Serie A 2003-04

  • 2 390
  • 33

jake

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Kun kerran valioliigastakin on oma ketjunsa, niin kai nyt jalkapallosarjojen ehdottomasta ykkösestä Serie A:stakin pitää olla omansa.

Viikonloppuna tämäkin riemu sitten alkoi tällä kerran ilman suurempia yllätyksiä. Eilinen tv-ottelukin oli lopputulokseltaan yllätyksetön. Tosin ottelu Bolognan ja Parman välillä oli kokonaisuutena aika kummallinen. Alun Bolognan maalin jälkeen Bologna tuntui vaipuvan maan alle ja koko ensi puoiliajan odotti, kuinka monta maalia Parma tekee vielä ottelussa onnistuen vain yhdessä. Toiselle jaksolle Bologna tuli sitten täydellisen uudelleen syntyneenä ja Parma oli vuorostaan hätää kärsimässä. Locatellin ensimmäinen kosketus oltuaan viisi sekuntia kentällä tuotti maalin ja homma näytti selvältä kunnes Pagliuca onnistui imaisemaan Adrianon helpon puskun. Kummankaan peli ei kyllä täysin vakuuttanut, vaikka vauhtia riittikin. Ei taida Parma tällä kaudella onnistua saavuttamaan viime vuotista sijoitustaan.

Muuten kyllä näyttää siltä, että mestaruus on jaossa vanhojen tuttujen seurojen välillä. Kyllä taitaa olla niin, että vain Juven, Milanin ja Lazion rutiini riittää mestaruustaistoon ja kamppailuun kolmannesta ja neljännestä sijasta. Sarjan toinen sijahan on perinteisesti varattu Interille.

Joskus sitä toivoisi, että Juve alkaisi kunnolla konttaamaan jo joukkueen harrastaman ylivarman pelityylin vuoksi mutta niin ei vain taida yksinkertaisesti koskaan käydä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Christian Chivun siirtyminen AS Romaan peruuntui roomalaisjoukkueen epäonnistuttua saamaan siirtoon vaadittua pankkitakausta.

Chivun odotetan liittyvän Ajaxin harjoituksiin tällä viikolla.
 

jake

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Tämän päivän tv:stäkin tuleva ottelu on sarjanousija Anconan ja Milanin välinen selvittely. Otteluhan on varsin selvä peliasenteeltaan. Ancona puolustaa ja Milan yrittää mättää maaleja. Lopputulokseksi veikkaisin 0-2 Shevchenkon tehdessä molemmat maalit.
 

Ipa9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Montreal Canadiens
Liverpool FC
Toivon, että Milan saa hanat auki heti alkukaudesta, mutta pelkäänpä, että hikistä tulee.

Jos nyt veikkaamaan lähdetään, niin 0-1 ja maalin tekee kukas muu kuin Pippo.
 

Sorppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Jokerit, LepRa (R.I.P.)
Viestin lähetti Iker
Christian Chivun siirtyminen AS Romaan peruuntui roomalaisjoukkueen epäonnistuttua saamaan siirtoon vaadittua pankkitakausta.

Chivun odotetan liittyvän Ajaxin harjoituksiin tällä viikolla.

Nyt sitten Chivu siirtyykin Romaan, tosin aluksi lainalle 4 kuukaudeksi. Talvitaukoon mennessä seurojen pitäisi päästä uudelleen sopimukseen lopullisesta siirrosta.
 

jake

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Viestin lähetti jake
Lopputulokseksi veikkaisin 0-2 Shevchenkon tehdessä molemmat maalit.

Aika hyvin veikattu, vaikka itse sanonkin. Ottelu oli yllättävänkin tasaista vääntöä ja Maldini onnistui tappelemaan ulosajon Anconan pelaajan Bilican kanssa.
 

Ipa9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Montreal Canadiens
Liverpool FC
Joo, jake, voisit perustaa vihjelinjan niin ainakin 1 asiakas olisi täälä valmiina. :)

Itse ottelu oli aika heikkotasoinen ja mitäänsanomaton.
Uusi hankinta Kaka väläytteli muutamaan otteeseen taitojaan ja tietysti maininnan ansaitsee myös ottelun ratkaissut Andrey.

Ulosajoista sen verran, että olihan siinä "läpsimistä" mutta tuntui, että Collinan piti taas vahvistaa arvovaltaansa.

3 pistettä, se riittää tässä vaiheessa.
 

Jindebyne

Jäsen
Viestin lähetti jake
Lopputulokseksi veikkaisin 0-2 Shevchenkon tehdessä molemmat maalit.

Onhan lottokuponki Lauantaille jo täytetty?

Muuten itse pelistä sanoisin, että Milanin peli oli jotenkin tylsän- ja flegmaattisennäköistä, ei sellaista peliä mitä CL-voittajalta odotetaan, ei edes sarja-avauksessa Anconaa vastaan.
No itse en valita vaikka Milan pelaisin koko kauden tuolla tasolla, vaikka ei Juventus muilta armoa tarvitse, kolmas scudetto tulee muutenkin.
 

Kowalski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juventus, Crvena Zvezda FK, HPK
YLÖS!

Näin pelataan siis tuleva kierros:

#2 (14/09/2003 - #19 01/02/2004)

Chievo-Juventus
Empoli-Reggina
Lecce-Ancona
Milan-Bologna
Modena-Udinese
Parma-Perugia
Roma-Brescia
Sampdoria-Lazio
Siena-Inter

Heikentyneen Chievon ei pitäisi tuottaa ongelmia Juvelle ja uskon myös Milanin hoitelevan Bolognan. Lazio näyttää taasen joutuvan kovaan paikkaan Genovaan, luigi Ferrarisille Sampin vieraaksi. Sampdoria on erittäin vaarallinen joukkue ja fanaattisen kotiyleisönsä turvin se taatusti tulee aiheuttamaan ongelmia jopa Rooman ykkösjoukkueelle. Pääseköhän Doni jo totutulle tasolle?

Siena - Inter kuulostaa varmasti monelle läpihuutojutulta, mutta koska kyseessä on kuitenkin Inter, niin veikkaisin tasuria. Ex-viola Chiesa varmaan auttaa nyt toisen toscanalaisen joukkueen pisteille, Interin diivojen taas en usko oikein syttyvän peliin, ainakaan 100%.

Eli henk.kohtaisesti toivon Juven lisäksi paljon tuuria ja taistelutahtoa iki-ihanalle Sienalle, Genovan ainoalle oikealle Sampdorialle sekä Calabrian sympaattiselle Regginalle.

edit:

"Joskus sitä toivoisi, että Juve alkaisi kunnolla konttaamaan jo joukkueen harrastaman ylivarman pelityylin vuoksi mutta niin ei vain taida yksinkertaisesti koskaan käydä."

Onhan se ilmeisen varma pelityyli, kun ei edes Pullukan(possu voisi vähän kunnioittaa Peléa!) johtama Madrid kyennyt sitä käsittelemään. Juventus ei konttaa niin pitkään kun vain Marcello Lippi on johdossamme.


Forza Juve.
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
viestin lähettiKowalski
Calabrian sympaattiselle Regginalle.

No tuohan kuulostaa jo ihan Jukka Pakkasen selostukselta. =)

Kuulen jo mielessäni Pakkasen: "Calabrian sympaatinen Reggina, jonka purppuranpunaiset värit juontavat juurensa 1500-luvun Carzo Militotigliaan. Seura perustettiin aikoinaan soutu- sekä krikettiseuraksi, mutta 1700-luvun puolessavälissä Calabrian pohjoisosien taisteluissa....

Chievo venyy Juventusta vastaan melkein tasuriin, mutta Del Piero tekee 88 minuutilla 2-1 voittomaalin. Valitettavasti.
 

Kowalski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juventus, Crvena Zvezda FK, HPK
En o Jukka Pakkanne, tuo pohjoiskaarteen haaveileva filosofi(Herrera no more, capisce?). Vielä vähemmän hallusinoiva Mitri Pakkanen, joka veikkaa(toivoo?) Laziota veikkaajassa mestariksi. Liekö pojulla eksynyt sienireissulla jotain väärää sinne haaparouskujen sekaan? ; )

Iker, unohdit kai mainita, että DP:n maali minuutilla 88' syntyy pilkulta.. : D
 
Viimeksi muokattu:

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Viestin lähetti Kowalski
...DP:n maali minuutilla 88' syntyy pilkulta.. : D
Juventuksen kannattaja ja vielä vitsailee tosiasioilla? Kuten hyvin tiedät niin joukkuehan on näitä naurettavia filmaajia pullollaan (DP, Nedved, Di Vaio, Miccoli, Zambrotta, Trezequet ym) ja näitä filmaajia on Juventuksessa ollut ainakin viimeiset 15-20 vuotta. Toki kaikki näistä edellä mainituista ovat loistavia pelaajia, mutta tämä rankkareiden kalastaminen menee kyllä yli. Joukkuessa on riittävästi taitoa voittaa lähes kaikki pelit ilman näitä kyseenalaisia pilkkuja, mutta joukkueen imagoon luultavasti kuuluu tehdä itsensä naurunalaisiksi muun maailman ja varsinkin Italian mediassa. Jos ei muuten otteluja voiteta niin ´otetaan´ sitten pilkku pelin loppuminuuteilla. Siinä myös eräs syy lukuisiin kyseenalaisiin mestaruuksiin. Joukkueeseen on myös liitetty sanat lahjonta (tuomareiden ja ylempien toimihenkilöiden) sekä Doping (josta mm. DP jäi kiinni v.98). Näiden asioiden takia Juventus ei ole Italian suosituin seura, eikä tule koskaan olemaankaan.

Ja mitä tulee Inter kannattaja Mitri Pakkasen veikkaukseen Lazion voitosta niin olen hyvin pitkälti samaa mieltä. Laziolla on joka osa-alue kunnossa, taitavat/nälkäiset pelaajat, loistava valmentaja ja ennen kaikkea ennakkoluuloton asenne. Toki näin on myös Juventuksella, mutta itse näen asian niin että Juventus (varsinkin Lippi) keskittyy enemmän mestareiden liigaan ja joukkue ei ole niin nälkäinen kotoisessa liigassa. Sijat 3-5 menee Interille, Milanille ja Roomalle.

Ciao,
Tommi
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti vieri
Juventuksen kannattaja ja vielä vitsailee tosiasioilla? Kuten hyvin tiedät niin joukkuehan on näitä naurettavia filmaajia pullollaan (DP, Nedved, Di Vaio, Miccoli, Zambrotta, Trezequet ym) ja näitä filmaajia on Juventuksessa ollut ainakin viimeiset 15-20 vuotta

Aika sokeaa Juventus-vihaa syyttää Pavel Nedvediä, Gianluca Zambrottaa sekä David Trezeguetia filmareiksi. Interkö sitten pelaa "me-emme-filmaa" asenteella? Aivan varmasti. Jos Nedved on sinun mielestäsi näyttelijä, samaan sarjaan voimme sitten laskea Christian Vierin, Matias Almeydan, suurinpiirtein kaikkin sinimustassa joukkueessa pelaavat äijät.
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Viestin lähetti Köpi
Aika sokeaa Juventus-vihaa syyttää Pavel Nedvediä, Gianluca Zambrottaa sekä David Trezeguetia filmareiksi.
En ole Juventus vihaaja missään muodossa, mutta mitä enemmän näen näitä naurettavia kaatuilijoita niin sitä enemmän v...tus kasvaa. Ja edelleen pidän sanani, Nedved, Zambrotta ja uutena tulokkaana Juventuksen filmaajien kategoriaan pääsee Trezequet. Katsopa tarkasti näitä kyseisiä herroja kun he pääsevät rankkari alueelle. Pahin näistä kolmesta on Nedved. Juven treeneissä varmaankin opetellaan tätä tuomarien harhauttamista.
Interkö sitten pelaa "me-emme-filmaa" asenteella?...
Itse asiassa Inter tosiaankin pelaa me emme filmaa asenteella. Ainoa filmaaja joka tulee mieleen on Emre ja hänkin yleensä filmaa ´vain´ keskialueella.

Vuoden 2002 tilastot:

INTER: pens awarded: 2 -- pens against: 6 -- difference: -4
AC MILAN: pens awarded: 14 -- pens against: 1 -- difference: +13
JUVENTUS: pens awarded: 7 -- pens against: 3 -- difference: +4

Meinaako tämä tilasto sitä että Inter filmaa ja kalastelee pilkkuja? Tämä ei näytä niin pahalta Juventuksen kannattajan silmin, mutta silti Juven ja Interin välillä on kahdeksan pilkkua. Se on paljon ja se joka Serie A:ta paljon seuraa ei voi olla myöntämättä sitä tosi asiaa että monet Juven pilkuista on erittäin kyseenalaisia. Entäs mitä mieltä Milanista? +13? Käsittämätöntä!

Ciao,
Tommi
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti vieri
En ole Juventus vihaaja missään muodossa, mutta mitä enemmän näen näitä naurettavia kaatuilijoita niin sitä enemmän v...tus kasvaa. Ja edelleen pidän sanani, Nedved, Zambrotta ja uutena tulokkaana Juventuksen filmaajien kategoriaan pääsee Trezequet. Katsopa tarkasti näitä kyseisiä herroja kun he pääsevät rankkari alueelle. Pahin näistä kolmesta on Nedved. Juven treeneissä varmaankin opetellaan tätä tuomarien harhauttamista.

Otapa nyt todella ne sinimustat lasit silmiltäsi, minä en valkomustat lasit päässäkään saa noista videoiduista matseistani yhtään ainutta Nedvedin filmausta silmiini. Ilmeisesti Nedved sitten kaatuilee aina kameran ulkopuolella. Del Piero osaa filmauksen Juventuksesta, sen myönnän. Mutta Nedved EI ole mikään filmari. Aikamoista pureskelua vaativat sekä Zambrotta, Trezeguet ja kaikki muut mainitsemasi Juventuksen pelurit.
Jos totean sen itse tänä viikonloppuna, myönnän että olen väärässä.

Ai, Emre ainoa Interin kaatuilija? Mihin unohdit Recoban?
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Viestin lähetti Köpi
Otapa nyt todella ne sinimustat lasit silmiltäsi, minä en valkomustat lasit päässäkään saa noista videoiduista matseistani yhtään ainutta Nedvedin filmausta silmiini. Ilmeisesti Nedved sitten kaatuilee aina kameran ulkopuolella. Del Piero osaa filmauksen Juventuksesta, sen myönnän. Mutta Nedved EI ole mikään filmari.
Nedved kaatuilee kameran ulkopuolella? Et voi olla tosissasi? Ehkä olisi syytä ottaa ne lasit pois eikä katsoa ne päässä kuten sanoit. :)
Jos totean sen itse tänä viikonloppuna, myönnän että olen väärässä.
Katsopa vaikka mielummin koko kausi. En voi taata että juuri tämän viikonlopun pelissä tapahtuu näitä kaatumistapauksia, vaikka erittäin todennäköistä se onkin. :)

Ja jos mahdollista niin hommaa Rai Due kanava (mikäli sinulla ei jo ole) ja katso joka sunnuntai-ilta ohjelma nimeltään La Domenica Sportiva. Siinä ohjelmassa näytetään paljon pidempiä pätkiä kuin esim Canal plussan highlightseissa. Siellä myös kelaillaan pitkät tovit näitä kaatuilemis tapauksia, joista on virheellisesti tuomittu rankkari ym.
Ai, Emre ainoa Interin kaatuilija? Mihin unohdit Recoban?
Aikamoista pureskelua vaativat sekä Zambrotta, Trezeguet ja kaikki muut mainitsemasi Juventuksen pelurit.
Mielestäsi siis Recoba on filmailija ja esim. Di Vaio ei? Hahahaha!

Ok, unohdetaan tämä keskustelu, ei tästä kuitenkaan mihinkään järkevään lopputulokseen päästä.

Ciao
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Naks naks riita poikki. Ja nyt vähän off-topic asiaa.

Parhaat filmaajat futiksessa, (tai siis huonoimmat mutta aktiivisimmat), löytyivät 90-luvun African Nations Cupista, jota Eurosport on perinteisesti näyttänyt.

Viimeiset kisat, mm. 98, 00, 02, ovat olleet varsin erinomaista jalkapalloa, koska mm. Nigeria, Senegal ja Kamerun ovat kehittyneet valtavasti. Mutta voi juukeli kun meni ennen hermo kun joka ikisestä kosketuksesta jäi kaveri kentälle itkemään.

Edit: pikku korjaus
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti vieri
Nedved kaatuilee kameran ulkopuolella? Et voi olla tosissasi? Ehkä olisi syytä ottaa ne lasit pois eikä katsoa ne päässä kuten sanoit. :)

Katsopa vaikka mielummin koko kausi. En voi taata että juuri tämän viikonlopun pelissä tapahtuu näitä kaatumistapauksia, vaikka erittäin todennäköistä se onkin. :)

Ja jos mahdollista niin hommaa Rai Due kanava (mikäli sinulla ei jo ole) ja katso joka sunnuntai-ilta ohjelma nimeltään La Domenica Sportiva. Siinä ohjelmassa näytetään paljon pidempiä pätkiä kuin esim Canal plussan highlightseissa. Siellä myös kelaillaan pitkät tovit näitä kaatuilemis tapauksia, joista on virheellisesti tuomittu rankkari ym.

Minulla ei ole Rai Due kanavaa. Enkä aio sitä hankkia. Viime kaudelta on nauhalla 5 Juventuksen peliä, joita eilen illalla kelailin ja edelleenkään, ei ainuttakaan Nedvedin filmausta. Nolla, kuinka vaikea se on sinimustan fanin käsittää? DP kyllä kaatuili täysin omia aikojaan, se on pakko myöntää. Jos nyt Di Vaio pitää pistää filmaajien kaartien jotta sinne saisi Recoban, niin hyvä on.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vai että filmausta

Kyllä kuulkaas Nedvedin filmaukset on aika kaukaa haettu. Hän pelaa sillä asenteella että siinä ei paljoa filmailla.

Mielestäni Seria A:n pahin filmaaja on Francesco Totti. Arvostan hänen peliälyään ja pehmeää kosketustaan aivan äärettömästi, mutta kaatumispelleilyt vievät arvostusta pois.
Sellaisessa maineessa on paha olla muistakaapa MM-kisat 02. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan

Ai niin joo Juventus voittaa mestaruuden ja paras maalintekijä on kukapas muu kuin CV. Päätelkää itse kuka tämä pelaaja on.
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Nedvedin asenne on kohdallaan, totta. Ja arvostan Nedvediä yhdeksi Serie A:n monipuolisimmaksi pelaajaksi ellei parhaaksi, mutta minun mielipiteeni vain on että kun hän pääsee 16:sta alueelle niin hän vain ´kaatuu´ aivan liian herkästi ja näin ollen siis yrittää usein kalastaa pilkun. Mutta ei Nedved toki ole lähelläkään pahimpia filmaajia, otin hänet esiin vain yhtenä Juventuksen filmaajista. Turha siitä on oikeastaan väitellä, se on vain minun mitätön mielipiteeni. :)

Ja mitä Tottiin tulee, niin olen tavallaan samaa mieltä ja tavallaan en. Se on siinä että miten tilanteita katsoo (niinhän kaikki :) ). Totti on yksi Serie A:n parhaista ja vastustaja tietää varsin hyvin että kun eliminoit Tottin niin myös Roma on helpommin kaadettavissa. Tottahan Totti on kyllä aivan liian usein nurmen pinnassa, mutta usein häntä myös otetaan erittäin kovaa/väärin. Kun Totti saa pallon niin kimpussa on lähes aina kaksi/kolme vastustajan pelaajaa ja lähes aina joku rikkoo tälläisissä tilanteissa. Joskus/usein Totti kaatuu juuri ennenkuin häntä otetaan, mutta syynä siihen saattaa olla että hän haluaa välttää mahdolliset loukkaantumiset niin hyvin kuin pystyy...siinä tosin monesti onnistumatta kun katsoo hänen sairasloma päiviään Serie A:ssa ja maajoukkueessa.

Jos Serie A:n pahinta filmaajaa haluaa etsiä niin suuntaisin katseeni Milaniin...

Just my two cents...
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Älä ainakaan Pippoa katso! Pippohan on kaikkien kaatuilijoiden äiti&isä. Pippo kaatuu jo pelkästään siitä että vastustajat ovat muutaman metrin säteellä kaverista. Puhumattakaan sitten polvistumisista tuomarin eteen anoen rankkaria. Go Pippo!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti vieri
Mutta ei Nedved toki ole lähelläkään pahimpia filmaajia, otin hänet esiin vain yhtenä Juventuksen filmaajista.

Muistatko sattumalta mitä sanoit edellisessä viestissä? Pahin näistä filmaajista on Nedved. Mikäs nyt Interistin mielen muutti?
Minä arvostan Pavelia todella paljon, pidän häntä Juventuksen tärkeimpänä pelaajana. Jos Juventuksen haluat etsiä jonkun filmaajan, ota sitten DP. Hän sitä harrastaa, paljon enemmän kuin Pavel.

Mikä sitten ratkaisi viime kauden ja ehkä sitä edellisen kauden mestaruuden Juvelle? Ei, se ei ollut missään nimessä nämä väitetyt filmaukset joista tuli rankkareita. Selkeä syy, siihen oli ettei Juve juurikaan kompastellut ns.helppoihin vastustajiin. Inter ja Milan sen pari kertaa tekivät ja se riitti.
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Viestin lähetti Köpi
Muistatko sattumalta mitä sanoit edellisessä viestissä? Pahin näistä filmaajista on Nedved. Mikäs nyt Interistin mielen muutti?
Se oli vastaus aikaisempaan kysymykseesi...
Viestin lähetti Köpi
Aika sokeaa Juventus-vihaa syyttää Pavel Nedvediä, Gianluca Zambrottaa sekä David Trezeguetia filmareiksi.
Ja tarkoitin että pahin näistä kolmesta on Nedved...

Ei muuta kommentoitavaa...

Ciao
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Joopa joo. Eilisen pelin perusteella olen entistä varmempi, että tämä filmauskitinä on vain pelkkää Interin kannattajien itkua. Del Piero kaatuili kyllä kokoajan omia aikojaan, mutta muut eivät.

Joten se siitä.

Eikös Rai Due ym.kanavat ole roomalaisia? Sekin selittää jo paljon.
 

Ipa9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Montreal Canadiens
Liverpool FC
Jos Pippolla nyt on välillä huono tasapaino, niin hän korvaa sen äärettömällä maalivainullaan.
Siitä saimme jälleen lauantaina oivan osoituksen.

Muutenkin, puolustavat euroopan mestarit voitaisiin jättää näiden keskustelujen ulkopuolelle. =)

Forza Milan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös