Sarjaohjelmasta

  • 975
  • 5

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten tuolla Tappara-Ilves otsikon alla jo jotkut mainitsivat, sm-liigan sarjaohjelma on tänä päivänä erittäin tiivis. Pitkin kautta on tullut lähes joka taholta valitusta kiivaasta ottelutahdista. Erityisesti tuo korostuu juuri nyt, kun käynnissä ovat kauden tärkeimmät pelit. Ilves ja Kärpät ovat tässä vaiheessa jo hoipertelukunnossa.


Mielestäni joukkueilla pitäisi olla playoffsarjojen välissä sellasen kolme päivää lepoaikaa, riippumatta edellisen sarjan pituudesta. Ja kyllä viiden ottelun sarjakin saisi kestää huoletta kymmenen päivää. Tasainen joka toinen päivä-tahti olisi mielestäni sopiva.

Näin taattaisiin otteluille korkeampi taso, sekä säästettäisiin pelaajien terveyttä. Myös otteluiden tunnelma pysyisi parempana; kyllä sen huomasi tuossa IFK-Ilves sarjassa, kun viisi ottelua runnottiin viikossa läpi, että väsymystä alkoi näkyä kentän lisäksi myös katsomossa.


Sarjaa on mm-kisojen takia vaikea venyttää pidemmälle kevääseen. Mutta mikä estäisi aloittamasta pelejä vaikkapa joskus elokuun loppupuolella? Elokuu ei ole Suomessa yleinen lomakuukausi, koulut ovat alkaneet ja pyörät pyörivät jo muutenkin normaalisti kesän jäljiltä. Olisihan se sitäpaitsi uudenlainen kokemus aloittaa kausi shortsikeleissä! Voisi tauolle laittaa vaikkapa ulkoterassin. :cool:

Tällä muutoksella saataisiin vaikkapa viisi-kuusi kierrosta enemmän pelattua ennen joulutaukoa. Playoffit voitaisiin aloittaa pari viikkoa aiemmin, jolloin loppuohjelman voisi muotoilla inhimilisemmäksi.

Mitä ootte mieltä?
 
Viimeksi muokattu:

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy lisätä

Että tietysti ajattelette, että toi on vaan kesälomalaisen höpötyksiä. :) Ei, kyllä mä oon todella joka syksy ihmetellyt, että miksi vasta syyskuun puolessa välissä? Tehokasta peliaikaa menee ihan hukkaan, ja sitten lopussa huhkitaan hulluna.
 

Chelly#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa & Blackhawks
Olisi kyllä enemmän kuin tervetullutta että pelattaisiin hieman väljemmällä aikataululla, myös paras seitsemästä saa kannatukseni. Ehdottaisin siten että otteluparit pelattaisiin tiukalla aikataululla ja otteluparien välissä esim. kahden, kolmen päivän tauko. Eli paras viidestä systeemillä pelit kymmenessä päivässä ja paras seitsemästä kahdessa viikossa, olisiko hullua?
 

JeeJee

Jäsen
Erittäin tärkeä asia!

Samaa ihmettelen kyllä minäkin. Tämänkin kauden aikana on monesta suusta valitettu runkosarjan kiivasta pelitahtia. Kuitenkin play-offien ihan järjettömästä pelitahdista käydään (on ainakin tähän asti käyty) yllättävän vähän keskustelua.

Viime lauantaista lähtien Kärpät ja Ilves ovat huomisen jälkeen pelanneet kuusi ottelua yhdeksässä päivässä! Täysin järjetöntä! Toisaalta TPS ja Tappara joutuivat odottelemaan viikon verran puolivälierien jälkeen eikä tuotakaan aikaa tietysti olisi kovin paljon varaa pidentää.

Mutta miksei esimerkiksi välieriä voitu aloittaa vasta huomenna, tai jos oli pakko aloittaa tänään, pelata toista ottelua vasta tiistaina. Näyttää pahalta, että välieristä tulee todella köyhät ja heikkotasoiset, koska Kärpät ja Ilves eivät kerta kaikkiaan ehdi palautua missään välissä. Tietysti Kärpillä oli tänään niin tärkeitä miehiä poissa, että sekin vaikutti todella paljon esitykseen, mutta kaiketi pelanneetkin miehet olivat aika lailla piipussa.

Tämä on kyllä ehdottomasti asia, jota kannattaa pohtia, jotta kauden huipennuksessa todellakin nähtäisiin myös kauden parasta peliä.
 

Vekman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Odottelua..

Kuten JeeJee totesi, pitaa muistaa etta 3-0 sarjansa hoitavat joukkueet eivat joutuisi odottelemaan liian pitkaan. Olisiko se nyt reilua jos joukkue A pelaisi itsensa 3-0 jatkoon, ja joutuisi odottelemaan puolitoista viikkoa joukkuetta B, joka hoitaa sarjansa 3-2 ja saa viela 3 vapaapaivaa plussana.

Talloin joukkueella A olisi pelirytmi aika hyvin kadoksissa, kun B olisi hyvassa vireessa ja viela pari paivaa levanneena. Ei oikeudenmukaista.

7-ottelun sarja olisi ehka oikeudenmukaisempi, koska silloin
A) Harvemmin 4-0
B) Kaikki pelit tahkonnut enemman puhki vaikka saisi pari vapaapaivaa
C) Ensimmainen ottelu ei yhta merkityksellinen koko sarjalle


Eli jos olisi pakko vaihtaa, pudotuspelit kayntiin aikaisemmin ja neljasta voitosta katki.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Välisarja pois- paras seitsemästä pleijarit

Taas kerran puolustan Elitserienin systeemiä, jossa pleijarit pelataan paras seitsemästä. Meillä voitaisiin mennä samaan ja jättää välisarjat pois.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös