Mainos

Seattle Kraken – joukkueen rakentuminen kaudelle 2021–2022

  • 262 185
  • 847
Minä luulin, että se oli ihan vitsi, kun joku sanoi, ettei yhtään treidiä, mutta nyt alkaa minullakin hymy hyytymään sen suhteen.
 
Jos ei mitään muuta, niin onpahan todella mielenkiintoista nähdä, mitä Seattle tekee UFA-markkinoilla.

Minä antaisin kenkää Francisille välittömästi, jos ei käytä edes lähelle salary capia rahaa ensimmäisellä kaudella.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Toivon tosiaan Seattlen puolesta, että treidejä/UFA-kavereita on tulossa. Saako tuolla joukkueella edes sataa maalia tehtyä vastustajan verkkoon kaudessa? Mutta ehkä sitten nuoria ja nälkäisiä "misfittejä" on koko joukkue, ja tekee Vegasit ensimmäisellä kaudellaan.

---

Eipä ollut kovinkaan kummoinen aloitus ESPN:ltä. Mikit eivät toimineet ja mukana menossa NBC:n tiimin kaikkein tylsin analysoija Dominic Moore nyökyttämässä päätään Chris Fowlerin vierellä. Ei varmaan ESPN:n syytä yksin, mutta ohjelmassa oli kaikenlaista kalanheittoa yms. turhaa ohjelmaa.

Näyttää vähän siltä, että Seattlelle on tärkeämpää olla yhteiskunnallisesti korrekti kuin urheilullisesti menestyvä seura. No, sopii Seattlen imagoon.
 
Viimeksi muokattu:

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Oli kyllä melkoinen antikliimaksi näin aamullakin koko laajennusdraft. Odotin edes paria lisösuojaus treidiä mutta ei. Ilmeisesti Francis vaatii niin kovaa hintaa loppuun asti, ettei mikään joukkue nähnyt tuota järkeväksi.

Toivottavasti seuraavan 48h aikana jo jotain tapahtuu treidi rintamalla.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Luulisin että Seattlen joukkue on vielä vahvasti kesken. Francis näpäytti ja jätti ”toivotut täkyt” ottamatta. Captilaa ja treidimerkkejä tultaneen heitteleen pöydälle sitten draftissa uusiks.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jared McCannin siirtyminen Seattleen Toronton sijasta on pelaajan itsensä kannalta erinomainen juttu. Moneen kertaan todennut että parhaat pelinsä McCann on pelannut top-6 sentterin roolissa, ja sitä roolia ei vakituisesti ollut tarjolla sen enempää Penguinsissa kuin myöskään ei olisi ollut Torontossa. Seattlessa sen sijaan tie on auki tuon roolin ottamiseen ja nyt on pelaajasta itsestään kiinni sitten kykeneekö siihen vai ei. McCann ei ole lähelläkään mitään varmaa tapausta, mutta näyttöjen ja myös potentiaalin puolesta lupaavampi valinta kuin William Karlsson oli Vegasille edellisessä laajennuksessa. Karlsson sitten ylitti kaikki odotukset heti ensimmäisellä kaudella vastuuta saadessaan, ja nyt nähtäväksi jää on McCannista ottamaan samanlaista askelta eteenpäin pelaajana lisääntyvän vastuun myötä. Todennäköisyydet ovat sitä vastaan, mutta tulee samaan sen mihin monen vastaavan tason lahjakkuuden suuri breikkaaminen NHL:ssä kaatuu - sen kunnollisen näytönpaikan ja vastuun tarjolla olemiseen.

Adam Larsson sai hyvän sopimuksen mutta Jamie Oleksiakin sopimuksessa vastaavasti sitten hieman ilmaa. Identtiset sopimukset olisivat olleet paikallaan. Oleksiak kuitenkin otti siinä Heiskasen vierellä askeleen eteenpäin pelaajana, ja on harvinainen pelaajatyyppi edelleen NHL:ään hyvin liikkuvana isokokoisena fyysiseen peliin kykenevä puolustajana, joten tuon pienen ylihinnan kanssa tulevat kyllä toimeen. Siinä on Seattlella nyt kaksi ns. parhaassa peli-iässä olevaa tasonsa osoittanutta puolustajaa top-4 rooleihin. Voisivat parina mennä hyvin kakkosparin shutdown-parista, mikäli he tulevat pelaamaan yhdessä.

Muutoin siellä Vegasin tapaan sitten keräsivät noita puolustajia yli tarpeiden, joten nähtäväksi jää millaisia siirtoja niiden suhteen tulevat tekemään. Paikan päällä valinnat julkistettaessa näytti olevan ainakin Oleksiak, Giordano sekä Haydn Fleury, joten nuo kolme sekä Larsson varmaan tulevat sen pohjalta olemaan heidän avauskuusikosta löytyvät neljä puolustajaa.

Maalinsuulla Seattlen valinta Chris Driedgeristä ykkösmaalivahdikseen ei vakuuta. Tarjolla olisi ollut paljon suurempaa nimeä ja myös nimen lisäksi nykytasoltaan parempaa maalivahtia. En ole vielä tarpeeksi vakuuttunut Driedgerista, mutta ehkä ammattiscoutit osaavat hommansa paremmin ja Driedger kykenee nousemaan ykkösmaalivahdiksi. Tässä kuitenkin yksi selkeä kompastuskivi Seattlen matkalle samanlaiseksi tuhkimotarinaksi kuin mitä Vegas teki. Driedger ei vaan ole Fleuryn veroinen maalivahti. Se toinen iso kompastuskivi on sitten valmennus, jossa Hakstol ei ole osoittanut olevansa yhtä pätevä valmentaja kuin mitä Gerald Gallant oli hänen ottaessa laajennusjoukkueen haltuunsa. Driedgerilla ja Hakstollilla siten isot saappaat täytettävänä kun vertailua tehdään Vegasiin.

Nuo varaukset tosiaan vuodettiin ajoissa eilen julkisuuteen, joten ei sen myötä tarvinnut valvoa ja katsoa itse lähetystä sitten. Hyvä näin, eihän tuossa vajaan kymmenen minuutin koosteessa valinnoista mitään ihmeellistä ollut joten ei siellä mitään menettänyt vaikkei koko lähetystä nähnytkään. Kun kerran kauppojakaan ei vielä julkaistu, vaan ne tiedotetaan vasta tänään. Niitä odotellessa sitten.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Luulisin että Seattlen joukkue on vielä vahvasti kesken. Francis näpäytti ja jätti ”toivotut täkyt” ottamatta. Captilaa ja treidimerkkejä tultaneen heitteleen pöydälle sitten draftissa uusiks.

Ja muut seurat näpäyttivät nähtävästi Francisiä, että jos hinnat ovat tuota (vähintään ykkönen), niin jää kaupat tekemättä. Katsotaan nyt tietenkin mitä sieltä vielä tulee, mutta huhut siitä ettei kovin moni ollut halukas maksamaan, vaikuttaa pitävän kutinsa.
 

ipaz

Jäsen
Eipä tässä nyt vielä kannata kirvestä kaivoon heittää kun edessä on vielä Entry Draft ja FA-aika. Francisilla on lähes 30 miljoonaa taalaa taskussa käyttää vapaisiin agentteihin ja omistaja on antanut luvan käyttää koko cap-tilan täyteen, joten sieltä tulee aivan varmasti vielä muutama kokeneempi semi-stara joukkueeseen. Laajennusdraft-rosteri on hyvinkin puolustusvoittoinen ja työteliäs ja nuori. Mun mielestä ihan hyvä runko jonka päälle rakentaa sitten taitoa. Osa laajennusdraft-varauksista valitaan tarkoituksella farmiin, koska kaikki 30 ei voi olla ylhäällä. Kokonaisuutta siellä rakennetaan.

Mutta jos tätä Nyt tällä hetkellä vertaa Vegasiin, niin ihan samanlaista riemujuoksua tuskin on tulossa. Varsinkaan kun siellä ei ole maalissa Stanley Cupin ja Vezinan voittanutta kaveria, vaan pari vasta viime kaudella läpilyönyttä kassaria.

Pakkeja Francisin tiimi valitsi 12, joista varmaankin joku vielä treidataan ennen kauden alkua. H.Feury, MacDermid, Lauzon ja Dunn ovat niitä 5-8 pakkeja joista joku on laitettava farmiin vaikka ovat tasoltaan NHL:ssä. Joten ehkä sieltä joku pakki vielä treidataan NHL-tason hyökkääjään.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
No käydään nyt kaikki valinnat tässä läpi.

Anaheim: Haydn Fleury oli aika lailla odotettu valinta Francisin entisenä varauksena ja löytyi omasta mock draftistakin. Potentiaalia top4 rooliin ja loppukaudesta pelasikin Anaheimissa päälle 20min/pell.

Arizona: Tyler Pitlick myös aika selkeä valinta ja löytyi omastakin mock draftista. Ihan ok bottom6 hyökkääjä. Huhujen mukaan tullaan kuitenkin kauppamaan eteenpäin.

Boston: Jeremy Lauzon oli myös omassa mock draftissa ja hyvä valinta hänkin. Potentiaalia top4 rooliin.

Buffalo: William Borgeniin kohdistui valinta. Itse valitsin kokeemman Millerin, mutta linja oli selkeästi draftata tätä nuorempaa osastoa. Ihan tyytyväinen voi tähänkin valintaan olla. Lähtökohtaisesti taistelee paikasta pelaavaan kuusikkoon, mutta ei suuri yllätys, jos jää 7.pakiksi tai lähtee farmiin.

Calgary: Odotetusti valinta oli Mark Giordano, jonka itsekkin valitsin. Tulee pelaamaan ykkösparissa ellei treidata jo ennen kauden alkua.

Carolina: Morgan Geekie myös Francisin entisiä varauksia. Saman ikäinen Bean pakistosta olisi ollut huomattavasti parempi valinta. Kuitenkin Geekie on hyvä bottom6 hyökkääjä, joka taistelee paikasta kokoonpanossa. Luotetaan, että Francis tietää mitä tekee.

Chigago: Päädyttiin sitten Quennevilleen. Olisihan tuolta voinut otta trade assetiksi Zadorovin, joka oli omassa mock draftissa tai sitten sentteriksi Gaudetten. Ei nyt mikään katastrofi tämä valinta kuitenkaan. Varmaan kävele suoraan vapaille tai jos ei niin sitten farmimiehiä.

Colorado: Parhaimmat vaihtoehdot olivat Compher ja Donskoi, Joonakseen päädyttiin. Todennäköisesti löytyy 2. tai 3.kentästä kauden alussa.

Columbus: Valinta oli Bayreuther vaikka tarjolla olisi ollut Kukan, Stenlund tai Domi parhaimpina vaihtoehtoina. Itse olisin päätynyt Stenlundiin. Voi kävellä heti vapaille. Muuten farmiin.

Dallas: Oleksiak valittiin ja miehelle heti 5x4,6m. Hyvä top4 puolustaja, mutta sopparissa ehkä vuosi liikaa ja palkkaakin olisi voinut tuoda lähemmäs tuonne 4 miljoonan tuntumaa. Ei kuitenkaan mikään katastrofi sopimus ja hyvä valinta Dallasista, jossa ei oikein muuta ollutkaan tarjolla.

Detroit: Vaihtoehdot olivat lähinnä Stecher ja Cholowski. Jälkimmäiseen päädyttiin ja tässäkin mentiin taas sillä nuoremmalla kaverilla. Hyvä valinta, potentiaalia löytyy nousta jopa top4 asti.

Edmonton: Kauheasti ei ollut tarjolla ja napattiinkin vapaana agenttina ollut Adam Larsson 4x4m sopparilla. Hyvä soppari ja hyvä valinta. Isossa roolissa puolustuksen top4:ssa.

Florida: Täältäkin vapaana agenttina Chris Driedger 3x3,5m sopparilla. Hyvä valinta, vaikkei Frank Vatrano tai Radko Gudaskaan olisi olleet huonoja valintoja. Taistelee ykkösvahdin paikasta.

Los Angeles: Puolustukseen Kurtis MacDermid. Tätä valintaa en kyllä ihan ymmärrä. Lemieux, Athanasiou, Wagner ja Clague meni mun listoilla ainakin edelle, mutta tällä kertaa sitten näin. Tuskin mahtuu kokoonpanoon, mutta saattaa olla 7.pakki tai sitten lähtee farmiin.

Minnesota: Kähkönen skipattiin ja valinta oli Carson Soucy. Hyvä valinta vaikka itse olisinkin Kaapon valinnut. Rooli 2. tai 3.parissa.

Montreal: Nuori rightin puolen pakki Cale Fleury sieltä tuli ja ihan tyytyväinen voi olla. Kulak tai Drouin ois ollu myös vaihtoehtoja, mutta Kulakin kohdalla valittiin taas nuorempi vaihtoehto ja Drouin olisi toisaalta ollut aika riskivalinta, kun tiedetään mikä miehen tilanne on.

Nashville: Calle Järnkrok sieltä tuli ja hyvä niin. Ei valittu kallispalkkaisia Duchenea tai Johansenia. Hyvä 2. tai 3.ketjun hyökkääjä Seattlelle.

New Jersey: Nathan Bastian oli valinta paholaisista ja tyytyväinen tähän valintaan voi olla. Omassa mock draftissa valinta oli Will Butcher, mutta Bastian kävi myös mielessä. Bottom6 hyökkääjä Seattlelle.

NY Islanders: Jordan Eberle oli valinta ja mielestäni onnistunut sellainen. Vaihtoehdot olivat lähinnä Eberle tai Bailey tai sitten joku nuoremmista kavereista esim. Koivula tai Bellows. Eberle näistä kuitenkin ehkäpä se paras pelaaja. Tulee pelaamaan kärkikentissä

NY Rangers: Colin Blackwell myöskin hyvä valinta vaikka itse päädyinkin nuorempaan Julien Gauthieriin.
Bottom6 hyökkääjä.

Ottawa: Joey Daccord on hyvä haku maalivahti osastolle. Chris Tierney olisi ollut myös vaihtoehto, mutta hyvä valinta. Lähtökohtaisesti kuitenkin 3.maalivahti.

Philadelphia: Ison palkkapussin miehet jätettiin välistä ja päädyttiin Carsen Twarynskiin. Hyvä valinta neloseen/rotaatioon. Itse olisin kuitenkin valinnut Van Riemsdykin, mutta ilmeisesti maalintekovoimaa ollaan tuomassa vapailta markkinoilta.

Pittsburgh: Brandon Tanev sieltä tuli ja hyvä valinta hänkin 3-4.ketjuun. Sopparissa ehkä vähän ilmaa, muttei kuitenkaan mitenkään kauheasti. Jason Zucker olisi ollut toinen vaihtoehto.

San Jose: Valinta olisi Aleksander True, jonka rooli on todennäköisesti farmissa. Itse olisin valinnut Simekin, Donaton tai Gambrellin hänen sijastaan, muttei tämäkään nyt huono valinta ole.

St.Louis: Tarasenko jätettiin välistä ja ihan hyvä näin. Olisi ollut liian iso riski. Vince Dunn oli mielestäni paras tarjolla oleva vaihtoehto ja häneen myös päädyttiin. Rooli 2-3.parissa.

Tampa Bay: Ei tehty sivudiilejä vaan otettiin Yanni Gourde. Hyvä valinta ja yksi parhaimmista tarjolla olleista senttereistä. Tulee pelaamaan kärkikentissä.

Toronto: Jared McCann oli valinta ja hyvä sellainen. Myös Travis Dermott ja Kerfoot olivat vaihtoehtoina. Rooli kärkiketjuissa todennäkösesti sentterinä.

Vancouver: Kole Lind sieltä tuli ja jälleen otettiin se nuorempi kaveri. Highmore olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta Lindilla on ehkä enemmän potentiaalia ja on siis myös nuorempi. Hyvä valinta.
Taistelee paikasta kokoonpanossa, mutta farmissa aloittaminen ei yllättäisi.

Washington: Vitek Vacenek oli valinta ja tässäkin mielestäni päädyttiin parhaimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon. Taistelee Driedgerin kanssa 1.maalivahdin roolista.

Winnipeg: Mason Appleton oli valinta, johon olisin itsekkin päätynyt. 2-3.ketjusta löytyy rooli, voi breikata isostikkin.

Näillä pelaajilla kokoonpano olisi tälläinen:

Donskoi-Gourde-Eberle
Järnkrok-McCann-Appleton
Tanev-Blackwell-Bastian
Twarynski-Geekie-Pitlick

+Lind, Quenneville, True

Giordano-Larsson
Oleksiak-Lauzon
Dunn-H.Fleury
Soucy

+Cholowski, Borgen, C.Fleury, MacDermid, Bayreuther

Driedger
Vanecek
Daccord

Pakeista 1-2 tullaan treidaamaan ja hyökkäyksestä todennäköisesti Pitlick myös. Vapailta tulee varmasti apua hyökkäykseen. Joka tapauksessa kokoonpano muuttuu varmasti vielä jonkin verran ennen kauden alkua. Runko on nyt kuitenkin jo hyvä.

Edit. eli ilmeisesti noita sivudiilejä tullaan julkaisemaan myöhemmin tänään, joten ne saattavat selittää osaa valinnoista hieman enemmän.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Vai että ei Tarasenkoa. Tajuaakohan gm irtisanoutua itse vai odottaako virallisia potkuja. Jos olisin Krakenin fani niin voisi kiehahtaa tällä hetkellä aika tavalla.
Ei olisi ollut minkäänlainen riskiveto kun sopimustakin ilmeisesti vain kaksi vuotta jäljellä
 

Henzik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa, HJK, Real Madrid, Arsenal, Detroit
No käydään nyt kaikki valinnat tässä läpi.

Anaheim: Haydn Fleury oli aika lailla odotettu valinta Francisin entisenä varauksena ja löytyi omasta mock draftistakin. Potentiaalia top4 rooliin ja loppukaudesta pelasikin Anaheimissa päälle 20min/pell.

Arizona: Tyler Pitlick myös aika selkeä valinta ja löytyi omastakin mock draftista. Ihan ok bottom6 hyökkääjä. Huhujen mukaan tullaan kuitenkin kauppamaan eteenpäin.

Boston: Jeremy Lauzon oli myös omassa mock draftissa ja hyvä valinta hänkin. Potentiaalia top4 rooliin.

Buffalo: William Borgeniin kohdistui valinta. Itse valitsin kokeemman Millerin, mutta linja oli selkeästi draftata tätä nuorempaa osastoa. Ihan tyytyväinen voi tähänkin valintaan olla. Lähtökohtaisesti taistelee paikasta pelaavaan kuusikkoon, mutta ei suuri yllätys, jos jää 7.pakiksi tai lähtee farmiin.

Calgary: Odotetusti valinta oli Mark Giordano, jonka itsekkin valitsin. Tulee pelaamaan ykkösparissa ellei treidata jo ennen kauden alkua.

Carolina: Morgan Geekie myös Francisin entisiä varauksia. Saman ikäinen Bean pakistosta olisi ollut huomattavasti parempi valinta. Kuitenkin Geekie on hyvä bottom6 hyökkääjä, joka taistelee paikasta kokoonpanossa. Luotetaan, että Francis tietää mitä tekee.

Chigago: Päädyttiin sitten Quennevilleen. Olisihan tuolta voinut otta trade assetiksi Zadorovin, joka oli omassa mock draftissa tai sitten sentteriksi Gaudetten. Ei nyt mikään katastrofi tämä valinta kuitenkaan. Varmaan kävele suoraan vapaille tai jos ei niin sitten farmimiehiä.

Colorado: Parhaimmat vaihtoehdot olivat Compher ja Donskoi, Joonakseen päädyttiin. Todennäköisesti löytyy 2. tai 3.kentästä kauden alussa.

Columbus: Valinta oli Bayreuther vaikka tarjolla olisi ollut Kukan, Stenlund tai Domi parhaimpina vaihtoehtoina. Itse olisin päätynyt Stenlundiin. Voi kävellä heti vapaille. Muuten farmiin.

Dallas: Oleksiak valittiin ja miehelle heti 5x4,6m. Hyvä top4 puolustaja, mutta sopparissa ehkä vuosi liikaa ja palkkaakin olisi voinut tuoda lähemmäs tuonne 4 miljoonan tuntumaa. Ei kuitenkaan mikään katastrofi sopimus ja hyvä valinta Dallasista, jossa ei oikein muuta ollutkaan tarjolla.

Detroit: Vaihtoehdot olivat lähinnä Stecher ja Cholowski. Jälkimmäiseen päädyttiin ja tässäkin mentiin taas sillä nuoremmalla kaverilla. Hyvä valinta, potentiaalia löytyy nousta jopa top4 asti.

Edmonton: Kauheasti ei ollut tarjolla ja napattiinkin vapaana agenttina ollut Adam Larsson 4x4m sopparilla. Hyvä soppari ja hyvä valinta. Isossa roolissa puolustuksen top4:ssa.

Florida: Täältäkin vapaana agenttina Chris Driedger 3x3,5m sopparilla. Hyvä valinta, vaikkei Frank Vatrano tai Radko Gudaskaan olisi olleet huonoja valintoja. Taistelee ykkösvahdin paikasta.

Los Angeles: Puolustukseen Kurtis MacDermid. Tätä valintaa en kyllä ihan ymmärrä. Lemieux, Athanasiou, Wagner ja Clague meni mun listoilla ainakin edelle, mutta tällä kertaa sitten näin. Tuskin mahtuu kokoonpanoon, mutta saattaa olla 7.pakki tai sitten lähtee farmiin.

Minnesota: Kähkönen skipattiin ja valinta oli Carson Soucy. Hyvä valinta vaikka itse olisinkin Kaapon valinnut. Rooli 2. tai 3.parissa.

Montreal: Nuori rightin puolen pakki Cale Fleury sieltä tuli ja ihan tyytyväinen voi olla. Kulak tai Drouin ois ollu myös vaihtoehtoja, mutta Kulakin kohdalla valittiin taas nuorempi vaihtoehto ja Drouin olisi toisaalta ollut aika riskivalinta, kun tiedetään mikä miehen tilanne on.

Nashville: Calle Järnkrok sieltä tuli ja hyvä niin. Ei valittu kallispalkkaisia Duchenea tai Johansenia. Hyvä 2. tai 3.ketjun hyökkääjä Seattlelle.

New Jersey: Nathan Bastian oli valinta paholaisista ja tyytyväinen tähän valintaan voi olla. Omassa mock draftissa valinta oli Will Butcher, mutta Bastian kävi myös mielessä. Bottom6 hyökkääjä Seattlelle.

NY Islanders: Jordan Eberle oli valinta ja mielestäni onnistunut sellainen. Vaihtoehdot olivat lähinnä Eberle tai Bailey tai sitten joku nuoremmista kavereista esim. Koivula tai Bellows. Eberle näistä kuitenkin ehkäpä se paras pelaaja. Tulee pelaamaan kärkikentissä

NY Rangers: Colin Blackwell myöskin hyvä valinta vaikka itse päädyinkin nuorempaan Julien Gauthieriin.
Bottom6 hyökkääjä.

Ottawa: Joey Daccord on hyvä haku maalivahti osastolle. Chris Tierney olisi ollut myös vaihtoehto, mutta hyvä valinta. Lähtökohtaisesti kuitenkin 3.maalivahti.

Philadelphia: Ison palkkapussin miehet jätettiin välistä ja päädyttiin Carsen Twarynskiin. Hyvä valinta neloseen/rotaatioon. Itse olisin kuitenkin valinnut Van Riemsdykin, mutta ilmeisesti maalintekovoimaa ollaan tuomassa vapailta markkinoilta.

Pittsburgh: Brandon Tanev sieltä tuli ja hyvä valinta hänkin 3-4.ketjuun. Sopparissa ehkä vähän ilmaa, muttei kuitenkaan mitenkään kauheasti. Jason Zucker olisi ollut toinen vaihtoehto.

San Jose: Valinta olisi Aleksander True, jonka rooli on todennäköisesti farmissa. Itse olisin valinnut Simekin, Donaton tai Gambrellin hänen sijastaan, muttei tämäkään nyt huono valinta ole.

St.Louis: Tarasenko jätettiin välistä ja ihan hyvä näin. Olisi ollut liian iso riski. Vince Dunn oli mielestäni paras tarjolla oleva vaihtoehto ja häneen myös päädyttiin. Rooli 2-3.parissa.

Tampa Bay: Ei tehty sivudiilejä vaan otettiin Yanni Gourde. Hyvä valinta ja yksi parhaimmista tarjolla olleista senttereistä. Tulee pelaamaan kärkikentissä.

Toronto: Jared McCann oli valinta ja hyvä sellainen. Myös Travis Dermott ja Kerfoot olivat vaihtoehtoina. Rooli kärkiketjuissa todennäkösesti sentterinä.

Vancouver: Kole Lind sieltä tuli ja jälleen otettiin se nuorempi kaveri. Highmore olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta Lindilla on ehkä enemmän potentiaalia ja on siis myös nuorempi. Hyvä valinta.
Taistelee paikasta kokoonpanossa, mutta farmissa aloittaminen ei yllättäisi.

Washington: Vitek Vacenek oli valinta ja tässäkin mielestäni päädyttiin parhaimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon. Taistelee Driedgerin kanssa 1.maalivahdin roolista.

Winnipeg: Mason Appleton oli valinta, johon olisin itsekkin päätynyt. 2-3.ketjusta löytyy rooli, voi breikata isostikkin.

Näillä pelaajilla kokoonpano olisi tälläinen:

Donskoi-Gourde-Eberle
Järnkrok-McCann-Appleton
Tanev-Blackwell-Bastian
Twarynski-Geekie-Pitlick

+Lind, Quenneville, True

Giordano-Larsson
Oleksiak-Lauzon
Dunn-H.Fleury
Soucy

+Cholowski, Borgen, C.Fleury, MacDermid, Bayreuther

Driedger
Vanecek
Daccord

Pakeista 1-2 tullaan treidaamaan ja hyökkäyksestä todennäköisesti Pitlick myös. Vapailta tulee varmasti apua hyökkäykseen. Joka tapauksessa kokoonpano muuttuu varmasti vielä jonkin verran ennen kauden alkua. Runko on nyt kuitenkin jo hyvä.

Edit. eli ilmeisesti noita sivudiilejä tullaan julkaisemaan myöhemmin tänään, joten ne saattavat selittää osaa valinnoista hieman enemmän.
Kuten yllämainitusta käy ilmi, pelkkiä bottom6 tai 2-3 parin ukkoja valittiin joka sinänsä hämmentää. Varsin kamala on tuo kokoonpano tällä hetkellä, aika isoja liikkeitä saa Ron tehdä jotta selviää kaudesta kuivinjaloin.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Kuten yllämainitusta käy ilmi, pelkkiä bottom6 tai 2-3 parin ukkoja valittiin joka sinänsä hämmentää. Varsin kamala on tuo kokoonpano tällä hetkellä, aika isoja liikkeitä saa Ron tehdä jotta selviää kaudesta kuivinjaloin.

No ei se nyt kuitenkaan niin kamala ole. Muutamalla tämäshankinnalla voidaan ihan hyvin taistella pleijaripaikasta. Ei se Vegasinkaan jengi lähtökohtaisesti mikään huippujengi ollut.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Muutama erikoinen valinta tai valitsematta jättäminen. Julkaistavat treidit selittänee asiaa.

Ymmärrän kuitenkin mitä Krakeniin haetaan ja minkälainen neuvotteluvaltti cap space on tällä hetkellä ja lähivuosina. Tämä on siis ehdottomasti oikea lähestymistapa mielestäni.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos tuolla on tosiaan noita diilejä tehty ja sieltä on varausvuoroja tulossa niin sitten kyllä jotkut ratkaisut ymmärtää. Jos tohon hyökkäykseen tulee esim. Tyler Johnson Tampasta, Matthew Beniers draftista ja sitten joku hyvä UFA niin paljon parmmalta se jo näyttää. Halvan joukkueen Francis on koonut joten cäpissä on tilaa hommata vaikka se Hamilton sinne puolustukseen. Itse säästelen niitä kiviä tonne free agent frenzyn jälkeen jolloin nähdään minkälaisen jengin Francis lopulta saanut kasaan.
 

Apheu

Jäsen
Mielestäni hyviä varauksia. Pari erikoisempaa, mutta jatkoa ajatellen on hyvä, ettei isoihin soppareihin kajottu. Katsotaan mitä sillä palkkatilalla saadaan UFA-markkinoilta. Ihan hyvä, ettei Tarasenkoa valittu. Viime kaudella vaisua tekemistä ja ties vaikka tuollainen tähti pilaisi muuten tasaisen joukkueen hyvän flow-tilan. Vegasin yksi valtti oli nimenomaan hyvä joukkuehenki ja tasainen rosteri, ei mikään yksittäinen tähtipelaaja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Oletan, että tuolla on melkoinen kasa treidejä julkaisematta. Eihän toi muuten tee mitään järkeä, todella omituisia valintoja. Cap tilaa on valtavasti joten siitä pitää sit saada kaikki hyöty irti. Toisaalta toi Olesiakin diili ei anna kyllä kuvaa että niin on tapahtumassa.

FA diilit on muutenkin aina ylihintasia, en nyt ihan saa kiinni tästä logiikasta että ei oteta nyt varausvuoroja/lisukkeita vastaan noita isoja diilejä (esim Tarasenko) vaan tehdään noille FA tyypeille sama ilman mitään lisäkorvausta. Sieltä tulee kohta joku 8x8 Landeskogille.
 

rpeez

Jäsen
Katselin tuon lähetyksen kesäisestä ja merellisestä Seattlesta. Kaunis kaupunki, ja innostus uudesta joukkueesta kova.
Pieni kateuden tunnekin tuli, että tuolla olisi nyt kiva asustella ja olla.

Minusta poiminnat on ihan käypäsiä pohjaksi , paljon nuoria 23-25v pelaajia, kovuutta ja muutama kokeneempikin.
Pieni yllätys Bayreutherin nimi, eikös hän ollut Dallasissa ennen? Hyvä pelaaja minusta hänkin.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Perron (46) - Eakin (12) - Neal (41)
Marchessault (51) - Haula (26) - Smith (37)
Karlsson (25) - Lindberg (20) - Leipsic (3)
Carrier (3) - Bellemare (8) - Nosek (1)

Sbisa (13) - Schmidt (22)
McNabb (4) - Engelland (16)
Garrisson (9) - Miller (13)

Fleury
Subban

vs

Donskoi (31) - Gourde (36) - Eberle (33)
Järnkrok (28) - McCann (32) - Appleton (25)
Tanev (16) - Blackwell (22) - Bastian (10)
Twarynski (0) - Geekie (9) - Pitlick (11)

Giordano (26) - Larsson (10)
Oleksiak (14) - Lauzon (8)
Dunn (20) - H.Fleury (4)
Soucy (17)

Driedger
Vanecek

Otetaan huomioon, että Seattlen numerot ovat 56 pelin runkosarjasta niin Seattlehän on itseasias paperilla parempi jo tässä vaiheessa. Seuraavaksi Seattlen pelaajien teoreettiset tehot 82 pelin runkosarjassa.

Donskoi (46) - Gourde (52) - Eberle (48)
Järnkrok (42) - McCann (51) - Appleton (36)
Tanev (29) - Blackwell (34) - Bastian (16)
Twarynski (0) - Geekie (15) - Pitlick (18)

Giordano (38) - Larsson (14)
Oleksiak (20) - Lauzon (13)
Dunn (32) - H.Fleury (6)
Soucy (25)

Driedger
Vanecek

Kamalaa tiimiä en tästä saa tekemälläkään ja otetaan vielä huomioon se, että Seattlen joukkueesta puuttuu mahdolliset vapailta tulevat pelaajat sekä tänään illalla julkaistavien sivukauppojen mahdolliset pelaajat.

Edit. Teoreettisen 82 pelin runkosarjan pisteet korjattu. Pisteet laskettu seuraavasti: pelaajan pistekeskiarvo kauden 20-21 kaudella kerrottuna 82 peliä miinus pelaajan missaamat ottelut kaudella 20-21.
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Vähän vaikuttaa, että Francis pelaa itsensä vaan ulos markkinoilta. Aika floppi, jos ei diilejä ja vuoroja ala tulemaan ilmoille. LeBrun: " I’m told the Kraken last week informed the Canadiens that the price to lay off Jake Allen if he was left unprotected in expansion would be two picks and a prospect. "

Mielestäni parempi olisi kuitenkin ollut ottaa vaan niitä varasvuoroja, kuin olla tekemättä diilejä. Siihen nähden miten huonoja treidejä tässä on nähty ja kuinka huonoja sopimuksia sieltä vapailta rustataan niin en kyllä osta tuota selitystä, että managerit olisivat jotain oppineet. Sitten taas jonkun Tarasenkon kanssa olisi voinut heittää noppaa, kun ei sopimusta kuitenkaan ole kuin 2 vuotta ja nyt tuota tilaa ei käytetä mihinkään. Giardano taisi olla tuolta myös heti lähdössä, niin tilaa kuitenkin on ja mielummin ottaisin ihan oikeita pelaajia tuonne näyttämään tasonsa / nostamaan arvoansa, kuin jotain Laddia sun muuta jotka ovat ihan kuollutta painoa, mutta varmaan jotain tuommoista Ottawan tapaista kikkailua nyt sitten nähdään. Pricen ottamatta jättämisestäkään ei kuulemma Francis ollut tiedustellut, kai tuosta nyt olisi edes sen jämävuoron saada. Giardanon kohdallakin pyyntö oli ilmeisesti jotain järjetöntä, kun Trevling sanoi suoraan ettei tuohon tarjoukseen pystynyt suostumaan, mielenkiinnolla odotellaan mikä on Giosta vastine, kun treidataan eteenpäin.

Mut joo, ihan hyvältä tuo joukkue silti näyttää ja suhteellisen tasapaksu runko tuosta kuitenkin tuli. Selkeästi on noita roolituksia mietitty. En vaan tiedä sitten mimmoista tulevaisuutta tuosta rakennetaan, jos vertaa Vegasiin niin siellä oli kuitenkin niin palasia millä tehdä treidejä draftinkin jälkeen ja draftin aikana netottiin aika paljon. Eihän nyt kaikki Vegasinkaan kaupat olleet mitään loistavia, esim. 6. kierroksen vuoro Buffalosta, että ottivat Carrierin, Gusev 2. kierroksen ja 4. kierroksen vuorot, että ottivat Garrisonin,

Ehkä puhtaasti tyhmimpiä liikkeitä oli antaa Theodore ilmaiseksi, että suojattiin Manson ja Vatanen. Ei tuossa ollut mitään järkeä nyt jälkikäteen ajateltuna. Tuchin kauppaaminen taas vaikutti aikanaan ihan fiksulta, kun olisivat voineet menettää Dumban. Smithinkin sopimus taisi olla mallia 25 miljoonaa 5 vuodelle ja suunta näytti alaspäin. Toki ylihintaa maksettiin, mutta en mä nyt näe etteikö esim. Tampan kanssa olisi voinut saada samanlaista sopimusta, että päästään Johnsonista eroon.

Draftin jälkeenkän Vegas teki vielä paljon kauppoja, saas nähdä mitä on tulossa. Toivottavasti ahneella on paskainen loppu ja muut jengit jatkavat keskenään treidailua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös