San Jose (2.) - Dallas (5.) Playoffs 2008, Länsi, 2. kierros

  • 12 803
  • 58

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Detroit ja Pittsburgh ovat olleet siksi niin hel~wetin hyviä että ne luottavat omaan peliinsä ja omiin tähtiinsä. Tippettiltä odottaisi samaa. Kylläpä se aika hassua on että silloin kun pitäisi antaa Richardsin ja kumppanien hoitaa hommansa peli sekoitetaan tahallaan ja annetaan Jeremy Roenickillekin mahdollisuus loistaa ja tehdä se omien tähtien sijaan. Stars pelaisi paremmin vaikka Zubov-Richards

Roenickin kädet olivat tänään erikoisen pehmeitä vaikka tuo kiekkokaukaloiden Klinsmann liikkuikin kuin esikuvansa, hirvi.

Pelin kohokohta oli epävarmojen videotuomarien lärvien zoomailu kelailuhetkellä. Näki ettei siellä todellakaan oltu varmoja mitä tehdään.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Kaksi ekaa erää hyvää peliä Dallasilta, vaikka tuomarit kaikkensa tekivätkin. Kolmannessa ote kääntyi ja menettivät sen kuin Cliffhangerissa konsanaan. Pakko antaa kyllä SJ:llekin kunniaa. Toisen erän lopulla joukkue näytti todella lamaantuneelta, mutta sieltä iso-J:n avulla vaan kampesivat tasoihin ja ohi.

Jatkoajalla maali syntyi Miettisen virheestä, mutta Miettinen ei kuitenkaan hävinnyt ottelua Sharksille. Sen teki joukkue itse ja hieman kyllä tekisi mieli katsella penkin taakse. Ketjut olivat ottelun alusta lähtien aika sekaisin ja kummallisimpana siirtona tosiaan tuo Crombeenin nosto Fistricin tilalle. Fistricin, joka kuitenkin on blokannut vetoja, taklannut ja pelannut muutenkin erittäin hyvin.

Kylmä fakta on vaan se, että Stu Barnesin loukkaantuminen on pistänyt pakan uusiksi ja nyt olisi löydettävä uudet kombinaatiot, joilla saisi 3 toimivaa ketjua. Kaksi ottelupalloa on sen vuoksi hävitty, kolmanteen ei ole enää varaa. Joko Stu takaisin kentälle tai sitten jälleen pantava osa ketjuista uusiksi. Modano on pelannut Ottin kanssa paremmin puolustavassa ketjussa kuin nyt viime matsissa Erikssonin ja Lundqvistin kanssa. Richards ei ole saanut mitään aikaan, kun laidoilla "viilettävät" Hakki ja Antti.

Hieman hirvittää, mutta edelleen on yksi ottelupallo jäljellä. Rohkealla ja aggressiivisella pelillä pitäisi tulosta syntyä. Peruuttelemalla voidaan luovuttaa jo suosiolla.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Dumarit oli kyllä aika pihalla koko matsin ajan ja pitivät toimillaan San Josen vielä pelissä mukana. Morrow:n "potku"-maalissa kaveri jarrutti takajalallaan ja luistin pysyi koko ajan jäässä kiinni. Sitäpaitsi kumpikaan maalinedustalla ollut pelaaja ei nähnyt koko kiekkoakun se tuli siihen maalinedustahässäkkään. Pelaajat huomasivat sen vasta kun se oli maalissa. Kyseessä oli päivänselvän maalin hylkääminen eikä minkäänlaisia hylkäämisen perusteita ollut.

Toinen Morrow:n kiistanalainen maali oli kyllä hylkäämisen arvoinen mutta ihmetyttää kun vastustaja antaa siinä tilanteessa poikkaria selkään niin siitä ei tule jäähyä, Que!!!! Ehkäpä dumarit eivät halunneet ratkaista ottelua.......Dallasille!!!!
 
Suosikkijoukkue
San Jose & NHL Western Conference
Dumarit oli kyllä aika pihalla koko matsin ajan ja pitivät toimillaan San Josen vielä pelissä mukana. Morrow:n "potku"-maalissa kaveri jarrutti takajalallaan ja luistin pysyi koko ajan jäässä kiinni. Sitäpaitsi kumpikaan maalinedustalla ollut pelaaja ei nähnyt koko kiekkoakun se tuli siihen maalinedustahässäkkään. Pelaajat huomasivat sen vasta kun se oli maalissa. Kyseessä oli päivänselvän maalin hylkääminen eikä minkäänlaisia hylkäämisen perusteita ollut.

Minusta hylkäämiseen oli oikea ratkaisu, sillä kyseessä oli mielestäni aika selvä maalivahdinhäirintä. Nabokov ei päässyt liikkumaan sivuttain senttiäkään koska Morrow seisoi maaliviivalla ennen kuin kiekko oli edes maalissa. Melko varmasti tämä liru olisi suojuksiin jäänyt, jos olisi sivuttaisliikkeeseen päässyt. Dallasin onni, ettei siitä annettu vielä jäähyä, jolloin Jody Shelley olisi tehnyt läpiajosta maalin.

Toisen maalin hylkäys oli myös selviö, mutta siitä olisi kuulunut antaa jäähy puolestaan Sharkseille.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

trap

Jäsen
Ratkaisevan matsin highlightit juuri katsoneena täytyy sanoa, että aika uskomattomia torjuntoja sekä Nabokovilta, että Turcolta jatkoajalla. Melkoinen maraton-matsi, ja etenkin Nabokovilta pari aivan uskomatonta gamesaveria.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Sharks teki tästä ottelusarjasta upean noustuaan 3-0 sillasta ja viemällä ratkaisuottelun 7. erään saakka. Upean siksi, että Dallas voitti. Mikäli Stars olisi tämän ja vielä 7. ottelun hävinnyt, tämä olisi ollut jotain niin kauheaa, ettei sitä olisi pieni Stars-fani kestänyt.

Turco ja Morrow ovat Dallasin Conn Smythe -kandidaatit, mikäli finaalipaikka vielä aukeaa. Molemmat pelaavat aivan uskomattomia pudotuspelejä. Turcon torjuntaprosentti on 92,9 ja päästettyjen maalien KA 1.73. Vanha klisee, mutta Turco antoi joka ottelussa Dallasille mahdollisuuden voittaa. Morrow puolestaan oli se, joka kahdessa ottelussa henkilökohtaisilla panoksillaan ratkaisi voiton ja tärkeä lenkki oli joka ainoassa matsissa.

Miettiselle erittäin tärkeä osuma, joka antaa paljon anteeksi 5. ottelun epäonnistumisesta. Stu Barnesin tippuminen sairastuvalle oli paha isku, muttei riittävän paha. Aina kun Dallas pystyi pelaamaan omilla vahvuuksillaan, aggressiivisella karvauspelillään ja vastaiskuilla, oli Nabokov kovilla. Aina kun Dallas alkoi varmistelemaan tai passivoitui, Sharks-pyöritykset olivat todella pahoja.
 

M10

Jäsen
Ihan hieno sarjahan tästä kehkeytyi alun tylsyyden jälkeen. Kyllä jatkoajat aina lisäävät dramatiikkaa.

En kutsuisi tätä ottelusarjaa erittäin tasaiseksi, sillä kyllähän Dallas oli koko ajan hitusen parempi joukkue. Lopputulema 4-2 on täysin oikeutettu lopputulos. Täytyy kuitenkin muistaa, että Starsin kakkos- ja kolmoskentät pudottivat tasoaan melkoisesti upeasta Anaheim-sarjasta. Eriksson ja Lundqvist eivät tainneet tehdä pisteen pistettä koko ottelusarjassa! Ottin taso valahti ottelusarjan keskivaiheilla totaalisesti. Barnesin poissaolo näkyi enemmän kuin kukaan osasi voittohuumassa odottaa.

Parannettavaa siis löytyi paljon, mutta silti Stars oli parempi joukkue. Toki SJ antoi kovan vastuksen, mutta enemmän henkisen maailman juttuihin laittaisin tuon loppukirin ottelusarjassa.

Viime yön voittomaali Morrow`lta ja Turcon pelastukset jäävät Dallas Starsin historiaan ikuisesti. Noista (varsinkin kapteenin maali) puhutaan vielä vuosikausienkin jälkeen. Niin ja siitä taklauksesta. Varmaan kovin pommi, mitä American Airlines Centerillä on koskaan nähty. Eikä noita koko NHL:ssä ole nähty montaa. Pahaa teki Michalekin puolesta. Onneksi ei käynyt mitään vakavaa.

Stars on tehnyt sen mihin ei varmaan kukaan muu, paitsi pelaajat+valmennus, uskonut katastrofaalisen maaliskuun jälkeen. Kovien Anaheimin ja San Josen kaataminen, sekä konferenssin finaaleihin pääseminen on pistänyt Dallasin tämän kauden jo komeasti plussan puolelle.

Tästä on hyvä jatkaa Detroit-sarjaan, jossa Starsilla ei ole mitään muuta kuin voitettavaa.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Minusta tuomarit teki tästä ottelusarjasta käsittämättömän pitkän. Ihan luokatonta touhua varsinkin San Josessa kotijoukkueen eduksi niin jäähyissä, aloitusten uusinnoissa ja maalien hyväksymisissä... tai pikemminkin hylkäämisissä. Dallas oli selvästi parempi ja ansaitsi onneksi tuloksen puolestakin paikkansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös