Mainos

Seppo ”Sedu” Koskinen valloittaa ravintolamaailmaa

  • 77 499
  • 313

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Footless kirjoitti:
Jpe, Mehdi ja se toinen hemmo on vaan naamat jolla sitä pyöritetään, raha tulee sitten takaa esim. Sedulta. Ja Sedullahan ei mitään rahaa ole, sekin on vaan naama mikä tuota sirkusta pyörittää. Rahoittajana toimii ainakin vahvojen huhujen mukaan kaikille tämänkin palstan lukijoille hyvin tuttu rahamies.

Mehdi ja Hallamäki eivät kyllä mitä ilmeisimmin ole lainkaan enää Stockholmin touhuissa mukana. Häipyivät ennen uudelleen avausta. http://www.ravintolahaku.com/baariopas/Stockholm Diskotek aukeaa uudelleen.htm
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Gellner kirjoitti:
Mehdi ja Hallamäki eivät kyllä mitä ilmeisimmin ole lainkaan enää Stockholmin touhuissa mukana. Häipyivät ennen uudelleen avausta. http://www.ravintolahaku.com/baariopas/Stockholm Diskotek aukeaa uudelleen.htm
Olikin mennyt toi ohi, mutta enivei, Mehdillä ei alunperinkään ollut muuta virkaa kuin tuttu naama millä markkinoida mestaa ja antaa haastatteluja mediaan.

Sinänsä Sedun (siis Sedun poppoon) toiminta on välillä vähän erikoista, ymmärrän kyllä sinänsä idean voimakkaasta kasvusta ja paikkojen ostosta, mutta useasti Sedun paikat kilpailevat keskenään.

Ravintola-alan työntekijänä mua vituttaa eniten Sedussa se miten se tekee koko alasta vitsin kaikilla vitun Cafe Punawuorilla sun muilla, ja palkkaamalla jotain vitun Thea Kalifoita töihin, jotka voivat sitten väittää jossain paskalehdessä olevansa baarimestareita. Ihan sinänsä sama muuten onko noita mestoja kaupungissa yksi vai sata, minä en niissä käy kuitenkaan. Jos tulee yökerho fiilis menen Lostariin, tai Rocksiin.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Sv veinikretski kirjoitti:
Minulla ei ole Sedún paikkoja kohtaan mitään syytä olla skeptinen, mutta joku niissä mielestäni silti mättää, onkohan se klisee tyyppinen ajatusmaailma vai mikä ? Tallinnassa ei ainakaan mitään voittokulkua ole odotettavissa, pikemiten päin vastoin.

No, kyllähän se on tiedossa, että Tallinna ja Viro ovat huomattavasti vähemmän peräkylää kuin Helsinki ja Suomi.

Kyllähän Helsingistä / Suomesta ihan asiallisiakin baareja löytyy.

Esim juuri Viroon verrattuna Suomesta löytyy silti huomattavasti enemmän näitä juntteja, joille jotkut 'viisykköset' edustavat tyyliä.

Toisaalta, junttiudessahan se Suomen voima on. Tiedä sitten onko ns. tahaton junttius välttämättä mikään voimavara.

Kiitos DerEspoolle Stockholm-infosta. Olenkin pitkään ihmetellyt, miksi en ole siellä konsanaan piipahtanut. Nyt selvisi sekin. Kiitos vaistojeni.

Ei kuulu ketjun aiheeseen, mutta lämpimät kesäkelit muutoin lisäävät hyvien olutravintoloiden suosiota kummasti omassa rankingissani.
 

12961

Jäsen
Pressiboxi kirjoitti:
Sen verran korjausta, että Koskinen on itse myös isosti rahamiehiä. Vaurastui aikanaan 90-luvulla siivousbisneksessä tmv. Ellei sitten masseja ole poltettu jo. Mitä en kokonaan usko.


No sedulla oli raisiossa tuijussuontiellä aikanaan kunnossapitoalan yritys, joka ajautui konkurssiin jättäen jälkeensä kirjanpito- sekä jotain sopimusepäselvyyksiä päämieheensä eli silloiseen IVO:on päin. IVO toimi myöskin tuijussuontiellä (osoite taitaa siinä kohtaa olla lukkarlantie mutta yhdestä ja samasta tiestä on kysymys). Maksumiehiksi jäivät silloin sedun liikekumppanit sekä IVO.

Sittemmin ilmestyi aurakadulle ravintola nimeltään 57...
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Lapanen kirjoitti:
Toisaalta, junttiudessahan se Suomen voima on. Tiedä sitten onko ns. tahaton junttius välttämättä mikään voimavara.

Niin, ensimmäinen kysymys: mitä tällä S-etukortilla saa tänään etuna? Ja maksettaessa baarissa tuoppi rahalla, "laita bonukset kortille"!

Sedun paikoista sen verran, että olen viimeksi tainnut olla Oopperan terassilla opiskelijabileissä. Sen sijaan siviilikavereiden kanssa on pyöritty Hamletissa, Kallessa yms. kaikkialla muualla paitsi Sedun paikoissa.

Ja tosiaan tuo "Sedun baarimestarit" oli osuva kommentti. Missään muualla en ole saanut niin paskaa palvelua kuin Tiikerissä ja Onnelassa näiltä "ultraviileiltä baarimestareilta".
 
Suosikkijoukkue
D-Kiekko, Teräs-Kiekko, Eka-Kiekko
Footless kirjoitti:
palkkaamalla jotain vitun Thea Kalifoita töihin, jotka voivat sitten väittää jossain paskalehdessä olevansa baarimestareita.

Haha, juuri viime viikolla taisi Suur-Jyväskylän Lehdessä joku Annamari Berg jättää haastattelussa avoimen työhakemuksen Sedun kuppilaan, "sinne olisi kiva päästä töihin kun se Jyväskylään tulee". CV:ssähän ko. henkilöllä on mm. Ilkka Kanervalta vastaanotetut teksitiviestit sekä joidenkin kauneuskäsitysten mukaan puhutteleva ulkomuoto.
 
Sitä me täällä oulussa myös ihmeteltiin että sinne on niin kova hinku kaikilla "parhailla" baarihenkilökuntaan kuuluvilla.
Ja olihan se aika hyvin oivallettu kun porukat alkoi puhua jo seppolan avajaisista viime kesänä täälläpäin (avattiin marraskuussa).
Vituttaa vain Gigglinin henkilökunnan puolesta täällä Oulussa että tappoi sen paikan täysin.Tosi hyvät duunarit joitten kanssa viihtyi myös vapaalla.

Jospa tuosta kaupasta tulis vähän nostetta oulun GM:ään kun ovat täälläpäin puhuneet sepon olevan kiinnostunut toisestakin paikasta tänne.Mahdollisesti se tanssipaikka varttuneemmalle väelle.

Tässä viime sunnuntaina kyseisessä paikassa sattui hauska tapahtuma yksi puolituttu muusikko tuli onnessaa silmät kiiluen kehumaan kuinka hieno seppolan vippi on kun sinne pääsee ostamalla 250:nen ekun vip kortin.
Tuumasin että pitääkö sinne ostaa jokin korttikin kun sinne on päässyt tähänkin asti ilman minkään kortin ostamisia.Oli sillä muusikolla näkemisen arvoinen ilme kun sillä meinas mennä juomat väärään kurkkuun.
Häipyi muuten nopeasti takavasemmalle.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Footless kirjoitti:
Olikin mennyt toi ohi, mutta enivei, Mehdillä ei alunperinkään ollut muuta virkaa kuin tuttu naama millä markkinoida mestaa ja antaa haastatteluja mediaan.

Sinänsä Sedun (siis Sedun poppoon) toiminta on välillä vähän erikoista, ymmärrän kyllä sinänsä idean voimakkaasta kasvusta ja paikkojen ostosta, mutta useasti Sedun paikat kilpailevat keskenään.

Ravintola-alan työntekijänä mua vituttaa eniten Sedussa se miten se tekee koko alasta vitsin kaikilla vitun Cafe Punawuorilla sun muilla, ja palkkaamalla jotain vitun Thea Kalifoita töihin, jotka voivat sitten väittää jossain paskalehdessä olevansa baarimestareita. Ihan sinänsä sama muuten onko noita mestoja kaupungissa yksi vai sata, minä en niissä käy kuitenkaan. Jos tulee yökerho fiilis menen Lostariin, tai Rocksiin.

Katkeran miehen katkeraa puhetta... haha. No joo, eipä tuo Sedun maailmanvalloitus ole ehtinyt tänne Poriin saakka kuin Baarikärpäsen muodossa. Sielläkin tulee lähinnä käytyä opiskelijabileiden aikana/juomassa joskus parin tunnin ajan halpaa viinaa. Erotuksena muista Sedun pissishelveteistä tuolla alakerrassa on suhtkoht toimiva musiikkivalikoima. Siis "rokkipuoli". Ja yleensä mahtuu istumaankin rauhassa. Mutta mitäs vittua siellä kävisi kun on Baarikaappikin olemassa. Blah, sanon minä.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Perus-Mesku!

Helmut Steiger kirjoitti:
...joku Annamari Berg jättää haastattelussa avoimen työhakemuksen Sedun kuppilaan, "sinne olisi kiva päästä töihin kun se Jyväskylään tulee"....

Niin, sinänsä ihan hyvä, että Jyväskylän baareihinkin saadaan näitä Turengista tuttuja "Perus-Mesku!" -näköisiä kyyppareita ja miksei asiakkaitakin.

Linkkinä vielä lisättäköön Anne-Mari "Perus-Mesku!" Berg-materiaalia:

http://www.annemariberg.com/

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Juohtuipa tuossa mieleeni kun kävin muutama viikko takaperin Joensuun uudessa Night-yökerhossa. Ihan mesta paikka kaikinpuolin. Pitipä vain yhdelle baariminnalle kouluttaa lähes kädestä karpalovodkan syvin olemus. Eli siis Finlandia-vodkaa karpalomehulla. Pariinkin otteeseen meinasi tyrkätä karpalolla maustettua Finlandiaa raakana. Nooh, pikkuvikoja. Pitää koulluuttaa näitä..
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Seppo Koskinen osti sitten ensimmäisen(?) porvoolaisen baarin. Itse olen tainnut käydä Porvoon Giggling Marlinissa peräti kolme tai neljä kertaa. Ei ole minun paikkani. Musiikki pauhaa niin kovalla, ettei omaa ääntään kuule. Tuskin paikka muuttuu kovinkaan paljon, nimi vain vaihtuu Onnelaksi.

Minä ainakin arvostan Koskista. Kannattavan ravintolabisneksen luominen Suomen verotustasolla (laillisesti) on hankalaa. Varmastikin Koskisen bisnekset on hoidettu laillisesti, toisin kuin todennäköisesti joidenkin karvakäsien tai ihan suomalaistenkin bisnekset (esim. Kallion ravintolat).

edit.
Daespoo kirjoitti:
Sedu on vain keulakuva, osallistuu tosin operatiivisen toiminnan suunnitteluun ja pyörittämiseen mutta rahoitus tulee Salonojalta ja parilta muulta gillamieheltä.
Se selittäisikin paljon...
 
Viimeksi muokattu:

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Hauptmann kirjoitti:
Minä ainakin arvostan Koskista. Kannattavan ravintolabisneksen luominen Suomen verotustasolla (laillisesti) on hankalaa. Varmastikin Koskisen bisnekset on hoidettu laillisesti, toisin kuin todennäköisesti joidenkin karvakäsien tai ihan suomalaistenkin bisnekset (esim. Kallion ravintolat).

Sedu käyttää paljon vuokratyövoimaa omista yrityksistään, joita on useampia. Näin yritykset säästävät erilaisissa maksuissa ja veroissa, kun ovat tietyn työntekijämäärän tahi liikevaihdon alapuolella. Laillista tosin kyllä...

Että silleen...
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Daespoo kirjoitti:
Tämä on totta, Sedunhan bisnestä ei baarien tulorahoituksella pyöritetä vaan taustalla on itse Der Wurstmeister Salonoja joka niitä shekkejä kirjoittelee.

Sedu on vain keulakuva, osallistuu tosin operatiivisen toiminnan suunnitteluun ja pyörittämiseen mutta rahoitus tulee Salonojalta ja parilta muulta gillamieheltä.

Eli aina kun tilaatte drinksun Sedun baarissa niin pärähtää uuden pelaajan mailat Länskärille.

Hetkonen..

Kyllä Sedu aikoinaan vielä kun Turussa asui, ja paikallisten yhtiöiden kanssa yhteistyötä teki, sanoi rakentavansa tulevaisuutta ravintolamaailmassa ns. "vanhalla rahalla", jolla tarkoitetaan hänen vanhempiensa firmaa, jonka rahoilla tämä koko SK - konserni on pistetty kokoon. Mistään Salonojasta tai muusta hän ei ainakaan vielä kuukauden päivät sitten sanonut mitään eräällä terassilla oluen ääressä.

Tietenkään tällaista "glooriaa", mitä Seppo meille tarjoaa, ei ole ihan hänen arkimaailmansa ja rahoitusta täytyy tulla muualtakin kuin alle 1000 - paikkaisista ravintoloista.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Karzan kirjoitti:
Olkoot kateutta tai ei, mutta esimerkiksi helsingissä on helvetin vaikea löytää yli kolmekymppiselle hyvää baaria. Tarjolla on Kalle ja saatanan iso läjä kiillotettuja SK-mäkkäreitä, joissa ei ole sielua, ei luonnetta, ei yhtikäs vitun mitään muuta kuin rahastusta ja paskaa palvelua.

Toivomus minultakin. Heitä sedu voltti ja päästä ravintolatarjontaan takaisin persoonalliset ja sielun omaavat ravintolat. SK-ravintolat vaan ovat perseestä.

Kalliosta löytyy Kultainen Kulaus mikäli etsit kunnon baaria.

Aikoinaan kun opiskelin Turussa näin ihan omin silmin miten tämä SK-imperiumi pyörähti käyntiin. Aluksi oli 57:ssa torin laidalla, sitten tuli Cantina West. Kun ko. mesta alkoi saavuttaa monopoliasemaa Turun iltaelämässä, paikallinen osuuskauppa osti mestan. Sedu otti rahat ja perusti Puuterin, jossa tämä pintaliitokonsepti lanseerattiin, viisseiska/kantiina oli enempi sellainen karvalakkimesta. Homma kulki tuttua latua, Sedu perustaa, paikka vetää, Sedu myy, perustaa uuden jne ... Turussa osuuskauppa osti tyhmänä rafloja Sedulta toisensa jälkeen ja tällä kierroksella kertyi ammattitaitoa ottaa Helsinki haltuun.

Eikä Koskisen mallissa ole mitään uutta, Helsinkin ruokaravintoiloista vain muutama on täysin itsenäinen, suurin osa kuuluu johonkin ketjuun tai ryppääseen. Ravintola-alalla on vaikea olla bisnekssä mukana itsenäisenä ja omaperäisenä, ikävä kyllä.
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, Storm
Major Julli kirjoitti:
Eikä Koskisen mallissa ole mitään uutta, Helsinkin ruokaravintoiloista vain muutama on täysin itsenäinen, suurin osa kuuluu johonkin ketjuun tai ryppääseen. Ravintola-alalla on vaikea olla bisnekssä mukana itsenäisenä ja omaperäisenä, ikävä kyllä.

Tämä ketjuuntuminen taitaa koskea ihan kaikkia "vähittäis" kaupan aloja.
Ihan hienoa, että SK on saanut imperiuminsa rakennettua, se ei ole kovin yksinkertaista isojen keskusliikkeiden varjossa. Sieluttomia kyllä ovat, SK-ravintolat...
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
teemu_s kirjoitti:
Juohtuipa tuossa mieleeni kun kävin muutama viikko takaperin Joensuun uudessa Night-yökerhossa. Ihan mesta paikka kaikinpuolin. Pitipä vain yhdelle baariminnalle kouluttaa lähes kädestä karpalovodkan syvin olemus. Eli siis Finlandia-vodkaa karpalomehulla. Pariinkin otteeseen meinasi tyrkätä karpalolla maustettua Finlandiaa raakana. Nooh, pikkuvikoja. Pitää koulluuttaa näitä..
OT
karpalovodka=karpalolla maustettua vodkaa, vtr. vaniljavodka tai pippurivodka.
Vodkakarpalo on vodkaa karpalomehulla.
/OT
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
teemu_s kirjoitti:
Pitipä vain yhdelle baariminnalle kouluttaa lähes kädestä karpalovodkan syvin olemus. Eli siis Finlandia-vodkaa karpalomehulla. Pariinkin otteeseen meinasi tyrkätä karpalolla maustettua Finlandiaa raakana. Nooh, pikkuvikoja. Pitää koulluuttaa näitä..
Tätä mä oon aina ihmetellyt. Karpalovodkaa kun tilaa niin totta helvetissä sulle yritetään tarjota sitä mitä tilaat eli karpalolla maustettua vodkaa. Jostain kumman syystä ihmiset on nykyään ruvenneet tilaamaan paukkuja siten että blandis mainitaan ensin. Batteryvodka, karpalovodka jne. Jos sitä vodkaa karpalomehulla haluaa, onko sitä niin vitun vaikea tilata niin. "Hei, haluaisin vodkaa karpalomehulla." Saat samantien sen mitä haluat, ilman mitään ylimääräisiä kysymyksiä.

Joensuussa kuulemma suurin ongelma on se että kaupungissa ei ihan oikeasti ole ravintolahenkilökuntaa saatavilla, puhumattakaan ammattitaitoisesta. Sen kyllä huomasi Giglinissä käydessä. Kyyppäri tykitti nuuskaa huuleen bisseä laskiessa... Ei hyvä.

mikko6000 kirjoitti:
Katkeran miehen katkeraa puhetta... haha.
No eipä ole syytä siihen. Sitä paitsi mulla on liikaa ammattitaitoa ja liian vähän ulkonäköä. Sedulle en menis ikinä töihin, maksaa niin paskaa liksaa. Kai joku haluu sinne töihin kun ovat niin cool-mestoja, ja kaikki julkkikset käy niissä. Ja kai ne kundit saa niiltä pissiksiltä hyvin pesää.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
#3 kirjoitti:
OT
karpalovodka=karpalolla maustettua vodkaa, vtr. vaniljavodka tai pippurivodka.
Vodkakarpalo on vodkaa karpalomehulla.
/OT

Jep. Pitääkin siis ruveta tilaamaan vodkakarpaloa. Tosin jossain toisessa paikassa karpalovodkaa tilatessa saa vodkaa karpalomehulla. Ommuuten aika nussakka paukku se. Me likes.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
12961 kirjoitti:
No sedulla oli raisiossa tuijussuontiellä aikanaan kunnossapitoalan yritys, joka ajautui konkurssiin jättäen jälkeensä kirjanpito- sekä jotain sopimusepäselvyyksiä päämieheensä eli silloiseen IVO:on päin. IVO toimi myöskin tuijussuontiellä (osoite taitaa siinä kohtaa olla lukkarlantie mutta yhdestä ja samasta tiestä on kysymys). Maksumiehiksi jäivät silloin sedun liikekumppanit sekä IVO.

Sittemmin ilmestyi aurakadulle ravintola nimeltään 57...

No perskele, näin se homma etenee! Sedun ympärillä ainakin kaikenlaisia urbaanitarinoita riittää. Toisessa viestissä viitataan Koskisen vanhempien omaisuuteen, joka pönkittäisi ravintolaimperiumin taloutta. Muistelen kuitenkin, että omillaankin ukko olisi vaurastunut ennen raflabisnestä, nehän on aloitettu suht suurisuuntaisesti alusta saakka, mikä taasen viittaa hyvään taloudelliseen taustaan alusta saakka. Itse en kaverin mestoista juuri piittaa. Ketjuravintolat, olivat ne sitten keskusliikkeiden tai Koskisen, ovat yleensä perin mielenkiinnottomia paikkoja - ellei liikevaihtoja tai -voittoja lasketa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Major Julli kirjoitti:
Aikoinaan kun opiskelin Turussa näin ihan omin silmin miten tämä SK-imperiumi pyörähti käyntiin. Aluksi oli 57:ssa torin laidalla, sitten tuli Cantina West. Kun ko. mesta alkoi saavuttaa monopoliasemaa Turun iltaelämässä, paikallinen osuuskauppa osti mestan. Sedu otti rahat ja perusti Puuterin, jossa tämä pintaliitokonsepti lanseerattiin, viisseiska/kantiina oli enempi sellainen karvalakkimesta. Homma kulki tuttua latua, Sedu perustaa, paikka vetää, Sedu myy, perustaa uuden jne ... Turussa osuuskauppa osti tyhmänä rafloja Sedulta toisensa jälkeen ja tällä kierroksella kertyi ammattitaitoa ottaa Helsinki haltuun.

Turun osuuskauppa on samanlainen tyylirajoitteinen paikallisjättiläinen kuin esim. TPS tai TS. Monopoliasema on jatkunut liian pitkään ja toiminta on mitä sattuu ainakin laadun ja keskeisten toimijoiden suhteen. Toisaalta vitutko siitä jos on millä mällätä. TOK on hölmöillyt päällekkäisten raflakonseptien kanssa pelkästään Turun keskustassa vuodesta toiseen ilman että ainakaan näkyiä ongelmia on tullut. Miljoonaremppa kehiin ja sirkus alkaa taas alusta. Tosin Börsin uudessa konseptissa on jopa häivähdys järkeä ja tyylitajua mielestäni. Pelikirjani taitaa olla todella sekaisin.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Jos jo olemassaolevalle ravintolapaikalle perustaa uuden yökerhon, niin ei siihen ihan älyttömiä investointeja tarvitse tehdä, jos ja kun isot tiskikoneet ym. ovat jo valmiina. Eli sikäli ihan järkyttävän kokoista pääomaa ei tarvita pintaliitoravintolankaan perustamiseen.

Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa...
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
dude kirjoitti:
Jos jo olemassaolevalle ravintolapaikalle perustaa uuden yökerhon, niin ei siihen ihan älyttömiä investointeja tarvitse tehdä, jos ja kun isot tiskikoneet ym. ovat jo valmiina. Eli sikäli ihan järkyttävän kokoista pääomaa ei tarvita pintaliitoravintolankaan perustamiseen.

Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa...

Ainakin Turkkusessa Koskinen valtaa yleensä koko korttelin. Viisseiskasta lähtien tämä mammuttitauti (?) ollut käynnissä. Sikäli hauista täytyy jossain vaiheessa löytyä. Plus että eihän ne keittiörojutkaan ilmaiseksi kenellekään siirry.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Pressiboxi kirjoitti:
Ainakin Turkkusessa Koskinen valtaa yleensä koko korttelin. Viisseiskasta lähtien tämä mammuttitauti (?) ollut käynnissä. Sikäli hauista täytyy jossain vaiheessa löytyä. Plus että eihän ne keittiörojutkaan ilmaiseksi kenellekään siirry.

Joo, siis tietysti siinä vaiheessa kun homma on jo tikissä ja bisnekset pyörii, mutta puhuinkin siitä vaiheesta, kun ensimmäis(i/t)ä baar(ej/i)a perustetaan. Ei kai Sedukaan heti alusta asti ole korttelin kokoista ravintelia pystyyn pistänyt?

Melko useinhan ne keittiörojut kuuluu vuokrasopimukseen tai saa ainakin käytettynä halvemmalla...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
dude kirjoitti:
Melko useinhan ne keittiörojut kuuluu vuokrasopimukseen tai saa ainakin käytettynä halvemmalla...
Seduhan on kuin prinsessa Niiskuneiti, joka syö, mutta ei kokkaa.
Halventaa kummasti ravintolan hintaa ja palkkakustannuksia. kun ei rupea ruoka-annoksia vääntämään. Kokkaaminen vasta kallista onkin, vaikka ei kai ne juottolan kalusteet ja koristeetkaan ilmaisia ole.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
dude kirjoitti:
Jos jo olemassaolevalle ravintolapaikalle perustaa uuden yökerhon, niin ei siihen ihan älyttömiä investointeja tarvitse tehdä, jos ja kun isot tiskikoneet ym. ovat jo valmiina. Eli sikäli ihan järkyttävän kokoista pääomaa ei tarvita pintaliitoravintolankaan perustamiseen.

Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa...
Tiskikoneet sunmuut keittiökalusteet on pikku hiluja. Se mikä maksaa kun perustetaan raflaa täysin uuteen paikkaan on ilmastointi. Hormit katolle joudutaan vetämään lähes aina, vanhoja kun ei voi käyttää. Siihen menee useita kymmeniä tuhansia euroja.

Kyllähän noi rempat muutenkin maksaa, Studio 51:n pelkkä äänentoisto 200 000€... Stereoilla hintaa siinä. Sisustushan siellä on muuten suht halpaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös