Mainos

Seurantaketju viheriöiden virtuaalimanagereille

  • 33 294
  • 165

Pata4win

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
Olisiko jollakulla innokkuutta nettikaksinpeliin tai miksei laajempaankin moninpeliin?Samaan sarjaan ja joukkue kärkeen rankattujen ulkopuolelta. Ja pelinä FM17.

Vois ehkä kiinnostaa, ei ole vaan FM15 jälkeen tullut pelattua kyseistä sarjaa. Miten tuo moninpeli käytännössä toimii?
 
Ylivoimaisesti hienoin asia on kuitenkin nyt tuon uuden taktiikan löytyminen. Kaveri osasi kertoa, että joku on melkein samanlaisen taktiikan workshopiin jakanut. Itse tykkään kuitenkin enemmän kehittelemään itse taktiikoita, jotka sopivat oman pelaajiston vahvuuksille.

Kerro nyt hieman minkälainen taktiikka se uusi kuningastaktiikka on. Itse olen pelannut FM:ää ja sen edeltäjää CM:ää enemmän tai vähemmän aktiivisesti viimeiset 20 vuotta, mutta en muista koskaan saaneeni tuollaisia päälle 40 laukaisumääriä ottelussa olipa vastassa mikä rupujengi tahansa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kerro nyt hieman minkälainen taktiikka se uusi kuningastaktiikka on. Itse olen pelannut FM:ää ja sen edeltäjää CM:ää enemmän tai vähemmän aktiivisesti viimeiset 20 vuotta, mutta en muista koskaan saaneeni tuollaisia päälle 40 laukaisumääriä ottelussa olipa vastassa mikä rupujengi tahansa.
---------------------------------ST (at.CF) -- ST (at. AF)----------------------------
----------------------------------------AMC (sup. AM) ----------------------------------
-------------------MC (sup. AP) - MC (sup. DLP) - MC (RP)--------------------
LD (sup. WB) --------- CD (def.) --------- DCB (def.) --------- RD (sup. WB)
----------------------------------------GK (def. gk) --------------------------------------

Mentality: Counter
Team Shape: Flexible

Instructions:
Tempo: Normal
Time wasting: occasionally
Width: wide

Defensive line: normal
Use offside trap
Closing down: much more
Prevent short gk distribution
Use tighter marking
Stay on feet

Passing:
Exploit the middle
Play out of defence
Passing directness: shorter passing
Creative freedom: Be more expressive

Attack:
Look for overlap
Shoot on sight
Mixed crosses

Dribbling: Run at defence

Keskimmäinen keskustan pelaaja on usein myös supporting CM.

Pelaajistosta sen verran, että laitapakit nopeita, hyviä syöttämään, kuljettamaan, keskittämään. Hyökkäyspään pelaajilla hyvä syöttökyky, vähintään kohtalainen viimeistelytaito ja hyvät pitkät vedot. Hyökkääjille treenauttanut kuskaamisen päätyviivalle. Mitähän vielä.

Jokatapauksessa noissa taktiikoissa pitää muistaa se, ettei ne sovi joka joukkueelle, vaan pitää oikeasti olla sopivat pelaajat siihen.

Kotimaan sarjassa pelaan perus 4-5-1 laitureilla ja kymppipaikan pelaajalla. Ja siellä vedän kaikki pelit kokonaan overloadilla. Voitan mieluummin 6-3 kuin 3-0. Euroopassakin pelaan sillä kaikkia muita paitsi suurimpia seuroja vastaan.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Heti seuraava peli AC Milania vastaan ECC:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella 2-0. Laukaukset 23-8 ja maalia kohti 11-3. Vain Donnarumman kova peli pelasti Milanin pahemmalta tukkapöllyltä. Seuraavalla kierroksella sitten Benfican kimppuun.

Pari bugia muuten tulee vuosittain vastaan. Tai luulen, että kyseessä on bugi. Kauden päättyessä transfer budget paukkuu hemmetisti miinuksille ja mitä enemmän se on käytetty nollille, sitä vähemmän se menee miinuksille. Se pudotus on noin 200 prosenttia. Ja sitten tuplabugi. Ainakaan HJK:lla pelatessa pelaajia ei saa rekisteröityä seurajoukkueiden Maailmanmestaruusturnaukseen. Ja tämä tarkoittaa sitä, että ainoa tapa millä pelissä voi päästä eteenpäin on mennä lomalle turnauksen ajaksi. Tällöin ne pelaajat kuitenkin pelaavat sen turnauksen. Luulen, että tuo rekisteröintiongelma johtuu siitä, että se rekisteröintipäivä on muistaakseni 28.11. ja kausi vaihtuu marras-joulukuun vaihteessa eikä peli tunnista joukkuetta osallistuvaksi joulukuun turnaukseen, kun se on seuraavan kauden puolella.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Tullut sattuneesta syystä runsaasti vapaa-aikaa ja aikaa istua koneella

Pelinä toimii Football Manager 2019.

Tämä ei kuulu eniten pelaamiini sarjan peleihin. Yhden uran olen aiemmin startannut työttömänä päätyen Sturm Graziin. Nyt uuden uran aloitin jälleen työttömänä ja suostuin käytännössä kaikkiin vaatteisiin haastattelussa päästäkseni Bordeaux'n puikkoihin. Jengin pelaajisto on aika kurapaskaa, mutta siellä oli heti alkuun kehityskelpoisia nuoria pelaajia. Pakko sanoa, että loin taktiikan melko lailla tukemaan heidän nopeaa kehitystään. Kaikki pelaaminen matalalla temmolla ja rauhassa heidän kauttaan. Treenimatseissa pelasin ripulijengejä vastaan, eikä edes kovin häävisti. Möin yhden ylimääräisen pelaajan pois, jotta sain muutaman markan käyttööni niiden neljän miljoonan lisäksi, mitä tilillä oli. Lähdin hakemaan 2-3 täsmähakua halvalla. Vapaana olleen Sejad Salihovicin hommasin nuorison tueksi keskikentälle ja erikoistioanteiden erikoismieheksi. Vasemmalle laidalle halusin hyvän pallollisen pelaajan puolustukseen ja karkkirahalla löytyi alta 30-v Reinaldo. Tein tarjouksen ensin Evralle, jota en onneksi saanut, sillä brassi osoittautui kokolailla täydelliseksi minulle. Keskikentän pohjalle hankin Hernanin, joka hänkin ihan karkkirahoilla liikahti.

Ei todellakaan ollut tarkoitus, mutta joukkueessa oli lopulta hirmuisesti tulivoimaa 16 ulkopuolelle ja itse asiassa hyökkääjän paikka on ollut aika murheen kryyni. Joukkueessa on lainalla Cornelius, jolle en ole peliaikaa kyllä antanut, koska halusin lähteä nuorta Josh Majaa kehittämään. Kausi on ollut nappiosuma. Suurimmilta osin siksi, että olen hallinnut lähes jokaista peliä. Kun sarjaa on jäljellä pari matsia, olen tainnut hävitä vain Lyonille ja jollekin ripulijengille vieraissa (1-0 maalivahdin omalla maalilla ilman yhtään laukausta maalia kohden. Vedot meni jotain luokkaa 2-21.) Tasureita on joku about 6, mutta mestaruus ratkesi jo neljänneksi viimeisellä kierroksella tasurilla Angersia vastaan.

Joukkueen käsittämättömästä pelaamisesta kertoo se, että PSG:tä vastaan pelasin ensin tasurin vieraissa halliten peliä (johdin tauolla 0-2 ja vikalla kympillä teki kaksi maalia ja nousi tasoihin) ja kotona olin suvereeni voittaen 2-0. Euro Cupin välierät esimerkiksi menivät yhteismaalein 7-1 mulle Interiä vastaan. Voi olla, että finaalissa Arsenal on liikaa.

Haluan nostaa muutaman pelaajan esiin, jotka suosittelen hankkimaan keskisuureen jengiin.
Ensinnäkin veskari Benoit Costil. Paras veskari, joka minulla on ikinä pelisarjassa ollut. Todella vakuuttava ja vaikka onkin jo yli 30 v, niin vahvaakin vahvempi suositus. Sitten oikealla laidalla Samuel Kalu. Tein hänestä ihan selkeästi sen pelaajan, jonka rooli on suurin hyökkäyspäässä. On kehittynyt aivan sarjan parhaiden laitureiden joukkoon kauden aikana. Sitten teinipoika Youssouf keskikentällä. Olen peluuttanut hyökkäävänä Mezzalana. Todella vahva kolmannella neljänneksellä. Nyt jäljellä on Cupin finaali, pari sarjapeliä ja Euro Cupin finaali Arsenalia vastaan. Se saattaa olla jo liikaa, mutta toistaiseksi vastusta ei ole löytynyt.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
FIFA:n managerimuotoa tullut nyt pelattua ja ei ainakaan vielä kyllästytä. Paljon tuosta saa irti, kun jaksaa vaan kunnolla paneutua. Ensimmäisellä kaudella pelasin Sevillalla, jolla voitin Eurooppa-liigan. Tarkoitus oli aluksi useampi kausi Espanjassa pelailla ennen jonkin suurseuran ruoriin astumista, mutta tuo kausi jäi viimeiseksi ja uudeksi suunnaksi valikoitui Italia ja nukkuva jättiläinen Internazionale, joka olisi tarkoitus nostaa jälleen maailman terävimmälle huipulle.

Joukkueessa aloitettiin suursiivous välittömästi virkaan astumisen jälkeen. Pois muun muassa pukukopin syöpä Nainggolan, PSG:ssä lainalla ollut Icardi (harmi, kun FIFA:ssa osto-optiota ei tunneta) sekä Lukaku, joka ei ikinä osu kovia joukkueita vastaan. Myös kokenut Samir Handanovic siirtyi muualle jäähdyttelemään ja tilalle hankittiin maailmanennätyssummalla Atleticosta (taisi olla Icardi-kaupan yhteydessä) Jan Oblak. Muita merkittäviä hankintoja olivat Nicolas Tagliafico Ajaxista, Clement Lenglet Barcelonasta sekä Nicolo Barella Cagliarista.

Ensimmäinen kausi oli jättimenestys ja Inter ylsi triplaan toista kertaa historiassaan voittaen Scudetton, Coppa Nazionalen ja Mestarien liigan. Loukkaantumisten suhteen koko kausi oli erinomainen eivätkä harvat avainpelaajien loukkaantumiset muutamaa päivää pidempään kestäneet. Lisäksi rotaatio/reservipelaajat käyttivät näytönpaikkansa erinomaisesti cup-peleissä sekä heikompia vastustajia vastaan liigassa. Liigassa piste-menetykset olivat harvassa. Tappioita taisi tulla kaksi ja tasapelejäkin pari. Toisaalta ne tulivat juuri pahimmille kilpakumppaneille eli Juventukselle ja Milanille, mutta siitä huolimatta kummankin puppeloidessa kevätkaudella irtosi liigan voitto lopulta suhteellisen selvällä 10 pisteen erolla mustavalkoisiin. Mestarien liigassa ainoat tappiot tulivat neljännesvälierien toisessa osaottelussa Leipzigille ja välierien ensimmäisessä osaottelussa PSG:lle. Finaalissa kaatui Barcelona Lautaro Martinezin viime hetken osumalla 2-1 ja cupissa Juventus selkein 4-1-numeroin.

Kesällä 2021 ei tehty siirtorintamalla valtaisia muutoksia pois lukien Wilfred Zahan siirtyminen Chelseaan ja Goncalo Guedesin sekä Federico Chiesan saapuminen Milaniin. Vaihdossa myös Matteo Politano siirtyi Fiorentinaan. Kausi alkoi Supercoppan finaalilla Juvea vastaan, jossa Vanha rouva oli pilkkujen jälkeen parempi. Super Cupissa vastaan asettui Real Madrid, joka kaatui luvuin 3-1. Meneillä oleva kausi on alkanut odotetun vahvasti ja vaikuttaa siltä, että valta on Italiassa vaihtunut. Juve ei ole kyennyt uusiutumaan riittävästi ja Milan ei ole vielä riittävän kokenut haastamaan isoveljeään. Lazio on näillä näkymin suurin uhka Scudettolle.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Muutama kausi meni eteenpäin. Kaudet ovat liki tappiottomia ja meno on melkoista Champions Leagueta myöten. Esimerkiksi City kaatui puolivälierissä voitoin 0-2 ja 6-1. Tosin Arsenal haastoi finaalissa tosissaan ja vei jatkoajalle. Totaalista ylikävelyä kausi kauden perään. Trincao on jäätävä epeli, Yacine Adlista kasvanut Ranskan ykkösmies keskikentälle.

Olen tehnyt hyviä löytöjä, esimerkiksi vasen laitapakki oli jo 17 vuotiaana avauksen pelaaja. Keskikentällä on pyörähtänyt Zanioloa ja Cuisancea, laidalla Javairo Dilrosun oli saakelin hyvä, piikissä pelasi jokusen vuoden Abel Ruiz. Kaikki nämä on myyty isolla rahalla. Zaniolo Cityyn, muut PSG:hen. Vieläkään ei siis olla siinä tilanteessa että muihin isoihin seuroihin pelaajat eivät halua mennä. Milan ja Juventus ovat sitä luokkaa, johon pelaajat eivät halua, mutta PSG ja Valioliigan isot ovat muka jotain aivan upeaa. Onneksi esimerkiksi Adli hyväksyi mukisematta hintalapukseen 150 miljoonaa. Zaniolosta sain about 110 miljoonaa, Cuisance jäi vähän alle sataan, Dilrosun meni liian halvalla. Hintalapuksi tuli joku 80 ja Ruiz taisi mennä vielä halvemmalla.

Kävin kutsusta periodin myös Ranskan maajoukkueessa. Tuloksena Confederations Cupin, MM-kullan ja EM-kullan voitto. Tuo Ranskan maajoukkue on tuossa pelissä ihan ylikylän porukka. Nyt EM-kisojen jälkeen irtisanouduin tehtävästä. Vähän piti miettiä, koska nyt en pysty enää päättämään missä pelissä omat siellä pelaavat. Odotettavissa on siis väsyneitä pelaajia majureissujen jälkeen.

Edit.

Kesän jälkeen kausi alkanut takkuisesti. Jo treenikaudella takkusi ja kauden alettua on jatkunut. Tappioton vielä kyllä, mutta Lilleä vastaan jäin maalittomaan tasuriin, samoin Mestareiden Liigan toisessa lohkopelissä Milania vastaan. Siirtorajalla ostin siirtolistalle laitetun Adrien Rabiotin, josta olen jo useamman vuoden miettinyt keskuspuolustajaa, mutta on ollut aina liian kallis kokeilu. Nyt maksoi 21 miljoonaa, joten rohkenin ostaa. Jos kokeilu epäonnistuu, niin backup mies keskikentälle ihan kelpona.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Tulipa aloitettua Fifassa career Manchester Unitedilla. Tarkoituksena on simuloida otteluita ja rakentaa uudelleen Unitedille sellainen dynastia, joka poimii vuosi toisensa perään Valioliigan mestaruuden ja on vuodesta toiseen suurimpia mestarisuosikkeja UCL:n puolella. Joukkueessa oli aika paljon turhia pelaajia, joten kausi lähti käyntiin seuraavilla myynneillä:

Juan Mata (Galatasaray) – 18M
Andreas Pereira (Hertha BSC) – 15M
Jesse Lingard (Lazio) – 14M
Nemanja Matic (Napoli) – 13M
Sergio Romero (Besiktas) – 13M
Phil Jones (AS Monaco) – 12M
Lee Grant (Norwich) – 0,5M


Keskikenttäpelaajat Mata, Pereira, Lingard ja Matic lähtivät yksinkertaisesti siitä syystä, että en nähnyt heille mitään käyttöä ensimmäiselle kaudelle ja tulevaisuutta silmällä pitäen heidän takanaan oli huomattavasti lupaavempia pelaajia. Romeron olisin voinut pitää, mutta kutsuin Dean Hendersonin lainalta takaisin, joten Romerolle ei sen vuoksi ollut enää tilaa joukkueessa. Jones olisi tyytynyt rotaatiopelaajan roolin, mutta toisaalta annan nuo minuutit mieluummin Tuanzebelle tai Fosu-Mensahille. Grantille ei ollut myöskään käyttöä, joten turha häntä oli roikottaa kokoonpanossa.

Sisään tulivat sitten seuraavat pelaajat:

Jadon Sancho (Dortmund) – 95M
Jack Grealish (Aston Villa) – 27M


Sancho oli todella kallis, mutta hän oli juuri sellainen vahvistus, jota joukkue kaipasi. Oikeasta laidasta puuttui pelaaja, joten olin valmis maksamaan mitä tahansa tästä nuoresta, lupaavasta ja jo nyt hyvästä englantilaisesta. Grealish irtosi huomattavasti halvemmalla ja hän on monikäyttöisyytensä vuoksi erinomainen pelaaja. Grealish voi tuurata Pogbaa tai Brunoa, olla hyökkäävämmässä kokoonpanossa kolmantena keskikenttäpelaajana tai pelata myös vasemmalla laidalla. Grealish on lisäksi myös vielä melko nuori ja englantilainen, joten hän sopi hyvin juuri siihen visioon minkälaisen joukkueen haluan rakentaa.

Kokonaisuutena ensimmäinen kausi oli erittäin onnistunut, vaikka yhtään pokaalia ei tullutkaan. Asetin itselleni ennen kauden alkua tavoitteeksi UCL-paikan ja puolivälieräpaikan UCL:ssä. Valioliigan puolella peli sujukin erinomaisesti ja olimme kauden päätteeksi 102 pisteessä yhdessä Liverpoolin kanssa. Ikävä kyllä Liverpoolilla oli kuusi maalia parempi maaliero, joten mestaruus jäi haaveeksi ensimmäisellä kaudella. Liverpoolin lisäksi myös Manchester City oli mestaruustaistossa mukana, mutta he jäivät sitten 98 pisteeseen. Leicester pelasi vahvan kauden ottaen viimeisen UCL-paikan ja UEL-paikat ottivat Chelsea, Spurs ja Wolves. Arsenal jäi siis europaikkojen ulkopuolelle. Tippujia Valioliigasta olivat Norwich, Sheffield United ja Bournemouth.

Myös UCL:n puolella kausi meni paremmin kuin odotin. Lohkovaiheessa jäimme toiseksi Bayernin taakse, mutta kakkospaikka oli ihan selvä ennen Olympiacosta ja Young Boysia. Neljännesvälierävaiheessa meillä kävi älyttömän hyvä tuuri, kun saimme vastaamme ainoan mahdollisen hyvän arvan eli lohkonsa voittaneen Lyonin. Lyon kaatuikin yhteismaalein 5-1 ranskalaisen Anthony Martialin tehtyä kaikki meidän maalit. Puolivälierissä vastaan tuli Real Madrid, jolle hävittiin ensin vierasottelu 1-0, mutta sen jälkeen voitettiin kotona 2-0. Välierissä Juventus oli kuitenkin liikaa maalein 4-3. Jotain kertoo Englannin kolmen parhaan joukkueen kovuudesta myöskin se, että toinen välierä oli Manchester City vastaan Liverpool, jonka City lopulta voitti. City hävisi kuitenkin finaalissa Juventukselle, joten huonolle joukkueelle emme mekään hävinneet.

Kotimaan cupeissakaan ei tullut ikävä kyllä menestystä. FA Cupissa hävisimme välierissä Liverpoolille, koska UCL-välierän takia otteluohjelma oli niin tiukka, että Liverpoolia vastaan piti lähteä kakkosmiehistöllä. FA Cupin mestariksi kruunattu Liverpool taas tuli välierään meitä vastaan ykköskokoonpanolla, joten ei siinä ikävä kyllä hirveästi ollut mahdollisuuksia. Carabao Cupissa tiputtiin jo aikaisemmassa vaiheessa, kun niin ikään pelattiin kakkosmiehistölle Citya vastaan, joka heitti kentälle kovimmat pelaajansa. Kausi oli kuitenkin kokonaisuutena onnistunut, vaikka yhtään pokaalia ei vielä ensimmäisellä kaudella tullutkaan. Meillä on kuitenkin nuori joukkue, jossa oli tietyt ongelmakohdat vielä menneellä kaudella, joten pokaaleja en edes odottanut. Seuraavalla kaudella odotukset ovatkin korkeammalla.

Pelaajayhteenveto (viimeisenä antamani arvosana pelaajalle):

Maalivahdit:

#1 David De Gea - 49 ottelua, 0 maalia, 2 syöttöä, 21 nollapeliä, 9+
- De Gea oli suorastaan erinomainen, mistä kertoo myös se, että hänet valittiin kauden päätteeksi Valioliigan parhaaksi maalivahdiksi. Olimme vähiten Valioliigassa maaleja päästänyt joukkue, kun omiin meni ainoastaan 20 maalia ja De Gea pelasi yhtä ottelua vaille kaikki ottelut Valioliigan puolella. Nollapelejä DDG:lle kertyi myös 17 kappaletta, jolla hän oli Valioliigan paras yhdessä Kepan ja Edersonin kanssa. UCL:n puolella DDG:n tilastot eivät ole ihan yhtä vakuuttavat, mutta ihan kelpo tasolla hän pelasi sielläkin.

#12 Dean Henderson - 9 ottelua, 0 maalia, 0 syöttöä, 4 nollapeliä, 8
- Hendersonin roolina oli olla selvä kakkosmaalivahti ja hän pääsi pelaamaan Valioliigassa ainoastaan yhden ottelun, kun De Gealla oli pieni loukkaantuminen. Valioliigapelissään Henderson oli erittäin hyvä pelaten nollapelin. FA Cupissa ja Carabao Cupissa hän sai pelata kaikki ottelut, mutta ikävä kyllä Carabao Cupissa tuli City vastaan jo toisella kierroksella. Ei Henderson pystynyt mitenkään haastamaan De Geaa, mutta kakkosmaalivahtina hän oli hyvä ja tarkoituksenani on koulia hänestä Unitedin tuleva ykkösmaalivahti.

Puolustajat:

#2 Victor Lindelöf - 43 ottelua, 1 maali, 1 syöttö, 19 nollapeliä, 8
- Kokonaisuutena Lindelöfin kausi oli ihan hyvä, vaikka siihen mahtui yksi vähän heikompi jakso, minkä aikana hän otti kaksi punaista korttia lyhyellä aikavälillä. Jos on kuitenkin vähiten sarjassa maaleja päästäneen joukkueen kakkostoppari, niin kautta on pidettävä kokonaisuutena onnistuneena.

#3 Eric Bailly - 23 ottelua, 1 maali, 1 syöttö, 10 nollapeliä, 7+
- Bailly paransi kauden aikana, mutta hän ei kuitenkaan oikein missään vaiheessa onnistunut haastamaan Maguirea ja Lindelöfiä. Bailly pelasikin paljon myös noita kotimaan cupeja. Bailly ei ollut oikein tyytyväinen rooliinsa ja hän kritisoi sitä useaan otteeseen kauden aikana, joten voi olla, että hänelle etsitään kesän aikana uusi osoite, vaikka kolmostopparina hän olisikin ihan kelpo kaveri myös tulevaisuudessa.

#5 Harry Maguire - 48 ottelua, 3 maalia, 4 syöttöä, 20 nollapeliä, 9
- Maguire joukkueen kapteenina otti selkeästi sen ykköstopparin roolin kauden aikana. Syksyllä Lindelöf oli ehkä jopa Maguire parempi, mutta Maguiren suoritustaso oli tasaisempi koko kauden ajan. Hienoa oli myös nähdä nuo Maguiren onnistumiset hyökkäyspäähän. Toivottavasti Maguire pystyy pitämään tuon saman tason myös ensi kaudella.

#20 Diogo Dalot - 19 ottelua, 1 maali, 0 syöttöä, 3 nollapeliä, 7
- Dalotin rooli oli olla rotaatiopelaaja ja monikäyttöisyyden takia hän pääsi pelaamaan sekä oikean että vasemman laitapuolustajan roolia. AWB:ta oli toki vaikea haastaa, mutta Shaw'n loukkaannuttua Dalotilla oli mahdollisuus ottaa enemmän roolia vasemmalla, mutta hän jäi kuitenkin Williamsin varjoon. Kokonaisuutena Dalotin kausi oli vähän tasapaksu ja odotin häneltä vähän enemmän, mutta hän täytti kuitenkin paikkansa ihan hyvin rotaatiopelaajana.

#23 Luke Shaw - 32 ottelua, 0 maalia, 0 syöttöä, 14 nollapeliä, 6-
- Shaw oli kauden suurin pettymys. Olin jo ennen kauden alkua vähän skeptinen hänen suhteen, mutta kauden aikana jouduin pettymään vielä enemmän. Alkukaudesta annoin Shaw'lle kuitenkin reilusti vastuuta, mutta hänen loukkaannuttuaan Brandon Williams pelasi niin hyvin, että Shaw jäi loppukaudeksi Williamsin kakkosmieheksi. Kesän aikana tarkoitukseni on löytää Shaw'lle uusi seura.

#24 Timothy Fosu-Mensah - 4 ottelua, 0 maalia, 0 syöttöä, 1 nollapeli, 7
- Fosu-Mensah on yleismies, joka pystyy pelaamaan mitä tahansa paikkaa puolustuksessa ja tarpeen vaatiessa myös keskikentän pohjalla. Mitään suurempia suunnitelmia minulla ei ole tämän hollantilaisen suhteen ja kun pelaaja on myös tyytyväinen rooliinsa, niin Fosu-Mensah on tärkeä ringinleventäjä loukkaantumissumassa ja otteluruuhkissa. Fosu-Mensah täytti paikkansa ihan hyvin niissä otteluissa, joissa hänen palveluksiaan tarvittiin.

#29 Aaron Wan-Bissaka - 49 ottelua, 2 maalia, 0 syöttöä, 21 nollapeliä, 9-
- AWB tunnetaan laitapuolustajana, jonka vahvuudet ovat pääasissa puolustussuuntaan. Sen homman hän hoiti ihan hyvin ja vaikka tehoja hän ei liiemmin tehnytkään, niin hän täytti oman paikkansa erittäin hyvin. Molemmat AWB:n tekemät maalit syntyivät kauden loppupuoliskolla, joten ehkä se lupaa tehokkaampaa seuraavaa kautta. Valinta Valioliigan vuoden joukkueeseen kertoo kuitenkin siitä, että AWB:n kausi oli erittäin onnistunut.

#38 Axel Tuanzebe - 9 ottelua, 0 maalia, 1 syöttö, 3 nollapeliä, 7+
- Tuanzeben rooli joukkueen nelostopparina oli pelata pääasiassa vain kotimaan cup-otteluita. Niissä hän suoriutui melko hyvin ja tarvittaessa uskallan peluuttaa häntä myös kovemmissa peleissä. Hirveästi en näe Tuanzebella potentiaalia murtautua avauksen toppariksi Unitedissa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Oman akatemian kasvattina hän on kuitenkin tärkeä rotaatiopelaaja.

#53 Brandon Williams - 28 ottelua, 3 maalia, 0 syöttöä, 11 nollapeliä, 9+
- Williams oli varmaan kauden suurin yllättäjä. Shaw loukkaantui ja Williams käytti sen tilaisuuden paremmin kuin hyvin ja ryösti Shaw'n paikan itselleen. On kuitenkin todettava, että kauden edetessä hän ei pystynyt pitämään tasoaan ihan yhtä korkealla kuin ensimmäisissä otteluissaan, mutta hän säilytti kuitenkin roolinsa kauden loppuun asti. Oman akatemian kasvatti, joka on tulevaisuudessa todennäköisesti joukkueen avaava vasen laitapuolustaja, mutta tällä hetkellä sopivampi rooli voisi olla vielä avauksen pelaajan kirittäminen.

Keskikenttäpelaajat:

#6 Paul Pogba - 54 ottelua, 22 maalia, 18 syöttöä, 10
- Pogballe oli tarjolla oikeanlainen rooli keskikentällä ja tuloksen voi lukea hänen tekemistään tehoista. Keskikentän keskustasta yli 20 maalia on erinomainen suoritus ja kun siinä on lisäksi vielä melkein 20 syöttöä, niin puhutaan ihan huippukaudesta. Tehoja Pogba teki jokaisessa kilpailussa, mutta Valioliigassa hän oli parhaimmillaan, mistä kertoo valinta Valioliigan kauden joukkueeseen.

#8 Bruno Fernandes - 53 ottelua, 28 maalia, 18 syöttöä, 10
- Jos Pogban tehot olivat kovat, niin Bruno pisti vielä paremmaksi. Bruno toki vastasi kauden aikana kaikista joukkueen erikoistilanteista (mukaan lukien pilkut) ja hänelle oli annettu melko vapaa rooli tuossa keskikentällä, joten tulosta pitikin tulla. Bruno valittiin yhdessä DDG:n, AWB:n ja Pogban kanssa Valioliigan kauden joukkueeseen ja Valioliigan maalipörssissä Bruno tuli toiseksi heti Sadio Manen jälkeen 26 maalillaan.

#16 Jack Grealish - 37 ottelua, 6 maalia, 12 syöttöä, 9
- Grealishin oli vaikea haastaa Brunoa ja Pogbaa, joten alkukaudesta pelasimme kotipeleissä usein vähän hyökkäävämmällä ryhmityksellä, jossa tämä koko kolmikko oli samaan aikaan kentällä. Grealish vietti kuitenkin pääosan kaudestaan vasemmalla laidalla, kun Marcus Rashford loukkaantui lähes neljäksi kuukaudeksi. Keskelle leikkaavana laiturina Grealish tekikin tuhoja ollen kauden päätyttyä Valioliigan syöttöpörssin kärkisijoilla. Vahva tulokaskausi tältä englantilaiselta.

#17 Fred - 43 ottelua, 3 maalia, 5 syöttö, 8
- Fred oli koko kauden ajan joukkueen ykkösmies keskikentän pohjalla ja hän pelasikin ihan hyvän kauden. Kokonaisutena Fredin kausi oli jotenkin vähän tasapaksu ja vaikka hän periaattessa olikin ihan hyvä, niin en tiedä, että onko hän riittävän kova kaveri Unitedin keskikentän pohjan ykkösmieheksi.

#28 Angel Gomes - 6 ottelua, 1 maali, 0 syöttöä, 6+
- Gomes pääsi muutaman kerran vaihdosta kentälle ja teki FA Cupissa yhden maalinkin, mutta hänen kokonaisvaltainen pelinsä ei ollut vielä ihan riittävää. Kyseessä on kuitenkin potentiaalinen kaveri, jolla voi olla tulevaisuudessa mahdollisuus ottaa roolia Unitedissa, mutta vielä ei ollut hänen aikansa.

#37 James Garner - 3 ottelua, 0 maalia, 0 syöttöä, 7+
- Garner pelasi vähemmän otteluita kuin Gomes, mutta Garner pääsi aloittamaankin pari matsia. Kokonaisuutena Garner oli selvästi valmiimpi tapaus kuin Gomes ja tulevaisuudessa Garnerilla on ihan hyvä mahdollisuus ottaa isompaa roolia. Ensi kaudella Garner tulee varmasti saamaan enemmän minuutteja.

#39 Scott McTominay - 34 ottelua, 5 maalia, 2 syöttöä, 7,5
- McTominayn syksy oli hankala, mutta kauden edetessä hän paransi paljon. Näkisin mielelläni McTominayn tulevaisuudessa avauskokoonpanon pelaajana, mutta vielä menneellä kaudella hän jäi vähän Fredin varjoon. McTominay on kuitenkin niitä pelaajia, joista tarkoitukseni on pitää kynsin ja hampain kiinni vielä monen kauden ajan.

Hyökkääjät:

#7 Jadon Sancho - 47 ottelua, 12 maalia, 5 syöttöä, 8
- Sancho tuli isolla siirtosummalla ja isoilla odotuksilla Unitediin, mutta ei tämä ensimmäinen kausi kuitenkaan ollut mitään ilotulitusta. Seiskapaidan mukana tulee paljon odotuksia, mutta uskon kyllä, että tämä nuori mies tulee vielä lunastamaan kaikki häneen kohdistetut odotukset. Viime kaudellakin Sancho kuitenkin täytti paikkansa, vaikka hän ei loistanutkaan.

#9 Antohy Martial - 51 ottelua, 25 maalia, 7 syöttöä, 9+
- Martial oli vähän yllättäenkin joukkueen ykköspyssy. Nuori ranskalainen sai pelata ehjän kauden ja hän oli joukkueen ykköskärki, joten tulosta pitikin tulla. 17 maalia Valioliigassa ja 8 maalia UCL:ssä ovat sellaisia suorituksia, joihin voi olla tyytyväinen. Paukkuja Martialilla on kyllä vieläkin parempaan.

#10 Marcus Rashford - 32 ottelua, 13 maalia, 4 syöttöä, 9
- Rashford aloitti kauden hyvin, mutta hän oli ikävä kyllä pitkään loukkaantuneena. Valioliigassa Rashford teki kuitenkin 21 pelaamassaan ottelussa 10 maalia, joten odotukset ensi kautta suhteen ovat hänen kohdallaan suuret. Uskon ja toivon, että Rashford tulee olemaan joukkueen ykköstykki ja sitä hän olisi voinut olla menneelläkin kaudella ilman tuota pitkää loukkaantumista.

#21 Daniel James - 20 ottelua, 5 maalia, 1 syöttö, 8+
- Daniel James on hyvä rotaatiopelaaja, joka täytti hyvin paikkansa. Sanchon ja Rashfordin ollessa samaan aikaan loukkaantuneina James pääsi hetkeksi aikaa vakiavaajaksi ja teki sinä aikana monta tärkeää maalia. Nopeiden jalkojensa avulla James on myös hyvä vaihtopelaaja.

#25 Odion Ighalo - 22 ottelua, 3 maalia, 0 syöttöä, 6
- Poppamies pelasi lähinnä kotimaan cupeja, minkä lisäksi hän pääsi vaihdosta kentälle isommissakin peleissä. Ikävä kyllä hirveän paljon ei Ighalosta ollut hyötyä, joten olen ihan tyytyväinen, että kaverin lainasopimus päättyy. Hän veisi vain turhaan nuorten pelaajien peliaikaa tuomatta kuitenkan mitään sen kummempaa lisäarvoa joukkueelle.

#26 Mason Greenwood - 32 ottelua, 3 maalia, 1 syöttö, 7
- Greenwoodin rooli oli vähän samanlainen kuin Ighalolla, vaikka Greenwood pääsikin useammin avaukseen. Mahdollisuuksia annettiin, mutta ikävä kyllä joukkueen suurlupaus ei ollut vielä valmis nakuttamaan maaleja. Kehitystä Greenwoodille tapahtui kuitenkin ihan merkittävästi kauden aikana, joten odotukset Greenwoodin seuraavaa kautta kohtaan ovat selvästi korkeammalla.

Näiden lisäksi olen myös "Class of 92" -hengessä käynyt laittamaan seuran akatemiaa kuntoon ja akatemian kautta on muutama pelaaja saanutkin jo ammattilaissopimuksen. Tässä esittelyssä kyseiset pelaajat:

Ollie Moore - Maalivahti - Englanti - 18v
- Ollie Moore oli ensimmäinen akatemiasta ammattilaissopimuksen saanut pelaaja, joka on kehittynyt aivan valtavasti tämän kauden aikana. Tämän 18 vuotiaan maalivahdin markkina-arvo on tällä hetkellä jo 11 miljoonaa ja potentiaalia hänellä on vielä enemmän kuin Dean Hendersonilla. Moore on kyllä sellainen helmi, josta varmasti kuullaan vielä tämän careerin aikana.

Cathan O'Neill - Keskikenttäpelaaja - Irlanti - 18v
- Jos Ollie Moore on suurin helmi näistä akatemiasta nousseista pelaajista, niin Cathan O'Neill ei ole kovin kaukana. Tämä 18 vuotias irlantilainen tulee todennäköisesti saamaan ensi kauden aikana debyyttinsä Unitedin paidassa ja potentiaalia hänelläkin on pitkään uraan Manchesterissa. Pienikokoinen pelaaja omaa hyvän potkutekniikan ja syöttövalikoiman, joten hän muistuttaa pelaajana vähän Paul Scholesia.

Oliver Anderson - Keskikenttäpelaaja - Skotlanti - 18v
- Andersson ei ole ihan samantasoinen talentti kuin nuo kaksi edellistä, mutta tällä skotlantilaisella on edellytykset tulevaisuudessa ainakin hyväksi vaihtopelaajaksi. Anderson on enemmän puolustava keskikenttäpelaaja. Teknisesti hän ei ole kovin taitava eikä hän muutenkaan ole pelaajana vielä läheskään samalla tasolla kuin esimeriksi O'Neill, joten matka hänellä tulee olemaan pitkä ja todennäköisesti myös kivinen.

Billy Bennett - Keskikenttäpelaaja/hyökkääjä - Englanti - 16v
- Bennett on erittäin lahjakas pelaaja, mutta en ole varma tuleeko hän ominaisuuksiensa puolesta koskaan olemaan avauksen pelaaja joukkueessani, sillä hän vaikuttaa vähän laiskalta taitopelaajalta. Lisäksi pituutta Bennettiltä löytyy vain 165 senttiä, joten sekin aiheuttaa tiettyjä haasteita. Erittäin lahjakas ja mielenkiintoinen pelaaja joka tapauksessa.

Charles Mason - Toppari - Englanti - 18v
- Pallollisesti ihan taitava vasenjalkainen toppari, joka ei ole mikään ihan huippulupaus, mutta josta voi kuitenkin tulevaisuudessa kouliintua ihan käyttökelpoinen pelaaja. Hän on pelaajana kuitenkin vielä todella raakile, joten jos hänestä joskus jotain tulee, niin se tulee viemään aikaa.

Max Bailey - Laituri - Englanti - 16v
- Bailey on myös pelaajana vielä todella raakile ja ihan huippupelaajaksi ei taida hänelläkään olla potentiaalia. Hän on kuitenkin urheilullisesti hyvä pelaaja, josta voi tulevaisuudessa kehittyä ihan hyvä rotaatiopelaaja.

Nyt kesällä on EM-kisat, johon Englantia pääsivät edustamaan Jadon Sancho, Marcus Rashford, Jack Grealish, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Luke Shaw ja Dean Henderson. Lisäksi muita EM-kisoihin päässeitä Unitedin pelaajia ovat David De Gea (Espanja), Paul Pogba ja Anthony Martial (Ranska), Scott McTominay (Skotlanti) sekä Victor Lindelöf (Ruotsi). Seuraavassa viestissä aiheena on sitten toinen kausi, mikä päättyy toivottavasti ainakin jonkun pokaalin nostamiseen.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Tällä hetkellä aktiivisesti pelaan FM21 - uraa Sevillalla ja halusin lähteä haastamaan itseäni haastella, missä itse valitaan Director of Football ja Technical Director ja he taas hoitavat pelaaja- ja henkilökuntamarkkinat. Pelimuotonon todella paljon nopeampi, kun työläs skouttaaminen jää pois. Samalla eri tavalla haastava, kun pitää yrittää repiä mahdollisimman paljon irti siitä materiaalista, mikä milloinkin on käytössä. Neljäs kausi menossa ja on sujunut hyvin. Nyt menossa olevalla kaudella DoF aiheutti kyllä melkoista huolta, kun poltti koko seuran kassan talven siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Toki nyt on sitten syvyyttä materiaalissa, mutta Champions Leagueen pystyi kuudesta pelaajasta nimeämään vain kolme, joten runsasta mielipahaa aiheutti.

Niin, mitenkä on mennyt...

Avauskaudella rahaa oli todella nihkeästi, enkä tiennyt oikein miten saan maaleja irti joukkueesta. Menetin pisteitä alkukaudesta aika paljon, mutta oma pää pysyi kasassa hyvin. Lisäksi sarjassa pelattiin paljon ristiin. Tuloksena oli lopulta toinen sija Barcelonan viedessä mestaruuden. Sevillamaisesti lisäksi Eurooppa-liigan voitto.

Toiselle kaudelle en edelleenkään saanut rahaa pelaajasiirtoihin ja vähät muutamat miljoonat DoF poltti junnuihin. Marcos Acuna, En-Nesyri ja veskari Vaclik olivat todella hyviä. Talvella sain sitten rahaa käytettäväksi ja DoF päätti käyttää suurimman osan 16-vuotiaaseen hyökkääjään, joka voi liittyä seuraan vasta kahden vuoden päästä. Joka tapauksessa peli kulki hyvin ja lopulta varmistin mestaruuden kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Mestareiden Liigassa putosin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Kolmannelle kaudelle mielestäni vahvistuin hyvin, mutta jonkin sortin mestaruuskrapula sotki alkukautta. Maalinteon ongelmat olivat palanneet ja menetin pisteitä jatkuvasti tasureihin helpommissakin peleissä. Olin ensimmäisen puolikkaan jälkeen vasta seitsemäs. Sitten homma kääntyi. Pisteputki oli hurja ja lopulta edelle jäi vain Real Madrid, joka oli suorastaan ylivoimainen. Mestareiden Liigassakin lohkovaiheen vaikeuksien jälkeen pudotin ensin Bayernin ja sitten Realin. Välierissä johdin avauspelin jälkeen Barcelonaa vastaan 2-1, mutta hävisin toisen pelin muistaakseni 4-0.

Nyt neloskausi ja tämä on ollut minun näytöstä. Ensimmäiseen puolikkaaseen 17 voittoa ja 2 tasuria. Sarjajohto kuusi pinnaa ennen Barcelonaa. Mutta sitten lähti Rony Lopes ManUun isolla rahalla. Hän oli kaksi ja puoli vuotta minun selvästi tärkein hyökkäyspään pelaaja. DoF päätti sitten, että nyt pistetään joka markka sileäksi ja hommasi kuusi pelaajaa, joista kahta viimeistä en edes tarvinnut. Käytti niihin 40 miljoonaa Ja tili pakkaselle. Lisäksi hommasi todella kovia teini-ikäisiä, jotka otin mieluusti vastaan. Nyt ei vaan esim Munir ja Lucas Ocampos mahdu edes penkille. Eikä DoF saa edes myytyä näitä. Molemmat olleet ihan tuhnuja koko ajan.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Football Manager 21 ja AS Romalla on tullut pelattua kolme kautta saldona kolme Serie A mestaruutta, yksi UCL-voitto, pari Italian cupia, super cup sekä seurajoukkueiden skabassa pronssia. Nyt on takana 35 tappiotonta matsia putkeen, 22 sarjapeliä ja ero kakkoseen 15 pistettä. Myös välieräpaikka UCL:ssa on saavutettu ja avausosa päättyi Anfieldilla 0-0.

Joukkue on todella nuori ja vilisee noita wonderkidseja, joukkueen nestori on keskikentän taituri Marco Asensio.

Pelaan periaatteessa kahdella eri kokoonpanolla ja molempiin riittää laatua yltäkyllin, nuoria lupauksia on sitten lainalla saman verran. Viimeisimmässä transfer windowsissa sain haalittua joukkueeseen Moriban ja Pedrin, myös Ansu Fati olisi haaveissa saada riveihin.

Joukkue pääpiirteissään jotenkin näin:
Onana
WBL Nuno Mendes, Juan Miranda
CB Upamecano, Gvardiol, Konate, Vanheusden, Badiashile ja Nianzou
WBR Tomas Esteves, Takehiro Tomiyasu

Keskikentällä puolestaan Zaniolo, Tonali, nuo espanjalaiset, Cherki, Musah, Kana, brassit Anthony, Gustavo Assuncao, Marcos Antonio

Kärjessä Gabriel Barbosa, Gouiri sekä Arezo

Palkat pyrin pitämään todella maltillisina ja annan mieluummin 5-25 prosenttia seuraavasta myynnistä, Zaniolo on palkkakuningas 130K per viikko. Formaatti on yleensä 5-2-2-1 joka toimii hyvin, laitureita ei wing backejä lukuunottamatta ole. Cusmomized ball posessionia käytän jolla on tulosta tullut kivasti. Aikaahan tässä kuluu mutta todella mukavaa touhua omaan makuun!
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Aloitin striimattavan Football Manager uran tänään. Striimailen kaikenlaista urheilusisältöä Twitchiin.
Ura on matkamies ja startti työttömänä. Player Specsit piilotettuna ja Director of Football hoitaa kaiken pelaajasiirtoihin ja sopimuksiin liittyvän. Kunhan saan myös Technical Directorin, niin hän hoitaa henkilökuntaan liittyvät asiat. Ekaan striimiin löytyi seura.

Jos kiinnostaa liittyä matkaan, niin multa voi yksityisviestillä kysellä linkkiä profiiliin.

@Ylläpito Tarkoitus ei ole mainostaa hyötymismielessä. Jos katsotte ettei ole ok, niin otan sanktion vastaan. Jätin kuitenkin linkkaamatta tai edes käyttäjänimeä kertomatta tästä syystä.

Uusi edit: @Moderaattorit ehkä kuitenkin parempi osoitettava kohde.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
No tämähän nyt meni vähän hassusti lopulta. Kauden päätteeksi sarjasijoitus oli kakkonen ja suora nousu varmistui samalla. Kesä alkoi haastavasti kun yhdeksän lainapelaajaa lähti pois ja siirtobudjettia oli reilu 50k. No eikun hommiin vaan. Sain pari lainasopparia uusittua ja sitten… uudet omistajat seuralle.

Siinä sitten ilmoittivat että oot tehnyt hyvää duunia mutta tää oli tässä, eli kenkää tuli. 44 ottelua joista neljä hävisin. Hoh. No eikun uutta duunia etsimään ja perkele Crystal Palace joka oli juuri ja juuri säilynyt Valioliigassa tarjosi haastattelua. Eikun parhaat päälle ja hirveä perseennuolenta kehiin ja perkeles, sain duunin. Että ykkösliigasta Valioliigaan suoraan! Mikäs siinä sitten.
Siirretään tänne. Palacen puikoissa tosiaan ja kesä meni ns. tutusti. Veteraanit myyntiin ja lainalla pari täsmähankintaa kuten Balogun Arsenalista ja Villarealin lupaava Baena. Kymmenen miljoonaa pistin haisemaan että sain hommattua Gnonton Zürichista ja kun kolme maalivahtia meni myyntiin niin viidellä miljoonalla ostettiin uusi 20v ykkösveska Espanjasta. Kakkoskärjeksi vielä Pellegri Monacosta ja eikun kautta aloittamaan. Ensimmäinen matsi ManUa vastaan vieraissa ja 1-4 -voitto. Siitä hyvä jatkaa siis!
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Siirretään tänne. Palacen puikoissa tosiaan ja kesä meni ns. tutusti. Veteraanit myyntiin ja lainalla pari täsmähankintaa kuten Balogun Arsenalista ja Villarealin lupaava Baena. Kymmenen miljoonaa pistin haisemaan että sain hommattua Gnonton Zürichista ja kun kolme maalivahtia meni myyntiin niin viidellä miljoonalla ostettiin uusi 20v ykkösveska Espanjasta. Kakkoskärjeksi vielä Pellegri Monacosta ja eikun kautta aloittamaan. Ensimmäinen matsi ManUa vastaan vieraissa ja 1-4 -voitto. Siitä hyvä jatkaa siis!
Kausi jo loppupuolella, eli 29 matsia pelattu ja on mennyt ”vähän” yläkanttiin. Sijoitus sarjassa toinen ja 61 pistettä kasassa. Valioliigan toiseksi pienimmällä palkkabudjetilla tapellaan tosissaan Mestareiden liiga-paikasta. Viidentenä olevaan ManUun jo kahdeksan pistettä eroa. Tammikuussa ei tullut uusia pelaajia sisään, mutta elokuussa tuli lopulta vielä Gnonto, Patterson, Morato ja Harwood-Bellis. Kaikki ottaneet avauspaikan. Keskikentälle tein jatkosopparin Hughesin ja Koyaten kanssa, koska Milivojevic ja Schlupp lähtevät ilmaissiirrolla. Loppukauden tavoite CL-paikka ja kesällä sitten keskikenttää sisään.

Ihmeen hyvin kyllä mennyt, eikun loppuun saakka täysillä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Wau, meikäläinen taitaa olla ihan paska tässä pelissä vaikka teinistä asti hinkannut. No, hienoja hetkiä jne. Täytyykin ottaa tallennus tulille kohta ja pelailla kautta eteenpäin, eiköhän sieltä parilla pisteellä jäädä euroliigoista ulos.

Millä asetuksilla muuten vedät matsit, koska aika haipakkaa tunnut etenevän?
Nopeimmalla mahdollisella. Niin monta vuotta näitä hakannut notta ei jaksa odotella, heh. Plus ollut tässä aikaa pari päivää himassa niin tullut hakattua nopeaan. Jännäksi menee kyl loppukausi.
 

Liitteet

  • A281DA3A-7FE3-41B5-9D28-ABEDB5457034.jpeg
    A281DA3A-7FE3-41B5-9D28-ABEDB5457034.jpeg
    176,3 KB · kertaa luettu: 125

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Ostin uusimman version joskus keväämmällä PSN Storen alelaarista. Useamman sliders-kokeilun jälkeen löysin vihdoin hyvät, joita sitten itse vielä viilailin. Salaisuutena näytti olevan marking-asetuksen nostaminen lähes tappiin sekä käyttäjän että tekoälyn osalta. Tämän jälkeen on pelikokemus parantunut huomattavasti ja esim. 0-2 maalin matseja tullut useampia, kuten oikeassakin futiksessa.

Päätin aloittaa manageriuran tällä kertaa jostain eksoottisemmasta sarjasta, ja liigaksi valikoitui Kiinan Superliiga ja joukkueeksi Changchun Yatai. Pelissä ei ole Kiinan liigassa erillistä kotimaan cupia, joten olen ensimmäisen kauden aikana saanut keskittyä vain sarjapeleihin. Viisi kierrosta ennen kauden päätöstä johdan sarjaa pisteellä seuraavaan, joten mestaruus on omissa käsissä. Paikka seuraavan kauden Aasian Mestarien liigassa näyttää joka tapauksessa jo aika varmalta, mutta voi olla, että managerin maisema vaihtuu ennen sitä.
Siirsin sopivampaan ketjuun FIFA-ketjusta. Mestaruus varmistui lopulta viimeisessä ottelussa ja seura voitti ensimmäisen mestaruutensa sitten vuoden 2009. Pelijärjestelmä 3–5–2 osoittautui materiaalilla toimivaksi, ja vahvistusten myötä mestaruus irtosi myös seuraavalla kaudella. Aasian Mestarien liigassa tie nousi pystyyn Al-Hilalia vastaan puolivälierissä, kun viimeistelytehokkuus oli mitä oli.

Ennen seuraavan kauden alkua päätin kokeilla, josko Euroopan huippusarjoista löytyisi kiinnostusta. Kaksi Kiinan pääsarjan mestaruutta ei näemmä ollut CV:ssä kovin kovaa valuuttaa, joten paikkoja oli pakko lähteä metsästämään alemmilta tasoilta. Mahdollisesti popularity ratingin olisi myös pitänyt olla suurempi. Kaikki tärkeimmät johdon asettamat tavoitteet kauden aikana kyllä muistaakseni täytin, mutta ehkäpä jäi kiinni paitamyynneistä tai jostain muusta tärkeästä.

Uusi työpaikka löytyi lopulta 2. Bundesliigasta perinteikkäästä Schalkesta. Joukkue oli sopimuksen tekohetkellä toisena sarjassa, ja kausi päättyi lopulta liigan voittoon ja suoraan nousuun seuraavan kauden Bundesliigaan. Taktisena visiona edelleen tiki-taka, systeeminä 4–2–3–1 narrow. Kesällä hankin johdon pyynnöstä kolme alle 20-vuotiasta nuorta lahjakkuutta ja mm. Pablo Torren La Ligasta. Kausi on sujunut kivasti ja paikka seuraavan kauden europeleihin on haarukassa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Football Managerissa on ollut nyt Wrexham-tallennus. Kaksijakoiset fiilikset. Liian helposti nousin Valioliigaan, reputation ei ole ehtinyt nousta, ja pelaajamarkkinoilla kilpaillaan lähinnä Championship-seurojen siirtolistaamista pelaajista. Ulkomailta on mahdollista tehdä löytöjä nuoremmista, mutta he eivät saa työlupaa ja vain kolmelle pelaajalle kerrallaan saa poikkeusluvan.

Ensimmäisellä kaudella nousin ykkösliigaan, toisella kaudella mestaruussarjaan, kolmannella hävisin rankkareilla viimeisen nousukarsintapelin ja neljännellä Valioliigaan. Joukkue ei vaan kertakaikkiaan voi pärjätä ja nyt kun 7 peliä jäljellä, niin pitäisi kerätä muistaakseni 8 pistettä enemmän lopuista peleistä. Eli käytännössä saletisti hissi vie takaisin Mestaruussarjaan.

En tiedä oikein mikä olisi ollut järkevintä, olla pelaamatta voitoista Championshipissä ja yrittää kehittää vain nuoria mahdollisimman paljon. Turhauttavaa. En ole tippunut alaspäin moneen vuoteen missään tallennuksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös