Sheddenin tuplapesti muiden liigajoukkueiden kannalta

  • 11 143
  • 38

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Itsellä ei ole jyrkkää kantaa maajoukkueen päävalmentajavalinnoista maajoukkueen kannalta. Oma kanta on jopa aavistuksen myönteinen. Siellä täällä on kuitenkin jo sivuttukin Sheddenin tuplapestin vaikutuksia SM-liigan kannalta, joten keskitetään ne ininät tänne. Sheddenin tuplapesti antaa siis Jokereille ainakin kaksi kilpailuetua:

1. Päävalmentajan palkka. Jokereilta säästyy todennäköisesti ainakin yhden kohtalaisen pelaajan palkan verran selvää rahaa ensi kaudella. Epistä, niinku.

2. Shedden voi valitessaan pilipaliturnauksiin pelaajia ottaa huomioon Jokereiden sen hetkisen tilanteen. Hän voi jättää valitsematta kuormitettuja avainpelaajia antaen heille lepoaikaa, välttääkseen loukkaantumisriskin ja mahdollistaakseen Jokeri-joukkueen harjoittelemisen yhdessä. Tai toisinpäin, jos Shedden haluaisi eroon jostain kalliista puukädestä, niin pelaajan voi ottaa johonkin EHT-turnaukseen kansainväliselle näyteikkunalle ja toivoa parasta. Juu aika kaukaa haettua, mutta mahdollista. Tuskin Shedden lähtee maajoukkuetta tuhoamaan tällaisten asioiden takia, mutta aina voi kikkailla parilla pelaajalla.

Ainakin jälkimmäisestä tulee nousemaan iso poru riippumatta siitä, keitä maajoukkueeseen kutsutaan ja varsinkin mahdollisten loukkaantumisten yllättäessä.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan sama. Pelaaja voi kuitenkin kieltäytyä maajoukkueen kutsusta, jos epäilee Sheddenin esim. ajattavan pelaajan kylmäksi Venäjää vastaan. Tätä se AnaMasa taisi hakea vaikka ei suoraan sanonutkaan. Aika typerää olisi muutenkn jättää pelaajia valitsematta omia pelaajia näihin pilipaliturnauksiin, jos uskoo hänellä olevan potentiaalia kisoihin asti.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
vision kirjoitti:
jos epäilee Sheddenin esim. ajattavan pelaajan kylmäksi Venäjää vastaan. Tätä se AnaMasa taisi hakea vaikka ei suoraan sanonutkaan.
En todellakaan tarkoittanut noin suoraa tuottamuksellisuutta, vaan juuri sitä mitä kirjoitin.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Noita kahta esillenostettua pointtia kommentoisin sen verran, että Sheddenin palkanmaksuhan ei ole millään lailla pois keneltäkään muulta joukkueelta, joten se lienee ihan sivuseikka. Mutta sitten tuo pelaajapolitiikka onkin ihan oikeasti hiukan kiusallinen asia. Tosin näin se on ollut aina, Aravirran, Summasen ja Westerlundin aikanakin. Jos nämä valitsivat nykyisiä tai entisiä Jokeripelaajia maajoukkueeseen, ne oli saunakavereita ja jos jätti valitsematta EHT-turnauksiin, niille annettiin lepoa. Tämä on ihan ymmärrettävää kritiikkiä, koska kaikki kolme, kuten tunnettua, siirtyivät maajoukkueeseen Jokereista. Eli sinänsä mitään uutta tuo ei ole, noihin syytöksiin on jo totuttu.

Sheddenin tapauksessa on ensimmäistä kertaa todellinen eturistiriita edessä. Tosin tämä eturistiriita on niin ilmeinen, että luulen kyllä tämän asian kanssa oltavan hyvinkin tarkkoja. Niin tai näin, porua tästä on odotettavissa joka tapauksessa.

Yleisesti ottaen uskoisin kuitenkin maajoukkuepestin vievän aikaa ja energiaa enemmänkin Jokereiden valmentamiselta, joten kyllä tässä mallissa suurin häviäjä on varmastikin Jokerit.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Gags kirjoitti:
Noita kahta esillenostettua pointtia kommentoisin sen verran, että Sheddenin palkanmaksuhan ei ole millään lailla pois keneltäkään muulta joukkueelta, joten se lienee ihan sivuseikka.

Eihän se nyt keneltäkään pois toki olekaan, mutta asettaa liigaseurat siinä mielessä epätasa-arvoiseen asemaan, että yksi joukkue säästää valmennuskuluissaan tämän osa-aikaisen valmennuspestin tähden. Varmasti muutkin joukkueet haluaisivat säästää kuluissaan. Eiköhän Jokerit ole tehnyt sellaisen diilin liiton kanssa, että Shedden hoitaa maajoukkuetehtäviä vain silloin, kun häntä ei Jokereissa välttämättä tarvita. Toisin sanoen Jalonen hoitaa maajoukkueen valmennuksen liigakauden aikana (poislukien haistapaskaturnaukset, jolloin sm-liiga on tauolla) ja Shedden ottaa komennon keväällä MM-kisoissa (jos nyt sielläkään).

Kaikkein irvokkainta tässä koko systeemissä on se, että Kummloa on tunnettu Jokeritaustastaan. En tiedä kuinka monta Jokereiden osaketta Kummolalla tällä hetkellä on ja mikä hänen osansa jokereissa nykyään on, mutta tässä tapauksessa kotiinpäin vetämisestä ei ole epäselvyyttä. Ilmeisesti Jokerit on tehnyt Sheddenin kanssa liian kalliin sopimuksen ja kuluja piti sitten vetää alas keinolla millä hyvänsä. Kummola teki sen sitten näin.
 

scholl

Jäsen
Kuka vetää Jokeri-treenit niiden diibadaabaturnausten aikana? Se säästö kuluu siihen, että Jokerit joutuvat hankkimaan ensi kaudeksi oikean kakkosvalmentajan sen Waltterin tilalle. Pahaa pelkään, että Virmasen kännykästä on jo soitettu Tom Coolenille.
 

Jeihki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
scholl kirjoitti:
Kuka vetää Jokeri-treenit niiden diibadaabaturnausten aikana? Se säästö kuluu siihen, että Jokerit joutuvat hankkimaan ensi kaudeksi oikean kakkosvalmentajan sen Waltterin tilalle. Pahaa pelkään, että Virmasen kännykästä on jo soitettu Tom Coolenille.

Elä tule Scholl maalailemaan tänne piruja seinille. Heh.

Oikeasti Coolenille on soittanut rautakansleri Kummola ja sanonut että Tomppa pääsee ensi kaudeksi Jokereiden,ja sitä seuraavalla kaudella sekä Jokereiden, että maajoukkueen kakkoseksi. Taas säästyy Jokeriorganisaatiolla pitkä penni.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Gags kirjoitti:
Mutta sitten tuo pelaajapolitiikka onkin ihan oikeasti hiukan kiusallinen asia. Tosin näin se on ollut aina, Aravirran, Summasen ja Westerlundin aikanakin. Jos nämä valitsivat nykyisiä tai entisiä Jokeripelaajia maajoukkueeseen
Välihuumoria.
Eiköhän tämä skenaario ole se, joka johtaa menestykseen. 1995 taisi joukkueessa olla 7 Jokeripelaajaa ja lopputuloksen kaikki muistavat.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Vaikeahan sitä tässä vaiheessa on spekuloida keitä pelaajia vuoden 2008 SWE Hockey Gamesiin valitaan (ei yhtään Narria, mutta kentällinen jätkiä Kärpistä, HIFK:sta ja HPK:sta jne.;-)

Yksi asia jota ei oikeasti ole otettu tässä Kalen sirkuksessa esille on tämä jääviyskysymys => maajoukkueen valmentajan päätoimisuudellahan on nimenomaan haettu sitä, että hänellä ei ole mitään muita intressejä kuin maajoukkueen menestyminen!! Kuten edellä sanottu turha on spekuloida tässä vaiheessa, mutta fakta on, että jumalaton poru alkaa jos syntyy pienikin vaikutelma Sheddenin pelaamisesta Narrien pussiin kevätkauden maajoukkueturnauksien pelaajavalinnoissa...
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Target kirjoitti:
1995 taisi joukkueessa olla 7 Jokeripelaajaa ja lopputuloksen kaikki muistavat.
Jatkohuumoria. Oliko noi 7 Jokeria puoliksikaan yhtä isossa roolissa pytyn kannalta kuin Kiprusoff, Nummelin, Virta, Koivu, Lehtinen, Keskinen ja Summanen (=7)?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Shedden on palkkasoturi ja varmasti maajoukkueen menestys on hänelle ensi vuonna se tärkein asia sillä sitä kautta hän saa itseään esille eniten ja tulevaa uraa varten maajoukkue on tärkeämpi kuin narrit eli uskon että maajoukkueen ehdoilla pelaajavalinnat tapahtuu.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
AnaMasa kirjoitti:
Shedden voi valitessaan pilipaliturnauksiin pelaajia ottaa huomioon Jokereiden sen hetkisen tilanteen. Hän voi jättää valitsematta kuormitettuja avainpelaajia antaen heille lepoaikaa, välttääkseen loukkaantumisriskin ja mahdollistaakseen Jokeri-joukkueen harjoittelemisen yhdessä.
Tätä voisi vilpittömästi toivoa. Jos ei muuten niin jo pelkästään sen takia, että asia on jo nyt monen muun joukkueen kannattajan toimesta nostettu esille. Sitä paitsi jos Shedden näin toimisi, sitä voitaisiin pitää kohtuullisena korvauksena aiemmista järjettömyyksistä. Jos olette sattuneet huomaamaan, tämän kauden huipentumaan eli Karjala turnaukseen nimettiin Jokereilta ykkösveskari, ykköspakki ja kolme tärkeintä hyökkääjää. Mun näkemyksen mukaan tämä oli ja on kohtuutonta yhden joukkueen sabotointia, eikä tilannetta helpottanut se, että veskari joutui saikun takia jäämään pois näistä olympialaisista. Harjoittele siinä sitten ylivoimaa tai viisikkopeliä kun ei ole yhtään tervettä veskaria ja neljä tärkeintä kenttäpelajaa pelaavat maajoukkueessa.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kannattaa Jokeri-fanit muistaa ku valitatte tosta, että teiltä oli niin paljon jätkiä tuolla Karjala-turnauksessa, ni semmonen asia, että siellä oli yhdestä teidän pahimmista kilpailijoista, eli Kärpistä ykköskentän sentteri ja laituri ja ykkösparin pakki. Ja niistä vielä se Kärpille tärkein loukkaantu pitemmäks aikaa siellä turnauksessa. Eli kyllä mä sanoisin että Kärpät oli varsinkin näin jälkikäteen katottuna se suurin häviäjä noissa valinnoissa.
 

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
bozik kirjoitti:
tämän kauden huipentumaan eli Karjala turnaukseen nimettiin Jokereilta ykkösveskari, ykköspakki ja kolme tärkeintä hyökkääjää.
No, olihan siellä meiltäkin ykkösveska, ykkös- ja kakkospakki (jotka pelaavat muutenkin vaarallisen suuria minuutteja) sekä kakkossentteri, joka pelasi osin loukkaantuneena. Maajoukkuekutsu on toki aina maajoukkuekutsu, mutta kyllähän Sheddenillä on aikamoiset tsäänssit kikkailla näillä valinnoilla.
 

TheRealMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin etua vai haittaa jos siinä pelin tiimellyksessä samalla seuraa vastustajan mahdollisia maajoukkue pelaajia. Kyllä kai pääsääntösesti Jukka Jalonen ne valinnat suorittaa. Ei Sheddenillä voi moiseen aika riittää jos meinaa vielä Jokereitä siinä oman toimen ohella valmentaa.

Ja Suomi ja maajoukkue ovat vain välietappeja Sheddenin suunnitelmissa.

Eli mielestäni tuplapestistä ei ole ainakaan muille joukkueille haittaa ehkä jopa hyötyä jos sattuu niin että alkaa maajoukkue kiinnostaa enemmän kun Jokerit.

Raju veto nykypäivän ammattilaisurheilussa päävalmentaja osa-aikainen ja 2 :nen päätoiminen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kyllähän tämä porua tulee aiheuttamaan. joka tapauksessa, aihetta tai ei. Niin monen eri toimijan (SM-liigaseuran) kannalta voi asiaa katsoa, että jostain päin se aina näyttää vedätykseltä vaikka ei olisikaan.

Niinhän se Kale Numminen ja Rane Korpikin peluutti pahimpien kilpailijaseurojen avainpelaajat maaotteluissa puhki ja marssi mestaruuksiin ;-)

.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miettikääpä tätä pestiä siltäkin kantilta, että kuinka paljon mahtaa Jokereiden vetovoima kasvaa sellaisten pelaajien keskuudessa joilla on haaveena ulkomaat.
 
AnaMasa kirjoitti:
Jatkohuumoria. Oliko noi 7 Jokeria puoliksikaan yhtä isossa roolissa pytyn kannalta kuin Kiprusoff, Nummelin, Virta, Koivu, Lehtinen, Keskinen ja Summanen (=7)?
Annetaan huumorin kukan kukkia:
Jos mestaruus halutaan, on kapteenin oltava Tapparasta;
- '87 Ojasen Janne
- '95 Jutilan Timo
- '98 Petriläisen Pasi (oliko se nuorten mestaruus tuolloin..? Vai 97...)
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
TheRealMan kirjoitti:
Raju veto nykypäivän ammattilaisurheilussa päävalmentaja osa-aikainen ja 2 :nen päätoiminen.

Kuten Maajoukkue-osioon tuli jo kirjoitettua niin Venäjällä on sama systeemi. Slava Bykov koutsaa myös ZSKA:ta. Apuvalmentaja Sergei Nemtshinov hoitaa kuulemma suhteet/tarkkailun NHL:N suuntaan.
 

PetoSydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedote
Väsyneet Kädet kirjoitti:
Annetaan huumorin kukan kukkia:
Jos mestaruus halutaan, on kapteenin oltava Tapparasta;
- '87 Ojasen Janne
- '95 Jutilan Timo
- '98 Petriläisen Pasi (oliko se nuorten mestaruus tuolloin..? Vai 97...)


Jatketaanpas vielä aiheen vierestä, jos pelaajat on jokereista ja TPS:stä, kapteeni Tapparasta. Niin mestaruuden ratkaissut pelaajahan löytyi IFK:n riveistä, Pelle Viltonen 3+0.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
PetoSydän kirjoitti:
Jatketaanpas vielä aiheen vierestä, jos pelaajat on jokereista ja TPS:stä, kapteeni Tapparasta. Niin mestaruuden ratkaissut pelaajahan löytyi IFK:n riveistä, Pelle Viltonen 3+0.
Ifk:sta tuo Niklas 'Ampukaa moke alas, niin laitan tyhjiin' Hagman on myöskin tullut mestaruuden ratkaisemaan. 87 vuoden mestaruudesta minulla ei ole mitään havaintoa... justiinsa syntynyt ennen sitä :-)
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä voi myös käydä niin, että Shedden tajuaa menestymisen MM-kisoissa olevan tärkeämpää oman urakehityksen kannalta kuin menestymisen SM-liigassa, jolloin maajoukkueen etu käy Jokereiden edun edellä ja pilipaliturnauksiinkin valitaan ne pelaajat jotka parhaiten palvelevat tuota "Menestyminen MM-kisoissa" -projektia, riippumatta pelaavatko he Jokereissa, Kärpissä, HPK:ssa vai Nakkilan Pallopojissa. Katsotaan sitten kun valitaan pelaajia seuraavaan koitokseen, että missä mennään. Siihen asti voimme vain spekuloida eri mahdollisuuksilla.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aloitetaanpa itku nyt täälläkin, ihan vain tehdäkseni muutaman Jokerikannattajan tyytyväiseksi. Kun Shedden valmentaa yhtäaikaa Jokereita ja maajoukkuetta, niin hänen sanansa saavat todella suuren painoarvon. Hänhän on periaatteessa korkea-arvoisin jääkiekkoihminen Suomessa, näin fanin silmissä. Eli jos Dogilla on valittamista tuomarilinjasta SM-Liigassa, niin raitapaidat kuuntelevat varmasti paremmpin kuin jotain Itku-Jalosta. Tämä pätee varmaan myös johonkin sääntöjen tulkintoihinkin. Mielestäni tässä tulee aika suuri ristiriita, jonka seuraukset saatamme nähdä parhaimmassa/pahimmassa tapauksessa jo tämän kauden aikana.
 
Ja Hjallis kyllä järkkää Veikkaajaan ja Hesariin niin paljon palstatilaa kuin Dogilla vaan on vuodatettavaa. Kyllähän se harmittaa, jos valmennukselliset kyvyt eivät riitä menestyksen saamiseksi.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Väsyneet Kädet kirjoitti:
Ja Hjallis kyllä järkkää Veikkaajaan ja Hesariin niin paljon palstatilaa kuin Dogilla vaan on vuodatettavaa. Kyllähän se harmittaa, jos valmennukselliset kyvyt eivät riitä menestyksen saamiseksi.

Joku raja nyt tohon katkeruuden ja Jokeri-antipatioiden vuodattamiseenkin!

Eiköhän mr. Shedden ole kuitenkin sen verran kunnianhimoinen ja ammattitaitoinen valmentaja, ettei sorru käyttämään hyväkseen tuota asemaansa. Kyllä hän itsekin varmasti osaa päätellä kuinka läpinäkyvää se olisi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös