Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sebastian Aho – professori

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 23.10.2016 klo 11.02.

 1. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Aho on selvästikin saanut nopeutta lisää ja vaikuttaisi olevan myös kamppailupelaamisessa entistä vahvempi. Kyllä sitä muuallakin osataan kuin Rautalan kesätreeneissä.

  Kiekollista rohkeuttakin on tullut lisää, mutta ei Aho mitenkään yltiörohkeasti pelaa, vaan tunnistaa tilanteet jolloin pitää valita helpompi ratkaisu, kuten esim. siirtokiekko. Mielenkiintoista nähdä, että pelaako Aho jo tällä kaudella sentterinä joitain otteluita.
   
 2. 2wayCenter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
  Viimeisissä noin kymmenessä ottelussa Aholla on ollut niin valtava määrä maalipaikkoja, että odotettavissa on jossain vaiheessa isojakin tehopisteitä. Kingsiä vastaan olisi hyvin voinut tehdä 2-3 maalia ja Sharks-ottelussa reilusti enemmänkin kuin kaksi.

  Jos Aho saa laukaustaan kehitettyä lähivuosien aikana, hän on laiturin paikalta kyllä melkoinen pelote maalinteon suhteen. Tällä hetkellä Aho haastaa nopeudellaan vastustajan puolustusta pitkillä kuljetuksilla lähes vaihdosta toiseen. Nopeutta on tosiaan tullut lisää ja vaikkei nyt ihan Mcdavid-nopeudesta puhutakaan, Ahon peliälyllä tuo nopeus riittää jo olemaan todella vaarallinen pelaaja suorissa hyökkäyksissä, kun liikkeiden ajoitus on parasta mahdollista A-luokkaa.

  Näitä viime pelejä katsottuani olen alkanut miettimään, onko sentteri sittenkään oikea paikka maksimoimaan Ahon potentiaali. Tällä hetkellä pelaaminen näyttää erittäin vahvalta laiturin tontilla. Näitä pitkiä kuljetuksia ei sentterin tontilta pääse aivan yhtä paljon harrastamaan. Varmaankin Carolinan pelaajatilanne lopulta tulee ratkaisemaan Ahon tulevan pelipaikan.
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Sena pelaa eniten kiekolla. Kiekollisesta Ahosta on enemmän iloa kuin kiekottomasta.
   
 4. Rantojen Kuningas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Quebec Nordiques
  Lainaus:
  En näe asiaa ihan noin mustavalkoisena.
  Granlundin Mikkehän näin suomalaisena esimerkkitapauksena on oikea velho kiekon kanssa, mutta ei se niin vain sentterin tontilta läpimurtoaan tehnyt.
   
 5. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Sentterillä on iso vastuu, joka korostuu NHL:n nopeassa tempossa. Ahon etuna on huikea liike, jolla ennättää hoitaa molempien päiden vastuut. Olisi mielenkiintoista nähdä Granlund uudelleen sentterinä, eli fysiikka on kuitenkin selkeästi mennyt eteenpäin ensimmäisistä kausista, joten pelin sisällä pysyminen ei välttämättä ole enää ongelma.
   
 6. Rantojen mies Jäsen

  Olipahan taas Aholta peli. Välillä tuntuu että omatkin yllättyvät Ahon juonikkaista passeista. Jotain nuorta Saku Koivua tuossa aina välillä näkee, kun miehenalku puikkelehtii jostain ahtaasta välistä juuri, kun kaikki luulevat tilanteen olevan jo ohi. Paljon on vielä kehitettävää, mutta kaksi jääkiekkoilijan tärkeintä ominaisuutta mitä vaaditaan tämän hetken NHL:ssä ovat kuitenkin huipputasolla, peliäly ja luistelu siis. Upea ura edessä.
   
 7. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mikke ei saanut nostettua kiekollista kykyä jolloin hänestä tuli enemmän ”rivi” pelaaja
   
 8. Judge Dredd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Täytyy nyt muutaman viime pelin nähneenä tulla hehkuttamaan tätä miestä. Todella paljon on mies luomassa tilanteita hyökkäyspäässä ja pääsee itse paikoille. Eikä tee virheitä juuri ollenkaan kentällä. Maalintekotaitoa kun saa kehitettyä, niin Aho on melko varma tasainen 30 maalin mies tulevaisuudessa. Pisteidenteko potentiaali on suuri, puhumattakaan muista pelin osa-alueista. Esim. tuossa pelissä missä teki 2 maalia, huippu maalintekopaikkoja oli vähintään 5-6 maaliin siinä pelissä. Ja nämä paikat mies itse käytännössä loi. 2.erässä mm. 2 läpiajoa jo 2 maalia tehneenä. Ihme oli ettei sitä hattua siinä pelissä tullut.

  Toivotaan, että Ahon kehitys jatkuu tasaisena, eikä ole vain normaalia aikaisemmin kypsynyt omalle huipputasolle. Ja selviäisi ilman isompia loukkaantumisia. Onneksi on niin älykäs pelaaja, että isompien haaverien välttäminen on ehkä jopa todennäköistä. Loistava ura on jokatapauksessa edessä.
   
 9. la vida loca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Seksiä. Sitä se professorin pelaaminen on.

  Olipa hieno peli Aholta viime yönä. Upea syöttö Teräväisen maaliin, ai että. Suosittelen katsomaan vähintään highlightit.
   
 10. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Upea syöttö, mutta oli ne pari maaliakin ihan nättejä. Parasta oli kuitenkin katsella Malkinin vittuuntunutta ilmettä Ahon ensimmäisen maalin jälkeen - priceless!
   
 11. IMATION Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohojone
  Lainaus:
  No huh huh. Kehoituksesta katsoin highlightin ja ukkohan teki siinä lähestulkoon mitä tahtoi! On se kova.
   
 12. Chris Sharma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
  Olipa huikea peli Sebulta. Katsoin noi highlightsit ja parasta oli tuo luisteluvauhti, se rupeaa olemaan aivan huippuluokkaa. Maaginen syöttö ekaan maaliin ja sitten soolokuljetus Pittsburghin pakkien ohi ja maali. Hienoa, että -97 syntynyt suomalaispelaaja pelaa noin kovalla tasolla.
   
 13. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  On se kova. Ei siitä pääse mihinkään. Yksi kirkkaimmista tähdistä Suomelle moneksi vuodeksi. Mahdollisuudet nousta kaikkien aikojen kovimmaksi suomalaiseksi modernissa jääkiekossa. Toivottavasti mies pysyy ehjänä ja pystyy pelaamaan ehjiä kausia. Toisaalta Aho vaikuttaa sellaiselta pelaajalta joka ei kovin loukkaantumisherkkä ole kaukalossa ja pystyy hyvin suojaamaan itseään älykkäällä pelaamisella. Esimerkiksi Mi. Granlundi vaikuttaa tekevän itsensä huomattavasti suojaamattomammaksi sekä alttiimmaksi koville taklauksille.
   
 14. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  On se kyllä hienoa, kun Aho pitää Penssiä pilkkanaan. Elintärkeä playoff-viivan matsi ja tuommoine esitys. Huh-huh.

  Vielä joku muuten vinkuu niiden maalien perään? 13 jo kasassa ja laukaisuprosentti on 11.0%. Viime kaudella 11.2%. Näin tapahtui taas otoskoko-ihme jo toista kautta peräkkäin. Alkukauden haukut tuli täysin turhasta. Aho pelaa täysin samalla tavalla, mutta nyt vain kiekot ovat pomppineet maaliin.

  Se on hassua jos tuollainen maaliton putki tapahtuu keskellä kautta, niin kukaan ei huomaa. Mutta jos alkukaudesta, niin paska on. Ja Floppi.
   
 15. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Nyt täytyy kysyä, että missä Ahoa on alkukaudella haukuttu? Täällä keskustelupalstalla vai klikki-iltapäivälehdissä? Yhden viestin löysin nopeasti tästä keskustelusta jossa sarkistisesti kirjoitat flopista.

  Muistan yhden iltapäivälehden artikkelin jossa kirjoitettiin menettäneen mahdollisuutensa Carolinassa. Itsellä tämä artikkeli aiheutti pelkän sponttaanin naurahduksen. Menin kumminkin perkele klikkaamaan artikkelin auki.

  Täällä oli puhetta, että johtavaksi senteriksi pitäisi tulla, mutta itse näen laiturin paikan olevan se luontainen Aholle.
   
 16. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Selostajakin hehkutti aika estottomasti tuossa lopussa. Harmi kun en nähnyt koko matsia.
  Viime vuonna oli jossain iltapäivälehdessä juttua, että Crosby oli pistänyt Ahon merkille. Jos esitykset jatkuu tuollasina niin pistää kyllä väkisin moni muukin.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018 klo 14.29
 17. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Se oli ensimmäinen 'Canesin ja Pensin välinen matsi niin silloin Crosby tokaisi jotain positiivista medialle pelin jälkeen Ahosta, nyt ei varmaan tarvinnut tokaista mitään kun jokainen joka pelin näki (tai edes koosteen) niin tietää siellä olleen Aho-shown käynnissä. Hieno pelaaja vaikka väärää seuraa kuritti viime yönä...
   
 18. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Muunmuassa tästä ketjusta löytyy kaksi viestiä - yksi siis mainitsemasi lisäksi - koskien alkukautta, jossa puhutaan flopista:

  Lainaus:
  Lainaus:
  Suomalaiset NHL:ssä ketjusta en löytänyt yhtään floppiviestiä pikaisella tutkinnalla, enkä kyllä muista tuollaista uutisointiakaan iltapäivälehdiltä. Se ei toki tarkoita, etteikö kaiken maailman suomikiekot tuollaisesta ole voinut uutisoida, kun ei kyseisiä sivustoja tule luettua.

  Vaikuttaa kuitenkin jonkin sortin nuken mätkinnältä.

  E: No ei näemmä ollutkaan nuken mätkintää. Pärnäsen kirjoittamana ei kyllä yllätä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018 klo 15.12
 19. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aho myöskin luistelee niin hyvin ja omaa niin hyvän tasapainon että hän harvemmin joutuu huonossa asennossa tai yllättäen mihinkään tilanteeseen, joka auttaa huomattavasti sitä loukkaantumisten välttelyä. Ja sen lisäksi olemuksesta näkee että kaveri huoltaa kroppaansa esimerkillisesti, ei ole jänteet eikä siteet liian kireällä, ja lihastasapaino on kunnossa.
   
 20. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tässä tämä Iltalehden artikkeli mitä tarkoitin. Yleistä floppikeskustelu en muista ja on outoa mielestäni sellaista väittää.

  https://m.iltalehti.fi/nhl/201711042200511336_nh.shtml
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 22. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @Henkka

  Kiitos tarkennuksesta. Pärnäsen mielipidekirjoituksia en lue enkä tule lukemaan. Nyt luin, koska halusin tietää mihin viittaat. Omaa mielipiteeni kirjoituksesta: Olipahan paskaa.

  Aho on Barkovin rinnalla varmasti sellainen pelaaja jota jokainen suomalainen jääkiekkoa seuraava rakastaa. Ei hirveästi aiheuta mielipide-eroja tai negatiivisia tuntemuksia. Parasta mitä jääkiekko voi tarjota. Kehenkä aktiivi ulkomaalaiseen pelaajan Ahoa voisi verrata?
   
 23. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Turha sitä on verrata kehenkään, vaikka niitä Datsyukmaisuuksia siellä hyvin paljon vilahtaa. Eikä se Larionov-höpinäkään väärin ole. Aho tulee tekemään ittestään sellaisen pelurin, joihin muita joskus verrataan.
   
 24. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  En sillä, että suorituksia lähtisin vertaamaan tai johonkin muottiin laittamassa, mutta kuka on yhtä hieno pelaaja. Datsuyk varmasti yksi tällainen. Kummeli sketsiä mukaillen Aho on varmaa helvetin kova panemaanki ja helvetin hyvä jätkä:D
   
 25. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ei ne jossain muualla olleet Zetterberg vertauksetkaan mun mielestä kauas heitä.