Siitä on tänään tasan...

  • 469 303
  • 4 765

koohoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paris Saint-Germain
Irakin entinen diktaattori Saddam Hussein teloitettiin (hirtettiin) tällä päivämäärällä tasan kolme vuotta sitten.
Silloinen vuodenvaihteen toivotus kuuluikin asiaan liittyen runollisesti näin: "Keinuni on köyhä, karu. Siinä on vain yksi naru, t. Saddam Hussein"
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja brändin juojat. NP#35.
Silloinen vuodenvaihteen toivotus kuuluikin asiaan liittyen runollisesti näin: "Keinuni on köyhä, karu. Siinä on vain yksi naru, t. Saddam Hussein"

Eikös tästä runosta ollut pitempikin versio?

Heilu keinuni poppelipuussa,
poppelipuussa illan suussa.

Hauska on keinua linnun lailla,
linnun lailla, huolia vailla.

Runoni loppu on hiukan karu
-keinussa onkin vain yksi naru.

Ja ettei menisi viesti ihan offtopiciksi, niin tänään on kulunut tasan 9 vuotta, 11 kuukautta ja 30 päivää nykyisessä työssäni.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Siitä on tasan 65 vuotta, kun neuvostosotilaat saapuivat puolaisen Oświęcimin kylään ja huomasivat, että kappas, saksalaisilla olikin siellä jonkin sortin leiri.

Tuli juuri sopivasti eilen katsottua Sodan muistoista jakso, jossa keskityttiin pääosin juurikin Auschwitziin. Edelleen silmäkulma kostuu kun ajattelee mitä siellä oikein tehtiin.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
62 yötä kun viimeksi olen ollut kännissä. Perkeleesti tekisi mieli lärvit vetästä mutta ei viitsi vähiä rahojaan alkoholiin kuluttaa...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
70 vuotta, kun puna-armeija sai viimein puolustuslinjan murtumaan kannaksella. Lähteen lohkoa puolusti vajaa 400 miehinen pataljoona ja vastaan hyöki tykistön ja panssareiden tukemana divisioonan verran piippahattuja. Jostain luin, että puolustajilla oli peräti yksi pst-ase ja vaunuja oli puolisentoistasataa. Saattoi pitää kiirettä. 11.2.1940 alkaen kaatui päivittäin 300-600 suomalaista rauhan tuloon saakka, kun ennen sitä joulunalusaikaa lukuunottamatta kaatuneita oli keskimäärin 100-150 per päivä.

Lakki päästä.
 

thv294

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tottenham Hotspur
Lauri Kristian Relander valittiin Suomen presidentiksi 85 vuotta sitten. Normaali päivä olisi ollut tuolloin 15.2., mutta se olikin sunnuntai. Sen vuoksi tapahtuma siirtyi päivällä. Tasan kuusi vuotta myöhemmin P. E. Svinhuvud valittiin vastaavaan tehtävään.
 

Red Devil

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, TPS, HC Boners
tasan vuosi sitten kitaristi Miika Tenkula lähti sooloilemaan yläkertaan.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Otetaan helppo pois eli tänään on kulunut tasan 70 vuotta talvisodan loppumisesta. Taas on aika kiitellä ja muistella sotaveteraaneja. Kiitos siitä urotyöstä, kun pysäytitte ylivoimaisen neuvostoarmeijan ja Suomi säiyi itsenäisenä.
 

thv294

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tottenham Hotspur
Tänään tulee kuluneeksi kuusi vuotta Itsevaltiaiden 112. osan (Parkkipaikka) tv-ensiesityksestä.

Lisäksi, Saksan ja Itävallan Anschluss tapahtui 72 vuotta sitten, 67 vuotta taas tulee kuluneeksi Krakovan juutailaisgeton eliminoimisesta. "Hieman" iloisempana tapahtumana voidan pitää 41 vuotta sitten tapahtunutta Apollo 9:n onnellisesti sujunutta paluuta Maahan.

Myös yksi lapsille erittäin merkittävä tapahtuma kävi 76 vuotta sitten. Tai siis leikisti, eli Aku Ankka munittiin.
 
Viimeksi muokattu:

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei savun savua!

Tänään, tasan vuosi sitten, lopetin 29-vuotisen urani röökinpolttajana.
Sääli, sillä tämä olisi ollut 30. juhlavuosi!

En ole katunut.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Tasan viisi vuotta sitten vaimoni punnersi meille tyttären. Onnea! Kauhiat juhlat alkaa kohta, 6 vai 7 samanikäistä tyttöä saapuu hetkenä minä hyvänsä. Ohjelmassa ongintaa ja letun paistoa. Ihan hurjaa!

Illalla vanhemmille punaviiniä. Mmmmm!
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Siitä on tänään tasan 10 vuotta, kun Oulun Kärpät nousi SM-liigaan.

4 mestaruutta, 6 finaalipaikkaa, 7 mitalia, 8 kertaa neljän joukossa, joka kerta 8:n parhaan joukossa. Eihän tuo nyt niin huonosti ole mennyt.

Tulihan sitä se matsi hallilla nähtyä ja Foxiassa jatkoilla oltua. Hieno oli se päivä.
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
... yksi vuosi, kun JYP voitti historiansa ensimmäisen mestaruuden. Myös siitä on tasan vuosi, kun aloitin nykyisessä työpaikassani, enkä tästä johtuen uskaltanut vetää mestaruusjuhlia pitkän kaavan kautta. Toisena työpäivänä kankkusvapaan ottaminen ei jotenkin kuulostanut fiksulta...
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
... kymmenen vuotta kun minulle sanottiin "tahdon". Ja myös tasan kaksi vuotta siitä kun sama henkilö sanoi ettei tahdokaan.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
28 vuotta kun alkoi Jääkiekon MM-kisat Helsingissä ja Tampereella. Silloinkin oli torstai. Suomi lähti kovin odotuksin avausotteluun Kanadaa vastaan, vaan kuinkas sitten kävikään... Ottelun ensimmäiset 10 minuuttia lienee ainoa laatuaan suomalaisessa kiekkohistoriassa.

Hannu Lassila muistelee.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Hääpäivänä?? Eikai nyt sentään?

Jep jep, juuri näin. Jostain syystä valmiiksi laittamani pihvi-illallinen sujui hiljaisuuden vallitessa, eikä kynttilöitäkään enää viitsinyt sytyttää.

C´est la vie.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Siitä on tänään tasan 15 vuotta kun Saku Koivu pelasi viimeisen sm-liiga-ottelunsa ennen hienon NHL-uran alkua ja johdatti TPS:n mestaruuteen.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Siitä on tänään tasan vuosi, kun heräsin unesta josta en kuitenkaan herännytkään. Siinä unessa JYP oli mestari ja se ämpäri oli Jyväskylässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös