Salamat - Jokipojat la 21.1.2006

  • 2 281
  • 7

Salama44

Jäsen
Mitähän lauantaina tapahtuu kun Salamat ja Jokipojat pelaavat pudotuspelien kotiedusta? Salamat on aloittanut kevätkauden pisteiden muodossa paremmin kuin koskaan aikaisemmin Mestiksessä. Jokipojilla on tällä hetkellä parempi ykköskenttä, mutta Salamat on jatkanut silti hyvin neljällä tasaisemmalla hyökkäysketjulla ja kolmella pakkiparilla. Salamoiden sinikypärä on tällä hetkellä puolustaja Lasse Korhonen. Jokipojista Ahtonen, Puruskainen ja Keränen mahtuvat kaikki Mestiksen pistetilastossa 15 parhaan joukkoon.

Jokipoikien ylivoimapeli on ollut viime aikoina Salamoita tehokkaampaa, mutta alivoimapelissä ero on pienempi. Maalivahdit ovat tilastojen mukaan aika tasaiset, mutta ainakin Salamoiden Simo Vehviläisellä torjuntaprosentti on ollut tammikuussa nousussa. Haukat teki kotiottelussaan perjantaina yleisömäärässä kauden pohjanoteerauksen 332 katsojallaan minkä vielä jotenkin ymmärtää joukkueen huonojen peliesitysten vuoksi. Salamat sen sijaan pelaa parasta kauttaan Mestiksessä ja tavoittelee tiukasti pudotuspelien kotietua, mutta katsojia on ollut kahdessa viimeisessä kotiottelussa n. 350. Torstaina ei ollut edes muita sarjapelejä täällä päin. Ihmeellistä, mutta totta.

Jos Salamat saa edelleen parannettua ylivoimapeliä samalla tavalla kuin edellisessä ottelussa K-Vantaata vastaan ja flunssa-aalto ei verota joukkuetta lisää niin hyvät kotiottelut voivat jatkua. Edellinen Kirkkonummella pelattu Salamoiden ja Jokipoikien välinen ottelu oli hyvätasoinen ja vauhdikas. Toivottavasti tässä ottelussa on sellainen tuomari, että antaa pelata fyysistä ja vauhdikasta peliä. Tärkeiden runkosarjan pisteiden lisäksi tasainen ottelupari voi hakea jo tuntumaa pudotuspeleihin, jos joutuvat keväällä vastakkain. Salamat ja Jokipojat ovat pelanneet sekä kotona että vieraissa lähes identtisesti. Molemmilla on kotiotteluista 25 pistettä ja Salamoilla vieraista 12 pistettä ja Jokipojilla 11 pistettä. Kotijoukkue lähtee otteluihin suosikkina ja vierailija haastaja. Pitävätkö asetelmat tällä kertaa?

EDIT: Salamoiden maalissa pelaakin sitten Juha Korhonen, joka pelasi 8.12.05 upean ottelun Salamoiden voittaessa vieraissa Hokin 4-2! Toivotaan Juha Korhoselle samanlaista virettä ja puolustajille parempaa peliä kuin K-Vantaata vastaan niin että Simo Vehviläisen ei tarvitse tulla kesken pelin mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Salama44 kirjoitti:
Haukat teki kotiottelussaan perjantaina yleisömäärässä kauden pohjanoteerauksen 332 katsojallaan minkä vielä jotenkin ymmärtää joukkueen huonojen peliesitysten vuoksi. Salamat sen sijaan pelaa parasta kauttaan Mestiksessä ja tavoittelee tiukasti pudotuspelien kotietua, mutta katsojia on ollut kahdessa viimeisessä kotiottelussa n. 350. Torstaina ei ollut edes muita sarjapelejä täällä päin. Ihmeellistä, mutta totta.
Ihmeellistä ja ihmeellistä? Kai tässä ollaan sellaisen käsitteen ytimessä kuin jääkiekkokulttuuri. Järvenpäässä, Kirkkonummella, sun muilla pääkaupunkiseudun "etiöpaikkakunnilla" sitä ei ehkä sittenkään oikein ole - ainakaan vielä. Ja ylipäätään moisten nukkumalähiötaajamien (ja niiden asukkien) paikallisen identiteetin kanssa lie todennäköisesti vähän niin ja näin. Totta kai poikkeuksia on, mutta siis keskimäärin niin lie, että tavan kirkkonummelaista kiinnostanee - ikävä kyllä - keskimäärin paljon enemmän Jokerit tai HIFK kuin Salamat. Ja ihan vastaava juttu lie Järvenpäässä: ennemmin biznesliigan iiäfkoo tai narrit kuin se oman asuinkylän Haukat.

Niin, ja toki nuo yleisömäärät ovat harmillisen heikkoja. Toivoisi kirkkonummelaistenkin innostuvan edes vähän alusta - nyt Varubodenilla näkee sentään (vielä?) Mestistä. Salamat pelaa upeaa kautta, mutta jengiä käy saman verran kuin Mehtimäellä sillä kaudella, kun Jokipojat rämpi konkurssin jälkeen jopa ulos Suomi-sarjan pudotuspeleistä (kaudella 2001-02 Jokipoikien yleisökeskiarvo oli 536). Tämä siis ihan vain vertailuna.

Muttei tästä nyt sen enempää. Tiukka peli on taas tulossa. Jokipojat lähtee kiistatta altavastaajana, oli Salamat kuinka heikentynyt vaan. Kova porukka Kirkkonummella on, ja valmennuksessa on varmasti osaamista roolittaa joukkue sopivasti. Toisaalta noista Jokipon jätkistä ikinä tiedä, muutama mukava yllätysvoitto vieraista on jo nähty. Jos nyt jotain pakko arvata, niin jossain määrin realistinen ja optimistinen veikkaus voisi olla vaikkapa 3-3. Tasapelipisteeseenkin voisi joka tapauksessa olla joensuulaisittain todennäköisesti tyytyväinen. Salamat kun kuitenkin lie noin 50% suosikki viemään ottelun jo varsinaisella peliajalla.
 

osh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Salamat
Suoraan sanoen olen hiukan huolestunut tämän illan ottelun tuloksesta. Salamat on toki ottanut voittoja tammikuussa , mutta vastuksetkin ovat pelanneet heikosti. Joukkue on edelleen tuuliajolla, hakenut itseänsä ja ikään kuin se olisi vailla käsitystä kuka tekee mitä.Tämä ei sinänsä ole kummallista, sillä neljän ratkaisijan poislähtö syö ennen kaikkea joukkueen henkisiä rakenteita, ei vain teknisiä ominaisuuksia. Tilanne on sama kuin aikoinaan Lundellin siirryttyä liigaan, kesti aikansa ennen kuin uusi vastuunjako löytyi.
Korhosen laittaminen tänään maaliin voi olla fiksu keino saada kenttäpelaajat katsomaan peiliin.

Yleisömäärästä: 360 on liian matala. En kuitenkaan usko, että yleisömäärä olisi tammikuussa vähentynyt. Silmämääräisesti katsomossa oli torstainakin se sama normaali väkimäärä (eli 460) kuin aiemminkin. Olisiko laskentatekniikassa tapahtunut muutoksia. On toki nähtävä, että yleisömäärä suhteessa jäähallin arkipäiväiseen väestöpohjaan (= 25.000) ei Kirkkonummella ole järin poikkeava.

Kiekkokulttuurista: kiekkokulttuuria ei voi mitata yleisömäärällä. Paikkakuntapatriotismi ja lippuja liehuttava fanikulttuuri ovat yleisömäärällä mitattavia ominaisuuksia.
 

Afan

Jäsen
Sellainen huomio, että viimeisen erän torjunnat ovat ilmeisesti menneet liiton tilastoihin väärinpäin, sillä Salamat laukoi erässä kolme kertaa Jokipoikia enemmän. Oikeat luvut lienevät siis

Vehviläinen 3 ja
Reunanen 17.
 

Salama44

Jäsen
Jokipojilta hyvä vieraspeli Kirkkonummella ja ensimmäinen voitto Salamoista vieraissa. Ensimmäisessä erässä Jokipojat karvasi ja puolusti hyvin viimeisenä lukkona hyvin torjunut maalivahti Ari Reunanen. Salamat ei oikein saanut selviä maalipaikkoja vaikka saikin pitää kiekkoa melko paljon. Salamoiden maalissa aloittanut Juha Korhonen ei pystynyt tänään huippupeliin vaan ensimmäisen erän maaleista ainakin ensimmäinen veto meni suhteellisen helposti. Toisessa yv. maalissa pelaaja oli maalin edessä niin vapaana, että sitä ei oikein voi hänen piikkiin laittaa.

Toinen erä oli selvimmin Jokipoikien hallintaa vaikka Salamat yrittikin välillä kovasti kavennusta. Kuitenkin kesken Salamoiden painostuksen Jokipojat käytti taas tehokkaasti hyväksi saamansa vastaiskun ja siirtyi jo ratkaisevan tuntuisesti 0-3 johtoon. Oli Simo Vehviläisen ansiota, että toisessa erässä ei tullut kotijoukkueelle yhtä takaiskua enempää. Salamat sen sijaan hölmöili kolmella nollaa vastaan hyökkäyksen Roni Anderssonin itsekkääseen ylänurkkayritykseen. Kun U20-maajoukkue sai Salamoita vastaan samanlaisen ylivoimahyökkäyksen kahdella nollaa vastaan he tekivät siitä vuoden varman maalin syöttelemällä keskenään. Tässä olisi vielä kolmas kaveri voinut yrittää rebaundia, jos olisi vain ammuttu matala veto maalia kohti.

Kolmannen erän alku oli vielä tasaista, mutta ennen erän puoliväliä ote siirtyi vähitellen Salamoille ja Tomi Karlssonin kavennusmaalin jälkeen alkoi takaa-ajo joka tuotti ilman maalivahtia ylivoimalla toisen kavennuksen, mutta vasta 45 sekuntia ennen loppua. Jatkoajan raportissa luki, että se tuli liian myöhään ja Jokipojat saattoi juhlia voittoa. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan juhlinut vielä kukaan sillä näiden joukkueiden välisiä pelejä on ratkottu ennenkin vielä sekunti ennen ottelun päättymistä. Salamat jatkoi ottelun loppuun ilman maalivahtia ja sai vielä muutaman laukauksen, mutta Jokipojat puolusti hyvin ja Ari Reunanen torjui loput. Kun kello näytti kolmannessa erässä 20.00 Jokipoiken kannattajat pääsivät huutamaan "kiitos Jokipo, kiitos Jokipo" huutojaan. Mahtaa tuntua hienolta voittaa Kirkkonummella ensimmäinen Mestisottelu.

Salamat oli tänään ottelun loppua lukuunottamatta valmentajan mielestä ameeba. Flussaisen joukkueen peli yski. Jokipojat esitti parasta peliä mitä siltä on Kirkkonummella nähty ja ansaitsi voittonsa. Salamoiden kannalta oli hyvä, että kahdessa viimeisessä erässä Simo Vehviläisen torjuntaprosentti nousi Jokipoikien pommituksessa. Saatiin lisäksi tärkeitä kavennusmaaleja, joista toinen ylivoimalla. Peli ei revennyt suurinumeroiseksi tappioksi niin kuin monelle joukkueelle on viime aikoina käynyt. Aina ei voi voittaa, mutta aina voi yrittää loppuun asti. Tehtiin mitä pystyttiin: vaihdettiin maalivahti, otettiin aikalisä ja yritettiin ilman maalivahtia. Saatiin jotakin aikaiseksi, mutta ei kuitenkaan riittävästi tällä kertaa.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
Afan kirjoitti:
Sellainen huomio, että viimeisen erän torjunnat ovat ilmeisesti menneet liiton tilastoihin väärinpäin, sillä Salamat laukoi erässä kolme kertaa Jokipoikia enemmän. Oikeat luvut lienevät siis

Vehviläinen 3 ja
Reunanen 17.
Oikea havainto, nyt ne on korjattu myös liiton tilastoihin ja Simo Vehviläisen torjuntaprosentti on korjattu oikeaksi.

Kyllä Salamat sai taas lopussa hyvin painetta vastustajan maalille ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Tämä on näissä takaa-ajotilanteissa toiminut viime aikoina hyvin. Aikaisemmin kiekko meni usein omaan maaliin, mutta nyt on saatu lopussa kavennettua. On myös lauottu riitävästi eikä vaan pidetty kiekkoa hallussa, jolloin se on suurempi vaara menettää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös