eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Aholle maali käynnissä olevassa Hurricanes - Panthers ottelussa ja 300. pistettä runkosarjassa täyteen. Kylläpä aika rientää, vastahan tuo aloitti rapakon tuolla puolen.

349 peliä meni tämän rajapyykin saavuttamiseen, katsotaan kasvaako potti vielä tässä pelissä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laitetaan nyt tänne aikakirjoihin merkintä: Professorille hattutemppu. Tällä kaudella oli vasta toinen suomalainen, joka moiseen pystyi. Ensimmäinenhän ei ollut Laine, eikä edes Rantanen tai Barkov, vaan Donskoi.

Aholla nyt myös päällä 8 matsin mittainen pisteputki, jonka aikana on syntynyt ihan messevät tehot 6+9=15, ja noussut tosissaan hätyyttelemään Rantanen-Barkov -kaksikkoa suomalaisten piste- ja maalipörssin voitosta. Tosin, Rantanenkin on vetänyt 9 matsia putkeen itsensä pisteille, 8+8=16 tehoilla, eli ei se oo helppo homma Sebastianilla ottaa Mikkoa kiinni.

Ihan mukavaan kevätvireeseen on Sebastian itsensä rykäissyt. Kaikista suomalaisista NHL-pelaajista jotenkin toivoisin eniten just Aholle Stanley Cup -voittoa, joten täytyy toivoa että Ahon vauhti vaan kiihtyy ja miekkonen pääsee kauden jälkeen nostelemaan sitä saatanan isoa nakkikattilaa, ja vieläpä bonuksena poseeraamaan Gary Bettmanin ja sen semmosen ihmeellisen kiiltelevän vaahteranlehti-tötterön viereen.
 
RAPORTOI

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
19-20 kauden alusta lähtien Aho on painanut 120 peliin 62+59=121p. Huikea pistemäärä ja varsinkin tuo maalien paljous, mutta Aho paukuttaakin 18.1 prosenttisesti vedot sisään.
Tämä kaikki ja unohtamatta puolustuspeliä. +- saldo samalle ajalle on +28. 7 AV-maalia (liigan ykkönen) jne.

Aika huikean pelaajan sai Carolina toisella kierroksella. Muistaakseni Ahon valinta herätti jotain parran pärinöitä, mutta ei varmasti enää löydy samaa mieltä olevia.

Täällä pidetään sormet ja varpaat ristissä Carolinan kannujahdissa!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
Saatikka vielä aikaa muistelen kun se parempi Sebastian Aho oli ruotsalainen.
Onkohan tällaista aikaa nyt ihan realistisesti koskaan ollut? Ruotsalainen Sebastian Aho varattiin vitoskierroksella yli-ikäisenä vuonna 2017 ja tuolloin se "huonompi" suomalainen oli pelannut jo ekan kautensa NHL:ssä ja hyvin pelasi jo silloin.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Onkohan tällaista aikaa nyt ihan realistisesti koskaan ollut? Ruotsalainen Sebastian Aho varattiin vitoskierroksella yli-ikäisenä vuonna 2017 ja tuolloin se "huonompi" suomalainen oli pelannut jo ekan kautensa NHL:ssä ja hyvin pelasi jo silloin.
Muistelisin että jossain vaiheessa kun Sebut olivat kovin nuoria tätäkin laitettiin eholle?
 
Muistelisin että jossain vaiheessa kun Sebut olivat kovin nuoria tätäkin laitettiin eholle?
Itsekin muistelen tämänlaista puhetta joskus kuulleeni. Vaikka suomen Aho tekikin kovaa jälkeä juniorisarjoissa, oli ainakin oman muistikuvani mukaan läpimurto miesten sarjoihin hieman yllättävä. Esimerkiksi kaudella 2014-2015 molemmat Ahot painoivat miesten sarjoissa samaan tahtiin pisteitä, vaikka toinen pelasi puolustajana kovemmassa sarjassa. Samalla kaudella ruotsalaisversio oli myös merkittävämmässä roolissa junnukisoissa. Tietenkin tähän vaikuttaa myös miesten ikäero, joka menee vuoden verran ruotsalaisversion hyväksi. Sinänsä ihan ymmärrettävästi tuota draft valintaa mietittiin aikanaan, kun monesti suomalaispelaajat päästään varaamaan heti läpimurtokauden jälkeen. Aholla läpimurtokausi tuli vasta draftin jälkeen, ja seuraavan vuoden draftissa olisi voinut hyvinkin taistella ykkösvarauksen paikasta. Carolina oli kuitenkin kaukaa viisas, kun tajusi Ahon olevan oman draftinsa nuorimmasta päästä ja läpimurron kynnyksellä.

EDIT: Ja lisätään vielä, totutun kova aloitus playoffseihin. Pisteitä ei tullut, mutta kovaa tekemistä molempiin suuntiin ja oli silti alustamassa muutamaa maalia.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja DominaattoriTuli tämmönen pätkä youtubessa ehdotuksissa vastaan. Pakko kyllä kehua tuota Ahon onetimeriä. Ei vedä aina täysiä sinne päin, tai yritä aina yläpeltiin. Vaan enemmänkin näyttää siltä, että tarkasti sijoittaa sen sinne - missä reikä näkyy ja takoo varmoja maaleja. En muista Liiga-ajoilta millainen Ahon veto oli, mutta kyllähän tuo onetimer lähtee komeasti. Sekä ranne on terävä ja tarkka. Ei ihme, että on Suomen TOP5 maalintekijöitä NHLssä.

3 kautta putkeen mennyt nyt lähes piste/peli tahtia. Ja tuosta se varmasti vielä vain paranee. Eikä nuo 2 ensimmäistäkään mitään heikkoja kausia ole olleet. Aho menee omissa papereissa Barkovin ja Rantasen kanssa Suomen top 3 pelaajiin. Toissa kaudella suomalaisten maalipörssin voitto 38. maalilla. Viime kaudella 3. 24. maalilla juurikin Barkovin ja Rantasen takana. Sitä edellisellä myös 30. maalilla sijalla 3. Suomi pörssissä Rantasen ja Barkovin jälkeen. Tasaisen varmaa työskentelyä ja voi olla, ett joskus jopa meneen nuiden kahden ohikin vielä selvemmin. Niinkuin toissakaudella jo tekikin (toki Rantasel vain 42peliä)
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy