Sinun MM-joukkueesi kotikisoihin

  • 23 125
  • 194

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Kapulainen

Iltalehdessä Parviainen ehdottaa hyvin, että Helmisen maajoukkueuran jäähyväispeli voisi olla Tampereella pelattava Suomi-Ruotsi ennen kisoja.

Sinällään minulla ei ole mitään tälläisiä muisto-otteluita vastaan, mutta ajnkohta on hieman arveluttava. Kun pelataan viimeisiä (viimeistä ?) MM-kisoihin valmistelevia otteluita, niin silloin ei ole oikea aika laittaa "vanhoja tähtiä" jäälle vilkuttelemaan yleisölle.
 

Svitek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK juniorijääkiekko
Kaikki tuntuvat olevan kovin varmoja siitä, että koko SMS-ketju valitaan kotikisoihin. Itse en tuohon usko ennen kuin näen. Aralla on ollut tapana aiemminkin (Pärssinen) jättää toimivasta kolmikosta joku rannalle ja korvata hänet jollain muulla. Uskon, että tästä kolmikosta nimenomaan Somervuori putoaa, jollei nyt innostu playoffeissa näyttämään jotain ihan ihmeellistä.
 

Veikko

Jäsen
Re: Mielipide Raipesta

Viestin lähetti kimmo
Mielestäni jo se, että Aravirta kutsui Raipen kotikisoihin valmistavaan leiriryhmään, on äärimmäisen naurettavaa.

Raipen mukanaoloa jo viime keväänä oli vaikea perustella. Raipe pelasi puolustavassa roolissa. Onko Raipella mainetta puolustavana hyökkääjänä? Ei, vaan loistavana hyökkäyspään pelaajana, eikä vauhti enää riitä nykyaikaisessa kiekossa hyökkäävään rooliin. Miksi häntä sitten joka kevät peluutetaan puolustavassa roolissa, jossa hän ei varmasti ole parhaimmillaan, ja johon Suomelta löytyy vaikka kymmenen parempaa miestä? Minä en ainakaan tätä tiedä, ehkä Aravirta tietää. Eikö Suomen maajoukkue, hyvänen aika sentään, osaa voittaa ilman Rollaattori-Raipea? Jos näin on, niin aika huolestunut täytyy olla.

Ajat muuttuu, peli muuttuu, Raipe muuttuu...

Nykyään Raipen vauhti ei riitäkään enää hyökkäyspään täydelliseen dominointiin, vaikka ylivoimalla vielä onkin hyvä, mutta nykyään Raipe onkin omassa päässä varmasti Ilveksen paras ja yksi SM-liigan parhaista puolustavista senttereistä. Pelisilmällään Raimo osaa sijoittua oikeaan paikkaan ja oman pään kulmaväännöistä mies tulee hyvin usein kiekon kanssa.
Viime kaudellahan Helminen pelasi Ilveksessäkin puolustavassa roolissa ennen Olympia-kisoja. Ja kyllä se kiekkokin edelleen pysyy lavassa.

Nykyään Raipe on varmasti parhaimmillaan puolustavana sentterinä.

Viitakoskikin sanoi Aamulehden haastattelussa, jossa kyse oli Raipen mahd.valinnasta MM-kisoihin, jotenkin tähän tyyliin: "Ei se välttämättä hyökkäyspäässä enää oo mikään mylly, mutta omassa päässä ihan omassa luokassaan".

Ja jos Vesku itse saisi valita kenttänsä (varmasti olisi 4.kenttä) sentterin kisoihin olisi se Raipe.

Se, että Helminen ei ole tehnyt kovin paljoa pisteitä tällä kaudella saattaisi johtua niinkin yllättävästä syystä kuin Ilveksen menestyksestä...
 

Vaicci#63

Jäsen
Hyvin oli joku kirjoittanut IS:n kolumniin , olikohan se eiliseen urheiluliitteeseen. Siinä kerrottiin A (saunakaverit ja B-ryhmän (ne pelaajat, joilla on todella hyvät näytöt seurajoukkueista) pelaajista.

Olkoot Helminen vaikka kuinka hyvä puolustuspäässä, niin silti on lähes surullista jos Raipe valitaan kisoihin. Mites Raipe aikoo puolustaa kun esim. nuoruuden energiaa uhkuva Grigorenko luistelee ohi jo ennen punaviivaa? Tuskin Veskun sanat riittää perusteluksi Raipen valinnalle. Jos Koivu ja Jokinen tulevat kisoihin, siinä on kaksi sentteriä. Santala vienee yhden paikan kisoihin. Viimeinen varmaan menee jollekin näistä pelaajista: Ylönen, Aalto (ei hemmetissä), Lasse Pirjetä.

Asiat mutkistuvat jos Koivu ei tule kisoihin. Tosin NHL:n pudotuspelien 1. kierrokselta voi tippua esimerkiksi Dallas, ja samalla Niko Kapanen olisi käytettävissä.
 

JoukoT

Jäsen
Suosikkijoukkue
lukko ässät kärpät
Puolustava centteri

Jos nelos kenttään halutaan puolustavaa centteriä niin aivan yhtä hyvin Ylösen tai Pirjetän sijasta se voi olla Tähtinen.

Tähtisen saldo maajoukkueen +/- tilastossa +4 , jolla aivan tilaston kärkipäässä.
Hoitanut myös alivoima pelin todella mallikkaasti esin tsekki-ottelussa taisi tulla kaikista eniten peliaikaa av:lla.
4. ketjua peluutettiin joka av:lla ja Tähtinen pelasi niistä jokaisessa ja rinnalla vuorotteli Torkki ja Philman.
Eikä näiden av:den aikan tsekki saanut yv peliään sujumaan laisinkaan.

Ja jos tehoja katsotaan niin kyllä niitäkin on syntynyt ihan mukavasti 10:ssä ottelussa 6 pojoa jolla myöskin tämän kauden maajoukkueessa pelanneista 5 parhaan joukossa.
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja sauna lämpeää.

Arajuuren normaalin tyylitajuttomien kommenttien valossa näyttää ilmeiseltä, että seuraavat vakiosaunakaverit löytävät itsensä jälleen lauteilta: Kirppusoft, A-J. Niemi, Lind, Ylönen ja Seulander.

Eikä siinä vielä kaikki, tarvitaanhan jengiin myös saunamajuri (Raipe).

En olisi ikinä uskonut sanovani tätä, mutta tässähän suorastaan alkaa odotella Summasta puikkoihin. Raato on toki psykopaatti muttei sentään idiootti.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti Vaicci#63
Olkoot Helminen vaikka kuinka hyvä puolustuspäässä, niin silti on lähes surullista jos Raipe valitaan kisoihin. Mites Raipe aikoo puolustaa kun esim. nuoruuden energiaa uhkuva Grigorenko luistelee ohi jo ennen punaviivaa? Tuskin Veskun sanat riittää perusteluksi Raipen valinnalle.


Täsmälleen samaa mieltä. Puolustaminen on todella paljon muutakin kuin kulmaväännön haistelu omassa päässä. Jotain pitäisi pystyä tekemään kiekottomana vastustajan hyökkäysalueellakin, keskialueesta nyt puhumattakaan. Siinä on lähes liikuntakyvytön mies aivan vastaantulija kun kansainvälisen tason pelaaja tulee heittäen ohi. Sen jälkeen se oman pään pysyminen puhtaana on pakkien armoilla.

Liike on kuitenkin niin mielettömän iso osa nykyjääkiekkoa, että Raipen valinta ei millään oikeilla sijoittumisilla ja pelisilmällä tule perusteltua.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Vakio

"Siinä on lähes liikuntakyvytön mies aivan vastaantulija kun kansainvälisen tason pelaaja tulee heittäen ohi. Sen jälkeen se oman pään pysyminen puhtaana on pakkien armoilla.

Liike on kuitenkin niin mielettömän iso osa nykyjääkiekkoa, että Raipen valinta ei millään oikeilla sijoittumisilla ja pelisilmällä tule perusteltua."

Tästä on siis tehtävä se johtopäätös, että vuosi sitten Helmisen liike oli olympialaisissa - jossa Raimo ei ketjuineen päästänyt maailman parhaita pelaajia vastaan koko kisojen aikana tasakentällisin yhtään maalia - huippuluokkaa, mutta ratkaiseva vauhdista putoaminen on sen jälkeen noiden apaut 12 kuukauden aikana tapahtunut. Kamaan, eihän se nyt ihan noinkaan mene. Tosin on totta, että Raipen liike on 90-luvun loppupuolelta lähtien koko ajan pikkuhiljaa hiipunut, ei kuitenkaan yhtäkkisesti.


Kirjoitin Sinulle jo yhden vastineen Helmisen mahdollisesta valinnasta, joten tietänet mielipiteeni: En todellakaan ole viemässä ristiriitaisista tunnelmistani huolimatta Raimoa fanfaarien saattelemana MM-kisoihin. Vankkumaton kokemukseni on kuitenkin se, ettei liike ole tärkein tai varsinkaan ainoa mittari, jolla puolustavia senttereitä rankataan. Pelinlukutaito, sijoittuminen, vahvuus, kokemus, maltti, tarkkuus, pelikuri, paineensieto, taidot aloittajana...

Tämän upean maajoukkueuran on joka tapauksessa loputtava joskus, ja nähdäkseni tältä kaudelta näytöt ovat monilla muilla selkeästi paremmat. Sen kummallisemmasta asiasta ei ole kysymys.




Ranger
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Ranger

Muistan kyllä edellisen vastineesi, joka oli erittäin hyvä ja asiallinen. Onhan minulla kai silti oikeus eriävään mielipiteeseen? Minusta MM-tason pelaajan liikkeen pitää olla vähintään hyvää SM-liigatasoa. Helmisen liike on koko ajan hiipumassa, kuten itsekin totesit.

Kovasti on kehuttu sitä, miten Raipe viime olympialaisissa selvisi puhtaasti omasta roolistaan. Muotoilisin asian niin, että se kenttä, jossa Raipe pelasi, selvisi puhtaasti. Raipella oli siinä varmaan oma osuutensa, mutta niin oli niillä neljällä muullakin pelaajalla. Itse en Raipen esitystä silloinkaan kummoisena pitänyt. Rooli oli niin puolustava ja passiivinen, että arvelisin monen muunkin suomalaisen sentterin kyenneen yhtä "hyvään" suoritukseen. Raipe siellä kuitenkin oli ja hyvä niin. Ei hän pettänyt, koska odotuksiakaan ei paljon ollut.

Nyt on kuitenkin jo aika ottaa tuoreempia miehiä kehiin.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Tämä selvä, Vakio

"Onhan minulla kai silti oikeus eriävään mielipiteeseen?"

Tottahan toki ja ilman muuta. Yllättyneenä pahoittelen vilpittömästi, jos olet saanut viesteistäni sellaisen käsityksen, ettei näin olisi.


"Nyt on kuitenkin jo aika ottaa tuoreempia miehiä kehiin."

Emme taida loppujen lopuksi olla eri mieltä kovinkaan paljon. Henkilökohtaisesti valitsisin kotikisoihin Raimon paikalle jo muita pelaajia, mutta lähinnä juuri tämänkautisten näyttöjen takia. Niitä ei nimittäin Raipelta juuri löydy. Ikä ei siis sinänsä ole mikään itseisarvo tai este.

Kenties näkemyksmme eroavat pikemminkin siinä, millä perusteilla sentterit puolustavaan rooliin tulee valita. Olet oikeassa siinä, että liikkeen tulisi olla vähintään hyvää SM-liigatasoa. Toisaalta käsite on hyvin häilyvä. Näin ollen herää kysymys, onko Raipella sellaista koskaan ollutkaan, jos tämä mitataan vain suoralla luistelunopeudella. Itse en kuitenkaan tiettyyn rajaan saakka pidä liiketta tässä roolissa aivan yhtä tärkeänä tekijänä.

Tilanne voi vielä loppukauden aikana mutkistua syystä ties mistä. Tämänhetkisen tilanteen perusteella omat sentterivalintani olisivat kuitenkin Koivu, Jokinen, Santala ja Pirnes/Aalto/Ylönen. Näyttöjen perusteella vaakakuppi kallistuisi Pirnekselle pitemmittä puheitta, mutta toisaalta täysin vihreän miehen ottaminen vastuulliseen sentterirooliin voisi olla riski sekin, mikä taas tukisi SHG:ssä onnistuneen Ylösen valintaa. Näistä Aalto olisi tällä hetkellä ehdoton kolmosvaihtoehtoni.

Santalan valitsisin arvokisakokemattomuudestaan huolimatta ilman muuta, koska hänen näyttönsä SM-liigasta ja Eurotourin otteluista ovat kertakaikkisen loistavat. Sen sijaan kaksi ensikertalaiskeskushyökkääjää neljässä pelaavassa ketjussa on arveluttava ratkaisu. Pirneksen voi tosin huoletta komentaa tarvittaessa laituriksikin.

Tulevat kuukaudet ratkaiskoot. Todennäköisesti Ara ottaa kisoihin viisi sentteriä, joista yksi aloittaa laiturina tai kolmantenatoista hyökkääjänä. Kuten sanottua, loukkaantumiset, NHL:n siirto- ja pudotuspelikuviot tms. voivat tietty sekoittaa pakan vielä aika täydellisesti.





Ranger
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Jussih
Ja sauna lämpeää.

Arajuuren normaalin tyylitajuttomien kommenttien valossa näyttää ilmeiseltä, että seuraavat vakiosaunakaverit löytävät itsensä jälleen lauteilta: Kirppusoft, A-J. Niemi, Lind, Ylönen ja Seulander.

Eikä siinä vielä kaikki, tarvitaanhan jengiin myös saunamajuri (Raipe).

Kiprusoff antoi erinomaiset näytöt Sweden Hockey Gamesissä, ja on onnistunut seurajoukkueessaankin hyvin.

Lind antoi myös erittäin hyvät näytöt Ruotsissa ja on onnistunut seurajoukkueessaan terveenä ollessaan hyvin. Lind tunnetaan myös erinomaisena pukukoppi-pelaajana ja Lind kuuluu Aran luottomiehiin (kaikilla valmentajilla on tiettyjä luottopelaajia, myös Jukka Jalosella).

Ylönen on Saksan MM-kisojen pistepörssi voittaja ja NHL:ssä useana vuonna rutinoitunut puolustava keskushyökkääjä. Puolustus osaamisen lisäksi Ylönen on yksi Suomen parhaista maalinedus miehistä. Ylösen kausi SM-liigassa on ollut vaisu joten sillä saralla näytöt on huonot mutta tärkeimmät pelit on vielä edessä ja Jussilla on vielä aikaa näyttää että rahkeet riittää mainiosti.

AJ Niemi on ollut Jokereiden puolustuksen paras ja näytöt maajoukkueessakin on suhteellisen hyvät.

Sulander on ollut Sveitsissä erinomainen mutta näytöt maajoukkueessa on heikot, tosin Ruotsi pelissä Sulander oli loistava. Jos Sulander valitaan kisoihin hän on joka tapauksessa 3.maalivahti ja jos ja kun kaikki sujuu niin kuin suunniteltiin niin periaatteessa on ihan sama kuka sillä pallilla.

Omasta mielestäni Kiprusoffin ja Lindin valinnat on ihan näyttöjen perusteella perusteltuja, myös Niemen mahdollinen valinta voidaan perustella näytöillä. Ylönen on kokenut maajoukkue ratsu joka on monesti osoittanut potenttiaalinsa, tän kauden näytöt on kuitenkin heikot joten tässä voidaan puhua tuttavallisesti "saunakaveriudesta". Sulanderin valinta olisi itselleni yllätys joka tuskin tapahtuu. Ja Raipea en usko millään nähtävän kisoissa tai sitten NHL:stä ei olla saatu ketään sentteriä.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Lyhyt kommentti, Flintstone

"Ruotsi pelissä Sulander oli loistava."

Ettei totuus unohtuisi, olisi syytä mainita, että Ruotsin ainoassa maalissa Sulo oli sijoittunut aivan päin helvettiä. Muuten otteet olivat ko. ottelussa mainiot.


Siitä ei kuitenkaan pääse yli eikä ympäri, ettei tuollaisia perustavaa laatua olevia mokia kuten täydellisiä sijoittumisvirheitä saisi tapahtua MM-kisoihin matkalla olevalle veskarille ottelussa, jossa paitsi annetaan ratkaisevia näyttöjä myös ratkaistaan koko Tourin voitto.




Ranger
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Totta Ranger

Sulo imaisi helpolla tuon Ruotsin 1-0 maalin, mutta tuota virhettä lukuunottamatta Sulander oli siinä pelissä loistava - eikö totta?

Sulander myös aivan rehellisesti totesi että tuossa maalissa hän kadotti hetkeksi kiekon näkyvistään ja samantien se kiekko olikin selän takana.

Ja vielä lopuksi on todettava että tuo helppo maali ei kuitenkaan aiheuttanut Sulon otteisiin jatkossa epävarmuutta vaan Sulo pohjusti torjunnoillaan Suomelle tuon ns EM-tittelin.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Vastaus

"Sulo imaisi helpolla tuon Ruotsin 1-0 maalin, mutta tuota virhettä lukuunottamatta Sulander oli siinä pelissä loistava - eikö totta?"

Kyllä, tämänsuuntaisesti taisin kirjoitella myös itse - eikö totta?


Mitä tulee näkemyksiini Sulon mahdollisesta valinnasta, niistä olen kirjoittanut kaiken oleellisen tämän viestiketjun sivulle kolme, joten ei siitä sen enempää.




Ranger
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja Flintstone,

Mitenkä sitä nyt niin otettiin pulttia allekirjoittaneen pikkukirjoituksesta, jota ei edes voi millään väännöllä tulkita provoksi Jokereita kohtaan.

Siis, mainitsemistani saunakavereista voisin ajatella Kiprusoffin jossakin tapauksessa mahtuvan joukkueeseen, etenkin kun pelit Ruotsissa menivät odotettua paremmin. Silti on kai päivän selvää, että Kiprun edelle menevät rankingissa Euroopassa pelaavista pakeista ainakin Tuulola ja Nummelin. Minun mielestäni myös IFK:n Söderholm olisi parempi valinta, sillä näen ukossa huikeaa potentiaalia.

Muut listan saunakaverit voisi jo unohtaa narikkaan. Perusteluni ovat seuraavat:

1. Sulander

Turnauksessa kolme peliä, joista kahdessa aivan käsittämätön imurointi. Yksi sellainen olisi mennyt työtapaturman piikkiin, kaksi on ehdottomasti liikaa. Lisäksi parempia maalivahteja voi luetella suoralta kädeltä puoli tusinaa, esim. teidän molemmat veskarit.


2. Ylönen

Kunnossa ollessaan maajoukkue kamaa. Näyttää kuitenkin siltä, että joko A. motivaatio on alkanut pätkiä tai B. reuma estää pelaamisen ns. omalla tasolla. Näytöt SM-liigassa vain kertakaikkiaan niin huonot, ettei valinta joukkueeseen ole oikeutettua. Ei loistanut edes Ruotsissa. Yhden tehdyn maalin vastapainoksi mm. sata-nolla hävitty jatkoaika-aloitus ja heti sen perään oman miehen kadottaminen. Sitten verkko jo heilahtikin. Siis ei helvetissä Ylöstä maajoukkueeseen.


3. Juha Lind

Jatkuvasti vaivainen Lind ei esittänyt ihmeitä Ruotsissa(kaan). Sarjapeleissä kieltämättä syntynyt muutama maalikin, mutta niin on monella muullakin. Ei ole ainoa mies maailmassa, joka pystyy käyttämään mankkaa pukukopissa. Ei maajoukkuetasolla, elleivät ne kaksikymmentä parempaa laituria (Hentunen, Pärssinen, Tarvainen, Antti Miettinen, Somervuori, Dahlman, Kallio, Hagman, Selänne, Alatalo, Laaksonen, Eloranta, Pihlman, Viitakoski, Kai Nurminen, Tony Virta, Antti Virtanen, Jani Hassinen, Ville Peltonen ja Jarkko Ruutu) kaikki kieltäydy.


4. A-J. Niemi

Ei mielestäni ole koskaan ollut maajoukkuetason puolustaja. Ei ole oikein kertaakaan onnistunut kisoissa ollessaan. Kauden liigapeleihin en ota kantaa, kun en ole riittävän montaa Jokereiden peliä nähnyt. Uskon kernaasti jos väität, että on pelannut hyvin. Mutta, mutta. Kiprusoff ajaa ohi ja Kiprun kohdalta voit tarkistaa ketkä puolestaan ohittavat hänet. Niemi on Euroopassa pelaavistakin korkeintaan neljäs. Itse rankkaisin mm. Erik Kakon vielä Niemen edelle.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Ei Niemellä, Lindillä, Sulanderilla tai Ylösellä pitäisi olla mitään asiaa kisoihin.

Niemen noista sulatan, jos useat NHL-pakit kieltäytyvät, mutta Nummelin, Tuulola, Timonen, Laukkanen, Väänänen, Numminen, Haakana, Koivisto, Lydman ja Niinimaa ovat edellä. Siinä on kymmenen pakkia, joista tuskin jää pois kahta enempää. Lisäksi vielä ehditään odotella ensimmäinen playoff-kierros, josko Lumme, Berg tai Salo tulisi kisoihin.

Laiturin paikoille on tarjokkaita enemmän kuin tarpeeksi, Lind ei mahdu mitenkään mihinkään rooliin. Jussih luettelikin jo nimiä, jotka Tarvaista, Hassista ja Virtasta lukuunottamatta voin allekirjoittaa.

Ennen Ylöstä senttereiksi tulisi valita Koivun ja Jokisen lisäksi Pirjetä, Santala, Aalto ja tietenkin N.Kapanen, jos Dallas sattuu putoamaan. Näytöt ovat surkeat eikä Ruotsin turnaus mennyt niin loistavasti, että paikka olisi perusteltu. Saa tehdä todellisia urotekoja playoffeissa, jotta voidaan valita näyttöjen perusteella. Aran perustelu keväällä lienee luokkaa Ylönen pelaa Bluesissa aina yli 15 minuuttia ottelussa.

Sulanderin valinta on melko yhdentekevä asia, pelaava maalivahti tulee joka tapauksessa rapakon takaa ja Lehtonen pelaa sen pakollisen yhden helpon matsin.

Uskon kaikkien olevan kisoissa joka tapauksessa, mutta kukaan heistä ei sinne kuulu jos edes suurin tällä hetkellä mahdollisista pelaajista tulee kisoihin.

Tervetuloa Summanen ja uudet saunakaverit.
 

twenty

Jäsen
Suosikkijoukkue
hpk
MM-03

kotikisoissa olis mukava nähdä hyökkääjistä:

Hagman-Jokinen-Peltonen
Pärssinen-Koivu-Laaksonen
Miettinen-Santala-Somerniemi(eiku vuori)
Kallio-Ylönen-Virta(ei hannu)
13.hyökkääjä: Tuomas Pihlman

Näistä kentistä pitää unohtaa käsitteet 1. 2. 3. 4.-kenttä. Somerniemi on nyt sukeltanut aika pahasti, jos ei muutosta tapahdu niin kentät menee uusiks, olis mielenkiintoista nähdä jäällä koostumus Peltonen-Santala-Miettinen! Ja jos kenttiin mahdollisia muutoksia pitäisi hakea niin kyllä Raimo Helminen mahdollisesti voisi ottaa vastuun puolustavana keskushyökkääjänä ja laitaan vaikka Nemo Nieminen!!!

Puolustajat:

Lydman-Tuulola
Numminen-Timonen
Kiprusoff-Laukkanen
Nummelin-Söderholm

Puolustajista loukkaantumisista kärsineet Niinimaa ja Väänänen olisi mahtuneet mukaan, mutta en usko heidän olevan kunnossa kisoihin mennessä. "Simo-Joonas" Niemeä ei kisoihin missään nimessä, ainoa meejoukkue mihinkä vois mahtua on toi mestismaajoukkue...jos edes sinne! Toni "köyhän miehen tuulola" Söderholm mahtuisi kisoihin yllätysvalintana!

Maalivahdit:

Hurme
Nurminen
3.Lehtonen

Jos esim. Hurmetta ei kiinnosta lähtee taisteleen pelipaikasta ni paikan vos siinä tapauksessa antaa Kimmo Kapaselle. Muussa tapauksessa torjuntavastuu kaksikolla Hurme-Nurminen, Lehtonen ässänä(kärppänä) heh!

Nämä tällain äkkiä katottuna, edellyttää tosin et San Jose nousee änärissä kisaamaan kannusta ja esim. anaheimin. Jos näin ei käy Niin tottakai Teemu Kisoihin!. Tampa Bay pudottanee Montrealin ennen playoffeja...toivottavasti! ekalla kierroksella voi tietty sitte tapahtua mitä vaan!
 
Viimeksi muokattu:

Stara69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, SaiPa
MM-Joukkue type 2

Tuolla on jo yksi joukkue aiemmin, mutta laitetaan nyt sitte toinen.

Maalivahdit:
Jani Hurme Florida Panthers
Pasi Nurminen Atlanta Trashers
Kimmo Kapanen Timrå

Puolustus:
Janne Niinimaa Edmonton Oilers
Kimmo Timonen Nashville Predators
Marko Tuulola HPK
Petteri Nummelin Lugano
Marko Kiprusoff Kloten
Teppo Numminen (A) Phoenix Coyotes
Toni Lydman Calgary Flames
(Joni Pitkänen) Kärpät

Hyökkäys:
Saku Koivu (C) Montreal Canadiens
Olli Jokinen Florida Panthers
Tommi Santala HPK
Kimmo Rintanen Kloten
Hannes Hyvönen Färjestad
Tomi Kallio Frölunda
Eero Somervuori HPK
Antti Miettinen HPK
Niklas Hagman Florida Panthers
Ville Peltonen (A) Jokerit
Teemu Selänne SJ Sharks
Lasse Pirjetä Columbus Blue Jackets
(Timo Pärssinen) HIFK

Ja sitten ketjut:
Selänne-Koivu-Peltonen
Hagman-Jokinen-Kallio
Miettinen-Santala-Somervuori
Hyvönen-Pirjetä-Rintanen

Numminen-Timonen
Lydman-Niinimaa
Nummelin-Tuulola
Kiprusoff-

Hurme
Nurminen
Kapanen

Lehtosta ei tarvita, koska ei tarvi mitään junnua istumaan katsomoon vaan sen voi hoitaa Kapanenkin. Lehtonen voi olla kisojen ajan treenaamassa...
 

onlainari

Jäsen
pärssinen-koivu-selänne
hagman-jokinen-peltonen
miettinen-santala-somervuori
rintanen-ylönen-pihlman-(telomo,laaksonen)

telomo sisään ykköseen tai kakkoseen riippuen jos sieltä ei joku pääse mukaan. Jos Laaksosenkin joutuu ottamaan mukaan niin kentät menisi uusiksi.


Lydman-Timonen
Numminen-Tuulola
Kiprusoff-Määttä
Laukkanen-Pitkänen
(+Kukkonen)

Niinimaata ja Bergiä(!) jään kaipaamaan.

Määttä rikkoo normaaleja kuvioita ja tuo 'eksoottisuutta',näin onkin välillä vähän pihalla vielä. Maajoukkueessa ratkasupeleissä saattaisi jäädä vähemmälle peliajalle tilanteesta riippuen.

edit,maalvahet unohtu,ne tässä:

1. Hurme
2. Lehtonen
3. Nurminen
4. Kapanen
 
Viimeksi muokattu:

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Re: Jos minä saisin valita...

Viestin lähetti HN
Suomen ylipääpomodiktaattorina valitsisin tällaisen joukkueen kotikisoihin (NHL-pelaajista kelpuutan vain sellaiset, jotka eivät pääse playoffeihin):

Kimmo Rintanen - Saku Koivu - Teemu Selänne
Ville Peltonen - Tommi Santala - Antti Miettinen
Niklas Hagman - Olli Jokinen - Jesse Niinimäki
Vesa Viitakoski - Raimo Helminen - Pasi Nielikäinen
Timo Pärssinen

Petteri Nummelin - Kimmo Timonen
Marko Tuulola - Teppo Numminen
Marko Kiprusoff - Toni Lydman
Ossi Väänänen

Pasi Nurminen
Jani Hurme
(Kari Lehtonen)

Tämä olisi sellainen joukkue, jonka pelaamista olisi hieno katsella. Vastaväitteet kannattaa jättää tekemättä, sillä tämä joukkue on kasattu vain ja ainoastaan miellyttämään ylipääpomodiktaattori Hervannan Näkijä I :n silmää. Tästä syystä tasapaksut tuupparit ja hmv-koohottajat on jätetty kylmästi sen ulkopuolelle.

Herwoodin opaskoira laittoi aika pahan listan. Tuon voisi melkein allekirjoittaa.

Ihmetystä kyllä herättää kovan pelin kannattajan listalla kaksi pehmokiekon ikonia, jotka lähinnä nostelevat housujaan seinillä roikkuessaan kun joku iso ja ilkeä kanukki tms. innostuu hieman irvistelemään vieressä.

Kyllähän Nummelinin ja Rintasen koukerot ovat ihan mukiinmeneviä Japania ja Ranskaa vastaan, siinä mitään. Rintanenhan on jopa hieman saanut jämeryyttä otteisiinsa viime aikoina. Kummastakaan herrasta ei silti ole pätkän vertaa apua kun mennään perinteisesti ottamaan turpaamme finaalien jatkoajalla.

Kazahkstanin-kaataja Numpan tilalle joutaisi mainiosti Södari IFK:sta. Siinä on kaveri joka osaa hyökätä ja puolustaa ja jossa on ennenkaikkea luonnetta ja yritystä loppuun saakka. Vuoden tulokas, joka johdattelee IFK:n pleijareiden tokalle kierrokselle Kerhon tiputtamisen jälkeen.

Rintasen tilalle puolestaan joutaisi joku, joka ei kikkaile ihan sitä viittä maalia alkusarjassa Färsaaria vastaan, mutta josta olisi sitten vastaavasti apua noissa kovemmissa koitoksissa. Antti Aalto tulisi ensimmäisenä mieleen. Ei ehkä tohon ykköseen, mutta siitä alaspäin pelaa mitä paikkaa vaan hyökkäyksessä ja vääntää ja yrittää loppuun saakka. Muitakin ehdokkaita tälle paikalle löytynee.

Kiprusoffin voisin jopa kelpuuttaa. Ei ihan niin hyvä kuin suuri yleisö on lukuisten maajoukkuepelien perusteella oppinut ajattelemaan, muttei ihan niin huono kuin se osa kansasta joka seuraa lätkää hieman enemmän ja osaa jo sujuvasti sanoa: 'saunakaveri' (tuon sanan osaaminen todistaa että puhuja on syvemmin perillä lajin saloista kuin vain MM-kisoja seuraava kuluttaja). Kipru on jostain siitä väliltä ja mulle ihan OK.

Pasi Nurminen olisi passeli ykkösvahti. Lehtonen-Hurme kaksikko voisi olla tasavahva peesaajakaksikko, josta Lehtonen nousisi sitten pelaamaan finaalin, jossa Nielikäinen vääntäisi ratkaisun jatkoajalla Aallon syötöstä. Not bad.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mielestäni Jokiselle pitää antaa ykkössentterin paikka jo pelkästään sen perusteella että hän on tällä hetkellä täysin suvereeni maalintekijä Suomalaisista.
Ja kun maalinteko on Suomen pahin ongelma niin ei pidä laittaa sen parasta taitajaa kakkosketjuun ja kakkosylivoimaan vaan kuumat pelaa ja muut vikisee.
 

Vaicci#63

Jäsen
Mixu, Koivu ei ehkä olekaan tehnyt maaleja NHL:ssä tällä kaudella. MM-kisoissa Koivu kuitenkin on ollut omaa luokkaansa, johtaja isolla J:llä. Jokinen taas on hyytynyt tärkeissä paikoissa. Viime vuoden kisoissa Olli väläytteli, mutta ei vakuuttanut.
Pitäisikö, Mixu, sinun mielestäsi pistää kaksikko Koivu-Selänne kakkoseen ja Jokinen-Hagman ykköseen? Vai mitä tarkoitat?
Positiivistä tässä on se että sekä Koivu, että Jokinen ovat tehneet yli 50 tehopistettä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
OJ nyt vaan on tällä hetkellä Suomen ykkössentteri ja taitaa nhl:säkin olla paras maalintekijä senttereistä eli kyllä sille jotain arvoa täytyy antaa vaikka se monelle niin vaikeaa onkin.
Täytyy muistaa että vuodesta 95 on pitkä aika...
 

Vaicci#63

Jäsen
Mixu, eikö Norjan MM-kisoissa Koivu ollut mitenkään näkyvässä roolissa? Tai Naganossa? Anteeksi, oli vain pakko ottaa asia esille. Ei mitään henk.koht Mixua kohtaan.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti mixu
OJ nyt vaan on tällä hetkellä Suomen ykkössentteri ja taitaa nhl:säkin olla paras maalintekijä senttereistä eli kyllä sille jotain arvoa täytyy antaa vaikka se monelle niin vaikeaa onkin.
Täytyy muistaa että vuodesta 95 on pitkä aika...

Ei millään pahalla, mutta et ole tainnut Mixu itse seurata jääkiekkoa vuoden '95 jälkeen ainakaan kommenteistasi päätellen. Eiköhän Koivun saavutukset puhu puolestaan ilman mustamaalaamistasi. Olisit nyt muistanut mainita vielä Ville "vaankolmemaalialoppuottelussa" Peltosen. Ai niin, mutta Ville taitaa ollakin IFK:n kasvatteja...

Ja mitenkä vaikeaa ihmisten (ja tämä ei ole Mixu pelkästään sinulle) on tajuta, että Suomen maajoukkueeseen mahtuu kaksi NHL-huippusentteriä. Toivotaan, että kun Tommi Santala siirtyy ensi kaudeksi Atlantaan, meillä on niitä kolme.

Olli Jokinen on pelannut superkauden, mutta kyllä Koivu ilman muuta on Suomen ykkössentteri, jos molemmat kisoissa pelaavat. Näin sanon vaikka Olli kuopiolaisia onkin. Ja onko sillä oikeastaan niin suurta merkitystä kuka pelaa ykkösenä ja kuka kakkosena?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös