Sekalaisia kysymyksiä jääkiekosta

  • 1 989 696
  • 8 416
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
EDIT2: nopeasti Tapparan tilastosivuilta laskettuna Jarkko teki 100. maalinsa 117. ottelussaan

Summanen oli tehnyt kauden 88-89 alkuun mennessä 109 matsissa 88 maalia, ja seuraavalla kaudellaan teki 35 maalia. Kun ei ole ottelukohtasia tilastoja käsillä ei osaa sanoa onko samoissa luvuissa, mutta puuttuvat 12 maalia kauden alussa 8 ottelussa joissa ilves teki yhteensä 49 maalia on mahollisuuksien rajoissa.

EDIT:poistetaas Java höpötykset ja jatketaan penkomista
 
Viimeksi muokattu:

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Palataas tähän maalittomuusputkeen uran alusta. Mikä siinä olikaan ennätys? KalPan Mikko Kukkonen on pelannut nyt 105 runkosarjaottelua ja 12 play-off-ottelua tekemättä maalia.
 

pelikielto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä mahtaa olla minuuteissa laskettuna SM-liigan nollapeliennätys? Siis tyyliin 6,5 ottelua putkeen, tuo sitten minuutteina.
 

axe

Jäsen
Mikä mahtaa olla minuuteissa laskettuna SM-liigan nollapeliennätys? Siis tyyliin 6,5 ottelua putkeen, tuo sitten minuutteina.

Täähän on Jatkiksessa melkein yhtä yleinen kysymys kuin vittuilu-utelut Petteri Sihvosen valmennusmeriiteistä. Viimeksi 14.12. on vastattu ennätykseksi 259 minuuttia 28 sekuntia by Kimmo Lecklin, TPS 1997.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Eikös tuon 4.2 pelatun Blues-Ässät pelin rankkarivoiton jälkeen olisi pitänyt tuo maali merkitä Rannalle eikä Puustiselle? Koska Ranta teki ensimmäisenä maalin, sen jälkeen kumpikaan ässä pelaaja ei tehnyt vaan Puustinen teki sitten Bluesin kolmantena ampujana. Eli siis Ranta teki ratkaisevan maalin mutta silti tuo merkittiin Puustiselle.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Eli siis Ranta teki ratkaisevan maalin mutta silti tuo merkittiin Puustiselle.
Ranta ei tehnyt ratkaisevaa, vaan voittomaalin. Puustinen teki nimenomaan sen ratkaisevan maalin, jonka jälkeen voittomaalikilpailu voitiin lopettaa ennen porilaisten viimeistä vuoroa, koska Ässillä ei ollut enää mahdollisuutta saavuttaa Bluesin tekemää maalimäärää.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tapparan joukkueessa on tällä kaudella neljällä vuosikymmenellä syntyneitä pelaajia (60-, 70-, 80- ja 90-luvuilla). Onko tapaus ainutkertainen sm-liigahistoriassa? Oliko Ilveksen listoilla Raipen viimeisellä kaudella mukana jo 1990-luvulla syntyneitä pelaajia?

Kaksi muuta mahdollisuutta tulee mieleeni: Ässien rosteri kaudella 1976 – 77, mahtuiko mukaan yhtään 1960-luvulla syntynyttä teinitähteä, Kilpiöhän pelasi tuolloin viimeisen kautensa (vm -36). Entä TPS kaudella 1993 – 1994, jolloin Timo Nummelin (vm -48) pelasi juhlaottelussa Petterin pakkiparina; oliko esim. Jukka Virtanen tai joku muu 1950-luvulla syntynyt enää joukkueessa mukana?

Tekeekö Tappara tässäkin yhdenlaisen sm-liigan ennätyksen?

Jokereissa nähtiin viime kaudella Varis ja useampikin pikkunapero (Helenius, Eronen, Pitkänen, Pulkkinen).
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei ihan SM-Liigasta enää puhuta, mutta Jaakko Suomalaisella on SM-Liigassa ja Mestiksessä yhteensä 10 joukkuetta.

Lisäksi matkalle mahtuu reissu Englantiin, sekä Karhu-Kissoissa Suomi-Sarjaa, ja Nuorten SM-liigaa Jokereissa.

Mestis / I-divisioona:


Sport
Kiekko-Vantaa
Jokipojat
KooKoo
Jukurit
Ahmat
Haukat

Eikös Hevi-Jaska edustanut myös Kajaanin Hokkia Kärppäsopparinsa aikana pariin otteeseen?
 

Matson78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Michael Nylander 93-94

Osaisiko kukaan auttaa, kun pitäisi löytää Nylanderin ottelukohtaiset tehot nhl-liigan työsulkukaudella 1994–95 sm-liigassa. Sm-liigan sivuilta olen joskus päässyt katsomaan tilastoja jopa vuodelta 91, mutt nyt en löytänyt tarpeeksi pitkälle.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Mikä on pisin yhtäjaksoinen putki, joka jokin joukkue on johtanut SM-liigaa? Lukolla tuo putki on nyt 44 ottelua ja se kiinnostaa mikä siinä on SM-liigan ennätys? Vai joko tuo ennätys on Lukolla?
 

d2uce

Jäsen
Mikä on pisin yhtäjaksoinen putki, joka jokin joukkue on johtanut SM-liigaa? Lukolla tuo putki on nyt 44 ottelua ja se kiinnostaa mikä siinä on SM-liigan ennätys? Vai joko tuo ennätys on Lukolla?

Heitetään tähän lämmittelykysymyksen perään sitten hieman visaisempi pähkinä. Mikä on pisin putki, jossa joukkue ei ole ollut kertaakaan tappiolla ottelussa? Tasoista toki lähdetään, joten pelkkä johtoputki voi olla maksimissaan jotain vajaan 60min luokkaa, ellei sitten oteta jotain kaksiosaisia finaaliotteluita yms. poikkeuspelleilyjä mukaan.
 

Petze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Liverpool fc
Håkan Hjerppe

Oliko TPS:n Håkan Hjerppe ensimmäinen ison tasanumeron 88 käyttäjä sm-liigassa?

Tarkoitan siis näitä numeroita 77, 88 ja 99. Ketkä muut ovat kyseisiä numeroita käyttäneet?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Heitetään tähän lämmittelykysymyksen perään sitten hieman visaisempi pähkinä. Mikä on pisin putki, jossa joukkue ei ole ollut kertaakaan tappiolla ottelussa?
Todella hyvä pähkinä!

Itse lähtisin ainakin liikkeelle tarkistamalla kauden 1997-98 päätteen HIFK:n pelejä. Toinen tarkastettava asia (näin TPS:n miehenä) olisi tietysti TPS:n 12 perättäisen voiton sarja vuodenvaihteessa 1993-94 tai 15 tappiottoman pelin putki vuodenvaihteessa 2003-04.

Nämä nyt kannattaisi tarkistaa ensimmäiseksi.

EDIT1: pientä perspektiiviä vastaukseen antaa varmasti juuri tuo kerran puolessa vuodessa kysytty Lecklinin nollapeliputki. Tuon putken aikana TPS ei ollut tappiolla 296min 16sec. Käytännössä siis tämän kysytyn joukkueen olisi pitänyt pelata lähes viisi ottelua (15 erää) olematta tappiolla. Nopeasti katsottuna SM-liigan sivuilta ainakaan tuossa TPS:n 2003-04 tappiottomassa putkessa ei tuollaisia 15 erän tappiottomia jaksoja ole.

EDIT2: tosiaan HIFK pelasi kevään 1998 pudotuspeleissä 406min 09sec (=yli 20 erää) olematta tappiolla. 22.03.1998 HIFK-Ässät -puolivälieräottelussa Jere Karalahti tasoitti tilanteeksi 2-2 ajassa 25:08. Tämän jälkeen HIFK ei enää ollut tappiolla. Olli Jokisen mestaruuden ratkaissut maali tuli jatkoajalla ajassa 71:17. Tässä välissä viisi 60min ottelua.

Kauden 1998-99 HIFK aloitti kahdella voitto-ottelulla, joissa se ei ollut hetkeäkään tappiolla. 20.09.1998 kauden kolmannessa ottelussa Tappara meni Josef Boumediennen maalilla HIFK:a vastaan 0-1 johtoon ajassa 29:21. Näin ollen HIFK:n kausi alkoi 149min 21sec tappiottomalla putkella. Jos tämä putki lisätään HIFK:n edellisen kauden päätökseen, niin HIFK ei ollut tappiolla 555min 30sec.

Melkein 28 erää putkeen...
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oliko TPS:n Håkan Hjerppe ensimmäinen ison tasanumeron 88 käyttäjä sm-liigassa?

Muistaakseni oli. Ja Hokkuhan pelasi numerolla 77.

Samoihin aikoihin tosin oli Ilveksessä joku Heikkilä-niminen pelaaja joka pelasi numerolla 55 ja kyllähän se siihen aikaan oli yleinen hämmästelyn aihe ainakin Äijänsuolla että minkä tautta miehillä tuommoiset numerot on.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Oletetaan että runkosarjaa on pelattu 55 ottelua ja sarja on todella tasainen, sijat 6-11 vaikka 2 pisteen sisällä. 56 ottelussa kohtaa liigan sijoilla 7 ja 14 olevat. Viimeisenä oleva menettänyt jo mahdollisuutensa playoffeihin. Tuossa ottelussa joku jumbojoukkuuen tähtipelaaja ajaa törkeästi päähän toisen joukkueen pelaajaa ja Muukkonen määrää hänet 3 ottelun pelikieltoon. Tällä jumbojoukkueella on vielä jäljellä ottelut runkosarjan kuudetta ja kahdeksannetta vastaan. Tuo seitsemäntenä oleva joukkue ei halua, että tuosta taklauksesta tulee pelikieltoa, etteivät sijoilla 6 ja 8 olevat saa tasoitusta kun vastustajan tähtipelaaja on poissa. Taistelu suorasta playoff-paikasta on kovaa.

Eli onko joskus ollut tämän kaltaista tilannetta, että taklattava joukkue vaatisi vastustajan pelikiellon kumoamista tai tuleeko siitä edes pelikieltoa jos molemmat joukkuueet valittaisivat Muukkoselle?

Todella epäselvästi selitetty, mutta toivottavasti joku ymmärsi :)
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ei tuolla perusteella pelikieltoa kumota.

Toki protesti niistä on aina mahdollista tehdä, kuten hyvin Tapparan kannattajana tiedät. Ja menee vieläpä läpikin, kun osaa hyvin perustella, vertaa case Lehterä.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Onko jossain tilastoitu sitä, että mikä on ollut kaikkien aikojen pisin kolmen erän liigaottelu. Ei jatkoaikoja tai rankkareita huomioituna. Pelkästään kolme erää ja aika kellotettuna pelin alkamisajasta aina lopetusaikaan.

Nykyään kun matsit tuntuu helposti venyvän reilusti yli kaksituntisiksi, vaikkei pelissä tapahdu mitään erikoista, niin olisi suorastaan mielenkiintoista tietää, että missä hallissa on vietetty tavallisen ottelun vuoksi kaikista eniten aikaa. Mahdollisesti myös miksi? Joukkotappelu? Pitkät videotarkastukset? Ovien rikkoutumiset? Pleksien putoamiset? Kaikki samassa ottelussa?

18.30 - ?

Mitään faktaa ei ole esittää, mutta HIFK:n pelit on perinteisesti kestäneet pitkään. Veikkaisin jotain peliä Nordiksella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös