San Jose Sharks 2021–2022 – reset

  • 70 718
  • 291

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Karlssonin Eki on päällisin puolin tilastoja vilkuilemalla näyttänyt tekevän jonkinlaista paluuta tänä vuonna, pitääkö paikkaansa? Ei siitä varmasti enää koskaan entisen veroista tule, mutta jos kärkiparin puolustajana taas pärjää niin hienoa.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Vieraskiertue pakettiin, 3-2 joten voitokas reissu.

Reimer pelasi kaksi ekaa Hawksia ja Devilsiä vastaan. Hawksista nollapeli, ei ihmeitä tarvinnut esittää mutta nollapeli on aina kiva. Devilsiä vastaan varsinkin 1.erässä teki tärkeitä torjuntoja. Voitot molemmista.

Hill saa pelin Islandersia vastaan. Vastustajan ainoa maali oli helppo, muuten Hill pelasi hyvin ja voiton nappasi.
Tässä kohtaan taisi tulla tieto, että Reimer on kipeä eikä pelikunnossa, joten Hill otti back2back matsin Rangersia vastaan. Kyseistä peliä en nähnyt, mutta hyvinhän se taisi Hilliltä luonaavan (tappio, Sharks jäi nollille).
Vika peli sinitakkeja vastaan, se oli Hillille kolmas peli neljään päivään. Menikö nyt touhu yli, olisiko pitänyt farmista lennätellä molkke ottamaan peli? Kyseinen peli meni sitten Hilliltä penkin alle ja tappio tuli.

Hatakka lähetettiin farmiin kesken kaiken pelamaan, tilalle nousi Meloche ottamaan pelin Rangersia vastaan. Tiedä sitten miten meni, mutta sinitakkeja vastaan Simek palasi pelamaan ja vituiksi se meni.

Gadjovich loukkaantui, samoin Balcers. Harmin paikka, ei ainakaan tällä vieraskiertueella heidän asemia täytetty juurikaan.

Sharksin peli oli vieraskiertueella hyvää, tuskaista on maalinteko koska materiaali, mutta vahvasti puolustivat. Sekin pakka kyllä hajosi sinitakkeja vastaan ja Boughner antoikin aikamoista kommenttia pelin jälkeen poikien touhusta. Olihan se mitä neljäs peli kuuteen päivään, mutta kyllä olisi voitto pitänyt repiä kun sen verran parempia olivat. Laiskuuttaan lopulta hävisivät.

Jos jotain muutoksia haluaisin nähdä, niin eikös olisi aika istuttaa se Simek pidemmäksi aikaa. Samoin Labanc on jälleen tipahtanut sille tasolle, että eiköhän sieltä farmista löytyisi jamppaa jolla olisi edes sitä yritystä pelata. Tykkäsin Pedersonista keskellä ennen loukkaantumista, nyt ei tuntunut sujuvan niin hyvin. Weatherby aikas turhake laidassa.
Hertlillä oli jo aikas hiljaiselo menossa, kunnes sinitakkeja vastaan iski. Siinä pelissä oli kyllä miehellä duunitaso asiallinen ja syystäkin Bobi vaihto Tompan ja Couturen paikkoja, jälkimmäinen kun oli niin tutun neutraali.


Karlssonin Eki on päällisin puolin tilastoja vilkuilemalla näyttänyt tekevän jonkinlaista paluuta tänä vuonna, pitääkö paikkaansa?

Kyllä vain. Ollut joukkueen top3 pelaaja Timon ja Reimerin kanssa.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Jos jotain muutoksia haluaisin nähdä, niin eikös olisi aika istuttaa se Simek pidemmäksi aikaa. Samoin Labanc on jälleen tipahtanut sille tasolle, että eiköhän sieltä farmista löytyisi jamppaa jolla olisi edes sitä yritystä pelata.

Bobi toimii ja alisuorittajat helevettiin. Meloche ottaa Simekin paikan ja Gadjovich (luulin et jäbällä olisi ollut pitempi saikku edessä) Labancin. Ylivoimalla taasen Weatherby palaa viisikkoon ja maalin eteen. Kevinin aukot täytetty.

Balcers ja Reimer oli poissa treeneistä. Kovia vastustajia luvassa tällä viikolla, joten toivottavasti Reimeri palaisi pelikuntoon nopsasti.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Pari peliä pelattu kotona, voitto ja tappio.

Flamesia vastaan ihan hyvällä boogiella peliin, mutta vastustaja vei alkua. Ferraro-Burns pari otti tutusti turpaan ja tilanne pääsi kääntymään kahden maalin tappioasemaan. Sieltä kuitenkin joukkue kiri tasoihin ja ohi, 3.erässä alkuun vähän sekoilua, mutta muuten hyvää kiekkoa johtoasemassa. Oli aikamoinen nousu ja voitto, varsinkin kun ykkönen oli läpi pelin aikas hiljainen.

Wildia vastaan sitten yritys olematon, Dahlen ja Timo olivat ainoat jotka oli tullut pelamaan. Wild ei ihmeellisille paikoille päässyt ekassa, mutta eivät sitten yhtään olleet ongelmissakaan. Kämänen ylivoima tottakai onnistuu kahdesti Sharksia vastaan ja 3.erään 3-0 tappioasemassa.
Kolmannessa jälleen Hertl tekijämiesten väliin ja heti alkoi tapahtumaan. Täysin paskoista Gregorista ja Barabanovista jälkimmäinen tiputettiin ja Labanc nousi ylemmäs, senki peliliikkeen olisi voinut aikasemmin tehdä.

-Ylivoima onnistui molemmissa peleissä.
-Reimer oli backuppina Wildia vastaan, joten tulisko paluu nyt vklpna. Olisi jeez, kyllä ainakin itseä harmittaa toi Greenwayn maali, liian helposti meni Hillin taakse.
-4.kenttä oli hyvä Flamesia vastaan, mutta se oli sitten pakko rikkoa, koska Labanc oli pakko saada remmiin. Tilaa teki Pederson ja täten Weatherby pelasi centterinä. Oli aivan kamala, ja vaikka Labanc oli pelipäällä niin ei siitä noiden hemmojen kanssa mitään hyvää synny.

Kane missannut farmissa harkkoja ja pelejä, koska ruokamyrkytys. Se eka peli siis edelleen pelaamatta. Juujuu kyllä kyllä.

Seuraavaksi Pavelski ja Stars.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Kane pelaa vissiin seuraavan AHL-pelin. Muuten siellä ei näytä hyvältä Barracuda divisionansa viimeinen ja edellinen peli hävittin 10-1 Ihmettelin vain, että Hatakka ei pelannut tuossa pelissä lainkaan, luulisi että AHL:ään tiputtamisella haluttiin hänelle peliaikaa vai onko jotain loukkaantumishuolia. Edelleen kaipaan Knyzhoviakin mukaan niin saisi Melochen AHL:n puolelle ja jos Knyzhovin saisi Vlasicin kanssa toimimaan ja Simek olisi se joka saa katsella pelit pressboxista.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Kausi etenee ja Sharks pelaa yhä tällaista ailahtelevaa peliä, eli häviää ja voittaa vuorotellen. Peli ei erityisesti vakuuta, sillä maalienteko on todella hankalaa. Bonino tosin löysi jossain vaiheessa maalijyvän, mutta kiva olisi että joku muu kuin kärkikentän äijät tekisi säännöllisesti pisteitä. Esim. Nietosta ja Balcersista (joka telakalla) ei ole juuri hyötyä ollut.

Ei näytä siltä, että tällä ohuttakin ohuemmalla hyökkäyskalustolla mennään playoffeihin.

Mutta Simek on palannut. Mies on parissa viime pelissä jaellut loistavia pommeja, eikä pelannut itseään kovin montaa kertaa ulos. Mies otti nimiinsä organisaation ennätyksen taklauksien määrässä yhdessä pelissä (11 niittiä). Tämä itseluottamusta uhkuva Simek kun olisi jatkuvasti kaukalossa, niin puolustuksen taso olisi heti piirun parempi.

Ferraro vetää tilastojenkin valossa aika jumalkautta. Tai siis ei niiden tärkeimpien tilastojen, eli pisteiden ja plusmiinuksen, mutta mies johtaa koko liigan blokkitilastoa. Peliaika jatkuvasti kova, ja terrierimäinen pelityyli näyttää hauskalta. Itse asiassa myös Bonino on kunnostautunut blokeissa, johtaen liigan hyökkääjien tilastoa.

Burns ohitteli Mr. Sharksin organisaation teräsmiesputkessa, eli Burnsilla nyt 626 peliä putkeen. Tästä tulikin mieleen, että vieläkään ei ole kuulunut Pattyn eläköitymisestä mitään. Istuksii kotona ja katselee Staalin ja Ryanin kanssa, että josko pääsisi vielä pukemaan?

Kane pelannut kaksi peliä cudassa ja tehot 0+1. Ei kummempaa kerrottavaa. Loppuisi jo tuo saaga. Miestä kaivataan ylhäällä, kun kukaan puukäsistä ei saa laattaa reppuun. Gregor on helposti joukkueen nopein pelaaja, ja siinä mielessä hyvä että on Sharksin mukana, mutta sitä reppuakin pitäisi välillä heilutella. Ehkä se tulee sieltä vielä. Tulihan se Boninollakin.

Lisäksi vielä maininta, että Kevin Kurz lopetti Sharkin beat writerina, ja siirtyi itään. Tilalle tuli (idästä) Corey Masisak. Toivotaan, että tarjoaa yhtä hyvää sisältä kuin Kurz.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Juuri alkaneissa World Juniorseissa Sharksin prospekteja edustaa vain yksi ruotsalainen hyökkääjä. Onneksi se yksi peluri on kandidaatti kisojen tähdistökentälliseen ja sentteröi svedujen ykköskenttää. Eklundin pitäisi dominoida ja olisi suotavaa, että kauden kuparinen menisi virallisissakin peleissä rikki.

Muita Sharks-prospekteja ei tosiaan ole mukana, johtuen osin koronasta sillä käsittääkseni vuoden 2020 kakkoskierroksen pick Thomas Bordeleau olisi jenkkien tiimiin mahtunut ilman karanteenia. Gaudreau (G, 3. round) ja 2020 ykköskierroksen pick Wiesblatt eivät vaahteralehtien tähtisikermään mahtuneet.

Sharksin prospect pool todistettu jälleen kerran varsin kapeaksi. Toivottavasti olisi edes terävä.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Ilmeisestiköhän Burns sai sattumalta covid-juttunsa sopimaan NHL:n ottelukalenteriin eikä teräsmiesputki katkea sen takia?
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Ilmeisestiköhän Burns sai sattumalta covid-juttunsa sopimaan NHL:n ottelukalenteriin eikä teräsmiesputki katkea sen takia?

Juuri näin. Toivottavasti breikillään löysi motivaatiota pelata paremmin.


Muita Sharks-prospekteja ei tosiaan ole mukana, johtuen osin koronasta sillä käsittääkseni vuoden 2020 kakkoskierroksen pick Thomas Bordeleau olisi jenkkien tiimiin mahtunut ilman karanteenia.

Bordeleaulla kyllä huonoa tuuria. Viime vuonna kisat jäi välistä, kun huonetoveri sai positiivisen ennen kisoja, ja sekin testi osottautui lopulta virheelliseksi. Tänä vuonna taisi sitten itselle osua korona ratkaisevaan aikaan.

Gushchin/Guschin olisi Sharksin varauksista vielä kuulunut leikkiin mukaan, mutta Venäjä päätti skipata nämä amerikassa pelaavat. Olisi heittämällä mennyt joukkueen top6 rooliin.

Se olisi kiekkoa sitten luvassa, vastassa kojootit. Aneemiset tappiot alla divarivastustajista, Sharks oli molemmissa parempi joukkue, mutta kun maaleja ei osata tehdä niin eipä siinä jossiteltavaa jää. Tärkeät pelit ja pisteet, toivottavasti olisi uutta yritystä tauon jäljiltä.

Nucksia vastaan Halbgewachs teki debyyttinsä ja oli todella pirteä. Varmasti jatkaa kentällä. Samoin taisi ylös nousta farmissa tulosta tehnyt Reedy ja Viel.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Aavikkokoirapelistä sopisi kuvaukseen vain kakkaemoji.

Huomasi kyllä, että edellisestä pelistä on tovi molemmilla joukkueilla. Koko peli oli todella huolimatonta paskaa, jossa onneksi nähtiin näyttäviä laukauksia ja maaleja, kun ketään ei kiinnostanut pelata kurinalaisesti. Lisäksi 'yotesin rosteri vilisi nimiä, joista en ollut ikinä kuullutkaan. Sharksilla sen sijaan oli varsin hyvä rosteri, joten tasoeron olisi pitänyt näkyä myös tulostaululla. Peli oli kuin jotain junnuhöntsää, missä oli enemmän huolimattomuutta kuin järkeä.

Tilaa oli kentällä vaikka kuinka paljon, ja varsinkin ylivoimalla. Tähän Sharks reagoi hienosti pelaamalla paskimman 4-3-ylivoiman jatkoajalla mitä tällä kaudella on nähty. Hienosti sössittiin tästä pelistä ROW-tilastomerkintä.

Ja mitä teki Erik Karlsson? Todella ylimielistä pelaamista kaverilta. Ei selvästi paljon kojootit sytyttänyt, vaan tultiin tekemään ihan minimi. Ja epäonnistuttiin siinäkin. Hyi.

Kiva oli pitkästä aikaa nähdä Sharks-kiekkoa. Tämä toki nosti tehtyjen maalien keskiarvoa, jossa Sharks on pyörinyt liigan pohjilla alkukauden. Ennustan seuraavassa pelissä nollapeliä vastustajan tulokasmaalivahdille.
 

lai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Illasta katsoin ketäs vastaan sitä Sharksit pelaavatkaan, että jaksaako nousta katsomaan. Kojootit niin ajattelin että on tulossa semmoinen ehkä muutaman maalin nyhväyspeli. No ei tullut. Piti tuloksia katsoessa hieraista silmiä parikin kertaa. Enpä tiedä olisinko silti halunnut katsoa. Jos Kojootit saa iskettyä 7 maalia niin onko siellä ollut Sharksilla puolustajia kokoonpanossa laisinkaan? Noh, 2 pistettä kuitenkin.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Ja mitä teki Erik Karlsson? Todella ylimielistä pelaamista kaverilta. Ei selvästi paljon kojootit sytyttänyt, vaan tultiin tekemään ihan minimi. Ja epäonnistuttiin siinäkin. Hyi.

Emmätiedä, siinä jatkoajan ylivoimalla mieheltä loppui kiinnostus, kun aavikonkoira sai repiä paidasta mielinmäärin ilman vihellystä. Muuten pelissä Eki oli ainoa pakki, joka sai kiekolla aikaseksi ja Vlasicin kanssa ainoat, ketkä eivät sohlanneet maaliviivan alla jatkuvalla syötöllä. En hänestä syntipukkia tekisi, ei se hyvä ollut, mutta silti pakiston parhaimmistoa.

Middleton pelasi kauden heikoimman pelinsä. Simek palasi vanhoihin synteihinsä; laiskotteli ja ihme syöttöheittoja keskelle. Ferraro veti ylipitkiä vaihtoja ilman mitään syytä ja sohlaili siinä missä kaksi edellistä mainittua.
Paskin oli Burns. Ei vaan tunnu kaveria kiinnostavan, sama meno vaan jatkuu mitä ennen taukoa oli. Vähän kun viitsisi luistella enemmän, niin ei olisi niin ongelmissa omissa ja hyökkäyspäähän saisi jotain aikaseksi. Nyt sitten odotellaan, että kärkikarvaaja iholla ja haetaan pikkunättiä/jättöä oman maaliviivan takana ja hyökkäykseen lähtiessä epätoivoisia syöttöjä, joita on tässä runkosarjan aikana vastustajat hyvällä prosentilla katkaisseet tai tullut pitkä. Taisi kuitenkin päättää pelin +4 merkintään, erinomainen esimerkki ettei tota tilastoa parane paljoa tuijotella.

Boughner sen verran ollut hereillä, että Ferraro-Burns paria lähdetty rikkomaan sekoittamalla sitä Middleton-Karlssonin kanssa. Onko siinä sitten järkeä, että rikotaan toi joukkueen paras pari, imo ei. Kyllä sieltä 3.parista jätkää löytyy, joita voisi kierrättää.
Jatkoaika muuten päättyi niin, että kentällä oli Ferraro ja Middleton. Miten tommonenkin voi olla mahdollista.

Jos jotain hyvää pelistä, niin kaksi pistettä, Barabanov toimi hyvin ykkösessä ja detective Gadjovichin koulutusleveli, kun vastustaja erehtyi mokaileen poikkarin kaulan seuduille. Hurja kuitti sieltä samointein, taisi ottaa opiksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: SVSV

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Emmätiedä, siinä jatkoajan ylivoimalla mieheltä loppui kiinnostus, kun aavikonkoira sai repiä paidasta mielinmäärin ilman vihellystä. Muuten pelissä Eki oli ainoa pakki, joka sai kiekolla aikaseksi ja Vlasicin kanssa ainoat, ketkä eivät sohlanneet maaliviivan alla jatkuvalla syötöllä. En hänestä syntipukkia tekisi, ei se hyvä ollut, mutta silti pakiston parhaimmistoa.
Olet ehkä oikeassa. Karlsson vain oli liian usein jäällä kun omissa soi. Lisäksi ylimielinen peli näkyi useassa kohdassa kun kiekosta olisi pitänyt luopua, ei pelkästään jatkoajalla. Ei svedu huonoin pelaaja ollut ja kiekollisesti toki aina hyvä, mutta tuollainen tietty ylimielisyys tai pelaaminen kuin olisi paljon muita parempi ei sytytä. Burnsilla kyllä havaittavissa vähän samaa. Nämäkin tähtipakit olisivat enemmän tähtiä, jos välillä muistaisivat tehdä sen helpon ratkaisun.

Vatimustaso on Karlssonilla nyt niin korkea, että tällainen peli ei käy. Ferraroa voisi toki haukkua myös, mutta Karlssonin kohdalla ärsytyskynnys on varmaan niin paljon pienempi johtuen männä vuosien otteista...
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
VaAtimustaso on Karlssonilla nyt niin korkea, että tällainen peli ei käy.
Kaveri on ollut tällä kaudella tyyliin top15-pakki koko NHLssä. Miettikää miten korkealla Ekin taso oikeasti on, kun tämäkään ei riitä ja yleisessä keskustelussa (suomessakin) puhutaan pettymyksestä ja menneestä tapauksesta.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Kaveri on ollut tällä kaudella tyyliin top15-pakki koko NHLssä. Miettikää miten korkealla Ekin taso oikeasti on, kun tämäkään ei riitä ja yleisessä keskustelussa (suomessakin) puhutaan pettymyksestä ja menneestä tapauksesta.
Jep, mutta ymmärtäähän tuon. Norris-voittaja putoaa kutospakin tasoiseksi sekoilijaksi, joka nostaa palkkaa joku 12 miljoonaa. Siitä saa hyvät otsikot. Se jää helposti mieliin. Tällä kaudella mies on palannut (lähes) tasolleen, mutta harvaa kiinnostaa katsoa liigan pohjamutiin ennakoidun Sharksin pelejä. Jos Karlsson pelaisi Catseissa tai Starsissa, hänen arvonsa joukkueelle tunnustettaisiin paljon helpommin.

Miehen tason riittäminen on mielenkiintoinen asia. Jokainen joukkue ottaisi ykköspariinsa nykytasolla pelaavan Karlssonin (yleisenä ajatuksena, ei mietitä nyt mitään roolituksia että kuinka sopisi Makarin kanssa pakkipariksi jne). Mutta kuinka moni ottaisi hänet tuolla palkalla? Vuosi sitten vastaus oli "ei yksikään". Nyt? Ehkä puolet? Karlsson voi olla käänteentekevä pelaaja, josta voi ehkä maksaakin ylihintaa. Mutta jotta voidaan puhua rehellisesti tason riittämisestä palkkakattoliigassa, niin taso tulee suhteuttaa palkkaan. Tuo liksa edellyttää liigan top-5-tasoa.

Ja voihan Karlsson olla Norris-äänissä top-5 kauden jälkeen. Mutta se vaatii, että viime pelin kaltaista aneemista/ylimielistä peliä ei nähdä usein, jos ollenkaan. Eilinen taso ei tosiaan riittänyt, sillä johtava pakki A rinnassa pelaa eri tavalla. Annetaan tämä kuitenkin anteeksi, jos seuraavassa pelissä EK65 on taas vireessä ja normaalilla tämän kauden tasollaan (top 10-15 pakki liigassa).
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En ole Ekin peliä tällä kaudella juuri nähnyt, mutta hyvät on kyllä tilastot. Ja jos otti 4 edellisessä omiin, niin aika vahvalta edelleen näyttää kokonaisuus. Vain 15 maalia kun on mennyt omiin tasakentin koko kaudella, ja esim. Ferraro (29), Burns (26).

Toki Ekin huono peli jaksetaan aina manita, se on mielenkiintoista. Mutta ne 24 parempaa peliä unohtuu johonkin.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Flyers tuli kylään ja Sharksin pistesarake kasvoi kahdella, vaikka vierailija tasoitti pelin lopussa. Ensimmäinen erä näytti vähän samalta kuin 'yotesia vastaan, mutta loppupeli on varsin hyvin pykälässä. Muutama plussa:

  • Couture. Alivoimalla tavaramerkkihäkki puikoista, perään hieno syöttöyritys patjan kautta ja vielä samassa vaihdossa varma rannari logoon eli ei riskiä vastahyökkäykselle. Myös kahden miehen alivoimalla hienoa pelaamista. En tosin ole varma voiko puolustavaa joukkuetta kehua 5-3-alivoiman hoitamisesta, vai pitäisikö antaa risuja Flyersin ylivoimalle. Ei yhtään hyvää paikkaa koko kahden minuutin aikana.
  • Neloskenttä. Nyt oli mäiskettä ja hyvää kulmapeliä. Pederson pääsi pari kertaa paikoille ja pelasi varmasti parhaan pelinsä kauden alun jälkeen. Jos tuolla tavoin pelaisivat joka pelin niin Sharks olisi varmasti playoff-junassa.
  • EK65. Tänään kiinnosti.
  • Varovainen plussa myös Gregorille. Kentällä oli tilaa ja se palvelee kentän nopeinta pelaajaa.

---

Jokaisen pelin jälkeen tuntuu yhä enemmän siltä, että kohta Barabanov ja Gregor iskevät itsensä läpi. Molemmat ovat hyviä luistelijoita, joilta puuttuu vielä se yksi napsu noustakseen joukkueen parhaimmistoon. Barabanov on kohtalaisen köyhän miehen Kucherov ja voi nousta 60-70 pisteen pelaajaksi. Toivottavasti se viimeinen napsu pystytään ottamaan.

Samoin Gregor. Pian mies alkaa löytämään niitä ratkaisuja joilla NHL-tason pakit kierretään. Vähän tulee mieleen Josh Bailey, mutta toivottavasti saavuttaisi huippunsa hieman nopeammin. Gregorissa näen samalla tavalla potentiaalia 60 pisteen pelaajaksi.

Toki Ekin huono peli jaksetaan aina manita, se on mielenkiintoista. Mutta ne 24 parempaa peliä unohtuu johonkin.

Ettei kenellään jää epäselväksi, haluan selventää että Karlssonin hyvät otteet ovat saaneet huomioita kannattajien keskuudessa. En esim. HFBoardsilla liiku, mutta Jatkoajan kausiketjun perusteella mies on arvostettu joukkueen parhaaksi puolustajaksi ja liigan kärkipakkien joukkoon. Norris-kandidaattius on myös mainittu. Hyviä pelejä ei toki yksittäisinä mainita kuten huonoja, koska ne ovat oletus tuon tason pelaajalle.
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Tässä linkki hyvään Hockey Writersin juttuun Sharksin prospecteista.

@SVSV :ltä hyviä kommentteja Karlssonista. Näkisin niin että ynseys #65:n otteita kohtaan johtuu osittain myös siitä, että (mahdollisesti) hänen palkkansa vuoksi Pavelskin sopimusta ei uusittu. Tuskinpa lienen ainoa, jolla on #8:a ikävä.

Seuran sentteritilanne on tosiaan varsin huono, varsinkin jos Hertl joukkueesta lähtee / myydään. Couturen takana ei ole ketään kädellistä sentteriä, seuraavaksi prospecteista siihen tehtävään on kaavailtu Thomas Bordeleauta.

Laitureiden suhteen nuorison tilanne näyttää lupaavalta: on Eklundia, Dahlenia, Barabanovia (27v, ei sikäli nuorisoa enää), Gregor näyttää nuorta Matt Nietoa paremmalta versiolta ja Jayden Halbgewachs ehti ensimmäisessä pelissään tuoda mieleen Johnny Gaudreaun, kädet eivät taida ihan heti loppua kesken. Balcers kuuluu joukkoon myös, vaikkakaan en jaksa uskoa, että hepusta lopulta on kolmosketjua korkeammalle.

Pakistossa tuntuu, että valinnanvaraa on myös mukavasti. Ferraron, Middletonin ja Melochen sopparit loppuvat tähän kauteen. Vaikka RFA-statuksella kaikki ovatkin, varsinkin Ferraro tulee saamaan hyvän korotuksen.

Mitä lähivuosien sopimustilanteeseen tulee, Vlasic/Burns/Karlsson/Couture -kombon diilit tekevät tilanteen tunnetusti vaikeaksi. Kuten Hockey Writersin tekstissä todettiin, Sharksin on taisteltava tätä vastaan halvoilla nuorisodiileillä. Tätä taustaa vasten Eklundin lähettäminen vielä täksi kaudeksi kotiin vaikuttaa ihan järkevältä teolta. Ei tällä kaudella kannua nosteta kuitenkaan.

Kanen 7 miljoonan sopimuksen unohdin. Onko mahdollisesta kaupanteosta kuulunut mistään mitään? Ja toivotaan, että herra menisi kaupaksi ilman että mukaan pitää laittaa joku pick/prospect, eli pelkkä palkan pidättäminen riittäisi.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Kanen 7 miljoonan sopimuksen unohdin. Onko mahdollisesta kaupanteosta kuulunut mistään mitään? Ja toivotaan, että herra menisi kaupaksi ilman että mukaan pitää laittaa joku pick/prospect, eli pelkkä palkan pidättäminen riittäisi.
Kane tosiaan pelannut farmissa viisi peliä tahoilla 2+6=8 ja nyt käsittääkseni COVID-listalta, minkä takia ei osallistunut 'cudan viimeisimpään 4-0-voittoon.

Kiitettävät tehot ja tietty odotetut Kanen kaltaiselta tähtipelaajalta. Samalla tasolla kun jatkaa, niin voi päätyä TDL:lla uuteen osoitteeseen. Mutta tuskin, ellei Sharks pidätä palkasta 50 %. Ja jos Sharks näin tekee, edellä mainitun sopimustilanteen takia edessä on monen vuoden rebuild. Sharks ei tällä palkkarakenteella kestä Kanen sopimuspidätystä.

Toinen vaihtoehto tietty on ottaa vastaan toinen ongelmasopimus. Se voisi toimia, koska tätä pelaajaa X voisi Sharksissa peluuttaa, toisin kuin Kanea. Saataisiin sentään vähän capista käyttöön.

Huhuja ei ole liikkunut, eikä muutenkaan Kane ole ollut mediassa. Syksyllä kului tuskin viikkoa ilman mediahuomiota.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Rosterin syvyys on kyllä olematon, kun pari poissaoloa näkyy noin paljon. Wings ei mielestäni pelannut mitenkään ihmeellisesti, mutta silti oli selvästi surkeaa Sharksia parempi. Kukaan ei oikein tuntunut onnistuvan. En tosin jaksanutkaan katsoa viimeistä erää kun vähän alusta.

Viiden minuutin jäähy oli aika erikoinen, en ole varma miten suhtaudun tuohon taklaukseen. Middleton näki taklaajan, eikä hän taklannut erityisen kovaa, mutta osui silti vähän selkäpuolelle ja ilmeisesti huonossa asennossa, kun Middleton loukkaantui. Ehkä kakkosen arvoinen. Oli muuten saman tien selvää kun Wings-selostajat kertoivat joukkueen pelanneen yli sata matsia ilman alivoimamaalia, että tänään helähtää. Helähti kahdesti saman alivoiman aikana.

Onko Wilsonilla tullut aika ottaa setelinippu käteen ja pirauttaa farmiin? Alkukaudella Kanea ei haluttu ottaa mukaan rosteriin, koska se oli "fresh". Nyt kun kiinnostusta ei näytä olevan, niin ehkä Kane sytyttäisi Sharksin. Tiedän, todennäköisyys pieni mutta kun rahasta on kyse, niin kaikki on mahdollista.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Yöllä Sabres vastassa, ja ehkä on Sharksin aika ottaa ensimmäinen vieraskiertueen voitto. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Karlsson ja Middleton ovat poissa vaivojen takia. Onneksi Ferraro on taas askissa, mutta myös Megna, Merkley ja Vlasic. Merkleylle lupailtu kakkosylivoiman minuutteja. Vlasic oli terveenä raaputuksena viime pelin, toivottavasti näkyisi edes sataprosenttisena yrityksenä.

Hill vartio veräjää, Sawchenko luukulla. Myös siis Reimerillä vaivaa.

En aio katsoa peliä, mikä yleensä edesauttaa Sharksin pärjäämistä. Tosin viimeisen viiden pelin osalta Sharks on päästänyt liigan eniten kasseja omiin, joten tuskinpa kelkka nopeasti kääntyy. Joukkueen pitänee tehdä siis vähintään viisi maalia pisteiden eteen. Ja tämä ilman Couturea ja Karlssonia.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös