Selviytyjät Suomi Ruutu+ –tahtiin (ei köyhille)

  • 165 568
  • 874

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika paljon samoja ajatuksia kuin edellä on jo esitetty, mutta kirjoitetaan silti omakin kaksisenttinen.

Alkuun pitää sanoa jälleen, että en pidä noista heimojen sekoittamisista sitten yhtään. Ovat mielestäni täydellisesti ohjelman perusajatusta vastaan ja mm. vähentävät koskemattomuuskilpailujen merkitystä.

Mutta tällä kertaa olen valmis antamaan sen anteeksi, koska sen myötä saimme ehkäpä yhden parhaista Selviytyjät Suomi -jaksoista koskaan.

Ihan ensimmäiseksi tuli komiikkaa Ismon ja Ramin bromancen rikkoutumisen vuoksi. Kyseinen kohtaus oli kuin jostain romanttisesta draamakomediasta, jossa toinen rakastavaisista joutuu muuttamaan toiselle puolelle maailmaa hoitamaan sairasta äitiään. Usein vaan niissä romcomeissa saadaan lopulta onnellinen loppu, nyt pojat eivät koskaan enää löytäneet toisiaan.

Tytiltä ja Ritulta aivan loistava peliliike. Tytti on vaikuttanut tähän asti vähän sellaiselta hengailijalta, joka ei luo liittoja, ei osaa pelata ja roikkuu vaan tuolla niin kauan kunnes nalli napsahtaa. Mutta löytyihän sieltä sitä hauista vihdoin.

Paremminhan tuo ei olisi voinut Tytin ja Ritun (ja Sergeyn) kannalta mennä. Hallitsevan liiton johtava pelaaja pois, ja Pinja käytti oman amulettinsa turhaan. En voi tosin sen käytöstä Pinjaa syyttää, olihan siinä jo hyvin iso riski että hänelle olisi tullut lähtö.

Erittäin mielenkiintoinen tilanne leirissä jatkon kannalta. Erityisesti kiinnostaa se, miten Sergey tämän kaiken näkee. Ottaako nokkiinsa etteivät Ritu ja Tytti kertoneet hänelle suunnitelmasta ja liittyy toisen liiton kelkkaan, vai jatkaako heidän kanssaan, jonka jälkeen voimasuhteet ovat 3-3.

Mielenkiintoista nähdä seuraavassa palkintokisassa Gogin ilme, kun huomaa että Ismo on saanut lähtöpassit. Ja tietysti Ramin, kun brother from another mother on poissa.

Kilpailussa on nähdäkseni vielä kaksi "roikotettavaa" mukana, Viki ja Sonja. Kaikki muut ovat tavalla tai toisella aktiivisia pelaajia, mutta nämä kaksi hengailevat saarella niin kauan, kun liittonsa näkevät heidät tarpeellisiksi. Heidän tilanteensa on siis sama kuin Pekalla/Pipsalla - kaula katkaistaan ennemmin tai myöhemmin, mutta vielä ovat armosta elossa.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Höh harmi, olisi Ismon setämieheilyä katsonut pikkasen pidempääkin.

Mutta muuten shown kannalta jännittävä veto, kun yksi vahva kilpailja ja johtajahahmo lähteekin kotimatkalle. Vielä yhden äänen ansiosta.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Olihan tuo muilta älyttömän huonosti pelattu. Numerot riitti äänien jakamiseen, mutta se jätettiin jostain syystä tekemättä, vaikka Teemu R. tämän nosti aiemmin esille. Avaimien vuoksi? Mahdollista amulettia ei huomioitu mitenkään. Tytti oli niin ilmiselvä kohde kuitenkin, että äänet olisi fiksumpaa ollut antaa Ritulle.
Ihmetyttää tuo Sergey myös. Hän ei voinut äänestää Tyttiä, mutta päätyi sitten kuitenkin äänestämään Tytin(?) suostuteltua. Ei tässä vaiheessa sitten hälytyskellot soineet?

Tämäpä tämä.

Sekoittaminen ounasteltiinkin monen osalta jo viime jakson jälkeen. Clarissa teki mieleståni todella omituisia valintoja Ramia lukuunottamatta. Ismo ei menettänyt käytännössä mitään muuta ja pääsi vain eroon vastustajistaan. Olisin ottanut vähintään Teemu R:n pudotettavaksi Ramin lisäksi.

Isohko yllätys oli se, että kokki- Teemu ja kumppanit pohtivat Alinan pihalle laittamista, vaikka Rami olisi ilmiselvä valinta vanhasta liitosta (joka toki heikkeni nyt merkittävästi).

Ihan kuten sinäkin huomasit niin Teemu R:n puheen jälkeen olisi luullut olevan päivänselvää, että ääniä ei tungeta yhdelle. Surkeaa pelaamista Ismolta ja etenkin Pinjalta amuletin muodossa. Sergey oli kuitenkin jakson heikoin lenkki. Hänellä olisi ollut helppo väylä pitkälle jos olisi mennyt tarjotulla punaisella matolla takaisin Ismon kelkkaan. Hänen uskomaton nössöily ja arpominen Tytin äänestämisestä saattoi olla syynä sille, ettei ääniä jaettu. Muuten Sergeyltä hienoa peliä tähän asti, mutta nyt pilasi täydellisesti omaa peliään. Tämän takia Teemu R ehdotti jopa Sergeyn äänestämistä, jonka Ismo todennäköisesti torjui.

Tytille iso hatunnosto. Jakson vahvin suoritus Roposen tullessa vahvana kakkosena. En olisi uskonut, että saa kammettua itsensä kuiville tuolta. Ropo otti kovan riskin kun oli itsekin vaarassa, mutta pitemmän päälle ihan ymmärrettävää. Olisi ollut ihan yksin jos Tytti olisi tippunut. Nyt pakka aukesi todella mielenkiintoisesti. Onko Sonjalla ja Pinjalla enää tarpeellista olla Teemu R:n kanssa liitossa Ismon lähdettyä? Ei yllätä vaikka hyppäävät Ropon ja Tytin mukaan.

Ismon jengin pelaaminen oli umpisurkeaa. Ensinnäkin se oli iso moka, että amulettia ei annettu Ramille, jolla on päivänselvä tähtäin selässä yksinään (tai Vikin kanssa) uudessa heimossa. Ramin vitutus kasvanee entisestään kun Ismon menetyksen lisäksi meni myös amuletti aivan typerästi, koska jokainen näki kenelle Tytin ääni menee.

Nyt on kyllä voimasuhteet aivan uudet. Pinja ja Sonja ovat aivan ulapalla noiden oljenkorsiensa käyttämisen kanssa. Heikko kaksikko pelillisesti. Teemu R näytti hieboa päättelykykyä, mutta nyt katosi tärkein liittolainen, joten ei ole missään nimessä turvassa.

Gogi ja kokki- Teemu saivan kunnon armonpullan heimojen sekoituksessa. Olisivat olleet liipasimella, mutta nyt tilanne parani huomattavasti. En usko silti kummankaan menestykseen.

Roponen voisi mennä pitkälle, samoin Teemu R. Muuten kisasta on lähtenyt valitettavasti turhan mielenkiintoisia pelureita pois. Jäljellä on paljon harmaata massaa ja omaa suosikkia onkin vaikea valita noiden kahden lisäksi. Kipa on symppis, mutta jotenkin strategisesti ei ole esittänyt sen kummempaa, eipä kyllä juuri muutkaan.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edelleen uskon, että naisilla oli alusta alkaen melko vahva liitto, mutta on vaikea sanoa, kenen luomus se vahvimmin on. Kaksikoita sen sisällä lienevät Pinja & Sonja sekä Kipa & Ritu. Clarissa on varmaankin jommankumman kaksikon kanssa, jälkimmäisiä veikkaan.

Alina ja Tytti ovat varmaankin ne uhrattavissa olevat, mutta aina parempi jos jommankumman saa mukaan yhdistymiseen saakka varmistamaan määräenemmistö. Veikataan nyt, että mikäli ennen yhdistymistä putoaa yksikin mies, niin top-3:ssa on vähintään kaksi naista
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mahtava juonenkäänne, kun setämies-Ismo sai kalppia kotiin yhdellä äänellä. Ei jää ikävä.

Mielenkiintoista nähdä seuraavassa palkintokisassa Gogin ilme, kun huomaa että Ismo on saanut lähtöpassit. Ja tietysti Ramin, kun brother from another mother on poissa.

Harmi kun tulevat kameroihin vasta yhdessä heimoina kävellen, olisi hienoa nähdä jo rannalle tultaessa miten Rami itkee kyykyssä vuolaasti ja takana Gogi heittelee kärrynpyöriä.
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mahtava juonenkäänne, kun setämies-Ismo sai kalppia kotiin yhdellä äänellä. Ei jää ikävä.



Harmi kun tulevat kameroihin vasta yhdessä heimoina kävellen, olisi hienoa nähdä jo rannalle tultaessa miten Rami itkee kyykyssä vuolaasti ja takana Gogi heittelee kärrynpyöriä.

Gogi vetää juhlat taatusti. Hyvin sai kaksikko (Tytti, Ritu) sumutettua muita, eniten ehkä yllättyi Pinja ja Sonja mutta niin tuossa tuppaa käymään kun ollaan vähän ylimielistä. Tosin Teemu olis pitäny laittaa ulos. Nyt joka tapauksessa on tuossa 2 joukkioo. Pinja, Sonja, Teemu ja Sergei, Tytti ja Ritu. Kenenkähän kelkka kääntyy?
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Tosin Teemu olis pitäny laittaa ulos.

Sen lisäksi, että Ismo on ollut huomattavasti viihdyttävämpi niin kyllä tuo oli mielestäni tuolla hetkellä pelillisestikin oikea ratkaisu. Toki pidän Teemua huomattavasti potentiaalisempana voittajana kuin Ismoa. Ismo oli kuitenkin täysin selkeä johtaja tuossa liitossa. Samoin hänellä oli kolmen hengen vahvan liiton sisällä täysin vedenpitävä liitto Ramin kanssa.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Clarissa siis ulos. Erittäin järkevä muuvi ja sopi ainakin Vikille ja Ramille, joista kummastakaan ei edes keskusteltu kameroiden edessä. Sen sijaan ihmettelen suuresti mitä Alina ja Kipa aikovat tehdä jatkossa? Hehän ovat ilmiselvästi miesten "liiton" ulkopuolella. Odotin edes jonkinlaista ehdotusta, jossa naiset olisivat lyöneet äänensä kasaan ja käyttäneet avaimia saadaakseen Gogi/Teemu- kaksikon hajotettua. En tiedä oliko asia oikeasti niin, että Gogille kävi kumman tahansa pudottaminen, mutta tottakai noista kahdesta valitaan vaarallisempi. Alina on helppo saalis myöhemminkin, johtuen hänen surkeasta suorittamisestaan liittojen suhteen.

Nyt Alina ja Kipa ovat aivan kusessa, ellei heimoja sekoiteta. Naisilla olisi voinut olla hyvin pieni sauma houkutella esim Ramia ulos tuosta miesten porukasta vaikkapa Kipan johdolla. Rami oli selvästi vastapuolen leirissä Ismon kanssa. Nyt hän ei ole ilmeisesti kartalla, että Teemu ja Gogi tulevat savustamaan hänet ulos tilaisuuden tullen. En valitettavasti muista oliko kaikilla naisilla avain, mutta se olisi riittänyt Gogin extraäänestä huolimatta. Olisi ollut riskin arvoista, koska Kipan ja Alinan ainut oljenkorsi tulee olemaan heimojen sekoittaminen. Kipa tietenkin ensin tulilinjalla jos vähänkään tarkemmin miettivät. Alinalla ei ole toisella puolellakaan mitään liittoa, mutta Kipalla on kavereita siellä.

Tytti vaikuttaa olevan suuressa vaarassa toisella puolella. Vaihtoehdot ovat vähissä eli käytännössä Ritu on toinen mahdollinen putoaja jos halutaan kovempi kisaaja pois eikä amuletteja tai avaimia ole tarpeeksi pelissä. Mielestäni molemmissa heimoissa on niin selvät heikot lenkit ja sitä myöten tylsä tilanne, että odotan heimojen sekoittamista joko seuraavaksi tai viimeistään kahden viikon päästä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Varmaan Ramin pudottamiseen tulee mahdollisuuksia vielä yksilökisassakin, mutta on aika hupaisan näköistä kun miehellä on käytännössä huijauskoodi noihin voimaa vaativiin tehtäviin. Taisi nostella eilenkin ne kiekon palikat yksikseen paikalleen, sama juttu silloin siinä laatikkojen pinoamistehtävässä ja joku muukin tehtävä oli jossa hupsista tämä vaihe tulikin jo valmiiksi. Tuskin oli ihan näin tuotanto suunnitellut.
Kaikenlaista pöyhöstä ja barbaaria ja muuta muskelimiestä on ollut aiemminkin, mutta on se vaan komiaa kun voima puhuu (miehekkäällä latino tavalla).
 

Rick Rother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kärpät
Löysin ketjun Amerikan Yhdistyneiden Punaniskojen Survivor ketjun, mutta Aussiversiolle ei taida olla omaa.

Liittyy ketjuun sen verran, että katsokaa Ruudusta sunnuntaiden väliajat. Tuo Brawn vs. Brain on mainio! Toivottovasti tuo politrukki pääsee pitkälle. Aivan priceless kunniamerkki-idiootti. Tälle nauraminen käy coretreenistä.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
On muuten äänet aivan kamalat uusimassa jaksossa. Välillä ei kuulu juuri mitään ja kohta sitten aivan perkeleen kovaa.

Oli tosiaan taas perus suomisarjoista tuttua huttua. Puheet hiljaista ja musat täysillä.

Gogi siis ulos, vaikka Vikin täysin idioottimaisen Ramille möläyttämisen jälkeen sai jännittää loppuun asti pettääkö arvaamaton Viki vielä koko suunnitelman.

Ramilla ei ilmeisesti leikannut kunnolla. Mikäli hän olisi osannut kertoa asiansa kunnolla Gogille ja Teemulle niin olisivat voineet äänestää Kipaa varalta.

Vikille möläytyksestä huolimatta iso hatunnosto, vielä isompi Kipalle ja Alinalle. Liian usein nähdään sitä lammasmaista touhua, että kuljetaan vahvan joukon mukana vain seuraavaan neuvostoon eikä uskalleta tehdä mitään. Nyt oli hieno paikka iskeä ja Kipa/Alina- kaksikko tajusi välittömästi, että Viki on se äijien heikoin lenkki, johon kuuluu iskeä. Häneen ei voi luottaa yhtään, mutta oli naisten onni, että hänkin halusi Gogin ulos.

Seuraavaksi Teemu ja Rami ovat vaarassa. Ei tarvi edes kikkailla ja esittää mitään, kun päättää jomman kumman ja tiputtaa pois. Toisella puolella arvatenkin Tytti ja Ritu jatkavat hiuskarvan varassa. Molemmilla puolilla on siis aika selkeä kahden kisailijan liemitilanne. Yksi näistä neljästä siis lähtenee seuraavassa jaksossa, ellei nähdä heimojen yhdistymistä.

Jatkossa en näe kokki-Teemulla enää kauheasti mahdollisuuksia. Clarissan ja Gogin lähtö oli katastrooffi. Ainut toive voisi olla Ramin kera Ularin nelikkoon liittyminen, mutta siinäkin hän olisi selkeästi kuudennella pallilla.

Alina, Kipa ja Viki voisivat hyvinkin lyöttäytyä yhteen Ritun ja Tytin kanssa haastamaan "vahvempaa" liittoa. Kokki-Teemu (ja ehkä Vikikin) toimii sitten ilmaisena äänenä jommassa kummassa jengissä, kunnes hänet ajetaan pihalle. Jotenkin jo toivoisi yhdistymistä, että saataisiin tylsähköihin tilanteisiin täysin uusi jako.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli kriittinen äänestys tämän olettamani naisten liiton kannalta. Lyhyt perustelu, miksi uskon tällaisen olevan taustalla:

1. Pitävimmät liitot on solmittu yleensä alkuperäisissä heimoissa.

2. Tämänkertaisissa naisissa on riittävän monta ns. vahvaa hahmoa, jotka tällaisen haluavat. Ei ole sellaisia kiittejä Virpejä, jotka eivät halua äänestää "kivoja poikia" ulos.

3. Tuotannollisesti tästä annettiin pieni vihje silloin alussa, mutta selvästikään ei haluta liian selvästi näyttää. Ratkaisevan liiton osalta aiemmilla kausilla on mennyt juuri näin ohjelmaan päätyneet keskustelut ja leikkaukset.

Pientä analyysiä tämän oletuksen pohjalta

Tilanne naiset vs. miehet oli siis 6 vs. 6 ja yhdistymisessä olisi tärkeä saada ylivoima.

En muista heimojen nimiä, mutta Heimo A:ssa naisilla oli (ja on) 4 vs 2 -ylivoima, Ritu, Tytti, Pinja ja Sonja vs. Sergey ja Tango-Teemu.

Äänestyksessä naisten liiton kannalta Pinja on riski, saattaa mennä tangon kanssa kimppaan, jos ei luota muihin naisiin. Uskon kuitenkin hänen olevan vain juonikas oman selustan suojaaja tällä ja ääni Teemulle lähtisi tarvittaessa.

Mutta sitten on Heimo B, jossa miehillä oli 4 vs 2 -ylivoima. Naisten liitto ei olisi kestänyt, jos B:stä tulisi pelkkiä äijiä yhdistymiseen. Yleensähän äijät pitävät näennäisestä kiistoista huolimatta yhtä ja naisilla keskinäiset kaunat saavat aikaan sukupuolipohjalta tehtyjen liittojen hajoamiset.

Mutta nyt mimmeiltä oli fiksu veto koputella Vikin äijälojaalisuutta, ja ehkä vähän tuurillakin löytää kipupiste hänen ja Gogin välillä. Tämä heimo on silti 3 vs 2 miehille vielä, mutta jos tuolla porukalla äänestävät, niin naiset voivat pelastua kumpikin, jos saavat Vikin pudottamaan Ramia/Teemua, tai vaihtoehtoisesti hyödyntää viimeksi mainittujen epäluulo Vikiä kohtaan, jolloin tämä putoaisi.

Yhdistymisen ajankohdasta riippuen naisilla olisi näin mahdollista saada kahden tai jopa kolmen äänen ylivoima miehiin nähden. Sitten vaan tähtäin Ramin selkään, ja Teemuihin heti perässä. Kovin suuriin lipsumisiin ei ole varaa. Omaa pärjäämistä naisten keskinäisessä voittokamppailussa kannattaisi alkaa ajatella vasta kun äijiä on enää 1–2, eikä Rami saisi kuulua tähän joukkoon.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
1. Pitävimmät liitot on solmittu yleensä alkuperäisissä heimoissa.

2. Tämänkertaisissa naisissa on riittävän monta ns. vahvaa hahmoa, jotka tällaisen haluavat. Ei ole sellaisia kiittejä Virpejä, jotka eivät halua äänestää "kivoja poikia" ulos.

Hyvää pohdintaa. En näe asiaa samalla tavalla tällä kertaa. Ei ole mielestäni mitään merkkejä naiset vs miehet- pelaamisesta. Pinja ja Sonja ovat päivänselvästi Tyttiä ja Ritua vastaan. Yrittivät jo saada Tytin ulos ja jomman kummna tulevat äänestämään mikäli joutuvat neuvostoon.

Toisella puolella Alina ainakin oli ihan yksinäinen susi, johon kukaan tuskin luottaa. Vaikuttaa, että Kipa oli samassa veneessä lähinnä olosuhteiden pakosta, mutta nyt tuo kaksikko voi jopa luottaakin toisiinsa.

Gogilta oli muuten ihan hyvä pointti, että Clarissan pudottaminen oli paha virhe. Enpä hoksannut tuota silloin, mutta tosiaan Clarissa olisi ollut vahva lisä heidän liittoonsa, kun taas Alina ei missään vaiheessa ollut tulossa siihen mukaan. Hieno selviytyminen Alinalta kuitenkin. Ilman kummempia liittoja lähti Clarissa ja vielä Gogikin ennen häntä. Lisäksi Alinalla on nyt huomattavasti vahvempi asema heimossaan jos vertaa siihen, että hänet jätettiin tiputtamatta lähinnä sen takia, että hänet voi tiputtaa myöhemminkin. Eipä voikaan enää niin helposti. Äkkiä ne tilanteet muuttuu.

Ritu, Tytti ja Kipa lyövät satavarmasti hynttyyt yhteen yhdistäytymisessä. Alinan on pakko yrittää kammeta siihen mukaan ja viime jakson toimintansa ansiosta saanee ihan hyvän paikan siitä liitosta. Sonja ja Pinja eivät tule saamaan minkäänlaista luottoa tuossa liitossa eivätkä tule siihen yhtäkkiä hyppäämään. He ovat olleet selvästi Ismon jengissä ja nyt Teemun ja Sergeyn kanssa. Tuohon tulee vielä Rami lisänä ja Ramin kautta kokki-Teemulla on pieni mahdollisuus saada jalkaa oven väliin, mutta vain liiton pohjimmaiseksi.

Viki on selkein villi kortti, joka voi heilahtaa mihin liittoon tahansa ja hän saattaa jatkaa kisassa kauankin. Kummankaan liiton ei tarvitse ottaa häntä ensimmäisenä tähtäimeensä, vaan tähtäys kohdistuu ennemminkin vastakkaisen liiton vaarallisimpiin jäseniin.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Hyvää pohdintaa. En näe asiaa samalla tavalla tällä kertaa. Ei ole mielestäni mitään merkkejä naiset vs miehet- pelaamisesta. Pinja ja Sonja ovat päivänselvästi Tyttiä ja Ritua vastaan. Yrittivät jo saada Tytin ulos ja jomman kummna tulevat äänestämään mikäli joutuvat neuvostoon.

Toisella puolella Alina ainakin oli ihan yksinäinen susi, johon kukaan tuskin luottaa. Vaikuttaa, että Kipa oli samassa veneessä lähinnä olosuhteiden pakosta, mutta nyt tuo kaksikko voi jopa luottaakin toisiinsa.

Gogilta oli muuten ihan hyvä pointti, että Clarissan pudottaminen oli paha virhe. Enpä hoksannut tuota silloin, mutta tosiaan Clarissa olisi ollut vahva lisä heidän liittoonsa, kun taas Alina ei missään vaiheessa ollut tulossa siihen mukaan. Hieno selviytyminen Alinalta kuitenkin. Ilman kummempia liittoja lähti Clarissa ja vielä Gogikin ennen häntä. Lisäksi Alinalla on nyt huomattavasti vahvempi asema heimossaan jos vertaa siihen, että hänet jätettiin tiputtamatta lähinnä sen takia, että hänet voi tiputtaa myöhemminkin. Eipä voikaan enää niin helposti. Äkkiä ne tilanteet muuttuu.

Ritu, Tytti ja Kipa lyövät satavarmasti hynttyyt yhteen yhdistäytymisessä. Alinan on pakko yrittää kammeta siihen mukaan ja viime jakson toimintansa ansiosta saanee ihan hyvän paikan siitä liitosta. Sonja ja Pinja eivät tule saamaan minkäänlaista luottoa tuossa liitossa eivätkä tule siihen yhtäkkiä hyppäämään. He ovat olleet selvästi Ismon jengissä ja nyt Teemun ja Sergeyn kanssa. Tuohon tulee vielä Rami lisänä ja Ramin kautta kokki-Teemulla on pieni mahdollisuus saada jalkaa oven väliin, mutta vain liiton pohjimmaiseksi.

Viki on selkein villi kortti, joka voi heilahtaa mihin liittoon tahansa ja hän saattaa jatkaa kisassa kauankin. Kummankaan liiton ei tarvitse ottaa häntä ensimmäisenä tähtäimeensä, vaan tähtäys kohdistuu ennemminkin vastakkaisen liiton vaarallisimpiin jäseniin.

Vikihän oli liitossa Ramin, Ismon ja Sergeyn liitossa ja Gogi ja Teemu L toisessa.

Veikkaan että Rami tajuaa tämän että miksi Gogi pihalle kun joka tapauksessa kokki lienee seuraava lähtijä.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Ritu, Tytti ja Kipa lyövät satavarmasti hynttyyt yhteen yhdistäytymisessä. Alinan on pakko yrittää kammeta siihen mukaan ja viime jakson toimintansa ansiosta saanee ihan hyvän paikan siitä liitosta. Sonja ja Pinja eivät tule saamaan minkäänlaista luottoa tuossa liitossa eivätkä tule siihen yhtäkkiä hyppäämään. He ovat olleet selvästi Ismon jengissä ja nyt Teemun ja Sergeyn kanssa. Tuohon tulee vielä Rami lisänä ja Ramin kautta kokki-Teemulla on pieni mahdollisuus saada jalkaa oven väliin, mutta vain liiton pohjimmaiseksi.
Joo, Pinja ja Sonja olivat kyllä Tytin pudotusyrityksessä, mutta suojellakseen itseään ensisijaisesti. Ritu ja Kipa ovat teoriani mukaan ydinliitto tän naisten suunnitelman sisällä, seuraavalla kehällä Tytti ja pudonneista Clarissa. Alinan suhteen tilanne on win-win, hänelle naisten liitto on paras mahis päästä top-6:een.

Mutta sitten on Pinja ja Sonja, jotka lienevät keskenään vahvassa liitossa. He vaikuttavat kieltämättä opportunisteilta tai sitten Pinja on aivan sikahyvä. (Sonjan luen tässä vaiheessa sidekickiksi.)

Väitän, että P&S ovat mieluummin loppupelissä top 6:ssa muiden naisten kanssa kuin Teemujen, Ramin ja Sergeyn kanssa. Ja että he jo tietävät sen. Tilanne on tasapainottelua, kun itse pitää päästä sinne yhdistymiseen, ja samalla varmistaa, että tarpeeksi muita naisia seuraa mukana herättämättä miesten epäilyksiä.

Pari muuta naista on mahdollista pudottaa, kuten Tytin ja Alinan suhteen oli käymässä, mutta koska niissä kävi miten kävi, tämä naisliitto tarjoutuu koko ajan selvemmin mahdollisuudeksi.

Tämä siis riippuu tosi paljon siitä, missä vaiheessa yhdistyminen tapahtuu ja kuka on pudonnut ennen sitä. Mutta jos naisilla on mahdollisuus pudottaa miehet yksi kerrallaan ja edetä keskenään kohti finaalia, niin jokaisella on hyvä mahis voittaa. Toisin kuin olisi silloin, jos siellä on Ramin johdolla kaksi kolme miestä mukana koskemattomuuskisoissa.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Väitän, että P&S ovat mieluummin loppupelissä top 6:ssa muiden naisten kanssa kuin Teemujen, Ramin ja Sergeyn kanssa. Ja että he jo tietävät sen. Tilanne on tasapainottelua, kun itse pitää päästä sinne yhdistymiseen, ja samalla varmistaa, että tarpeeksi muita naisia seuraa mukana herättämättä miesten epäilyksiä.

Mielipiteitähän nämä, mutta minä antaisin todella pienen mahdollisuuden P&J:n takinkäännölle. Mielestäni se olisi kuolinisku tässä vaiheessa kisaa. Vanha liitto janoaisi kostoa ja uusi ei luottaisi ollenkaan kerran omansa pettäneisiin. Uskoisin myös, että he ovat ihan vilpittömästi miesten kanssa jatkossa.

Mutta jos naisilla on mahdollisuus pudottaa miehet yksi kerrallaan ja edetä keskenään kohti finaalia, niin jokaisella on hyvä mahis voittaa. Toisin kuin olisi silloin, jos siellä on Ramin johdolla kaksi kolme miestä mukana koskemattomuuskisoissa.

Tästäkin olen aika vahvasti eri mieltä. Mukana ei ole ainuttakaan ylivoimaista (lähellekään Paulin tai Kaitsun tapaista) kisailijaa. Yksilökisoissa tarvitaan paljon muutakin kuin voimaa. Tasapainoa, palapelejä ja kestävyyttä ynnä muita on vielä tulossa. Ramia ei tarvitse näissä liikaa pelätä. Jos hän on kova kaikessa niin maalitaulu on ihan varmasti selässä enkä usko, että hänen sosiaalinen pelinsä riittää siinä tilanteessa pelastamaan pudotukselta. En usko, että hän napsii koskemattomuuksia juurikana muita enempää. Naiset ovat olleet lähes tasaisen vahvoja kisoissa (Tytti heikoimpana) eikä tuossa miesporukassa ole mielestäni mitään pelättävää yksilökisoja ajatellen. Kaikki ovat voitettavissa.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Omaan silmään tuo pelin kulku näyttää nyt hieman sen suuntaiselta, että Ularin neljän liittouma Teemu R, Pinja, Sonja ja Sergey on loppukahinoissa asti. En yllättyisi, jos tuo Ularin kuusikko äänestäisi Sotongin jäljellä olevat kisaajat yksitellen pois.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
3
Omaan silmään tuo pelin kulku näyttää nyt hieman sen suuntaiselta, että Ularin neljän liittouma Teemu R, Pinja, Sonja ja Sergey on loppukahinoissa asti. En yllättyisi, jos tuo Ularin kuusikko äänestäisi Sotongin jäljellä olevat kisaajat yksitellen pois.

Täytyy muistaa se alun Viki, Sergey, Rami kytkös vs Gogi, Teemu, Lloyd. Uskon että Sergey kääntää kelkkansa pois Pinja/Sonja liitosta.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Omaan silmään tuo pelin kulku näyttää nyt hieman sen suuntaiselta, että Ularin neljän liittouma Teemu R, Pinja, Sonja ja Sergey on loppukahinoissa asti. En yllättyisi, jos tuo Ularin kuusikko äänestäisi Sotongin jäljellä olevat kisaajat yksitellen pois.

Alusta olen samaa mieltä, pitkälle taitavat mennä. Ularin kuusikko ei ole kuitenkaan minkäänlainen liitto. Nelikkoon on pyrkimässä takaisin Rami, jonka pieni liitto Gogin ja Kokin kanssa mureni täysin ja nelikko on ainut, joka hänellä on jäljellä. Uskon, että Rami otetaan ilomielin vastaan. Sen verran pidetty kaveri hän on.

Ularin nelikko ei tule luottamaan Rituun ja Tyttiin eikä viimeksi mainituilla ole oikeen järkeäkään lähteä selvästi kahdeksi ulos pelattavaksi tuohon kuusikkoon. Nelikko rekrynnee Ramin lisäksi mukaan joko tuuliviiri-Vikin tai Kokin. Siinä on ilman muuta vaarana, että jompi kumpi pelaa molempien liittojen pussiin, koska Viki ja Kokki ovat ainoat, joilla ei ole mitään selvästi nähtävää, vahvaa liittoa odottamassa.

Rami ei välttämättä tule pitämään ajatuksesta, että häntä kusettanut Viki palaisi "Ismon" liittoon ja uskoisin, että hän yrittää puhua Kokkia mukaan, jolloin saadaan vahva kuusikko.

Kaikissa kombinaatioissa on paljon heikkouksia. Esim Sergeyn munattomuus oli iso syy miksi Ismo lähti, koska häneen ei voitu sen vertaa luottaa, että olisi jaettu äänet Ritulle ja Tytille. Viki tulee olemaan tulevalle liitolleen riski. Alinan ja Kipan ilmeet oli hienoa katseltavaa, kun kuulivat Vikin lörpötelleen täysin käsittämättömästi heidän suunnitelmiaan Ramille tilanteessa, jossa olisi ollut tärkeä pitää suu supussa.

Miehet vs Naiset- vertailussa naiset vievät kuin litran mittaa. Alina pelasi alun huonosti, mutta viimeiset kaksi jaksoa nosti valtavasti pisteitä, kun taisteli "varmasta" putoajasta kuiville ja sitten järjesti hienon suunnitelman Gogin pään menoksi. Samoin Tytin muutama heikko kisa jäi jo taka-alalle, kun hän sai vastaavasti taisteltua Ismon ulos tilanteessa, jossa oli päivänselvä hajautusmahdollisuus ja hän sai vieläpä toisen ihmisen amuletin käyttöönsä. Hienoa peliä.

Miesten pelillisistä suorituksista on jäänyt mieleen käytännössä vain Tangon strategia äänten hajauttamisesta. Häntä ei jostain kumman syystä kuunneltu. Muuten aika helvetin lepsua menoa joka ukolla. Sergeylle toki pointsit kisoista. En olisi alkuvaikutelman perusteella uskonut. Ulkonäköjuttuihin/diivailuun keskittyminen ekassa jaksossa (esittely ainakin) näyttääkin olleen vähän väkinäisesti tehtyä. Noh, nostetaan vielä Vikille hattua juoruilusta huolimatta siitä, että hän lähti mukaan toteuttamaan suunnitelmaa. Liian monesti nuo jäävät puheiden asteelle.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miesten pelillisistä suorituksista on jäänyt mieleen käytännössä vain Tangon strategia äänten hajauttamisesta. Häntä ei jostain kumman syystä kuunneltu. Muuten aika helvetin lepsua menoa joka ukolla. Sergeylle toki pointsit kisoista. En olisi alkuvaikutelman perusteella uskonut. Ulkonäköjuttuihin/diivailuun keskittyminen ekassa jaksossa (esittely ainakin) näyttääkin olleen vähän väkinäisesti tehtyä. Noh, nostetaan vielä Vikille hattua juoruilusta huolimatta siitä, että hän lähti mukaan toteuttamaan suunnitelmaa. Liian monesti nuo jäävät puheiden asteelle.
Joo, ja tosiaan kisoissakin heimo jossa on kaksi miestä ja neljä naista on vienyt nyt kaksi koskemattomuuskisaa putkeen. Molemmat vielä jonkin verran urheilullisuutta vaativia tehtäviä.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi kiinnostavaa katsoa menneitä kausia ja analysoida voittaneiden liittojen syntyä. Hypoteesini on, että menestyneimmät ydinliitot ovat syntyneet kausien alkuperäisissä heimoissa. Perustan tämän siihen, että voittajahaastatteluissa usein on todettu tyyliin "X oli ensimmäinen ihminen, jonka kanssa sovin asioista ja tämä piti loppuun saakka."

Mielikuva voi olla väärä, mutta oletan, että ennen yhdistymistä vallitsevien heimojen sisäisten liittojen merkitystä yliarvioidaan. Silloin on aika vahvoilla pelissä, jos on alkuperäinen vahva liitto toisen selviytyjän kanssa, joudutte välissä eri heimoihin, joissa molemmat hankkii uuden bestiksen, ja pääsette kaikki neljä yhdistymiseen.

Ritu ja Kipa voisivat periaatteessa olla tällainen kaksikko.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Olisi kiinnostavaa katsoa menneitä kausia ja analysoida voittaneiden liittojen syntyä. Hypoteesini on, että menestyneimmät ydinliitot ovat syntyneet kausien alkuperäisissä heimoissa. Perustan tämän siihen, että voittajahaastatteluissa usein on todettu tyyliin "X oli ensimmäinen ihminen, jonka kanssa sovin asioista ja tämä piti loppuun saakka."

Mielikuva voi olla väärä, mutta oletan, että ennen yhdistymistä vallitsevien heimojen sisäisten liittojen merkitystä yliarvioidaan. Silloin on aika vahvoilla pelissä, jos on alkuperäinen vahva liitto toisen selviytyjän kanssa, joudutte välissä eri heimoihin, joissa molemmat hankkii uuden bestiksen, ja pääsette kaikki neljä yhdistymiseen.

Ritu ja Kipa voisivat periaatteessa olla tällainen kaksikko.

Täysin samat fiilikset minullakin. Just se vahva kaksikko tai kolmikko on se, mikä rokkaa. Sama juttu esim kovasti fanittamassani Survivor AU:ssa. Onhan se ihan mahtava juttu, kun pystyy yhden tai kahden liittolaisen kanssa luottamaan toisiinsa koko reissun ajan. Parasta olisi tietysti jos homma pysyisi edes jollain tasolla piilossa, koska "ytimien" hajoittaminen on monesti muiden tavoitteena.

Hyvä tilannehan on juuri se, että jossain viiden liitossa on jumalattoman vahva kolmikko. Parhaat pelaajat tietenkin pettävät sen ydinliiton juuri silloin kuin se kannattaa. Jos selkäänpuukotuksen tekee yhtään liian aikaisin tai myöhään niin voitto lipunee muualle. Joskus joillakin on helvetin helppo tie finaaliin eikä tarvitse pettää ketään.

Esimerkiksi Shirly Karvisen voitto oli todellinen perseennäyttö koko formaatille. Paul oli yksi historian parhaista selviytyjistä ja taisteli käsittämättömien vaikeuksien ja suoran kiusaamisen läpi finaaliin. Vaati mielestäni koko kilpailun halventamista antaa Shirlylle ääni. Lopputentti oli käsittämätöntä lampaanperseiden kokoontumista. Survivor AU:ssa olisi tentattu tosissaan, että mitkä olivat ne Shirlyn sosiaalisen ja strategisen pelin muuvit, panos leirissä ja kisoissa? Ketkä kaikki pelaajat tiputettiin hänen masinoimana jne? Esim Helmerin ääni Shirlylle oli jotain käsittämätöntä, kun miettii, mitä kyseinen tyyppi on ennen arvostanut tässä pelissä. Vikit ja muut lapaset eivät tietenkään yllättäneet. Toki Shirlyllä oli vahva liitto ja sen takia voittikin, mutta harvoin se voitto annetaan tarjottimella sille, joka on liitossa lähinnä mukana hiihtäjä.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, Shirlystä täysin samaa mieltä. Eve ois ärsyttänyt vielä enemmän, hän kun oikeasti kehtasi syyttää Paulia "pelaamisesta", kun tämä täysin ilman liittolaisia nimenomaan ja kirjaimellisesti selviytyi. Otti kyllä aidosti päähän se tv-ohjelmien mittakaavassa.

Kaipa siinä vaikutti kaksi asiaa.

1. Eve ja Shirly varmaan "päättivät", että tuotanto suosii Paulia antamalla näitä koskemattomuuksia. Tämän johonkin asti ymmärrän, tosin juonellisesti se meni hienosti noin ja Paul ansaitsi helyt omilla suorituksillaan.

2. Tälle on varmasti jokin oikea termi psykologiassa/sosiologiassa, mutta kun olet johtavassa asemassa enemmistössä, niin vähemmistön näkökulma tuntuu väärältä ja tuomittavalta toiminnalta yhteistä sopimusta vastaan. Käytännössä he siis enemmän tai vähemmän tiedostamatta ajattelevat, että kaikkien pitää mukisematta suostua äänestetyksi ulos, kun näin "ollaan sovittu." Ja sitten syytetään tätä "anarkistia" pelaamisesta ja itsekkyydestä, vaikka nimenomaan itse syyllistyy siihen oman liittonsa turvin täysin palkein.

Heh, vieläkin tosiaan ärsyttää ton kauden loppu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös