Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 984 712
  • 47 171

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jeesatkaa nyt kaverit pikkasen: Taloudellisen hyvinvoinnin saavuttaminen. Laajenna vastaustasi yleiselle tasolle ja pohdi eri kehitystasolla olevien taloudellisten alueiden mahdollisuuksia menneisyydessä, nyt ja tulevaisuudessa.

Kyllä olisi jokaisen omat läksynsä itse tehtävä. Mutta jos nyt kuitenkin pikkaisen jeesataan: hoida itsellesi koulutus, hommaa hyvä duuni, tee duunit hyvin ja saa ylennys, sijoita säännöllisesti rahaa ja aloita sijoittaminen mahdollisimman nuorena. Tai sitten mene naimisiin varakkaan ihmisen kanssa. Lotto tai eurojackpot ovat myös yksi mahdollisuus taloudellisen hyvinvoinnin saavuttamiseen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mistä löytyisi Grand Slamin keikkakalenteri tälle vuodelle? Soittavat kuulemma Provinssissa, mutta onko muita keikkoja tiedossa?

Kyllä ne enemmänkin keikkoja tekivät.
  • 15.06. Tampere, Yo-talo (eka keikka)
  • 16.06. Kuopio, Matkustajasatama
  • 17.06. Seinäjoki, Provinssirock
  • 23.06. Rauma, RMJ 2007
  • 14.07. Tampere, Tammerfest
  • 28.07. Ylöjärvi, Räikkärock
  • 03.08. Tampere, Pyhäjärvi-risteily
  • 04.08. Nurmijärvi, Taaborinvuori
  • 17.08. Helsinki, Tavastia-klubi
  • 18.08. Heinola, Kesäteatteri
  • 24.08. Kemi, Hullun Myllyn terassi
  • 25.08. Nivala, Puustelli (vika keikka)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sattuisikohan kukaan tietämään, että saako jostain päin pääkaupunkiseutua ostettua tyhjiä tupla-CD koteloja? Sellaisia pakkauksia missä on useita, kyllä olen löytänyt, mutta olisi enemmänkin tarvetta nyt ihan yksittäisille kappaleille. Mieluiten kokonaan läpinäkyviä, missä ei ole sitä tummaa sisäosaa.

Jos tarttet vaan yhden, niin käy jossain kirpparilla. Käytetyt cd-levyt ovat nykyään monesti puoli-ilmaisia. Otat kuoret talteen ja nakkaat Rainer Frimanin parhaita sisältävät levyt vaikka roskiin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
"Tuleeko" tämänpäivän Suomi-Tsekki pelistä lähetys netistä?!? Ylen sivuilta en linkkiä löytänyt..

En tiijä "tuliko", mutta jos missasit, niin tässä otteluraportti:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tietääkö joku onko halvempaa vaihtoehtoa lähettää paketti ulkomaille.

Jotenkin tuntuu järjettömältä tuo Postin hinta.3kg paku Hollantiin hintaluokassa -+40€.Eihän tuossa ole mitään tolkkua.
Saksasta tulee vastaavasti 30kg asti romua kympin postikuluilla suoraan kotiovelle.Mistä tässä niinkuin maksetaan Suomessa.

Olisko joku rahtifirma parempi vaihtoehto minun tapauksessa ja mitä suosittelette?

Pikkaisen on hinnat reilussa kymmenessä vuodessa pudonneet, mutta kallista on edelleenkin yksityisihmisen pakettien lähettely.

Postin nykyinen halvin hinta paketille Hollantiin on 21,90 euroa. Matkahuollon kyydissä näyttäisi maksavan halvimmalla tavalla 25,90 euroa. Rahtifirmat ne vasta kalliita taitavat ollakin, jos ei ole niiden sopimusasiakas. Huvikseni kurkkasin, niin esimerkiksi TNT:n laskurin mukaan tuollaiselle paketille tulisi valitusta palvelusta (=toimitusnopeudesta) riippuen hintaa noin 70-120 euroa.

Sopimusasiakkaille hinnat on kuitenkin ihan eri luokkaa. Olen itsekin joskus lähettänyt työpaikan sopparilla henkilökohtaisen paketin Saksaan (ja juu, verottajalle tiedoksi että maksoin kulut firmalle). Tuo maksoi noin 11 euroa. Postin tiskiltä lähetettynä olisi maksanut yli 25 euroa.

Eli jos sinulla on joku tuttu, jolla tiedät olevan sopimus jonkun rahdinkuljettajan kanssa, niin kysäisepä olisiko mahdollista käyttää heitä välikätenä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Millaista säätä Ranskassa on helmikuusta - kesäkuuhun?

Vähän varmaan vaikuttaa missä päin Ranskaa on, siellähän voi olla vaikka Normandian sateisilla rannoilla, Pariisin humussa, Alpeilla skimbaamassa tai sitten Välimeren rannalla röhnöttmässä löhölassessa.

Yleisesti ottaen helmi-maaliskuussa Ranskassa ollaan keskimäärin +10°C tuntumissa ja siitä alkaa sitten pikkuhiljaa lämpenemään. Kesäkuussa pitäisi olla jo päälle +20°C. Lämpimimmät kuukaudet ovat heinä- ja elokuu.

Sateisimpia kuukausia tällä aikaperiodilla ovat tyypillisesti huhti- ja toukokuut.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Osaisikohan joku suositella jotain hyvää baaria, mieluiten rock-henkistä, Tukholmasta ja vielä kertoa missä päin Tukholmaa baarit sijaitsevat?

Google osaa suositella esimerkiksi Pun Anchoria, RoQ ja Harry B. James -juomaloita.

Pub Anchor on Sveavägenin varrella, noin puolisen kilometriä Sergelintorista pohjoiseen. RoQ on samoilla hoodeilla, Observatorionpuiston toisella puolella. Harry B. James on puolestaan Sergelintorin lähettyvillä, Kuninkaan puutarhan kupeessa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko kukaan palstalainen tutustunut Bucketheadin tuotantoon? Kiinnostaisi kuulla muutakin kuin se yksi Guitar Herossa ollut biisi, mutta mistä kannattaisi aloittaa? Wikipedia kun listaa soololevyjä 21 kappaletta ja kymmeniä muita projekteja, ei oikein tiedä mitkä olisivat hyviä tuotoksia miehen tuotantoon tutustumiseen. Monsters and Robots-levy kiinnostaisi Les Claypoolin mukanaolon vuoksi mutta mitä muuta kannattaisi katsastaa?

Juurikaan en ole tutustunut, mutta hajanaisten havaintojeni pohjalta olisin valmis sanomaan, että älä sinäkään tutustu. Käytä arvokasta aikaasi ja korviasi johonkin muuhun.

Mutta jos nyt varoittelusta huolimatta haluat perehtyä aiheeseen, niin tässä esimerkiksi yhden sivuston tärpit:

Top Five Records:
Population Override
Bucketheadland 2
Electric Tears
Giant Robot (NTT)
The Elephant Man's Alarm Clock

Top Five Songs:
"Too Many Humans" from Population Override
"Nottingham Lace" from Enter the Chicken
"Padmasana" from Electric Tears
"John Merrick - Elephant Man Bones Explosion" from Bucketheadland 2
"For Mom" from Colma
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Auttakaa miestä mäessä. Kirjoittajissa lienee paljonkin Jyväskyläläisiä kiekkoihmisiä? Ollaan perheen kanssa muuttamassa työn perässä Jyväskylään ja pitäisi tietää mistä päin kaupunkia etsii kämppää? Kriteereitä lyhyesti:
-enimmäkseen rivi- ja omakotialue, uusi kerrostaloaluekin käy
-normaalin rauhallinen, siis ei maahanmuuttaja- ja sosiaalitapauslähiö
-ei liian kaukana keskustasta (kuten Palokka tai Keljonkangas), mutta ei aivan keskustastakaan
-palveluita/jotain elämää saisi olla

Ollaan ajateltu Ainolanrantaa, Keljoa ja Haukkamäkeä Laajavuoren kupeessa ja ehkä Väinölää tai Kangaslampea, jotka ovat tosin hieman kaukana. Käsityksemme mukaan Mäki-Matin, Taulumäen ja Lohikosken vanhat hyvät alueet ovat harvoin myynnissa ja kalliita, eikä meillä olisi aikaa väijyä kämppää sieltä.

Kiitos vastauksista etukäteen.

EDIT: Pientä viilausta.

Jopas oli kaikki jyväskyläläiset joko tylyjä tai hitaita, sillä ainakaan kovin nopeasti ei tullut lainkaan vastauksia, vaikka tämä kysymys oli kaikin puolin varsin asiallinen. Höh teitä.

Laitoinpa viestiä eräälle keskisuomalaiselle puolitutulle. Lienee hieman yllättänyt yhteydenotostani, mutta vastasi kuitenkin. Ehdotti näillä ehdoilla Halssilaa, joka on itselleensäkin tuttu asuinpaikka. Kuokkalakin voisi sopia kriteereihin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko poliisilla tapana tutkia ilkivaltatekoja?

Meinaan että onko JA kirjottajilla kokemuksia siitä että poliisi olisi selvittänyt jonkun tapauksen missä jonkun omaisuutta on rikottu esim. Ja nyt puhun erityisesti sellasista tapauksista joissa itse tekijä on joku n.10-30 henkilöstä.

Taitaa olla Artulla pelko persauksissa... Hyvä uutinen on kuitenkin, että jos rikoksesi oli ilkivaltaa, niin rikoksesi on jo vanhentunut.

Kyllä poliisi silloin tällöin jonkun ilkivaltatapauksenkin selvittää. Välillä ihan sattumaltakin, eli tulee ilmi esimerkiksi jonkun muun rikoksen tutkinnan yhteydessä. Resursseja näiden "lievempien rikosten" aktiiviseen selvittämiseen heillä ei kuitenkaan varmastikaan juurikaan ole.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
MM-kisat ulkomailla

Kyselisin sellaista, että onko kellään tietoa löytyykö Amsterdam,Rotterdam, Barceloona akselilta jääkiekkoa näyttäviä skandinaavipubeja? Olen sunnuntaina lähdössä reissuun ja olisi kiva tietää onko kaupungeissa mahdollisuuksia MM-lätkän seuraamiseen.

Ainakin Rotterdamissa on suomalainen merimieskirkko, jossa varmasti on matseja tavalla tai toisella katsottu.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko vinkkejä mistä löytyisi hyviä kuvia (dvd-kansia) liittyen Moskovassa alkaviin MM-kisoihin.

Sen verran epämääräisesti kysytty, että minäkin tyydyn vastaamaan vain: Googlen kuvahausta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tarviiko tuota ns. aloitusmaksua maksaa jos haluaa vain sen 20e/v olevan kaapelikortin? Turun kaapelitelevisiossa siis...

Täytyy tunnustaa, että minä ei ymmärtää kysymystä alkuunkaan. Ilmeisesti eivät ymmärtäneet muutkaan, kun kerran jäit ilman vastausta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitään kikkaa millä uudet nike zoomi nappikset saa zoomattua kunnollisiksi, tulee meinaan aika hätäsesti rakkoja vaikka on ihan sopivat. Mitään old school tekniikkaa?

Litti ainakin kävi kenkiensä kanssa suihkussa ja saunassa ja piti niitä muutenkin jalassa tuntitolkulla putkeen. Litti on kuningas, fiksu mies ja varmasti myös kova pan... Eli kokeilisin samaa. Mutta tässä vaihtoehtoisesti myös niksipirkka-tyylin vinkkejä:

 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Täytyy tunnustaa, että minä ei ymmärtää kysymystä alkuunkaan. Ilmeisesti eivät ymmärtäneet muutkaan, kun kerran jäit ilman vastausta.
Varmasti tv:n kaapelikortissa (se jonka kautta siis näkee maksukanavia) oli joku aloitusmaksu, jonka maksamisen tarpeellisuudesta kyselin. Esim. nettiliittymien tilauksissa näitä ei juuri ikinä tarvinnut maksaa.
 

Jeffrey

Jäsen
Kyllä olisi jokaisen omat läksynsä itse tehtävä. Mutta jos nyt kuitenkin pikkaisen jeesataan: hoida itsellesi koulutus, hommaa hyvä duuni, tee duunit hyvin ja saa ylennys, sijoita säännöllisesti rahaa ja aloita sijoittaminen mahdollisimman nuorena. Tai sitten mene naimisiin varakkaan ihmisen kanssa. Lotto tai eurojackpot ovat myös yksi mahdollisuus taloudellisen hyvinvoinnin saavuttamiseen.

Kiitos vastauksesta! Täytyykin kysäistä lukion opettajalta jos vielä ottaisi tehtäviä vastaan. Deadline tosin meni 13 vuotta sitten.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019

redpecka

Jäsen
@Everton Mitä jos luopuu astronauttihaaveista ja vanhoilla päivillä haluaisi kovan luokan myrmekologiksi, minkälaista koulutusta siihen vaaditaan vai riittääkö jos muuttaa vaan maalle?

Bonarina voisin tutkii matoja. Suosikkeinani ne Välimeren alueen myrkyllisimmät otukset eli ne jotkuu söpöt pörröset kulkuekehrääjäperhosen toukat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@Everton Mitä jos luopuu astronauttihaaveista ja vanhoilla päivillä haluaisi kovan luokan myrmekologiksi, minkälaista koulutusta siihen vaaditaan vai riittääkö jos muuttaa vaan maalle?

Ei tuo varmaan ollenkaan pöllömpi ajatus olisi. Tai ainakin olisi luultavasti huomattavasti helpommin toteutettavissa kuin pääsy astronautiksi.

Eihän minulla tästä(kään) asiasta ole mitään varmaa tietoa, mutta olettaisin että myrmekologiksi päästäkseen olisi ensin mentävä yliopistoon lukemaan, erikoistuttava ensin entomologiaan (tai etologiaan) ja sitten vielä sen jälkeen juuri murkkuihin.

Oppisopimuksella tai omatoimisestikin voit varmasti yltää kovan luokan oman elämäsi myrmekologiksi, mutta mitään virallista tutkintoa ja todistusta aiheesta et sillä konstein saa.
 

redpecka

Jäsen
...omatoimisestikin voit varmasti yltää kovan luokan oman elämäsi myrmekologiksi, mutta mitään virallista tutkintoa ja todistusta aiheesta et sillä konstein saa.
Joo, rupeen tämmöseksi. Aloitan lukemalla vaikka Wikipediasta. Älkääkä nyt joku tietokilpailunpitäjä menkö editoimaan sinne mitään prevelitzejä.

Sitten aion ratkaista päällekkäisten muurahaisten arvoituksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös