Serbia Montenegro-Argentiina 16.6.2006

  • 3 862
  • 27

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Mielenkiintoinen ottelu tulossa. Argentiina tottakai ennakkosuosikkina, mutta Serbeilläkin on omat mahdollisuutensa. Tappiolla Serbia on ulkona kisoista, ja tasapeliinkään ei oikeastaan ole varaa.

Lohkon päätösottelu Argentiina-Hollanti tulee olemaan hyvin tiukka, ja tasapeli tässä ottelussa voisi tuoda vuoden Korean/Japanin kisojen kauhukuvat Argentiinan mieleen. Jos Argentiinan peli menee väkinäiseksi, Serbeillä on mahdollisuus yllätykseen.

Vuoden 2002 painajainen tuskin kuitenkaan toistuu, ja nelinkertainen MM-finalisti Argentiina varmistanee muiden "suurmaiden" ohella tässä ottelussa paikkansa toisella kierroksella. Yllätykset ovat näissä kisoissa toistaiseksi olleet vähissä.

Oma veikkaukseni: 2-0 Argentiinalle. Maalit: Messi (jos pelaa) ja/tai Crespo 2.
 
Viimeksi muokattu:

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Argentiina on tehnyt yhden muutoksen avauskokoonpanoon, kun Lucho Gonzalez tulee Cambiasson tilalle. Astetta hyökkäävämpi ja monipuolisempi pelaaja, kuin Cambiasso. Tiedä sitten mennäänkö keskikentällä taas kahdella puolustavalla pelaajalla, vai ottaako Lucho vähän hyökkäävämmän roolin Maxin viereltä.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Kamalaa kun kentällä on pelkästään puolustukseen pelinsä perustava Argentiina. Vaihtokin tuli, heti johtoasemassa haettiin kentälle puolustavampi Cambiasso.

Kyllä on vakuuttavaa tuo Argentiinan peli. Kaksi todella upeaa maalia ja tätä kirjoittaessa Crespo melkein laittoi jo 3-0 (paitsio). Sääli, että Lucho meni rikki, miehen peliä olisin tahtonut nähdä enemmän, tosin ei kovin pahasti tainnut mennä, hieman linkkasi vain koppiin kävellessään. Luchon loukkaantumisen kohdalla näki, että joukkueella on kyllä todella hyvä yhteishenki päällä. Tietää hyvää loppukisoille.

"Hieman" tuttaa, kun peliä ei kokonaan näe, tosin onneksi ratkesi jo. Ei tarvitse junassa jännittää :P.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Loistava ensimmäinen puoliaika, nättejä maaleja ja totaalista hallintaa. Saviola ja Crespo antaneet muutamia hienoja syöttöjä. Ainoana miinuksena Crespon kyseenalaisesti saama varoitus tuossa paitsiotilanteessa, mikä ei muuten ollut paitsio. Nollautuvatko muuten varoitukset lohkovaiheen jälkeen ? Rupeaa olemaan nimittäin aiheellinen kysymys, Argentiinan jatko "kuolemanlohkosta" on aika lähellä.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
No nyt näyttää Argentiinan peli jo paljon paremmalta. Karvataan ylhäältä ja aktiivisesti eikä pelata passiivista puolustuspeliä. jossa valutaan lähes heti vastustajan saadessa puolen kentän alapuolelle.

Hyökkäyksessä myös kaunista lyhytsyöttöpeliä ja kruununa kolme hienoa maalia, neljännenkin pojat värkkäs, mutta avustava ei ollut aivan tilanteen tasalla ja liputti epäoikeutetusti paitsion.

Saviola kentän hahmo ekalla puoliajalla.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tylyä on meininki ja maalit tosi komeita. Argentiina sahasi kyllä näppärillä syötöillä puolustuksen ihan poikki ja pinoon. Jännityksen aiheena lienee enää se, alkaako S&M pelaamaan nimensä veroisesti, eli rappaamaan ja räkimään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muut taitavat vielä haukkoa henkeään, kun eivät ole vielä ehtineet kommentoimaan. Serbit rappasivat kerran ja eivätpä sitten enää paljon muuta tehneetkään. Tevezin maali oli kyllä sellainen herkkupala, että uskoisin sitä pyöritettävän ruudussa vielä pitkään. Klassikkokamaa.
 

Pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eipä käy S&M:ää kateeksi kun paras maalintekijä ajetaan ulos ja vastustajalla kirmaa viisi Maradonaa pistämässä palloa reppuun. Aika vakuuttava esitys ja todella upeita maaleja. Hollanti saa kyllä pistää parastaan näitä vastaan.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei voi muuta sanoa kuin että käsittämätön suoritus. Serbit eivät luultavasti löydä kotiinsa kisojen jälkeen. Toki todettakoon, että Kezmanin punaisen jälkeen Argentiinan asema parani entisestään, mutta tänään mikään ei uhannut voittoa. On tuo vaihtopenkin taso kyllä käsittämätön, jokainen vaihtomies iskee maalin, ja penkillä istuu silti mm. Pablo Aimar. Kyllä Argentiina osoitti taas suuruutensa, vapise Brasilia!

Olenko muuten ainoa jonka mielestä 4-0 maali meni sisään Stankovicin eikä Crespon jalasta?
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Muunmuassa Diego Armando Maradona ja Gabriel Omar Batistuta saavat kyllä olla tyytyväisiä tällä hetkellä. Uusia huippunimiä tunkee kehiin liukuhihnalta. Kertakaikkisen ihQua fudista pelasivat sinipaidat tänään.

Hollanti-peli "panoksettomuudestaan" huolimatta näyttää suuntaa.
 

Pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Finisher kirjoitti:
Olenko muuten ainoa jonka mielestä 4-0 maali meni sisään Stankovicin eikä Crespon jalasta?

Et. Olin itsekin katsovinani että oli oma maali.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Finisher kirjoitti:
Olenko muuten ainoa jonka mielestä 4-0 maali meni sisään Stankovicin eikä Crespon jalasta?
Et ole, minunkin mielestäni hidastus osoittaa että oma maalihan se oli.

Todella hieno show Argentiinalta ja vaikka Tevezin osumakin oli hieno niin silti nostaisin tämän pelin upeimmaksi rakennelmaksi tuon Cambiasson 2-0 osuman.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Finisher kirjoitti:
Olenko muuten ainoa jonka mielestä 4-0 maali meni sisään Stankovicin eikä Crespon jalasta?
Omaksi minäkin sen näin.

Uskomaton esitys Argentiinalta, yksi ylivoimaisimmista näkemistäni arvokisatasolla. Se oli sitä kaunista futista, mitä odoteltiin Brasseilta, turhaan. Tokihan heillä on vielä aikaa näyttää osaamisensa, mutta tuo oli kyllä yksinkertaisesti vakuuttavaa.

Argentiina nousi toistaiseksi kenties kakkossuosikikseni sen vakioykkösen (Englanti) jälkeen. Niin mahtavasti pelasivat. Tevez, Messi...Diego saa olla ylpeä jälkeläisistään!
 

Kaivanto

Jäsen
Serbia-Montenegro ei hävinnyt kymmenestä karsintapelistään ainoatakaan ja päästi niissä vaivaisen yhden maalin (vieraissa Espanjaa vastaan 1-1 päättyneessä ottelussa). Voisi kai puhua palautuksesta maan pinnalle.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Kylläpä pelasi Argentiina jälleen rumaa jalkapalloa, heti 6-0 maalin jälkeen ruvettiin varmistelemaan, annettiin pallo vastustajalle ja potkittiin vastustajaa jaloille. Pois näistä maailman parhaan lajin ykköskisoista tuollaiset pelin pilaajat ja jaloille potkijat! Ihan hirveän näköistä.

Missä ne Argentiinan pelin dissaajat nyt on? Häh?

----------

Kaunista futista, anyone? Kisojen kaksi hienointa maalia ja yksi hienoimmista yksilösuorituksista (Carlitos). Albiceleste on aika hyvässä vauhdissa ajatellen mestaruustaistelua. Tärkeintä oli maalien jakautuminen usealle pelaajalle, näin ei olla riippuvaisista vain yhdestä tai kahdesta maalintekijästä.

Loistavaa Argentiina!!!
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
DOOOMINANCEEEEE!

Tuolta se näyttää kun otetaan homma haltuun. Loistavaa joukkuepelaamista, välit kiinni, paikat vaihtuvat pitkittäin poikittain limittäin lomittain ja pallottomat äijät ajavat koko ajan tyhjään tilaan ja tekevät itseään pelattavaksi. Siihen vielä huikea määrä henkilökohtaista taitoa ja agrea niin tulos oli siinä.

Huikea esitys. Turha eritellä yksilöitä, koska Argentiina pelasi koko ajan joukkueena ja jokainen jätkä teki parhaansa jotta vieruskaveri pääsee esittelemään koko taitorepertuaarinsa vastustajalle. Maalit järjestään useamman yhden kosketuksen syötön jälkeisiä mestariteoksia ja top-listojen kamaa. Serbiasta ei ollut edes sparraajaksi tuossa kyydissä. Tätä lisää!
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Kyllä oli uskomatonta teurastusta. Ei voi kuin ihmetellä Argentiinan hyökkäyksen leveyttä. Jos Crespo ja Saviola laitetaan penkille tilalle saadaan Messi ja Tevez. Puolustusta ei ole edes kunnolla testattu, mutta sekin täytyy olla kovaa luokkaa, jos on ollut varaa jättää mm. Walter Samuel kokonaan pois joukkueesta.

Kyllä itsekin pidän Argentiinaa Brasilian pahimpana haastajana, vai pitäisikö tämän ottelun jälkeen kääntää ennakkoasetelma päälaelleen?

Oikeastaan on hassua, että Argentiinan suurimmat menestykset on aina hankittu tylsähköllä puolustusvoittoisella taktiikalla. Jos 1978 MM unohdetaan, niin 1986 maailmanmestarijoukkue pelasi tiukkaa puolustus -ja keskikentän sumppua, ja 1990 Italian kisojen finaali-(ja 1991 Copa American mestari)joukkue oli varmaan yksi suuri syy siihen, että FIFA rukkasi sääntöjä uusiksi. Tuon aikainen Argentiina oli taitava ja taktinen, mutta pelasi todella katsojaepäystävällistä peliä.

Näin paljon puhdasta "talenttia" en ole nähnyt kuin Brasilian 60- ja 70-luvun joukkueissa, ja joukkueena tämä lienee yksi Argentiinan parhaita kautta aikojen.

Näissä kisoissa menestyksen suurin uhka lienee joukkue itse. 1994 peli sekosi totaalisesti Maradonan dopingkäryn takia. Nyt uhkana lienee supertähtien kilpailu pelipaikoista ja mahdollisesti huono joukkuehenki. Tämä on siis puhdasta arvailua, mutta kaikkihan tietävät näiden eteläamerikkalaisten primadonnien temperamentin.

Ja olihan tuo toinen maali aika h-vetin hieno. Vetää sanattomaksi tuollaista katsoessa.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
kristian kirjoitti:
Näissä kisoissa menestyksen suurin uhka lienee joukkue itse.

Jeps. Sama homma kuin viime kisoissa. Aivan järkyttävät paineet niskassa ja yhtäkkiä maalien sijasta alkavatkin paukkua tolpat ja ylärimat ja mikään ei mene mistään sisään.
Paha uskoa tällä kertaa samaan hommaan. Nämä pelaajat ovat järjestään nuorten maailmanmestareita, olympiavoittajia jne., ja melkein kaikki ovat nuoresta iästään huolimatta voittaneet jo paljon. Copassa tuli selkeän hallinnan ja maalitilanteiden tuhlailun jälkeen pilkkutappio Brasilialle, mutta muuten ei pää ole jäätynyt missään vaiheessa. Yhtenäinen joukkue. The Joukkue, jonka maailmanmestaruus olisi hienointa ikinä missään sitten Diegon johtaman rosvojoukon päivien.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Futisforumilla oli joku laskenut ansiokkaasti Argentiinan toista maalia edeltäneen 25 peräkkäistä syöttöä omille. Nykyjalkapallossa näitä ei juuri näe. MM-historian hienoin kaappi?

Rodriguez, riisto ja ensimmäinen syöttö -> Heinze -> Mascherano -> Riquelme -> Rodriguez -> Sorin -> Rodriguez -> Sorin -> Mascherano -> Riquelme -> Ayala -> Cambiasso -> Mascherano -> Rodriguez -> Sorin -> Rodriguez -> Cambiasso -> Riquelme -> Mascherano -> Sorin -> Saviola -> Riquelme -> Saviola -> Cambiasso -> Crespo -> Cambiasso (MAALI).
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Tulipa sitten katsottua ottelu nauhalta ja eipä voi muuta sanoa kuin, että upeaa oli. Pitkäaikaisen suosikin otteita ei ole tullut aikoihin seurattua ja sitten vielä jäi ensimmäinen pelikin näkemättä. Eipä tietysti vielä saisi juhlia, mutta hyvältähän tämä näyttää. Ja kun tosiaan siellä vaihtopenkilläkin on vielä aimo annos taitoa reservissä. Ennen kisoja ihmettelin miksei Aimar saa peliaikaa, mutta aika vaikea sitä on saada, kun samalla paikalla häärii maagisella pelisilmällä varustettu Riquelme. Jatkossa on ihan pakko nähdä Argentiinan matsit. Ja tuohon Crespon maaliin vielä, että omalta maalilta se minustakin vaikutti.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Rommeli kirjoitti:
Ja tuohon Crespon maaliin vielä, että omalta maalilta se minustakin vaikutti.

Näin katsoin minäkin, mutta hidastuksesta ei kyllä näy pakinkaan jalan siihen osuvan, joten ilmeisesti hänkin hosui ohi ja Crespon katveessa oleva vasen jalka toimitti pallon maaliin. FIFA on tarkka näiden suhteen, joten kun asiaa ei ole korjattu, niin Crespon kintusta se sitten kuitenkin on mennyt.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Mahtava suoritus ainoalta suosikiltani. Mielettömän hienoa katsoa pitkästä aikaa tuollaista iloista futista jossa kikkaillaan ihan rauhassa ja vielä onnistuneesti, rentous näkyi pelistä. Crespon eka maali ei ollut paitsio mutta sellaiseksi tuomittiin, eli ei haittaa vaikka kaveri saikin ansiotta sen yhden maalin tililleen. Pakistahan se meni.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Olipa perseelleen leikattu Ylen maalikooste ko. pelistä. Todellakin vain maalit, veto ja pallo maaliin. Mistään löytyisi kunnon maalikoostetta, varsinkin toisen puoliajan maalit kiinnostaisi, kun ne missasi.

Mutta toinen 45min taisi olla sitä samaa kuin ensimmäinen puolisko. Hienoa, että Tevez ja Messi pääsivät kentälle ja onnistumiset tuli heti. Huikea arsenaali kyllä hyökkäyksessä käytössä.

Joku mietti Argentiinan pahimman vastustajan löytyvän omista riveistä. Onneksi Pekerman on tuntunut tiedostavan tämän jo ennen kisoja ja koossa todellakin taitaa olla harvinaisen yhtenäinen joukkue, jossa todella moni on pelannut yhdessä jo Pekermanin luotsaamissa nuorisomaajoukkueissa. Lucho istuskelee maassa ja vaihto tulossa, kun jalka on paskana. Taisi käydä jokainen pelaaja taputtelemassa päähän ja kaikkia tuntui harmittavan kaverin paska säkä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös