Salamat-Sport Ti 30.11.2004

  • 8 552
  • 71

Salama44

Jäsen
Kirkkonummella pelataan jälleen yksi kauden mielenkiintoisimmista kotiotteluista kun Salamoiden vieraaksi saapuu tämän kauden Mestikseen kovin tavoittein lähtenyt Vaasan Sport. Valmentaja Juhani Tammisen prinsiippien toteutumista on myös seurattu mielenkiinnolla. Nämähän löytyvät alla olevasta osoitteesta Sportin kotisivuilta:

http://www.vaasansport.fi/template_page1.asp?lang=1&s=53&sua=1

Salamat pelasi 21.10 taktisesti kauden parhaan vierasottelunsa Sportia vastaan Vaasassa ja voitti silloin 4 – 1. Suuri merkitys voittoon oli tuolloin myös Jokereista lainassa olleella Pasi Häkkisellä, joka pelasi Salamoiden maalissa. Sportin kanuuna alku oli tässä vaiheessa jo hieman tasaantunut, mutta Tamin ja Sportin unelma elää vaikka viime otteluissa vastus ei ole ollutkaan aivan sarjan kovimmasta päästä.

Mitkä ovat sitten Salamoiden mahdollisuudet Sportia vastaan kotiottelussa? Salamat on aina osannut pelata Sportia vastaan eivätkä vaasalaiset ole vielä Kirkkonummelta voittoa saaneet. Tämän kauden kotiottelut antavat hyvät lähtökohdat Salamoille. KalPa on toistaiseksi ainut joukkue, joka on Kirkkonummelta pisteitä tällä kaudella saanut. TuTo:a vastaan vielä harjoiteltiin edellisessä vierasottelussa, mutta nyt on taas tosi kyseessä kun kotiottelut jatkuvat. Kokeeko Tamin ja Sportin voittamisen kultturi uuden kolauksen Kirkkonummella ja meneekö Salamoiden Mestiksen yleisöennätys nyt päälle 1000 katsojan? Kyllä kai Tami ja Sport on nähtävä.

Lopuksi leikkimielinen ja osin myös ironinen veikkaus siitä mitä ottelussa voi tapahtua.

Maalittoman ensierän jälkeen Sportin fanit myöhästyvät toisen erän alusta kohtalokkaat 3 minuuttia oltuaan erätauolla liian pitkään jäähallin Sport Cafessa. Sinä aikana kotijoukkue tekee 2 Salama-maalia, maalintekijöinä Akkanen ja Heinrichs. Tami huomaa tilanteen liian myöhään, mutta ottaa heti aikalisän, jotta fanit ehtivät takaisin katsomoon. Sport aloittaa fanien kannustamana kovan takaa-ajon, mutta Salamat kestää maalin johdossa, koska joukkue pelaa erittäin kurinalaisesti eikä ota ottelussa kuin kolme 2 minuutin jäähyä. Tämä johtuu siitä että valmentaja on painottanut pelaajille ennen ottelua, että jokaisesta ”turhasta” jäähystä tulee pelin jälkeen ylimääräisiä kierroksia hallin ympäri. Lisäksi jokaisen kierroksen jälkeen on tehtävä 20 etunojapunnerrusta. Sportin kavennusmaalin tekee Dhadphale. Sport yrittää vielä lopussa ilman maalivahtia, mutta Salamat vie kaikki aloitukset ja laittaa lopulta kiekon vuodenvarmasti omalta puolustusalueelta keskelle tyhjää Sportin maalia. Maalintekijä on Karo Koivunen.

Tami on luonnollisesti ottelun jälkeen pettynyt tulokseen, mutta muistuttaa viimeisimmästä prinsiipistä jonka mukaan tästä on vielä viisi askelta valkeaan jouluun. Hokki on seuraavaksi vuorossa - askel numero seitsemän. Salamoiden valmentaja puolestaan toteaa, että tämä oli meiltä täydellinen peli. Ketään ei voi nostaa joukkueesta ylitse muiden. Kaikki pelasivat aivan loistavasti.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei ole koskaan Sport muistaakseni voittanut Kirkkonummella. Tulisiko tilastoon muutosta nyt? Hyvin on Salamat kyllä pelanneet kotonaan tälläkin kaudella.

Salamoiden voitto Vaasassa oli osaltaan Sportin huonoutta mutta tietenkin myös Salamoiden hyvyyttä. En kuitenkaan sen pelin perusteella vetäisi mitään johtopäätöksiä. Nyt Sport tulee olemaan paljon parempi. Riittääkö se voittoon, se jää nähtäväksi.

Mielenkiintoista on myös se, että jos Sport voittaisi tämän, nousisi se sarjataulukossa jo neljänneksi.
 

Marcus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Vielä ei ole Sport ottanut tällä kaudella kolmea voittoa putkeen, vaikea uskoa, että ottaisi nytkään. Jäähyjä otetaan totutusti huomennakin liikaa ja Salamat tuskin sortuu yhtä tehottomaan ylivoimapeliin, kuin KooKoo. Jos päästäisiin huomenna parin maalin johtoon alussa, kuten parissa viime pelissä, niin yllätysvoitto olisi mahdollinen. Voitolla tosiaan noustaisiin ensimmäistä kertaa sitten syyskuun, neljän sakkiin. Voitto takaisi myös sen, että torstain kotiotteluun Hokkia vastaan saapuisi taas lähemmäs 3000 henkeä, mahdollisesti ylikin.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tästä pelistä voi jo odottaa kuumaa kohtaamista. Sportti on kovassa nousussa, mutta Salamat eivät anna kotonaan mitään ilmaiseksi. Jos vaasalaisten hyvä vire jatkuu ja Kirkkonummelta tulee selvä voitto, niin Hokki voi olla todellisissa vaikeuksissa Vaasassa... Jos taas hyvä kiito lässähtää selvään kotivoittoon, niin saattaa taas niska nitkahtaa Tamin porukalta muutaman kierroksen ajaksi?
 

Blue80

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Salama44
Kyllä kai Tami ja Sport on nähtävä.


Huomisillaksi tuskin löytyy parempaa tekemistä kuin katsella, kun Salamit nöyryyttää Tamisporttia =). Odotettavissa siis tiukka ja kiihkeä ottelu, joka kiinnostaa myös KalPa-fania: Jatkuuko Sportin nousu vai Salamoiden kotivire? Toivottavasti yleisö löytää myös tolppien taakse, Varobodenin katsomoon.
 

Afan

Jäsen
Tässähän on potentiaalia rusettiluistelun sijasta fyysiseen, hyvään jääkiekko-otteluun. Pitkästä aikaa kotona pelaavalta Salamoilta tuskin tunnetta puuttuu TamiSportia vastaan, Kirkkonummen kapeudessa on muutenkin nähty fyysistä peliä, ja Sportin uskoisi pystyvän kovuuteen myös vastaamaan. Hyvä!

Illan teesi numero yksi: päätuomari Teemu Salminen, pelissä mukana! Ethän tapa tunnetta pikkutarkalla linjalla? Ringette on hieno laji, mutta siinä on eri säännöt. Kahvat pois, ei taklauksia.

Vaihtopenkkien takana taitaa touhuta kaksi liiton suurinta kauhua. Tai oikeastaan kolme, ei unohdeta Allu Lähteenmäkeä. Valmentajia, jotka uskaltavat puhua asioista ääneen ja olla eri mieltä kuin muut.

Kaksi isoa eroa Tammisella ja Surenkinilla on. Ensimmäinen on se, että Tamminen on valmentajana kokeneempi ja julkkiksena suurempi. Toinen on se, että Tammisella on kymmenen kertaa paremmat kortit, mutta Surenkinin poppoo on taulukossa ylempänä. Toistaiseksi ainakin. Kuka olisi ennen kauden alkua uskonut, että tilanne on tämä marraskuun viimeisenä päivänä?

Lähtökohdat ovat tasaiset, mutta kyllä juonen päästä kiinni taas saamassa oleva Sport on vieraissakin suosikki huikean materiaaliylivoimansa ansiosta. Ei Salamoilla ole heittää kaukaloon Vjatseslav Fandulin tai Patrik Westerbackin tasoisia kiekkovirtuooseja. Pakostahan noista jompikumpi jossain vaiheessa väläyttää. On siinä haastetta ainakin salama-alivoimanelikolle.

Uskon, että Salamat antaa hemmetin kovan vastuksen ja voi hyvin voittaakin. Kotonaan joukkue tunnetusti syttyy hyvin. Maalivahti Vehviläisen hyvä suoritustaso on ehkä hieman laskenut pitkän syksyn mittaan, mutta nyt nuori vahti on saanut pitää yli viikon ottelutauon. Iskussa taas? Puolustusmateriaali laajeni Pelkosen ja Uotilan tulon myötä mukavasti, eikä Laineen ja Kataviston pelikieltojenkaan pitäisi käytännössä tuntua, kun materiaali on tarpeeksi laaja, ellei sitten useampia muitakin poissaoloja jostain ilmesty.

Jännä nähdä, missä ajassa Tami ottaa aikalisän. Tai kuinka kauan Sport-vahti Marko Härkösen nollaputki kestää? 134 minuuttia ja neljä sekuntia on jo taulussa. Miten Salamat pystyy eliminoimaan vaasalaisten murhaavan tehokkaan ylivoimapelin?

Toivotaan paljon yleisöä, hyvää tunnelmaa ja jännittävää ottelua!
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielestäni nyt, jos koskaan olisi aika täyttää jäähalli Kirkkonummella. Luulen että tämän iltainen peli antaa viihdykettä katsojille koko rahan edestä! Afan tuossa osasi nitoa hyvin illan pelin.

Nyt vain pitää vedota Etelä-Suomen Sport-faneihin, jotta menisivät sankoin joukoin kannustamaan Spåran voittoon!

Saas nähdä laittaako Tami Pinke & Sainomaan laatikkoon? Vai lähdetäänko liikkeen kautta liikkeelle? Siinäpä miettimistä..

Tuloksesta sen verran, että olen toiveikas Salamoiden kotitaian rikkoutumisen suhteen. Pakollinen veikkaus; 2 - 5 , Häkä taas loistaa!
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Viestin lähetti Afan
Kirkkonummen kapeudessa on muutenkin nähty fyysistä peliä, ja Sportin uskoisi pystyvän kovuuteen myös vastaamaan.
Ihan näin ohimennen on pakko kysyä, että kuinka pieni se kaukalo siellä Kirkkonummelle oikein on? Vaasa areenan kaukalo on 28 x 58 metriä eikä sekään ilmeisesti aivan Mestiksen suurimpia ole.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Salamat vie, Vaasan veri vapisee

Voin kertoa teille kokemuksen syvällä rintaäänellä, että Sport häviää tänään. Tai no, tarvitaanko tähän tietoon mitään kokemusta.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti Shearer
Ihan näin ohimennen on pakko kysyä, että kuinka pieni se kaukalo siellä Kirkkonummelle oikein on? Vaasa areenan kaukalo on 28 x 58 metriä eikä sekään ilmeisesti aivan Mestiksen suurimpia ole.

Olen antanut itseni ymmärtää, että Kirkkonummen kaukalo olisi yhtä suuri kuin Vaasa Arenan harjoitusjäiden kaukalot eli 27 x 57 metriä. Korjatkoot joku, jos olen väärässä.
 

Afan

Jäsen
Viestin lähetti Shearer
Ihan näin ohimennen on pakko kysyä, että kuinka pieni se kaukalo siellä Kirkkonummelle oikein on? Vaasa areenan kaukalo on 28 x 58 metriä eikä sekään ilmeisesti aivan Mestiksen suurimpia ole.

Lukuja en ole koskaan kuullut, mutta sallitut minimimitat ovat 26 x 56, ja ainakin kalpalaiset taisivat epäillä, ettei se ihan noihinkaan yltäisi.

Itse en osaa sanoa, joten en mendietan tietoakaan kumoa.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Re: Salamat vie, Vaasan veri vapisee

Viestin lähetti everon
Voin kertoa teille kokemuksen syvällä rintaäänellä, että Sport häviää tänään. Tai no, tarvitaanko tähän tietoon mitään kokemusta.

No nyt puhut höpöjä! Koska peliä ei ole vielä pelattu, niin ei sinulla voi olla siitä myöskään kokemusta ; )
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Salamat

30 Tommi Tervo Maalivahti

35 Simo Vehviläinen Maalivahti

Kenttä 1

52 Timo Pieninkeroinen Vasen puolustaja

18 Juha Uotila Oikea puolustaja

7 Viktor Blinov Vasen laitahyökkääjä

77 Aleksandr Petrov Keskushyökkääjä

22 Karo Koivunen Oikea laitahyökkääjä

Kenttä 2

55 Lasse Korhonen Vasen puolustaja

3 Joni Purola Oikea puolustaja

25 Teemu Siren Vasen laitahyökkääjä

16 Antti Tevanen Keskushyökkääjä

11 Jarno Niinimäki Oikea laitahyökkääjä

Kenttä 3

27 Pekka Huhtaniemi Vasen puolustaja

5 Thomas Heinrichs Oikea puolustaja

19 Immo Suutarinen Vasen laitahyökkääjä

20 Mikko Lepola Keskushyökkääjä

15 Sami Tervonen Oikea laitahyökkääjä

Kenttä 4

71 Juuso Akkanen Oikea puolustaja

42 Harri Hautajoki Vasen laitahyökkääjä

32 Simo Romo Keskushyökkääjä

9 Pentti Nöyränen Oikea laitahyökkääjä



Sport

1 Marko Härkönen Maalivahti

35 Håkan Danielsson Maalivahti

Kenttä 1

20 Markus Laine Puolustaja

36 Jussi Heikkinen Puolustaja

11 Vjatsheslav Fandul Hyökkääjä

34 Mika Suoraniemi Hyökkääjä

71 Kim Nabb Hyökkääjä

Kenttä 2

4 Markus Tuomaala Puolustaja

53 Chris Allen Puolustaja

3 Patrik Westerback Hyökkääjä

19 Vesa Myllyaho Hyökkääjä

89 Antti Hilden Hyökkääjä

Kenttä 3

6 Mikael Hallbäck Puolustaja

12 Jesper Söderholm Puolustaja

10 Kalle Mattila Hyökkääjä

29 Kristian Hjerpe Hyökkääjä

31 Niklas Fogström Hyökkääjä

Kenttä 4

15 Teemu Sainomaa Hyökkääjä

17 Tatu Backman Hyökkääjä

18 Aniket Dhadphale Hyökkääjä

22 Pasi Pieninkeroinen Hyökkääjä

41 Ari-Pekka Pajuluoma Hyökkääjä


.. Sport on ottanut "pienet" miehet mukaan... eli fyysisyys on illan sana.. ps. Missä Mi Jämsä luuraa?
 

Marcus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Osala ja Santanen on sitten vaihdettu tankkeihin, no ehkä se on oikea ratkaisu tähän otteluun. Puolustuksen materiaali alkaa käydä kapeaksi, jos Jämsäkin on loukkantunut?!?
 

Rocco

Jäsen
Etusivun uutisen mukaan Jämsä on pelikiellossa. En kyllä tiedä miksi, koska Jokipojat-pelissä Jämsä ei saanut edes rangaistusta mistään. Jämsää kylläkin vedettiin aika voimalla polville siinä matsissa...

EDIT: Jaahans, sinne on näköjään lisätty Jämsän kommentit. Ilmeisesti on taas joku loukkaantunut, liittoon lähetetty nauha ja pam! pelikieltoa napsahti. On se kyllä perk*le kun ruvetaan pelikieltoja jakelemaan miten sattuu vain sen takia että kaveri loukkaantuu... Junnila taklasi kaveria joka meni pää alhaalla, Jämsä kaveria joka kääntää selkäänsä taklaajalle.

KEEP YOUR HEAD UP!
 
Viimeksi muokattu:

Afan

Jäsen
Salamoilta näyttäisi puuttuvan Öhbergin ja pelikieltoisten lisäksi Tommi Pelkonen, Tomi Karlsson ja Tuomas Tikkanen. Harmillisesti puuttuu hyökkäysvoimaa, mutta onneksi on sentään neljä täyttä ketjua.
 

Imhotep

Jäsen
Tuomarit

Finhockey kertoo tuomareiden olevan:

MEST 7683 Ti 30.11.2004 KIRKKONUMMI klo 18:30 Salamat - Sport
SALMINEN T JOKELAINEN A TURUNEN J A KELTANEN T
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Salminen.....häntä on jo ehtinyt tulla ikävä näitten Kauttojen sun muitten seurassa. Saisi kyllä Salminen pysyä siellä liigassa vain.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mielenkiintoinen matsi myös KooKoo-fanin silmissä. Onhan Salamat tasapisteissä ja Sport pinnan meitä perässä.

Ei tässä oikein kummankaan puolella osaa olla. Mutta tuo Sportin esitys Kouvolassa oli niin vakuuttava, että pakkohan se on vaasalaisiin luottaa. Tosin: mitä kovempi luotto heillä yleensä on ollut, niin sitä heikommin on mennyt...

Siitä huolimatta, tai juuri siksi, ennustan pelin päättyvän 1-6-vierasvoittoon.

Muista poiketen epäilen vähän, ettei pelistä ainakaan runsasjäähyistä ole tulossa. Tami on varmasti painottanut rikkeettömyyttä ja sattuneista syistä Salamatkin halunnee pelata seuraavat pelit mahdollisimman kiltisti.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Viestin lähetti Rocco


EDIT: Jaahans, sinne on näköjään lisätty Jämsän kommentit. Ilmeisesti on taas joku loukkaantunut, liittoon lähetetty nauha ja pam! pelikieltoa napsahti. On se kyllä perk*le kun ruvetaan pelikieltoja jakelemaan miten sattuu vain sen takia että kaveri loukkaantuu...

KEEP YOUR HEAD UP!
Jaahas.
Taas kuulimme täysin objektiivisen näkemyksen tähänkin asiaan. Tälläpäin maailmaa jopa lehdessä oli sellainen versio, että ensin oli tullut Jämsältä keppiä nilkoille ja sen jälkeen poikittaista mailaa selkään sillä seurauksella, että Ahtonen lensi päin pleksiä ja sillä seuraksella, että aivotärähdys tuli.
Entäpä, jos se taklattu olisi ollut Vååsålaisten jumala Westerback tai maailmanluokan Fandul(s)? Olisiko Vååsån suunnassa olleet kommentit: keep your head up ja shit happens? Vai?
Over and out.
 

Rocco

Jäsen
Olisi voinut varmaan lähettää saman nauhan liittoon, koskien tilannetta missä Marko Mönkkönen veti Jämsää keskialueella polvella...

Siitä sentään tuomarit arpoivat jäähyn minuuttia myöhemmin. Tuosta Ahtosen tilanteesta ei kukaan tuomareista reagoinut eikä siellä pelaajatkaan purnanneet. Tilanteen varmasti näki kaikki tuomarit ja pelaajat, koska samassa kulmassa oli kiekko ja miehet ja pelattiin ylivoimaa.
 
Suosikkijoukkue
Sport, Patrik Westerback, Liverpool FC
0-2 1. erän jälkeen. Hyvältä näyttää.
Aniket Dhadphale (Tatu Backman,Chris Allen)
Kalle Mattila (Antti Hilden,Patrik Westerback)
Toivotaan, toivotaan.

162 minuuttia ja 24 sekuntia, jos oikein laskin, sai Härkönen pitää maalinsa puhtaana.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
56.19 Salamat Simo Vehviläinen Päällä iskeminen 25 min

Tästä olisi kiva kuulla lisää. Maalivahti vissiin ottanut mallia SmackDownista.

2-5 ja 58 minsaa. Paljon parjatut isot miehet ovat olleet pääosissa. Dhadphale, Mattila, Sainomaa. Kaikilla maali mieheen. Ja Hildenillä 2+1.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kirkkonummen kammo on sitten historiaa. Eivät pettäneet odotukset kuumasta ottelusta. Sportille se vakio kymmenen kakkosta ja inkkari pudotti vielä hanskansakin, vaikka tuo isompi jäähy ei ainakaan vielä näy finhockeyn tilastoissa. Salamoiden kassari Vehviläinen antoi omat näyttönsä. Luulisi, että tästäkin pelistä riittää juttua.

Hildén ollut vaihteeksi pelipäällä, 2+1. Westerback suivaantui KooKoo-fanien ei-niin-mielenkiintoinen-pelaaja kommenteista ja oli itsensä kolmella kahden minuutin jäähyllä. Anyways 2 pistettä ja ilmeisesti taas ihan hyvillä otteilla.

Torstaina haastetaan Hokki sitten kunnolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös