SaiPan peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 223 940
  • 1 889

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Toivottavasti näistä virheistä opittaisiin jonain päivänä jotain, ihan saatanan halpoja lahjamaaleja jokainen Ässien maali tänään
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Olihan SaiPan 5v3 vaarallisempi kuin ässien. Toki virheitä tuntuu tulevan hitosti joukkueelle ja en tiiä moneeko Ässien maaliin voitais laskea SaiPan pelaaja syöttäjäksi. Karmivia virheitä tullu noiden maalienkin lisäksi ja lähellä ollu, myös jäähypenkkiä kulutettu ihan liikaa.

SaiPan 5v3 yv on tuottanu tällä kaudella enemmän maaleja kuin muistan pitkään aikaan SaiPan tehneen. Se pitää muistaa.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Pari lahjamaalia vastustajalle, niin eipä tuossa itelle paljoa mahkuja jätetä. Tämä tappio ei edes enää vituta, tiesi sillä sekunnilla kun Ässät teki 3. maalinsa että voitto meni siinä.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Toivottavasti se uusi venäläinen ei pelkää mennä maalin eteen. Kun Jarno on poissa niin maskia ei ole.

Hieman mielenkiintoinen tuo Huttulan jäähy, mistä Ässät tekivät neljännen. Kiekoton Kärki luistelee takaperin maalin edessä olevan Huttulan mailaan ja heittää kuperkeikan. Ehkä siinä oli sitten paikka viheltää, yleensä noita ei kyllä vihelletä. Muuten kyllä tänään mukavan tiukkaa tuomaritoimintaa.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Toivottavasti se uusi venäläinen ei pelkää mennä maalin eteen. Kun Jarno on poissa niin maskia ei ole.

Hieman mielenkiintoinen tuo Huttulan jäähy, mistä Ässät tekivät neljännen. Kiekoton Kärki luistelee takaperin maalin edessä olevan Huttulan mailaan ja heittää kuperkeikan. Ehkä siinä oli sitten paikka viheltää, yleensä noita ei kyllä vihelletä. Muuten kyllä tänään mukavan tiukkaa tuomaritoimintaa.

Taisi yrittää samaa josta protestoi MCI:ä omasta jäähystä ja onnistui siinä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikki on kännissä, siellä poika pihisee vaihtoaition penkin alla, ja leikatut konjakitkin on vedetty. Usotsie vänskä että me ollaan hävitty tää sota.

Ens kaudella sit pleijareihin, ja sen jälkeen räpsähtää mestaruus.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tänään oli unohtunut ihan kaikki opit. Pelitapaa on ehkä yritetty tämän viikon reeneissä monipuolistaa ja nyt näytti unohtuneen vanhatkin opit. Mitä noista maaleista nyt sanoisi? Eka oli "tehty" tahdolla, mutta jälkimäiset hienoja yksilösuorituksia muistikuvien mukaan. Kaikki lasketaab, mutta tämä ei kanna. Pelitapa ei tuottanut tänään juuri yhtään hyviä paikkoja lopulta alun hyviä yrityksiä lukuunottamatta.

Lisäksi yv aivan roskaa ja Virta käytti aikalisänsä aivan idioottimaiseen aikaan. Miksi?
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ylivoima on nyt sillä tasolla, että sitä pelataan yksi erä keskimäärin, jotta saadaan maali. 10 peliin saatu tunti ylivoimaa ja näissä suoritettu kolme maalia. Käsittämättömintä tässä on, että sarjassa on vielä huonompia joukkueita tässä kisassa. Viime kauden ylivoima (sarjan heikoin) oli useita prosentteja parempaa lopulta.

Myös maalitahtiin tarvitaan sanomattakin tehostusta. Nyt kun on kuudesosa runkkarista pelattu, niin ollaan jopa jäljessä viime kauden ennätyshuonoa maalisaldoa. Nyt ollaan 90 maalin tahdissa. Annan tehtaan takuun, että sillä jäädään taas jumboksi.

Data ei valehtele. Tsekataan seuraavan kerran, kun on kolmannes pelattu. Se lähestyy uhkaavasti.
 
Suosikkijoukkue
Liigan Häpeäpilkku
Kolme isoa virhettä, joista vihu teki kolme ekaa maaliaan. Neljäs tuli ylivoimakuviosta, jota olivat hakeneet jo parin aiemman yv:n aikana.
Meidän maalit oli kuitenkin pelaamalla tehtyjä kaikki.
Myös se Karvisen läpiajosta tekemä. Läpiajo tuli puolustukseen ryhmittyneen viisikon läpi, hienot syötöt ja maalille ajo.
Opettelua monessa asiassa vielä paljon ja kalliita oppirahoja tässä maksellaan.
En ala tässä ristiinnaulitsemaan epäonnistuneita, joukkueen yleisilme kuitenkin vahvasti plussalla.
Jätkillä on asennetta ja pelirohkeutta. Tykkään katsoa tällaista, tykkään ihan vitusti!
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Sinänsä viihdyttävä matsi katsoa, eikä SaiPan pelin taso nyt aivan niin paska ollut kuin ehkä kriittisimmät katsovat. Kolme neljästä Ässien maalista syntyi aivan junnuvirheistä. Näinhän se menee, jos on pakko ottaa projekteja kasvatettavaksi. Kriisi-Ässiltä turpaan perjantai-illan kotimatsissa on lopputuloksena kelvoton ja viestii, että tälläkin kaudella SaiPan mestaruus on säälipleijaripaikka.

Vainikaiselta hyvä peli, Karviselta hyvä peli, Maalahdelta ja Pyrochtalta myös ihan asiallista alakerran kiekollista isännöintiä tänään. McIntyre aivan kelvoton, Lakatos pelikiellossa ja Koskiranta pitkällä saikulla. Monakhovia olisi tarvittu, eikä riitä kyllä sekään, jos tästä meinattaisiin kausi tehdä. 2400 katsojaa ei anna ihan hirveästi lisää pelimerkkejä sille osastolle.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oli muuten melkoisen aneeminen 5 vs 3 yv. Ei vaan Virta saa ylivoimapeliä kuntoon.
Kyllähän siinä 5vs 3 tilanteessa näki että haetaan samanlaista kuviota mistä Viitasalo teki maalin aiemmin tällä kaudella. Mut ajoitukset oli täysin pielessä. Minun mielestä yksi suurimmista ongelmista ylivoimalla on ylivoiman kapelimestari Loimaranta. Hukkaa kiekon liian usein. Joko omaa huolimattomuuttaan, tai pelaamalla itsensä tilanteeseen, jossa vastustaja pääsee kahden miehen voimin kimppuun. Myös syöttöjen nopeudessa ja laadussa on toivomisen varaa. Rightin tykit Viitasalo ja Ojantakanen on ollut suht työttömiä alkukauden ylivoimilla.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kehdannut tuota Virran kenkäketjua nostaa, kun ansaitsee vaipua jonnekin jatkiksen syövereihin. Tämä on muutenkin ihan hyvä ketju asialle, koska peliesityksistä on helpompi puhua, kun joukkueella on identiteetti ja pelitapa. Tai kai se Lehteräkin yritti jotain saada aikaiseksi, mutta ei oikein katsomoon asti välittynyt mihin pyrittiin.

Vaikka aika heikolta sarjataulukon osalta näyttää, niin aika hyvin SaiPa on pelillisesti ollut lähes joka pelissä mukana. Neljä kenttää pelaa selvästi samalla suunnitelmalla ja silloin tällöin jopa onnistutaan toteutuksessa. Sijainti sarjataulukossa voisi olla aika paljonkin korkeampi, jos jengi tekisi maaleja, mistä nyt ei täysin voi esim. valmentajaa syyttää, kun paikkoja on kuitenkin luotu. Omiin ei ole edes mahdottomasti mennyt, mutta kun ei itse tehdä mistään. Paljon toki vielä kiekolla tehdään virheitä, mutta eihän moni viime kausien pelaaja ole tottunut siihen, että edes näkee kiekkoa omilla, joten aikaa varmaan ottaa. Siihen nähden olen jopa positiivisesti yllättynyt, miten hyvältä se perustekeminen näyttää. Kauden alusta lähtien näyttänyt Virran jääkiekolta. En ole kovin huolissani muusta kuin kärjen heikkoudesta. Yksilötasolla pelaajat ovat alisuorittaneet aika rankasti Petmania ja paria muuta lukuun ottamatta.

Kuitenkin ihan kiva seurata jääkiekkoa, kun oman joukkueen pelit ovat lähtökohtaisesti viihdyttäviä. SaiPa pelaa kiekolla, on fyysinen ja jopa hallitsee pelejä. Kivempi toki olisi, jos voitettaisiinkin välillä, mutta ei ne Lehterän ajan voitotkaan mahdottomasti lämmittäneet, kun peli oli hetkittäisiä valonpilkahduksia lukuunottamatta aivan järkyttävää roiskimista. Toki ajoittain ärsyttää katsoa tuota jatkuvaa hyökkäyspään kiertämistä, jossa ei näytä olevan edes ideana luoda maalipaikkoja ja sitten kiekonmenetyksestä kaveri käy lyömässä reppuun. Ei toki ehkä voi vielä vaatiakaan, että se peli kulkisi täydellisesti. Toki esim. Virran Lukko oli aikas hyvä erikoistilanteissa ja jos hallitsee kiekkoa vastustajan päässä, niin pääsee yleensä ihan hyvin ylivoimalle. SaiPa vaan ei hyödynnä noita erikoistilanteita ollenkaan tällä hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
Liigan Häpeäpilkku
Kolme tehtyä maalia, jotka kaikki oli miun mielestä pelitavan seurausta.
Omissa soi virheiden takia.
Paljon hyviä juttuja, jotka ei vielä näy pistesarakkeessa sarjataulukossa.
Paljonhan hyökkäysalueen pelaaminen näyttää vastustajan pakottamana kulmissa pyörimiseltä selkä maalia kohti kiekkoa suojaten. Avaavaa syöttöä siitä ei oikein pysty antamaan ja kiekko jättösyötön tyylisellä vastaanluistelevalle, paremmassa peliasennossa olevalle kaverille. Joka hyökkäys ei suinkaan tuota maalipaikkaa.
Kahdessa meidän ekassa maalissa ajoitukset osui kohdilleen ja kiekonhallinta hyökkäysalueella poiki maalipaikan.
Hyviä runkoja tuossa on. Sanokaa miun sanoneen.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Tässä pari hajatusta miten ettepäin.
- Ensi viikon treeneissä Westerholm lepää kun näyttää pelaavan kaikki 60 peliä. Tilalle b-junnujen veskat. Maalintekoharjoittelua jatketaan niin kauan, että ihan joka vitun ukko on tehnyt hattutempun ja käynyt Sputnik-storesta noutamassa uuden myssyn.
- Erikoistilannepelaamista treenataan kunnolla. Imatralta noudetaan yksi kentällinen ukkoja mukaan. Se kuka uskaltaa mennä maalineteen maskiin, saanee pukea keltaista paitaa ylle.
- McIntyren luistimet teroitetaan.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Yksilötasolla pelaajat ovat alisuorittaneet aika rankasti Petmania ja paria muuta lukuun ottamatta.
Eri mieltä tästä. On siellä alisuorittajiakin, kuten McIntyre ja Lakatos, Maalahti pisteiden valossa ehkä(Maalahdenkin pisteet pääasiassa kuitenkin koostuu syötöistä ja se vaatii, että joku tekee maaleja). Sanoisin ennemmin siellä ei ole kovin moni ylisuorittanut Petmanin ja parin muun lisäksi. Meidän rosterilla ei normaalilla suorittamisella tuota enempää paljoa voida tällä hetkellä odottaa. Oikeastaan kun pelitapa saadaan vielä syvemmälle niin laadukkaita maalipaikkoja pitäisi tulla enemmän ja näilläkin pelimiehillä saadaan tulosta.
 
Toivottavasti nuori joukkue uskaltaa jatkossakin pelata vaikkei tulosta ole tullut ja paljon virheitä. Jos alkavat pelkäämään ja kipsaamaan ei siitä hyvä seuraa. Joku Ojantakanenkin varmasti kovilla odotuksilla lähti kauteen ja tulos on mitä on, pää kylmänä ja omaa peliä vaan jatkossakin, kyllä se tulos alkaa tulemaan. Pätee myös moneen muuhun nuoreen isossa (iian) olevaan pelaajaan tällä hetkellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös