Salamat-Hermes To 20.1.2005

  • 3 244
  • 20

Salama44

Jäsen
Salamat-Hermes To 20.1.2004

Torstaina Kirkkonummella Salamat yrittää jälleen saada alkuvuoden tappioputkea katkaistuksi. Vieraaksi saapuu samoista sarjasijoituksista taisteleva Kokkolan Hermes. Syyskauden ensimmäinen kotiottelu tarjosi Salamoille 4-2 kotivoiton, joka tosin on edelleen ensimmäinen ja ainoa voitto Hermeksestä. Pientä toivoa tosin on olemassa, koska Hermes ei ole tällä kaudella vakuuttanut vieraspeleissään. Veikkauskin on tämän huomioinut laittamalla Salamat hienoiseksi suosikiksi.

Salamat saa tähän otteluun takaisin Jarno Niinimäen, joka on ollut joukkueen kolmanneksi paras pistemies alkukaudella. Seitsemän ottelun Try-out sopimus Tapparan kanssa päättyi Pelicans otteluun. Hermeksen kannalta ratkaisevaa on varmasti maalivahtipeli. Jos Kimmo Vesa on parhaimmillaan täytyy Salamoiden onnistua hyökkäyspelissään todella hyvin onnistuakseen maalinteossa. Akilleen kantapää on kuitenkin Salamoiden puolustuspeli. Löysää asennetta on nähty jo kahdessa edellisessä pelissä ja tulos on ollut karmea maalierolla 3-12. TuTo:a vastaan romahdettiin ensimmäisessä erässä 0-4 ja Sportia vastaa kolmannessa erässä 0-3.

Viimeistään nyt täytyisi löytyä Play-off pelaamisen asenne, jotta alkukauden hyvää sarjasijoitusta kyettäisiin puolustamaan. Muuten taistellaan taas viimeisistä pudotuspelipaikoista ja jos sinne selvitään niin vastaan tulee KalPa tai Jukurit.

Tulosveikkaus 3-2 kotivoitto, maalintekijöinä Petrov, Niinimäki ja Korhonen Salamoista ja Aku Joki-Erkkilä ja Jari-Pekka Pajula Hermeksestä.
 
Viimeksi muokattu:

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Huhut hallilta kertoo että Hifk:sta tulossa "talkoisiin" herrat:
Lundel, Holma ja Petrel.

Saas nähdä ehtiikö siirtopaperit tälläkertaa ajoissa..
 

Salama44

Jäsen
Viestin lähetti oka
Huhut hallilta kertoo että Hifk:sta tulossa "talkoisiin" herrat:
Lundel, Holma ja Petrel.

Saas nähdä ehtiikö siirtopaperit tälläkertaa ajoissa..

Upeaa, saadaan kunnon joukkue Hermestä vastaan!

Hifk:n edellinen ottelu oli lauantaina 15.1 SaiPaa vastaan, joten siitä on ainakin 3 vrk jos ovat vain muistaneet kirjoittaa nimet ajoissa siirtopapereihin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan mielenkiinnosta kyselisin, näkevätkö salamakannattajat (joita on ilokseni palstalle jo muutamakin eksynyt) nämä lainapestit vain positiivisina asioina?

Faktaa on kuitenkin se, että parin viikon päästä pelaajaruletti loppuu. NHL-sulun jatkuminen merkitsee sitä, että Salamoilla on varmasti hyvät mahdollisuudet saada loppukaudeksikin miehiä, mutta pieni riski on aina olemassa. ns. "omat" runkopelaajat ovat saaneet vastuuta kauden aikana varsin vaihtelevasti, ketjut ovat eläneet jne. Ehtiikö yhteinen sävel sitten löytyä tammikuun jälkeen?

Toki ainakin Lundell ja Holma ovat sen verran kovia kavereita, että hulluhan se olisi joka ei heitä Mestis-joukkueeseensa kelpuuttaisi.

Edit: mistä mää Petrellin tähän sotkin?
 
Viimeksi muokattu:

kakes

Jäsen
Viestin lähetti Everton
Ihan mielenkiinnosta kyselisin, näkevätkö salamakannattajat (joita on ilokseni palstalle jo muutamakin eksynyt) nämä lainapestit vain positiivisina asioina?

Sitä minäkin kyselen, sillä kun liigasta tulee pari viitosketjun miestä Mestikseen niin homma on pelillisesti joko tulos tai ulos.
Eli siis joko kaverit kaatavat hermeksen kahdestaan tai sitten pelaavat pikkusikaa ja istuvat kokoajan jäähyllä ja motivaatiota ei mestispeleihin löydy.

Hermes on ollut vieraissa huono. Pelivire katoaa sitä enemmän mitä kauemmas Kokkolasta mennään eli siis tuon laskuopin mukaan Hermes on huomenillalla umpisurkea. Kaikki positiiviset asiat kotivoitto poislukien on Hermekselle plussaa. Pisteistä on Mikkelin kaltaisella peliesityksellä turha edes haaveilla. Ja vielä kun eniten yössä on Hermekseltä vieraissa aina ykkös ja kakkosketjut niin pisteet vieraista on olleet kiven alla.

Tuskaista on ollut Kirkkonummellakin. Pienoinen alamäki on alkanut ja syksyn ylisuorittajajoukkue alkaa valumaan hiljalleen tasaiseen keskikastiin. Saapa nähdä pystyykö salamit vauhdin pysäyttämään, jos ei pysty niin valahtaminen pudotupelien ulkopuolellekkaan ei ole kaukana.
 

Salama44

Jäsen
Viestin lähetti Everton
Ihan mielenkiinnosta kyselisin, näkevätkö salamakannattajat (joita on ilokseni palstalle jo muutamakin eksynyt) nämä lainapestit vain positiivisina asioina?

No ei ehkä pelkästään positiivisina asioina. Tietenkin toivoisi, että joukkueeseen löydettäisiin ennen siirtoajan loppua muuta vahvistus koko loppukaudeksi. Kuitenkin tälläkin hetkellä on loukkaantuneena pari puolustajaa mikä verottaa joukkueen iskukykyä. Maalivahdeille tilanne on myös ongelmallinen kun välillä tulee pitempiä taukoja otteluiden välille niin kuin Simo Vehviläinen kertoi jääkiekkolehdessä nro 10/2004.

Kuitenkin lainat ovat lähes poikeuksetta olleet myös vahvistuksia ja ovat tuoneet nuoreen joukkueeseen tiettyä kurinalaisuutta. Eetu Holma oli edellisessä ottelussaan Haukkoja vastaan paras pistemies ja koko joukkue otti ottelussa jäähyjä vain 5 x 2 min.

http://www.jatkoaika.fi/mestis.php?ottelu=21131&versio=raportti

Kyllä iskukykyinen joukkue pitäisi saada kokoon tammikuun aikana jos joukkue ilmoittaa tavoitteekseen pudotuspelien kotiedun. Muuten tavoitteelta on pohja pois eikä synny mitään TuTo ilmiötä. Joukkueen vakiokokoonpanoon pitäisi saada joku kokeneempi kotimainen tai ulkomaaalainen pelaaja. Parhaan puolustajan eli Kai Öhbergin paluu loukkaantumisen jälkeen toivottavasti helpottaa tilannetta osittain tammikuun lopussa.

Edit: Janne Tuominen siirtyy Hermeksestä Salamoihin 19.1.
 
Viimeksi muokattu:

Afan

Jäsen
Tärkeä peli Salamoille. Paitsi että joukkue kisaa samoista sijoista Hermeksen kanssa, olisi henkisesti ihan bueno homma päästä hiljalleen voiton makuun myös vuoden 2005 osalta. Lauantaina pisteet ovat kiven alla, sillä hyvässä iskussa oleva Kiekko-Vantaan pappalauma on vaikeasti yllätettävissä Valtti Areenalla.

Paljon lienee kiinni siitä, millaiseen esitykseen Hermes pystyy vieraskaukalossa. Ihmeen vaikeaahan kokkolalaisilla on reissussa ollut, mutta jos asiaan on huomiota kiinnitetty, ei siinä mitään valtavaa peikkoa luulisi olevan. Toki Salamatkin on nimenomaan kova kotijoukkue, joten merkittävän kotiedun turvin Salamat on nähdäkseni suosikki kutakuinkin prosentein 45-20-35.

Vieraspeikkoa lukuun ottamatta Hermeksellä lienee pullat aika hyvin uunissa. Kolme kotivoittoa vuoden alkuun, erinomainen maalivahti, parilla kovan luokan ratkaisupelaajalla tähditetty harmoninen kenttäpelaajisto ja terävää erikoistilannepelaamista. Ehdottomasti ylemmän keskikastin joukkue.

Salamoiden maalivahtipeli ei ole ollut alkuvuodesta huonoa, mutta ei ilmeisesti loistavaakaan, joten Jan Lundell on sikäli vahvistus paikallaan. Pystyy haastamaan Hermeksen Vesan. Hyökkäysvahvistuksista kookas Eetu Holma on sellainen kaveri, jolta odotan ratkaisutekoja, niin vahva edellinen salamavierailu oli. Kun lisäksi Nöyränen-Petrov-Blinov-kolmikko heiluttelee taas vaihteeksi maaliverkkoja ja Jarno Niinimäki tuo oman energialisänsä kaukaloon, näyttää Salamoiden materiaali taas varsin kilpailukykyiseltä.

Samuli Jalkanen oli menetys, mutta onpahan Kai Öhbergin paluu takalinjoille sitäkin tervetulleempi. Öhberg on siis kehissä tänään.

Koskakohan Tomi Karlsson alkaisi taas tehdä tulosta? Viime kausi ja alkusyksy olivat vahvaa aikaa. Nyt... ei mitään. Noinkohan mahtuu edes pelaavaan kokoonpanoon?

Hermeksen suhteen olisi yksi toive: Antti Uitto kehiin. Haluan nähdä omin silmin, miksi niin hyvän viime kevään pelanneen lahjakkaan pakin pistesaldo näyttää edelleen 0+0:aa.
 

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Tuleeko taas vierastappio?

Tilastot sen kertovat. Hermes häviää melko varmasti tänään. Pahemmaksi asian tekee sen että Salamoiden tolppien väliin seisoo Lundell. Nämä liiga-lainat ovat tuttua tavaraa Salamoille.

Jännää nähdä miten Janne Tuominen pelaa ex-seuraa vastaan. Tuomisesta ei oikein jäänyt minkäänlaista kuvaa ku Hermeksessä kurvaili. Lähinnä viltissä ja katsomossa istui. Odotettavissa siis on että Hermes vielä vahvistaa rivejään ennen siirtoajan umpeutumista? Kotajärvi, Pukalovic ja kenties Uitto saavat ainakin vielä vaihtaa maisemia. Myös Kopiloff on kenties johonkin menossa? Tosin kaveri opiskelee Kokkolassa.

Veikkaan että Hermes häviää 3-2.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Viestin lähetti Everton
Ihan mielenkiinnosta kyselisin, näkevätkö salamakannattajat (joita on ilokseni palstalle jo muutamakin eksynyt) nämä lainapestit vain positiivisina asioina?
Tämä Salamoiden tämänhetkinen rooli on koettu aika tärkeäksi pk-seudun liigajoukkueiden mielestä mm
- antamalla peliaikaa nuorille jotka eivät sitä vielä saa omassa liiga-joukkueessaan.
- antamalla hyville A-junnuille kokemusta astetta kovemmista peleistä mitä A-pelit tarjoavat. Harvat A-junnut pelaavat liigaa.

tottakai pelaajaruletissa on myös haittapuolensa Salamoille, mutta tällainen "yhteistyö"-kuvio on myös yksi tapa taivaltaa Mestiksessä. Onko olemassa oikeaa tapaa ?
Kyllä NHL/AHL välilläkin on liikennettä.

Näyttää muuten olevan aina joku tarkkailija katsomossa kun näitä "apuja" on ollut peleissä, esim Lelu Laukkanen kirjasi kaikki Jalasvaaran tekemiset paperille.
En usko että huono peli Mestiksessä on etu tavoitellessa vaki-paikkaa liigassa.

Se määrä pelaajia joille ei löydy paikkaa A:n jälkeen on aika huima täällä, suurin osa lopettaa ja osa lähtee maakuntiin. Pelaajamäärään nähden vielä olis tilaa yhdelle Mestis tai Suomi-sarja joukkueelle.

Pelistä: 1-1
Salamoiden maalinteko-ongelmat jatkuvat ja Lundel pitää joukkuetta pystyssä.
 

Afan

Jäsen
Kentälliset

SALAMAT

Nöyränen-Petrov-Blinov
Purola-Heinrichs

Salmivirta-Tevanen-Niinimäki
Öhberg-Korhonen

Silvennoinen-Holma-Porthen
Pieninkeroinen-Huhtaniemi

Katavisto-Lepola-Karlsson-Tuominen-Suutarinen
(Laine)

Lundell (Vehviläinen)

Salamoilla kummittelee siis listoilla vielä ylimääräisenä pelaajana puolustaja Markku Laine. Muutoin Salamoiden voisi olettaa lähtevän kuudella pakilla ja 14 hyökkääjällä, mutta jos Öhberg ei ole vielä koko pelin kunnossa, olisi Laineellekin vastuuta tarjolla.

Kolme hyvää hyökkäysketju, miksei noista jätkistä saisi neljännenkin sellaisen, ja tasapainoinen pakisto.


HERMES

Jäske-Uski-Joki-Erkkilä
Aro-Siren

Kantelus-Pajula-Koistinen
Salmela-Virta

Jasik-Hietaharju-Passi
Blanar-Kesseli

Pesonen-Mannila-Tourunen

Vesa (Tarkki)

Uittoa ei sitten ollenkaan listolla. Höh.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Uittoa on huhuiltu SHT:n riveihin seinäjokelaisten kotisivujen vieraskirjassa jo hetken aikaa. Siirto on ilmeisesti ollut jo lähellä, koska sivuilla uutisoitiin sen kariutumisesta. Syy taisi olla Hermeksen takalinjoilla sattunut loukkaantuminen. Olisiko se ko. loukkaantuminen sitten se Huhdon polvivamma, jonka takia Uitto halutaan pitää vielä rosterissa.?
 

The Assassin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, sympatiat HIFK, NY Rangers, Chelsea
Eipä tässä kovin suuria toiveita voi elätellä, kun Hermes vierailee Salamoiden kotikaukalossa. Salamat on yhtä hyvä kotijoukkue kuin Hermeskin ja kun vieraspelit eivät oikein tahdo sujua näin kokkolalaisittain, niin aika vama tappio on tulossa tänään. Pitää toivoa, että Salamat jäähyilisi ottelussa oikein kunnolla, niin saataisiin YV:llä tehtyä pari börsää. Siinäpä Hermeksen voitonavaimet kiteytettynä, aika huteralla pohjalla siis.

Salamoiden kotikaukalo on kuulemma aika pieni, joten paljon kulmavääntöjä on odotettavissa. Niissä hermes on ollut vahvoilla mutta on salamat myös aika kova joukkue vääntämään ja kääntämään. Salamoiden venäläiset vai oliko ne virolaisia, joiden nimiä en nyt muista ovat vaarallisia. Ainakin kokkolassa pelatussa pelissä Salamat pelasi aika rajua koukku/kahvakiekkoa, joka ei herättänyt hirveästi sympatiaa. Varmaan kotona pelaavat paljon vauhdikkaampaa peliä, kuka tietää...

Ottelu päättyy salamoille 3-2. realismia hiukan positiivisella sävyllä...
 

kakes

Jäsen
Viestin lähetti mendieta
Syy taisi olla Hermeksen takalinjoilla sattunut loukkaantuminen. Olisiko se ko. loukkaantuminen sitten se Huhdon polvivamma, jonka takia Uitto halutaan pitää vielä rosterissa.?

Näin veikkaisin minäkin, Hermes on pelannut viime pelit kolmella pakkiparilla ja oma pää on ollut ihan kohtuullisesti hallinnassa. Reservihommia vain tällä hetkellä uitolle on tarjolla.

Ketjuista Pajulan kenttä on parantanut peliään kun Koistinen on tuonut lisää vauhtia ketjuun. Lupaavia esityksiä kaverilta joka on ollut alkukauden ehkä suurin alisuorittaja. Noilla esityksillä tulee maalejakin kohta kun jaksaa vain yrittää.

Muista etenkin Hente Hietaharju on vaipunut johonkin en oikein tiedä mihin. Pääsi kokeilemaan alkukaudesta ykkösketjussa Uskin rinnalla mutta kun tehoja ei tullut niin on valahtanut jo kolmosketjuun. Go Hente go,kyllä niitä onnistumisiakin vielä tulee.

Edit: 34 min. 1-1, Kesseli-Vesseli nousemassa Hermeksen ykköspyssyksi. Maali/ottelu-tahti ei ole pöllömpi tahti. Tiukkaa on...
40 min 1-2 Ja Hente iski...
Vesalla kokonaista 5 !? torjuntaa kahteen eka erään? Näyttäisi Hermes vievän ottelua.
 
Viimeksi muokattu:

kakes

Jäsen
Voitto!

Onpa Harvinaista herkkua. Eipä noita ole vieraista juurikaan tippunut. Nyt ilmeisen hyvä taistelu ja kaksi pinnaa. Ja Vesalla torjuntoja todella vähän peräti 14 kpl joista jatkoajalla 4. Raporttia kehiin.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Onnea Kokkolaan !
kahdesta huonosta vähemmän huono voitti.

Miten otteluraportin kirjoittaja näki ottelun edes noin positiivisena..

Salamat on palannut pelitasollaan Suomi-sarja tasolle, käsittämätön romahdus.

Ihmetellä täytyy Jäskeen toimintaa, suu käy jalat ei, entisistä taidoista ei sitten mitään jäljellä. Ei myöskään näy kestävän fyysistä peliä yhtään.

Taidanpa siirtyä takas Länskärille.
 

kakes

Jäsen
Viestin lähetti oka
Onnea Kokkolaan !
kahdesta huonosta vähemmän huono voitti.

Miten otteluraportin kirjoittaja näki ottelun edes noin positiivisena..


Taidanpa siirtyä takas Länskärille.
Kiitos,kiitos. Tulihan sieltä piste salamillekkin.
Joo, eikun mene sinne vaan katselemaan koukku/kahva-kiekkoa ja kotitappiota lisää. Oli kyllä aika sekava raportti. Jos huonosti pelaa niin ei kyllä taatusti vieraista hae pisteitä yksikään joukkue tässä sarjassa. joten tuohon Hermeksen huonouteen en usko.

Ja mihin oli vierasjoukkueen valmentajan kommentit unohtuneet, höh. Haettiinkos sinne Salama-toimittajaa justiin jatkoajalle?
 

osh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Salamat
Eipä tuo hyvästä kiekkoviihteestä käynyt.

Johonkin on Salamoiden peli-ilo kadonnut. Tuntui siltä, että kaverit eivät tykänneet koko hommasta - no, hyvän syksyn jälkeen laskusuhdannekin on ymmärrettävää. Kokoonpanon jatkuvilla myllerryksilläkin varmasti on vaikutusta, vaikka runsaast muutokset ovatkin näillä leveyasteilla toiminnan perusta.

Toiveita herätti kuitenkin Salamoiden pelihengen selvä piristyminen kolmannen erässä tehdyn toisen maalin jälkeen. Salamat oli sen jälkeen kuin toinen porukka. Toivottavasti Hermeksen jatkoaikamaali ei tuhonnut tätä kipinää.
 

Kari Oksanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sm-liiga: HPKMestis: Salamat
Vastinetta hieman näin keskellä yötä eilisestä (torstain) ottelusta.
Ensinnäkin valittelen jos kirjoittamani teksti antoi jonkun mielestä liian hyvän kuvan Salamoiden otteista, mutta kun ei nimeltä halunnut mainita kaikkia alisuorittajia.

Hermeksen valmentaja ja itseasiassa Salamoidenkin valmentaja olivat kunpikin varsin vähäsanaisia ottelun jälkeen. Ja kummankin valmentajan tärkein sanoma tuli tekstissä kyllä esiin- Hermeksen alussa ja Salamoiden lopussa.

Sitten noista vahvistuksista hieman lisää. Holma ja Lundell ovat kyllä vahvistuksia vaikka Vehviläinenkin on pelannut pääsääntöisesti hyvin. Holman otteissa suurin ongelma oli ketjukavereiden liikkeiden ennustamisen vaikeus koska kovin paljoa eivät varmasti ole ehtineet toisiinsa tottua ja keskustella ja se oli paljonti nähtävissä - tai sitten vastaavasti Eetun liikayrittämisessä yksinään.

Öhberg tuntui vielä keskeskuntoiselta ja häneltä on parempaa odotettavissa. Muutkaan Salamoiden pakeista ei oikein torstaina jaksaneet.... ja miksei vetoja tullut kohti Hermeksen maalia niin syynä siihen vierasjoukkueen hyvä puolustuspään pelinohjaus laitoihin - niistä ei paljon maaleja tehdä. Eli kyllä Salamat sai peliä Hermes päätyyn - mutta nimenomaan päätyy ei b-pisteiden väliin.

Varsinki Lepolan puuttuminen Salamat kokoonpanosta näkyi aloituksissa, joista "normaalista" poiketen useat menivät Hermeksen voitoksi.
 

Afan

Jäsen
Viestin lähetti Kari Oksanen
Varsinki Lepolan puuttuminen Salamat kokoonpanosta näkyi aloituksissa, joista "normaalista" poiketen useat menivät Hermeksen voitoksi.

Kyllähän Lepola nelosketjun keskellä pelasi.

Hermes vei hyökkäyspään aloitukset 23-19, mikä ei ole paha tulos Salamoiden kannalta, sillä Hermeksen aloittajista JP Pajula ja Jari Mannila ovat nähdäkseni ihan sarjan eliittiä.
 

Kari Oksanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sm-liiga: HPKMestis: Salamat
Penkele(!)

No niin, siinä sitä nähtiin että tälläkertaa ei meikäläinen ollut parhaimmillaan (taisi olla vähän samanlailla kuin Salamoillakin).... Pitää terästäytyä ensi viikolla - kuten Salamat näyttää terästäytyneen tätä iltaa varten = K-Vantaa - Salamat 30 min 1-2
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös