes kaikki SM-liigavalmentajat ovat suomalaisia. Lähes kaikki Elitserien valmentajat ovat ruotsalaisia. On luonnollista, että siellä missä pelataan, on oman maan valmentajat edustettuina, ellei taso jossain muualla ole oleellisesti korkeampi. Koska NHL:ssä pelataan lähes samalla pelisysteemillä kuin CHL:ssä, on vain luonnollista että he sopeutuvat parhaiten NHL:n kuvioihin. Sen sijaan kun mennään Eurooppaan, nämä NHL valmentajat NHL pelaajineen häviävät MM-kisoissa eurooppalaisille valmentajille, joilla on käytössään eurooppalaisia pelaajia.

"NHL on mikä on, ja järjestää jo nyt maailman parhaat kiekkokisat joka kevät. NHL ei tarvitse olympialaisia eikä MM-kisoja. "

"NHL on mikä on" ei ole mikään selitys ja peruste surkealle toiminnalle. Saman asian ajaa, kun sanoo että "Hitler oli mikä oli", kun hänen elämäänsä muistellaan.


"Täytyy kirjoittaa kanadalaisesta jääkiekosta syvemmin toisella kertaa - kanadalaisen jääkiekon tarkoitus ei ole tuottaa huippujoukkuetta näyttämään maailmalle että me osataan a la soviet system- vaan antaa mahdollisimman monille ihmisille mahdollisuus nauttia maailman parhaasta lajista joko pelaajana, katsojana tai muuten."

Jos ottaa pelaamisen tosissaan, ja jos uhraa siihen parhaat nuoruusvuotensa, niin eikö ole mielekästä pyrkiä huipulle?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti Jagr68
Jouni,

Jotenkin naurettavaa on myös Venäjän taitoluisteluparin olympiakullasta noussut melu. Kanadalaiset ovat sitä mieltä, että heidän oman parinsa olisi ehdottomasti voittaa kultamitali, ja sen johdosta on jopa perustettu tutkimusryhmä tutkimaan, oliko kisan tuomarityöskentelyssä jotain vikaa!! B]


Taitoluistelu nyt ei varsinaisesti kuulu tänne, mutta...

Taitoluistelutuomarointi on herättänyt närää jo vuosia. Mm. Butirskya (kirjotusasu?) voitti EM kultaa vaikka kaatui ym. Nytkin on paljastunut, että Ranskan tuomari rankkasi Venäläiset ykköseksi, koska oman maan liitto niin painosti. Venäläiset nääs olivat luvannet tehdä saman Ranskan parille jäätanssissa jne. Taitoluisteluliittoa on uhattu olympialaisista pois potkimisella, jos tuomarointia ei saada järjestykseen. Nämä kisat ovat se näytön paikka. Ongelmana on, että tuomarit ovat käytännössä aina samat naama, ja hamaan hautaan asti. Kotiinpäinvetoa ja ihmeellisiä suosimisia on nähty vuosien varella niin paljon, että piustataa. Ehkä nyt saadaan revittyä homma auki, ja palutetaan lajin uskottavuus.

Juu seuraan myös taitoluistelua, ja anteeksi kiekkokuluttajaystäväni tästä Offtopic kirjoituksesta
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Pata kattilaa soimaa!

Tämä kaltoinkohdeltu kotimainen snoukkari, Sorsa, ei ole suostunut myötäilemään väittämiä joiden mukaan hänen olisi pitänyt sijoittua paremin. Sen hän kyllä tunnusti, että monet ihmiset lajin parissa olivat juuri tuota mieltä. Lisäksi keesipää totesi että tiettyjä kansainvälisiä turnauksia USA:ssa boikotoidaan eurooppalaisten snoukkaajien taholta, koska tuomaritoiminta on niissä niin räikeää kotiinpäin vetoa.

Minä en epäile hetkeäkään etteikö Sorsan sorsiminen olisi lukemieni ja kuulemieni lausuntojen valossa hyvinkin mahdollista, jopa todennäköistä.

En myöskään epäile sekuntiakaan etteikö taitoluistelu olisi pullollaan kaikenlaista kähmintää ja muuta epäasiaankuuluvaa. Arvostelulajit tarjoavat mainiot olosuhteet kaikenlaisille lehmänkaupoille. Ranskalaiset tai venäläiset eivät ole sen enempää, tai vähempää, kotiinpäinvetäjiä kuin esim jenkit tai kanadalaiset.

On absurdia väitellä mikä em kansoista olisi toista objektiivisempi.

Suomalainen kulttuuri on aivan vakavasti sanoen ainoa laatuaan siinä mielessä, että täällä kotiinpäinvetämistä ei pidetä hyveenä tai itsestään selvyytenä, vaan päinvastoin paheksuttavana asiana. Se kuuluisa huono kansallinen itsetunto, niinpä niin.

Jääkiekkokin on arvostelulaji. Siinä tuomari arvostelee kentällä tapahtuvia kommelluksia ja lähettää possea jäähylle omien lähtökohtiensa perusteella.

NHL-tuomarit eivät ole osoittautuneet niissä kv turnauksissa, joissa heitä on näkynyt, mitenkään paremmiksi kuin virkaveljensä vanhalta mantereelta. NHL on kanadalaisusalainen liiga. Mielestäni on se ja sama tuomitseeko ottelun jossa esim USA on toinen osapuoli, usalainen vai kanadalainen päätuomari(t). Pohjoismaerikkalaiset pelaajat ja tuomarit tulevat samasta kulttuurista. Olisi naurettavaa väittää ettei yhteinen kulttuuritausta vaikuttaisi tuomaritoimintaan.

Tämmöistä tämä elämä on. Vilunkia kaikkialla.
 

sannifan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
CHAT

Pisteet Lapasen lapaseen.

Joku on joskus sanonu jotain seuraavan sisältöistä lätkästä: "Pelaajat pelaa ja tuomarit ratkaisee pelin".

En sitten tiedä mitä mieltä muut ovat, mutta joskus tuntuu siltä että näinhän se taitaa olla. Kyseessä voi olla kyllä laji kuin laji.

Mitäköhän se RESPECT oikein tarkoitti Slovakkien harjoituspaidassa? Jos haluaa kunnioitusta niin kyllä sitä pitää myös itse antaa! En silti kiellä etteikö olisi ns oikeudenmukaista toimia siten miten Slovakit nyt toimivat. Mutta silti, kyllä pelit ratkaistaan kaukalossa eikä kapineteissa. Pesäpallo on sitten erikseen! Voisinpa huvikseni olettaa että nämä olympialaisten turnausohjelmanlaatiat pitävät Slovakkeja niin kovia, että olettivat heidän selviävän karsintasarjasta leikiten.

Minua kummastuttaa tuo maailman suurimman terroristivaltion täsmällisyydettömyys kaikkien lajien alkamisaikojen suhteen. Varsinkin kisojen alussa ohjelmat heittivät häränpyllyä. Hyvä että tapahtumat sattuivat oikeille päiville.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Slovakia päätyi turneessa lopulta sijalle 13 voittamalla Ranskan viime yönä 7-1.

Tuo taitoluistelukohu on aivan turhaa. Olen 15 vuotta katsellut sitä, kun voimistelussa ja osin myös taitoluistelussa jenkit ja kanukit saavat mitalitaistossa mukana ollessaan suhteettoman korkeita pisteitä verrattuna itäeurooppalaisiin. Ei kertaakaan ole käynyt niinpäin, että venakko olisi vääryydellä laitettu paremmaksi. Toisin päin on esimerkkejä vaikkapa Atlantan kisoista. Venäläisten ilmeet kertoivat kaiken.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti Susi Mikkolainen
Slovakia päätyi turneessa lopulta sijalle 13 voittamalla Ranskan viime yönä 7-1.

Tuo taitoluistelukohu on aivan turhaa. Olen 15 vuotta katsellut sitä, kun voimistelussa ja osin myös taitoluistelussa jenkit ja kanukit saavat mitalitaistossa mukana ollessaan suhteettoman korkeita pisteitä verrattuna itäeurooppalaisiin. Ei kertaakaan ole käynyt niinpäin, että venakko olisi vääryydellä laitettu paremmaksi. Toisin päin on esimerkkejä vaikkapa Atlantan kisoista. Venäläisten ilmeet kertoivat kaiken.

Taitoluistelussa on venäläiset nimenomaan olleet "aktiivisia" kulissien takana. (mm. tapaus Butriskya). Tänään aamulehdessä Susanna Rahkamo valottaa taitoluistelu tuomarointia, ja aikas karua kertomaa myös heidän uransa ajalta on... Offtopic, mutta koska tuo taitoluistelukin kiinostaa ja lajia arvostan, niin olisi hyvä jos se prkleen tuomaripeli sieltä saatas. Niikus Rahkamo toteaa, niin jossain eteläeuroopan maissa nyt on vaan tapana "sopia" asioita, myös kilpaurheilussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös