Siitä on tänään tasan...

  • 462 753
  • 4 732

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Missä tarkalleen sijaitsee se maratonin kääntöpiste. Se kivi on kuulema pystyssä jossain Tuusulanväylän varrella, mutta kaipaisin tarkempaa paikannusta, ehkä googlemapsin avulla.

Pakkohan siellä on vierailla kun paikka selviää.

Se muistomerkki on lähes täsmälleen Ruotsinkylän kääntyvän risteyksen kohdalla tien toisella puolella. Eli jos Helsingin suunnasta tullaan Vanhaa Tuusulantietä, niin Ruotsinkylän risteys kääntyy vasemmalle, ja se kivi on tien toisella puolella oikealla, lähes jonkun pihalla.

Näköjään Google mapsiin se kohta on jo valmiiksi merkattu https://www.google.fi/maps/place/Ma...x468df8bd598dee77:0xf7c7a28e465d44dd?hl=fi-fi
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ace

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jalkapallon ensimmäiset MM-kilpailut päättyivät Uruguayssa 89 vuotta sitten Isäntämaan maailmanmestaruuteen.

Loppuottelu pelattiin Montevideossa ja Uruguay voitti pelissä Argentiinan 4-2.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Michael Johnson juoksi silloisen 200 metrin maailmanennätyksen 19,32 Atlantan olympialaisissa tällä päivämäärällä vuonna 1996. Aiempi ME parani kertaheitolla 0,34 sekuntia. Johnsonin ME:tä pidettiin pitkään ns. ikuisena ennätyksenä mutta loppupeleissä siinä meni "vain" 12 vuotta kun Usain Bolt alitti sen Pekingin olympialaisissa ja silloin tulos oli 19,30. Bolt paransi ennätystään vielä vuotta myöhemmin Berliinin MM-kisoissa ja nykyinen ME on muodossa 19,19.

Tuon Johnsonin ME:n on alittanut myös Yohan Blake kun tämä juoksi Brysselissä vuonna 2011 hurjan ajan 19,26. Vertailun vuoksi esim. tähän kauteen, Noah Lyles on juossut kaikkien aikojen nelosajan (kun siis lasketaan vain yksi aika per juoksija) heinäkuun alussa ja aika 19,50. Todella kova aika tuokin, mutta jää kuitenkin selvästi vielä Johnsonin (ja Boltin) vanhasta ME:stä ja sitten vielä näistä kahden jamaikalaisen hurjista ajoista.
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
43 vuotta Niki Laudan Nürburgringin hurjasta ulosajosta.

5 vuotta sitten muutin Ouluun.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
44 vuotta sitten allekirjoitettiin ETYKin päätösasiakirja. Jos olen rehellinen niin en paljon tiedä mitä se sisälsi. Neljä koria... Turvallisuutta, yhteistyötä tieteessä ja taloudessa, yhteistoimintaa humanitaarisissa tilanteissa ja jälkiseuranta&uudet kokoukset. Loppujen lopuksi asiakirjalla ei ollut suurta vaikutusta idän ja lännen välisten jännitteiden lieventämisessä... vaikka siihen ETYKissä tähdättiin ymmärtääkseni.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tasan 80 vuotta ja 2 päivää on siitä kun nuori ja kaunis näyttelijä Sirkka Sari kiipesi Hämeenlinnassa hotelli Aulangon katolle, sieltä näkötorniksi luulemansa savupiipun päähän ja putosi alas pannuhuoneeseen ja kuoli.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tasan 17 vuotta aikaa siitä kun olin elämäni ensimmäisen kerran kännissä. Tämä tapahtui siskon häissä ja juoma mitä lähinnä join oli siskon miehen valmistama kotiviini.

Melko vanhaksi vartuin ennen kuin ensimmäiset kännini join eli olin 17-vuotias tapahtumahetkellä, paria kuukautta vajaa täysi-ikäisyydestä.

Mutta kyllähän sitä sitten ehti alkoholia juomaan vaikka vähän vanhemmalla iällä kännäämisen aloittikin. Tai vanhemmalla ja vanhemmalla, nuorihan minä vielä silti olin kun ekat kännini join.

Ja lopulta join liikaa. Nyt onkin olennaisempaa laskea kuinka kauan on edellisistä känneistäni ja niistäkin on aikaa jo yli kaksi vuotta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Itävaltalainen entinen taidemaalari Adolf Hitler nousi Saksan ylimmäksi johtajaksi tasan 85 vuotta sitten.

Tästä kaksi vuotta myöhemmin eli 3.8.1936 Jesse Owens voitti Berliinin olympialaisissa 100 metrin juoksun olympiakultaa aiemmin mainitun valtiomiehen suureksi riemuksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Suuseksin... eikun siis Sussexin herttuatar Meghan (omaa sukuaan Markle) syntyi tasan 38 vuotta sitten.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Alec Guinnessin kuolemasta on tänään tasan 19 vuotta.

"Hello there..."
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kuka on Alec Guinness? Tämä ei ole sitä viime päivinä palstalle rantautunutta hakamussuttelua missä kukaan ei ole tietävinään ketään. Tämä on siis vilpitön kysymys.
Saa tietysti kysyä jos ei tiedä!

Alec Guinness oli erittäin arvostettu brittinäyttelijä. Ensimmäiset elokuvaroolit mies teki jo 40-luvulla ja jos lasketaan teatterilavat mukaan niin ura näyttelijänä kesti yli 60 vuotta. Tunnetuksi mies tuli viimeistään Kwai-Joen Sillan jälkeen kun mies voitti parhaan miespääosan Oscarin tuosta leffasta. Vuosi oli 1957. Toki jo aiemminkin mies oli nähty suosituissa komediarooleissa ja miestä kehuttiinkin siitä että hän pystyi tekemään monenlaisia rooleja.

Kansainvälisesti ylivoimaisesti tunnetuimman roolinsa mies on kuitenkin tehnyt alkuperäisessä Star Wars -trilogiassa jossa mies esitti Obi-Wan Kenobia. Tarinat kertovat että Guinnes olisi itse vihannut tuota roolia koska hän piti Star Warsia lapsellisena leffasarjana. Guinness kuitenkin joissain määrin ilmeisesti luotti leffojen tulevaan suosioon sillä hän otti palkkiokseen tietyn prosenttiosuuden leffojen tuotoista. Guinness luultavasti tienasi Star Warseilla enemmän kuin koko muulla urallaan yhteensä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Historiankirjat ovat taas auki:

Tällä päivämäärällä vuonna 1940 Viro liitettiin osaksi Neuvostoliittoa ja näin syntyi virallisesti Viron sosialistinen neuvostotasavalta. Toki tuota termiä käytettiin jo heinäkuun loppupuoliskolla kun Viron vaaleissa kommarit ottivat vaalivoiton, mutta virallisesti Viro liitettiin osaksi Neuvostoliittoa tuolloin. Tokihan tuosta kiistellään varmasti edelleen, esimerkiksi Suomi katsoo Viron olleen itsenäinen valtio myös aikavälillä 1940-91, mutta toki toisaalta ilmeisesti Suomessa on käytetty tuona aikana myös nimitystä Viron SNT eli vaikka "virallisesti" Suomi piti Viroa itsenäisenä niin varmaankin de facto tilanne oli se että Viro oli Suomenkin kannalta osa Neuvostoliittoa.

Mutta onhan sitä muutakin tapahtunut, päivälleen viisi vuotta myöhemmin eli tasan 74 vuotta sitten toisen maailmansodan loppumähinöissä räjäytettiin historian ensimmäinen atomipommi. Amerikkalaiset tiputtivat nimellä Little Boy -tunnetun atomipommin Japanin Hiroshiman kaupunkiin ja tämä oli käytännössä toisen maailmansodan lopun alku. Pommi tappoi välittömästä n. 70-80 000 ihmistä ja viiden vuoden sisällä tästä sen vaikutuksiin oli kuollut yhteensä n. 200 000 ihmistä. Hiroshiman kaupungista tuhoutui 90 prosenttia.

Vielä kolmas mainittava asia tähän loppuun, tällä päivämäärllä vuonna 1991 eli 28 vuotta sitten World Wide Web eli WWW avattiin. Tämä helpotti myös internetin saatavuutta ihmisten koteihin ja WWW:n myötä nettitoiminta alkoi muuttua kaupallisemmaksi. Toki ihan heti alkuun WWW:tä käytettiin lähinnä yliopisto- ja tutkimuslaitoksissa mutta vuonna 1993 WWW-selain Mosaic nosti tunttettuutta ja viimeistään vuosien 1994 Netscape Navigator ja 1995 Internet Explorer räjäyttivät pankin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Sidney Crosbyn syntymästä tulee tänään kuluneeksi tasan 32 vuotta.

Harri Holkerin kuolemasta tulee tänään kuluneeksi tasan kahdeksan vuotta.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
John Holmesin syntymästä tänään tasan 75 vuotta. Mieshän kuoli jo 43-vuotiaana vuonna 1988. Lähtemättömän vaikutuksen hän taisi tehdä melko moneen, jopa kuolemansa jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
John Holmesin syntymästä tänään tasan 75 vuotta.

Yhtä lailla eroottista värinää huokuva viiksiveikko Nigel Mansell taas täyttää 66. Nykyään mies taitaa suosia posliinia, mikä on kovin harmi.

Nuorisotyön historiassa tämä päivä on muistorikas: Hitler-Jugendin johtajan Baldur von Schirachin kuolemasta tulee 45 vuotta.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Beatlesin Abbey Road- albumin kannen kuvauksista on kulunut tänään 50 vuotta. Näin kerrottiin tänään radiossa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tasan 50 vuotta sitten Charles Manson ja hänen "perheensä" päättivät sekoilla oikein urakalla ja tekivät yhden historian sairaimmista murhista. Roman Polanskin viimeisillään raskaana ollut vaimo Sharon Tate puukotettiin hengiltä ja lisäksi neljä muutakin ihmistä saivat surmansa. Manson tuomittiin kuolemaan mutta oikeusprosessi venyi valitusten vuoksi sen verran pitkälle että Kalifornian osavaltio oli kerennyt tässä välissä poistaa kuolemantuomion käytöstä. Manson tuomittiin lopulta elinkautiseen ja istuikin koko loppuelämänsä vankilassa, lukuunottamatta paria viimeistä viikkoa ennen kuolemaansa kun 83-vuotias Manson alkoi olla jo vähän heikossa hapessa. Mies kuoli siis vuonna 2017.

Jos nyt jätetään sota-aikojen sekopäät ja muut diktaattorit pois niin kyllähän Manson on eräs historian kuvottavampia mätisäkkejä mitä on koskaan ollut.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Siitä on tänään tasan 33 vuotta aikaa, kun 80-luvun suosituimpiin glam-yhtyeisiin lukeutunut Ratt julkaisi albumin "Dancing Undercover".
Kato perkeles, mun piti vielä lisätä tonne yhteen ketjuun että tutustuppa RATTiin myös mutta näämmä oot jo tutustunutkin. Round and round oli kovaa kamaa. On toki vieläkin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Jos nyt jätetään sota-aikojen sekopäät ja muut diktaattorit pois niin kyllähän Manson on eräs historian kuvottavampia mätisäkkejä mitä on koskaan ollut.
Kyllä mää rankkaisin Jim Jonesin vielä Charlien edelle tässä kategoriassa. Yleltä löytyy muuten neliosainen dokkari pastorin touhuista areenasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös