Lämärin voimakkuus on toki vain puoli totuutta, ja nyt kiinnostaakin:
- Lähteekö kuti suoraan syötöstä vai pitääkö kiekkoa asetella
- Onko kuti tarkka
- Lähteekö kuti vähän huonommastakin asennosta
- Onko liikettä niin paljon, että pääsee hyvin laukaisupaikkoihinkin.
Innostuin vähän tutkimaan Lofquistin taustoja ja ominaisuuksia pelaajana. Minnesota Wildin tulokasleirillä (jossa samaan aikaan oli muuten eräs David McIntyre) Lofquistista sanottiin, että "He was all over the ice and not necessarily always in a good way" ja että jättää ajoittain ryntäilyillään pakkikaverinsa pulaan.
Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoaksi jäänyt AHL-ottelu Wildin meni kuitenkin hyvin ja kaverin otteita kehuttiin. Neljä vetoa kohti maalia ja syöttöpistekin kilahti plakkariin. Kehuja tuli myös etenkin viimeisellä WHL-kaudella, jolloin peluutettiin vastustajan nopeimpia hyökkääjiä vastaan ja hyvällä luistelullaan pysyy kyydissä mukana.
Eksyinpä sitten Youtubeen Djurgårdenin kanavalle hakemaan näköhavaintoja väitteille. Sieltä katselin pari Lofquistin matsia Oskarshamnin paidasta kaudelta 12/13, jolloin hän paukutti yhteensä 15 maalia. Vastaukset mirasanen kysymyksiin:
- Lähtee, ei tarvitse
- Kohtalaisen
- Lähtee, myös lonkalta
- On
Todella viihdyttävä pelaaja ja tuntui olevan isolla jäällä omimmillaan. Hyökkäysintoa on sitten välillä liikaakin ja viilettää vaihdosta toiseen neljäntenä hyökkääjänä, joten Tirkkosen on pakko iskeä Lofquistin rinnalle esim. Ahonen, joka pelaa fiksummin.
Vaikea sanoa, mihin suuntaan kehittää peliään vai onko se Liigassakin tuollaista sinkoilua, mutta ainakaan viihdearvoa ei tule Kisapuistossa ensi kaudella puuttumaan. Tykkäsin myös, kun joku Djurgården-rotta kolasi Bluesistakin tutun veskari Patrick Galbraithin nurin, niin Lofquist heitti sen enempää kyselemättä kaverin niskalenkillä tonttiin.
Toivottavasti SaiPan hyökkääjillä on ensi kaudella munaa mennä tuon vedon eteen tekemään maskia, niin 10 maalia on ihan mahdollinen.