Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

SHL 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Meeps, 06.10.2016 klo 23.29.

 1. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Missä piileskelee meidän SHL tietäjät @Lampinen @ElManazer ynnä muut? Kautta pelattu jo monta kierrosta eikä vielä uutta ketjua tehty.
   
 2. Niksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
  Minun oli tarkoitus avata uusi kausiketju ja kirjoittaa pieni ennakko molemmista sarjoista, mutta jäi tekemättä ja tässä sitä nyt ollaan. Anteeksi.

  Ruotsissa kevät lähestyy, joka tarkoittaa Melodifestivalenia, futiskauden alkua ja kiekkosarjojen parhaimpia pelejä. Tosin tällä hetkellä näyttää siltä, että pelien sijaan suurin huomio on uudessa TV-sopparissa, josta ei olla kirjoitettu vielä yhtään juttua Suomen puolella. Tuleva TV-soppari on ehtinyt herättämään erittäin suurta kritiikkiä niin median kuin kannattajien puolelta ja ruotsikiekon tulevaisuus herättää paljon kysymysmerkkejä. Ruotsikiekkoa ollaan viemässä suoraan kriisiin.

  Kaudesta 2018/2019 eteenpäin astuu uusi TV-soppari voimaan, joka on tuomassa yhdelle SHL-seuralle arvioltaan 42-48 miljoonan kruunun vuositulot eli peräti viisi (5) miljoonaa euroa! Nykyinen TV-soppari lisää yhden SHL-seuran kassaan noin 29 miljoonaa kruunua eli 3 miljoonaa euroa. Tässä ei ehkä vielä herätyskelloja soi... Niin, entäs yhden H-Allsvenskanin seuran TV-tulot jatkossa?

  2,3 miljoonaa kruunua
  eli lähes 250 000 euroa, kun nykyinen TV-soppari tuo 1,8 miljoonaa kruunua eli lähes 200 000 euroa. Toisinsanoen tiet SHL:n ja H-Allsvenskanin välillä ollaan sulkemassa, koska tasoero tulee jatkossa olemaan seurojen välillä enemmän kuin valovuosia ja pitäisi joka kevät odottaa Leksandin kaltaista ihmettä. Tulojako on täysin uskomaton, kun futiksen puolella Allsvenskan-seuroilla on 75% osuus TV-sopparista ja vastaavasti Superettan-seuroilla 25%. Kiekon puolella H-Allsvenskanille tippuu TV-rahoja vain kärpäsen paskan verran.

  Tulevaisuudessa ollaan Ruotsissa siirtymässä siihen, jossa kiekkomatsit ovat tuotteita ja kannattajat asiakkaita. Tilanne ei naurata yhtään H-Allsvenskanin seuroja. Tulevaisuudessa näillä seuroilla ei ole unelmia. Miksi tämä kuulostaa niin tutulta? SHL:n toimitusjohtaja kertoi ettei SHL:aa olla sulkemassa ja puolusti tulevaa sopparia ties millä valehteluilla. Yksi SHL-seura saa enemmän tuloja sopparista kuin kaikki H-Allsvenskanin seurat yhteensä. H-Allsvenskanin osuus sopparista hieman kasvaa vuosien mittaan, mutta ei mitenkään merkittävästi.

  Tämä ja ensi kausi aikaa on H-Allsvenskanin seuroilla nousta ennen kuin tiet käytännössä suljetaan. MODO, Löven ja Västerås eivät ehdi millään tuohon junaan taloudellisista syistä, Almtunalla areenahanke edelleen meneillään joten suurin mahdollisuus nousuun on AIK:lla. AIK:lla ja Modolla on sarjan suurin pelaajabudjetti noin 1,2 miljoonaa euroa, josta MODO:lla tulee varmuudella tippumaan kun käytössä ei ole laskuvarjopaketin rahoja. H-Allsvenskanin finalisti ja sarjajohtaja Moran pelaajabudjetti tällä kaudella 7,1 miljonaa kruunua eli 750 000 euroa. Näissä luvuissa mukana vakuutusmaksut ynnä muut.

  Dear god.

  (Myöhemmin yritän raapustaa sarjatilanteista, pettymyksistä ja yllätyksistä)
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2017 klo 23.44
 3. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Mahtava teksti! Ei sinällään mitään lisättävää, mutta @Lampinen mielipiteitä kaipaisin. Onko SHL ihan yhtä pukumiesten sarja, kun KHL/Liiga. Miten tuomarit? Sarjan urheilullisuus?

  E. Jollain tapaa symppaan Rögle Bk:ta.
   
 4. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Enpä ole tajunnutkaan kuinka suuri ero tv-rahoissa on Ruotsin ja Suomen välillä. Tuon muutoksen jälkeen on yhä vaikeampi Liigan kilpailla pelimiehistä SHLn kanssa.
   
 5. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Suomessa Liiga palkkas saman toimiston neuvotteleen uudesta TV sopparista joka ton uuden muhkeen SHL diilin teki.

  Itte en ymmärrä allsvenskanitkua vähääkään. SHL on halunnu pitkään sulkea liigansa, ja laajentua niillä muutamilla 'kyvykkäillä' allsvenskanseuroilla. Eli seurata Suomen esimerkkiä. Ruotsissa urheilullisuuskitinä on vaan ollut vaikutusvaltasemmista suista kun Suomessa, mutta suljettua liigaa kohti ollaan kuitenkin menossa.

  Ja hyvä niin. Kiekko on viihdebisnestä, eikä mitään kilpaurheilua. KHLn puristuksessa ja CHLn kompuroidessa on sitä bisnesympäristöä jotenkin tuettava.

  ....Asplöven ei ikinä olisi tullu oleen SHL seura, joten kivempi, jos se taloudellinen eriarvosuus vähenis allsvenskanin sisällä. SHL pelailkoon ammattilaisineen keskenään..
   
 6. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  SHL:ssä Jan Sandström tehnyt historiaa nousten eniten SHL-matseja pelanneeksi pelaajaksi. Lukema on nyt vaivaiset 1020 peliä kun ottaa kaikki playoffpelitkin huomioon. Edellinen ennätys oli David Petrasekin nimissä 1018 pelillä.

  Hattu päästä. Etenkin kun lähestulkoon kaikki pelit on pelattu saman seuran paidassa. (Luulaja)
   
 7. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kiekko on kyllä viihdebisnestä, mutta kannattaisi kuitenkin ymmärtää, mikä sitä viihdettä yleisölle tuottaa. Urheilu elää hetkistä - onnistumisista ja laskuista. Kaksiportainen sarjajärjestelmä, jossa on aito mahdollisuus tippua alemmalle sarjatasolle, tuottaa toiseen päähän taulukkoa kilpailua siitä, kuka pysyy sarjassa, joku voi nousta ja joku voi tippua. Suljetussa sarjassa loppukaudesta parhaat pelaajat myydään pois ja laitetaan pelaajat kilometritehtaalle ja aletaan rakentamaan uutta joukkuetta seuraavaa kautta varten ilman mitään todellisia riskejä. Tämä näivettää kaikkien pelit, jotka Liigassa pelaavat.

  Esim. jos nyt miettii tämän kauden SaiPaa, joka on myynyt kaiken mikä irtoaa, samoin kuin KooKoo niin kerrannaisvaikutukset tulee sitten päälle siitä, kun muut joukkueet saavat nämä jengit vieraikseen ja he pelaavat paineettomasti ainoastaan ammattiylpeydestä. Heillä ei ole mitään tarvetta tai pakkoa saada peliänsä enää kulkemaan, joten rooli on lähinnä merkityksetön kiusaaja. Tämän vanavedessä koko muukin bisnes kärsii, kun yleisömäärä vähenee myös muilta joukkueilta, jotka näitä vastaan pelaavat.

  Jos jääkiekkoa nyt vertaa esim. jalkapalloon, jossa on kauttaaltaan avoimet sarjat ja kilpailua useita sarjatasoja myöten, ero tulee selvästi näkyviin. Toki koko pallopelin suosio on ihan toinen kuin jääkiekon, mutta jääkiekkokin voisi yrittää enemmänkin lähentyä niitä katsojia, jotka eivät hallissa aikaansa kuluta vaan ainoastaan ostelevat kanavapaketteja ja seuraavat pelinsä kotisohvalta. Futiksessa on jengejä, joilla on faneja ympäri maailman, jotka eivät ikinä aio edes käydä pelissä. Mutta siitä huolimatta he tunnustavat väriä ja ostavat tuotetta muualla. Jääkiekko voisi keskittyä oman brändinsä kehittämiseen ja näiden asiakasryhmien saavuttamiseen, jotka saattavat jotain viihteestä maksaa, mutta eivät halliin vaivaudu ikinä.

  Jääkiekolla on ihan riittävästi viihdemarkkinaa tarjolla, mutta tekeminen on sellaista puuhastelua, että ei ole mikään ihme, jos ei oikein avoimet sarjat tahdo toimia. Urheilun suola on urheilu itsessään ja mitä enemmän viihde siirtyy urheilun edelle sitä varmemmin pitkäjänteisesti sarjat näivettyvät ja kuihtuvat pois. Kuluttajia kyllä riittää, kunhan heidät löydetään ja osataan markkinoida. Mestiksessä & Liigassa olisi tärkeintä ajatella koko Suomikiekon etua ja miettiä asioita kokonaisajattelun kautta, että mikä on koko sarjajärjestelmän etu. On luonnollista, että suurin raha pyörii myös jatkossa liigajoukkueiden ympärillä, mutta esim. Mestis joukkueilla, jotka pelaavat noususta Liigaan on ihan erilainen mahdollisuus myydä tuotettaan eteenpäin kuin joukkueilla, jotka eivät todellisuudessa taistele yhtään mistään.
   
 8. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Perustelut ovat pysyneet vuosikymmenen samoina ja avointa sarjaa kannatetaan jännitys ja urheilullisuus perustein.


  Vähän turha tätä kiistelyä on uudestaan aloittaa, mutta Jalkapalloon vertaaminen on turhaa, sillä rahamäärät futiksessa on ihan eri luokaa kuin kiekossa.. tai sitten puhutaan suomesta, jossa futis on vasta puuhastelua jättämässä.


  En itse ole kokenut Liigan jännitysmomenttien vähenevän lainkaan ja varsinaiset tyhjennysmyynnit on harvinaisia. Jännitysmomentteja luodaan viivoilla sarjataulukossa, ja siksi SHL:kin otti säälärit käyttöönsä. Vain ja ainoastaan siksi, että kun jossain vaiheessa on ajateltu alimman viivan poistumista.


  Liigoissa pelatkoon ne, joiden taloudellinen kyky siihen riittää.


  Olin Liigan sulkemisen kannalla, ja samaa odotan SHL:n tekevän myös tulevaisuudessa. Niin vahvat talousargumentit sitä puoltaa, ettei ideologiset syyt voi olla sen esteenä. Kilpaurheilullisia sarjoja halajavat voivat seurata Mestistä ja Allsvenskania niin halutessaan.
   
 9. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Ikoselle 1+1 Brynäsin paidassa tänäehtoona, HV71 taas rökitti Luulajaa 6-0, ja sarjan häntäpäässä oleva Rögle Örebrota 5-1. Riittääpähän ainakin jännättävää viimeisestä playoffpaikasta. Djurgården, Luulaja ja Karskrona on kaikki 3p päässä toisistaan. Eläintarhalla 68p, Karhuilla 67p ja torakoilla (mitä tuo logo nyt kuvastaakaan) 65p.

  Färjestadin Stefan Steen oli niin lähellä mutta niin kaukana tehdä historiaa. 201min ja muutama sekunti päälle oli kellossa kun Malmö heitti kiekon verkkoon. Parista minuutista oli kiinni että olisi tullut uusi ennätys. Ja eräänlaisena tilastokummajaisena voi pitää sitä et SHL-nollapeliputken kärjessä 3/5 on Färjestadin maalivahteja (Steenin lisäksi Martin Gerber (5) ja Alexander Salak (1). Myös Luulajan Joel Lassinantti on tuolla listalla (4). 3:tta en valitettavasti löytänyt googlettelulla)
   
 10. hemmo_1973 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Luulaja-Malmö; jos tuo ottelun päätyttyä suoritettu valmentajahaastattelu suoraan televisiolähetykseen ei johda jatkoseurauksiin, ihmettelen suuresti. Tuli nimittäin Luulajan valmentajan suusta sellaista tekstiä että en ole aiemmin vastaavaa kuullut. Ai mitä hän sanoi; eiköhän se haastattelu ole kohta tuolla videopalveluissa.
   
 11. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Tässä on ainakin Maikkarin / C Moren juttu aiheesta: Ruotsalaisvalmentaja sekosi täysin tappiosta – "Heittäkää tuomarit helvettiin, voisin murhata jonkun!" - SHL - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

  Kerrankin harmittaa ettei ruotsin kieli taitu. Mutta aika kovaa tekstiä laittoi Luulajan valkku. Miettikääpä joku Suikkanen räyhäämässä samalla lailla.

  E: Tyhmiä kysymyksiä mut Luulajan Kael Mouillierat sai 4 peliä pelikieltoa ilmeisesti poikittaisesta mailasta. Ilmeisesti tuo pelikielto jatkuu nyt ensi syksyllekin kun Luulaja tippui kesälomille?
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017 klo 13.06
 12. Hyman Roth Jäsen

  Ai niin, olin jo unohtanut että wanha kunnon BilleBeino jyystää nykyään Vaxjössa. Palolan ja etenkin Kiiskisen muistin kyllä. Perhana, pakko kyllä siirtyy fanittamaan Lakersia ainakin tänä keväänä, koska Savonlinnan kiekkohipsterille sois urallaan vielä edes yhden mestaruuden.
   
 13. Mr. Penguin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
  No meni vähän överiksi Luulajan valmentajalla, huhhuh!

  On muuten helvetin hieno karsintasarja alkamassa noin viikon päästä kun Mora yrittää tiputtaa Leksandin Allsvenskaniin. Ja varmaan siinä onnistuukin, Mora on ollut sen verran ylivoimainen koko kauden Allsvenskanissa kun taas Leksand on ollut aivan persiistä SHL:ssä. Kuumia paikallispelejä on aina ilo seurata, varsinkin kun panoksena on sarjanousu.
   
 14. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Noissa tilanteissa kannattais lähettää se apuvalmentaja sinne pressin eteen.

  Joka tapauksessa, mitä tähän itse maaliin tulee ja sen hylkäämiseen, siinä valmentaja on kyllä oikeassa. Miten ihmeessä tuo saatiin videoltakin vielä hylättyä? Maalivahdilla ei ole missään vaiheessa kiekko hallussa, kiekko pelataan kauas alueelta ja oma pelaaja potkaisee kiekon luistimella häkkiin, kun se puretaan. Tuolla olisi ollut iso merkitys - ja kun vielä pelataan näitä säälejä SHL:ssakin, se on hyvää lomaa Luulajalle, ei tuota kukaan takaisin saa.
   
 15. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  SHLn pudotuspelien 1. kierroksen parit tänä keväänä:
  Växjö Lakers - Malmö Redhawks
  Frölunda Indians - Skellefteå AIK
  HV71 Jönköping - Färjestad BK
  HC Linköping - Brynäs IF

  Färjestadin fanipuolella pari heppua näköjään osoittaneet oman mauttomuutensa. Kännissä se oli hyvä idea vai miten se meni?:
  Jääkiekkoseuran fanit pilkkasivat julmasti lento-onnettomuudessa kuollutta maalivahtia: Todella kova rangaistus
  Expressenin juttu: Supportrar stängs av efter hånen mot Stefan Liv | SHL | Expressen

  E: Luulajalla pienimuotoinen ulospuhallus ensi kaudelle:
  Craig Schira, Ilari Melart, Kael Mouillierat, Joakim Hillding, Bill Sweatt och Jacob Lagacé för sin tid i föreningen och önskar dom lycka till i sina nya miljöer.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 21.12
 16. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Ilmeisesti seuralle kevyet 25 000 kr sakot jos sosiaalista mediaa on uskominen.

  E: Ei muuten ollutkaan, ilmeisesti kannattajien touhuilusta johtuneet nämä sakot. Tässä taas hyvä esimerkki siitä miksei someen kannata luottaa aivan kaikessa asioissa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2017 klo 21.48
 17. Niksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
  Hockeyallsvenskanin kausi on karsintoja lukuunottamatta saatu päätökseen ja pienen yhteenvedon aika olisi. Runkosarjan viimeiset kierrokset, Slutspelserien ja BIK/AIK kolmas kohtaaminen tarjosivat niin käsittämättömiä käsikirjoituksia, joille olisi naurettu päin naamaa Hollywoodissa. Eihän tuollaisia pitäisi olla edes mahdollisia, mutta H-Allsvenskanissa kaikki on mahdollista. Sairasta draamaa.

  Mora/MODO 4-5 ja. - 50. kierros.
  Moralle povattiin ennakkoon vahvaa kautta ja pidettiin yhtenä suosikkina toiseksi karsijaksi AIK:n ohella. Moran runkosarjakausi olikin lopulta vahvaa suorittamista läpi kauden ja varmisti hyvissäajoin paikan finaalisarjaan. Puolestaan MODO:n kaudesta osasin odottaa erittäin vaikeata ja sellaisesta siitä myös tulikin. Alkukausi oli erittäin hankala ja oltiin karsintaviivan alapuolella. MODO piristyi mitä vanhemmaksi kausi eteni ja jopa pääsi Slutspelserien-viivan yläpuolelle, kunnes palattiin taas alkukauden esityksiin ja oli jopa vaarana päätyä jopa karsimaan Södertäljen ja Ettan-seurojen kanssa sarjapaikoista.

  Tässä ottelussa Moralla ei ollut mitään panosta ja MODO:lla alkoi paineet kasvamaan, kun Löven ja Västerås jotka myös kamppailivat pääsystä karsintaviivan yläpuolelle keräsivät pisteitä. Ensimmäinen erä oli MODO:lta katastrofi Moran johtaessa 3-0 ja 25 minuutin kohdalla Mora johtikin 4-0. Tie karsintaan alkoi olemaan pelottavaa realismia. MODO sai kavennusmaalin aikaiseksi toisessa erässä, mutta Mora oli pelillisesti erittäin vahva eikä mikään viitannut suurempaan nousuun. Mitä kolmas erä tarjosikaan? MODO sai erän alkuun kaksi nopeaa kavennusmaalia ja ajassa 57:46 tuli 4-4 tasoitus. Käytännössä tekivät jokaisesta maalipaikasta maalin ja lopulta voittivat koko ottelun jatkoajalla. Kaksi elintärkeää pistettä ja niillä pisteillä MODO säilyi sarjassa.

  Löven/Västerås 3-2 - 52. kierros.
  Tälle kaksikolle en odottanut mitään muuta kuin vaikeata kautta ja kaikki uhkakuvat kävivät toteen. Västerås jolle tarjottiin toissakaudella nousua SHL:aan, hävisi väärät pelit ja tälle kaudelle Västerås joutui karsimaan paljon kuluja talousongelmien takia ja lähdettiin nuorella joukkueella liikenteeseen. Nopeasti tuli selväksi kauden alkaessa, että kauden ainoa tavoite on vain säilyä sarjassa. Lövenistä... Noh, Löven oli Löven. Viime kauden fiaskon jälkeen alennettiin tavoitteita ja ilmoittivat tavoittelevansa sarjanousua keväälle 2020. Kannattajat eivät olleet tyytyväisiä valmentaja Tommy Jonssonin läsnäolosta seurassa ja pistivät kaupungilla banderollin pystyyn, jossa vaadittiin Jonssonia kaljusta vittuun seurasta. Ei kovin montaa viikkoa ehtinytkään kaudesta pyörähtää, kun lopulta Löven kenki Jonssonin. Vaikutus jäi vähäiseksi, kausi oli samanlainen kuin edellinen ja viimeisellä kierroksella nämä kaksi kohtasivat toisensa, jossa Lövenin oli pakko voittaa varsinaisella peliajalla säilyäkseen ja Västeråsille olisi riittänyt tasuri.

  Lövenin kannattajat rakastuivat Mikko Pukkaan (<3) ja oli ylivoimaisesti Lövenin paras pelaaja loppukaudesta. Kolmannessa erässä 52:22 nähtiin Pukan maailmanluokan lämäri, joka lopulta merkittiin Högbergin maaliksi. Tällä maalilla Löven olisi säilynyt, mutta 54:51 Västerås tasoitti ja sille olisi riittänyt tulos. Mitä vielä tapahtuu? 59:14 Lövenin Zach Hamill teki voittomaalin ja Löven juhli ottelun jälkeen kuin mestaruutta. Västeråsilla ilmeet päinvastaisia. Tunteet taitaa kuulua urheiluun.

  AIK - Pettymyksestä iloon, ilosta pettymykseen.
  Kaikkien papereilla AIK oli ykkössuosikki eikä ollut mitään syytä epäillä miksi homma ei lähtisi toimimaan. Kaikki piti näyttää hyvältä, mutta ei se mennytkään kuin oli ajateltu. AIK:n peliotteet oli hyvin ailahtelevia. Jouluna olivat jopa Slutspelserien-viivan alapuolella ja oli selvää etteivät pääse edes finaalisarjaan. Vielä tammikuussa oli huolestuneita ilmeitä ja pelättiin kaudesta tulevan fiasko. Kevät alkoi koittamaan ja yht'äkkiä AIK olikin sarjan paras joukkue. Runkosarjan päätyttyä AIK oli viides ja Slutspelserien-taulukkoon saivat yhden sarjapisteen, joka osoittautui erittäin isoksi pisteeksi.

  Neljännellä Slutspelserien-kierroksella AIK ja kauden suuryllättäjä Västervik kohtasivat. AIK:lle kelpasi tasuri, jolla olisivat varmistaneet johdon ennen viimeistä kierrosta maalieron kustannuksella. Västervik kumminkin johti ottelua ennen viimeistä erää. Kolmannessa erässä nähtiin AIK:lta epäonnistunut rankkari, mutta ajassa 59:49 (!) AIK tasoitti ja varmisti näinollen johtonsa viimeiselle kierrokselle vaikka lopulta Västervik voitti jatkoajalla. AIK ja Västervik lähtivät tasapisteistä, mutta AIK:lla oli yhden maalin verran parempi maaliero. Viimeisellä Slutspelserien-kierroksella livetaulukko vaihtui sen mukaan kummalla oli parempi maaliero. Västervik johti omaa ottelua 3-0, mutta AIK osasi omassa ottelussaan käyttää pelikatkoja hyväksi. Västervikin ottelu oli selkeästi edellä ja lopulta tämä kääntyi AIK:n hyväksi. Västervikilla oli peliminuutit loppumaisillaan, kun AIK sai maalieronsa paremmaksi ajassa 52:36 ja samalla Västervik otti maalivahtinsa pois viimeiseksi minuutiksi. Ei riittänyt, AIK teki vielä lisämaalin tyhjiin, voitti Slutspelserienin ja jatkopeleihin.

  Playoff-sarjaan vastaan tuli BIK Karlskoga, joka eteni kolmanteen ja viimeiseen peliin, jossa voittajalle oli tiedossa SHL-karsintapelit Röglen kanssa. Vaikka spoilerina kerrottakoon, että BIK voitti jatkoerässä ja AIK:n kaudesta tuli kuin tulikin pettymys, mutta tapa millä ottelu eteni ja kolmannen erän viimeinen minuutti tarjosivat aivan yliluonnollista.

  Mitä vittua nyt taas, mitä vittua äsken tapahtui?
  BIK:lla kahden maalin johto, AIK kavensi 2-1 59:23 ja AIK tasoitti 2-2 59:53! Jatkoerissä BIK:lla oli useita maalipaikkoja ja lopulta tekivät. SHL-karsinnat 2016/17 ovat siis Leksand/Mora ja Rögle/BIK.

  AIK:lla jälleen kerran yksi kausi edessä divarikiekkoa ja suuren pohdinnan aika, koska käytännössä yksi kausi aikaa nousta. Millä riskeillä uskaltavat lopulta lähteä seuraavaan kauteen. Isoja kysymyksiä, jossa panoksena seuran olemassaolo.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2017 klo 17.19
 18. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Myös tuo ratkaisumaali on sellainen kans jota AIK-kannattajat ei välttämättä hyväksy. Sen sijaan että tuosta ois vihelletty maali - niin jotkut on nähneet tilanteen olevan enempi "väärä vaihto / liikaa pelaajia jäällä".
   
 19. Mr. Penguin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
  Hieno raportti, Niksi, ja juuri tuon takia rakastan Hockeyallsvenskania enemmän kuin mitään muuta kiekkosarjaa (no ehkä NHL:ää lukuunottamatta). Takana jälleen ihmeellinen ja huikea kausi, ja kaikki huipentuu keskiviikkona ja torstaina alkaviin karsintapeleihin. Toki Allsvenskan-karsinnatkin ovat mielenkiintoiset. Jännä nähdä mitä Västeråsille käy...
   
 20. hemmo_1973 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eiköhän sieltä jotain seuraamuksia ole tulossa - pitkähkö toimitsijakielto ja sakkoja. Saa nähdä jatkuuko herran valmentajaura.
   
 21. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Valmentaja tosin uhkasi lopettaa valmennusuransa, eli aikalailla turha toimitsijakielto olisi. Uskon kyllä et jonkinsortin sakko vielä tuosta jutusta tulee...
   
 22. Niksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
  Mjahas. Leksand/Mora sarja alkoi heti The Big Stealilla, ensimmäinen kohtaaminen 0-2 Moralle.

  Kiinnittäkää turvavyöt ja nitrot esiin, taas mennään.
   
 23. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Playoffsarjoista Växjö-Malmö tarjonnut toistaiseksi shokkihoitoa ylivoimaiselle suosikille Växjölle, joka on enää yhden pelin päässä päättää kautensa. Nousijajoukkue Malmön meiningistä tulee mieleen Porin kevät 2013, eilinen peli oli kova nousu muutamassa minuutissa 3n maalin takaa rinnalle ja jatkoajalla ohi. Toinen "yllättävä" sarja on Frölunda-SAIK. SAIK johtaa otteluvoitoin 3-1 joka ei yleensä sinänsä olisi yllätys mutta Frölunda oli runkosarjassa paljon parempi joukkue ja onhan se myös hallitseva mestari. Mielenkiintoista.
   
 24. Niksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
  Uhm... Ei tässä näin pitänyt käydä, että Moralla on kolme ottelupalloa till SHL.
   
 25. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Frölunda on tasoittanut voitot kolmeen kolmeen, oltuaan jo 3-1 tappioasemassa.