Skinit - onko heitä täällä !

  • 6 517
  • 29

Aatos

Jäsen
Skinit ovat erääseen työväenluokasta lähtöisin olevaan, muukalaisvastaiseen alakulttuuriin kuuluvia ihmisiä.
Ensimmäiset skinheadryhmät syntyivät vuonna 1964 brittiläisissä suurkaupungeissa. Niitten syntyyn vaikutti englantilaisen yhteiskunnan voimakas rakennemuutos, joka iski työväestöön. Paikalliset työväenyhteisöt ja asuinalueet hajosivat, työväestön perhesuhteet ja sukulaissuhteet löystyivät ja osa työläisnuorista joutui työttömyyden kierteeseen ja syrjäytyi yhteiskunnasta.

Skinhead-alakulttuuri heijasti aluksi brittiläisen työväestön arvo- ja kokemusmaailmaa. Työ, kapakka, väkivalta, seksi, jalkapallo, bileet ja musiikki olivat skini-ryhmien teemat.Skinelle syntyivät myös tyypilliset ulkoiset tuntomerkit: lyhyt tukka tai kalju, kauhtuneet farkut, maihinnousukengät ja pilottitakki.

Skinhead-ryhmät olivat aluksi 'monikulttuurisia' ja niiden musiikkia olivat 1960-luvulla jamaikalaiset ska ja reggae. Niiden piirissä esiintyi rasismia toisaaltaan alusta lähtien. Rasistisen ulkomaalaisvastaisuuden lisääntyessä koko brittiläisessä yhteiskunnassa myös skinien rasistiset piirteet voimistuivat. Osa skineistä käyttäytyi väkivaltaisesti siirtolaisia ja heidän paikallisia yhteisöjään kohtaan. Sen lisäksi väkivallan kohteeksi joutuivat ei-maskuliiniset miehet, homoseksuellit ja hipit. Tuolloin skinit eivät olleet vielä mikään yhtenäinen ryhmä, vaan oli olemassa mm. homoseksuellien ja pakistanilaisten skinhead-ryhmiä. Enemmistö ensimmäisen aallon skineistä oli rasisminvastaisia ja kapinallisia.

1970-luvun alkupuolella skinhead-ryhmät olivat häviämässä, kunnes ne heräsivät 70-luvun lopulla uudelleen eloon punkin mukana. Niitä syntyi myös mm. Saksaan, Ranskaan ja Pohjoismaihin. Sen lisäksi skinhead-alakulttuurissa tapahtui olennainen muutos politiikan tullessa voimakkaammin osaksi sitä.Äärioikeistolaiset liikkeet saivat alkunsa.

1980-luvun alussa skinit yhdistettiin tiedotusvälineissä entistä useammin rasistiseen ulkomaalaisväkivaltaan ja uusnatsismiin. Suomessa skinit syyllistyivät vietnamilaispakolaisten ahdisteluun.

Kansainvälisesti skinhead-alakulttuuri ei ole yhtenäinen, vaan se jakautuu useampiin alaryhmiin. Usein skinhead-ryhmät ovat keskenään toistensa vihollisia. Natsi-skinien lisäksi on vasemmistolaisia skinhead-ryhmiä, antirasistisia SHARP-skinejä, "epäpoliittisia" sekä ns. Troijan-skinejä, jotka ovat ska-musiikin kuluttajia. Suomessakaan skinit eivät ole yhtenäinen ryhmä, vaan äärioikeistolaisen White Power-skinien lisäksi löytyy maltillisimpia oikeistolaisia ryhmiä ja sen lisäksi skinejä, jotka ovat kiinnostuneet musiikista politiikan sijasta.

Suomessa äärioikeistolaiset skini-ryhmät ovat olleet esillä 1990-luvun alusta lähtien tiedotusvälineissä ulkomaalaisiin kohdistuneen rasistisen väkivallan vuoksi. Kansainvälistä huomiota herätti joensuunlaisen skinhead-ryhmän rasistinen väkivalta, joka johti mustan amerikkalaisen koripalloilijan poistumiseen maasta. Usein skinien väkivalta kohdistuu somaleihin, mutta heillä on ollut yhteenottoja myös muihin kansallisuuksiin kuuluvien pakolaisten ja ulkomaalaisten, paikallisten skinien toimintaa vastustavan antifa-järjestön nuorten sekä satunnaisten kadulla kulkijoiden kanssa.
Suomalaisten äärioikeistolaisten skini-ryhmien ideologialle on ominaista avoin suvaitsemattomuus, poliittinen rasismi sekä näkemys ongelmien ratkaisemisesta väkivallan avulla. Heidän suvaitsemattomuutensa ei kohdistu ainoastaan ulkomaalaisia kohtaan, vaan myös seksuaalisesti poikkeaviin ja vammaisiin.

En siis näe mitään hyväksymisen arvoista skinejä kohtaan.

http://www.manchesteronline.co.uk/news/s/138/138471_hotel_guests_flee_nightclub_blaze.html

Olin paikalla, ja sinne hyökkäsi arviolta 50 skiniä. Vittu meinas henki lähtee.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Suomalaisessa skinhead-toiminnassa on käsittääkseni tyypillistä se, että ryhmiä johtaa 25-40 -vuotias äijä, joka värvää joukkoon tyypillisesti identiteettikriiseissä painivia teini-ikäisiä (15-20 -vuotiaita) jätkiä, jotka eivät tiedä varsinaisesta poliittisesta suuntauksesta yhtään mitään. He vaan vihaavat ulkomaalaisia, koska ajattelevat sen olevan coolia ja kovien jätkien hommaa. Ja tuo skinipomo on tietenkin Jumala, jonka perässä hypätään vaikka kaivoon.

Monelta taholta olen kuullut, että suomalaisen skinitoiminta ei monessakaan kaupungissa ole kovin organisoitua, koska nuo värvääjät (jotka ovat ihan oikeita rikollisia) ovat rangaistuslaitoksissa istumassa tuomioitaan. Räkänokkapoppoot toki elävät ja voivat hyvin - he katsovat asiakseen hyökkiä ulkomaalaisten kimppuun, olivat nämä sitten siirtolaisia, opiskelijoita tai vaikkapa turisteja. Hyvä meininki - pellet!

Keski-Euroopassa skinhead-toiminta on usein varsin organisoitua. Jengejä ei juurikaan kadulla näe eivätkä he (juurikaan) tee väkivaltaisia attentaatteja. Välillä skinijengit järjestävät mittavia marsseja tms. muistuttaakseen olemassaolostaan. Käsittääkseni ne hakevat tällä toiminnalla jonkinlaista pelotevaikutusta. Skinhead-jengit ovat K-Euroopassa lisäksi poliittisesti erittäin motivoituneita ja orientoituneita - Saksassa ovat jopa yhdistämässä voimiaan yhdeksi poliittiseksi puolueeksi tavoitteenaan saada paikka liittopäiviltä tai osavaltioiden parlamenteista. Erittäin oikeistolaisia puolueitahan joidenkin Euroopan maiden (esim. Ranska, Itävalta, Sveitsi, Italia, Hollanti, Tanska) parlamenteissa jo on, mutta skinheadien kanssa näillä puolueilla ei ole mitään tekemistä.

Äärioikeistolaisuus ja jopa organisoitu rasismi yleensäkin ovat nyky-yhteiskunnan ongelmia, jotka nostavat päätään valtioissa, joissa on paljon työttömyyttä ja muita sosiaalisia ongelmia sekä paljon siirtolaisia (esimerkkinä Saksa)!

Varuillaan pitää olla - nämä ovat vaarallisia ilmiöitä!
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Katselin tässä yhtenä päivänä erästä ohjelmaa, johon oli pantu vastakkain poliitikko ja skinien edustaja. Vaikka välissämme oli 500 km, televisio, antennit ja kamera, pystyin näkemään silmittömän vihan skinin silmissä. Hänellä oli paljon vasta-argumentteja, muttei mitään järkevää. Jotenkin hänen vihasta kiiluvat silmänsä jäivät mieleeni. Voiko tuollaisen silmittömän vihan kera olla kamu itsensä kanssa? Muuten kysymyksessä oli ihan asiallisen oloinen nuorimies, eikä mikään tollo räkänokka.

Meillä oli töissä kerran aito skini. Saimme aika paljon propagandaa häneltä ja pienikin lehtijuttu tummahiuksisista sai hänet räjähtämään. Yhdessä vaiheessa hänen naisensa jätti hänet toisen miehen tavattuaan, ja kuin kohtalon ivaa - miehen nimi oli Dragan tai jotain sinne päin. Kaverille vittuiltiin siitä sen verran hartaasti että lopetti aikansa kuunneltuaan.

Ai niin, olisko tähän pitänyt vastata vain jos on skini? En ole:-)
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Heh, Ilveksen kotimatseistahan niitä löytyy.

Joo, vaikka en itsekkään mikään maailman avarakatseisin ja ennakkoluulottomin ole, niin kyllähän silti tämä skinhead-kulttuuri nykyisellään on aika tuomittavaa. Eipä oiken jaksa ymmärrystä riittää näille heepoille.

http://www.pelulamu.net/isanmaa/
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Aatos

Sen lisäksi väkivallan kohteeksi joutuivat ei-maskuliiniset miehet, homoseksuellit ja hipit. Tuolloin skinit eivät olleet vielä mikään yhtenäinen ryhmä, vaan oli olemassa mm. homoseksuellien ja pakistanilaisten skinhead-ryhmiä.

Minusta tuo nahkapäisten ukkojen isolla porukalla yhdessä harrastama uhoaminen, kaulailu ja rintakehää vasten hyppely on aina vaikuttanut aika voimakkaasti alleviivattuna homohommalta. Ja siis sellaiselta Tom-of-Finlandin perinteiseltä koppalakkimachohomostelulta, jota vielä sävyttää pienimunainen pienempien päälle käyminen koko porukalla. Ei-maskuliinisten kimppuun...sissus, katsoisivat peiliin.

Natsi-skinien lisäksi on vasemmistolaisia skinhead-ryhmiä, antirasistisia SHARP-skinejä, "epäpoliittisia" sekä ns. Troijan-skinejä, jotka ovat ska-musiikin kuluttajia. Suomessakaan skinit eivät ole yhtenäinen ryhmä, vaan äärioikeistolaisen White Power-skinien lisäksi löytyy maltillisimpia oikeistolaisia ryhmiä ja sen lisäksi skinejä, jotka ovat kiinnostuneet musiikista politiikan sijasta.

Uskomatonta. Uskomatonta. Onko siis jossain Jamaikalla rasta-skinejä, jotka vastustaa valkoihoisten invaasiota vaelluskengät jalassa? Ja Afrikassa rai-skinejä? Millainen on skini, joka ei ole kiinnostunut po. politiikasta? Musaskini? Kyllä on hämärää.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Uskottava se on

Viestin lähetti Yläpesä

Uskomatonta. Uskomatonta. Onko siis jossain Jamaikalla rasta-skinejä, jotka vastustaa valkoihoisten invaasiota vaelluskengät jalassa? Ja Afrikassa rai-skinejä? Millainen on skini, joka ei ole kiinnostunut po. politiikasta? Musaskini? Kyllä on hämärää.

Neville Staple:

Following on the heels of their older brothers and sisters, the Mods, in the 1960's British working class youths adopted a shorter hair style and a more serious attitude towards life and play.

The Skinheads tended towards physical labour and veered away from the overly flamboyant Mod style of dress as spoken of in the Kinks' song "Dedicated Follower of Fashion". The shaved head and steel toed boots has been said to have originated amongst dock workers who required the safety of the steel toes and who shaved their heads as a precaution against head lice.

It is the Skinheads predilection towards manual labour rather than more intellectual pursuits which has lead to the characterization of Skinheads as being "unintelligent", "Cro-Magnons", "cannon-fodder for the military" and other more or less polite references.

After a hard days work the original Skinheads tended to dress in their most respectable clothing and congregate at the mostly Jamaican run dancehalls where they mingled with the West Indian community, many of whose members would be their workmates from the docks, and adopted Ska as the musical sound of choice.

The early Skins were not necessarily a racist bunch, as shown by the melding of the two cultures and the existence of numerous West Indian Skins. With the continued immigration from Pakistan things changed and a number of Skinheads, both black and white who felt that their jobs were being threatened turned against the Pakistani community while others enjoyed the cultural diferences, such as Indian/Pakistani foods.

The high point of the original Skins, sometimes identified as Trojan Skins was the Summer of '69. The passage of time saw many Skins settling down, growing their hair out, and starting families.

The mid and late 1970's witnessed a resurgence of the Skinhead culture with a violent turn as teens adopted the Skinhead look and took their love of soccer to a fanatical point. These "Football Hooligans" were devoted to their chosen Football (Soccer to the rest of the world) teams and would engage in physical confrontations with the supporters of opposing teams. Often enough, innocent bystanders ended up taking the brunt of the aggression.

During this time the British Nazi Party and other minor racist organizations began recruiting their followers from the ranks of these football thugs and skinhead poseurs and thus the Boneheads came into being.

British working-class street style of the mid- and late '60s, turned international youth-cult fixture. The original skinheads, named after their fear-inspiring shorn craniums, were as style conscious as the Mods they succeeded: tailored Crombie coats, crisp Ben Sherman shirts from America, and Dr. Martin boots constituted a suave but brutal-looking uniform; the soundtrack was Jamaican Blue Beat and American soul. But when skinheads' ranks swelled to mass proportions, the cult established the thuggish reputation that persists today.

Skinheads resurfaced in the late '70s. Fashion requirements were cut back to the basics of haircut, boots, and American MA-1 flight jacket as many skinheads aligned themselves with ultra right-wing, anti-immigrant political parties like the National Front and the British Movement. Skinhead has been a virulent strain of fascist youth culture ever since, in both Europe and the U.S., where it's associated with groups like California's White Aryan Resistance -- an extensive 1995 Anti-Defamation League report put fascist "Skinhead International" affiliation at 70,000 people. Ironically, recent years have seen the growth of skinhead antifascist organizations like Skinheads Against Racial Prejudice (SHARP).
 

Jerry_Only

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Hyvinkään ahmat
Pidetään pojat ja tytöt sitten mielessä että alunperin skinit eivät ole äärioikeistolaisia. Tuntuu että ihmiset eivät oikein ymmärrä tätä asiaa ja kaikki skinheadit leimataan väkivaltaisiksi natseiksi.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Jokainen on varmasti käynyt joskus Tukholman vanhassa kaupungissa. Oletteko panneet merkille että etelä-eurooppalaiset ja afrikkalaiset loistavat siellä poissa-olollaan. Skinit uhkaavat hakata jokaisen joka uskaltaa mennä sinne. En tiedä onko yhä näin, mutta ainakin muutama vuosi sitten oli.
 

Kattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuka ketäkin soimaa.
Re: Re: Skinit - onko heitä täällä !

Viestin lähetti Yläpesä
Uskomatonta. Uskomatonta. Onko siis jossain Jamaikalla rasta-skinejä, jotka vastustaa valkoihoisten invaasiota vaelluskengät jalassa? Ja Afrikassa rai-skinejä? Millainen on skini, joka ei ole kiinnostunut po. politiikasta? Musaskini? Kyllä on hämärää.

Luulisi kyllä, että Tampereeltakin löytyy noita musa- ja populaarikulttuuridiggareita, jotka ovat omaksuneet tuon klassisen 60-luvun skinien pukeutumistyylin: doc martensseja, henkseleitä, lippahattuja, taitteet farkkujen lahkeissa etc. Nämä isänmaallisuuden väärin käsittäneet mouhot, jotka heiluvat siniristilippu pilottitakin hiassa, taas ovat kai harvemmin sen kiinnostuneempia ulkonäöstään.

Tukholmassa törmäsin edelliskesänä skinejä käsittelevään näyttelyyn, josta löytyi mm. valokuvia ja kokoelma maihinnousukenkiä, joiden yhteydessä kerrottin niiden omistajien historiasta. Ainakin tuon esityksen perusteella vaikutti, että Ruotsissa tuo patriotismi ja skinikulttuuri olivat yhdistyneet hieman eri tavalla kuin täällä. Vaatetuksesta, varsinkin saappaista, kannettiin hyvää huolta. Yhdessä kuvassa kaksi klanipäätä, vaalea ja tummaihoinen poseerasivat Sverige-paidoissaan kädet toistensa olkapäillä. Monen saappaankuluttajan skinihistoria tuntui alkaneen ensimmäisessä ska- tai punkkeikalla. Toisaalta myös järjestetyistä yhteenotoista, pahoinpitelyistä, ja kännissä riehumisesta löytyi paljon materiaalia.

Miehisyys saa toisinaan hassuja muotoja, mutta niin kauan kuin kysymys on enemmän ladismistä, homososiaalisesta toiminnasta, jossa musiikki, alkoholi ja fyysinen kyvykkyys ovat niitä yhteisyyden muotoja, niin eipä tuo nyt mitenkään tuomittavaa ole.

Jos ajattelee vielä noita skinien juuria, niin tuo ylpeys omasta työväenluokkaisuudesta on kyllä sellainen asia, joka nykysuomalaiseen asenneilmastoon sopii aika huonosti. Onko meillä edes mitään työväenluokkaa?
 

JMK81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Aston Villa
Viestin lähetti Jerry_Only
Pidetään pojat ja tytöt sitten mielessä että alunperin skinit eivät ole äärioikeistolaisia. Tuntuu että ihmiset eivät oikein ymmärrä tätä asiaa ja kaikki skinheadit leimataan väkivaltaisiksi natseiksi.

Aivan, suosittelen ohjelman katsomista nimeltä skinhead attitude. Antirasistiskinnareita on myös olemassa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kyllähän täällä webbimaailmassa tulee harrastettua runsaasti arjalaista ja natsahtavaa läppää, joka nyt liippaa tämän tuntumasta. Provoa helpoimmasta päästä. Ei kuitenkaan turhan tosissaan.

SS-memorabiliaa nyt on tullut vähän kerättyä tosissaankin, Afrika Korps ja Rommel kun ovat eräitä tyylikkäimmistä ilmiöistä toisessa maailmansodassa. Sekä todisteita siitä että Adolf ja mm. Rudolf Hess olivatkin oikeasti homoseksuaaleja! Rouva Hess...

Täytyy katsella löytäisinkö sen yhden rasistisen keskustelupalstan osoitteen, tullut spämmättyä sitä joskus menneisyydessä ja tarkoitus tehdä se vielä pari kertaa uudestaankin.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti finnishninja
Oletteko panneet merkille että etelä-eurooppalaiset ja afrikkalaiset loistavat siellä poissa-olollaan. Skinit uhkaavat hakata jokaisen joka uskaltaa mennä sinne. En tiedä onko yhä näin, mutta ainakin muutama vuosi sitten oli.

Viime ja toissa kesänä ainakin näkyi kaikenlaisia ja kaikenvärisiä sällejä tuolla, skinhedejä en sitävastoin nähnyt yhtään. Ruotsissa näyttää olevan aika yleistä että moni 14-16 vuotias on natsi, joka poseeraa luokkakuvassa kaljuna ja SVERIGE-paita päällä. Kaiken lisäksi he ovat sitä täysin avoimesti...
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti finnishninja
Jokainen on varmasti käynyt joskus Tukholman vanhassa kaupungissa. Oletteko panneet merkille että etelä-eurooppalaiset ja afrikkalaiset loistavat siellä poissa-olollaan. Skinit uhkaavat hakata jokaisen joka uskaltaa mennä sinne. En tiedä onko yhä näin, mutta ainakin muutama vuosi sitten oli.

Pari vuotta sitten kävin ko. kulmilla Etelä-Amerikkalaisessa seurassa eikä kukaan tehnyt tai sanonut mitään.

Muuten kaikenlaisista rasistisesta aineksesta olen sitä mieltä, että onpa sylettävää touhua. Skiniliikkeen alkuperän rasistittomuudella ei tunnu olevan nykyään juuri kaikupohjaa, joten senkään nimeen en juuri viitsisi toitotella.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Mustaine
HEH, pientä kuittia amisskineille ja varsinkin nuo yhdys sana virheet nauratti... =)
Lisäksi tuolla linkin takaa on luettavissa kaikkein karmeimmat stereotypiat ja älykääpiön peruspiirteet.

Hupaisa sivu tosiaan ja pudottaa joka kerta kun näkee. Vaikea uskoa että tuo on edes vakavalla naamalla tehty.
 

Kattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuka ketäkin soimaa.
Viestin lähetti VH87
Ruotsissa näyttää olevan aika yleistä että moni 14-16 vuotias on natsi, joka poseeraa luokkakuvassa kaljuna ja SVERIGE-paita päällä. Kaiken lisäksi he ovat sitä täysin avoimesti...

Kyllähän Ruotsissa uusnatsismi on ollut vahvemmin esillä kuin vaikkapa meillä, mutta vähän voisi skarpata. Ei kalju pää ja Sverige-paita vielä kenestäkään rasistia tee. Eikös tuo sinikeltainen kuosi ollut tuossa jokin aika taaksepäin ihan muotia, jota sitten yritettiin Nanson toimesta tuoda Suomenkin väreihin.

Mielenkiintoisinta tuolla linkin takana olevassa pitkitetyssä vitsissä on nuo lopussa olevat linkit irc-galleriaan, jossa poseeraavat tyypit vaikuttavat olevan ihan tosissaan.
 

The_Trooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Heh kyllähän nuo sivut pisti nauramaan, olihan tuo sen verran hyvä vitsi. Aika moni on varmaan mennyt halpaan.

Itse en mikään skini ole. Tuntuuhan se vähän sellaiselta "uhoomis" touhulta, no sitähän sen onkin...
 

Keane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vittu miten tyhmä, suorastaan idioottimainen "keskustelun" aihe. Ketä kiinnostaa? Aatos tekee sen itse...
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Ted Raikas
Lisäksi tuolla linkin takaa on luettavissa kaikkein karmeimmat stereotypiat ja älykääpiön peruspiirteet.

Hupaisa sivu tosiaan ja pudottaa joka kerta kun näkee. Vaikea uskoa että tuo on edes vakavalla naamalla tehty.

Itse asiassa sitä ei ole tehty lainkaan vakavalla naamalla. Sivulla oli muistaakseni jossain kohtaa linkki, jonka takaa tuo paljastetaan ja samalla nauretaan niille, jotka menevät lankaan ja keuhkovat näämä punaisena noita "skinejä" vastaan.
 

The_Trooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Birkku
Itse asiassa sitä ei ole tehty lainkaan vakavalla naamalla. Sivulla oli muistaakseni jossain kohtaa linkki, jonka takaa tuo paljastetaan ja samalla nauretaan niille, jotka menevät lankaan ja keuhkovat näämä punaisena noita "skinejä" vastaan.

Joo itsekin huomasin sen linkin. Sehän on sen ensimmäisen sivun alapuolella. Siinä kyllä nauretaan niille jotka ovat ensiksi nauraneet. No mutta en silti nää mitään järkeä ylipäätänsä tuollaista sivua pystyyn pistää.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Enpä ole skini, mutta kalju olen. Hiusten väheneminen sai aikaan sen, että ajoin itse loputkin pois. Nyt niitä on päässä joko niin vähän kuin kotiparturi jättää tai ei lainkaan (kesäisin).

Huvittavasti tällä hiustyylillä on huomannut, että ei rasismi ole mikään suomalaisten yksinoikeus. Joka päivä kuulee joltain tummahipiäisiltä kavereilta uhoamista ja aukomista skineistä ja rasisteista. Paras oli kun neljä arviolta 15-vuotiasta pakolaisnuorta ryhtyi Prisman pihalla huutamaan perään, että jos heidän kaverinsa olisivat olleet paikalla, niin olisin saanut turpaani. Niinpä, eihän se 4:1 ole vielä sellainen suhde, että tapella kannattaa...

Armeija-aikana eräässä kebab-paikassa minulle tultiin myös ilmoittamaan, että rasisteille ei tarjoilla. Ilmeisesti kavereille Suomen armeijan maastopuku ja sen monimutkainen symboliikka olivat täysin uusia asioita.

EDIT: Ja olen myös tietoinen skini-liikkeen alkuperästä. Se huvittaa minua suuresti aina, kun näen näitä vihte pover -hemmoja.
 
Viimeksi muokattu:

tsei_tsei

Jäsen
Mikä on Aatos lähteesi? Kun mielestäni skinhead-liikkeeseen ei rasismi liity alunperin mitenkään, mutta väität sen olleen mukana alusta alkaen? Myös pilottitakki tuli myöhemmin mukaan. Kuten joku sanoikin, niin "steelcapit" (Dr.Martins), siistit farkut (ei kauhtuneet) ja Ben Sherman -paidat kuuluivat tuohon asustukseen. (taisi olla tuossa englanninkielisessä tekstissä)

Suhteellinen väkivaltaista menoa homma on kuitenkin käsittääkseni ollut alusta saakka, mutta ei rasistista. Tuossa Staplen tekstissäkin puhutaan enemmän siirtolaisuusvastaisuudesta eikä rasismista. Tummaihoisetkin kun voivat olla skinejä.

Vasta kolmannen aallon skinheadismissa tuli rasismi mukaan pääteemana. Suomessahan on sitten tätä apinoitu. Joskus tekisi jopa mieli pukeutua skinheadiksi ja korjata näitä väärinkäsityksiä molemmissa leireissä. Suomessa kun tuo aito skinhead-kulttuuri on täysin marginaalissa.
 

Aatos

Jäsen
Mikä on Aatos lähteesi?

Tampereen ensimmäinen skini, joka edelleen on nahkatukka, olematta kuitenkaan rasisti, tai aatteen mies. Vieläkin tunnistat kaverin katukuvasta Hammersin tatuoinnit käsivarsissa. Kaveri on täysin aikalainen, itse olen muutaman vuoden nuorempi, joten en väitä muistavani tukanleikkuu talkoita Suomessa. Mutta kaverini kuuluu siihen positiiviseen marginaaliin.

Hän kuuntelee ainoastaan musiikkia ottamatta kantaa.

Ja olen mä ennenkin Brittein saarilla törmännyt skineihin, tullut jopa juttuun. Mutta 50-70 kaljupään hyökkäys polttopullot aseinaan oli hieman liikaa.

Ja tosiaan rasismin määritelmään kuuluu yleensä poikkeava ihonväri. Ja olen törmännyt tummiinkin skineihin. Kyseessä ei toki ole homogeeninen joukko. Vaan nippu yksilöitä, liikaa aikaa, vähän töitä ja kömpelöitä teesejä parin tuhannen vuoden takaa.



edit: Toihan pelkkä provo http://www.pelulamu.net/isanmaa/rautalanka/
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Birkku
Itse asiassa sitä ei ole tehty lainkaan vakavalla naamalla.
No sitähän minä vähän mietinkin. Ei muuta silti tosiasiaa että sivusto on oikeasti hauska ja kärjistämällä tuo esiin tietynlaisen kansanosan maailmankuvan.
 

juudas

Jäsen
"Jokainen on varmasti käynyt joskus Tukholman vanhassa kaupungissa. Oletteko panneet merkille että etelä-eurooppalaiset ja afrikkalaiset loistavat siellä poissa-olollaan."

En ole huomannut. On "niillä" siellä kauppojakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös