San Jose Sharks 07/08

  • 23 883
  • 88

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
En nopealla etsinnällä löytänyt topicia tulevalle kaudelle, joten pistetään jotain pöytään

- Draftin saaliina kelpo nippu varauksia ja Toskala sekä flopannut Bell palkkoineen Torontoon. Hyvä diili Sharksin kannalta, ei joutunut ottamaan sopimuksia kontolleen, yhtään avainpelaajaa ei menetetty ja jatkodiilien kautta sai varsin lupaavan sentterin ja puolustajan ensimmäisellä kierroksella.

- Craig Rivet teki neljän vuoden jatkodiilin arvoltaan keskimäärin $3.5m per kausi. Ei liian korkea hinta hyvin sopeutuneesta veteraanista, jonka kokemus takalinjoilla on elintärkeää.

- Scott Hannanille olisi saatava pikaisesti jatkosopimus. Mies ei pysy vapailla markkinoilla kovin kauaa ja Rivet'n soppari saattaa toimia suuntaviivana tälle diilille. Hannania ei missään nimessä saa päästää pois.

- Joe Thorntonin ja Patrick Marleau'n jatkosopparit. Molemmille lienee tiedossa fygyä kiitettävästi. Vaikka Marleau onkin jatkuvien treidihuhujen kohteena, olisi eittämättä Sharksin edun mukaista ettei kipparia päästettäisi tilanteeseen jossa mies saatettaisiin menettää ilman kompensaatiota.

- Vapaat agentit. Sharksilla ei hurjasti tarpeita ole. Druryn nimi on ollut paljon esillä ja mikäli mies haipaidan ylleen pukee, Marleau saanee valitettavasti lähteä. Silti myös Marleau'n jatkodiili on tärkeä, jotta miehestä saa kunnon kompensaation treidissä. Kokenut puolustaja voisi olla hankintalistalla, kenties myös maalintekijä. Mihin katosi Steve Bernier? Varamaalivahtia voisi harkita.

- Kuinka paljon Sharks on valmis käyttämään tulevasta palkkakatosta? Joukkue ei ilmeisesti liigan rahasampoihin kuulu, mutta nyt olisi satsausten aika. Nuoret pelaajat kypsyvät tasaisesti taustalla, mutta himmailu toiselle playoff-rundille ei enää riitä.

Joukkuetta katsoessa tulee taas mieleen, että materiaali on vahva, mutta jotain puuttuu. Mikäli joukkue onnistuu pitämään Hannanin, olisi mahdollista kaupata joku nuorempi puolustaja ja kenties varauksia vaihdossa kokeneempaan pelaajaan. Samaten jos esimerkiksi Drury tarttuu haaviin, olisi Sharksilla mahdollisuus napata vaikkapa laidalle todellinen vahvistus Marleau'ta vastaan.

Hyvin rakennettu joukkue kaipaa loppusilausta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mihin katosi Steve Bernier?

Bernierin peliaika väheni huomattavasti kauden edetessä ja välillä hän kävikin farmissa hakemassa vauhtia. Vuodenvaihteen jälkeen syntyi parissa kymmenessä pelissä enää 4+2. Silti kausi oli kohtuu hyvä ja tehot 15+16 kohtuulliset tuolla peliajalla.

Nythän San Josella on kolme suht saman ikäistä (no Clowe vähän vanhempi) nuorta hyökkääjää Bernierissä, Pavelskissa ja Clowessa. Siinä onkin miettimistä että kuinka näistä saataisiin paras teho irti ja samalla kehitettyä kavereita koko ajan. Laitetaanko kaikki samaan ketjuun vai ripotellaanko yksi per ketju? Ja näiden lisäksi löytyy myös Marcel Goc, joka on nyt kaksi kautta saanut "harjoitella" ja kohta pitäis alkaa tehojakin tulla.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Sopimustilanne Jatkoajan mukaan

San Jose on ollut lähellä sydäntäni NHL-joukkueista, joten taidanpa nyt rohkaistua kirjoittamaan tänne omia näkemyksiä joukkueesta. En ole valitettavasti nähnyt otteluita, joten laitan näkemykseni lähinnä näppituntumalta.

Maalivahdit:

Jevgeni Nabokov (2010)

Puolustajat:

Doug Murray (2009)
Kyle McLaren (2009)
Christian Ehrhoff (2008)
Matt Carle (2009)
Marc-Edouard Vlasic (2009)
Craig Rivet (2011)

Hyökkääjät:

Joe Pavelski (2009)
Marcel Goc (2008)
Patrick Marleau (2008)
Joe Thornton (2008)
Jonathan Cheechoo (2011)
Mike Grier (2009)
Steve Bernier (2008)
Ryane Clowe (2008)
Patrick Rismiller (2008)
Curtis Brown (2008)

Vapaat pelaajat:

Rob Davison (RFA)
Scott Hannan (UFA)
Milan Michalek (RFA)
Bill Guerin (UFA)
Mark Smith (UFA)

Runko on ihan mukavasti kasassa, pientä viilausta tarvitaan.

Puolustuksessa Hannanin pitäminen olisi tärkeää, mutta mikäli häntä ei saada pidettyä, voisi sopivaa korvaajaa yrittää treidata vaikkapa tyylillä Goc+varausvuoro. Myös Davisonille jatkoa, jotta puolustukseen saadaan vähän lisää kovuutta.

Keskushyökkäjistä on melkoinen runsaudenpula, joten paljon huhuiltu Marleaun lähtö voisi hyvinkin olla mahdollinen. Häntä en kuitenkaan mielelläni laskisi, eikös mies muodostanut melko tehokkaan trion Michalekin ja Bernierin kanssa?
Bill Guerinin ja Mark Smithin voisi laskea menemään, Michalekille uutta sopimusta.

Vasen laita näyttää huutavan vahvistusta UFA-markkinoilta. Löysin seuraavanlaisia mielenkiintoisia nimiä: Jan Bulis, Jason Blake, Peter Sejna ja Erik Rasmussen. Oikeassa laidassa haluaisin nähdä Arron Ashamin, joka on myös UFA.

Nabokoville joku halpa kakkonen tyyliin Markkasen Jussi. Vai onko organisaatiossa hyvää nuorta vahtia, jonka voisi nostaa haistelemaan NHL:n tunnelmaa kakkoseksi?
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Yhtä lailla voinee rehellisesti todeta, etten ole koskaan nähnyt ensimmäistäkään Worchester Sharksin peliä, mutta ainakin numeroiden valossa Thomas Greiss on korvannut Dmitri Pätzoldin farmin ykkösenä ja pelasi (tilastollisesti ainakin) vahvan kauden. Pätzoldista veikkailtiin taannoin tulevaa NHL-vahtia, mutta esitykset eivät näytä olleen mairittelevia.

Harmillista sinänsä, että joukkue joutui waivereilla luopumaan lupaavasta Nolan Schaeferista, joka käväisi 05/06 tuuraamassa loukkaantuneita Toskalaa ja Nabokovia vakuuttavalla menestyksellä. Siinä olisi ollut hyvä kakkonen, paha sanoa onko Greiss vielä valmis. Jos ei, Sharks napannee halvalla vuodeksi-kahdeksi kokeneemman kakkosen, ehkä juuri Markkasen.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Hannan meni sitten Coloradoon. Paikallinen media liikutteli jotain huhuja, ettei Hannanin ja koutsi-Wilsonin väleissä ollut kehumista. Tiedä sitten mikä on totuus, mutta Sharks menetti puolustuksensa kenties tärkeimmän palasen. Samalla valtaosa laadukkaita korvaajista on jo mennyt. Ihme homma etteivät saaneet diiliä sorvattua.

Marleau jäänee kun Sharks putosi Drury-junasta. Jotain omalla tavallaan positiivista kuitenkin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ei ole Sharks ottanut oikeastaan mitään riskejä tämän kevään sopimustensa kanssa. Hannanin lähtö jätti nyt kovan loven pakistoon, liekö taustalla ollut myös se tosiasia että ensi kauden aikana on tehtävä sopimus aika monen nuoren jätkän kanssa, tuollahan on iso liuta nousevia jätkiä ja päälle Marleaut, joilla sopimus päättyy tällä haavaa 2008...
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kyllähän se on niin, että seuraava kausi on jo ohitse kun ei ensimmäisenä UFA-päivänä tehty 4,5M-6M/v diiliä puolustavan puolustajan kanssa.

Scott Niedermayer ei muuten ole kuulemma vielä lopettanut uraansa...
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Kyllähän se on niin, että seuraava kausi on jo ohitse kun ei ensimmäisenä UFA-päivänä tehty 4,5M-6M/v diiliä puolustavan puolustajan kanssa.


Mielummin olisin Hannanin pitänyt kuin Rivet'n jos rahasta puhutaan. Ja Hannan kuuluu mielestäni kuitenkin liigan parempiin puolustaviin puolustajiin.

Harmillisinta tässä on, että puolustus ei muutenkaan ole järin kokenut, nyt sieltä lähti kokeneimmasta päästä yksi avainpelaaja pois. Toki on korvattavissa, muttei helposti. Vapailta markkinoilta käypää paikkaajaa ei ainakaan löydy. Treidin kautta voisi jotain löytyä, pelinappuloita on ihan mukavasti.
 

ipaz

Jäsen
Toki on korvattavissa, muttei helposti. Vapailta markkinoilta käypää paikkaajaa ei ainakaan löydy.

Mulla on yksi, Teppo Numminen. Jos mies uraansa vielä jatkaa niin Sharks on ainakin joukkue jolla on ensi kaudella (mielestäni) paremmat sauman Cupiin kuin vaikkapa Buffalolla.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Hiljainen off-season jatkuu San Josen osalta edelleen. Big Joen jatkosopimuksen, Craig Rivetin jatkon ja Toskalan ja Bellin kauppaamisen jälkeen Sharksien hankinnat ovat olleet jäissä UFA pelaajien lipuessa rahakkaimpien tarjousten perässä haiden hampaiden ohi. Sharksien cap hitin ollessa Davisonin jatkosopimuksen jälkeen n. 36.7 miljoonaa tilaa palkkakatoon vielä on, mutta halua vapaiden agenttien monivuotisiin ylipalkattuihin sopimuksiin rajoittanee sharksleirin ensikesän RFA:en määrä ja laatu. Mikäli Vanekin tapauksen tyylinen "vieraisiin pöytiin huutelu jatkuu", on GM Doug Wilsonilla tiedossa tukala kesä RFA:n; Bernierin, Michalekin, Pavelskin, Carlen, Clowen ja Erhoffin, sopimusten ollessa katkolla.

Kokemattomasta Sharks puolustuksesta siirtyi kesän aikana puolustuksen monivuotinen ankkuri, Scott Hannan, Coloradon raikkaaseen vuoristoilmaan jättäen haipakkaan 230 paunaisen reijän. Reikää tukkimaan on huhuiltiin Canadienseistä Souraytä, mutta albertan kasvatti valitsi uudeksi kotihallikseen Edmontonin. Vapaiden pelaajien huutokaupassa jäljellä olevista puolustajista arvokkaimpina pidetyistä, Andy Suttonista ja Danny Markovista kelpuuttaisin jälkimmäisen haipaitaan. Todennäköisesti kumpikaan näistä pelaajista ei tartu D Wilsonin syöttiin. Tätä en näe kovinkaan negatiivisena, sillä Doug Murray ja Rob Davison ansaitsevat kunnon näyttöpaikat.

Hyökkäyspäässä toivoisin Sharksien jatkavan Mark Smithin sopimusta ja sorvaavan kapteeni Marleaulle monivuotisen jatkosopimuksen. Bellin siirron myötä Sharkseista poistui erinomaisen kauden tappelurintamalla, mutta muuten pelillisesti täysin flopannut voimahyökkääjä. Aikaisemmin lähinnä nyrkkeilysäkin roolia kantanut Bell olikin sanut selvästi lisää itseluottamusta toissakautisesta tappelustaan Josh Grattonin kanssa. Bellin 9 FM:ä korvaamaan toivoisin Scott Parkerin manttelia perivää nuorta ja nälkäistä goonia. Omista varauksista tähän rooliin voisi sopia Frazer Mclaren, mutta esim. Triston Grantin hankinta "Triston Grantejä" ylitsepursuavasta phillystä aiheuttaisi allekirjoittaneen housujen etumuksessa pullotusta.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Toi veikkailtu uusi logo kyllä näyttää historiallisen paskalta. Periaatteessa vain muokattu versio nykyisestä, mutta näyttää hölmömmältä.

Mielummin vaikka paitojen raidotuksia taas uusiksi jos halutaan kasvattaa paitamyyntiä, mutta logoa ei pitäisi rukata.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Lisää fyysisyyttä Sharks paitaan. Ex-Detroit peluri Brad Norton tulee puolustukseen vuoden sopimuksella. Peliaikaa tuskin on tiedossa mutta onpahan joku jonka voi tarvittaessa heittää jäälle Davisonin avuksi.

EDIT: Niin ja Norton pystyy pelaamaan niin laitahyökkääjänä kuin puolustajana.
 

JsL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Lisää fyysisyyttä Sharks paitaan. Ex-Detroit peluri Brad Norton tulee puolustukseen vuoden sopimuksella.

Voi ***** Norton. Hyvin menee tämä offseason. Hannan meni myös? Heitetään viä Marleau vittuun ja hyvin menee. Kannu kotiin!
 

sharkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
sharks, kärpät
Tällä hetkellä näyttää, että Sharksilta puuttuu 1 pakki, 1 vasen laita ja 1 varamaalivahti. Hiljaisesta off-seasonista päätelleen Wilson yrittää ajaa sisään tulokkaita, taannoisia ykkösvarauksia Wishartia ja Setogutchia. Todennäköisyys, että he tekevät saman tempun kuin Vlasic on tietenkin pieni, mutta ehkä kortit kannattaa kuitenkin kääntää ennen kuin alkaa maksaa järjettömiä palkkoja drureille ja sourayille.

Puolustus ei sinänsä Hannanin Rivetillä korvaamisella huonontunut kuin jäähyntapossa, jossa Hannan on ollut liigan parhaita. Muuten hän on aika yliarvostettu. Ei taklaa, tekee pahoja virheitä (hänen virheensä, jossa Samuelsson teki maalin käänsi Detroit-sarjan) ja on muutenkin sääntömuutosten takia sammahtanut. Sutton voisi olla sopiva mies Sharkseille, koska osaa jäähyntapon. Toinen mies joka voisi sopia on Brent Sopel. Hänen rightti laukaus voisi Thorntonin kanssa ylivoimassa tehä pahaa jälkeä. Mutta uskon, että Wilson katsastaa ensin, miten Wishart pärjää. Murray ja Davidson ovat mielestäni vain 7. pakeiksi sopivia.

Hyökkäyksessä Setogutchi voisi ottaa paikan kakkosketjussa Marleaun viereltä (en usko että treidataan) nopeana sähäkkänä hyökkääjänä. Michalekin on vähän pakko pelata ykkösessä, jotta siinäkin on vauhtia Cheechoo ja Thornton kun ei mitään pikaluistelijoita ole.

Vaikuttaa vähän siltä, että tulossa on taas perus-Sharks kausi, eli oman divisioonan kakkosena playoffeihin ja ulos viimeistään 2. kierroksella. Toisaalta kun Thornton on nyt pitkällä sopimuksella mukana niin ehkä on hyvä rauhallisesti kasvatella nuoria, odotella, että Vlasicista tulee huippupakki ja tähdätä vasta vuoden päästä kunnolla Stanley Cuppiin. Varsinkin, kun niin monella nuorella on sopimus katkolla ensi kesänä.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Sharksin hommassa snadisti mättää se, että omia kasvatetaan rauhassa (hyvä juttu), muttei hankita kunnon pelaajia riittävästi tueksi (huono juttu). Sitten kun hankitaan, hankitaan liian kalliilla (Guerin). Vapaista agenteista on turha haaveilla.

Sharks on vähän kuin glorifioitu kasvattajaseura, joka sentään onneksi onnistuu pitämään "kasvattinsa" aika pitkään. Kun nämä lähtevät, ketään ei oikein hankita tilalle. uusi junnu ajetaan sisään ja hyvä niin, mutta niin kauan kuin puolustuksen keski-ikä on lähempänä kahtakymppiä kuin kolmeakymppiä, ei kannuja ole tiedossa.

Merkittävissä rooleissa mm. Pickles, Carle, Ehrhoff ja nyt Wishart, keski-ikä siellä karvan verran kahden kympin päällä. Pelkästään McLaren ja Rivet eivät riitä "veteran presenceksi", etenkin jos Hannanin paikkaa Wishart. Sitten deadlinella pistetään taas karmaiseva määrä prospekteja ja varausvuoroja kiertoon muutaman hätäavun haalimiseksi ja toivotaan että ne onnistuvat.

Kestävämpää kehitystä olisi katsoa näitä veteraanipelaajia jo kesällä kun niitä on reilusti tarjolla. Samalla ei joutuisi kauppaamaan hirmuista määrää tavaraa parinkymmenen pelin vuokramiehestä. Nämä kauppatavarat voisi sitten säästää isomman, pitkäaikaisemman hankinnan tekemiseen. Nuoria Sharksilla riittää, tuostakin puolustuksesta voisi hyvin uhrata ainakin yhden nuoren ja varauksia vaihdossa kovan luokan veteraanipakkiin.

Runkosarja tulee menemään lujaa, voi jopa tulla konferenssin ykkössija. Liian kokematon puolustus ei kuitenkaan riitä pudotuspeleissä. Mielenkiinnolla odotan, mitä Wilsonin veljeksillä on mielessä. Anaheimillekaan mestaruutta ei tuonut uusi logo, vaan kovat satsaukset.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Alexei Semenov sharkseihin vuoden sopimuksella. Seuran tapojen mukaisesti sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkaistu. http://sharks.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=335427

Sharks puolustus täydentyy 6./7. puolustajalla. Sharksien puolustajamateriaali alkaa tämän sopimuksen jälkeen olemaan erittäin laaja tasoltaan kuudensien ja seitsemänsien puolustajien osalta. Eipä taida tänäkään kesänä saapua San Joseen sitä ykköspuolustajaa, joka nostaisi joukkueen seuraavalle tasolle.

Tällä hetkellä tuntuu olevan erittäin trendikästä huhuilla mahdollisesta pelaajakaupasta, jossa Marleau vaihdettaisiin johonkin itäisen konfederenssin joukkueeseen ja vaihdossa Sharkseihin saapuisi milloin Kubinaa, milloin Reddeniä ja milloin Montrealista maalivahti lupausta sekä Komisarekiä. Marleaun kauppaamisella tosin puolustuksen reikää tukittaisiin vain synnyttämällä uusi reikä hyökkäykseen. Aikaisemmin kesällä waiverseissa ollut Nick Boynton voisi olla sopiva vahvistus kokemattomaan haipuolustuksen ja irrota helposti kojooteista. Boynton toisi ainakin kovuutta, asennetta ja yhden rightin puolustajan lisää Sharks rosteriin. Boyntonin 2.95 miljoonan sopimuskaan ei tunnu mitenkään erityisen kalliilta verrataessa kesällä solmittuihin sopimuksiin. Tai toisaalta mitä sitä poimimaan Boyntoneita waiversseista kesällä, kun keväällä niitä kumminkin saadaan ensimmäisen kierroksen varauksilla ja prospecteilla...
 

sharkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
sharks, kärpät
Michalekin signaus

Mielestäni oikein hyvä veto Wilsonilta signata Michalek nyt. Tällainen Hortonin, Royn ja Whitneyn diilien kaltainen sopimus, jossa joukkue saa usean vuoden UFA-statusta pois sopimuksen loppupäässä ja toisaalta pelaaja isot rahat vaikkei ehkä ansaitsikaan tämänhetkisillä näytöillään. Tämä diili voi osoittautua ryöstöksi jo ensi kesänä, jos MM pelaa ykkösketjussa koko vuoden loukkaantumatta (80 pistettä mahdollista). Viime regular season kun meni Marleaun ja Bernierin/Guerinin kanssa kakkosketjussa lähes kokonaan.

Sharksien hyökkäyksessä ongelmana onkin, että pitäisi olla kaksi Michalekkia. Kakkosketjun LW kun puuttuu. Noh.. nyt odottelemaan Marleaun sopimusta.
 

Nagash

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Alain Vigneault
Mielestäni oikein hyvä veto Wilsonilta signata Michalek nyt. Tällainen Hortonin, Royn ja Whitneyn diilien kaltainen sopimus, jossa joukkue saa usean vuoden UFA-statusta pois sopimuksen loppupäässä ja toisaalta pelaaja isot rahat vaikkei ehkä ansaitsikaan tämänhetkisillä näytöillään. Tämä diili voi osoittautua ryöstöksi jo ensi kesänä, jos MM pelaa ykkösketjussa koko vuoden loukkaantumatta (80 pistettä mahdollista).

Tosi mahtava juttu toi Michalekin soppari, jo siitäkin syystä että olen aina tykännyt Michalekista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös