Millaiset katsomotilat Pajulahden liikuntakeskuksen jäähallissa on? Esimerkiksi Vierumäen vastaavaan verrattuna.
Onko HPK:n Matias Haaranen (169 cm / 60 kg) historian lyhin ja pienin Liigassa pelannut puolustaja?
Googleen Pajulahti ja jäähalli, niin löytyy kuvahausta lisätietoa katsomotiloista...
Sääntökirjassa säännössä 20 v. asiasta sanotaan seuraavasti: "...Maalipylväät ja ylärima, jotka muodostavat teräksisen putkirungon, tulee valmistaan halkaisijaltaan viisi senttimetriä paksusta putkesta ja ne tulee maalata punaiseksi."Onko virallisen maalin maaliputkella jokin standardi halkaisija? Jos ei, niin mikä se on yleisimmissä, esim Raitasportin maaleissa?
Tuossa CHL-höntsyn kuvia katselin ja Googletin EHC Lintzin veskaria Michael Ouzasia.
Onko kaveri oikeasti junnuna vetänyt jossain FoPS:ssa?
Eliteprospects.com - Michael Ouzas
Asia joka minua on monesti mietityttänyt. Miksi eniten jäähyjä kerännyttä pelaajaa aina tituleerataan jäähypörssin voittajana? Ennakoissa arvuutellaan kuka voittaa jäähypörssin jne. Eihän jäähypörssin voitto ole mikään meriitti, eikä sitä varmaan kukaan täysijärkinen pelaaja halua voittaa, saatikka että se olisi jokin tavoiteltu titteli. Eikö eniten jäähyjä kerännyttä pelaajaa pitäisi tituleerata pikemminkin jäähypörssin häviäjänä? Miksi kausiennakoissa ei ikinä kysytä, kuka häviää jäähypörssin?
Hmmm... sekalainen kysymys jääkiekosta => ketju: Sekalaisia kysymyksiä jääkiekosta - minkälaista "parempaa" ketjua sitten etsit löytämättä?En oikein löytänyt parempaa ketjua tähän hätään niin kysytään sitten täällä.
TPS:n Kai Nurmisen tipahtaminen MM-kisajoukkueesta keväällä 2000 ainakin nosti melkoisen kohun. Maajoukkueen päävalmentajana oli tuolloin Hannu Aravirta - vastaavasti Kai Nurminen voitti sekä SM-liigan maalipörssin (41 maalia) että koko pistepörssin (78 pistettä). Spekulaatioita rannalle jättämisen syistä voi lukea esim. Jatkoajan maajoukkueosiosta asialle omistetusta ketjusta...Eli hakusessa on sen liigapelaajan nimi, joka jätettiin rannalle joistakin MM-kisoista Aravirran tai Summasen aikoina. Pelaaja joko voitti tai oli hyvin lähellä pistepörssin voittoa liigassa ja luonnollisesti tästä syntyi kohu. Muistaakseni jossain artikkelissa mainittiin, että yhtenä perusteena joukkueesta putoamiselle oli se, että liigassa tehdyt pisteet tulivat hyvin pitkälti kotikentältä, kun taas vieraissa tehoilu ei onnistunutkaan samalla tavalla. En ole varma valmentajista, mutta veikkaisin, että kyse on jommastakummasta herrasta.
Aravirta kertoo kirjassaan tutkineensa Nurmisen 78 tehopisteen taustat kauden 1999-00 SM-liigassa ja sieltä oli löytynyt perusteita jättää Nurminen rannalle. Nurminen takoi kotipeleissä 54 pinnaa ja vieraspeleissä 24 pinnaa. Ero koti -ja vieraspelien välillä oli Aran mielestä suuri, liian suuri. Ara piti tätä tärkeänä seikkana, koska kisat pelattiin v. 2000 Pietarissa. Päätöstä toki Aran mukaan pohdiskeltiin hartaasti. Lisäksi Ara oli kysellyt mielipiteitä Kaitsusta niiltä seuravalmentajilta, jotka hänet tunsi ja keiden valmennuksessa Kaitsu oli pelannut.
Vieläkö kansainväliset säännöt mahdollistavat rangaistuslaukauksen vaihtamisen kahden minuutin jäähyyn? Tuli vain mieleen Norja-Slovenia-matsia katsellessa, kun noin minuutti ennen loppua (tilanne 2-1 Norjalle) norjalaisille vihellettiin rankkari. Tuossa tilanteessa rankkarin vaihtaminen kakkoseen olisi mielestäni ollut ihan perusteltua, koska se olisi käytännössä tapppanut Slovenian kirin ilman maalivahtia. Nykytapojen mukaan norski kävi kuitenkin vetämässä kiekon häkkärin patjoihin ja lopussa Slovenia myllytti vielä huippupaikan 6-5-kenttäpelaajaylivoimalla, vaikka maalia ei lopulta syntynytkään. Jos tuo vaihtaminen on vielä mahdollista, niin ihan aidosti ihmettelen ettei mahdollisuutta käytännössä käytetä koskaan.
Eivät mahdollista. Eivät enää moneen vuoteen ole mahdollistaneet.
Vanhoja viestejä selatessa tuli tämä mieleen eli muistaako kukaan tapausta, jossa näin olisi toimittu aikana, kun se vielä oli sääntöjen mukaan mahdollista? Vai oliko kyseessä hieman samankaltainen herrasmiessopimus kuin mailojen mittailun kanssa?
Jokeri-wikissa Sean Gagnonin ja Santeri Heiskasen ottelumäärät kaudella 1999-00 ovat menneet väärin päin.Mr.Fox tietänee, mutta muutkin saavat toki vastata. Sean Gagnon otti 17:ssa ottelussa runkosarjassa 1999-2000 yhteensä 183 jäähyminuuttia. Lähteenä toimii Jokereiden tilastosivut ko. kaudelta. Onko se pelattuihin otteluihin nähden jokin ennätys, vai rikkoiko esim. Matt Nickerson sen?
En tiedä onko ennätys, mutta Esa Lipiäinen pelasi aikoinaan yhden nottelun ja lähti suihkuun. Eli k.a:lla 25 min per pelattu peli.
Samalla kaudella IFK:ssa pelasi Trevor Doyle joka pelasikin sitten jo kolminkertaisen määrän peljä Lipiäiseen verrattuna, mutta joka otti vain 10min per peli jäähyjä..
En tiedä onko ennätys, mutta Esa Lipiäinen pelasi aikoinaan yhden nottelun ja lähti suihkuun. Eli k.a:lla 25 min per pelattu peli.
IFK:lla oli silloisen EHL:n välieräturnaus seuraavana viikonloppuna, ottelu Turussa torstaina eikä TPS suostunut siirtoon.