Salibandyliiga 2010-11

  • 15 190
  • 66

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Hienon voiton Happee haki Tampereelta Kooveesta. Tiukoille meinas mennä vaikka 5-1 johdossakin jo Happpe kerkes kävästä, mutta hyvä että kestettiin loppu rynnistys kunnialla. Peli-ilmeestä sun muista ei oo kauheesti havaintoo, kun teksti-tv:ltä joutu pelitilannetta seuraamaan.

Keskiviikkona ois tarkotus mennä Monitoimitalolle tarkastamaan miten Happee saa pistettyä kampoihin mestari SSV:lle. Sitten pystyy tarkempia analyysejäkin ehkä tekemään. SSV on kyllä ollu vuosien mittaan todella paha vastus Happeelle. En tiedä onko Happee voittanu ikinä kyseistä ryhmää kotona. Todennäköisesti tälläkin kertaa luvassa on tasainen peli, josta SSV lopulta puristaa 1-2 maalin voiton. Mutta kaikkihan on varsinkin näin kauden alussa mahdollista.

Saa nähdä käykö nytkin samanlailla kun viime kaudella, että pikku hiljaa JYPin pelit jää vähemmälle ja itsensä raahaa mieluummin salibandy katsomoon. Omaan silmään vaan keskiverto salibandyn runkosarjapeli ajaa aika selvästi sm-liigan liigan vastaavan ohi viihdyttävyydessään. Silläkin tietenkin saattaa olla jotain merkitystä että JYP yrittää päästää vähemmän maaleja kun vastustaja ja Happee puolestaan tehdä vastutajaansa enemmän. Viime kauden lopullakin oli sen verran huikee Happee-TPS peli, että viime torstain JYP-TPS kalpeni aika pahasti sen rinnalla. No eipä siinä. Molemmissa lajeissa omat hyvät puolensa. Ja nyt kun on rahatilannekkin parantunu niin ehkä sitä on varaa molempia joukkueita kannattaa.
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
Joo, onhan Oilers aloittanut ihan hyvin, mutta pitää muistaa, että molemmat vastustajat ovat putoajiksi veikattuja joukkueita. Eli en kauhean isoja johtopäätöksiä vielä joukkueen pelistä vetäisi. Ja 9 maalia omiin kahdessa pelissä ei ihan kauheasti vakuuta.

Ainakin ekassa matsissa Trackers oli luvattoman huono. Tuolla pelillä ihme jos ei tipu, pakisto vaikutti todella kankeelta ja kädettömältä. Oilers prässäs monta kertaa pallon pois Jäljittäjien pakkien koomaillessa. Toinen kädellisempi joukkue olisi kyllä monta kertaa rankaissu ylikarvaamisesta (jopa 4 jannua yli puolen kentän miltei kulmassa prässäämässä). Trackersiä vastaan toi taktiikka kyllä toimi hyvin, epäilen etteivät pelaa sitä jatkossa esim Classicia tai SSV:tä vastaan.
 
Täytynee tännekin laittaa, kun kerta paikanpäällä olin katsomassa: Classic - Erä 9-0. Olipahan peli! Vastakkain siis kaksi ennakkoon mestarisuosikkia, mutta paremmuudesta ei tosiaan vääntöä tullut. Erälläkin oli paikkansa, mutta tehotonta oli - pääasiallisesti Classic puolusti erittäin hyvin. Toisessa päässä taas Classic oli tehokas paikoissaan, joskin viitisen hyvää paikkaa myös hukkasivat. Lehtinen teki kolme häkkiä, Vänttinen 2+1 ja Savolainen vissiin 1+5.

Erän kuva oli viimeisen minuutin rankkari - ihan hyvä, mutta Ikonen oli maalillaan parempi.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Oli kyllä aika uskomaton tuo Classic-Erä pelin lopputulos.

Niinkään yllätävä ei ollut Happee-SSV pelin loppulukemat 5-6. Täytyy sanoo, ettei Happeella ois ollu kauheesti sanomista, jos peli ois paperilla pelattu, mutta onneks nää pelit vieläkin ratkaistaan kentän puolella, eikä niillä nimillä selässä niin kauheesti merkitystä oo. Happeelta puuttui Otto Tikka ja Panu Kotilainen. Ilmeisesti ei kuumetta vakavampaa onneksi. ¨

Itse peli alkoi Happeen osalta varovaisesti ja tunnustelevasti, eikä karvaus heti alkuun ollut niin aktiivista kun viime kaudella totuttiin. Ensimmäinen 5 minuutin aikana SSV pääsi 3-4 kertaa hyville paikoille Happee pelaajien harhasyöttöjen ja muutenkin epävarman pelaamisen seurauksena, mutta pieni huolimattomuus viimeistelyssä ja Happee maalivahti Eero Kososen torjunnat estivät maalien synnyn. Tämän jälkeen kotíjoukkuekkin pääsi muutamiin hyökkäyksiin ja tolpatkin kilisivät pariin otteeseen, mutta maalit jäi vielä tässä vaiheessa näkemättä. Erän lopulla SSV pääsi suht halvalla (mutta ansaitulla) maalilla 0-1 johtoon. SSV sai vaparin hyökkäysalueelta laidan vierestä ja Happeen pelaajat seilailivat ties missä, kun pallo toimitettiin maalin eteen täysin vapaaksi jääneelle Juho Järviselle, joka pisti varmasti pallon maaliin. Erätauolle 0-1 lukemissa.

Toisen erän SSV pääsi aloittamaan ylivoimalla, eikä kauaakaan, kun Mikael Lax pyssyttää maalivahdin alueen rajan tuntumasta 0-2:een. Vajaa minuutti tästä ja Henri Tuhkanen rokottaa melkeimpä samasta paikasta kuin edellinen. Tämän jälkeen vierasjoukkue hieman passivoituu ja antaa pallon hallinna Happeelle, joka pystyykin luomaan kohtalaisia tilanteita. Toivoa kotijoukkueella ja -yleisölle tuo Lasse Riitesuo joka pääse sivaltamaan pallon keskisektorista yläkulmaan vihaisella rannelaukauksella. Happeen hyvä kiri vaihde kokee kovan kolauksen ottelun puolessa välissä kun Tero Tiitu pääsee tekemään läpiajosta tilanteen 1-4:ään. Läpi ajoa seurasi Happeen todellinen koomailu vaparitilanteessa, kun kaksi alinta miestä yrittivät jonkinlaista kiertokuviota, josta kumpikaan ei näyttänyt olevan perillä ja Tiitu nappasi pallon ja kiitti. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue pääsi jälleen kahden maalin päähän, kun Kaarle Niemisen kaukolaukaus löysi tiensä Henri Toivoniemen selän taakse. Erän loppuun Happee pääsi koittamaan ylivoimaa kahteen otteeseen ja ensimmäinen yv tuottikin tulosta. Aikansa palloa mieheltä miehelle pyöriteltyään Happeen harvalukuiseen konkariosastoon kuuluva Petri Kauko syötti pallon kulmasta juniori-ikäiselle Joonas Pylsylle, jonka tarkka laukaus upposi yläkulmaan. Samalla Kauko siirtyi Happeen kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Mikko Kohosen. Toisellakin ylivoimalla kotiyleisö sai haukkoa henkeään muutamalla läheltä piti-tilanteella, mutta taolle poistuttiin 3-4 vierasjohdossa.

Kolmannessa erässä Happeelta nähtiin rohkeampaa ja aktiivisempaa karvauspeliä, eikä SSV:lle annettu juurikaan aikaa pyörittää syöttömyllyjään omalla alueellaan. Tämän seuraksena syntyi sekä kotijoukkueen pallon riistoja, että SSV:n vaarallisia vastaiskuja, kun välillä jopa kolme Happeen pelaajaa yrittää riistää palloa vastustajan kulmassa. Erän ensimmäisen maalin tekee Tiitu illan toisellaan. Kova lämäri vähän keskiviivan jälkeen uppoaa vastustamattomasti Happee maaliin Eero Kososen maskin kautta. Pian tämän jälkeen Happee pääsee kokeilemaan ylivoimaa kolmatta kertaa ottelussa. Tulos jää varsin laihaksi, kun SSV pääsee kukuttamaan lähes puolet 2 minuuttisesta pallon riiston jälkeisellä pyörityksellä ja pallon suojauksella. Happee painaa päälle minkä jaksaa, mutta kesken pyörityksen SSV saa hetkeksi painostuksen päälle. Pallo pyörii mieheltä miehelle ympäri kenttää ja lopulta Mikael Järvi löytää upella syötöllä takatolpalle unohtuneen Järvisen, joka ohjaa ilmasta lukemiksi 3-6. Happee pääsee vielä kuin varkain mukaan peliin, kun Petri Kauko pienestä kulmasta vetämä, epätoivoisen näköinen, rystyhuitaisu lirahtaa etukulmasta sisään. Happee jatkaa painostamista ja karvaamista, mutta lähemmäksi maalin tekoa pääsee vierasjoukkue, joka pääsee kahdella molaria vastaan hyökkäykseen. Tiitun syöttö jää kuitenkin vähän liian taakse ja varma maali jää syntymättä. Happeen kova työ palkitaan 2 minuuttia ennen loppua. Kuudella pelannut kotijoukkue pyörittää näyttävästi peliä ja lopulta Petri Kaukon poikkikentän syöttö löytää Lasse Riitesuon, joka tekee illan toisen maalinsa pienestä kulmasta tarkalla laukauksella. Lopussa Happee ei enää pääse laadukkaille maalipaikoille vaan SSV onnistuu peittämään vetopaikat taidokkaasti.

Pakko se on myöntää, että parempi voitti, mutta hienosti Happee jälleen kerran taisteli. Eiköhän tolla pelillä vielä pisteitä irtoo tasaseen tahtiin.
 

Ralph

Jäsen
Hyvin on KrP:kin aloittanut, kaksi voittoa kahdessa pelissä on maksimisuoritus. Henri Johansson saanut "vasta" neljä pojoa kuten myös tämä tshekkiläisvahvistus.
 

arska89

Jäsen
Suosikkijoukkue
MansePP
No huh huh!! Miten ihmeessä!?!?! Classic piti Erää suorastaan pilkkanaan! Classicilla on ollut harvinaisen räjähtävä alku! :D
Toivottavasti voittoisat otteet jatkuvat loppuun asti. Siellä on ilmeisesti tehty jotain oikein ja hyvin. Toisaalta kausi on vasta alussa...
 

Theone

Jäsen
Olisiko turo-urpolla tai jollain muulla Happeen otteita seuraavalla heittää mitään tietoa mikä tuossa pelissä mättää?

Itse en ole käynyt kuin yhden pelin katsomassa mutta kyllähän tuolla materiaalilla pitäisi hieman korkeammalla olla. Jotenkin tuo AC HaKi tappio kruunasi koko alkukauden. Riitesuo ollut vissiin aika jäissä. Toki tuo on ollut aina ongelmana kun ei heti alkuun kaveri saa onnistumisia.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Tuleekohan sählyn MM-kisat muuten telkkarista ilmaiseksi, vai pitääkö niitäkin varten hommata joku kanavapaketti?
 

JHILD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Yle Urheilu lähettää MM-kisat ilmaiseksi. Käsittääkseni kaikki Suomen pelit tulisivat jopa suorina lähetyksinä, siitä en tosin ole ihan varma. Netistä taitavat ainakin tulla suorina mutta muistaakseni myös normi-TV:stä.

Ja parastahan salibandy on paikan päällä eli kaikki vaan halliin katsomaan MM-kisoja.
 

Stormy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Real Madrid Club de Futbol
Olisiko turo-urpolla tai jollain muulla Happeen otteita seuraavalla heittää mitään tietoa mikä tuossa pelissä mättää?

Enpä ole kuin kaksi kotiottelua kerennyt näkemään (tuo HaKi-matsi ja Trackers), mutta jonkinlainen kuva on Happeen toheloinneista muodostunut.

Ihan ensimmäiseksi pistää silmään se, ettei maaleja meinata saada aikaan millään. Kun viime kaudella maaleja hakattiin silloin kun haluttiin, niin nyt tuntuu, että HaKin ja Trackersinkin kaltaisia kurapaskajengejä vastaan pitää tehdä täydet 60 minuuttia duunia, että edes kerran osuttaisiin puiden väliin. Lasse ei tosiaankaan ole huippuvuosiensa kunnossa, muttei oikeastaan ollut sitä viime kaudellakaan kuin ajoittain, ja kääntäisin katseeni ennemminkin nuoren kaartin puoleen. Uusia ratkaisijoita tarvittaisiin.

Kun viime kaudella meni heikosti, laitettiin Jami Manninen kentälle ja kohta alkoi tapahtua. Nyt ei tuollaista pelaajaa Happeesta yksinkertaiseti löydy. Petri Kauko on ihan yössä, Johnny Kotro yrittää kovasti, muttei oikein ole mikään ykkösketjun mies ja nuorilta kavereilta nähdään kyllä energiaa ja liikettä, mutta terävyys puuttuu. Kaikki kunnia Mikkosen Artsille, mutta jos tuon tason mies on joukkueen paras pistelinko, niin jossain mättää.

Kun vielä tämän päälle laittaa vielä sen, ettei puolustus ole parantanut viime kaudesta juuri ollenkaan, niin eihän siinä hyvä heilu. Aikamoista sähellystähän tuo pakkien pelaaminen omassa päässä on ollut, ja vähän tuntuu siltä, että Mikko Lehdon poissaolo syö juuri nyt pahasti ja puolustuksesta puuttuu johtajuus täysin.

Molemmissa näkemissäni matseissa on muuten Happeen pelaajilta palanut loppua kohden hermot varsin pahasti, ja peli mennyt viimeistään tuolloin ihan pipariksi. Myönnettäköön, että tuomaritoiminta oli molemmilla kerroilla hieman heikkoa, mutta selvää turhautumista on silti havaittavissa ihan yleisellä tasolla.

No, toivotaan, että tänään onnistuttaisiin yllättämään, ja Erä menisi nurin.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
No kirjotellaampa tännekkin välillä, kun kerran meikäläisen näkemyksiä kaipaillaan. :)

Kaikki Happeen kotipelit, Trackers peliä lukuun ottamatta, nähneenä vois sanoo, ettei siinä Happeen pelissä kauheasti mikään ole mättänyt, paitsi surullisen kuuluisassa Haki pelissä. Vieraspelithän on menny ainakin tulosten valossa ihan mukavasti. Classic ja SSV kuitenkin on mestarisuosikkeja ja maalin tappiot niille ei mitään katastrofeja oo. Muutamia merkkausvirhettä/pallon menetystä väärään paikkaan ja kaveri kuittaa kovalla prosentilla. Tietenkin se, että molemmissa peleissä jouduttiin 3-4 maalin takaa-ajo asemaan ennen kun alettiin kunnolla pelaamaan, vaikeuttaa vähän voittamista. No en enää niin tarkkaan muista noita pelejä, että voisin tarkemmin analysoida.

Haki pelissä sen sijaan ei tuntunu oikein mikään onnistuvan. Happee ei onnistunu murtamaan Hakin tiivistä ja uhrautuvaa puolustusta. Suuri osa vedoista pysähty vastustajaan tai sitten jouduttiin siirtelemään palloa niin paljon, että vastustaja pääsi väliin. Vielä kun lisää sen, että vastustajan molari napsi harvat huippupaikat ja kaveri iski hyvin vastaan niin lopputulos oli mitä oli.

Sitten vois siirtyä tän päivän Erä peliin, joka ei varmasti jättäny ketään paikalla ollutta Happeefania kylmäksi. Onneks on kausikortti hommattuna. Muuten olis saattanu jäädä peli näkemättä, kun tänään ois tehny mieli vaan jäädä kattomaan peliä teksti-tvstä ja kirota yksikseen miten paskaa joukkuetta kannatan, samalla kun maalilukemat vierasjoukkueen sarakkeessa kasvaa kasvamistaan. Hyvä näin päin

Tänään Happee oli ihan erilaisella ilmeellä liikenteessä verrattuna viime peliin. Sekin teki pelistä mielyttävämpää seurattavaa kun kumpikaan joukkue ei pahemmin peruutellu ja tilanteita synty molempiin päihin mukavasti. Eka erä oli suht tasenen ja se päätty Erälle 2-3. Happee oli toisesta erästä lähtien välillä aika selvästikkin niskan päällä, mutta viimeistely oli tahmeaa. Suoraviivasuutta kaipais enemmän, kun muutamat ylivoimahyökkäykset kuivu kasaan liaallisen siirtelyn takia ja muutenkin olis pitäny laukoa hanakammin. Tolpatkin kilisi useaan otteeseen. Vieraiden kaks viimestä maalia meni vähän helpon näköisesti etukulmasta. Happee sai vain yhden maalin 2.erässä vaikka paikioista olis pitäny tehdä vähintään parikolme enemmänkin. Vähän alkoi tulla sellanen fiilis, että taasko tässä käy näin, ettei hyvästä paineesta huolimatta saada maaleja ja kaveri käy välillä kuittaamassa muutaman häkin. Kolmanteen erään siis vieräiden 3-5 johdossa. Hyvin Happee pelasi kolmannen eränkin. Karvaus toimi, jalka liikku ja paikkoihin päästiin, eikä Erä saanu oikeen mitään aikaan, muutamaa vetoa lukuun ottamatta. Erän lopulla kotiyleisö sai aihetta riemuun, kun Happee aluksi kaventi ylivoimalla ja melkein heti perään teki tilanteeksi 5-5. Lopun 5 minuuttia oli kyllä lähes täysin Erän hallussa ja Happee näytti olevan vähän pulassa, mutta selvisi jatkoajalle. Jatkoaika alkoi samoissa merkeissä missä kolmas erä loppui ja hiljaa pienessä mielessäni aloin ajatella, että pisteeseenkin voisi olla tyytyväinen, vaikka toisaalta Happee selkeästi parempi pelissä, maalin tekoa lukuun ottamatta, oli ollutkin. Jatkoajan lopulla Happee saa pyöritystä aikaan vieräspäädyssä ja Riitesuo väläyttää ensimmäistä kertaa pelissä ja ampuu ylärimaan. Viimestkin toivon rippeet kahdesta pisteestä alkaa mennä kun Happeen pelaaja rikkoo n. 30 ennen loppua Erä pelaajaa. Mutta miten käykään. Vieraiden pakki pelaa vähän liian lepsusti, Riitesuo nappaa pallon, karkaa läpi ja päästää 400 päisen kotiyleisön piinastaan. Viides kerta toden sanoo. Ainakin pelaajien tuuletuksista päätellen tais olla kyse enemmästäkin kun pelkästä kahdesta sarjapisteestä. Toivottavasti se tästä lähtee kulkemaan. Siis kotonakin.

Stormyn kanssa kyllä samaa mieltä siitä, että se todellinen ykköspyssy puuttuu tällä kaudella. Riitesuolta puuttuu se viimenen terävyys mitä parhaina vuosina on nähty. Ei nuorissakaan oikein sellasta kylmän viileää viimeistelijää näkyvissä. Toivotaan että esim. Joonas Pylsystä sellanen vielä kehittyy. Johnny Kotro ei tosiaan oo mikään ykköspyssy hyökkäyspäässä ainakaan näkemieni pelien perusteella. Jami Mannisen tyylistä maalintekijää tuo joukkue juurikin kaipaisi. Mikkosen Artsi on muuten aika helkkarin hyvä alottaja kaiken muun lisäksi. En muista nähneeni sen koskaan hävinneen alotusta. Mulla tosin on valikoiva muisti.

Huomenna SPV:n vieraaksi ja kotipelit jatkuu reilun viikon päästä maanantaina tv-pelissä Loviisaa vastaan. Toivottavasti pisteita tulee jatkossakin
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
keväällä finaalien aikoihin kirjoitin näin

Voisin sanoa että varmoja valintoja ovat;

Hyvärinen- Kohonen - Vänttinen
Järvi - Forsten - Manner
Tiitu - Kukkola - Bollström - Järvinen - Jussila
Kivilehto

Naumanen ja Toivoniemi (Ihme jos 3. valitaan)

todennäköisesti: Väänänen - Toivonen - Lax - Savolainen -
bubbling under :
Johansson varmempi valita kun Kapanen vielä samaa paikkaa pelatessaan. Lehti mahdollinen valinta. Vehkaoja kysymysmerkki. Piispanen korvaamassa Kavekarin? Erän puolustuksesta en usko ketään tulevan valituksi. Samoin se heikompi Kohonen valintoineen epäilyttää paljon. Jos joku näki SPV Erä pelejä (ns. kovia pelejä) olihan Kohonen aivan pelin ulkopuolella ja teki tehonsa pelien jo ratkettua

Aiemmasta ketjusta;

Målvakter
Henri Toivoniemi, SSV
Jani Naumanen, Tapanilan Erä

Backar
Jouni Vehkaoja, Espoon Oilers
Juha Kivilehto, FC Helsingborg, Sverige
Markus Bollström, Tapanilan Erä
Esa Jussila, Alligator Malans, Schweiz
Timo Toivonen, SSV
Tatu Väänänen, SPV
Mika Savolainen, SC Classic

Forwards
Harri Forsten, SSV
Mika Moilanen, Tapanilan Erä
Oscar Hänninen, Espoon Oilers
Mikko Kohonen, SPV
Jani Kukkola, Tapanilan Erä
Mikael Järvi, SSV
Rickie Hyvärinen, Caperiotäby, Sverige
Mika Kohonen, Storvreta IBK, Sverige
Lassi Vänttinen, SC Classic
Henri Johansson, Nokian KrP
Tero Tiitu, SSV

Olihan joitain yllätyksiä, mutta aika tutulla joukkueella mennään. Juho Järvisen huono syksy tiputti miehen kisakoneesta, Hänninen ja Moilanen nähtäneen tulevaisuuden vastuunkantajina ja Lehti ei tainnut koskaan vakuuttaa Suomessa. Mistäs sitä tietää, viimeksi taisi nousta joukkueeseen varamiehenä:)
 
Viimeksi muokattu:

Cjyyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koitetaanpas jotain ketjulottoa heittää valituista miehistä. Luonnollisesti ketjut kisojen aikana elävät ja muuttuvat, mutta tässä se millä mielestäni voitaisiin lähteä kokeilemaan.

Hyökkäys

Tiitu - Mika Kohonen - Hyvärinen

Itseoikeutettu ykkösketju, joka ratkaisi viime kisat. Tiitua voidaan siirrellä myös puolustajaksi tai muihin ketjuihin ja korvaajia löytyy (Vänttinen, Johansson jne.) Kohonen - Hyvärinen parivaljakkoa en lähtisi hajottamaan.


Järvi - Forsten - Vänttinen

Paperilla hyvin roolitettu ja toimiva ketju, toivottavasti myös käytännössä on näin. Järvi repii ja raastaa, Forsten tarjoilee joista liigan pistepörssiä johtava Vänttinen pistää sisään. Helppoa logiikkaa. :)


Johansson/Hänninen - Mikko Kohonen - Kukkola

Ketjusta saadaan helposti kaksi variaatiota. Johanssonin pelatessa vasemmalla, on ketju iskukykyinen hyökkäyssuuntaan ja pystyy ratkomaan pelejä. Haettaessa hieman puolustavampaa koostumusta, vaihdetaan Hänninen Johanssonin paikalle.

Näin ollen hyökkääjistä penkillä istuu Johansson/Hänninen ja Moilanen.


Puolustus

Kivilehto - Vehkaoja

Hyökkäyssuuntaan maailman parasta puolustajaa tasapainottamaan laitetaan monipuolinen Vehkaoja, joka on perusvarma jokaisella pelin osa-alueella. Selvä puolustuksen ykkösnyrkki hyökkäyssuuntaan.

Väänänen - Savolainen

Molemmat puolustajat ovat monipuolisia ja täydentävät hyvin toisiaan. Pienikokoinen Väänänen on hyvä pallollisena. Savolainen taitaa fyysisen pelin ja on isokokoinen. Näin Väänänen saa keskittyä puolustuspäässä pallollisen pelaajan puolustamiseen, Savolaisen pääsääntöisesti painiessa maalinedustalla.

Jussila - Bollström

Bollström omaa hyvän laukauksen, on nopea ja hanakka tukemaan hyökkäyksiä. Jussila kokeneena pelaajana rauhallinen ja osaa sijoittua hyvin. Ulottuvana katkoo hyvin hyökkäyksiä. Tämäkin siis hyvä ja tasapainoinen pari.

Viltissä Toivonen


Maalivahdit

Henri Toivoniemi

Itseoikeutettu ykkösveskari vielä näiden kisojen ajan, ehdottomasti maailman paras tontillaan. Hyvää sijoittumista ja rauhallista pelaamista, odottaa pelaajien ratkaisuja kentällä ennen kuin tekee omat päätöksensä. Toivoniemen jäätävää rauhallisuutta kaivataan tärkeissä peleissä.

Jani Naumanen

Isokokoinen ja peittävä maalivahti, joka kantaa seuraavissa kisoissa lähes varmasti Suomen ykköstorjujan viittaa. Nämä kotikisat eivät kuitenkaan ole vielä Naumasen näytöstä, Toivoniemen ollessa vielä hiukan parempi. Aktiivinen pelityyli ja iso koko voivat yllättää vastustajat. Todellinen jokerikortti maalinsuulle tärkeissä peleissä. Alkulohkossa se nyt on aivan sama kuka siellä maalilla on.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Varmaankin ketjut ovat aika lähellä tarjoamiasi. Ainut mistä olen kyllä täysin erimieltä on "kolmosen" sentteri. En jaksa millään usko, että Mikko Kohonen vääntäisi keskellä. Uskoisin Hännisen pelaavan centteriä ketjussa - tai kukkolankin ennen Kohosta.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
No sehän on ihan satavarma, että Mikko Kohonen ei sentterinä pelaa. Kaveri ei ole pelannut varmaan vaihtoakaan sillä tontilla ja on lisäksi VAIN oikealaita, eli ei kykene pelaamaan edes vasentalaitaa.

Uskoakseni Kukkola on siinä sentterinä, Mika Moilanen ja Johansson laitureina, eli Kohonen ja Hänninen syö tuppea.

e. ja pakeista sen verran, että Kivilehto ja Toivonenhan pelasivat useita vuosia pakkiparina SSV:ssä, mutta en tiedä vaikuttaako se peluutukseen mitenkään.
 

Cjyyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Varmaankin ketjut ovat aika lähellä tarjoamiasi. Ainut mistä olen kyllä täysin erimieltä on "kolmosen" sentteri. En jaksa millään usko, että Mikko Kohonen vääntäisi keskellä. Uskoisin Hännisen pelaavan centteriä ketjussa - tai kukkolankin ennen Kohosta.

Kohosta en sentteriksi tarkoittanut vaikka keskelle laitoinkin. Usein Kohosen ketju pelaa 1-2-2 taktiikalla, jolloin Kohonen pääsee hommaan jonka hän todella osaa, eli karvaamaan. Kohonen on siksi siis keskellä tuossa ketjuhahmotelmassa, koska on ns. piikki.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Kohosta en sentteriksi tarkoittanut vaikka keskelle laitoinkin. Usein Kohosen ketju pelaa 1-2-2 taktiikalla, jolloin Kohonen pääsee hommaan jonka hän todella osaa, eli karvaamaan. Kohonen on siksi siis keskellä tuossa ketjuhahmotelmassa, koska on ns. piikki.

Sen ymmärrän mutta ketjun piikki on lähes poikkeuksetta aina oikea laituri. Eli merkataan normaalisti oikealle. Myöskään 1-2-2 ei ole vain yksi ja ainoa tapa karvata. Se on tapa jolla SPV on sattunut pelaamaan, eikä missään nimessä ehkä tehokkain _karvausmuoto_. Ethän muissakaan ketjuissa pistänyt piikkiä keskelle.

Omien virheiden myötäminen ei ole niin hirveää...
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
En laittanutkaan, koska näiden ketjujen oletan pelaavan 2-1-2 tai 2-2-1 menetelmillä, jolloin laiturit ovat kärkiä ja sentteri alempana.

Ilmoitat siis ketjut aina karvaus muodon mukaan...
Unohdin jo miksei tälle palstalle kannata hirveän usein kirjoittaa. Väännä idiootin kanssa ja olet yksi heistä.
 

Kabanossi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen enempää kantaa ottamatta itse keskusteluun tai väittelyyn; niin suuri osa nykyisistä suomalaisista kärkiseuroista ei omaa enään ns. sentteriä. Pelityylissä on vain 1 piikki, kaksi keskustassa ja 2 puolustajaa, eli 2-2-1 hyvä tapa kuvata kentällistä. Ja aloituksessa olevaa pelaajaa nyt ei kannata laskea keskushyökkääjäksi, koska siihen laitetaan vain kentän paras aloittaja.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Sen enempää kantaa ottamatta itse keskusteluun tai väittelyyn; niin suuri osa nykyisistä suomalaisista kärkiseuroista ei omaa enään ns. sentteriä. Pelityylissä on vain 1 piikki, kaksi keskustassa ja 2 puolustajaa, eli 2-2-1 hyvä tapa kuvata kentällistä. Ja aloituksessa olevaa pelaajaa nyt ei kannata laskea keskushyökkääjäksi, koska siihen laitetaan vain kentän paras aloittaja.

Tämä pätee puolustussuuntaan, mutta silti kentällä on aina laiturit ja sentteri hyökätessä. Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta kentällistä ei rakenneta - vaikka kuinka sielä sijoituttaisi- ilman sentteriä.

Riippuu myös puolustusmuodosta, miten mennään. Vaikka karvattaisi piikillä, ei ole mitenkään tavatonta tiputtaa puolustuspäässä noppaan. Riippuu hyvin pitkälti miten vastustaja pelaa, tai millä paikalla vastustajan tärkeimmän pelaajat pelaavat.
 

Kabanossi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä pätee puolustussuuntaan, mutta silti kentällä on aina laiturit ja sentteri hyökätessä. Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta kentällistä ei rakenneta - vaikka kuinka sielä sijoituttaisi- ilman sentteriä.

Riippuu myös puolustusmuodosta, miten mennään. Vaikka karvattaisi piikillä, ei ole mitenkään tavatonta tiputtaa puolustuspäässä noppaan. Riippuu hyvin pitkälti miten vastustaja pelaa, tai millä paikalla vastustajan tärkeimmän pelaajat pelaavat.

Osittain samaa mieltä. Ja joillain joukkueilla näin onkin. Puolustussuunnassa en osaa sanoa miten yleistä on pelata 2-2-1 suhteessa 2-1-2 omassa päässä, mutta moni joukkue pelaa myös ihan maalin edessäkin 2-2-1 niin, että painoton puoli vain tiivistää keskustaan ja yksi ylempänä. Osa taas muuttaa 2-2-1 karvauksen omassa päässä tiiviiksi nopaksi kuten sanoit.

Mutta hyökkäyssuunnan pelinrakentumisesta olen hieman erimieltä. Miten sentterin rooli määrittyy? Monet avaavat hyvin liikkuvalla alakolmiolla, jossa paikat vaihtuvat niin lasketaanko silloin sentteri kolmanneksi pelaajaksi joka alhaalla? Vai vastaavasti jos avataan alakolmiolla, jossa yksi keskiseinä tukemassa eli teoriassa ehkä 1-3-1 avauksella niin onko keskellä oleva sentteri? Ja jotkut joukkueet tykkäävät avata myös pääsääntöisesti kahdella pakilla ja keskustassa pyörivät kaksi pelaajaa ilman selvää sentteriä. Mielestäni sentteri käsitystä ei enää aina ole. Monessa joukkueessa tosin on.

Ehkä tämä vain näkökanta ero välillämme ja ei asiaan varmaan suoraa vastausta ole, mutta näin vain näkisin asian tällä hetkellä, että perinteinen sentterin rooli on häviämässä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Avautuminen

Tulin kotiin juuri FBT Pori - SC Classic -ottelusta Urheilutalolta. Kevennän vähän sydäntäni täällä näin.

Junnutuomareiden sisäänajo on tehtävä joskus, paras kaksikko tarvittiin varmaan muissa peleissä, mutta kyllä tiettyyn määrään asti se harjoittelu pitäisi tehdä divarissa/junioripeleissä. Tuomarointi oli suorastaan järkyttävää, jo kolmannessa erässä maltettiin viheltää myös Classicin rikkeet. Ensin piti peli ratkaista.

Häkkinen on häpeäksi koko lajille, melkoinen lady Bing. Vänttistä ja Savolaista tuomarit tosiaan kunnioittivat "ihan vähän". Maailmanmestaruus ja kaikkea...

V-M Virtanen on kyllä pelaajien kuningas, loistava sälli, joka ei patsastele millään erikoisosaamisella kuten Vänttinen, mutta tekee raakaa työtä ja lyö myös palloa maaliin tarvittaessa. Olen aina tykännyt Virtasen pelityylistä.

Classic olisi voittanut tämän pelin myös ilman tuomariapua, sen verran FBT Pori joutui rikkomaan ja ottamaan jäähyä.
 

Ralph

Jäsen
Classic hävisi Happeelle 5-6 kotona. Yleisöä oli vain 600 ja rapiat päälle. Tämäkö syy siihen että sarjan 11. haki vierasvoiton voittamattomalta?

Tosin aika heikolta näytti myös Classicin puolustus. Pari -94:sta ja höntsämiehiä. Vesa Punkari taitaa vielä pelata jossain divisioonassa. Näin kun aloitteli jotain peliä Raholassa.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Oli aikamoinen yllätys tuo Happeen voitto Classicista kun sen teksti-tv:ltä huomasin. Aika ailahtelevaa on Happeen peli ollut ja maalinteko ollu aikamoista tervan juontia. Ehkei kannata liian suuria johtopäätöksiä tästä pelistä tehdä jos tosiaan tamperelaisilla oli pahoja poissa oloja puolustuksessa. Tärkee voitto kuitenkin ja taas ollaan playoff-viivan yläpuolella. Lauantaina sitten TPS kaatoon kotipelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös