Uramakin taisi sanoa että kunto ajoitettiin hänen toisella kaudella tarkoituksella kauden alkuun, jotta edelliskauden pettymys saataisiin kuitattua. Ilmeisesti täyttä paskaa jauhoi.Todellisuudessa ne pohjat ja kehitys fysiikassa tehdään lähinnä kesän aikana. Kauden aikana treeni lienee suurimmaksi osaksi ylläpitävää, tietysti vähemmän pelaavat harjoittelevat enemmän.
Tai että alemman keskikastin joukkueille ei ole mitenkään ihmeellistä että näihin aikoihin osuu kuntohuippu. Ihan selkeä strategia sekin on ollut jo pitkään.
Ja ihmetyttää miksi änärinkin puolella puhutaan taper & peaking, nimenomaan pleijareita ajatellen.
Mutta kyllä pohjat ja suurin kehitys tehdään off-seasonilla, silti kauden aikaisella harjoittelulla on ihan hemmetin suuri merkitys, olisiko ollut n. 5% ero suorituskyvyssä normaalin treenin vs peakingin aikaan. Ja näyttelee suurta roolia nimenomaan räjähtävässä voimantuotossa, jota jääkiekkoilijoilla tarvitaan yllättävän paljon (ekat potkut tai nopea vauhdin muutos).
Varsinkin kun joukkueessa on nyt alansa huippu, niin en yhtään ihmettelisi että Piipposellakin (sekä Hagulla ja Repolla) alkaisi peli kulkemaan yhtäkkiä helkutisti paremmin. Ajankohta varmaan helmikuun lopulla, Nymanilla ja muilla pienemmillä sitten saattaa maaliskuun alussa olla vastaava ajankohta. Yleensä isommilla kavereilla taperin tarvitsee olla pidempi ja pienimmillä sitten päinvastoin, toki Piipposella ei se luistelu koskaan ole vahvuus ollut, niin korostuu ihan eri tavalla "treenijumi".
Lukolla ollut jo kauan hyvä tilanne tämän suhteen, sarjatilanne sallii sen että ei tarvitse miettiä koska haetaan se huippu, verrattuna vaikka Ässät-Jukurit-HPK-Kookoo-Hifk-Jyp. Noissa ruvetaan hakemaan se huippu jo nyt (todennäköisesti) jotta päästään pleijareihin tai varmistetaan pääsy sinne. Tapparallakin saattaa olla tällä kaudella se huippu aikaisemmin, CHL:n finaaleja ajatellen, jolloin vaikkapa Lukolla voisi olla finaaleissa (jos kumpikin sinne pääsisi) pieni etu tuon suhteen.