Sinisten runkosarjataival 2012-13

  • 160 977
  • 686

Red28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Detroit Red Wings
Mä pelaisin upporikasta tai rutiköyhää. Eli joko otetaan (jos saadaan..) todella kovan luokan ykkössentteri tyyliin Stamkos tai sitten ei oteta mitään.


Perustelen tämän sillä, että meillä on kuitenkin kakkoskenttä, joka niitä pelejä on tähänki asti ratkonut. Eli jos ykkösen lockout mies paskookin housuunsa ihan täysin niin ei ole vielä hätää.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Mä pelaisin upporikasta tai rutiköyhää. Eli joko otetaan (jos saadaan..) todella kovan luokan ykkössentteri tyyliin Stamkos tai sitten ei oteta mitään.
Tästä vahvasti samaa mieltä. Tuollainen 1 supernimi toisi varmasti lisää katsojia penkeille joka tapauksessa. Mitää keskivertomassaa NHLsta on ihan turha tänne tuoda.
 

molari

Jäsen
Millä tohon Camin peliin saisi jotain tolkkua/suoraviivaisuutta, nyt jonkinasteinen "riesa" ketjussa, hyökkäykset päättyy (liian) usein Camin huonoon syöttöön/kiekonmenetykseen, josta etenkin jälkimmäisistä vastustaja pääsee nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Rosasta voi kehittyä ihan ok. tason kaveri - parantanut ihan ok.
 

Enslaved

Jäsen
Millä tohon Camin peliin saisi jotain tolkkua/suoraviivaisuutta, nyt jonkinasteinen "riesa" ketjussa, hyökkäykset päättyy (liian) usein Camin huonoon syöttöön/kiekonmenetykseen, josta etenkin jälkimmäisistä vastustaja pääsee nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Herättelyä Camille annettiinkin kolmannessa erässä, kun Marjamäki laittoi nelosketjuun ja ykköseen tuli Pöysti tilalle. Ei tuo kestävä ratkaisu voi olla, koska ei Pöystistä vaan ole ykkösketjun laidalle, se on jo nähty. Apinat taitaa painaa aika paljon Camin selässä, kun ei maaleja vaan tule. Jännä nähdä mitkä on huomisen pelin ketjut.

Kiva nähdä, että Rosa tuntuu parantavan otteitaan peli peliltä.
 

Bª™ªN

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Puhis
Näittekö saman pelin kuin minä, ollaanko me katsottu samaa jengiä?

Rosasta tulee mieleen hieman vaaleempi Choko-Rocket eli Nathan Robinson. Erittäin heikko kaksinkamppailuissa, mutta erityisesti, eihän Rosa osaa luistella. Jotenkin tuo tyyli näyttää siltä kun ottaisi vauhtia ilman teriä. Vaikka tänään heittikin yhden syötön (minkä toki minäkin olisin nähnyt) niin jos tämä mies on ykkös senaksi hankittu ni johan on. Pahin on se että mies on hidas ja heikko eikä sovi alempiin ketjuihin mutta ylöshän miestä ei vaan voi siirtää.

Cami taas, ei jeesus, anteeksi vaan mutta ei mitään käyttöä. Erittäin huono omalla aluella ja hyökkäyspelistä ei tule mitään. Camista ei ole ketjukavereilleen kuin haittaa. Kuten edellä mainittiin en minäkään tiedä mitä tulisi tehdä..

Pitkään venyttänyt tätä avautumista mutta nyt ei enään pysty. Jossei tämän päivän Ässä-höntsässä kundit pysy pystyssä niin miten käy kun kevään pelit alkaa.

Pöysti oli taas todella huono, niinkuin on monet kerrat ollu. Annetaan tämä Grafitelle ja heivataan kundi poppareille ja Salmelainen tai joku muu kehiin.

Sape on jumala.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Näittekö saman pelin kuin minä, ollaanko me katsottu samaa jengiä?

Ilmeisesti ainakin osittain ollaan. Miettisestä ja varauksella Pöystistä ( -hukkasi Rosan järjestämän maalipaikan +taisteli hienosti omassa päässä) samaa mieltä. Rosasta täysin eri mieltä.

Mutta mitäs noista. Kun voitetaan pitää keskittyä enemmän kehuihin kuin haukkuihin. Kuuselalta loistava ilta, samoin Niemiseltä ja Rinkiseltä. Mutta yksi mies: Miro Aaltonen ja 3-2 maali. Tämä mies on harvinainen jääkiekkoilija Suomessa. Laidalla Kuuselalla oli maalintekopaikka johon normaali suomalainen kiekkoilija olisi syöttänyt, koska hän pitää tärkeimpänä auttaa kaveria, olla joukkuepelaaja. Miro Aaltonen laukoi - maaliin - koska hän haluaa itse tehdä maaleja. Sellaisia miehiä on tässä maassa todella vähän. Siksi Miro Aaltonen on yksi tulevaisuuden kirkkaimmista tähtipelaajista.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Näittekö saman pelin kuin minä, ollaanko me katsottu samaa jengiä?

Näemmä ei. Rosa oli todella hyvä, ihan eri mies kuin viime viikolla. Teki todella hyviä ratkaisuja ja mikä parasta, Camin (ansaittu) kommennus neloseen osoitti sen, että Rosa saattaa saada Camilonkin pelin avattua. Jos toi onnistuu ja meillä olisi neljä hyökkäykseen pystyvää ketjua, olisi tilanne erinomainen.
 

Laareppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blegi, Sharks
Rosa oli todella hyvä, ihan eri mies kuin viime viikolla.

Kieltämättä Rosalla on otteet parantunut reilusti viime viikkoon verrattuna, tänään oli positiivinen yllätys. Parikin kertaa kynäili ihan näyttävästi maalialuetta kohti mutta sitten ei onnistunut laukaus eikä syöttö. Voisi sanoa että sai Camin näyttämään entistä huonommalta, mutta ehkä se siitä.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän tuossa Rosassa jotain pelimiehen merkkejä näyttäisi olevan. On vaan hieman hankalaan rakoon ajautunut kun Bluesilla on niinkin harvinaisen hieno tilanne että sentteriosasto on varsin vahva ja siinä on kolme äijää käytännössä edessä. Takavuosina tuollainen kaveri olisi heilunut matsista toiseen vähintään kakkosketjussa, tehden sitten tulosta tai luultavammin ei, mutta nyt lähinnä pähkäillään missä tuota kannattaisi peluuttaa.

Itse tämän illan matsissa nyt ei ollut juuri muuta olennaista kuin kolme pistettä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Sallisen "ykkössentterin" paikka on kyllä aika näennäinen, sillä kentällisten taso kuitenkin pitää järjestyksen toisena. Itse ainakin puhun ketjuista aina paremmuusjärjestyksessä, ja mielestäni Ramstedtin ja Aaltosen ketjut ajavat hierarkiassa edelle, olkoonkin että merkinnät ovat noin.

1. Ramstedt
2. Aaltonen
3. Sallinen
4. Rosa

HIFK:lla oli tämänpäiväisessä pelissä ihan sama tilanne. Tuskin kukaan pitää Thomas Nykoppia HIFK:n ykkössentterinä. Erikssonin ja Redenbachin ketjut ovat todellinen ykkönen ja kakkonen, järjestyksestä voi olla montaa mieltä eikä se tähän osioon niin kuulukaan.
 

Sinisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Espoo
Kaksi ensimmäistä erää tänään todella hirvittävää katseltavaa. Karmaisevia kiekon menetyksiä ja näyttää myös siltä, että Jalvanti alkaa menettämään otetta hyvästä alkukaudesta.

Olen bolotsinhon kanssa ehdottomasti samaa mieltä Rosan nostamisesta pelaavimpiin ketjuihin, sillä nelosketjun sentterinä emme saa hänestä paljoa irti.

Rinkinen - Ramstedt - Ikonen
Kuusela - Rosa - Aaltonen
Miettinen - Sallinen - Huhtala
Nieminen - Virkkunen - Pöysti (kokeilisin Pöystin paikkalla muutamassa ottelussa A-junnuissa todella kypsää pelaamista esittänyttä Aleksi Järvistä).
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
En minä kyllä Jalvantia eilisen perusteella dumaisi. Kuitenkin pelannut kokonaisuutena tasaisen hyvän alkukauden. Välillä sattuu heikompia pelejä itse kullekin. Jalvannille niitä sattuu selvästi harvemmin kuin keskimäärin muille.

Mieli olisi tyynempi jos Westin saataisiin pian kokoonpanoon. Oliko kukaan eilen kuuntelemassa hänen haastatteluaan ennen peliä? Meinaan kiinnostaisi tietää sanoiko mitään vammansa laadusta ja arvioidusta toipumisen kestosta?

Ilvestä vastaan olis hyvä kokeilla muutoksia. Mutta maltillisesti, muuten peli menee vain sekaisin. Rosaa hyökkäävämpään rooliin ja taitavampia viimeistelijöitä (Kuuselaa, Ikosta tai Aaltosta) laidoille. Ramstedin kenttää ei pidä hajottaa.

Kyllähän nämä paikallistappiot kotihallissa ahdistavat. Tähän mennessä kaksi kolmesta päättynyt tällä kaudella häviöön.
 
Viimeksi muokattu:
Ilvestä vastaan olis hyvä kokeilla muutoksia. Mutta maltillisesti, muuten peli menee vain sekaisin.

Meinaatko että Blues tippuu kuntopuntarin toiseksi viimeiseltä sijalta viimeiselle vai?

Kauden alku oli joukkueelta hyvä, viimeiset kymmenen peliä onkin sitten syöty paskaa. Jotenkin tuntuu että ollaan koko aika pelitavan orjia, minkäänlaista muuta keinoa hyökätä ei ole kuin hitaat lähdöt kiekottelemalla oman maalin takaa jotka vastustajan on helppo tappaa kovalla karvauksella kun pakeilla edes hiukan kiekko pomppii lavassa. Pitkät kiekot on kielletty ja välillä tuntuu että purutkin alivoimalla. Jos vastustajan puolustus onnistuu ajamaan meidän rintamahyökkäykset kulmiin niin sinne jäädään, hyökkääjät ovat liian pieniä vastatakseen vastustajien isokokoisten pakkien heittämiin haasteisiin. Erityisesti Jypin ja HIFKin tyylisiä joukkueita vastaan tämä korostuu. Lisäksi kaksinkamppailupelaaminen on ollut heikkoa.

Tähän yhtälöön kun lisää kärjistäen sanottuna kahden miehen varaan rakennetun ylivoiman ja jokaisen vastustajan riveissä pelejä henkilökohtaisella panoksella ratkovat NHL-vahvistukset niin tulos on nähdynlaista. Tauko tulee hyvään paikkaan ja nyt punnitaan valmennuksen osaamista ja joukkueen henkistä kanttia, selvää on että sama meno ei voi jatkua, ei kukaan jaksa käydä hallilla ilta toisensa jälkeen tuloksena vain kerta kerran jälkeen suurempi vitutus.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Meinaatko että Blues tippuu kuntopuntarin toiseksi viimeiseltä sijalta viimeiselle vai?

No vaikka niin. Onhan tässä viimeisen parin viikon aikana tullut kuitenkin voitot Lukosta ja Ässistä (joskin kummassakin vastustaja hölmöili oman pelinsä), noustu kahden maalin takaa tasoihin tepsiä vastaan ja Jokereitakin vastaan oli peli ihan kohtalaista, vaikka nollille jäätiinkin. IFK-peli oli aneemista virkamieskiekkoilua. Tosin siitäkin puhuttaisiin ihan eri sävyyn jos Rinkinen olisi lopussa tehnyt maalin siitä lähes avopaikasta, kuten hän teki alkusyksystä. Jotenkin tuntuu, että se on aika pienistä asioista kiinni että voittoja alkaisi tulla taas enemmän.

Alan kyllä kallistua edustamallesi kannalle, että joukkueen vahvistaminen voisi tuoda tarvittavan piristysruiskeen. Vaikka sitten sen Lammassaaren hankintana.
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hyvään kohtaan tulee maaottelutauko, Bluesin peli on täysin solmussa. Ja Laatikaiselle todella pitkä miinus. Ilveksen toinen ja kolmas maaliin täysin Laatikaisen syytä ja teki illan pelissä monta muutakin virhettä. Ihan sama kuinka kauan ollut loukkaantuneena, ei voi liikkua noin kankeasti.
 

Broken Stick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, New York Rangers
Hyvään kohtaan tulee maaottelutauko, Bluesin peli on täysin solmussa. Ja Laatikaiselle todella pitkä miinus. Ilveksen toinen ja kolmas maaliin täysin Laatikaisen syytä ja teki illan pelissä monta muutakin virhettä. Ihan sama kuinka kauan ollut loukkaantuneena, ei voi liikkua noin kankeasti.

Jep, en ole nähnyt Laatikaiselta tällä kaudella vielä mitään positiivista. Hyökkäyspäädyssa Lada on korkeintaan heittänyt jonkun löysän ranteen suoraan vastustajan moken syliin. Ei jatkoon! Kokonaisuudessaan pelikin on jotenkin niin väkinäistä pelitavan toteuttamista, että hirvittää. Tuntuu, että tuolla tavalla ei saada pelaajista kaikkea irti tällä hetkellä, kun väkisin yritetään tehdä jotain, mikä ei vain enää onnistu.

Esimerkiksi Ramstedt menettelee kiekkoja eikä löydä syöttöpaikkoja ja hyökkäyspeli puuroutuu. Vaikka tänäänkin Ilvestä vastaan tuntui, että toisessa erässä Blues vei peliä, niin fakta on se, että Ilveksen maalivahdille kertyi 2 torjuntaa. Se kertoo siitä tehottomuudesta. Harhasyöttöja harhasyöttöjen perään ja peli näyttää muutenkin aika hengettömältä paikka paikoin, varsinkin puolustuspeli. Tauko tulee hyvään paikkaan.
 

molari

Jäsen
Hyvään kohtaan tulee maaottelutauko, Bluesin peli on täysin solmussa. Ja Laatikaiselle todella pitkä miinus. Ilveksen toinen ja kolmas maaliin täysin Laatikaisen syytä ja teki illan pelissä monta muutakin virhettä. Ihan sama kuinka kauan ollut loukkaantuneena, ei voi liikkua noin kankeasti.

Tauko tulee tosiaan passeliin saumaan koko jengille. Pakkipari Laatikainen-Hakanpää odotuksiin nähden todella huono, etenkin Hakanpää taantunut pirusti viime kaudesta, ei mitään asiaa änäriin noilla otteilla, kun liigassakin peli ei suju. Toivottavasti molemmat saa pelin kuosiin, kuitenkin "paperilla" ykköspari ja liigassakin min top 3 kamaa.

On toi rosteri kuitenkin pirun kapea ja liian nuori (??), liikaa lahjoitettu pisteitä, tolla menolla säälit kutsuu, toisaalta resurssit on olla runkkarin 4:n joukossa.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Voiko nyt jo sanoa, että Marjamäen ensi vuoden pestin selvittyä pelit on mennyt päin helvettiä?

Toivottavasti tauolla keksivät jotain, muuten säälipaikkakin voi olla tiukassa.
 
Blues on sarjan surkein joukkue tällä hetkellä...

...mutta on tässä synkkyydessä jotain hyvääkin.

-kaikki ovat ammattilaisia Marjamäkeä myöten, ilmoitus Kärppiin siirtymisestä ei ole vaikuttanut peliin millään tavalla
-pelaajat ovat isokokoisia ja saavat vastustajan pakit näyttämään junnuilta työntäessään heidät sivuun vapaalla kädellä
-pelitapa nopeine vastahyökkäyksineen on tehokas, pakkien virheet on minimoitu eikä hasardeja tule kellekään. Avaukset napsahtavat sentterin lapaan täyteen vauhtiin, edes pitkää kiekkoa ei ole tarvinnut vetää tällä kaudella
-NHL-miehiä ei tarvitse hankkia pilaamaan joukkueen kemiaa, muut jengit pilaavat kautensa hankkimalla näitä "vahvistuksia"
-erityisesti viimeiset kymmenen peliä on ollut hyviä ja kuntopuntari vahvistaa tämän, harmi että kauden ensimmäiset pelit menivät perseelleen, näillä otteilla voitaisiin muuten olla sarjakärjessä
-Rosa oli huippuhankinta ykkössentterin tontille, pisteitä ropisee ja saa ketjukaverit näyttämään huipputason hyökkääjiltä
-Bluesissa pelaa liigan paras pakkipari Laatikainen-Hakanpää

Nyt kunnon kännit ja seuraamaan Ramun otteita Karjala-turnauksessa....
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Voiko nyt jo sanoa, että Marjamäen ensi vuoden pestin selvittyä pelit on mennyt päin helvettiä?
No on todella, mutta se on täällä sellainen tabu, ettei siitä saa puhua. Saako muuten siitä puhua, että Ladan paluun jälkeenkin on pelattu päin helvettiä, ja erityisesti Hakanpään taso on laskenut.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Laatikainen on ollut kyllä varsin vaisu kaveri toistaiseksi...

Ihan vielä ei pidä vetää ranteita auki, mutta eihän tästä kyllä mitään näytä tulevan tällä menolla taaskaan. Sen verran tasaista tuolla kärkipäässä, että turha sinne lähteä yrittämään jos kerran tulee turpiin Ilveksiltä ja kaikilta. Mikä sitten lienee syy tähän? Tuskin nyt pelkästään se että Marjamäki jatkaa luonnollisesti omia teitään.
 

Fordél

Jäsen
Laatikainen on ollut kyllä varsin vaisu kaveri toistaiseksi...

Lada oli kyllä tänään huono. Todella pehmeää, flegmaattista ja vähän ylimielistäkin peliä. Ja kaveri on vielä joukkueen kapteeni. Ei näin. Mutta toivotaan, että kun saa pelejä alle niin se tuttu Lada tulee sieltä vielä esiin. Tällä hetkellä Bluesin pakiston parhaimmistoa on selkeesti Jalvanti ja Laurila.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Ei tässä kannata vielä köyttä solmia kaulan ympärille. Blues on keski-iältään SM-liigan nuorin joukkue eikä se voi olla kauden aikana näkymättä, ylä- ja alamäkiä tulee. Joka tapauksessa seuraavassa kotiottelussa SaiPaa vastaan nähdään sininen paita päällä 1-2 uutta pelaajaa, jos ei mitään dramaattista tapahdu.
 

Tonalin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, AC Milan, Tommi Huhtala
Ei tässä kannata vielä köyttä solmia kaulan ympärille. Blues on keski-iältään SM-liigan nuorin joukkue eikä se voi olla kauden aikana näkymättä, ylä- ja alamäkiä tulee. Joka tapauksessa seuraavassa kotiottelussa SaiPaa vastaan nähdään sininen paita päällä 1-2 uutta pelaajaa, jos ei mitään dramaattista tapahdu.

Jonka toivoisin olevan Lammassaari, koska NHL:n työsulussa on taas nähty valoa tunnelin päässä, enkä muutenkaan haluaisi yhtäkään änärimiestä Bluesiin, ennenkuin NHL on peruttu koko kaudeksi.
 

Blegist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Joillain on kyllä lyhyt muisti. Laatikainen on aina huono alkukaudesta, sama ongelma on esim. Kähkösellä. Joulun jälkeen alkaa kulkea normaalisti, malttia vain.

Paskaa on paskaa ja sitä syödään ja mennään eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös