Mainos

Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 7 133 957
  • 47 231

Shelter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
avatar kirjoitti:
Onko pitkä perjantai 30. päivä? Ei nuo kirkolliset pyhät ole oikein allekirjoittaneella hallussa. Silloinhan pitäisi olla pyhäpäivä eikö? Vai onko se vasta viikon päästä siitä?

Viikon päästä, eli 6.4 on pitkäperjantai.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
avatar kirjoitti:
Onko pitkä perjantai 30. päivä? Ei nuo kirkolliset pyhät ole oikein allekirjoittaneella hallussa. Silloinhan pitäisi olla pyhäpäivä eikö? Vai onko se vasta viikon päästä siitä?

Normaalia pitempää perjantaita vietetään ensi viikon perjantaina (6.päivä).

Ja tilastonikkareille tiedoksi:

"Pääsiäisen ajankohta vaihtelee kalenterissa paljonkin, mutta määritelmänä pääsiäispäivä sijoittuu kevätpäivän tasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeiseen sunnuntaihin." (Wikipedia)

Esim. Pitkä Perjantain sarjaohjelma vuosille 2008-2013: 2008: 21.03, 2009: 10.04, 2010: 02.04, 2011: 22.04, 2012: 06.04, 2013: 29.03...
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
avatar kirjoitti:
Onko pitkä perjantai 30. päivä? Ei nuo kirkolliset pyhät ole oikein allekirjoittaneella hallussa. Silloinhan pitäisi olla pyhäpäivä eikö? Vai onko se vasta viikon päästä siitä?

Minulla on kalenterissa merkattu pyhäpäiviksi 6.4.(pe) ja 9.4.(ma) joten luultavasti pitkäperjantai on vasta viikon päästä. Olen kyllä samaa mieltä siitä että saisi olla tämänkin viikon perjantai pyhäpäivä.

Edit: Kaksi riviä ja kymmenen minuuttia. Turha väittää hitaaksi!
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Miksi jotkut ruuat maistuvat superisti paremmalta vasta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä? Esimerkiksi käy esim. jauhelihapihvit, kaalikeitto ja vaikkapa tällä hetkellä syömäni lasagne? Siis hyviähän ne on heti tuoreeltaankin, mutta selkeästi parempia seuraavana päivänä...
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
dude kirjoitti:
Miksi jotkut ruuat maistuvat superisti paremmalta vasta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä? Esimerkiksi käy esim. jauhelihapihvit, kaalikeitto ja vaikkapa tällä hetkellä syömäni lasagne? Siis hyviähän ne on heti tuoreeltaankin, mutta selkeästi parempia seuraavana päivänä...
Enpä tiedä, enkä ymmärrä miten joku voi olla tuota mieltä. Usein heitän jäljelle jääneet ruuat mieluumin roskiin kuin lämmitän ne uudelleen. Enkä ajattele Biafran lapsia.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
dude kirjoitti:
Miksi jotkut ruuat maistuvat superisti paremmalta vasta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä?

Ruokaa ei pitäisi syödä heti kuumana, vaan antaa sen jäähtyä. Jotain lasagnea tulee syötyä samalla sekunnilla, kun sen ottaa uunista.

Seuraavana päivän mikrossa sen lämmittää sitten sopivaksi.
 

tty_01

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
dude kirjoitti:
Miksi jotkut ruuat maistuvat superisti paremmalta vasta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä? Esimerkiksi käy esim. jauhelihapihvit, kaalikeitto ja vaikkapa tällä hetkellä syömäni lasagne? Siis hyviähän ne on heti tuoreeltaankin, mutta selkeästi parempia seuraavana päivänä...

Veikkaisin, että maut ehtivät imeytyä paremmin. Vertaa esim marinadiin.
 

Kaivanto

Jäsen
Muistelen lukeneeni/kuulleeni, että lasagne kuuluisi oikeaoppisesti valmistaa jo syömistä edeltävänä päivänä. En nyt kyllä lähdettä muista ja puolet internetistä on koirien kirjoittamaa, että jos joku auktoriteetti osaa vahvistaa/tyrmätä asian niin hyvä.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ruokaan liittyy tämäkin kysymys. Miksi sulanutta pakastetta ei saa jäädyttää uudelleen? Mitä ihmettä sille muka voi tapahtua? Saattaa olla typerä kysymys, mutta eipähän ole koskaan tullut tuota selvitettyä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
tty_01 kirjoitti:
Veikkaisin, että maut ehtivät imeytyä paremmin. Vertaa esim marinadiin.
Jep, esim. kastikkeet ja keitot on monesti parempia seuraavana päivänä. Mausteet ei kuitenkaan aina kovin nopeasti luovuta sitä makuaan, yön yli ollessaan ehtivät antaa sitä makua paljon paremmin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
#77 kirjoitti:
Ruokaan liittyy tämäkin kysymys. Miksi sulanutta pakastetta ei saa jäädyttää uudelleen? Mitä ihmettä sille muka voi tapahtua? Saattaa olla typerä kysymys, mutta eipähän ole koskaan tullut tuota selvitettyä.
Finfoodin sivuilta tällaista:

Miksi sulanutta pakastetta ei voi pakastaa uudelleen?
Sulanutta pakastetta ei pidä pakastaa uudelleen monestakaan syystä. Tärkein syy on se, että pakkasvarastoinnin aikana lepotilassa olleet itiölliset bakteerit alkavat välittömästi lisääntyä, kun tuote on tarpeeksi sulanut. Lisäksi entsyymit tulevat jälleen aktiivisiksi ja rasvojen härskiintyminen nopeutuu. Em. syistä sulanut pakaste tulee valmistaa ruuaksi viivyttelemättä.
Yksi hyvin merkittävä syy on myös elintarvikkeen rakenteen heikkeneminen. Kotipakastaminen eli jääkiteiden hidas muodostuminen rikkoo solurakenteita. Sulattaminen rikkoo niitä edelleen. Lihan osalta tämä vaikuttaa proteiinien vedensidontaan ja sitä kautta lihan mehevyyteen. Uudelleenpakastaminen ja - sulattaminen rikkovat rakenteita vielä lisää, jolloin tuloksena voi olla kypsennyksen päätteeksi kuiva ja sitkeä tai purumainen liha. (Finfood Lihatiedotus)

 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaivanto kirjoitti:
Muistelen lukeneeni/kuulleeni, että lasagne kuuluisi oikeaoppisesti valmistaa jo syömistä edeltävänä päivänä.
Yhtään en epäile etteikö tuollaista jossain olisi sanottukin mutta enpä tiedä sitten kuinka suositeltavaa tuo on nykyisten omavalvonta ja hygieniapassien maailmassa.
Itse olen kuullut ja lukenut, että kaikki ruoka tulisi joko tarjoilla tai jäähdyttää välittömästi sen valmistuttua ja tässä tietenkin huomioidaan ruuan ”vetäytyminen” uunista pois oton jälkeen. Ruokaa tarjoiltaessa pitäisi ruoan olla just oikean lämmintä ja Lasagnella se lämpötila on muistaakseni 60 astetta, mutta voin muistaa asteet väärinkin.
Niin tai näin Lasagneen käytetään kuitenkin maitoa joka kuumenee uunissa ja tuota kautta valmis Lasagne on huonosti säilyvää ja mukava kasvualusta bakteereille. Maultaan voi olla parempaa seuraavana päivänä mutta ravintoarvoltaan ja puhtaudeltaan ehkä suositeltavampaa syödä heti.

Terveisin koo
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Hotelleista...

Kiinnostaisi tietää, että mikä on normikäytäntö Suomessa noissa hotelleissa maksuperiaatteista siinä mielessä, että pitääkö olla missäkin firmoissa asiakkaaksi ryhtyessä luottokortti? Meinaan kun ei tämmösillä köyhillä opiskelijoilla sellaisia ole eikä hetkeen kyllä tulekaan. Kesän aikana varmasti olisi vähän menoja ympäri maakuntia ja hotelliakin ehkä saattaisi joutua käyttämään.

Sen verran muistan, että aikanaan kaverin kanssa käytiin reissussa pohjoismaissa ja Scandic ei kaivannut moista vaan kun oli jokin asiakkuuskortti olemassa niin sillä pärjäsi. Mitenhän muissa? Sitäkin kun kelasin, että kun tuli katsottua kyttäruutua viimeeksi niin oli Imatralla joku hotellihuijari taas ollut liikkeellä. Näistä on joskus ollut juttua paikallisessakin lehdessä jossa kerrottiin Lappeenrannassakin olleen joskus jokunen tapaus kuka jättää aina kaikki maksut pystyyn. Että jos joku osaa sanoa asiaan jotain niin kiitoksia :)
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Fillari junassa

Elikkäs paljonko maksaa pyörän kuljettaminen pk-seudun lähijunassa? Yhdeltä taholta olen kuulut ettei mitään ja toiselta taholta että puolet lipun hinnasta (esim. seutumatkoilla 3,60/2=1,80€). Entä onko jotain kellonaikoja milloin pyörää ei saa junaan viedä?
 

Anders

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kobe kirjoitti:
Elikkäs paljonko maksaa pyörän kuljettaminen pk-seudun lähijunassa? Yhdeltä taholta olen kuulut ettei mitään ja toiselta taholta että puolet lipun hinnasta (esim. seutumatkoilla 3,60/2=1,80€). Entä onko jotain kellonaikoja milloin pyörää ei saa junaan viedä?
VR kertoo: http://www.vr.fi/heo/palvelut/matkatavara.htm
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kobe kirjoitti:
Elikkäs paljonko maksaa pyörän kuljettaminen pk-seudun lähijunassa?

Polkupyörien kuljettaminen pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä

Polkupyöriä voi kuljettaa pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junissa, ei kuitenkaan ruuhka-aikoina ma-pe klo 7.00-9.00 eikä klo 15.00-18.00. Potkupyörä rinnastetaan polkupyörään.

Polkupyörien kuljetusmaksut Helsingin lähijunissa:

Vyöhykealueella 4,20 euroa
YTV-alueella 3,60 euroa
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lista Suomen yrityksistä

Löytyykö mistään ilmaista listaa Suomen 5000:sta isoimmasta yrityksestä? Täytyisi tehdä tehdä jotain tutkielmaa kouluun yli 50 henkeä työllistävistä yrityksistä, joita löytyy jotain päälle 4000kpl. Tilastokeskuksen ostopalvelun hinta oli about 7000, mikä ei oikein houkuttele. Tosin ne olisivat arponeet otoksen samaan rahaan, mutta osaan järjestää riittävän loton itsekin.
 

GmB

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulta-Kerho
canal+

Mistähän johtuu ettei canal+ sport1, sport2 ja disney channel ei näy vaikka pitäisi? Film1 ja Film2 näkyy normaalisti.

Laitteena toimii joku sony, jossa on sisään tehty digiboxi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tuosta Kysymyksiä, kommentteja ja palautetta Jatkoajan toimitukselle ja ylläpidolle -ketjusta tuli mieleen, osaako joku kaivaa sitä Liljaniemen juttua Nielikäisestä esille niiltä ajoilta kun hän siirtyi IFK:hon? Taisi hamekangas liittyä vahvasti kyseiseen kirjoitukseen. Itse en löytänyt mistään.
 

Veijari

Jäsen
Löytyykö polkupyrän kumeihin tarkoitettua paikkausvaahtoa, vastaavaa kuin autonrenkaisiinkin on saatavilla? Toimiiko?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mitä kiinalaista Alkosta saa, viinejä niillä ei taida olla? Tiukka viinakaan ei innosta, jos jotain näitä riisihommia, mitkä nekin ovat ehkä japanilaisia. Jotain ylihintaista olutta ainoastaan?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
pernaveikko kirjoitti:
Mitä kiinalaista Alkosta saa, viinejä niillä ei taida olla? Tiukka viinakaan ei innosta, jos jotain näitä riisihommia, mitkä nekin ovat ehkä japanilaisia. Jotain ylihintaista olutta ainoastaan?
Ainut tuote Kiinasta taitaa olla Zhujiang Beer. 5,3 % lager olut. Vaalea, kevyt, hedelmäinen, miedosti humaloitu. Tämä tieto Alkon sivujen mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös