Mainos

San Jose Sharks 2011-2012

  • 182 968
  • 568

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Nostaisin Ferrieron ehkä Winchesterin ohi noista jämämiehistä maalinteon suhteen, mutta en missään nimessä kokoonpanoon tuohon LA-peliin. Winchester kentälle, kattilat kiehuu yli joka tapauksessa.
Ferrierolla on kieltämättä hyvä historia tehdessään paluun koonpanoon. Winchester vs. Ferriero taistelussa Winchester tuo mielestäni isompaan kokonaisuuteen enemmän. Alemmissa ketjuissa on jo nykyisellään Ferrieron kaltaisia pienikokoisia pörrääjiä tarpeeksi. Winchesterin myötä tulisi myös kokoa ja kovuutta. Tosin TMac on tuntunut suosivan pasifisti-lookkia viimeaikoina.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Thornton on trollien kuningas, selvästi päässyt Detroitin itkupillienkin ihon alle =D

Sharks on vienyt Detroitia selvästi tämän kauden runkosarjassa ja on varsin helppo odottaa jälleen voitokasta pudotuspelisarjaa Detroitia vastaan. Thornton dominoi Datsunin jälleen kerran ja siinä se sarja sitten olikin. Murray vielä ehjänä kentälle lanaamaan Frantseenit...
 

Kyle

Jäsen
Yksi viheltämättä jäänyt väärä vaihto muiden kyseenalaisten vihellysten tai viheltämättä jättämisien joukossa. Ei pitäisi aiheuttaa kovin rajuja tunnepurkauksia.

No rajuja ja rajuja, itseäni nyt ei kiinnostanut koko tilanne mutta kompensoin sen verran että ei tuossa Clowea voi miksikään "neroksi" nostaa. Vihellys siitä ja hän olisikin ollut pelle?
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Ennenkuin sharksit tiputtavat ketään pleijareissa, alivoimapelin pitäisi parantua reilusti. Ei tarvitse omata kovin vahvaa ennustamisen taitoa, jotta voi ennakoida liigan paskinta alivoimaa pelaavalle joukkueelle tuskaista tietä. Omasta nojatuolista tarkasteltuna sharksit pelaavat alivoimaa käsittämättömän tyhmästi. Pelin perustuessa laukaisulinjojen ja syöttölinjojen blokkaamisiin käytännössä vastustaja saa pitää kiekkoa täysin rauhassa laidoilla ja oman maalinedusta on luovutettu suosiolla vastustajan mukavuus alueeksi.

Syöttö ja laukaisulinjojen blokkaamisen sijaan neliön läpi on oikeasti helppo syöttää. Käsittämätöntä, että joukkue on jatkanut samaa paskaa taas tälläkin kaudella. Viime kaudella hölmöiltiin 1-1-2 muodostelman kanssa. Äkkiseltään helppona korjaustoimena suosittelisin videoiden katselemista hyvin toimivista alivoimista. Sitten vaan kopioimaan parhaat ideat. Yksinkertaisena parannuksena alivoimaneliön tulisi pelata paljon nykyistä agressiivisemmin. Nykyisellään vastustajat saavat aivan liikaa aikaa ja tilaa pelin ollessa sharksien puolustusalueella. Sharks neliö tuntuu luovuttavan pelin liian helpolla ja peruuttavan linjojen blokkausasetelmaan, kun pitäisi vielä antaa painetta hyökkäävälle viisikolle ja tavoitella kiekon riistoa. Käytännössä ylivoima joukkueen saadessa sharksit neliöasetelmaan ja rauhoittaessa tilanteen seurauksena on aina vaarallinen maalintekopaikka.

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa sharks kommentaattori Drew Remendan kehuessa sharksien alivoimapeliä päästetyn ylivoimamaalin jälkeen. Los Angeles pelissä nähtiin tämäkin tilanne.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Alivoimapeli ei yllättänyt viimeisessä runkosarja taistossa. Tällä kertaa saldona oli puhdas nolla prosenttia tehokkuussarakkeeseen. Siis edelleen ihan käsittämätöntä paskaa. Kuinka ammattitaidottomia koutsit oikeen san josessa ovat? Kingsien ylivoima viisikko sai kaksi kertaa rauhoitettua pelin sharksien alueelle. Molemmilla kerroilla punalamppu hehkui suhteellisen pikaisesti punaisena.

Ensimmäisessä maalissa kiekko syötettiin laidalta maalin edessä vapaana olleelle pelaajalle, jota helposti siirsi kiekon maaliin ympärillä seisovista sharks pakeista huolimatta. Toisessa maalissa kiekko syötettiin vastakkaisesta kulmasta koko vitun neliön läpi viivalle, josta veto Niemen polvareihin ja seuraavana liikkeenä Justin Williams siirsi riparikiekon helposti maaliin sharks puolustuksen tyytyessä syöttö- ja vetolinjojen blokkaamiseen.

Kuvaa hyvin sharksien alivoiman paskuutta, että kingsit pelasivat 5-3 alivoimaa paremmin, kuin sharksit ihan tavallista 5-4 alivoimaa. San Josen tunarit kesällä kyrpä suorana hehkuttivat, kuinka alivoimapeliin tulee selvä parannus. Parannus vain jäi tulematta 1-1-2 typeryydestä luopumisesta huolimatta. Ei alivoimapeli ole mitään tähtitiedettä, mutta san josen koutseille ilmeisesti liian hankalaa ymmärtää. Ihan turha hankkia mitään alivoimaspesialisteja, kun ongelmana on pelitavan tyhmyys.

Tällä hetkellä jokainen tilanne, jossa vastustaja saa rauhoitettua ylivoimapelinsa sharksien alueelle on todella vaarallinen. Ehkä prosentteja vähän parantaisi, jos ylivoima viisikkoa ei päästettäisi yhtä helposti rauhoittamaan peliä. Yksinkertaisena lääkkeenä neliön pitäisi käydä karvata agressiivisemmin eikä suosiolla perääntyä ohjailumoodiin. Neliön pitäisi karvata rohkeasti kahdella kolmella pelaajalla laidassa olevaa kiekollista vastustajaa yhden tai kahden pelaajan varmistaessa. Pelin ollessa jo rauhoitettu vastustajan kiekollisen pelaajan kääntäessä selän, neliön pitäisi välittömästi iskeä kiinni. Tila ja aika tuntuvat olevan alivoiman suurin ongelma nykyisellään. Jos näihin asioihin kiinnitettäisiin tosissaa huomiota, alivoimapelin tehokkuus 100% todennäköisyydellä parantuisi.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Pari uutista meneillä olevan playoffs sarjan ulkopuolelta.

Sharks on tehnyt 3-vuoden tulokassopimuksen saksalaisen 195-senttisen Konrad Abeltshauserin kanssa. Mies on ottanut huimia kehitysaskeleita tällä kaudella niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Abeltshauserin liike on yllättävänkin korkealla tasolla noin isoksi mieheksi. Kehitettävää on yllättävästi fyysisyydessä.
Hieno sopimus ja toivotaan, että Konrad on jälleen yksi joka nousee jämäkierroksien varauksesta nhl pelaajaksi.

Sitten uutista Woostahista. Joukkuehan ei selvinnyt pudotuspeleihin ja tälläkin hetkellä loukkaantuneita ja pelikiellossa olevia tuntuu olevan enemmän kuin oikeita pelaajia.
Positiivista kuitenkin on se, että Petreckin Nick on valittu Yanick Dubre memorial awardin saajaksi. Palkintohan ei viittaa pelitaitoihin millään tavalla vaan luovutetaan pelaajalle joka on tehnyt eniten hyvää kaukalon ulkopuolella. Petreckin peli on kuitenkin lukemani perusteella mennyt eteenpäin ja kyllä kait sieltä saadaan vielä ajan saatossa puolustaja top kutoseen.
Toinen mielenkiintoinen asia on Woostahin tekemä Amateur try out sopimus Victoriaville tigresin Yanni Gourden kanssa. 20-vuotias 175-senttinen Gourde voitti tämän kauden QMJHL liigan pistepörssin tekemällä 68 peliin tehot 37+87. Miestä kuvaillaan erittäin nopeaksi ja kokoisekseen kovaa pelaavaksi laituriksi. Sharksin kannattaisi olla hereillä ja koettaa saada mies sopimuksen alle ihan katto-organisaatioonkin. Ei noita potentiaalisia kärkiketjuprospekteja liikaa ole.

*linkit eliteprospects
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Kausi taputeltu, mitä jäi käteen?

Blues oli lopulta selvästi parempi joukkue. Bluesin maalivahtipeli ja puolustuspeli oli asteen verran sharkseja edellä. Erikoistilannepelaamisesta on jo sanottu kaikki mahdollinen.

Joukkue onnistui välttämään täydellisen katastrofin selviytymällä sentään pleijareihin. Joukkueen pelillinen ilme oli koko kauden erittäin tylsä. Pelistä tuntui puuttuvan taistelu jäähyjen välttelemisen tuntuessa olevan kaikein tärkeintä. Kokoonpano oli tylsä varikkäiden taistelijoiden puuttuessa. Sytyttäjien puute tuntui vaikuttavan siihen, ettei joukkue tuntunut syttyvän tosissaan taistelemaan runkosarjan koitoksissaan. Lähinnä jo toisen kerran putkeen epäonnistuneen erikoistilannepelaamisen takia näkisin valmennuksen vaihdon tarpeellisena. Jay Woodcroft, Matt Shaw, ja TMac saisivat kaikki etsiä uudet työpaikat.

Hyökkäyspeli oli tehotonta ja mielikuvituksetonta. Jotenkin aika tuntui ajaneen TMacin kiekkokontrollipelistä oli. Pääasiallinen kuvio hyökkäysalueella oli hakea pakkia viivalta, josta veto suoraan blokkaavaan hyökkääjään. Tässä pähkinän kuoressa sharksien hyökkäyspään systeemi. Toisena asiana oli hyökkäyspelin hitaus. Jossain hfboards maailmassa, jossa pelaajien luistelunopeus on kaikkein tärkeintä, ongelma johtuu hitaista hyökkääjistä. Todellisuudessa sharksien hyökkäyspelin hitaus on ennen kaikkea kiinni systeemistä.

Sharksien top6 osasto on muuttunut vain vähän vuosien saatossa. Eikä nytkään ole syytä suuriin liikkeisiin. Sen sijaan bottom 6 osasto on melkein jokaisena kesänä räjäytetty täysin -milloin on haettu hiekkapaperia, milloin ajettu omia nuoria sisaan ja millloin haettu lisää liikettä. Pääasiallisesti on tyydytty pirkka-ratkaisuihin, mutta muutama ylipalkattu pelaaja on aina välillä mahtunut mukaan. Palkkakaton tiukkuus on osaltaan pakottanut tyytymään pirkka ratkaisuihin.

Toivoisinkin teemaksi tälle kesälle hyvin pelaajien hankintaa bottom 6 osastoon. UFA-pelaajista ainoastaan Winnik tarvitsee uuden sopimuksen. Mitchell tuskin saa mistään joukkueesta nykyisen hintaista sopimusta, mutta siitä huolimatta näkisin hänen roolin ainoastaan täytepelaajana. Vanha ja viisas Handzus jatkaa kalliilla sopimuksellaan vielä vuoden. Bottom 6 osaston vahvistamisessa toivoisin ensimmäisen korin hankintojen olevan jotain Jordin Tootoo, Brandon Prust tai Cody McLeod osastoa. Varsinkin kahdelle ensimainitulle tulisi tarjota ihan kunnon tilipussia.

Prust varmaankin jatkaa Rangerssissa, mutta peliaikansa kanssa tuskaileva Tootoo saattaisi olla realistisempi vaihtoehto. Olisiko Inuiitti olla palkattavissa palmun alle 1,5-1,8 miljoonan ja vaikka kolmen vuoden sopimuksella. Tuskimpa Kääpiö tämän enempää pystyy itselleen palkankorotusta hankkimaan mistään. Kokonaisuuden kannalta näkisin tämän Tootoo tai Prust & Co hankinnan täyttävän sen palan, mikä on kuulunut tähän mennessä Mitchellille. Toisen korin hankinta saisi tuoda kokoonpanoon puuttuvaa kovuutta ja täyttää Winchesterin jättämää aukkoa. Organisaatio saisi miettiä tosissaan, mitä se haluaa Brandon Mashinteriltä ja RFA Frazer McLarenilta. Näiden kahden lisäksi tähän paikkaan voisi mahdollisina ehdokkaina mainita ykköskorista, vaikka Cody McLeodin ja selvemmin kakkoskorin ehdokkaista Krys Barchin, Cam Janssenssin ja divarivastustajan George Parroksen.

Bottom 6 osalta agitaattori Tommy Wingels oli kauden positiivisin yllättäjä heti maalijyvänsä löytäneen Jamie McGinnin jälkeen. Desjardis paransi myös reilusti esityksiään, mutta hänestä edelleen puuttuu se AHL:ssä nähty vittumaisuus. TJ Galiardi ei oikein esittänyt mitää ja nostaisin hänen edelleen saman hintaluokan pörrääjä osastolta Wingelssin ja Torrey Mitchellin. Eli summattuna tyytyisin bottom 6 osaston muotoon:

Winnik (1,7 M) - Handzus (2,5 M) - Tootoo (1,6M)

Mashinter/ - Desjardins - Wingels
McLaren

Frazer McLareniin palatakseni RFA statuksen omaava ukko sai yllätykseni viime vuonna vuonna jatkosopimuksen, joten han varmaan nytkin saa jatkoa. McLarenin ongelmana on ollut se, ettei hän oikein ole löytänyt omaa rooliaan –ollakko uusi Ryane Clowe, vai Scott Parker. McLarenin kausi Worcesterissa päättyi pelikieltoon alkulämmittelyssä aloitetun joukkotappelun seurauksena. Muutenkin kauteen sisältyi hyvinä referensseinä kaukaloon hyppäämisen ylimääräisenä pelaajana tappelutarkoituksessa. Aikaisemmin McLarenin otteista puuttui tällaiset referenssit. Eli toivo siis elää edelleen.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Sharksien top6 osasto on muuttunut vain vähän vuosien saatossa. Eikä nytkään ole syytä suuriin liikkeisiin. Sen sijaan bottom 6 osasto on melkein jokaisena kesänä räjäytetty täysin -milloin on haettu hiekkapaperia, milloin ajettu omia nuoria sisaan ja millloin haettu lisää liikettä. Pääasiallisesti on tyydytty pirkka-ratkaisuihin, mutta muutama ylipalkattu pelaaja on aina välillä mahtunut mukaan. Palkkakaton tiukkuus on osaltaan pakottanut tyytymään pirkka ratkaisuihin.

Harvalla joukkueella oikeasti pysyy tuo bottom-6 osasto samana useata kautta peräkkäin. Useasti on näin, että joka kausi joutuu sinne ajamaan niitä omia lupauksia sisään. Sharksilta vie isoimmat nimet paljon tilaa capista ja olisi erittäin tärkeää, että omista lupauksia nousisi uusia ratkaisijoita alempiin kenttiin. Tällä kaudella niitä ei noussut toivottuun tahtiin. Sharksin materiaalin syvyys hyökkäyspäässä ei ole ollut samaa tasoa kuin aiemmin. Nyt on liikaa paineita kärkimiehillä kantaa joukkueen hyökkäyspeliä illasta toiseen. Sharks tarvitsisi sellaisia Daniel Clearyn tai Kris Draperin kaltaisia roolipelaajia joukkueeseensa. Nykyiset Winnik, Galiardi, Desjardins ja Moore eivät ole riittävän hyviä tuomaan kaivattua secondary scoringia.

Toinen asia on, että Sharks tarvitsisi maalivahdin, joka pystyisi kantamaan joukkuettaan tiukoissa paikoissa. Niemi on näyttää hyvältä hyvän joukkueen takana, muttei ole sellainen joukkuetta kantava voima, kuten Kiprusoff ja Lundqvist. Lisäksi olisi hyvä nähdä sellainen maalitykki, joka ei hyydy keväällä. Kaikki parhaat maalintekijät Pavelski, Marleau ja Couture hyytyivät ensimmäisellä kierroksella. Näiden olisi pitänyt pystyä parempaan.

Sinänsä kumma juttu on, että Sharksin piti olla nyt valmiimpi kuin koskaan voittamaan Stanley Cup, mutta kausi oli paha pettymys Jotenkin minulle jäi sellainen kuva, että Sharksin pelaaminen meni enemmän suorittamiseksi. Samanlaista nautintoa pelaamiseen ei ole näkynyt. Yrittävätkö he toteuttaa liikaa jotain tiettyä taktiikkaa vai ovatko paineet kasvaneet liian suureksi? Nyt voisi vain olla aika muuttaajoukkueen rakennetta. Parhaat pelaajat eivät näköjään pysty viemään tätä joukkuetta Cupiin asti. Valmentajan vaihto voi olla hyvä asia, mutta miten paljon se hyödyttää, kun samat pelaajat ovat edelleen kopissa? Thornton kuitenkin oli hyvä playoffeissa, mutta muista ei voi sanoa samaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sharksilla näkyy melkoisen vahvat trendit lockoutin jälkeisissä runkosarjan pisteprosenteissa.

2012 .585
2011 .640
2010 .689
2009 .713
2008 .653
2007 .652
2006 .604

Playoffs:

2012 1st round exit
2011 WConf final
2010 WConf final
2009 1st round exit
2008 2nd round exit
2007 2nd round exit
2006 2nd round exit

Eli lock-outin jälkeen oli kolme nousun vuotta, joista huippuna tuo kausi 2008-09, jolloin joukkue voitti Presidents Trophyn. Mutta yleensä joukkueiden playoff-huippu tulee vasta tuon President's Trophy vuoden jälkeen 1-2 kauden viiveellä. Omasta mielestäni Sharksin paras sauma Cupiin oli kevällä 2010, mutta Antti Niemestä muodostui sitten henkinen mörkö heille.

Nyt runkosarjahuipun jälkeen on ollut kolme laskun vuotta. Romahdus tuli sekä runkosarjassa että pleijareissa. Jos Detroitia on syytetty stagnaatiosta treidi-rintamalla, niin Doug Wilsonilla on tuo homma mennyt jotenkin yli. Näitä 2012 trade-deadline siirtoja Moore-kaupan jälkeen en ymmäränyt ollenkaan. Mies on juuri sitä mitä Detroit-fanit toivoisivat Ken Hollandin olevan, mutta jatkuva pakan sekoittaminen ei ole sekään hyväksi. Kyllä se pitkäjänteisyyskin ja pitkäaikainen yhteenhitsautuminen on yleensä mestaruuksien tae.

Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu jatkossa. Tuleeko nousu parempaan päin vain jatkuuko laskusuhdanne?
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
...
Nyt runkosarjahuipun jälkeen on ollut kolme laskun vuotta. Romahdus tuli sekä runkosarjassa että pleijareissa. Jos Detroitia on syytetty stagnaatiosta treidi-rintamalla, niin Doug Wilsonilla on tuo homma mennyt jotenkin yli. Näitä 2012 trade-deadline siirtoja Moore-kaupan jälkeen en ymmäränyt ollenkaan. Mies on juuri sitä mitä Detroit-fanit toivoisivat Ken Hollandin olevan, mutta jatkuva pakan sekoittaminen ei ole sekään hyväksi. Kyllä se pitkäjänteisyyskin ja pitkäaikainen yhteenhitsautuminen on yleensä mestaruuksien tae.

Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu jatkossa. Tuleeko nousu parempaan päin vain jatkuuko laskusuhdanne?

Totta, aika harvoin isoja liikkeitä trade deadlinellä tekevät seurat menestyvät ko. kaudella kovinkaan kummoisesti.
Jos noita liikkeitä vähänkin enemmän tehdään, kannattaa ne tehdä jo kesällä.
Helpompihan se uusien jannujen on opetella seuran pelisysteemiä jo training campilta lähtien.
Tästä hyvänä esimerkkinä Philadelphia Flyers, joka teki radikaaleja muutoksia kesällä ja mielestäni on parempi joukkue kuin viime kaudella.

En oikein tiedä mikä tämän kauden Sharksissa meni mönkään.
Ennen kautta laskin joukkueen omissa kirjoissani potentiaaliseksi Cup-voittajaksi ja todella kovalta tuo rosteri ainakin paperilla näyttää.
Tuskin tuota runkoa nyt kannattaa kummemmin mennä sorkkimaan, hyviä täsmähankintoja vain kesällä ja ensi kaudella taas kannujahtiin.

Vai mitä mieltä Sharks-fanit ovat?
 

BaronFIN

Jäsen
Toinen asia on, että Sharks tarvitsisi maalivahdin, joka pystyisi kantamaan joukkuettaan tiukoissa paikoissa. Niemi on näyttää hyvältä hyvän joukkueen takana, muttei ole sellainen joukkuetta kantava voima, kuten Kiprusoff ja Lundqvist. Lisäksi olisi hyvä nähdä sellainen maalitykki, joka ei hyydy keväällä. Kaikki parhaat maalintekijät Pavelski, Marleau ja Couture hyytyivät ensimmäisellä kierroksella. Näiden olisi pitänyt pystyä parempaan.
Eli oliko ongelma nyt maalinteossa vai maalilla? Jos tekee kauden kahteen viimeiseen peliin yhteensä kaksi maalia, niin maalissa saa olla kyllä melkoinen ihmeukko jottei kausi olisi loppunut. Joku Kippru käy hieman huonosta esimerkistä (playoffs, huhuu, milloin viimeksi?) eikä Lundqvistillä ole yhtään sen helpompaa Ottawan kanssa. Kyllä tuossa jengissä kusi ihan joku muu kuin maalivahti, mutta voidaan mennä toki Toronton linjalla: vika löytyy aina maalista :rolleyes.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Itse ajattelin, että tämä voisi vihdoin olla Sharksin vuosi. Joukkue oli viime keväänä todella kova ja Wings - Sharks -sarja oli osapuilleen parasta jääkiekkoa mitä muistan koskaan nähneeni. Kaksi erinomaista joukkuetta, jotka jättivät jäälle kaiken. Jos Sharks olisi saanut sarjan ajoissa poikki, uskon, että se olisi levänneenä jyrännyt päätyyn saakka.

En sitten tiedä, mikä tämän kauden joukkueessa ei toiminut. Havlat oli mielestäni parannus Heatley'n nähden, mutta kävikö sittenkin niin, että hän on liiaksi samanlainen Pavelskin, Couturen, Marleaun ja Clowen kanssa - kaikki hyviä ja taitavia hyökkäyspään yleispelaajia, mutta yksikään ei Heatleyn kaltainen jäätävä viimeistelijä, jonka rannelaukausta vastustajien tarvitsisi ylipelata.

Burns oli mielestäni hyvä haku puolustukseen, erittäin lahjakas kiekkoilija, jolla on eväät mihin vain, jos saa paketin pysymään kasassa. Harvalla joukkueella on Boylen, Vlasicin ja Burnsin tasoista top3:sta puolustuksessa.

Sharksilla ei palkkarakenteen takia ole mahdollista satsata hirveästi leveyteen. Tämä on tietysti ongelma, mutta ihan hyviä roolipelaajia sinne deadlinellä löytyi. Nyt ei vain toiminut. Ehkä ensi kaudella.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Kuin myös näköjään muualla niin itsellänikin oli mielessä, että nyt voisi olla se THE kausi, mutta näinhän siinä ei tullut käymään.
Kaiken piti olla kunnossa Niemi johti maalivahtiosastoa, puolustus vahvistui Burnsillä ja lastia Boylen harteilta kevennettiin, laiskanpulskea Heatley vaihtui nopeajalkaiseen Havlatiin ja joukkue oli tasapainoisempi. Jotain kuitenkin tapahtui ja joukkueen peli oli kuitenkin alusta asti hakemista. Jotenkin pelitapa oli entisestään hidastunut ja "vahvistettu" erikoistilannepelaaminen oli mennytkin vain heikompaan suuntaan. Tämä sitten näkyi rumimmillaan playoffs sarjassa Bluesia vastaan kun Blues teki selvää Sharksista juurikin erikoistilanteiden ja valmennuksen ansiosta.
Niemeä on aivan turha syyttää tappioista, mies oli ainoita joka pelasi omalla tasollaan ja sitä ei poista viimeisessä ottelussa sattuneet virheet. Kyllä syyttävä sormi tässä kohtaa osoittaa ykkösketjun laitureihin jotka kantavat nimeä Marleau ja Pavelski. 5 ottelua 0+0 tehot.

Sharksin materiaali on kunnossa ja itse en näkisi mitään syytä lähteä kokoonpanoa räjäyttämään. Pientä hienosäätöä vain. Jatkoista sun muista sitten tulevan kauden ketjussa enemmän.
Valmennus onkin sitten eriasia ja siellä näkisin mielelläni vaihtuvuutta ja pelitavan päivitystä ja virkistävää muutosta. Vaikka Mclellan osaava mies onkin niin nyt miehen ideat alkavat selkeästi olemaan lopussa Sharksin kanssa. Erikoistilanne pelaamisen piti parantua, mutta sitä ei tapahtunut, pelitavapa oli vain hidastunut ja jotenkin tuntui, että mies oli täysin aseeton Hitchcockia vastaan ja vanha Hitch pyyhki TMacillä jäätä. Jos TMac jatkaa niin sitten näkisin kuitenkin, että Woodcroft ja Shaw lähtevät ja rinnalle haettaisiin uusia ideoita ja raikkautta. Tämä voisi myös olla paraskin vaihtoehto, koska kuitenkin TMac on hyvä ja lahjakas valmentaja eikä sellaisia kuitenkaan puussa kasva!

Vaikka nyt kesken kausi jäikin niin ei tässä paniikkia ole. Vielä siellä ikkunaa on jäljellä ja luottoa jengiin löytyy. Se on pienestä kiinni.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Vlasicin polvi sitten meni paskaksi MM-kisoissa. Onneksi loukkaantuminen ei ilmeisesti ole vakavinta mahdollista sorttia.

Pollakin blokiin asiaan liittyen

Huhupuolella voisi nostaa esille Parisen ja Suterin, yllättäen kumpaakaan ei vielä tähän mennessä ole nostettu esille edes puolivakavissaan. Tosin yhtenä mahdollisuutena on, että herrat pelkästään vittuiluna Minnesotan ja Detroitin kannattajia kohtaan tekevät halvat noin miljoonan sopimukset johinkin joukkueeseen. Muuhun scenaarioon sharksien cappi ei anna myötä.

Omana veikkauksena apuvalmentajat saavat monoa, mutta TMac jatkaisi edelleen. Jostain muistelisin lukeneeni tähän viittaavaa aineistoa. Tosin itse kannattaisin laajempaa muutosta ja koko valmennus ulos ja uudet miehet tilalle. Yksinkertaisesti neljä kautta on jo aika pitkä aika samalle valmentajalle. Useimmiten pelkällä perstuntumalla arvioituna valmentajat saavat parhaat tuloksensa parin ensimmäisen kautensa aikana joukkueen peräsimessä.

DW tulee varmasti muuttamaan joukkuetta jo muutosten tekemisen paineesta. Joukkueen core osasto tuskin muuttuu mihinkään, koska osastossa ei yksinkertaisesti ole ketään, jota kannattaisi tai pystyisi kauppaamaan. Marleaulla ja Thorntonilla on NMC, Pavelskia tai Couturea ei ole mitään järkeä kaupata, Havlat hankittiin vasta viime kesänä ja Clowen vaisu kausi DW:n mukaan selittynee loukkaantumisilla ja muutenkin kyseinen herra on joukkueelle erittäin tärkeä pelaaja.

Hfboards osastolla Marleau ja Clowe tuntuvat olevan suosikki sylkykupit. Marleaun pistemäärä oli normaalia pienempi, kuten oli myös joukkueen muiden tähtipelaajien. Pleijareissa sharkseista ei tehnyt pisteitä kukaan muu Thorntonin lisäksi. Kritiikki Marleauta kohtaan tuntuu kohtuuttoman kovalta. Ei hän todellakaan ollut niin paska, kuin väitetään. Enkä myöskään näe mitään järkeä alkaa väkisin hankkiutumaan eroon pelaajasta, joka pelasi paskan kauden tehdessää vain 30 maalia ja 64 pistettä.

Puolustuksessa core osastosta Boyle, Vlasic, Burns ja Murray pelaavat hintalaatusuhteeltaan ok sopimuksilla ja täydentävät hyvin toisiaan erityyppisinä pelaajina. Niemeltä oli ollut lupa odottaa parempaa peliä, mutta siitä huolimatta kauden loppuminen enemmänkin selittynee hyökkäyksen tehottomuudella ja luokattomalla alivoimalla. Kuten moneen kertaan on mainittu paska runkosarja ja katastrofi pleijareissa selittynevät pitkälti 60% alivoima tehokkuudella.

Edelliseen viitaten muutokset todennäköisesti toisin, kuin viime kesänä, osuvat bottom 6 osastoon. Jos väkisin lähtisi miettimään mahdollisia pelaajakauppojen uhreja, joukkueessa on tyrkyllä kolmospariin kaksi nuorta kiekollista rightin pakkia (Demers ja Braun). Molemmilla näillä pelaajilla varmasti halukkaita ottajia. Tosin mitään äärettömän kovaan hintaa kukaan ei näistä maksa. Mitään erityistä pakkoa ei myöskään sharkseilla ole luopua näistä.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Omana veikkauksena apuvalmentajat saavat monoa, mutta TMac jatkaisi edelleen. Jostain muistelisin lukeneeni tähän viittaavaa aineistoa. Tosin itse kannattaisin laajempaa muutosta ja koko valmennus ulos ja uudet miehet tilalle..

Wilson on tosiaan ilmaissut luottonsa McLellaniin, mikä ei omaa korvaa miellytä tippaakaan. Ja tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että apuvalmentat vaihtuvat. McLellan on voittanut cupin Wingsissä, mutta onhan se nyt eri asia voittaa se päävalmentajana kuin apuvalmentajana. McLellan vaikuttaa harvinaisen kyvyttömältä tehdä muutoksia pelitapaan, kun se ei toimi. Tästä todisteena likipitäen jokainen peli (runkosarjassa ja playoffeissa) Bluesia vastaan. Wilsonin paikka lienee varma, omistajataho on antanut luottamuslauseen GM:lle.

Onko kyse sitten siitä, ettei Sharksin nykyrosterilla voi pelata muunlaista kiekkoa? Ei varmasti ole. Varsinkin Couturen ja Pavelskin kautta ja heidän vahvuuksiaan ajatellen nykyinen pelitapa ei tosiaan tunnu oikealta. Jumbolle se sopii hieman paremmin.

Couture ja Pavelski kummatkin pelasivat luonnollisesti osin loukkaantuneina playoff-sarjassa, Couture käväisi olkapääleikkauksessa ja Pavs selvisi pienemmällä lääketieteellisellä hoidolla. Clowe on myös kokenut kovia kaudella, mies on kärsinyt mm. aivotärähdyksen ja playoffeissa nivunen oli ongelmana. Ryanen kohdalla täytyy toivoa, että tämä heikompi kausi oli todellakin näiden loukkaantumisten syytä. Joskis Clowellakin alkaa ikää olla eikä hän varmasti tule enää nousemaan viime kauden tasolle. Parhaimmillaan kuitenkin liian arvokas kaveri treidattavaksi.

Marleau oli pahin alisuorittaja pudotuspeleissä, mutta hän ei lähde mihinkään. Mikäli häntä pyydetään veivaamaan NMC pois, Marleau saattaa tähän toki suostua. En halua ajatella sen olevan ajankohtaista, vaikka esitys playoffeissa vituttaakin. Boylen sopparissa sen sijaan aukeaa ikkuna, jolloin hänet voidaan treidata (vai muuttuuko limited NTC:ksi, en nyt jaksa tarkistaa) ja pakko myöntää, että saattaisin olla treidin kannalla. Boyle on pelaaja joka jakaa mielipiteet varsin rankasti. Välillä häntä rakastaa ja välillä vihaa. Miksi sitten treidata välillä suoranaiseen dominointiin viivassa pystyvä veteraanipakki ja kiekollisen pelin johtaja? Ensi vuonna Boyle ei välttämättä ole enää se korvaamaton pelaaja - Burns nousi jo tänä vuonna puolustuksen johtohahmoihin ja voi ottaa ensi vuonna Boylen paikan. Vlasicin tasonnosto mahdollistaa Burnsin enemmän kiekollisen roolin. Ja jos Demersiä tai Braunia ei treidata, pakisto on tarpeeksi kiekollinen.

En todellakaan ole vaatimassa Boylea treidattavaksi pakosta, mutta tarjouksia tulee kuunnella. Tämä tietenkin vaatii sitten väh. yhden UFA-pakin hankinnan (tai treidinä). Jo se tietenkin helpottaisi, jos Murray ei hidastuisi vielä ensi kaudella ja Braun oppisi pelaamaan kohtalaisesti omassa päässä. Ensi kaudella debyyttinsä varmasti tekee Doherty näistä pakkiprospekteista, mies onnistui kuin onnistuikin jäämään plussan puolelle Worcesterissa, kun tehot olivat 63: 0+6, +2, 76 pim.

Vasta nyt on pystynyt edes hieman ajattelemaan Sharksia, mutta ensi kauden rosteriin, ketjuihin tai mahdollisiin UFA-hankintoihin en ole luonut ajatustakaan. Kesän paras uutinen olisi McLellanin potkut.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Boylen mahdollinen siirto tuntuu todella etäiseltä mahdollisuudelta. Mielestäni olisi suuri virhe lähteä kikkailemaan Boyleä treidiin. Kiekollisessa pelissä veteraani on edelleen ehdoton liideri sharks pakeista. Boylellä on vielä kaksi kautta jäljellä sopimustaan ja iältäänkin herra on vasta 36 vuotta nuori. Pelillisesti Boyle on kuitenkin edelleen palkkansa arvoinen. Toki hänelläkin on omat heikkoutensa, mutta siitä huolimatta edelleen veteraani on todella hyvä puolustaja.

Burns pelasi heinosti peleijareissa, mutta edelleen hänessä häiritsevät ajoittaiset peliälyn puutteet puolustuksessa. Toki kukaaan ei ole täydellinen, mutta siitäkin huolimatta Burnsin osaltaan erinomaisissa esityksissä häiritsevät juurikin ajoittaiset pelinluku virheet. Esimerkkinä voisi ottaa tilanteen surullisen kuuluisesta sarjasta bluesia vastaan. Rightin puolella pelaava Burns voittaa omalla koollaan ja nopeudellaan kiekon blues hyökkäykseltä syvällä puolustusalueella.

Toinen blues hyökkääjä ahdistaa Burnsia ja pakkipari Murray on oman maalin edessä vapaan syöttölinjan päässä täysin vapaana kääntamään peliä. Syötön ja nopean suunnanmuutoksen sijaan Burns koittaa luistelulla voittaa kaksi karvaavaa blues hyökkääjää ja jatkaa kohti oman maalin taustaa. Kahden karvaavan blues hyökkääjän paineen takia hätäratkaisuna Burns törkkää kiekon Murrayn puolen kulmaan. Hidas Murray juuri ja juuri kerkeää kulmaan ja voittaa omalla fysiikallaan kolmannen blues hyökkääjän ja saa roiskaistua kiekon pois puolustusalueelta.

Esimerkki kuvaa hyvin Burnsin peliä puolustusalueella; omilla vahvuuksilla loistavia kaksinkamppailuiden voittoja ja hyvää peliä, mutta välillä yritetään liian vaikeita ratkaisuja. Tietysti kaikille pelaajille sattuu virheitä, mutta tälläiset pelinlukuvirheet pitävät fyysisiltä ominaisuuksiltaan loistavan Burnsin vielä norristason alapuolella. Nettimaalilmassa esimerkin kaltaiset tilanteet kääntyvät helposti hitaan Murrayn piikkiin, vaikka todellisuudessa tilanteen ratkaisemisessa tärkempänä ominaisuutena oli Murrayn kaksinkamppailuvoima.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös