SaiPaa koskevat huhut ja spekulaatiot

  • 2 533 365
  • 10 217
Jos on kerta kotimainen pelaaja kyseessä, niin olisiko jokin entinen espoolainen Lehterän tuttu? Ahti Oksanen pelannut joskus numerolla 17, tosin sitä en tiedä täsmääkö mitenkään SaiPan julkasemaan kuvaan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ska, Florida
Harvempi puolustaja on painanu melkein 40 pinnaa kaudessa nuorten liigassa. Uskoa ja toivoa riittää että Lehterä saa kaverista potentiaalin irti.
 

Ferris

Jäsen
Jotenkin alkaa tuntua siltä, ettei sieltä mitään pelaajaa tulekaan, vaan hankinta johonkin muuhun rooliin. Ehkä sieltä tuleekin Noksu valmennusporukkaan kuitenkin?
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Ahti Oksanen se edellissivujen vihjeiden perusteella taitaa tosiaan olla. Olisi kieltämättä mielenkiintoinen haku.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Jos se Oksanen olisi, niin pelaisiko hän laidassa vai puolustajana? EP näyttää, että hän olisi kumpiakin, LW ensin mainittuna.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eli ei ole ulkkari? Antakees hiukan vihjeitä etunimi ja sukunimi riittää:)


Ahti Oksanen kelpais enemmä ku hyvi.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Hyökkääjänä on pelannut yliopistoajoista lähtien.
Näin itsekin vähän ajattelin.

Oksanen ei olisi mikään shokkivau hankinta, mutta kuitenkin se kelpaisi itselleni vallan mainiosti.

Ei saisi olla näin positiivisena, sillä sitten jos sieltä tuleekin joku KooKoon neloskentän jyrä, niin vituttaa ja ankarasti. Pessimisti ei pety.
 

Ferris

Jäsen
Hyökkääjänä on pelannut yliopistoajoista lähtien.

Mitä nyt lueskelin netistä, niin ymmärtääkseni kaksi ekaa yo-kautta meni vielä pakkina, jonka jälkeen 14-15 kaudella pelasi molempia (enemmän kuitenkin hyökkääjänä) ja tämän jälkeen ollut hyökkääjä. Maali- ja pistemäärien kasvu kahdelle vikalle kaudelle myös tähän ehkä viittaisivat.

Ahti Oksanen, F/D
Junior, Boston University (Hockey East)

In addition to O’Connor, another Boston University free agent who has garnered considerable NHL interest is junior Ahti Oksanen. The Kirkkonummi, Finland native is an interesting player in that he has played both forward and defense this season. While Oksanen spent all of last season on defense, he has played primarily at forward this season.

Oksanen currently leads the Terriers with 22 goals and ranks fourth on the team with 32 points in 32 games. Where he has really made his mark this season has been on Boston University’s power play – of his 22 goals, eight have come with the man-advantage, a figure that leads the team.

Oksanen is versatile in that he can play both forward and defense almost equally well. His style has often been described as that of a rover. Oksanen possesses good size (6’3”, 209 lbs.) and utilizes his strong frame at both ends of the ice. This has been especially evident in his drives to the net and in his ability to protect the puck. He is a strong yet fluid skater with very good foot speed. One of Oksanen’s attributes that scouts have taken particular notice of is his shot; he possesses a hard, lethal shot and can get pucks to the net. Oksanen also possesses an excellent stick. While Oksanen plays with a good amount of grit, he also plays with remarkable discipline.


Read more at 10 Potential NCAA free agents that could soon land in the NHL - Hockey's Future


Jos nyt Ahtinen tosiaan on tulossa, niin mukava nähdä, että SaiPan toimistolla lueskellaan Jatkista... ;D

Tertsi vois vakuuttaa Ahtille, että tässä kohdin kannattais lähtee hakeen NHL-unelmaa ison roolin kautta jossain pienessä keltamustia värejä kantavassa Liigajoukkueessa...

Eliteprospects.com - Ahti Oksanen
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näin itsekin vähän ajattelin.

Oksanen ei olisi mikään shokkivau hankinta, mutta kuitenkin se kelpaisi itselleni vallan mainiosti.

Ei saisi olla näin positiivisena, sillä sitten jos sieltä tuleekin joku KooKoon neloskentän jyrä, niin vituttaa ja ankarasti. Pessimisti ei pety.
Eihän noista kieroiluista ota selvää, mutta ekalla kaudella ulkomailla Ahti-poika teki 17 pistettä ja neljän kauden pistekeskiarvo on 28,75, eli jos ei pyöristetä 29:ään. Toki pitäisi pyöristää, mutta kuka näistä tietää. Tässä viedään taas kuin litran mittaa.
 
Viimeksi muokattu:

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Jos nyt Ahtinen tosiaan on tulossa, niin mukava nähdä, että SaiPan toimistolla lueskellaan Jatkista... :D
Suora demokratia on saapunut liikeyrityksiin :D

Jottei ihan OT-osastolle mene, niin todettakoon kyseessä olevan varsin lupaava veijari. Piste per peli ECHL:ssa ei takaa tuntemattoman ukon kohdalla itsessään mitään, mutta toimii jonkinlaisena laatutakuuna Lehterän tuntiessa Oksasen. Jalkeilla olevassa nipussa sijoittuu omissa lapuissani ykkösketjuun.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse kyllä olen näkevinäni kuvassa 32 kiekkoa 28 sijaan mutta ehkä sitten puhelimen näyttö ja väsymys saa näkemään jotain muita varjoja kiekkoina. Eri asia sitten onko niitä laskettu vai vain pistetty sattumanvarainen määrä tuohon. Raun tulo vaatisi kyllä että jotain todella radikaalia olisi tapahtunut.

Mutta kun noita tulkintoja on heitelty niin keksitään vielä joku sopivan älytön uusi: kiekkoja on maalissa nähdäkseni 21 ja maalin ulkopuolella 11 (en takaa laskeneeni oikein). Eli eikös tästä saa kätevästi 21 + 11? Tai sitten ei ja niillä ei funktiota ollutkaan. 17 kyllä selvästi tarkoittaa jotain. Entäs jos se onkin ikä ja saadaan uusi tapaus Auston Mathews. Tähän se hymiö.

Huomenna ollaan viisaampia.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Ok, jos tulee Ahti Oksanen niin ei voi kuin hymyillä. Ominaisuuksien puolesta uskon, että tulee varmasti pärjäämään Liigassa. Tärkeintä täällä on, että pystyy vääntämään laitojen lähellä ja liike on kunnossa. Tuohon vielä ylivoimalle hyvä veto, niin alkaa SaiPalla olemaan mielenkiintoinen joukkue ensi kaudelle. Toki vielä tulematta olevien hyökkääjien pitäisi olla lähtökohtaisesti kärkiketjujen kamaa.

Oksasen ensimmäinen maali AHL:ssa. Isoon kokoon nähden on loistava liike kaverilla ja siten tukee hyvin Lehterän ja Hirvosen haluamaa liikkuvampaa pelitapaa.

edit: Oksanen laitettiin kolmannelle yliopistokaudelleen tosiaan hyökkääjäksi.

"20 minutes into his forward career he had four goals and he's never looked back," said coach David Quinn.

Näin kuvaili Boston universityn valmentaja tässä artikkelissa Oksasen aloitusta laitahyökkääjänä, kun kaveri tekaisi neljä maalia 24 minuuttiin siirryttyään hyökkääjäksi ensimmäiseen treeniotteluun. Kaikkien maalien ykkössyöttäjänä oli eräs Jack Eichel. Tuolla kaudella syntyikin sitten 25 maalia ja sarjan maalipörssin sija seitsemän. Edellä mm. Rangersissa pelaava Jimmy Vesey 32 osumalla ja juuri Eichel 26 maalilla.
 
Viimeksi muokattu:

Wolves

Jäsen
Kaikkien maalien ykkössyöttäjänä oli eräs Jack Eichel. Tuolla kaudella syntyikin sitten 25 maalia ja sarjan maalipörssin sija seitsemän. Edellä mm. Rangersissa pelaava Jimmy Vesey 32 osumalla ja juuri Eichel 26 maalilla.

Huvitti tämä lause valmentajalta:

"When I told him Jack Eichel ‑‑ this is in May ‑‑ he said, 'Who is that? Never heard of him,'" said Quinn with a smile."
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Jes, tuo optiovuosi oli mahtava bonus. Olin siinä käsityksessä, että tulee vain vuodeksi näyttämään kykynsä ja sitten yrittää jo takaisin NHL:ään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Yhden ohikauden jälkeen on ainakin tämän fanin mielenkiinto saatu heräämään uudelleen näiden uusien tulokkaiden myötä. Tosi mielenkiintoista joukkuetta siellä kasataan.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Jes, tuo optiovuosi oli mahtava bonus. Olin siinä käsityksessä, että tulee vain vuodeksi näyttämään kykynsä ja sitten yrittää jo takaisin NHL:ään.
Eikös siellä änärissä pidä ensin pelata, jotta sinne voi yrittää takaisin? ;)

Taatusti Lehterä näkee kaverissa paljon potentiaalia. Muuten miestä ei meille oltaisi hommattu. Mutta mistään vähänkään kovemmista sarjoista ei kaverilla vielä ole mitään näyttöjä. Ei varmasti ole palkka kovin suuri, joten riskikin sinänsä melko pieni. Voittosuhde täten voi olla suurikin. Mutta mitkä ovat todennäköisyydet? Itselleni moinen nimi oli täysin tuntematon. Kokoa miehellä on ja omien puheiden mukaan on hyvä laukoja. Katsoin tuon yhden ahl-klipinkin ja hyvää peliä esitti sen 40 sekuntia. Toivottavasti ei ollut ainoat hyvät sekunnit uralla tähän asti.

Lähtökohtaisesti kaveriahan ei voida kaavailla muuhun kuin tulosyksikköön, joten joukkueen menestymisen kannalta arpaa on vielä enemmän. Mutta selväähän se on, että SaiPan budjetilla näitä kääntämättömiä kortteja on aina jokunen hankittava.

Kiva olisi tietää, onko jannun haku ihan Lenterän ajatus, vai onko Tuomenoksa ollut yhtään kartalla siinä vaiheessa, kun nimi on ensimmäisen kerran ääneen mainittu. Kun miettii, että jätkä pelasi siis farmisarjan farmisarjassa, ei varmasti vaihtoehto enää homehtua samassa toista täyttä kautta ollut enää vaihtoehto. Ja siinä mielessä jos SaiPa tarjoaa tulostontille mahdollisuutta, raha tuskin on kovin iso neuvotteluasia?
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Palkat kun ovat myös AHL:n puolella melko matalat (vajaa 10% tulokassopimuksen NHL-palkasta) niin tuskin voidaan kovin kalliista hausta puhua. Ja kun puhutaan tämän ikäisestä ja tasoisesta lupauksesta niin paikka Liigajoukkueen tulosyksikössä on miehen kyettäväkin ottamaan jotta ne haaveet ja odotukset mitä miehen uralle on voivat käydä toteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös